Tijdelijk zachter

maandag 22 december 2014 - 08:00

» naar de reacties

Voordat ik met het weerbericht begin, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de vele foto's die jullie ons hebben toegestuurd. Dit is echt een waardevolle aanvulling en geeft ons allemaal een indruk hoe de pistes er momenteel bij liggen. De foto's in combinatie met de updates in de reacties zorgen voor een bijzonder goed beeld, waarbij we info dynamisch en op een leuke manier met elkaar kunnen delen. Echt super!


Ruim 20 cm verse poeder in Flachau

Bart Harent meldde heerlijke pistes bij een temp van net onder
het vriespunt in La Plagne

Hoogtestoring frist de pistes lekker op
Ik had een paar dagen geleden al een goed gevoel bij de naderende hoogtetrog, die ik in het weerbericht als "mogelijke verrassing"  aankondigde. Bij het eerste koufront op zaterdagochtend viel het zoals verwacht allemaal nog wel mee, maar in de nacht van zaterdag op zondag ging het op veel plaatsen aan de noordzijde toch even "lekker los' , waarbij de sneeuwbuien tot ver in de ochtend in het meer oostelijk gelegen Salzburgerland actief bleven.


Nog een mooie van Flachau waar het gezellig druk was op de pistes

Ook in Königsleiten was het genieten geblazen

Droog en vrij zonnig
Na het koudere weer van de afgelopen dagen, volgt vanaf vandaag weer een tijdelijke zachtere periode. Het hogedrukgebied boven het zuidwesten van Frankrijk, dat zich oostwaarts richting het Middellandse Zeegebied en ook Alpenregio versterkt, neemt ook aanzienlijk zachtere luchtmassa's met zich mee. Hierdoor zit de temperatuur tijdelijk weer in de lift, en kan het nulgradenniveau tot gemiddeld 2400 à 2600m gaan stijgen. De krachtige tot vrij harde westelijke tot noordwestelijke wind is vandaag een aandachtspunt, en kan vooral op de hoger gelegen pistes hinderlijk aanwezig zijn. Vanwege de luchtdrukstijgingen komt de zon er vooral in de westelijke Alpen goed bij, en hebben de oostelijke Alpen aanvankelijk nog te maken met wat restbewolking. Morgen verandert er nog niet bijster veel in het weerbeeld, maar vanaf woensdag gaat vanuit het noordwesten de bewolking langzaam verder toenemen op de nadering van een nieuw koufront.


Tijdelijk minder koud door de instroom van aanzienlijk zachtere
luchtmassa"s. @KNMI / HIRLAM

Met de kerst weer kouder en wat sneeuw
Ondanks dat de situatie op veel plaatsen aan de noordzijde wat verbeterd is, zijn de omstandigheden nog steeds verre van ideaal. De Franse Alpen en ook de gehele Italiaanse zuidzijde kunnen vooral op de lager gelegen pistes wel wat neuschnee gebruiken. Net zoals het Oostenrijkse laagland trouwens, waar het op veel plaatsen nog steeds een vrij troosteloze bedoening is. Op kerstnacht nadert vanuit het noordwesten een nieuwe koufront het noordelijke Alpenruim, waarbij de temperatuur en sneeuwvalgrens weer een flink dalende beweging laten zien. Tijdens de kerstdagen kan er aan de noordzijde naar verwachting 10 tot 20cm sneeuw verwelkomd gaan worden, bij een sneeuwvalgrens die tot onder de 1000m gaat zakken. Spelbreker is de vrij hoog berekende luchtdruk tegen die tijd, waardoor een serieuze sneeuwboost er helaas niet in zit. De Franse en Italiaanse Alpen blijven vanwege het stromingspatroon buiten spel staan, en hier verwacht ik met de Kerstdagen geen sneeuw meer.


Na de kerst aanhoudend kouder met van tijd tot tijd wat sneeuw. @GFS

Langere termijn
Na de Kerstdagen zien we wederom een "hoopvol" scenario aan de Alpenhorizon opdoemen. Eigenlijk durf ik het woord "hoopvol" niet meer in mijn mond te nemen, maar doe ik het gezien de diverse model uitdraaien toch. Een uitzakkende hoogtetrog lijkt volgend weekend ten westen van de Alpen zuidwaarts te gaan uitzakken. Dit betekent vooral voor de Franse en zuidelijke Alpen een verwachtingsvol scenario, waarbij sneeuw van betekenis te verwachten is. Speculeren over sneeuw hoeveelheden heeft gezien de termijn nog geen enkele zin, maar met deze uitdraai zitten deze gebieden voorlopig op eerste (sneeuw) rang. Een iets meer oostelijke koers kan echter grote gevolgen hebben, dus nemen we de gebruikelijke voorzichtigheid in acht. Morgen maar weer eens kijken in hoeverre dit wat meer binnen de betrouwbare termijn gaat komen!


Franse en Italiaanse Alpen op sneeuwramkoers volgend weekend?


Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Ik hoop toch echt dat er nu voor alle gebieden een prak sneeuw gaat vallen want Brixen im Thale (en nog wel meer gebieden) hebben nog steeds een troosteloze aanblik. Er is op sommige plaatsen gelukkig wat sneeuw gevallen maar we moeten nu niet gaan doen of het overal ineens fantastisch is. Als ik de kommer en kwel uit Franse gebieden ook hoor heeft Frau Holle nog een aardige klus te klaren zeg maar. Dus ik hoop dat je goed bericht hebt Michael, want ik vertrek morgen naar Brixen im Thale en het zou toch wel fijn zijn als al dat groen en bruin ingeruild kan worden door een egaal wit tapijt.

Stefan Kaptein | 22-12-2014 | 08:27 niet ok

Over vier weken naar Gerlos :-)

E Tediek | 22-12-2014 | 08:32 niet ok

Vers bericht uit Itter, -4 graden maar geen neerslag, helder en strakke blauwe lucht.

Leon van der L. | 22-12-2014 | 08:37 niet ok

Na weken mee te lezen op deze site , al van oktober , hier mijn eerste reactie !
Ook al ga ik pas op 24 januari naar See in Paznaun , leef ik enorm mee met de mensen die er nu op vakantie zijn evenals met de plaatselijke bevolking . Deze situatie is voor niemand leuk en ik hoop dat de winter die nu in het vooruitzicht ligt ook daadwerkelijk gaat gebeuren . Laat maar komen die sneeuw !

Alex Peeters | 22-12-2014 | 08:51 niet ok

Hartelijk dank aan iedereen die deze week heeft geannuleerd! Nu valt het mee met de drukte op de piste en is er voldoende skiplezier te halen. 😉

Mark & Monique | 22-12-2014 | 08:55 niet ok

Hier in kapprun -4 graden nu en strakblauw. Weinig wind bovendien op de gletsjer.

Rob Malschaert | 22-12-2014 | 08:57 niet ok

Hier in ramsau min 5 en straalblauwe lucht. Helaas smelt straks bij plus 5 de sneeuw weg maar tis een mooie stralende dag. Veel plezier iedereen en duimen voor verse sneeuw donderdag en vrijdag

mark Schevernels | 22-12-2014 | 09:08 niet ok

Hierbij een update uit het prachtige Arc 2000. Pistes liggen er gezien de omstandigheden prima bij, na de middag de pistes onder de 2000 meter snel ijzig. Vanmorgen onder een strak blauwe hemel wakker geworden, nu een temperatuur van -5. Sneeuwkannon draaien overuren en het resultaat is er naar, prima pistes.

Erik Van Gelder | 22-12-2014 | 09:14 niet ok

@ Mark en Monique LOL haha idd wel sneu voor zij die thuis bleven
Hoop van harte dat die winter eindelijk begint nu

Luc Cap | 22-12-2014 | 09:15 niet ok

update Lofer - ziet er naar ui dat het een mooie dag wordt, genieten dus! vannacht in het dal rond de min 4 tot 5 graden geweest Maar op de berg (inversie) in de pluswaarden en dus geen inzet van sneeuwkanonnen. De lange termijn voorspellingen voor de Periode na de kerst zien er op dit Moment gelukkig goed uit :) (fingers crossed) Ik zou zeggen geniet van het mooie weer de aankomende dagen

Grüß aus Lofer - Rob

Rob Schellevis - Landhaus Sonnheim | 22-12-2014 | 09:17 niet ok

Ik volg de laatste tijd de verslagen hier en ik leef mee met zowel de 'winnaars' als de 'verliezers' van de huidige sneeuwslag. Veel Alpennieuws en hier en daar Frankrijk. Zelf gaan wij naar het Reuzengebergte in Tsjechië aanstaande zaterdag waar momenteel nog maar weinig skiplezier te beleven valt. @johan of @michael wat betekenen al die mooie kaartjes met pijltjes en kleurtjes voor bijvoorbeeld Rokytnice of Spindleruv Mlyn? Komt er nog een pak?

Maurice Gerrits | 22-12-2014 | 09:20 niet ok

Hier in het Pitztal prima. Hogere pistes zijn open en goed te doen, vandaag gaan er weer 2 open. Uiteraard mag er wel wat sneeuw vallen, maar dat verwachten ze hier deze week niet meer. Hoorde gister in het dorp dat het ze hier zo'n 2 jaar kost om er weer bovenop te komen met deze slechte seizoenstart. Dus niet alleen voor ons is de beperkte sneeuw drama, maar zeker ook voor de skidorpen!

Annemarie Peters | 22-12-2014 | 09:22 niet ok

Denk persoonlijk dat de "winter", die afgelopen dagen is voorspeld vanaf de kerstdagen, weinig vorm gaat krijgen

Mr Board | 22-12-2014 | 09:23 niet ok

Volgens mij is Kaprun/kitzsteinhorn er helemaal niet zo slecht mee dat er zo weinig sneeuw ligt. Iedereen gaat naar de gletscher!

Duco Fluit | 22-12-2014 | 09:27 niet ok

Gisteren geweest in Kirchberg Kitzbuhel. Ik laat liever de beelden even spreken maar ga vooral in de ochtend skiën. Tot 2 uur is het goed te doen daarna wordt het ijzig.

https://www.youtube.com/watch?v=e-nFcUbotjw

Eric Kromhout | 22-12-2014 | 09:28 niet ok

Vanuit Saalbach kan ik melden dat het met drukte meevalt. De sneeuwkanonnen hebben de hele nacht gedraaid, we liggen vlak bij de pistes en dan is het net alsof je in een wespennest slaapt :) Ook hier melden ze vanaf kerst sneeuw en lagere temperaturen. Laten we hopen dat het uitkomt en dat de pistes met elkaar verbonden kunnen worden. De Duitsers komen 2e kerstdag en dan wordt het gelijk drukker. De pistes vanaf de middenstations zijn redelijk te doen, maar zijn erg smal en bij de liften erg ijzig. In Saalbach is de oefenpiste open, dus de kinderen en beginnende skiërs kunnen vooruit. Helaas vandaag ziek op bed met griepje. Gelukkig zijn we er twee weken dus dan is het te overzien ;)

Robert | 22-12-2014 | 09:30 niet ok

Goed filmpje eric, keer wat anders dan kaprun. Geeft een goede indruk van de werkelijke omstandigheden. Wat een wespennest op die eerste piste, vroeg d'r bij zijn is dan het moto.

vanAnaarB | 22-12-2014 | 09:39 niet ok

Waar is de 'sneeuwbom' gebleven?

Philomena Wijburg | 22-12-2014 | 09:49 niet ok

@vananaarB Heb wel meer videos hier gezet vanuit Kirchberg en Skiwelt.

Volgende week meer nieuws....

Eric Kromhout | 22-12-2014 | 09:53 niet ok

Ga ff niet meer op de webcams zien tot donderdag. Kan niet tegen dooi-beelden :-)

Luc Cap | 22-12-2014 | 10:07 niet ok

Kaltenbach nog maar 1 lift open ivm warmte (van horen zeggen). Drama op het moment.

Pi Wi | 22-12-2014 | 10:10 niet ok

@Maurice. Voor de Tsjechische gebieden rond 2e kerstdag 10 tot 15cm sneeuw op de doorkomst van het koufront. Meer zit er niet in volgens de meest actuele clusters.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 10:13 niet ok

De voorspelde sneeuw voor 2de kerstdag verliest het weer van de hoge druk .......de plaat blijft hangen zeiden we vroeger !

marcel bertelkamp | 22-12-2014 | 10:14 niet ok

Inderdaad Marcel, op verschillende weersites was men bijna euforisch over de nieuwe ontwikkelingen en met een echte sneeuwdump tot gevolg. Op dag van vandaag hebben deze
inderdaad hun modellen weer bijgesteld en is het i.p.v. een dump weer enkel wat sneeuwbuien geworden...
Laten we hopen dat we ooit eens het omgekeerde mogen verwachten; voorspelling van weinig sneeuw maar een totaal onverwachte dump in plaats :)
Wishfull thinking?

Frederic Verschaeve | 22-12-2014 | 10:28 niet ok

@Luc Cap...Dooihoogte.nl :)

jeff lafo | 22-12-2014 | 10:32 niet ok

Zaterdag naar Leogang-Saalbach .Wie heeft de laatste info van de piste / Ski mogelijkheden? Laat aub even weten!

Tom Mollema | 22-12-2014 | 10:36 niet ok

@eric: waarom zijn er op het gebied westendorf bij geen pistes geopend volgens de kaart en op gebied Brixen toch een heel aantal?

simba | 22-12-2014 | 10:38 niet ok

Het wordt in iedergeval een stuk kouder hopelijk kunnen overal de sneeuwkannonen aan

Duco Fluit | 22-12-2014 | 10:41 niet ok

@Frederic. Valkuil waar men schijnbaar niet van leert. Er is niets leuker dan een sneeuwdump te kunnen gaan aankondigen. Maar o zo vervelend als je dan achteraf bakzeil haalt. Zorgvuldigheid en hoopvol enthousiasme gaan helaas niet samen in de meteorologie. Het zal altijd wel een aandachtspunt blijven, en dan vooral tav winterweer in de Benelux en de sneeuwverwachtingen in de Alpen.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 10:48 niet ok

@rob, hoe zijn de piste condities in Kaprun en heb je de indruk dat het veel drukker is door de slechtere condities in de omgeving?

carla gulikers | 22-12-2014 | 10:57 niet ok

@Tom, wij zitten in Leogang. Pistes in de ochtend fantastisch. Sneeuwkanonnen hebben veel gedraaid gisteren. Verbinding naar Saalbach helaas niet open. Ziet er ook niet best uit. Wellicht vanaf donderdag. Pistes worden in de middag een bugelpiste en ijs. Dus ga vooral lekker vroeg!

Daisy D. | 22-12-2014 | 10:59 niet ok

@robert @all Ik ook zaterdag naar saalbach-leogang! Het lijkt al een tikkeltje beter maar nog altijd verre van ideaal? Ik zit al 5 weken een keer of 10 te kijken op deze website :D en toch heb ik me weer late foppen door de sneeuw die er deze week rond kerst ging aankomen... Zal blijkbaar weer overwaaien? Ik zou een arm afgeven voor 50 cm komend weekend

Jasper B | 22-12-2014 | 11:01 niet ok

Nog 18 dagen and counting

Luc Cap | 22-12-2014 | 11:07 niet ok

@Jasper de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. Met 50 cm en een arm minder zul je toch ook niet gelukkig worden? ;)

Cheese Curve | 22-12-2014 | 11:24 niet ok

@jJasperB: laten we elkaar niets wijsmaken, de omstandigheden zijn verre van ideaal. Van een circus is er geen sprake. Zoals al eerder in de reacties genoemd zijn alle skiwegen gesloten. Er ligt wel wat sneeuw hier, maar ik denk dat ze dit gaan openen vanaf dit weekend. Ze moeten wat om de grote meute te verdelen over het gebied. Daarom zijn ze nu gesloten, anders was er niets meer van over geweest. Ik hoop dan ook op een mooi kerstcadeau van Frau Holle, zodat we volgende allemaal aan onze trekken komen.

@Michael, je spreekt van een verrassing voor de Frans/Italiaanse Alpen, wat betekent dit voor de Noordkant? Helemaal niets, of kan er misschien een sandwich ontstaan waardoor de Noordkant ook nog wat meepakt....het is ver weg, maar ja, elk strohalmpje is er een.

Robert | 22-12-2014 | 12:13 niet ok

In Ischgl veel wind op de hoge pistes. Dus heel goed voorspeld hier ;-)
Veel volk maar nog wel te doen.

Serge P. | 22-12-2014 | 12:22 niet ok

bad Gastein: ochtend = prima piste, goed geprepareerd en heeeel rustig. Inmiddels erg warm. Iets drukker en met een biertje in de zon op het terras. De verbinding naar Angertal lijkt straks open te gaan. Totaal geen wind, gewoon WARM!

Wytze Tesselaar | 22-12-2014 | 12:40 niet ok

Begin nu toch ook wel een beetje zenuwachtig te worden. Ook al duurt het nog een kleine 3 weken totdat ik ga. Elke keer wordt ons geduld weer op de proef gesteld door frau holle. Wie weet een dump als we ter plaatse zijn :)

Arjan D | 22-12-2014 | 13:04 niet ok

in het Kleinwalsertal gaat morgen de Moserbahn van start en overmorgen de See-eckbahn. Voor de beginnertjes gaat bij Ifen de Gaisbuhlbahn van start

Dirk Pieraert - Haus Elisabeth Kleinwalsertal | 22-12-2014 | 13:24 niet ok

@Robert. Hangt af van de koers van de uitzakkende koudeput rond volgend weekend. Volgens laatste berekeningen meeste sneeuw voor Franse en zuidelijke Alpen. Klein verschil in koers kan grote gevolgen hebben. Nog niets concreets over te zeggen. Later meer.
Gr Michael❄️😀

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 13:25 niet ok

Update vanuit 3 valees:

[SLOPES INFORMATION] Thanks to the exceptional situation of Val Thorens and to the good work of the ski patrol and of all the teams of the resort, the ski domain of Val Thorens-Orelle is open widely: 65 slopes and 31 ski lifts on 32 are currently available.
As for the 3 Vallees, 160 slopes are open throughout the area.
IMPORTANT: for security reasons, and because we want above all to offer to our customers a quality stay, it is possible that we are asked, without notice, to limit access to our ski area (the customers staying in Val Thorens will have the priority).
The situation is evolving quickly, we are at your disposal to answer your questions.

Cassandra Panayotopoulos | 22-12-2014 | 13:27 niet ok

@ Carla, er zijn meerdere Rob's actief op het Forum dus handig als je er even bij zet voor welke Rob de vraag bestemd is. Ik kann je momenteel geen actuele info gegeven over de pistecondities in Kaprun omdat ik er al even niet geweest ben en er in korte tijd heel veranderd kann zijn. Onze gasten die iets meer ruimte willen dan de 2 pistes die momenteel bij ons open zijn stuur ik naar leogang. Niet alleen vanwege het feit dat dat maar 15 tot 20 Minuten rijden bij ons vandaan is maar ook omdat mijn ervaring leert dat je in dit soort Perioden niet op de gletsjers moet zijn omdat het al snel veel te druk is (en de gletsjer van Kaprun nu ook weer niet zo heel veel KM pistes heeft). Ik denk dat hogere delen van het skicircus momenteel goede alternatieven biedt t.o.v de gletsjer bij Kaprun.

Grüß aus Lofer

Rob Schellevis - Landhaus Sonnheim | 22-12-2014 | 13:51 niet ok

Voor de Alpen noordkant (Berner oberland) staat er dus nauwelijks sneeuw op het programma? Volgens de Zwitserse meteo komt er zaterdag ook nog eens een krachtige föhn. Zien jullie helemaal geen sneeuw in de planning staan voor dit gebied?

Jeffrey Laan | 22-12-2014 | 13:54 niet ok

Dank je Daisy, meer sneeuw dus,we wagen de gok maar .Op naar Oostenrijk

Tom Mollema | 22-12-2014 | 14:08 niet ok

Ik las eens een reactie over een ezel met een wortel aan de hengel. :-)
Wie is de ezel en wie bedient de hengel?
Juist ja!

Philomena Wijburg | 22-12-2014 | 14:28 niet ok

@Jeffrey. Zie het weerbericht "Tijdens de kerstdagen kan er aan de noordzijde naar verwachting 10 tot 20cm sneeuw verwelkomd gaan worden, bij een sneeuwvalgrens die tot onder de 1000m gaat zakken" Na de kerst hebben de Franse Alpen en de zuidzijde vooralsnog de beste (sneeuw) papieren.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 14:29 niet ok

Momenteel een paar baantjes aan het trekken bij Dorfgastein. Middenstation en hoger. Alles kunstsneeuw. Een paar witte stroken tussen het groen. Leuk voor een paar middagjes, maar het is en blijft behelpen. Komende dagen warm en geen sneeuw van betekenis gemeld. Een nogo-area voor december dus.

Raymond Jager | 22-12-2014 | 14:31 niet ok

Net even paar afdalingen gemaakt hier op Rosswald, prima sneeuw en pistes. Wel wat zacht met 6 tot 4 graden op 1800-2200 meter

Sneeuwhoogte.nl | Johann | 22-12-2014 | 14:37 niet ok

@raymond. Flachau ziet er top uit....30 min rijden

marcel bertelkamp | 22-12-2014 | 14:44 niet ok

Toch zie ik de verwachte sneeuwval rond de kerstdagen minder worden voor Oostenrijk.
Hij staat er nog op, maar het koufront lijkt zwakker te gaan worden. Daarna pas weer op zondag voor Oostenrijk neerslag van betekenis. Maar ook dit is alweer 6 dagen vooruit en kan ook weer leiden tot afstel. Dit hebben de modellen de laatste tijd vaker laten zien.

Willem Winterkoning | 22-12-2014 | 14:56 niet ok

Johann als je niet in Rosswald skiet, wat is dan jouw voorkeur? Als ik dat vragen mag? Michael heeft al eens aangegeven wat zijn favorieten zijn.

Cheese Curve | 22-12-2014 | 14:58 niet ok

Wat geeft dat weerplaza voor voorspellingen zeg!
Schrik me een ongeluk!
Weeronline laat het wel lekker sneeuwen, waar ligt dit nou aan?

Neel Roos | 22-12-2014 | 15:05 niet ok

@Michael. Dat had ik inderdaad gelezen. Maar bedoelde sneeuw van betekenis, het hele gebied is namelijk nog dicht vanwege het sneeuwtekort. Voor zover er realistisch gekeken kan worden is er geen hoop dus..

Jeffrey Laan | 22-12-2014 | 15:17 niet ok

In SFL kan je nu toch al aardig wat pistes doen ..
ab heute Montag zusätzlich geöffnet
Ab Montag (im Laufe des Nachmittages)
*Planseggbahn
*Zanbodenabfahrt
*Frommesabfahrt 10KM lange dalafdaling
en in het Masnergebied is de Pezid(zwarte) ook open
*Möserlift mit dazugehöriger Piste

Erik T | 22-12-2014 | 15:19 niet ok

@Jeffrey. Meer dan 25cm tijdens de kerstdagen zit er op basis van de laatste runs voor de noordzijde helaas niet in. Misschien nog iets meer tav een gunstig gelegen noordwestelijk georiënteerde stauhelling, maar daar houdt het dan ook mee op. Het is helaas even niet anders.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 15:26 niet ok

Wat een zalige dag in de zon. Ok tis niet op de latten staan maar het was zweten in de zon

mark Schevernels | 22-12-2014 | 15:28 niet ok

Met 25 cm ben ik al meer dan tevreden. Tis beter dan niks he☺

mark Schevernels | 22-12-2014 | 15:29 niet ok

@Neel Roos. Geen flauw idee. Ze analyseren de modellen anders. Zou het anders ook niet weten. Ik laat me graag positief verrassen'"-))
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 15:32 niet ok

Update vanuit Kaltenbach / Hochzillertal: veel wind waardoor liften moeten sluiten of op 50 % / 25 % capaciteit draaien. De pistes zijn smiddags niet meer goed te noemen. Er komen op veel plaatsen alweer groen door zijn ijzig of worden papperig ivm warmte. Is 7 - 8 graden boven. Gisteren was er 20 cm gevallen maar dat is nu niet meer te merken (wil niet weten hoe het vorige week was...). Hochfugen gisteren ook even geweest. Daar was minder sneeuw gevallen leek het maar pistes waren prima. Geen idee hoe het vandaag was ivm gesloten verbinding. (Is maar uurtje open geweest geloof ik).
Gelukkig geen weekkaart genomen. Dagkaarten zijn verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief. Morgen en woensdag sla ik over en gaan we wat anders doenn. Hopelijk woensdag op donderdag nacht sneeuw zodat we nog 2 daagjes kunnen gaan!

Pi Wi | 22-12-2014 | 15:36 niet ok

Update vanuit Gargellen: 's morgens mooie pistes met veel grip, in de middag op sommige plaatsen ijzig. De dalafdaling is tot het middenstation is vandaag opengegaan. Andere helft van de afdalind is niet open maar een aantal mensen inclusief ik gaan ook de andere helft doen. Niet aan de raden om de dalafdaling helemaal te maken, ijzig, brokken ijs die op de piste liggen en niet veel sneeuw! Voorderest kan er prima geskiet worden en als de vooruitzichten voor donderdag zo blijven kan er nog meer opengaan!

Koen van Schaijk | 22-12-2014 | 15:38 niet ok

@Pi WI. Aanpassen aan de lokale omstandigheden. Lijkt dat jullie een goed keuze hebben gemaakt. De sterke wind in combinatie met de hogere temperaturen doen de sneeuwkwaliteit helaas geen goed. Do en vrijdag verwachten we inderdaad weer wat betere omstandigheden.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael . | 22-12-2014 | 15:44 niet ok

Vandaag in Haus am Ennstal geweest (vlakbij Schladming) op de Hauser Kaibling. Hier is gisteren ook ca 10 cm neusnee gevallen. Vanaf Mittelstation prima skicondities en knap geprepareerde pistes. In de middag wel veel papsneeuw bij 6 graden boven nul!

Carlo Muller | 22-12-2014 | 15:53 niet ok

Sow vandaag in brixen opgestapt en ellmau sheffau skiën wat een ellende de ene na andere helikopter land om mensen op te halen pistes zijn bar slecht veel zand en ijs jammer morgen maar weer naar kitzbuhl daar was het gister beter als er geen sneeuw komt dan skiën we met kerst niet meer

Patrick Claassen | 22-12-2014 | 16:03 niet ok

Update Portes du Soleil.
Droog, helder en zonnig en in de loop van de dag naar 4 gr. In de nacht onder het vriespunt, goed voor de sneeuwkanonnen. Avoriaz redelijke omstandigheden, niet toegankelijk (wel bereikbaar) voor de gasten uit Chatel (en vice versa). Die kunnen wel uit de voeten bij Pré la Joux waar het qua drukte nog relatief meevalt en de pistes ook redelijk goed zijn.

A. Br. | 22-12-2014 | 16:13 niet ok

Nou maar hopen dat na de warme zure appels ook een keer de warme apfelstrudels komen maar danwel genuttigd op een terrasje bij een ijskoude piste....

Cheese Curve | 22-12-2014 | 16:16 niet ok

@Neel Roos De temperatuur op weerplaza viel mij ook op. ik heb het idee dat deze gekoppeld is aan de GFS parallel run. Vanmorgen waren de temperaturen nog flink onder nul. Na de run GFS 06 run opeens flink in de plus. Als je naar het ensembles kijkt zie dat dit waarschijnlijk een warme uitbijter is, de hoogste van alle runs. zou me daar dus niet enorm veel zorgen om maken.

Luuk Klaassen | 22-12-2014 | 16:17 niet ok

Vandaag weer prima dag in Les Menuires en Val Thorens. Las eerder een update over 3 vallees en het klopt. Er wordt hier prima werk geleverd. In Les Menuires is redelijk veel open. En opvallend het lijkt minder druk. Geen Lange rijden bij liften. Wil je komende week skien maar nog niet geboekt. Check mogelijkheiden hier.

Joost van Rooij | 22-12-2014 | 16:42 niet ok

@Carla. Pistes op de kiztsteinhorn liggen er goed bij. Vooral helemaal bovenaan. Het is er vanaf 10.30 echter zo belachelijk druk, dat je denk ik meer lol heb bovenin je 'eigen' gebied. Ik was vanochtend wat later: vanaf kaprun-dorp in de file. Stond achteraan op de parkeerplaats en enorme rijen voor de kassa's. Heb een paar goede afdalingen kunnen doen maar na 11:30 was het echt niet leuk meer qua drukte. Kwaliteit van pistes ging ook hard achteruit.

Rob Malschaert | 22-12-2014 | 16:50 niet ok

La Plagne vandaag, het was warm het was zo warm dat ik naar beneden ben gegaan om wat thermokleding uit te doen. Vandaag waren er weer meer pistes en liften open en boven waren de pistes weer gewoon goed! De afdaling naar La Plagne Centre was druk en voorzien van veel ijzige stukken en veel stenen, mijn belag is aan een opknapbeurt toe, het geluid en het gevoel van over een steen skiën snijd mij door de ziel. Maar dit gezegd hebbende was het wel weer een topdag! Er zijn veel pistes open en we kunnen heerlijk skiën, vergeleken met de vorige keer in La Plagne ( eind januari en net dump van een meter) is het natuurlijk veel minder maar men doet hun uiterste best om de pistes goed te houden en er kan massaal geskied worden!!

Rob Van der Kamp | 22-12-2014 | 16:55 niet ok

Vanmorgen even in Westendorf de paar pistes die open zijn gedaan. Echt heel lekkere pistes! De overgang naar Brixen was alleen te voet te doen. Dus in de auto naar Scheffau waar behoorlijk wat pistes open zijn. Lekker geskied. Wel wat ijzig soms. Maar met 'n heerlijk zonnetje hoor je ons niet klagen. Wel raar en top om tussen de groene weides toch te kunnen skiën. Top dat ze dat voor elkaar krijgen!

Eveline Esmeralda | 22-12-2014 | 17:02 niet ok

@all

Ik had jullie beloofd om een foto te sturen van de Kids op de oefenweide in westendorf.
Dat zit er helaas niet in.

Gisteren in kitzbull geweest wat open is is wat betreft de condities niet slecht.
Vandaag in westendorf geweest niet veel open. Wat open is zijn 2 rode piste. Deze zijn hard en ijzig
Het is niet wat we gewend zijn maar we kunnen skiën en de Kids vinden het geweldig. En daar gaat het om ☺👍

Marco | 22-12-2014 | 17:05 niet ok

@Rob, thx! Die sneeuw komt! Hoop dat je dat nog meemaakt in je vakantie!

Niels van Bockel | 22-12-2014 | 17:10 niet ok

Update vanuit Solden. Vandaag aanzienlijk warmer dan gisteren. Rond 12u +3 op de Giggejoch, gisteren -5 zelfde tijd. Ook veel meer wind waardoor de Tiefenbach gletjser de hele dag dicht bleef. De hele dag is men af en aan aan t rijden met vrachtwagens sneeuw om diverse dalafdalingen te maken. Ook als ondergrondje voor de te verwachte sneeus tijdens de kerstdagen. Voor de rest prima kunnen skien vandaag

Rene | 22-12-2014 | 17:13 niet ok

@ Luuk en Michael, dank voor de geruststellende woorden!
Zaterdag naar chatel, moet goed komen!

Neel Roos | 22-12-2014 | 17:18 niet ok

Er wordt gesteld dat kunstsneeuw pistes gevoeliger zijn voor bevriezing en dat je daardoor sneller ijsvlakten krijgt. Hoe kan dat? Het basisingrediënt is toch in beide gevallen hetzelfde ?

Erik M | 22-12-2014 | 17:30 niet ok

In Fiss prima skiën op de pistes die open zijn, vandaag zelfs dalafdaling open. Hadden veel drukker verwacht maar prima te doen. Als er dan toch geen sneeuw komt dan maar de zon en dat is ook genieten! Kinder ski klasjes kunnen ook goed uit de voeten.

Nicole Dekker | 22-12-2014 | 17:37 niet ok

Wat kan je eigenlijk met 25 cm? Hoeveel sneeuw heb je gemiddeld nodig om lekker te kunnen boarden?

Warme groet

Frans Bakker | 22-12-2014 | 17:37 niet ok

Kan je misschien de verwachte windsterktes geven? Vandaag inderdaad nogal veel wind in Ischgl, wordt dit rustiger?

Serge P. | 22-12-2014 | 17:46 niet ok


» naar bovenReageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmeldenSneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Spanje
» Zweden

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo


Op Sneeuwhoogte.nl worden cookies gebruikt om de website goed te laten functioneren. Meer info.
melding sluiten