Reviews Obertauern (1740m - 2300m)

Schrijf review

8.0

21-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Compact, maar toch met 100 km pistes. Pistes zelf zijn relatief kort. Liftinfrastructuur is goed maar een aantal van de zetelliften is aan vernieuwing toe wegens heel lage omloopsnelheid.
Wij waren daar van 9 tot 16 maart 2019 en hadden pech met het weer. Het was een verschrikkelijk wisselvallige week en we hadden elke dag sneeuw.
Niveau van de hotels en restaurants op de pistes is zeer goed. Positief is ook dat bijna elk hotel aan of vlakbij de pistes ligt.
Door de hoge ligging op 1700 meter is het een sneeuwzeker gebied tot laat in het voorjaar.

7.7

20-01-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Ervaring
Oostenrijk: Fiss (SFL), Obergurgl, Grossarl, Obertauern, Katschberg, Brand (Brandnertal), Dachstein West, Bad Kleinkirchheim, Solden, Sankt Anton (Ski Arlberg)
Frankrijk: La Norma, Valloire, Champagny en Vanoise (La Plagne), St. Martin de Belleville (Les 3 Vallées), Valmorel, Le Joue du Loup (Superdevoluy), Valfrejus
Zwitserland: Arosa, Veysonnaz (Les Quatre Vallées)
Italie: Ortisei (Val Gardena)
Duitsland: Winterberg, Neuastenberg
Slovenie: Kransjka Gora

Na in 2015 al eens de voorjaarsvakantie gedaan te hebben in Obertauern, is Obertauern in de herkansing gegaan voor de kerstvakantie. Wat me in 2015 opviel en nu weer:
- relatief korte pistes
- pistes worden gedurende de dag snel slechter, veel buckels, zeker ook de blauwe thuiskompistes
- enkele vlakke verbindingspistes, en op sommige plekken lastig (brug Gamsleiten naar Edelweiss 18d, en kruispunt boven Grunwalkopfbahn 8a)
- sneeuwzeker, praktisch alles is altijd open
- vanwege de hoogte en relatief vlakte vrij guur en winderig
- zowel oude, trage liften als moderne liften
- wel apres ski maar (gelukkig) geen Nederlandse hits

Wat ons erg beviel:
- overzichtelijk gebied, en toch niet te klein (100 km)
- mogelijkheid voor kleine tochten (12 km)
- erg rustig bij de liften, op sommige verbindingspistes wat drukker
- ruime keuze in restaurants en meestal plek
- geen sleepliften nodig, op 1 na allemaal stoeltjes, sommigen zelfs verwarmd
- niet overlopen door Nederlanders (al zijn we er echt wel hoor...)
- leuke wandelmogelijkheden (onze hond gaat altijd mee)

Samenvattend: een leuk skigebied voor de gemiddelde skier die niet de hele dag op de latten hoeft te staan. Ik sluit niet uit dat we hier in de toekomst nog eens komen!

8.7

14-01-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Reeds meerdere keren in obertauren verbleven super skigebied en ideaal met kinderen alleen spijtig dat de prijzen om daar te verblijven steeds duurder worden maar obertauern is top en sneeuwzeker . Tot weldra

8.3

10-12-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

8.3

22-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vergeleken met andere skigebieden op sneeuwhoogte.nl hier vaak de beste condities van Oostenrijk. Skiliften sluiten overal perfect aan, veel leuke restaurantjes aan de piste in alle soorten en maten. :)
Ook leuk: Obertauern heeft geen dalafdaling, het dorp ligt midden in het skigebied. Hotel altijd dicht bij de piste dus!!

6.7

30-11-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Super skigebied voor familie met kleine kinderen. Je kan heerlijk rond skieen met behulp van luxe stoeltjesliften. Vanwege de ligging op 1700 meter is de sneeuw kwaliteit bijna altijd goed. Ook veel mooie 4 sterren hotels. enig nadeel is dat het best ver weg is voor nederlanders tov andere skigebieden in Oostenrijk, daarom hier ook vooral duitsers en weinig landgenoten.

10.0

20-11-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Sorry gast -9639.
Komen al jaren in Oostenrijk, ook 'zomers voor huttentochten. Zo vaak lallende Duitsers meegemaakt en vaak al vroeg in de middag.

8.3

09-11-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Drie keer in OberTauern geweest. Mooi gebied waar je lekker kan rond skiën.

8.3

25-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 7

Super leuk gebied, voor gemiddelde en ervaren skiër. Leuk om een rondje te skiën en de 7 toppen aan te raken. Sneeuw kwaliteit in ochtend prima, in de middag minder..

8.3

13-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Er is 2 dagen veel sneeuw gevallen. Afdaling tot aan het Hotel!

8.3

02-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Fijn gebied, sneeuwzeker, voldoende afdalingen, leuk dorp

8.7

27-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Skigebied een 8 want heel sneeuwzeker en goeie liften. Nadeel dat het niet al te lange pistes zijn, is maar 1 level van dorp naar de verschillende toppen. Geem mittelstationdus. Vandaar 8 ipv 9. Maar nog steeds top! Ben in heel Tirol al geweest en elke bar gezien maar vond dit by far de beste Apres ski! Waarom? Edelweiss geweldige sfeer op de piste dan om 20 uur met meer dan 500 man tegelijk naar beneden schrapen en dan direct door tot een uurtje of 12 bij Lurzer Alm of de buurman, ongekend goed, gezellig en de juiste sfeer. En dan ook nog latten weer onder en door dorp naar Hotel terug skieen. En bovenal: geen gebral van allerlei popie Jopie hollanders, maar gezellige Oostenrijkers en Duitsers!!

9.7

19-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Top locatie ,kan niet beter!!!!

10.0

05-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig! Beste skigebied. Skischool Kralinger prima! Alle niveaus??

9.7

03-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Fantastische sneeuw. Hotel aan de piste. Geweldig.

8.0

01-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Vorige week 6 dagen geskied onder een stralend blauwe hemel, pistes van alle moeilijkheidsgraden, enkel de ambiance was wat minder dan in Tyrol maar Obertauern is toch voor herhaling vatbaar!

8.0

31-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuk gebied, maar omdat het dorp al zo hoog ligt (1700m) en het hoogste punt slechts rond de 2300m is, zijn de afdalingen enorm kort. Je kunt wel de Tauernrunde" in 2 richtingen doen, maar een echte tocht maken kan hier niet. Wel sneeuwzeker en heel vaak harde stormwinden. Al met al toch wel een aardig gebied.

10.0

30-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Helemaal top weer hier in obertauern

7.3

14-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Parkeren ( gratis) bij de liften is prima te doen. mooi skigebied. Liften zijn verspreid over t dorp.

7.3

14-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Verblijf in Untertauern geboekt.prima met de skibus in 10-15 minuten naar skigebied

8.3

12-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Meest sneeuw zekere gebied dat ik ken! Elk jaar kan er weer zo van genieten!

8.0

06-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Komen al verscheidene jaren in Obertauern. Mooi gebied, zeker qua blauwe en rode pistes. Voor ieder wat wils. Men doet er alles aan, om de pistes goed te houden.

8.3

31-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooi gebied. Uit hotel naar de lift skiën., leuke hutjes om te eten, après-ski voor de jongeren maar genoeg loos

7.7

27-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

€120 omdat het vignet niet geplakt was op de voorruit. Jammere start..

8.7

02-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Ik heb op vele andere plekken geskied, vandaar de 7... Maar Obertauern is mondain, een relatief jong skigebied, met... de beste après-ski in de Alpen. Relatief goedkoop ook. Er ligt altijd sneeuw...

10.0

01-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Dit jaar voor de 1e keer naar Obertauern gegaan voor een week skiën. Ik was er het jaar daarvoor met zomervakantie geweest en kreeg toen al het gevoel dat het er top zou moeten zijn. Dat is het dus ook. Ons hotel (Gamsleiten) was super, nog geen 50m vanaf de lift.
In de ochtend de skies eronder en gaan maar. Alle liften zijn perfect op elkaar aangesloten, nauwelijks wachttijden. Door de 6 bruggen over de weg heen kan je heel makkelijk beide kanten van het skigebied bereiken. Pistes zijn perfect.
De restaurants op de pistes zijn perfect. Sommige met zelfbediening maar het meeste met bediening.
De apres ski heb ik gemist, want dat hebben wij als groep niet nodig, maar het is er volop aanwezig.
Winkeltjes en gezelligheid in het dorp is voldoende aanwezig. Volgend jaar zeker weer terug.

9.0

13-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Kom hier al jaren, perfect gebied! Voor ieder wat wils.

8.0

09-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij komen hier voor het 4de jaar en zeker niet voor de laatste keer. Volop mooie pistes voor elk niveau. En geen wachttijden voor de lift. Appartement vlakbij de lift..kortom...top!

9.3

05-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Erg leuk skigebied.

8.7

11-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super leuk gebied, erg sneeuwzeker, gezellige skihutten op de pistes

9.0

10-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Leuk gebied voor jong en oud. Compact ski gebied waar je elkaar niet zomaar kwijt raakt. Verder kan je heerlijk eten in Lurzer Alm. Het is niet alleen een restaurant want als je oudere kinderen hebt of zelf nog een drankje wil drinken in de avond is dit zeker mogelijk. Voor jongeren kan er goed gestapt worden in Lurzer alm en Monkeys heaven. Een aanrader voor mensen met jonge en oude kinderen.

9.0

06-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Leuke pistes! Heerlijke restaurants! Goede plek voor een fijne wintersportvakantie

8.0

05-11-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Super mooi skigebied, lekkere restaurants

8.0

21-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 6

Top gebied. Alles voor de deur . Lekker compact en genoeg meters te maken. Bij goede condities wellicht weinig uitdaging. Apres ski is echt prima

8.3

11-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Gezellig, compact, aanrader

8.3

28-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Mooi gebied zonder wachttijden bij de liften. Nagenoeg alle accommodaties liggen nabij of direct aan de pistes. En altijd sneeuw

8.7

23-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heerlijk skiën, overal lekker eten en goed apres skien!

9.0

15-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Wij gaan aankomend weekend weer heerlijk naar ons vaste plekje in Obertauern!! We kijken er weer zo naar uit net als onze voorgaande jaren (dit wordt inmiddels seizoen 8).
We hebben een zoon van 11 die het gebied op zijn duimpje kent, de apre-ski is TOP, de wachttijden gewoon NIET en wij hebben tot nu toe ieder jaar mooi weer gehad en altijd sneeuwzeker geweest.
Kortom een TOP gebied. We dachten eerst zullen we eens een ander gebied aan gaan doen nu maar uiteindelijk vinden wij het voor een week wel fijn wat er is en wat we kunnen verwachten dus we blijven onze wintersport gewoon honkvast :)

9.3

13-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Prima, we zijn al in veel skigebieden geweest maar dit was toch een van de beste. Skigebied is geweldig voor beginnende en ervaren skiërs. Voor beginnende skiërs heb je genoeg blauwe pistes en voor de echte goede skiërs heb je de gamsleiten 2, dit is de stijlste piste van Europa. Verder zijn er ook genoeg rode en zwarte pistes. De apres-ski was ook top vooral in het restaurant lurzter alm hier was altijd wel wat te apres skiën. Ook is er avondskiën een paar keer in de week. En dan het topgedeelte van Obertauern, de restaurantjes, hotels en de sneeuwzekerheid. Met een woord gewoon goed!

9.7

08-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Top altijd sneeuwzeker

8.7

08-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij gaan hier al een aantal jaar naar toe en het is prachtig en heel sneeuwzeker!

7.7

02-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super gezellig gebied,weinig nederlanders,super apres-ski,maar ook zovaak alleen maar sneeuw gehad.Van de tien jaar dat we er kwamen hebben we twee strakblauwe weken gehad.Een beetje zon vind ik toch ook wel erg lekker.

8.3

25-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heel sneeuwzeker, overzichtelijk skigebied. Je hebt twee verschillende skirondes, waarbij je altijd op de plek terug komt waar je bent begonnen, weinig wachttijden en liften sluiten goed op elkaar aan. In één woord, super!

7.3

14-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Overzichtelijk skigebied, leuk om het rondje te skiën in beide richtingen. Pistekaart heel duidelijk, maar op piste zelf niet altijd richting/ route duidelijk aangegeven, te kleine letters, bord op rare locatie als je splitsing al haast voorbij bent. Vanuit hotels snel op de piste. Let wel op: vanaf hotel nabij brücke 2/ grundwaldkopfbahn loop je nog wel zo'n 25 mins naar het centrum (pinautomaat en Spar). Wij waren zomaar omgeboekt naar (zuster) hotel daar omdat ons initiële hotel in het centrum overgeboekt was. Dorp (horeca, hotels, apres ski) lijkt in handen te zijn van de grote familie Lürzer. Sneeuwzeker gebied (Alpen hoofdkam, sneeuw zowel vanuit Noord als Zuid), dorp is goed en makkelijk bereikbaar met auto (geen steile pas op met haarspeldbochten). Weinig Nederlanders, m.n. Duitsers. Zou zeker teruggaan naar Obertauern!

7.3

29-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Schitterende skitour gemaakt met een berggids

8.7

29-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Uitstekend skigebied. De (kunst)sneeuw maakte het skiën afgelopen week wel anders dan andere jaren. Maar toch was het nog steeds heel goed. Goede kwaliteit hotels voor acceptabele prijs. Vanuit de meeste hotels ski je zo de piste op, geen rijen bij de liften dus je kunt je tijd optimaal benutten.

7.7

25-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Lekkere pistes, niet te moeilijk voor beginners. Laatste paar dagen wel wat ijzig maar voor de rest prima gebied

8.3

21-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Het heeft de gehele nacht doorgesneeuwstormt!! Vanochtend nog met kids in dikke blizard! Vette sneeuwduinen overal, alsof we op de Noordpool zijn. Lastig te meten omdat het poeder met harde wind is gevallen maar ik heb het gevoel dat er zomaar 30-35 cm bij is gekomen hier in Obertauern, als het niet (veel) meer is.

7.7

20-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Gaan morgen weer naar Obertauern, vol goede moed.

8.3

14-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Fantastisch en sneeuwzeker skigebied, goed te bereiken wanneer je met het vliegtuig komt, ca uurtje met de taxi. Kwaliteit van de hotels ook net even beter dan elders, kortom een aanrader!

8.0

11-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima skigebied leuk om te skieën er is ook goede apres ski in obertauern

8.3

16-11-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Altijd prachtige sneeuw; mooie variatie in pistes; prima funpark. Ook komend jaar wéér naar Obertauern!!

8.3

30-10-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heerlijk sneeuw zeker gebied nog niet ontdekt bij het grote Nederlandse publiek terwijl hier bijna voor alle skiërs wat wils is echt een top gebied

8.3

24-11-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

kom hier al 30 jaar en ik kom steeds weer terug.
het is niet het grootste skigebied maar wel overzichtelijk,gevarieerd en sneeuw zeker.
het mooie van obertauern is dat je nooit ver hoeft telopen naar de skilift praktisch overal vandaan kun je gelijk de piste op,
1 nadeel is dat het soms wel eens uit het niets kan gaan stormen en dan trekt het ook gelijk helemaal dicht

8.7

27-10-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Wederom een heerlijke vakantie in Obertauern gehad. De hele week sneeuw met super condities. Heerlijk off. piste.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord