Verder opklarend

Kort weerbericht:
Een hogedrukgebied met kern over Frankrijk schuift vandaag wat meer op naar het oosten. Vandaag daarom niet alleen zonnig in het westen en aan de zuidkant maar ook steeds meer naar het oosten. Enkel in het uiterste oosten is er nog beduidend meer bewolking met kans op een sneeuwbui. Het wordt eveneens iets zachter. Morgen en donderdag nog droog, vanaf vrijdag zorgen depressies en polaire lucht voor (veel) sneeuw. Iets om naar uit te kijken!


Schitterend webcambeeld uit het Franse Peisey Vallandry.

Vandaag meer zon vanaf het westen, het uiterste oosten krijgt nog wat sneeuw
Het hogedrukgebied dat zich gisteren nog met kern boven het westen van Frankrijk bevond schuift vandaag steeds meer op naar het oosten. De Alpen komen zo in de aanvoer van drogere maar ook wat zachtere lucht. In het overgrote deel van de bergen begint de dag al zonnig, enkel in het uiterste oosten domineren er nog wolkenvelden met kans op een sneeuwbui. De nulgradengrens ligt tot 2000 meter in het zuidwesten en rond 1200 meter in het oosten. Rustige omstandigheden dus en prima weer voor een dag op de latten. Morgen komen de Alpen volledig onder de vleugels van een hogedrukgebied waardoor de zon weinig weerstand krijgt van wolkenvelden. Kaiserwetter heerst van 's morgens tot 's avond. Het wordt wel nog wat zachter met een nulgradengrens stijgen tot 2000-2300 meter. Al bij al vrij hoog maar door de droge lucht zijn de dauwpunten laag en zal er weinig smelt optreden.


Het radarbeeld van deze ochtend toont dat oostelijke Alpen nog te maken hadden met veel bewolking en lichte sneeuwval ten noorden van de Alpenhoofdkam. De laatste sneeuwbuien vallen daar nog vanaf 1000-1200 meter. @Wetteronline


Hogedruk ligt vandaag over de Alpen en zorgt voor droog en zonnig weer vanaf het westen. De kerndruk bedraagt amar liefst 1037 hPa! @Wetterzentrale

Morgen overal zonnig
Morgen komen de Alpen volledig onder de vleugels van een hogedrukgebied waardoor de zon weinig weerstand krijgt van wolkenvelden. Kaiserwetter heerst van 's morgens tot 's avond. Het wordt wel nog wat zachter met een nulgradengrens stijgen tot 2000-2300 meter. Al bij al vrij hoog maar door de droge lucht zijn de dauwpunten laag en zal er weinig smelt optreden.


Morgen wordt er vanaf het zuidwesten zachtere lucht naar de Alpen geblazen. De nulgradengrens ligt (tijdelijk) gevoelig hoger. @Wetterzentrale


De bewolkingskaart laat zien dat de Alpen morgen volledig in de zon liggen. @Wetteronline

Donderdag nog een laatste dag zonnig
Ook op donderdag liggen de Alpen nog onder de hoge druk met bijgevolg veel zonneschijn. Vooral aan de zuidkant wordt het al wel iets frisser. De nulgradengrens ligt ergens tussen 1500 en 2000 meter. Na de middag zakt een depressie richting de Noordzee en nadert een actief koufront over West-Europa. De bijhorende hoge wolkenvelden kunnen na de mdidag en 's avonds al wel de westelijke Alpen bereiken.


Donderdag nadert een depressie met polaire uitstroming naar het westen van Europa. De Alpen genieten tijdelijk nog van de hoge druk. @Wetterzentrale


Prachtige pistes bij Bad Kleinkirchheim.

Vrijdag en tijdens het weekend veel sneeuw?
Vrijdag botst de inval van polaire lucht vanaf het noordwesten op de Alpen. Op de grens met de zachtere lucht bevindt zich een actief koufront dat zo lijkt het nu veel sneeuw zal opleveren voor de westelijke en noordwestelijke Alpen. In de polaire lucht draait de stroming na de middag naar het noorden waardoor er in de nordstaugebieden ook nog heel wat sneeuw valt. Op zaterdag dan even een adempauze maar wel ijzig koud. Volgens de huidige verwachting schommelen de temperaturen dan rond -10°C op 1500 meter. Zondag begint nog droog maar in de loop van de dag volgt een nieuw actief neerslaggebied voor de westelijke Alpen. Vervolgens zou een klein lagedrukgebied onder de Alpen doorduiken waardoor ook de zuidelijke Alpen sneeuw krijgen.

Vanaf vrijdag dus sneeuwkansen voor de hele Alpen. Kan het nog beter?


Vrijdag krijgen de Alpen intense sneeuwval vanaf het westen/noordwesten. @Wetteronline


Een echte sneeuwdump tijdens het weekend? Het zit er in! Vanaf zondagnamiddag kunnen ook de zuidelijke Alpen sneeuw verwachten.

Sneeuwkansen voor de Benelux en Sauerland
Na enkele zachtere dagen wordt het vanaf vrijdag ook weer gevoelig kouder in de Benelux. Met bovenluchten tot -10°C op 1500 meter wordt het op hoogte zelfs zéér koud. Deze koude lucht stroomt vrijdag en de dagen daarna over de Noordzee waardoor er stevige buien getriggerd worden. Regen en winterse buien aan zee, winterse buien en sneeuwbuien in het binnenland en sneeuwbuien voor de Ardennen.


Vrijdag en tijdens de nacht naar zaterdag schuiven er intense buien over de Benelux. Met bovenluchten tot -10°C op 1500 meter zouden dat weleens sneeuwbuien kunnen zijn in het binnenland. @Wetter3

Na het weekend lopen de verwachtingen van de weermodellen uiteen maar aanhoudend winters lijkt de meeste kans te maken. Bovendien zouden zogenaamde duikende depressies regelmatig voor winterse neerslag/sneeuw kunnen zorgen

Met vriendelijke groet,

Lander van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Roel M

Dag Lander,
Dank al voor de snelle update! Voor komend weekend paar dagen val thorens gepland om het skiseizoen te openen. Komen we überhaupt wel aan skiën toe, gezien de enorme sneeuwmassa die daar gaat vallen volgens de weerberichten, of zie jij ook lichtpuntjes?

Roel M | 05-12-2017 - 09:06

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Zaterdag en ook zondag voormiddag zal je moeten profiteren van het droge weer. Het is dan wel ijzig koud. Veel plezier (en toch ook succes met die koude)!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 09:46

Joy Van Craenenbroeck

Net terug van een lang weekend Schladming. Wat een pracht condities! Geen minuut spijt gehad van de lange rit om 2 dagen vol te kunnen skiën. Door de droge lucht viel de gevoelstemperatuur nog goed mee, al was het toch soms goed koud tussen de -6 en -13 gemiddeld! Een blik in de gebieden van Radstadt en Flachau zeggen me dat Ski Amade helemaal klaar is voor de Kerstvakantie! De sneeuwproductie was zich al aan het richten op reserves ipv pistes open te krijgen. Geen stress voor Kerstmis mensen!

Joy Van Craenenbroeck | 05-12-2017 - 09:09

Pauline van der Zee

Hoi Lander, wij gaan 21-12 naar champoluc als ik tenminste morgen de optie bevestig. Er ligt nu nog weinig sneeuw. Komt dit nog goed? Graag advies. Bedankt!!! Groet Pauline

Pauline van der Zee | 05-12-2017 - 09:25

Harry Verduin

Hierboven heeft Lander aan dat er sneeuw zou kunnen vallen vanaf zondagmiddag in de zuidelijke alpen. Helaas is dat nog veraf en zolang ze niet gevallen is ben je nooit zeker. Zekerheid zal je dus niet hebben tegen morgen...

Harry Verduin | 05-12-2017 - 09:45

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Klopt Harry. Vanaf zondag(namiddag) is er veel sneeuw mogelijk voor de zuidelijke Alpen (waaronder ook Champoluc). Gezien de termijn is dit inderdaad nog onzeker. Toch heb ik er een goed oog in!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 09:48

Dennis Matterhorn ski paradise

Harry, komt wel goed verwacht ik hoor! Het stromingspatroon ligt gunstig.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 11:16

Steph Priem

@Pauline, uit ervaring weet ik dat de Italianen kampioen zijn in het prepareren van hun pistes met eventueel kunstsneeuw en zeker in dit mooie gebied, ga half januari voor de vijfde keer naar Gressoney.

Steph Priem | 05-12-2017 - 11:59

Dennis Matterhorn ski paradise

Steph@ ja mooi he is het daar.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 16:29

Max Hendrickx

Weet iemand toevallig wanneer de verbinding Zell am Ziller-Gerlos open gaat?

Max Hendrickx | 05-12-2017 - 09:43

Hugo

Ben ik ook benieuwd naar. Zie dat ongeveer de helft van de pistes op dit moment open zijn. Komt dit door gebrek aan sneeuw of heeft dit met de vraag (skiër) te maken?
Wij zitten vanaf 23-12 in Hochkrimml (Sieberleiten).

Hugo | 05-12-2017 - 11:25

Steph Priem

Door gebrek aan personeel (seizoenarbeiders) zijn er nu maar beperkt aantal liften open maar tegen kerstverlof is waarschijnlijk alles open.

Steph Priem | 05-12-2017 - 12:02

Tim Boelema

Nooit geweten dat de luchtvochtigheid nog van invloed is op de snelheid van het smelten van sneeuw. Bedankt voor de update, ziet er weer schitterend uit.

Tim Boelema | 05-12-2017 - 09:50

niek Tap

Bij een lage luchtvochtigheid (lage dauwpunts temperaturen), smelt de sneeuw niet (overgang van vaste naar vloeibare toestand), maar treedt sublimatie op (overgang van vaste toestand naar damp op gastoestand), dus zonder vloeibare tussen toestand. Het sneeuwdek neemt dus wel wat af, maar wordt niet nat omdat de sneeuw niet smelt.

niek Tap | 05-12-2017 - 10:55

Sylvia Benink

Hoe is het in Graubünden, beter dan de 3 jaren hiervoor in ieder geval maar ook zo riant qua sneeuw als de overige gebieden?

Sylvia Benink | 05-12-2017 - 10:08

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Beter dan de vorige jaren zeker. Of het ook zo riant is weet ik niet. Komende dagen wordt er echter nog extra sneeuw verwacht!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 10:17

Sylvia Benink

Dank je.
Ik hoop op een dik pak in Sedrun en Andermatt met Kerst

Sylvia Benink | 05-12-2017 - 16:34

Dennis Matterhorn ski paradise

Mooie berichten Lander! Waarom staat er bij jou steeds kort weerbericht: boven aan ?
Erg koude lucht komt er dus zeker aan. Dit gaat zeker mooie sneeuw situaties op leveren. Eigenlijk is het nu mooi dat die zachte lucht er nu is. Dat triggerd straks weer extra neerslag tijdens het koufront. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 10:11

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ik doe dat voor een kort overzicht te geven. Sommige lezers willen snel een korte uitleg en lezen niet graag een hele tekst. Kan men format nog wel wijzigen ;)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 10:15

René Eussen

Maar de echte ski-gekken lezen je helemaal hoor ;-))

René Eussen | 05-12-2017 - 10:19

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dat hoop ik! :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 10:24

Dennis Matterhorn ski paradise

Bedankt voor je uitleg ?

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 10:52

Sjaak W

Echt wél??

Sjaak W | 05-12-2017 - 18:16

Casper Jalvingh

Hallo is dat witte op het laatste kaartje sneeuw in europa?

Casper Jalvingh | 05-12-2017 - 10:14

René Eussen

alle kleuren is sneeuwverwachting, groen-wit-blauw, staat legende rechts naast ;-)

René Eussen | 05-12-2017 - 10:16

Casper Jalvingh

Bedankt

Casper Jalvingh | 05-12-2017 - 12:04

Luuk Schellen

Is het erg dat het een beetje warmer word ik heb het gevoel dat er rondom ischgl ( kappl) nog relatief weinig sneeuw licht?

Luuk Schellen | 05-12-2017 - 10:31

Luc  Willems

Luuk, Kappl en Ischgl liggen er super bij in vergelijking met de laatste jaren, volg de webcams dagelijks momenteel 65 cm op de pistes wat behoorlijk is voor deze tijd van het jaar

Luc Willems | 05-12-2017 - 10:36

Luuk Schellen

Bedankt!!

Luuk Schellen | 05-12-2017 - 10:37

René Eussen

Lucky Luuk :D

René Eussen | 05-12-2017 - 10:37

René Eussen

Sorry, kon het niet laten, no offence

René Eussen | 05-12-2017 - 10:38

René Eussen

Lander, op de webcam van de Roche de Mio (2700m) in La Plagne zie ik kale stukken rots bij de liftkolommen. Is dit vanwege stuif/wind/zon? Of is er op die hoogte soms ook minder sneeuwval dan bijvoorbeeld op 2100m?

René Eussen | 05-12-2017 - 10:34

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dat gebeurt maar ik denk dat het inderdaad met verhoogde wind/turbulentie rond objecten te maken heeft. Bovendien warmt de zon dergelijk rots/liftkolommen sneller op waardoor de sneeuw hier meteen rond vlugger wegsmelt.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 10:40

René Eussen

Ok thanks, heb ook vaak behoorlijke sneeuwval gezien eigenlijk op die webcam...

René Eussen | 05-12-2017 - 10:42

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dan is het ongetwijfeld door de zon van de voorbije dagen die de palen en rosten heeft opgewarmd. Op de pistes ligt de sneeuw perfect!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 10:44

René Eussen

De helden... wat zou ik nu graag daarboven werken zeg!

Foto bij weerbericht reactie 42498

René Eussen | 05-12-2017 - 10:46

René Eussen

Ik dacht ik zet de Roche er nog maar s op :D

René Eussen | 05-12-2017 - 10:47

René Eussen

Oh het is er maar 1, 3x geknipt

René Eussen | 05-12-2017 - 10:51

Michael Gerritsjans

Gisteren vroeg iemand wanneer er meer liften en pistes in SHLF open gaan; dat is 7 december! Vanaf die dag kan de hele ronde gemaakt worden en kun je ook naar Fieberbrunn : - ))

Michael Gerritsjans | 05-12-2017 - 10:57

Nicole Dekker

Hoe kan het dat de sneeuwhoogte voor Schladming niet veranderd in de app terwijl er volgens de berichten veel sneeuw valt?

Met de kerst van plan naar Gargellen te gaan. Iemand ervaring met deze plaats en met name het kinderland in het dorp?

Nicole Dekker | 05-12-2017 - 11:50

Sneeuwhoogte.nl

Schladming is van 70cm naar 100cm gegaan.

Sneeuwhoogte.nl | 05-12-2017 - 12:55

Koen S

Hoi Nicole,
Gargellen is een erg leuk en gezinsvriendelijk gebied om te gaan skiën. Het skigebied is relatief klein voor de echte kilometervreters maar zolang de meeste pistes open zijn is er niks te klagen! De meeste accomodatie zal echter wel al weg zijn aangezien het een klein dorpje is... wellicht hebben grote hotels nog plek of anders buiten het dorp nog wel. Met het kinderland heb ik zelf geen ervaring, ik zie wel altijd dat de leraren enthousiast les geven en ook tijdens de kerst wedstrijden organiseren voor alle jonge kinderen!

Koen S | 05-12-2017 - 15:38

Ralf Dwars

Hoi Nicole,
Wij zijn een aantal jaren met kerst met het gezin naar de Gargellen geweest. Voor ons heeft de Gargellen een speciale plek ingenomen.
Een heerlijk overzichtelijk skigebied een zeer goed te doen met jonge kinderen.
Zonet nog even navraag gedaan bij onze oudste zoon m.b.t. kinderland. Zowel zijn als onze ervaring is positief. Leuke ski leraren en een mooie oefenweide om te leren skiën. Wanneer het groepje het toelaat gaan ze vrij snel een volgende stap maken.
Kortom lekker gaan en genieten!

Ralf Dwars | 05-12-2017 - 18:08

Snowboarder

Vannacht heeft het in het salzburgerland weer flink door gesneeuwd. Volgens mij ligt er nu al net zoveel als in de afgelopen drie jaar bij elkaar. Helemaal top

Snowboarder | 05-12-2017 - 12:34

Ruba

Enkele dagen geleden las ik op deze site dat winterbanden wel es nuttig zouden kunnen zijn in Duitsland op weg naar de wintersport. Let wel : er is winterbanden plicht in Duitsland als er sneeuw, ijzel of andere winterse omstandigheden zijn. Volgens de "O tot O regel" wordt het aangeraden van Oktober tot Ostern. Alleszins : geen geschikt autoschoeisel bij winterse omstandigheden : ze zetten je aan de kant en de verzekering trekt zich terug bij een incident.

Ruba | 05-12-2017 - 13:03

René Eussen

Is gewoon verplicht dus, want er is altijd wel kans op sneeuw in Duitsland. Buiten dat, voor je eigen veiligheid wil toch niemand meer op zomerbanden rijden 's winters???

René Eussen | 05-12-2017 - 13:31

Michael Gerritsjans

Niet helemaal correct: verzekeraar zal uitkeren

Michael Gerritsjans | 05-12-2017 - 14:54

Michael Gerritsjans

Maar dat laat onverlet dat het verplicht is en dat je je gewoon aan die verplichting moet houden

Michael Gerritsjans | 05-12-2017 - 14:55

Bertil Blaas

@ja Ruba is geheel juist. Zo is het.
@Lander we lezen ten alle tijden volledig weerverslag. Je schrijft perfecte weerberichten !.
Dank je wel.
Groeten.

Bertil Blaas | 05-12-2017 - 13:37

Gerrit Lachaert

Sneeuwval in Obertauern niet meer normaal. De laatste 24u opnieuw bijna 50cm.

Gerrit Lachaert | 05-12-2017 - 13:39

Harry Verduin

Voor obertauern is dat best wel normaal hoor, pakt heel veel bij nordstau :-)

Harry Verduin | 05-12-2017 - 13:55

René Eussen

Ik zie op cam-beelden La Plagne toch wel een sterke zonkracht en dus smelt, op de zuid-hellingen (overkant dal) tot ca. 2000m ligt helemaal niks meer...

Foto bij weerbericht reactie 42518

René Eussen | 05-12-2017 - 14:23

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Sowieso ook minder gevallen in de Franse westelijke Alpen

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 14:57

Joost1802

René, dat viel me bij Les Menuires ook op. Gelukkig staat er vanaf vrijdag veel sneeuw op de kaarten. Dus het zal wel goed komen.

Joost1802 | 05-12-2017 - 18:23

rene p

Beste Lander,

Ik ben benieuwd in welk gedeelte van de alpen het dorp Konigsleiten ligt.
Alvast bedankt.

Groet, René.

rene p | 05-12-2017 - 14:39

René Eussen

Hey naamgenoot! Ligt in de oostelijke alpen, grens met noordalpen.

René Eussen | 05-12-2017 - 14:57

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Klopt, ik wilde net reageren. Ligt echt in de Alpen dus pakt nooit de volle buit maar wel het meeste van de nordstau!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 14:59

René Eussen

Sorry Lander, was niet mijn bedoeling om je voor te zijn :D

René Eussen | 05-12-2017 - 15:08

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Geen probleem hoor, blij dat jullie zoveel reageren! :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 15:09

Hans H

Vorig jaar waren ze met kerst helemaal bruin. Wij vreesden toen het ergste. Maar meeste pistes in dit gebied liggen hoog en waren ook met weinig sneeuwval prima geprepareerd. Met kunstsneeuw natuurlijk. En ook tot in het dal. Witte slierten in het groen.
Maar dat wordt dit jaar wit op wit! Nog 2,5 week.

Hans H | 05-12-2017 - 16:43

Hugo

Wij zijn er ook met de kerst. Tot dan ????

Hugo | 05-12-2017 - 22:29

Dennis Matterhorn ski paradise

Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren aankomend weekend en volgende week. Het word in elk geval weer ouderwets spannend!

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 16:38

Edwin vd linden

Kan het nog spannend worden Dennis????

Edwin vd linden | 05-12-2017 - 16:50

Joost1802

De enige spanning is volgens mij hoeveel sneeuw er gaat vallen. Zie op sommige site enorme hoeveelheden. Al valt de helft daarvan, dan is het goed.

Joost1802 | 05-12-2017 - 18:24

Harry Verduin

ik wil niet negatief zijn Dennis, maar veel vertrouwen heb ik nog niet in die zuidstau... ECMWF lijkt mij zelfs droog voor de dolomieten. GFS is wel optimistischer, maar je ziet GFS vaak "opdrogen" hoe dichter bij je komt. Voor westalpen daarentegen lijkt dump wel zeker

Harry Verduin | 05-12-2017 - 19:06

Dennis Matterhorn ski paradise

Je begrijpt me goed, de spanning zit hem idd in de hoeveelheid sneeuw!

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 21:01

Dennis Matterhorn ski paradise

Even geduld hebben nog Harry. Het blijven voorspellingen. Ik zie toch veel weersites hun prognoses positief bij stellen. Vrijdag gaat de eerste sneeuw vallen. Zondag en Maandag zijn dagen om nu in de gaten te houden. Waarschijnlijk een echte dump. Nog iets te ver weg idd. Maar toch spannende vooruitzichten. Maar volgens mij loopt alles nog steeds volgens het boekje. Eerst de kou en dan de lage drukgebiedjes in de gaten houden. Straalstroom ligt gunstig voor een zware zuidstau. Vorig jaar was het een drama met een warme westelijke straalstroom. Nu dus totaal anders. Heb geduld.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 21:12

Dries Livigno

Ja Dennis ik hoop dat ik Harry geen gelijk moet geven maar van de sneeuwdump van gisterenavond blijft er maar enkel cm over.
Ik hoop dat je toch nog gelijk krijgt

Dries Livigno | 05-12-2017 - 21:35

Harry Verduin

Wees gerust Dries ik hoop dat ik ongelijk heb. Nu ja om eerlijk te zijn, ken ik er niet genoeg van om een goed oordeel te geven. In de dolomieten is er momenteel geen nood aan verse sneeuw, want de condities zijn perfekt. Maar het is leuk wat extra sneeuw te krijgen. Vanaf morgen Sella ronda open :
www.facebook.com/1489246534708623/videos/1786960451603895/

Harry Verduin | 05-12-2017 - 21:56

Dennis Matterhorn ski paradise

Ik hoop het ook Dries. De Dolomieten is qua voorspellen van sneeuwdumps wel een stuk lastiger dan een noord of West dump. Omdat er meerdere puzzel stukjes in elkaar moeten vallen. Qua hoeveelheid kou en stromings patronen. Maar als dat lukt. Kan het wel gelijk flink tekeer gaan. De laatste jaren was het erg droog .

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 22:21

Dries Livigno

Livigno heeft buiten vorig jaar niet echt te klagen. Telkens enkele dagen of de dag voor onze aankomst een dumpje om de pistes op te frissen.

Dries Livigno | 05-12-2017 - 22:35

Dennis Matterhorn ski paradise

Livigno vangt ook makkelijker sneeuw dan Val Gardena. Meer een inneralpen gebied. Profiteerd dus vaker mee van noord en zuid stau. Val Gardena moet het vaak alleen van zuidstau hebben.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 23:08

Dennis Matterhorn ski paradise

Let maar eens op de radar beelden bij een flinke noordstau.

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 23:10

Dennis Matterhorn ski paradise

Foto bij weerbericht reactie 42562

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 23:33

Dries Livigno

Ja ik weet dat we met een beetje geluk uit verschillende potjes kunnen eten. Maar hangt natuurlijk af of alles over die hoge bergen geraken. In de verte zie je altijd enorme pakken sneeuw liggen die nooit tot in Livigno geraken.
We blijven duimen voor de komende dagen Dennis

Dries Livigno | 06-12-2017 - 08:36

Sylvie Kevin Van Ael

Rene heeft er duidelijk zin in ? ik vertrek ook richting laplange 17 januari. Volgende week gaat het hier los zo te zien ?

Sylvie Kevin Van Ael | 05-12-2017 - 17:20

René Eussen

Bedoelde je mij? :D Ik kan inderdaad niet w88! Nog 10 dagen...

René Eussen | 05-12-2017 - 21:46

Henk Jongkind

Vanmorgen de melding dat er 20 centimeter Neuschnee in Ski Zillertal 3000 gevallen was. Pistes waren toch weer prima geprepareerd. Paar dagen zon en dan opnieuw sneeuw. Hoe mooi kan het zijn.

Henk Jongkind | 05-12-2017 - 17:34

Jens Vanpoucke

Weet er iemand wnr de pistes in Winterberg open zullen zijn?

Jens Vanpoucke | 05-12-2017 - 18:01

Erik T

Effe op hun website lezen

Wir haben eine gute Basis Maschinenschnee produziert. Ein Saisonstart ist voraussichtlich für das zweite Adventswochenende vorgesehen. Vorher werden keine Lifte laufen. Informationen dazu geben wir sobald wie möglich. Fragen dazu können wir zurzeit nicht beantworten

Erik T | 05-12-2017 - 18:42

Edwin vd linden

Avond update (je)......=;;))))

Edwin vd linden | 05-12-2017 - 19:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Weinig verandering. Vrijdag sneeuw vanaf het westen waarbij vooral de westelijke (Franse) en Noordwestelijke Alpen (Frankrijk en Zwitserland) getroffen zullen worden. Na de middag oplevende sneeuwval aan de noordkant die tot zaterdagochtend aanhoudt.Zondag en maandag trekt een nieuwe depressie vanaf het westen over de Alpen met dan ook mogelijk veel sneeuwval voor de zuidkant. De kaarten zijn er zeker niet slechter op geworden, integendeel!

Foto bij weerbericht reactie 42545

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 05-12-2017 - 19:12

Edwin vd linden

Dankjewel Lander. Wat een service???????????klinkt goed

Edwin vd linden | 05-12-2017 - 19:25

Koen S

Ik zie temperaturen tot -30c!! verschijnen op de kaarten voor dit weekend in Gargellen. De Alpen gaan letterlijk en figuurlijk de vrieskast in!❄️❄️⛄️

Koen S | 05-12-2017 - 19:41

A H

Klopt het dat Serfaus fiss Ladis weer langs de (sneeuw)prijzen gaat vallen. Ligt nog niet bijzonder veel en ook nu wordt er niet veel voorspeld...

A H | 05-12-2017 - 20:57

Annemarie Peters

Pistes liggen er prachtig bij. En na vorig jaar kan het alleen maar beter zijn! Wat extra sneeuw is altijd leuk, maar ik maak me geen zorgen meer!

Annemarie Peters | 05-12-2017 - 21:12

Merije ...

Er ligt nu al meer dan afgelopen drie jaar met de kerst en ook toen erg goed kunnen skiën. Ik ben in ieder geval al helemaal happy ?

Merije ... | 06-12-2017 - 00:06

Snowboarder

Geen stress voor de kerst gangers dit jaar.

Snowboarder | 05-12-2017 - 22:04

Dennis Matterhorn ski paradise

Avond update: Arabba

Foto bij weerbericht reactie 42561

Dennis Matterhorn ski paradise | 05-12-2017 - 23:15

René Eussen

Dennis, ik heb deze app niet... zou je kunnen/willen kijken wat de voorspelling hier voor paradiski is? thanks :D

René Eussen | 06-12-2017 - 07:59

Dennis Matterhorn ski paradise

Ik zal even kijken voor je Rene

Dennis Matterhorn ski paradise | 06-12-2017 - 08:33

Nicole Dekker

@Ralf en Koen, super bedankt voor jullie reactie mbt Gargellen. Hotel in het dorp geboekt en idd gaan genieten met zoveel sneeuw!

Nicole Dekker | 05-12-2017 - 23:57

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord