Reviews Rokytnice nad Jizerou (543m - 1300m)

Schrijf review

7.3

25-02-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Mooi gebied. Heerlijk geskied. Jammer dat er een paar restaurants dicht waren. Ook jammer dat de skipas niet overal meer geldig is. Dit was verleden jaar nog wel het geval.

7.3

22-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Goed klein ski gebied . Heel goed en goedkoop eten aardige mensen.

7.3

26-12-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk skigebied. Prima te doen met kinderen. Niet voor de zeer gevorderde skiër. Maar dat geld voor heel Tjechië.

7.0

28-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima skigebied voor het gezin. Wij zijn hier voor het eerst met het hele gezin. Alles is prima in orde en prijzen aangenaam. Après-ski heb ik niet kunnen ontdekken. Oostenrijk is wellicht beter, maar ook een stuk drukker en duurder.

6.7

10-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

In het (vrij kleine) dorpje Rokytnice nad Jizerou is het tijdens het wintersport seizoen goed verblijven.
De ski pistes van Studenov en Horni Domky (en de dichbij gelegen pistes van Harrachov en Paseki) bieden niet bijzonder veel uitdaging, maar des te meer de ruimte om je met vrienden goed te vermaken en je techniek te verbeteren. Daarbij komt ook nog eens dat de prijzen aangenaam laag zijn en er voor beginners vrij goede ski- en snowboard lessen te volgen zijn in Duits, Engels en soms zelfs een paar woordjes Nederlands.

De apre-ski mogelijkheden in het dorp zelf zijn vrij schaars, maar als je met een groepje vrienden of familie bent is het des te gezelliger in een van de hotels of huisjes met eigen bar.

Verder is het aanbod van de restaurants enigszins traditioneel en simpel te noemen, wat vaak inhoud dat je zeer veel vlees en proteïnen krijgt en beperkt groentes. De porties zijn daarentegen ruim tot overdadig groot, en voor minder dan een halve liter bier hoef je ook niet aan te kloppen bij de barman.

Na een kleine sneeuw-crisis afgelopen twee jaar, wordt er vanaf dit jaar weer wat geïnvesteerd in verbeteringen, zo is het volledige arsenaal van huur-skis bij de Horni Domky vervangen door nieuw Rossignol materiaal, en met een beetje geluk worden een paar van de sleep-liften van de Studenov geupgrade naar een stoeltjeslift.

Al met al een fantastisch gebied om een weekje in de sneeuw door te brengen met vrienden of familie!

7.7

15-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Super genoten dit jaar veel sneeuw en zon

5.3

06-03-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Als je alleen voor het skiën gaat is Rokytnice een piste waar niet al te veel uitdaging is. Gebied redelijk klein. Dit jaar was de blauwe afdaling te gebruiken en was er een klein stukje rood te doen. Overige pistes ivm weinig sneeuw gesloten of vanwege financiën niet geprepareerd. Eetgelegenheden zijn er niet bovenop maar alleen halverwege. Alles wordt er gefrituurd terwijl men op de kaart grillworst aanbied…..
Als je voor minder geld toch wil skiën moet je hier naartoe. De prijzen voor zowel accommodatie, eten en skipas zijn veel goedkoper dan in Oostenrijk. Skipas voor zes dagen kost nog geen 100 euro. Brandstof voor de auto ook erg goedkoop. Litertje euro kost 94 cent. Afstand is gelijk aan het rijden naar Oostenrijk maar dan wel veel rustiger en zonder oponthoud.

In gebruik waren op de Lisa Horni:
2 stoeltjes liften (trage varianten)
2 oefen sleepliften halverwege
1 sleeplift welke je halverwege de Lisa Horni brengt
Sneeuwkwaliteit tot aan middag prima, na de middag voor stuk naar dorp erg slecht bij een temperatuur van +2 graden. Piste wordt dagelijks geprepareerd. 's Middags na 14:00 uur veel rustiger ook de pistes.

7.0

26-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Het is hier voor beginners en gezinnen heel fijn vertoeven. Als je gevorderde bent en je wilt veel lange en moeilijke afdalingen maken dan moet je niet komen. Je kunt je kinderen hier vanuit de lift goed in de gaten houden. Het gebied is heel overzichtelijk, knus en gezellig. Muziekje bij de lift. Sneeuw sproeiers en sneeuw canonnen worden ingezet. Geen lange rijen bij de liften. Overal apfelstrudel en warme choco. Kortom wat wil je nog meer.

8.0

15-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk gegeten en heel erg leuk een ander gezin Wilde een keertje naar een ander skigebied maar ik niet

8.7

19-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heerlijke lunch maar ook skiën met plezier

10.0

18-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Best ooit!!!!

7.3

14-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

het lekkerste restaurant vind je al je met de lift naar de top gaat, bij de top rechtsaf gaat, doorskiet naar oner en na driekwart steek je een sleeplift over onder de stoeltjeslift door. daar heb ik de lekkerste schnitzel ooit gegeten!

8.0

13-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Voor beginners super. Restaurants met goede kwaliteit in overvloed

7.3

09-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijke vakantie gehad met 3 families in de voorjaarsvakantie. Paseky nad jizerou vonden de kids fijner dan de Horni Domky omdat het daar zo druk was. Heerlijk gegeten bij Kino. Ook gezellige plek om na het skiën wat te drinken. Snowtubing was ook erg leuk. Kortom een leuke en betaalbare vakantie gehad.

7.3

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk ski gebied met mooie lange blauwe afdaling

8.0

18-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Leuke ski mogelijkheden en gezellige dorpjes, super schoon en leuk appartement voor een klein prijsje

8.3

08-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Super voor de eerste keer leuke leraren en heel gezellig!!! Gelijk geboekt voor volgend jaar

7.0

02-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Goed voor beginners én gevorden. Kwaliteit materiaal hartstikke goed (gewoon Doppelmayer zoals in Oostenrijk). Goed eten en nog normale prijzen, weinig poeha of flauw geflaneer. Helemaal leuk dus!

6.3

02-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Wij zijn beginnende skiër en vonden het een leuk gebied, qua eten op de puste moet je niet zoveel verwachten broodje knakworst, kaasburgers Ed maar tegen erg leuke prijzen. In de restaurants hebben wij lekkere schnitzels gegeten .

7.3

01-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wij delen die ervaring niet: fijn gebied voor beginners, redelijk gevorderden en kinderen. Lekker geskied, aardige skileraren en lekker gegeten! Wij hadden een superleuke vakantie.

3.3

31-12-2014
Skigebied: 3 Après-ski: 4 Restaurants: 3

Het is super slecht kapoten liften en slecht pieste en eten kunnen ze hier niet

6.7

24-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Ondanks dat er geen sneeuw ligt vermaken we ons prima.

7.0

14-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Redelijk

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord