Wintersport 2019-2020

Nu het daglicht minder wordt en de temperatuur daalt is het tijd om na te denken over een wintersport. Voor je het weet is het zover. De eerste sneeuw is al gevallen in de Alpenlanden, dus de sneeuwpret staat weer voor de deur. Vandaag nemen je alvast mee op reis. Naar romantische plekken in Scandinavië en naar zonnige plekken in Oostenrijk. Bijzonder plekken om alvast inspiratie op te doen.

Inspiratie voor een wintersport

Nu de eerste sneeuw is gevallen in de Alpenlanden staat de wintersport weer voor de deur. Voor je het weet is het zover. De grootste skigebieden ter wereld, hippe après-ski dorpen en romantische bestemmingen liggen aan je voeten. Helemaal in bekende wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk. Maar waar moet je precies zijn? Samen met reisorganisatie TUI nemen we je alvast mee voor wat voorpret. En voor inspiratie, want misschien zit je volgende wintersportbestemming er wel tussen.

Veelzijdig, besneeuwd Frankrijk

In Frankrijk zijn de grootste skigebieden ter wereld te vinden. Vooral het skigebied Les Trois Vallées is indrukwekkend. Met meer dan 600 kilometer aan pistes, bekende dorpen als Val Thorens en kuuroorden als Brides-les-Bains kan van verveling geen sprake zijn tijdens een wintersport in Frankrijk. En dan hebben we het bekende Alpe d’Huez nog niet eens genoemd. Wat in de zomermaanden het decor van de Tour de France is kan in de wintermaanden een wintersportparadijs worden genoemd. Helemaal voor de dare devils die van de langste zwarte piste van Europa, de Sarennepiste, kunnen skiën.

Een zonnig skigebied in Oostenrijk

Een zonnig gebied dat toch ook sneeuwzeker is. Zo kun je het Oostenrijkse Wilder Kaiser Brixental wel noemen. De regio, die ook wel SkiWelt wordt genoemd, heeft meer dan 284 kilometer aan afwisselende pistes en vele zonnige terrassen. Hier drink je tijdens de wintersport een wijntje met uitzicht op de besneeuwde Alpenreuzen. Al kun je op de 1.828 meter hoge top van de Hohe Salve ook een schnaps drinken en uitkijken over de sfeervolle dorpjes in de dalen. Vooral na zonsondergang is dit een aanrader. Het uitzicht op de verlichtte dorpen is dan extreem romantisch.

Romantiek in Scandinavië

Over romantiek gesproken; Scandinavië is dé regio voor een romantische wintersport. Langlaufen langs fjorden, tijdens een huskytocht de besneeuwde bossen van Fins Lapland verkennen en opwarmen in de jacuzzi met het Noorderlicht boven je doe je in landen als Noorwegen en Finland. Dit zijn ook de landen voor unieke excursies. Want heb je tijdens de wintersport wel eens aan ijsvissen gedaan? Gelukkig kun je aan het eind van de dag opwarmen in de sauna op je eigen kamer. Al kun je natuurlijk ook voor de open haard een wijntje inschenken en een filmpje opzetten.