Veel sneeuw Alpen verwacht

donderdag 29 januari 2015 - 07:00

» naar de reacties

Onder invloed van een overtrekkend tussenhoog kwam er gisteren dan ook weer een einde aan de nordstau in de oostelijke Alpen. In de loop van de dag werd het  ook hier droog en klaarde het op. Overdag hadden we te maken met mooie brede opklaringen die werden afgewisseld door overtrekkende wolken(velden). Al met al een heel mooie dag met op de meeste plaatsen mede ook door de vers gevallen sneeuw uitstekende wintersport condities. Onderstaand een paar foto's die ons toe werden gestuurd vanaf de diverse locaties. Tevens willen we iedereen weer bedanken voor de vele ingestuurde foto's en updates vanaf locatie via de E-Mail en APP.  Helaas kunnen we binnen het weerbericht maar enkele plaatsen.


Winter wonderland Serfaus, wow ! (via APP)


Poederplezier in Ischgl (via APP)


Neukirchen -foto Harm Verwijs


Neukirchen, heerlijke Pulver  -Foto Harm Verwijs


 Mont Blanc view / La Rosiere/La Thuile. foto Wouter Pfeifer

Wanneer we naar de weerkaarten kijken dan springt meteen die knoepert van een lagedrukgebied op. Die systeem wat vooral op grotere hoogte gevuld is met zeer koude lucht is de afgelopen dagen vanaf het zuidwesten van Groenland via IJsland af komen zakken naar de Noordzee. Rond het middaguur ligt de kern (960hPa mar liefst) voor de kust van Noorwegen. Een eerste front (occlusie) is in de nacht de Alpen binnen getrokken en volgende fronten zullen snel volgen.

Periodiek sneeuwval
Vannacht nam in de westelijke en noordelijke Alpen de bewolking alweer toe gevolgd door eerste neerslag. Op dit moment valt er vooral in de Stau van de westelijke  en noordelijke Alpenhoofdkam sneeuw of sneeuwbuien. Naar mate de (mid)dag vordert zal de intensiteit wat afnemen en wordt het deels ook droog, dit geldt vooral voor de oostelijke Alpen. De uiterste zuidwestelijke Franse Alpen en ook de zuidkant (Italiaanse Alpen) zullen wat minder met de storing te maken gaan krijgen. De gebieden die aan de Alpenhoofdkam grenzen krijgen ook te maken met de bewolking en mogelijk kan de sneeuw van het noorden tot over de Alpenhoofdkam overgrijpen. Verder aan de zuidkant toch ook opkalringen en op veel plaatsen blijft het ook droog. In de nacht op vrijdag volgt een volgende (trog)storing die voor een opleven van de neerslag zal zorgen. Sneeuw en sneeuwbuien zullen zich dan van van west naar oost over het gehele Alpengebied gaan uitbreiden. Zwaartepunt van de sneeuwval ook dan in de Nordweststau gebieden en later ook in de zuidelijke Kalkalpen (grens Slovenie - Italie) 


Actuele radarbeeld

De temperaturen liggen algemeen op een normaal winters niveua. Op 2000 meter tussen -9 en -2 en op 3000 meter tussen -14 en -9 graden. De hoogste waardes gelden voor het zuiden. Het nulgraden niveau ligt meest in de dalen, zal echter omdat er aan de voorzijde van het front even wat minder koude lucht wordt "aangezogen", tijdelijk even stijgen naar 600 tot 1100 meter. Ook de sneeuwvalgrens zal tijdelijk wat oplopen tot 600 a 900 meter. De tijdelijke temperatuurstijging zal vooral aan de noordkant even goed merkbaar zijn.


In de loop van de dag krijgen we tijdelijk te maken met een "tong"
van wat zachtere  lucht, in de lagere delen regen (ijzel)
GFS 21h00

Vrijdag neemt de sneeuwval(buien) van het westen uit weer wat aan intensiteit af voordat in de avond vanuit het westen een volgende storing de Alpen nadert. De oostelijke Alpen hebben vrijdag nog wat langer met de sneeuwval van de eerste wegtrekkende storing te maken.waarbij het zwaartepunt van de sneeuwval zich naar de zuidoostelijke Alpen verplaats. Zaterdag kunnen we gaan genieten van de mooie en wat drogere polaire luchtmassa's. Het is koud met een mengelmoes van wolken(velden), brede felle opklaringen en lokale meest zwakke sneeuwbuitjes. De meeste kans op zon is weggelegd voor de Alpenzuidkant (noordenwind) en in het bijzonder het Italiaanse Piemonte en de Alpes-Maritimes (Zeealpen). Tot en met het weekend zal er in de Alpen tussen de 50 en 150cm aan verse sneeuw gaan bijvallen. Het zwaartepunt bevindt zich uiteraard in de Nordweststau.


GFS neerslaghoeveelheden cumulatief tot maandagochtend


Voor diegenen die het wat bonter wille zien de kaart van het door ons
gebruikte WRF model cumulatief  voor de komende dagen

Aanhoudend winters
Tja en dan de volgende week! Grosso modo verandert er nagenoeg niets. De "koude vortex" (hoogtelaag) met daarin opgenomen diverse lagedrukgebiedjes blijft stationair waardoor we de gehele week te maken zullen hebben met koud winterweer en periodiek sneeuwval dan wel sneeuwbuien. Hoe dat in detail (sneeuw -zon) er uit gaat zien is nog onzeker en heeft alles te maken met timing van slechtweer gebieden (laagjes) en tussenhoogjes. Daarover de komende dagen meer. Kijken we tenslotte nog even na de langere termijn dan zien we dat het onvervalst winters verder gaat en het zelfs nog wat kouder wordt.  


De "koude vortex" (omcirkeld)  zal ook volgende week het weerbeeld in 
Europa en de Alpen winters bepalen


Met ook op de langere termiijn aanhoudend winters. GFS ensembles prikpunt Tirol

Tot zover voor dit moment, fijne dag, geniet van de sneeuw en tot morgen maar weer.

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

@johann

Je bent er vroeg bij deze keer.

Het is nog woensdag 😊

Vandaag in botrop geweest. Was leuk maar komt niet in de buurt van de echte sneeuw
Nog anderhalve week en dan naar les gets. Yessss

Marco | 28-01-2015 | 22:59 niet ok

@Marco: rij dan door naar Winterberg/Willingen.. ;)

Is maar kleine 1,5 uur verder..

Harm R. | 29-01-2015 | 07:16 niet ok

Let it snow!!

Morgenavond naar Vaujany (Alpe d'Huez). Ben benieuwd wat deze dump brengt.. We gaan het zien!

Harm R. | 29-01-2015 | 07:17 niet ok

Update vanuit Mühlbach am Hochkönig: vannacht 10cm neu schnee en het sneeuwt nog flink door. Temparatuur is momenteel min 8.

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig | 29-01-2015 | 08:18 niet ok

Johan, gaat er ook nog wat sneeuw in de Dolomieten vallen of is daar tot volgende week vrijwel geen kans meer op ?

Volgende week vertrekken we naar Val Gardena, super veel zin in! Hoe zijn de pistes daar op t moment, kan iemand daar iets over zeggen?

Marianne H | 29-01-2015 | 08:47 niet ok

Lekker veel verse sneeuw. Joepie weer leuke tijden

Luc Cap | 29-01-2015 | 08:58 niet ok

Mooi weerbericht! Begin me wel wat zorgen te maken met de vakantie over 3 weken... Lijkt erop dat dit weer voortzet, dus een oefening sneeuwketting leggen lijkt me geen overbodige luxe worden. En of we mooi weer hebben om te ski-en is ook maar discutabel ;)

Martijn Sonnenberg | 29-01-2015 | 09:09 niet ok

@Martijn Sonnenberg: je hebt goed skiweer of heeeeel goed skiweer. Wij gaan ook over 3wkn. Laat het nu lekker sneeuwen... Dat geeft een goede fundering voor ons en dat hebben we nodig in de drukste week van het jaar.

Martijn vd Berghe | 29-01-2015 | 09:16 niet ok

update lofer - Vannacht toch weer ruim 10 centimeter nieuwe sneeuw gevallen. Jammer genoeg vandaag geen tijd om te skien,...... toch een feestje met al die nieuwe sneeuw die ook nog eens mooi droog is. In het skigebied momenteel -8 graden, in het dorp -2 graden. Overiens toch nog even een waarschuwing. Door alle nieuwe sneeuw neemt het Lawine gevaar momenteel snel toe. Gisteren weer een Lawine in Lech en in Obertauern. Een gevaar dat door velen onderschat wordt. In het salzburgerland geldt momenteel Lawinestufe 3

''Eine Lawinenauslösung ist bereits bei geringer Zusatzbelastung vor allem an den angegebenen Steilhängen wahrscheinlich. Fallweise sind spontan einige mittlere, vereinzelt aber auch große Lawinen möglich. Die Schneedecke ist an vielen Steilhängen nur mäßig bis schwach verfestigt. Erfahrung in der Lawinenbeurteilung notwendig. Angegebene Steilhänge und Hangexpositionen möglichst meiden.''

Bovenstaande betekent dat 1 enkele skier of boarder door zijn gewicht een Lawine kann veroorzaken. Informatie over jou gebied in Oostenrijk kun je vinden op http://www.lawine.at/ en ga je toch van de piste af blijf dan tussen de bomen en/of blijf onder de 30 graden, dan ski je redelijk safe. Ook zijn er momenteel genoeg mooie poederruns te maken direct naast de piste, wel zo veilig!

Grüß aus Lofer - Rob

Rob Schellevis - Landhaus Sonnheim | 29-01-2015 | 09:17 niet ok

Het sneeuwt weer in ellmau

Nicolien de Boer | 29-01-2015 | 09:18 niet ok

Update PDS. Sneeuwt al sinds gisteravond, en hard ook. Zijn alweer flinke hoeveelheden gevallen

ilse nijhof | 29-01-2015 | 09:20 niet ok

Hi Johann, super weerbericht weer, dank! Kun je iets zeggen over de sneeuwval in de Pyreneeën komend weekend? Hoe dat ongeveer gaat verlopen, en midden Frankrijk ivm de reis, is daar ook sneeuw te verwachten? Dank alvast.

Jesper de Boer | 29-01-2015 | 09:25 niet ok

@johann

ik zit de te verwachtte sneeuw te bekijken voor ischgl.. ischgl is niet echt een sneeuwloch. of hoe noem je dat.. maar het sneeuwt toch elke dag 10 - 20 cm. ik weet dat ze de sneeuwhoogte heel beperkt bijstellen, waarvoor ze dat doen weet ik niet. samnaun staat inmiddels op 140 cm. dat komt dichterbij de werkelijke sneeuwhoogte in het ski gebied. ischgl geeft nog steeds 75 cm aan. wij zijn er 2 weken geleden geweest, dus weten hoe de situatie is. in de winter 2011-2012 was de situatie ook al zo. voorbeeld; er lach 130cm boven. toen viel er in 4 dagen tijd 180 cm nieuwe sneeuw, toen kwam de meetlat uit op 140cm.. ik denk dat ze zich daar niet zo druk op maken. of heb jij een andere verklaring. maakt voor de rest niet zoveel uit, wij gaan toch wel over drie weken. en als er zo elke keer een cm of 10-15 bijkomt, dan zal het toch uitstekend te doen zijn, net als de rest van de alpen. tenminste, het grootste gedeelte.. en volgens deze site krijgt ischgl de aankomende 5 dagen 60 cm nieuw.. ben ook tevreden met 30cm hoor, maar zal toch lekker zijn die dikke lagen nieuwe sneeuw, al is het maar voor de uitstraling.
fijne dag nog

aadje bergmans | 29-01-2015 | 10:04 niet ok

schrijffout.. ;lach -- lag ..

aadje bergmans | 29-01-2015 | 10:06 niet ok

Over een kleine drie weken naar kleinarl, aan sneeuw geen gebrek als ik de voorspellingen zo zie.

Fenno | 29-01-2015 | 10:31 niet ok

@ martijn v/d Berge: was uiteraard met een knipoog bedoeld ;)

Martijn Sonnenberg | 29-01-2015 | 10:59 niet ok

@ Marianne H: wij zijn vorige week in Val Gardena geweest, en het was TOP!!
Ondanks dat er de periode daarvoor niet veel sneeuw gevallen is was het meer dan goed! Het weekend dat wij aankwamen viel er zo'n 30 cm sneeuw en dus hadden we best veel verse sneeuw om op te skiën. De kunstsneeuw eronder was bijna geen verschil in te merken.
De lokalen van daar spraken allemaal over hoe goed de pistes er dit jaar bij lagen.
Het was echt zo!
Alleen op sommige drukkere stukken (onderaan Dantercepies) was het wel flink ijzig en soms op wat steilere afdalingen werd het wat harder.
Zo ook de Gran Risa in La Villa (heel zwart!!)...1 grote ijsplaat vanaf halverwege! Dus die raad ik echt af, tenzij je een hele goede skiër bent.... maar zelfs de meer geoefende skiërs in ons groepje vonden die afdaling pittig vanwege het ijs.
Maar, no worries, Val Gardena en de omliggende gebieden ligt er prachtig bij! Zelfs al zou er geen sneeuw meer bij gaan komen. Ze spuiten continue sneeuw bij vanwege de kou.
Veel plezier!

Marleen Corbey | 29-01-2015 | 11:12 niet ok

@ Aadje. Ik denk toch dat het dicht bij de realiteit ligt hoor. Er is maar 20cm nieuwe sneeuw gevallen daar. (deze goed aanrijden en er schiet maar 5cm over) Ik denk dat dit gebied de aangereden sneeuw laat zien en niet natuurlijke accumulatie. Kijk we naar Sölden, dan hebben we ook `maar` 80cm op 2500 meter in het sneeuwbericht. Mayrhofen (90cm), Nauders (100cm). Als er 50cm poeder valt en je rijdt die aan, dan is dit misschien 10-15cm, max 20cm dat erbij komt.

Joy Van Craenenbroeck | 29-01-2015 | 11:22 niet ok

Over 2 weken gaan wij naar Lienz Zettersfeld.
Kan het kloppen dat de sneeuwhoogte daar niet goed bijgehouden wordt?
Er valt regelmatig sneeuw, maar de sneeuwhoogte in de app veranderd niet.
Gr. Chris

Chris van Antwerpen | 29-01-2015 | 11:36 niet ok

@Chris, de sneeuwhoogte van Lienz wordt dagelijks bijgewerkt. 55cm wordt op de site van Lienz ook gemeld. Condities zijn prima daar!!

Sneeuwhoogte.nl | 29-01-2015 | 12:09 niet ok

Update uit la Plagne

Vannacht centimeter of 10 verse sneeuw gevallen. In de ochtend nog eens 5 tot 10 cm. Het lijkt niet heel koud hier op 2000m hoogte, denk een graad of -2, -3. 't Sneeuwt nog steeds, intensiteit nu wel laag. Pistes liggen er best oke bij, ontstaan nu wel veel hopen sneeuw. Zicht is +- 200 tot 300 meter dus dat valt niet tegen. Er wordt hier nog fors meer sneeuw verwacht dus ben benieuwd of er morgen nog een beetje te boarden valt!
Have fun allen

Wouter Geels | 29-01-2015 | 12:14 niet ok

Alle vragen over sneeuwhoogtes kunnen naar help@sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl | 29-01-2015 | 12:15 niet ok

Niks zeggen....er staat nu (di/wo) toch weer sneeuw voor de Dolomieten ! Nou ja......

Marcel B. | 29-01-2015 | 12:35 niet ok

Vergeet ik nog de 10 cm van morgen :-)

Marcel B. | 29-01-2015 | 12:55 niet ok

Zeg Marcel B doe niet zo geheimzinnig ? dus volgens jou volgende week w/d een sneeuwdump in de dollemieten Daar mag je rustig voor uitkomen hoor of is het maar wat gissen wat je doet????....

Peter Naber | 29-01-2015 | 13:18 niet ok

Jeetje wat een heerlijke berichten allemaal en die webcams zijn ook echt om jalours te worden, nog 2 weken en dan Richting leogang-saalbach-hinterglemm can not wait any longer aaaarghh:)

Tobias Bijkerk | 29-01-2015 | 13:21 niet ok

Ja ja, de Dolomieten steken deze winter wel erg schril af tegen het sneeuwgeweld in de rest van de Alpen... Wanneer komt daar nou eindelijk ook eens die dump tot in de dalen??? Iedere keer zie je bij de prognoses over 5 of 6 dagen aantallen tot 40 cm genoemd in deze app, en hup, even later weer vrijwel niets? Vrouw Holle speelt deze winter een irritant spelletje met de Dolle Mieten...

Wim Danhof | 29-01-2015 | 13:26 niet ok

@Peter .....klein dumpje 20 cm di/wo (gfs)

Marcel B. | 29-01-2015 | 13:51 niet ok

@Marleen: dank voor je update, ik ga over een aantal weken. Is leuk en nuttig en geruststellend om te lezen!

Wim Danhof | 29-01-2015 | 13:54 niet ok

Alweer bijna een week erop zitten in val Gardena ,sommige pistes worden er na de middag niet beter op ,maar zeventigprocent is gewoon super.wel veel steentjes op sommige pistes vooral zwart .de sneeuwkanonnen draaien volop.vanmorgen Sella ronda gedaan de oranje kant half negen begonnen vanaf berghaus friedrich August en twaalf uur weer terug dus al met al top hier Marianne .

Patrick Vierwind | 29-01-2015 | 14:34 niet ok

Over drie weken naar het Kleinwalsertal, ben benieuwd of er dan nog sneeuw ligt.

Arjan de Bruijn | 29-01-2015 | 15:22 niet ok

super deze berichten.
Ik was mij zelfs niet meer bewust over het feit dat wij binnen twee weken al vertrekken ipv drie.
super gewoon, op naar skiwelt, westendorf, waar de sneeuw er nu goed uit valt.

simba | 29-01-2015 | 15:31 niet ok

actueel in Tignes: Het sneeuwt hier onophoudelijk sinds gisteren avond en het zal nog een tijdje doorgaan. De pistes zijn fantastisch met de verse sneeuw, maar het is hard werken in de diepsneeuw, wetende dat het zicht soms zo goed als wegvalt. Vandaag iets vroeger gestopt om onze stramme spieren te laten recupereren.
Ik ben benieuwd hoeveel er nog gaat vallen en dat we hier zaterochtend zullen weggeraken. Toch wel spannend maar het is genieten !

Kris Mampaey | 29-01-2015 | 15:46 niet ok

Update Silberleite/Gerlosplatte, de dag begon met wat ligte sneeuw, was toch nog een cm of 8 nieuwe sneeuw gevallen vannacht, ligte sneeuwval duurde tot de middag daarna droog maar wel veel laag hangende bewolking. Het ene moment was het heerlijk het andere moment was het zicht zeer slecht. Wel een lekker dagje gehad.
Hoop dat morgen de zon er nog even bij komt, wel zo lekker op de laatste skidag.
Gr Robert.

robert wilke | 29-01-2015 | 17:16 niet ok

@ marianne, en andere Dolomieten gangers, we zijn nu bijna een week hier en idd het grootste deel van de pistes ligt er super bij, als je puur op de sella ronda blijft kom je wel eens een ijsplaat of buckels tegen op de steile stukken. Het gebied van alta badia ligt er algemeen het "slechtse" bij. Maar ga je bv naar de col raiser , plan de Gralba, canazei campitello etc, dan kan je 100 % perfecte pistes vinden de hele dag. Ook op seiser alm prima condities. Dus verse sneeuw of niet, skiplezier gegarandeerd, wat eerlijk gezegd niet zo zeker is in de gebieden waar er een meter valt. Zoals onze hotelbaas zegt, dit jaar zijn de pistes als een tapijt, en vorig jaar (massa sneeuw) lukte dat niet om ze zo perfect vlak te krijgen.

Erik T | 29-01-2015 | 17:40 niet ok

Fiss-Serfaus-Ladis : onnoemelijk veel poeder langs de pistes. S Morgens zelfs op de piste, als je er vroeg genoeg bij bent.😊 Heerlijke omstandigheden voor wintersport.

Ruba Tours | 29-01-2015 | 17:49 niet ok

Fijn te lezen dat er zoveel positieve verhalen en ervaringen zijn over SuperskiDolomiti. Van de andere kant.... ook weer niet te enthousiast worden want anders komt iedereen naar dit gigantisch groot heerlijk zon- en sneeuwzeker skigebied.

Giel de Kimpe | 29-01-2015 | 18:03 niet ok

@Marleen Corbey, bedankt voor je uitgebreide update!! Super om te horen en ook dat jullie het top hebben gehad!
@Patrick Vierwind, klinkt goed! Toch geen mega fan van zwart dus dat komt goed!
@Erik T, bedankt voor de goede tips en update! Super om te horen dat het er over t algemeen zo goed bijligt!
Weer helemaal gerustgesteld !!!! Bedankt allemaal!

Marianne H | 29-01-2015 | 18:07 niet ok

Bedankt dat je mijn foto's hebt geplaatst!
Vandaag was een wisselende dag in Neukirchen. Beetje sneeuw en veel bewolking op de berg. Heel af en toe even goed zicht maar meest in de mist geskied. Morgen laatste dag helaas en dus ook laatste update dit seizoen van mijn kant.

Harm Verwijs | 29-01-2015 | 18:08 niet ok

Ennuh Marcel B....ik zal weer niets verder vertellen. Ik laat het je wel weten wat het volgende week wordt. Ik geef wel een live verslag.

Giel de Kimpe | 29-01-2015 | 18:12 niet ok

Waar blijft jouw update @ Carin L.? Gelukkig hebben we @ Harm Verwijs nog! En wie neemt vanaf zaterdag het stokje over van jullie voor de gebieden neukirchen en bramberg? Zo van jullie updates genoten, dat ik het zal missen als ze er niet meer zijn!

Lique 01 | 29-01-2015 | 18:23 niet ok

Verse sneeuw en zelfs nog wat zon in Ehrwald. Een topdag dus.

Gitte | 29-01-2015 | 18:48 niet ok

@Erik T, ook dank voor jouw fijne update uit de Dolomieten! Kun je trouwens aangeven hoe makkelijk je vanuit het Seiseralmgebied via liften etc bij de pistes van Val Gardena terecht komt? De Seiseralm waar ik heen ga lijkt wat afgelegen te liggen. Groet WD

Wim Danhof | 29-01-2015 | 18:49 niet ok

Nou Robert, het besef dat de weken voorbijvliegen wordt hier op de site zo duidelijk, de een volgt de ander op in de berichtgeving en voor je het weet ben je al weer een week thuis, helaas is de napret minder dan de voorpret :)

Cheese Curve | 29-01-2015 | 19:30 niet ok

Je hebt helemaal gelijk cheese curve voor de kerst vakantie waren er ruim 100 reacties en ook bijna dagelijks een avond update van Johan of micheal, was altijd leuk om s avonds ook een stukje weer bericht te lezen. Wij gaan altijd laat althans in de maand febr. Kinder vakantie dan hebben we des te langer voorpret van deze site. En als we terug zijn is het nog maar een paar nachtjes slapen totdat het nieuwe wintersport seizoen begint. -:))))) fijne avond allemaal

Gr Joeri

Francis En Joeri Luesing | 29-01-2015 | 20:02 niet ok

Nou cheese curve klopt. Ik ga zelf drie keer maar snap precies wat je zegt. Ik wilde eerder al reageren, met name op Kromhout. Geeft veel plezier zijn filmpjes, ik ga zelf naar Kirchberg met krokus. Hij reageert echter niet (of nauwelijks) op berichten die aan hem gericht zijn. Jammer! Voor wie zit je hier eigenlijk echt, Eric?

Mark (& Monique) | 29-01-2015 | 20:40 niet ok

Update Kaltenbach. Vanochtend sneeuw dus laat begonnen. Middag lekker, opklaringen. Ook heerlijke après ski 😉.

Mark (& Monique) | 29-01-2015 | 20:42 niet ok

Arrebout waar was je? Zat naast de dj aan de bar!

Mark (& Monique) | 29-01-2015 | 20:43 niet ok

Zo gezien op de webcam van Vars sneeuwt het nu goed door :-)

Dirk | 29-01-2015 | 20:53 niet ok

@lique @Harm Verwijs
Ik had vandaag geen update gestuurd omdat Harm Verwijs mij voor was :-)
Vanwege het mindere zicht hebben wij vandaag de volgende wandeling gemaakt: lift Bramberg naar boven, gelopen naar gondellift Neukirchen, met die lift naar beneden en door het prachtige sneeuwrijke dal terug gelopen. Zaterdag vertrekken wij weer richting Nederland, maar 7 maart zijn we weer in Bramberg. Lique jij een fijne vakantie gewenst en Harm goede terugreis!

Carin L. | 29-01-2015 | 20:56 niet ok

Ok Giel.....Ben benieuwd.....ik vertrek 07-02 ......Arabba en omgeving zijn nu gewoon goed .....morgen plus 10 cm , wo plus 15 cm .....Komt goed ! Sssssst niet door vertellen......

Marcel B. | 29-01-2015 | 21:10 niet ok

Bedankt @lique en @carin l. Jij ook goede terugreis. Hopelijk onderweg goed weer. Lique veel plezier binnenkort en Carin ook weer in Maart!

Harm Verwijs | 29-01-2015 | 21:40 niet ok

Update PDS: het sneeuwt maar door, denk dat er 50-70 cm al is bij gevallen. Gelukkig kwam de sneeuwschuiver langs want zelfs met sneeuwkettingen hadden autos weinig grip. Super poeder dag op de pistes. Ik gok dat ze sochtends geprepareerd waren maar de nieuwe sneeuw lag er heeeerlijk bij.

ilse nijhof | 29-01-2015 | 21:48 niet ok

@snowman. Blijf zeker volgen! Sowieso zelf weer skiën over 2 weken ( pa wordt 70 op de 16de dus daarom met carnavalsvakantie ) maar hou de sneeuwpassie daarna ook graag vast!

Mark (& Monique) | 29-01-2015 | 21:59 niet ok

Het blijft een geweldige site. Spijtig dat er geen app bestaat voor een Windows Phone ik moet altijd eerst over Google

simba | 29-01-2015 | 22:15 niet ok

hoi Johan,
hoe zit het met Serfaus, op de kaarten daar ligt die namelijk in een gunstig gebied voor sneeuwval, maar in de app staat dat er niet zo heel veel sneeuw gaat vallen. Hoe zit dat dan?

Jorn Walravens | 29-01-2015 | 22:19 niet ok

Wij gaan over 3 weken naar Bad Kleinkirchheim. Hopelijk valt hier nog wat sneeuw de komende dagen.

Wilbert Flinsenberg | 29-01-2015 | 22:22 niet ok

@ Wim Danhof: ja klopt, de Seiser Alm ligt best beetje apart van de rest van het gebied. Maar is wel heel goed te doen. Als je vanaf de Seiser Alm naar Saltria skiet (aan de zijkant van de Seiser Alm) dan kun je daar een bus nemen richting Monte Pana. Vanuit daar kun je naar het dal skiën alwaar je in St Christina uitkomt. Maar je kunt ook via een verbinding van twee stoeltjesliften uitkomen boven bij de Piz Sella. Dan zit je midden in het gebied.
Maar je kan ook de gondel pakken naar Ortisei en dan in Ortisei een taxi nemen naar de gondel aan de andere kant van het dorp. Die gondel gaat dan naar de Seceda vanwaar je via Col Raiser beneden ook in St.Christina uitkomt. Daar stap je op een treintje en dan kom je bij de gondel die je naar de Ciampinoi brengt, dus ook in het gebied.
Wij hebben ook een keer vanuit Ortisei de bus gepakt naar Wolkenstein, dat gaat qua tijd misschien wat sneller. Is makkelijker als je bijv een keer richting Alta Badia/Arabba etc wil.
Dus... het kan wel, maar ligt iets van het grote gebied af.
Succes!

Marleen Corbey | 29-01-2015 | 22:25 niet ok

Mark en monique, ik kom hier niet vele mlen oer ag. Ik post wat om de mensen een plezier te doen. Daar ga ik van uit. Maar je mag me ook als vriend toevoegen als je me daar wat stuurt krijg ik daar een signaal van binnen. Ik lees ook niet iedere dag alle reacties. Ligt ook zeker niet aan de site maar heb meer te doen dan alleen maar reacties lezen maar zo nu en dan doe ik dat zeker. Ga gewoon ook lekker door met reageren dat is wel leuk toch.

Ik ben overigens gewoon weer ff in nederland. Binnenkort weer in de alpen...en wie weet maak ik wel weer een video :)

Maar heb je vragen stel ze gerust.

Eric Kromhout | 29-01-2015 | 23:15 niet ok

@Marleen, dank je wel voor deze handige tips! Top!

Wim Danhof | 30-01-2015 | 00:23 niet ok

Hè hè Arlberg is Arlberg weer met de/het ene dump(je) na de andere, poeder op de stauhellingen tot aan je middel.
Voor het eerst deze winter poeder gevreten, en niet door er in te vallen.

Ski Arlberg | 30-01-2015 | 06:53 niet ok

@Rob Schellevis, ik zou aan je advies voor het offpiste gaan nog willen toevoegen, huur een gekwalificeerde skileraar/führer, liefst één die uit het dorp komt of die al ettelijke jaren ter plekke offpiste ervaring heeft opgedaan.

Ski Arlberg | 30-01-2015 | 06:58 niet ok


» naar bovenReageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmeldenSneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Spanje
» Zweden

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo
Op Sneeuwhoogte.nl worden cookies gebruikt om de website goed te laten functioneren. Meer info.
melding sluiten