Terugblik winter 2014 -2015

zaterdag 4 april 2015 - 08:30

» naar de reacties

De winter 2014-2015 werd net zoals de winter van 2011-2012 vooral gekenmerkt door te weinig zon en vooral tijdens de eerste helft te zacht winterweer. Vanaf midden januari evolueerden we vervolgens naar een belangrijk kouder winters weertype met in februari temperaturen die 1 graad onder het langjarig klimatologisch gemiddelde uitkwamen.


We moesten tot half januari wachten voordat de winter pas goed op gang kwam

De oorzaak voor het te zachte weer lag, net zoals we dat ook in de winter van 2013-2014 zagen, in een verhoogde depressie activiteit op de noordelijke Atlantische Oceaan. Deze steeds weer aangejaagd door de uitstroom van arctische lucht vanaf de Noordpool ten oosten van Canada en in de richting van New Foundland. In het brongebied van onze weerkeuken kregen de depressie steeds weer nieuwe energie waardoor de activiteit steeds weer werd getriggerd met als gevolg een sterk westelijk (zonaal) stromingspatroon.  


Injecties met arctische lucht bij New Foundland zorgden steeds weer
voor een opleven van de westdrift

Na record december steeds kouder
De Alpenzuidkant en ook het Zwitserse Engadin beleefden de zachtste december maand sinds het begin van de optekeningen die in Zwitserland 150 jaar geleden begonnen. Algemeen lagen de temperaturen 2 tot 3 graden, in de Oostenrijkse Alpen tot 2 graden boven het langjarig klimatologisch gemiddelde. Voor de Oostenrijkse Alpen was het daarmee de acht-zachtste winter sinds het begin van de optekeningen in 1767.


De extremen waren soms groot, van "barbecue weer " tot diepvries
temperaturen, alles  passeerde de revue

De noordkant van de Alpen ontsnapte door een eerste koudere fase in de oudersjaarsweek maar ternauwernood aan een warmterecord. Ook de januari begon uitgesproken zacht voordat in de tweede helft van de maand de winter dan toch nog toesloeg. Ofschoon het toen duidelijk kouder was en ook februari onder het langjarig klimatologisch gemiddelde bleef  (en zelfs 2 graden kouder was dan januari) was de afgelopen winter over de gehele linie toch duidelijk te zacht.   


Februari was een koude wintermaand

Extreme wisselingen
De afgelopen winter kenmerkte zich ook door extreme weerfases. In de oudersjaarsweek gingen de temperaturen behoorlijk "im Keller" en sinds februari 2012 was het niet meer zo koud geweest. Zo werd in La Brévine (het Siberië van Zwitserland in de Jura) bijna -30° graden geregistreerd en de Brunnekogel in Oostenrijk kwam op 29 december uit op "frisse" -25.7°. Ook elders in de Alpen vroor het op veel plaatsen streng tot zeer streng (-15 tot -25°).  Lang duurde de kou echter niet, rond de 10e januari steeg het kwik lokaal alweer tot 10 graden in de plus en Engelberg (Zwitserland) meldde de hoogste, ooit in januari gemeten temperatuur, van 16.1°. Nog extremer werd werd het rond die tijd aan de zuidkant met temperaturen die tot 20 a 23° (Cevio Maggiatal) opliepen.


Ook dit was de winter, zomerse 24 graden aan de zuidkant in hartje winter

Ook de wind was steeds weer een thema, op 9 januari werd er op de Säntis 170 km/h gehaald en alleen al in die maand waren er 10 dagen waarop de wind orkaankracht bereikte. Lokaal werd er er in de Alpen echter ook windsnelheden (pieken) gemeten die nog veel hoger uitkwamen!

Neerslag -sneeuw
De sneeuwhoeveelheden vielen deze winter wat tegen en lagen algemeen onder het gemiddelde en alleen in het hooggebergte hadden we te maken met een winterse start. Pas vanaf de kerstdagen kon zich ook in het laagland en de dalen een sneeuwdek vormen maar door de markante verzachting rond 10 januari smolt de meeste sneeuw tot een hoogte van circa 1000 meter weer weg. Vanaf de tweede helft van januari kon zich in de koudere lucht dan weer een sneeuwdek vormen.


Uiteindelijke lukte het dan vanaf de tweede helft januari toch met de winter en sneeuw

Vooral in de zuidelijke Alpen en lokaal ook in de nordstau van de Oostenrijkse Alpen (Bregenz) kwam het periodiek tot grotere Neushnee hoeveelheden. In Oostenrijk werd uiteindelijk een in doorsnee normaal sneeuwdek opgetekend waarbij moet worden aangetekend dat er in de lagere delen 40% minder dagen met een sneeuwdak waren dan in een doorsnee winter. Zo meldde bijvoorbeeld Wenen slechts 17 dagen met een sneeuwdek (-48%), Innsbruck 38 dagen (-24%). Uitzondering vormde daarentegen Bregenz (Vorarlberg), hier werden 47 dagen met een sneeuwdek opgetekend (+32%). Door het sterk wisselende weer (temperaturen) in combinatie met veel wind was de opbouw van het sneeuwdek zeer "ongunstig"en daardoor ook een verhoogd lawinegevaar.Treurige bilans: in Zwitserland kwamen tot dato 28 personen om  het leven door lawines, in de Oostenrijkse Alpen 25.


Lokaal viel  soms veel sneeuw (Bregenz, Arraba)


Vaak ook hadden we met precaire lawine situaties te maken

De winter 2014-2015 was in de Alpen niet alleen te droog maar ook de zon liet het veelal afweten. Zowel aan de noord als ook aan de zuidkant was er deze winter te weinig zon, deels werd er slechts 70 procent van het gebruikelijk aantal zonneuren gehaald.

Het was weer mooi,  “de diverse aggregatie toestanstanden” in één beeld

En nu langzaam weer opmaken voor een hopelijk mooie en warme zomer!


 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Heren,

Heel hartelijk dank voor alle weerberichten, dat is toch elke ochtend weer leuk om te lezen! wij zelf hebben een heerlijke week in Ischgl gehad (3de week maart) en de opwarmertjes in willingen (oud en nieuw & laatste weekend januari). Door jullie berichten waren wij goed voorbereid op de omstandigheden. Tot in oktober

Guy van P. | 04-04-2015 | 08:56 niet ok

Johann en Michael heel hartelijk dank voor jullie dagelijkse weerbijdrage! Ik kijk nu al weer uit naar oktober wanneer jullie weer gaan starten. Een hartelijke groet uit een nog winters Bramberg met natte sneeuw in het dal :-)

Carin L. | 04-04-2015 | 09:03 niet ok

Johann en Michael en alle anderen die afgelopen seizoen hebben bijgedragen aan mijn (en vele anderen denk ik) dagelijkse verslaving, om jullie dagelijkse weerbericht te volgen.
DANK!!!!!!!
Ik kijk nu al uit naar oktober als de eerste vlokken voor winter 2015-2016 gaan vallen.
Keep up the good work.

Nu voor jullie een goede zomer gewenst, die mag aanhouden t/m september om dan de koudste winter van deze (en vorige eeuw) te beleven. ;-)

Ronald Oerlemans | 04-04-2015 | 09:06 niet ok

Leuke afsluiter mannen. Nogmaals dank, fijne zomer en tot de volgende winter.

Wim V | 04-04-2015 | 09:12 niet ok

Mijn eerste jaar "sneeuwhoogte".
Erg informatief, leerzaam en begrijpelijk.
Dank voor jullie realistische kijk op het winterweer en tot volgend seizoen!

Neel Roos | 04-04-2015 | 09:54 niet ok

Goedemorgen Johann en Michael ook wij zullen de winterse weerberichten van jullie gaan missen het was elke dag weer leuk en spannend om te lezen . Maar bij deze wensen wij jullie een fantastische zomer toe . En we kijken weer uit naar oktober als het winterseizoen weer gaat beginnen : de wintersport vakantie voor 2016 is namelijk alweer geboekt dus dat zijn weer leuke vooruitzichten om naar toe te leven. Maar J&M BEDANKT voor jullie uitgebreiden analyses. Gr . Peter.

Margaretha Naber van Ommen | 04-04-2015 | 10:16 niet ok

Dank voor jullie samenvatting en goede berichten van afgelopen seizoen. Ik heb genoten en zal vanaf oktober de berichten weer volgen. Blijkt maar weer uit de samenvatting dat de start van het seizoen belangrijk is voor het sneeuwdek. Ondanks dat de temperatuur uiteindelijk aan de koude kant uitviel toch relatief te weinig sneeuw. Desondanks voor de skigebieden en liefhebbers een goed seizoen geweest.
Genit van de zomer allen en tot oktober!

Martijn Sonnenberg | 04-04-2015 | 10:16 niet ok

Inderdaad , dank voor het wintersportweer!! Elke ochtend een super begin van de dag !! Groeten van de 'Manner im Schnee' ...tot oktober!

Steef Den Draak | 04-04-2015 | 10:25 niet ok

Was gewoon een topseizoen. Het begon erg stroef in december maar alles is goed gekomen...sterker nog op dit moment is het nog top. Ziot zelf in de kitzbuheleralpen die altijd maar worden neergezet als te laag of geef het een naam.

Mijn ervaring is dat er altijd tot de pasen te sieen is sterker nog dit jaar is het bijzonder sneeuwrijk.

Heb zelfs nog een video update van gisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=DBt4yXomuLA

As maandag wordt er afscheid genomen van de trein bij Ellmau en daar zijn we zeker bij.

Tot wellicht volgend jaar.

De Groeten

Eric Kromhout | 04-04-2015 | 10:27 niet ok

Dank Johann en Michael, mooie afsluiter Johann, interessant! Fijne zomer.

Wim Danhof | 04-04-2015 | 11:08 niet ok

Morgen Eric ik moet zeggen dat ik genoten heb van jou filmpjes vond het leuk om naar te kijken je had ze altijd goed in elkaar gezet bedankt man. Gr. Peter

Peter Naber | 04-04-2015 | 11:15 niet ok

Superleuk om jullie te volgen. Net terug uit een ondergesneeuwd Konigsleiten. Tot in oktober.

Philomena Wijburg | 04-04-2015 | 11:40 niet ok

Guten Morgen
VIELEN DANK !!!!!! anJohann und Michael für diese Fabelhafte und Tolle Saison die ihr uns beschert habt.Ich ziehe meinen Hut vor euch für die tägliche Berichterstattung aus den Schweizer Bergen.Macht einfach weiter so im hoffentlich nächsten spannenden Winter.LG aus Deutschland sendet Andreas

Andreas | 04-04-2015 | 11:54 niet ok

Bedankt mannen!. De gehele winter heb ik in periodes jullie gevolgd. Ik heb ervan genoten en hoop het eind dit jaar weer te mogen doen! Een fijne zomer en tot dan! Groet van Teddy

Ted van der Parre | 04-04-2015 | 12:00 niet ok

Johann en Michael,
Harstikke bedankt voor jullie uitvoerige en leerzame weerbeschouwingen. Ze zijn voor mij bijna dagelijkse kost geworden. Veel geleerd over Nord en Sud stap en de gevolgen die dat heeft. Met jullie uitleg begin ik het te begrijpen. Nu nog een weercursus. Ciao! Tot het volgende seizoen en misschien samen een biertje drinken in Lax.

Louk Dielen | 04-04-2015 | 12:21 niet ok

@Louk -graag hoor, laat maar weten wanneer je er bent ;-)

Johann | 04-04-2015 | 12:42 niet ok

Tnx & keep up the good work!

John Goldebeld | 04-04-2015 | 12:55 niet ok

Top app. Tot in Oktober ergens!

David T | 04-04-2015 | 13:48 niet ok

Wat vliegt die winter elk jaar toch weer voorbij zeg! Geniet van jullie zomer en tot Oktober!

Jannik Soors | 04-04-2015 | 14:26 niet ok

Beste Johann en Michael, heel veel dank voor de interessante weerberichten, en daarbij ook nog vaak gedurende de dag antwoorden op vele vragen. Inderdaad een boeiende winter, waarin alles later leek te komen dan gebruikelijk. Gelukkig in ons favoriete Bettmeralp het hele seizoen goede, en nu zelfs uitstekende omstandigheden! Zoals ik van jullie heb geleerd: west stau perfect voor veel sneeuw hier, maar de ligging doet ons ook bij andere stau richtingen een sneeuwgraantje meepikken. Fijne Pasen, en hartelijke groet vanuit de Aletsch Arena!

Toine van Laack | 04-04-2015 | 15:06 niet ok

Johann en Michael,
Bedankt voor de vele voorspellingen. Kunnen we net zoals vorig jaar nog een korte update voor Dutch Week (2-9 mei) verwachten? Zou top zijn!

Jasper Van Huijgevoort | 04-04-2015 | 16:17 niet ok

Johann en Michael,
Facebook, liken en twitteren doen we niet veel, maar compliment voor jullie berichten is op z'n plaats. Kijken er elke dag naar en uitleg is duidelijk en betrouwbaar. Omdat we altijd op bonnefooi gaan en niet vooraf boeken helpt jullie site bij de keuzes die we maken. Bedankt en tot volgend seizoen!

Bob en Marlie H. | 04-04-2015 | 16:42 niet ok

Johann en Michael, bedankt voor het mooie seizoen weer. Persoonlijk al sinds de derde week van januari voorbij, maar nu voor jullie ook. Ga lekker genieten van het mooie weer de komende maanden. En dan kunnen jullie in oktober weer beginnen met prachtige berichten, en hopelijk veel sneeuw in de beginperiode van de winter. Groeten!

Danny Slaghuis | 04-04-2015 | 18:07 niet ok

Michael en Johann, hartelijk dank voor elke dag weer een uitgebreide weerananlyse. op naar de zomer en ik zie nu al uit naar jullie energie voor volgend jaar. nogmaals hartelijk bedankt!!! fijne zomer en tot het volgend seizoen..

Berthil Westerink | 04-04-2015 | 18:57 niet ok

Thanks voor de leuke voorpret die jullie iedereen bezorgen! Volgend jaar weer. Ik kijk er nu al naar uit.

Daan Cobelens | 04-04-2015 | 23:26 niet ok

Heren, nogmaals dank voor het geweldige winter seizoen! Veel geleerd en gelezen! Tot 1 oktober en geniet van jullie welverdiende zomer! Groet Niels

Niels van Bockel | 05-04-2015 | 00:29 niet ok

Beste weermannen, Bedankt voor de voorpret, bedankt voor de weersvoorspellingen ter plaatse en bedankt voor het plezier van elke ochtend de voortreffelijke uitleg, ondanks het tekort aan sneeuw tijdens de kerst toch nog goed kunnen genieten in La Plagne, dankzij de overdaad aan zon tijdens de tweede fantastische week van maart in wederom La Plagne en ondanks de vele sneeuw in de derde week van Maart in Mayrhofen een heerlijk seizoen gehad!!
Ik kan niet wachten tot de eerste Winterweerberichten weer verschijnen!! bedankt!!

Rob Van der Kamp | 05-04-2015 | 10:51 niet ok

Ondertussen alweer Pasen 2015! Weer een mooie maar vooral spannende winter voorbij. Grote dank aan de weermannen Johann en Michael die elke voor iedere wintersporter klaar staan om ons te informeren en te adviseren. Maar zeker ook dank aan alle wintersportvrienden die steeds weer de moeite namen om te reageren. In welke vorm dan ook! Blijkt maar weer: wintersport leeft!
Ik wens jullie allemaal een bijzondere mooi voorjaar en prachtige zomer toe. We spreken elkaar weer volgende herfst!
Groeten,
Carla

carla gulikers | 05-04-2015 | 12:24 niet ok

Johann en Michael bedankt voor de dagelijkse berichtgeving!!
Voor ons was de winter gelukkig heel zonnig (carbavalsweek in Berwang) en waren de sneeuwcondities perfect! Ik kijk alweer uit naar oktober, maar eerst lekker van de zomer genieten. Overigens is het nu nog volop winter in de alpen. Tot oktober,
groet,
Ramon

Ramon | 05-04-2015 | 14:33 niet ok

Beste Johann en Michael,

Wederom dikke dank je wel voor de fijne berichtgeving en leerzame feitjes! Ze hebben flink mee gedragen aan winterse (voor)pret. Tot over 6 maandjes!

Grz
Mike

Mike | 05-04-2015 | 14:57 niet ok

Wat zonde dat jullie al stoppen. Ik ga de eerste week van mei nog een weekje naar de Stubai Gletcher. In ieder geval bedankt voor de berichten en voor het posten van mijn foto's.

CJA Hulskamp | 05-04-2015 | 17:21 niet ok

Thanks Johann en Michael voor de leuke en spannende weerberichten!:) Op naar winter 2015-2016 !

Maurits Biemond | 05-04-2015 | 21:09 niet ok

Bedankt voor alle voorpret! Soms tot grote frustratie, met name met de kerst..... Maar toch altijd met plezier de berichten gevolgd. Gelukkig viel de voorjaarsvakantie een stuk beter uit. Nu even "afkicken" tot oktober. Ook de mensen die in de skigebieden wonen en met regelmaat even een update gave (voor ons Rob uit Lofer) bedankt! Leuk de nabeschouwing van gister! Hopelijk begint het volgende seizoen gewoon vanaf december met sneeuw! Geniet van de zomer!

Annemarie Peters | 05-04-2015 | 23:36 niet ok

Heren,
Iedere dag lezen hoe het winterweer er uit ging zien...mooi geschreven iedere keer...met mooie foto's erbij...geweldig en bedankt...en geniet van de zomer....

landgraaver meisters | 06-04-2015 | 04:29 niet ok

Heren, bedankt voor de leuke en soms spannende berichtgeving deze winter! Het heeft mijn wintersportgevoel in ieder geval erg geholpen in de voorpret naar de vakantie en korte trips!

Afgelopen weekend zelf afgesloten in Winterberg, op naar volgend jaar!

Tot dan!

Kevin Blokland | 06-04-2015 | 08:41 niet ok

Heren, met heel veel plezier heb ik jullie berichten gelezen. Soms moest je mensen teleurstellen maar ja dat is de natuur! En anderen hadden wat meer geluk.
Denk maar eens aan al die mensen die de week voor kerst zijn geweest.
Groener dan groen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.
Gelukkig hebben wij heel veel sneeuw gehad. En dat hadden jullie toen ook geschreven.
Ik zie alweer uit naar komende winter. Deze zomer gaan wij in het wintersport gebied wandelen lijkt ons erg verrassend!
Goede zomer gewenst en tot later dit jaar.

Hek 1950 | 06-04-2015 | 09:26 niet ok

Hartelijk bedankt weer om de heerlijke verhalen (weerberichten) te volgen.
Volgende winter ben ik er weer om jullie te volgen en de wintersport plaatsen in de gaten te houden.
Keep up the good work

Cocc Casteleijn | 06-04-2015 | 10:27 niet ok

Bedankt voor de mooie berichten. Ik heb er niet veel gemist de afgelopen 6 maanden! Tot over een half jaar.

Harm Verwijs | 06-04-2015 | 10:32 niet ok

Jammer dat het seizoen weer voorbij is. Zeer bedankt voor jullie zeer deskundige en gedetailleerde berichten. We kijken al uit naar de volgende winter en hopen op meer sneeuw in de Dolomieten.

Jos van Leeuwen | 06-04-2015 | 11:10 niet ok

Wij gaan nog van 24 april tot 3 mei naar Ischgl. Met de huidige sneeuwcondities kan dat ook dit jaar weer niet kapot !!

Ruba Tours | 06-04-2015 | 16:09 niet ok

Voor het eerst dit seizoen jullie verwachtingen en bevindingen gevolgd. In een woord: SUPER!!! Ik wens jullie ook een mooie zomer en ga jullie volgend seizoen zeker weer volgen. Chiao!!!

Kars Kiers | 06-04-2015 | 23:02 niet ok

Johann en Michael bedankt voor jullie leuke berichten. Wanneer zijn jullie er weer 1 oktober? Gr roel

Roel | 07-04-2015 | 01:34 niet ok

Sluit me aan bij de vele complimenten! Toch wel opvallend hoe onrustig mensen worden als het weer anders is dan wat men graag wil....en het dan van zich afschrijven.
Toch paar welgemeende tips voor volgend seizoen:
- maak een aparte beschouwing (kiezen in hoofdmenu) voor middelgebergtes 'dichtbij' (duitse middelgebergtes, tsjechie, vogezen): doe je enorm veel mensen een plezier mee!
- overweeg te stoppen met de sneeuwprognos 'per plaats tot achter de komma': ze kloppen (uiteraard, is ook niet te voorspellen') nooit maar veel mensen denken dat het harde waarheden zijn...

Geniet van de zomer en graag tot volgende winter!

Clemens Gjertsen / B&B Zum Latschen - Bayerischer Wald | 07-04-2015 | 08:07 niet ok

@ Eric Kromhout. Mij moet je van de omgeving van de Kitzbüheler Alpen niet meer overtuigen. Ok het is lager, maar de geografische ligging speelt in een doorsnee winter meestal in hun voordeel. Als je de gemiddelde sneeuwhoogtes van bv. Mayrhofen vergelijkt met die van Kitzbühel, dan heb je meteen een duidelijk antwoord. :)
Het was een prima seizoen, m.u.v de start :)

Joy Van Craenenbroeck | 07-04-2015 | 08:44 niet ok

Beste weermannen, hartelijk dank voor jullie uitgebreide weerbericht. Ik vond het elke keer weer prachtig om te lezen.

@ Eric Kromhout: je filmpjes waren mooi om te zien. Helaas is het seizoen afgelopen. Heb je misschien een tip voor volgend seizoen wat een goed dorpje is om te overnachten, om het skigebied te verkennen waarover je zoveel informatie hebt gegeven?
Alvast hartelijk dank.

Marcel Immink | 07-04-2015 | 10:09 niet ok

Heel erg bedankt voor jullie kundige voorspellingen! Vanaf oktober breekt de sneeuwkoorts weer los! Bij jullie volgers is er meer hogedruk aanwezig, dan meteorologisch gezien!!! Kan niet wachten tot jullie weer starten! Fijne zomer wens ik jullie!

Gert van der Heiden | 07-04-2015 | 19:16 niet ok

Heren, bedankt voor de dagelijkse updates. Wat een spannend seizoen ... Nu uitkijken naar de zomer en vanaf oktober: we'll meet again! Enjoy the summer. See you guys!

Steve DM | 07-04-2015 | 21:47 niet ok

Mijn seizoen gaat nog even door...... Maar het was weer een feest dit jaar. December begon stroef maar alles bij elkaar was het gewoon een topseizoen.

Eric Kromhout | 08-04-2015 | 08:56 niet ok

Beste sneeuwmannen, ontzettend bedankt voor jullie dagelijkse updates. Het maakte voor ons de voorpret naar de sneeuw iedere keer weer leuker. Dankzij jullie (en de pistediensten in Oostenrijk en Frankrijk) hebben we topweken beleefd. Nu de Dutch Week in ValTho nog. Maak er een mooi komend halfjaar van. Tot november jongens, als het witte feest weer gaat beginnen. Maar tot die tijd, eerst lekker zomeren!!! See you!!!

Martijn vd Berghe | 08-04-2015 | 13:21 niet ok

Bedankt voor alle voorspellingen dit seizoen. Telkens weer leven we er mee mee.
Op naar volgend seizoen !

Luc Cap | 10-04-2015 | 15:56 niet ok

Door omstandigheden het hele seizoen niet kunnen gaan, maar toch kans gezien om op de valreep in de Paasweek een weekje Arlberg te pakken. Wat een TOP week, in de lift vertelde een skileraar dat hij deze omstandigheden de hele winter nog niet had meegemaakt. Ik heb ervan genoten, heerlijke poeier gereden, en de pistes lagen er subliem bij. Soms loont het zich om te wachten ;-)

Sneeuwhoogte bedankt voor alle updates, en ga jullie volgend jaar weer volgen.

Tele Mark | 14-04-2015 | 10:00 niet ok

Misschien een beetje laat .. Maar beter laat dan nooit ....
Heel erg bedankt mannen voor jullie berichten !!

Mitchel Van Anken | 14-04-2015 | 23:22 niet ok

Dankje wel voor de mooie afsluiting, Ik heb al erg zin in het volgende seizoen, tot dan ;)

David Makkinje | 21-04-2015 | 11:03 niet ok

Bedankt weer voor dit jaar!! Tot na de zomer!!

Dennis Nelemans | 26-04-2015 | 12:11 niet ok

Heb alweer zin in seizoen 2015-2016 😀 Bedankt voor alle updates en tot dan

Han Flevo | 03-05-2015 | 15:34 niet ok

Zo nu echt aan het eind gekomen. Ik heb genoten van dit wintersport seizoen en kan niet wachten op de start van het volgende. Tot September

Michiel Van Egmond | 10-05-2015 | 09:32 niet ok

Toch denk ik zo nu en dan ook midden in de zomer aan de aankomende winter.

Wilfred de Ruiter | 04-08-2015 | 21:42 niet ok

Na de zomervakantie begint het al weer te kriebelen... Nog 49 dagen tot de eerste weerberichten, ik kijk er naar uit

Guy van P. | 12-08-2015 | 21:19 niet ok


» naar bovenReageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmelden


Sneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Spanje
» Zweden

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo
Op Sneeuwhoogte.nl worden cookies gebruikt om de website goed te laten functioneren. Meer info.
melding sluiten