Tijdelijk zachter

maandag 22 december 2014 - 08:00

» naar de reacties

Voordat ik met het weerbericht begin, wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de vele foto's die jullie ons hebben toegestuurd. Dit is echt een waardevolle aanvulling en geeft ons allemaal een indruk hoe de pistes er momenteel bij liggen. De foto's in combinatie met de updates in de reacties zorgen voor een bijzonder goed beeld, waarbij we info dynamisch en op een leuke manier met elkaar kunnen delen. Echt super!


Ruim 20 cm verse poeder in Flachau

Bart Harent meldde heerlijke pistes bij een temp van net onder
het vriespunt in La Plagne

Hoogtestoring frist de pistes lekker op
Ik had een paar dagen geleden al een goed gevoel bij de naderende hoogtetrog, die ik in het weerbericht als "mogelijke verrassing"  aankondigde. Bij het eerste koufront op zaterdagochtend viel het zoals verwacht allemaal nog wel mee, maar in de nacht van zaterdag op zondag ging het op veel plaatsen aan de noordzijde toch even "lekker los' , waarbij de sneeuwbuien tot ver in de ochtend in het meer oostelijk gelegen Salzburgerland actief bleven.


Nog een mooie van Flachau waar het gezellig druk was op de pistes

Ook in Königsleiten was het genieten geblazen

Droog en vrij zonnig
Na het koudere weer van de afgelopen dagen, volgt vanaf vandaag weer een tijdelijke zachtere periode. Het hogedrukgebied boven het zuidwesten van Frankrijk, dat zich oostwaarts richting het Middellandse Zeegebied en ook Alpenregio versterkt, neemt ook aanzienlijk zachtere luchtmassa's met zich mee. Hierdoor zit de temperatuur tijdelijk weer in de lift, en kan het nulgradenniveau tot gemiddeld 2400 à 2600m gaan stijgen. De krachtige tot vrij harde westelijke tot noordwestelijke wind is vandaag een aandachtspunt, en kan vooral op de hoger gelegen pistes hinderlijk aanwezig zijn. Vanwege de luchtdrukstijgingen komt de zon er vooral in de westelijke Alpen goed bij, en hebben de oostelijke Alpen aanvankelijk nog te maken met wat restbewolking. Morgen verandert er nog niet bijster veel in het weerbeeld, maar vanaf woensdag gaat vanuit het noordwesten de bewolking langzaam verder toenemen op de nadering van een nieuw koufront.


Tijdelijk minder koud door de instroom van aanzienlijk zachtere
luchtmassa"s. @KNMI / HIRLAM

Met de kerst weer kouder en wat sneeuw


 

Wordt aan gewerkt
 

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Ik hoop toch echt dat er nu voor alle gebieden een prak sneeuw gaat vallen want Brixen im Thale (en nog wel meer gebieden) hebben nog steeds een troosteloze aanblik. Er is op sommige plaatsen gelukkig wat sneeuw gevallen maar we moeten nu niet gaan doen of het overal ineens fantastisch is. Als ik de kommer en kwel uit Franse gebieden ook hoor heeft Frau Holle nog een aardige klus te klaren zeg maar. Dus ik hoop dat je goed bericht hebt Michael, want ik vertrek morgen naar Brixen im Thale en het zou toch wel fijn zijn als al dat groen en bruin ingeruild kan worden door een egaal wit tapijt.

Stefan Kaptein | 22-12-2014 | 08:27 niet ok

Over vier weken naar Gerlos :-)

E Tediek | 22-12-2014 | 08:32 niet ok

Vers bericht uit Itter, -4 graden maar geen neerslag, helder en strakke blauwe lucht.

Leon van der L. | 22-12-2014 | 08:37 niet ok

Na weken mee te lezen op deze site , al van oktober , hier mijn eerste reactie !
Ook al ga ik pas op 24 januari naar See in Paznaun , leef ik enorm mee met de mensen die er nu op vakantie zijn evenals met de plaatselijke bevolking . Deze situatie is voor niemand leuk en ik hoop dat de winter die nu in het vooruitzicht ligt ook daadwerkelijk gaat gebeuren . Laat maar komen die sneeuw !

Alex Peeters | 22-12-2014 | 08:51 niet ok

Hartelijk dank aan iedereen die deze week heeft geannuleerd! Nu valt het mee met de drukte op de piste en is er voldoende skiplezier te halen. 😉

Mark & Monique | 22-12-2014 | 08:55 niet ok

Hier in kapprun -4 graden nu en strakblauw. Weinig wind bovendien op de gletsjer.

Rob Malschaert | 22-12-2014 | 08:57 niet ok

Hier in ramsau min 5 en straalblauwe lucht. Helaas smelt straks bij plus 5 de sneeuw weg maar tis een mooie stralende dag. Veel plezier iedereen en duimen voor verse sneeuw donderdag en vrijdag

mark Schevernels | 22-12-2014 | 09:08 niet ok

Hierbij een update uit het prachtige Arc 2000. Pistes liggen er gezien de omstandigheden prima bij, na de middag de pistes onder de 2000 meter snel ijzig. Vanmorgen onder een strak blauwe hemel wakker geworden, nu een temperatuur van -5. Sneeuwkannon draaien overuren en het resultaat is er naar, prima pistes.

Erik Van Gelder | 22-12-2014 | 09:14 niet ok

@ Mark en Monique LOL haha idd wel sneu voor zij die thuis bleven
Hoop van harte dat die winter eindelijk begint nu

Luc Cap | 22-12-2014 | 09:15 niet ok

update Lofer - ziet er naar ui dat het een mooie dag wordt, genieten dus! vannacht in het dal rond de min 4 tot 5 graden geweest Maar op de berg (inversie) in de pluswaarden en dus geen inzet van sneeuwkanonnen. De lange termijn voorspellingen voor de Periode na de kerst zien er op dit Moment gelukkig goed uit :) (fingers crossed) Ik zou zeggen geniet van het mooie weer de aankomende dagen

Grüß aus Lofer - Rob

Rob Schellevis - Landhaus Sonnheim | 22-12-2014 | 09:17 niet ok

Ik volg de laatste tijd de verslagen hier en ik leef mee met zowel de 'winnaars' als de 'verliezers' van de huidige sneeuwslag. Veel Alpennieuws en hier en daar Frankrijk. Zelf gaan wij naar het Reuzengebergte in Tsjechië aanstaande zaterdag waar momenteel nog maar weinig skiplezier te beleven valt. @johan of @michael wat betekenen al die mooie kaartjes met pijltjes en kleurtjes voor bijvoorbeeld Rokytnice of Spindleruv Mlyn? Komt er nog een pak?

Maurice Gerrits | 22-12-2014 | 09:20 niet ok

Hier in het Pitztal prima. Hogere pistes zijn open en goed te doen, vandaag gaan er weer 2 open. Uiteraard mag er wel wat sneeuw vallen, maar dat verwachten ze hier deze week niet meer. Hoorde gister in het dorp dat het ze hier zo'n 2 jaar kost om er weer bovenop te komen met deze slechte seizoenstart. Dus niet alleen voor ons is de beperkte sneeuw drama, maar zeker ook voor de skidorpen!

Annemarie Peters | 22-12-2014 | 09:22 niet ok

Denk persoonlijk dat de "winter", die afgelopen dagen is voorspeld vanaf de kerstdagen, weinig vorm gaat krijgen

Mr Board | 22-12-2014 | 09:23 niet ok


» naar bovenReageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmeldenSneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Spanje
» Zweden

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo


Op Sneeuwhoogte.nl worden cookies gebruikt om de website goed te laten functioneren. Meer info.
melding sluiten