Een winterdroom in Gastein

Een skitrip door Gastein: een wintersportdroom van het begin tot het einde van het dal

Wat is beter dan een wintervakantie in een skigebied? Een vakantie in vier skigebieden! Gastein maakt het mogelijk! Wintersportfans kunnen zich hier uitleven op een totaal van 200 kilometer piste. Elk skigebied heeft zijn eigen charme - je zal je hier zeker niet vervelen! Maak je geen zorgen, start comfortabel aan het begin van het dal in Dorfgastein in het skigebied Dorfgastein-Großarl. Het gaat verder over Bad Hofgastein en Bad Gastein, die het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel met elkaar verbinden. Dan vindt de heftige hoogtefinale plaats aan het einde van het dal in het skigebied Sportgastein.

Een zachte start aan het begin
De start is gemaakt door het skigebied Dorfgastein-Großarl. Hier gaat de gondel van 850 tot 2.033 meter hoogte. De Gipfelbahn Fulseck brengt skifanaten direct naar het hart van de 70 km geprepareerde pistes, die zich vooral in het lichte tot middelzware niveau bevinden. Wie nog in de kinderskischoenen staat, is in het Gasti Sneeuwpark bij het dalstation van de Gipfelbahn Fulseck aan het juiste adres. Als hier met magisch tapijt, lift en veel sneeuw de eerste ski-pogingen slagen, gaan ontluikende ski-sterren eerst door de slalompoorten en dan naar de top!

Nieuwe gondellift, nieuw geluk
Na deze zachte intrede in het winteravontuur ga je op een steenworp afstand langs de Gasteiner Ache naar het zuiden. Daar ligt Bad Hofgastein, dat verbonden is door het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel met het nog zuidelijker gelegen Bad Gastein. Waar twee dorpen elkaar ontmoeten en samenwerken, is veel gaande! Nieuw deze winter is de Schlossalmbahn - met de nieuwe gondellift kunt u reizen zonder te stoppen "non-stop naar de top" naar de drie afdalingen Schlossalm, Kleine Scharte of Haitzingalm.

De moeilijkheid wordt verhoogd
Terwijl de kids in het Gasti Sneeuwpark van het skicentrum Angertal in goede handen zijn, zal voor gevorderde wintersporters de moeilijkheid in de Schlossalmbahn worden verhoogd: Op de Hoge Scharte Nord (afdaling H1 + H2 + H2a op de pistekaart) glijden wintersporters over 10,4 kilometer en 1.440 hoogtemeters op één van de langste afdalingen van de oost Alpen in het dal. Als dat nog niet genoeg is, kun je je laten inspireren door de Open Faces. Dit evenement is een kwalificatiewedstrijd voor de Freeride World Tour in Verbier - vrijwel de Champions League-finale van de freeride. The Face is de wedstrijdhelling - in het geval van Gastein de helling van de Mauskarspitze. Op de Mauskarspitze moet je te voet gaan, maar op freeriders wachten dan 500 hoogtemeters puur plezier, die zelfs de professionals breed laten grijnzen.

De hoogte finale
Over professionals gesproken - we gaan naar de hoogtefinale op 2.650 meter in het Gasteinertal. Het skigebied Sportgastein in Bad Gastein is bij freeriders zeer bekend. Het hoogst gelegen skigebied in het hele Ski amadé-netwerk, en dus ook in Gastein, is het paradijs voor adrenalineverslaafden en off-piste diep-sneeuw-wintersporters. Voor poedersneeuw worden de drie skiroutes Golden Powder, Golden Rush en Golden Ride aanbevolen. Ze garanderen poederplezier op 1.000 meter hoogte. Maar wees voorzichtig naast de piste. Voor veiligheid zorgen een pieps-station en een freeride-info-basis.

Na het skiën is om te ontspannen
Genoeg geskied? Nu scoort het Gasteinertal dubbel. Welk ander gebied kan met helende grotten en thermaal water voor de ontspanning van vermoeide skiër-spieren bijbenen? Thermaal water is het puntje op de i, waardoor de wintervakantie extra wordt. Het is bijzonder goed om te drijven in het thermale water van de Alpenthermen Bad Hofgastein en de Felsenthermen in Bad Gastein. Spanningen lossen op, de spieren herstellen en worden weer fit voor de volgende skidag!

Adembenemende uitzichten op verheven hoogten
Wie nog meer variatie zoekt, zal het zeker vinden in Gastein. Wat denk je van een winterwandeling op Europa's hoogst gelegen hangbrug op de Stubnerkogel in Bad Gastein? Over 140 meter lang bezichtig je de bergruggen van het Hohe Tauern-gebied op een hoogte van 2.300 meter. Je kunt zelfs nog verder zien vanaf het Glocknerblick-uitkijkplatform op de Stubnerkogel. Na een korte wandeling van het bergstation op  de Stubnerkogel is hier een observatiedek, dat aandoet als een diamant, met een vrij uitzicht op de 3.797 meter hoge Grossglockner - de hoogste berg van Oostenrijk.

De winterbeleving buiten de piste
Adrenaline naast de piste vinden de waaghalzen bij het ijsklimmen. De waterval in het centrum van Bad Gastein is vooral populair bij tochten met ijsklimmen. Als je even genoeg hebt van de piste, kun je ook rodelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen of met het hele gezin schaatsen. Of wat dacht je van een paardensledetocht door Gastein? Eén van de vele hoogtepunten is de internationale sledehondenrace eind februari met 300 huskies en 90 mushers uit zeven landen.

Gastein biedt zowel van het (dal-)begin tot aan het einde echt wintersportplezier en dat beetje extra. Een dal, drie dorpen, vier skigebieden, veel actie en ontspannende Thermen: alles wat een wintersportbestemming nodig heeft en net iets meer.