Nog meer sneeuwbuien

Het is ongelofelijk hoeveel sneeuw er dit jaar valt in de Alpen. Regelmatig valt er ook wel regen op lagere hoogte waardoor de hoeveelheden vooral boven 1500-2000 meter uitzonderlijk groot zijn. En er komt vandaag, morgen, zondag en maandag nog veel bij..

Algemeen:
Een actieve depressie bevindt zich voor de kust van Scandinavië. Aan de westkant hiervan wordt polaire lucht getransporteerd naar Europa waardoor het echt wel winters weer is. In de Alpen botst deze koude en vochtige lucht op de bergen en ontstaat er op veel plaatsen neerslag, sneeuwbuien dus. Komend weekend krijgen de Alpen een opeenvolging van koufronten en warmtefronten met veel neerslag. Door de schommelende temperaturen zal daar onvermijdelijk ook regen bijzijn. Vanaf maandag wordt het geleidelijk droger onder invloed van een krachtiger wordend Azorenhoog en schieten de temperaturen omhoog. 


Sneeuwval gisteren in Champagny.


Prachtig winterbeeld uit Fieberbrunn. @LiveUpdates


En nog eentje uit Fieberbrunn; @LiveUpdates

Vandaag nog sneeuwbuien voor de noordkant, zuidkant zonnig
Afgelopen nacht viel er weerom een pak sneeuw aan de noordkant van de Alpen horende bij een koufront dat vanaf het noordwesten kwam aanstormen. Vandaag zorgt de aanvoer van polaire onstabiele lucht nog steeds voor enkele sneeuwbuien. Bij steeds kouder wordende bovenluchten sneeuwt het geleidelijk tot in het laagland. Momenteel ligt de hele noordkant onder de bewolking maar er komt ook wel ruimte voor de zon, vooral in de oostelijke Alpen, al zal de bewolking wel meestal domineren. Op de gunstige Stauhelling kan vandaag nog zo'n 5-10 cm sneeuw bijvallen. Aan de zuidkant een heel ander verhaal met droog weer en mooie opklaringen. Met een nulgradengrens rond 1500 meter is het daar ook wat zachter. In de bergen waait het nog steeds matig tot krachtig. Toch denk ik dat de meeste liften vandaag wel zullen werken.


Ook intense sneeuwval gisteren in het Franse Les Arcs. @LiveUpdates


Opklaringen en wolken in Skiwelt. 


Deze ochtend sneeuwt het nog over bijna de hele noordkant. Ten zuiden van de Alpenhoofdkam schijnt de zon. @Wetteronline


Veel lagedrukgebieden op de weerkaart, De aanvoer van polaire lucht zorgt voor sneeuwbuien. @Wetterzentrale

Morgen meer sneeuw voor het westen
Tegen zonsondergang en tijdens het eerste deel van de nacht begint de lucht weer wat meer te stuwen vanaf het westen met lichte sneeuwval in de westelijke staugebieden. Het tweede deel van de nacht verloopt droger al zijn er ook dan nog sneeuwbuien mogelijk aan de noordkant. 

Morgen ochtend vallen er lokaal nog enkele buien aan de centrale noordkant maar over het algemeen is het droog. Opklaringen en wolkenvelden maken het weerbeeld waarbij er voortdurend wel hoge wolken aanwezig zijn. Tegen de middag geraakt het in het westen snel bewolkt met opkomende sneeuwval. Oorzaak van deze sneeuwval is een warmtefront horende bij een kleine depressie die over Frankrijk naar de Alpen trekt. Overdag valt er vooral sneeuw in de westelijke Alpen, 's avonds en 's nachts ook in de centrale en oostelijke Alpen. Initieel sneeuwt het vanaf 800 meter in het westen maar met het instromen van zachtere lucht stijgt de sneeuwgrens tot 1000-1200 meter, in de oostelijke Alpen blijft het koud genoeg voor sneeuw vanaf 200-400 meter. Gemiddeld valt er zo'n 20-30 cm in de westelijke Alpen en 10-15 cm meer in de oostelijke Alpen. Aan de zuidkant blijft het overdag droog met een nulgradengrens rond 1200 meter. Enkel dicht bij de Alpenhoofdkam en in de Dolomieten is er in de loop van de namiddag ook wat overschuivende neerslag mogelijk (max 5-10 cm). 


Val d'Isere is bedekt onder een dik pak sneeuw. @Twitter Val d'Isère


Val Gardena gisteren met zon en een dik pak sneeuw. 


Sneeuwval voor de hele noordkant morgen namiddag/avond. Vooral de westelijke Alpen krijgen weer een dump. @Wetteronline


Een klein lagedrukgebied boven het noordoosten van Frankrijk is de boosdoener morgen namiddag/avond. @Wetterzentrale

Zondag en maandag veel neerslag, wat doet de sneeuwgrens?
Grote onzekerheid wat betreft zondag en maandag. We zullen de volgende uren/morgen moeten afwachten om meer duidelijkheid te krijgen. De scheidingsliijn tussenn zachte lucht vanaf de Atlantische Oceaan en de aanwezige koude lucht boven het continent komt precies over de westelijke Alpen te liggen. Dit zorgt voor zeer veel neerslag welke in eerste instantie allemaal als sneeuw valt. Gaandeweg zondag vordert schuift deze scheidingslijn traag naar het oosten waarbij de intense neerslag zich uitbreidt over de hele noordkant van de Alpen. Initieel sneeuwt het vanaf 200 meter in het oosten en 800 meter in het westen maar tegen de avond/maandag stijgt de sneeuwgrens vanaf het westen tot 1500-1800 meter. Het Europese weermodel houdt de koelere lucht langer in de Alpen waardoor de sneeuwgrens lager blijft. Aan de zuidkant valt dicht bij de hoofdkam ook neerslag, de andere gebieden blijven gespaard. 


De scheidingslijn tusse zacht en koud ligt zondag/maandag over de Alpen. @Wetterzentrale


Cumulatief valt er de volgende 5 dagen weer zeer veel sneeuw bij. 


Val Thorens is bedekt met een enorm pak sneeuw. @Twitter Val Thorens


Ook weer intense sneeuwval gisteren in  Saint-Francois Lonchamps. @LiveUpdates

Vanaf dinsdag komt de atmosfeer tot rust met veel zon. Door de aanvoer van zachte lucht stijgt de nulgradengrens dan mogelijk wel tot 3000 meter.

Zo, dat was het voor vandaag. Graag tot morgen!

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Stefan Van Beneden

Uien?

Stefan Van Beneden | 19-01-2018 - 08:17

Martin L.

je hebt ook lente-uien, dus waarom geen sneeuw-uien?

Martin L. | 19-01-2018 - 08:20

Roy .

Mooie afsluiter :-)
vanaf dinsdag zon!

Roy . | 19-01-2018 - 08:43

Martijn Sonnenberg

Jammer dat er met het opkomen van de hoge druk waarschijnlijk nog even veel warmte mee'lekt' met de nog aanwezige neerslag. Zal aardig plenzen in sommige regio's. Daarna lijkt er even een stabielere fase aan te komen, maar met de huidige instabiele weersituatie is het ook maar afwachten of dit daadwerkelijk langdurig standhoudt

Martijn Sonnenberg | 19-01-2018 - 08:53

Els Glorieus

Dag Lander,
In de weersvoorspellingen zie ik vaak staan dat er gesproken wordt over de westelijke en oostelijke Alpen. Tignes is de noordelijke Alpen hé ? Hoe zijn daar dan de vooruitzichten?

Els Glorieus | 19-01-2018 - 08:56

Wim Danhof

Nee, westelijke Alpen

Wim Danhof | 19-01-2018 - 09:06

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Tignes is vooral westelijke Alpen. Is meer een inner Alpien gebied in de westelijke Alpen. De vooruitzichten daar zijn top. Veel sneeuw tot en met maandag (in Tignes valt alles als sneeuw). Daarna zonnige en zachter.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 09:10

Els Glorieus

Bedankt voor de info. En ik veronderstel dorp Val d’isère ook , waar we gaan logeren, dat het geen regen zal zijn maar sneeuw?

Els Glorieus | 19-01-2018 - 09:27

Richard Otto

Ja, voor Val d'Isère geldt hetzelfde. Wij vertrekken einde deze week voor TWEE volle weken.
Zoals de vooruitzichten nu zijn gaat dat zeer gunstig uitpakken.

Richard Otto | 19-01-2018 - 12:11

Els Glorieus

Zou leuk zijn mocht ge af en toe wat info & foto’s plaatsen ?

Els Glorieus | 19-01-2018 - 13:42

Patrick@Resia in 2019 vS

5 dagen voorspelling redelijk zeker, verder weg is glazen bol

Patrick@Resia in 2019 vS | 19-01-2018 - 21:58

Richard Otto

Zal ik doen Els

Richard Otto | 21-01-2018 - 00:01

Eric Kromhout

Goedemorgen vanuit het Brixental. Gisteravond rond middernacht is het begonnen te sneeuwen. De sneeuw die gevallen is ..is helaas erg nat. Regen is ook gevallen...maar nu sneeuwt het weer. Hoger op de berg vriest het en daar zal drogere sneeuw zijn gevallen. We gaan het wel zien vandaag. De Hahnenkamm Super G zal dit alles geen goed hebben gedaan. Zeker naar beneden toe waar de sneeuw nat is ....ik verwacht dat men daar nog bergen werk moet verzetten als men het vandaag echt wil laten doorgaan.

Maar ik had nog een video vanuit Kirchberg en Jochberg.... wellicht voor de geïnteresseerde.

youtu.be/ZL4xxn4F2l8

Foto bij weerbericht reactie 46811

Eric Kromhout | 19-01-2018 - 08:59

Eric Kromhout

PS Lander Mooie foto die vanuit SkiWelt :)

Eric Kromhout | 19-01-2018 - 09:01

Wendy de Moel

Straks vertrek naar auffach, overnachten in Duitsland en dan morgen vroeg verder. Hopelijk dan zonder teveel sneeuw op de weg. Iedereen die dit weekend weer op de weg zit, goede reis

Wendy de Moel | 19-01-2018 - 09:09

Gijs Winter

Een zonnige droge periode is wel fijn na al dat sneeuwgeweld. Hopelijk wordt het overdag niet al te warm en mag de vorst wel terugkeren.
Dennis volgens mij ga jij een topweek krijgen.

Gijs Winter | 19-01-2018 - 09:10

Dennis Matterhorn ski paradise

Ja dat idee krijg ik ook Gijs! ?❄❄❄☀?

Dennis Matterhorn ski paradise | 19-01-2018 - 10:18

HansvK

De meteofictie geeft voor de Dolomieten vanaf halverwege volgende week en de week erop veel zon. Zou fijn zijn ?

HansvK | 19-01-2018 - 11:06

Robin ..

Hoe is het morgen in duitsland voor de terugreizers?

Robin .. | 19-01-2018 - 09:13

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Vanaf de middag kans op sneeuw vanaf het westen. Vroeg genoeg vertrekken lijkt de boodschap!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 09:19

Willem De Reus

Vroeg gaan rijden, smorgens ok, ,in de middag minder

Willem De Reus | 19-01-2018 - 12:14

Robin ..

Thanks!!

Robin .. | 19-01-2018 - 15:33

Ron Swelsen

Vannacht vertrekken wij naar Gerlos. Gezien de sneeuw die momenteel valt en nog komt geen slechte keuze.

Hopen dat maandag/dinsdag de regen wegblijft in het dorp.

Ik zal komende week enkele foto's plaatsen

Ron Swelsen | 19-01-2018 - 09:15

Patrick Wallaert

Ik ga ook zondag naar het zillertal . Ik denk toch dat je maandag rekening moet houden met regen in Gerlos dorp . Sneeuwgrens zou ronde de 1500 m liggen daar . Dus net wat hoger dan dorp is sneeuw . Op de pistes wellicht VEEL sneeuw !!

Patrick Wallaert | 19-01-2018 - 10:04

Leroy Dubois

Ha Lander,

Een vraagje uit nieuwsgierigheid. In zo'n drogere periode met zon en een nulgraden grens tot op 3000 meter, smelt de sneeuw dan snel?

Leroy Dubois | 19-01-2018 - 09:43

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

In de zon op lagere hoogte wel maar veel hangt ook af van de wind/luchtvochtigheid. Een paar dagen zonnig weer zal de huidige sneeuwhoeveelheid op de pistes niet bedreigen!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 09:44

Peter

Iedereen die nog aanwezig is: Geniet van je dag...als het kan !!
En zijn er updates/foto's vanuit La Plagne ?
Oant sjen

Peter | 19-01-2018 - 09:45

Niels van Bockel

LA PLAGNE: Vanmorgen toen we opstonden was het mistig en droog.. Nu wordt het steeds lichter en helderder! Hopen dat de zon nog even wil doorbreken vanmiddag!

Foto bij weerbericht reactie 46828

Niels van Bockel | 19-01-2018 - 09:48

Suzanne van Mil

Denk dat het helemaal goed gaat komen ??. Met de voorspellingen voor morgen zien we toch maar af van een extra skidag....❄❄❄. Het idee was echter wel even leuk ?. Iedereen die volgende week op de latten staat, heel veel plezier ❄⛷!!

Suzanne van Mil | 19-01-2018 - 10:00

Peter

Geniet !! en laat wat verse sneeuw over voor ons...
De 26e komen we er (weer) aan !!

Peter | 19-01-2018 - 10:01

Wim Danhof

Hi Niels; Je gaat nog skiën vandaag? Hoe zijn de pistes eigenlijk onderin, dus bij Montchavin en Montalbert? Veel plezier

Wim Danhof | 19-01-2018 - 09:59

Niels van Bockel

Zal even een proef om de som nemen Wim! ?

Niels van Bockel | 19-01-2018 - 10:08

Wim Danhof

?

Wim Danhof | 19-01-2018 - 10:16

Niels van Bockel

Prima te doen! Morgen de temps wel onder 0 blijven ?

Niels van Bockel | 19-01-2018 - 18:02

rene p

Goedemorgen,

Heeft er iemand een update vanuit Gerlos/Konigsleiten. Wij vertrekken over een week en ik ben benieuwd of de verwachte regen uitblijft.

Super Ron, dat je enkele foto's wilt plaatsen.

Groetjes, René.

rene p | 19-01-2018 - 10:01

Cheese Curve

Er ligt nu zo'n dik pak sneeuw dat het januari 2012 begint te benaderen. Veel meer dan de laatste paar jaren.

Cheese Curve | 19-01-2018 - 11:50

Bregje van Ammers

Vandaag superskidag in Koningsleiten Hochkrimml. Veel neuschnee.

Bregje van Ammers | 19-01-2018 - 18:03

Jeannette B

Wij zijn ook op weg naar Ortisei?. Eindelijk is het zo ver! Het weer hier in Duitsland ziet er nu prima uit. En de vooruitzichten voor Dolomieten is ook prima! Morgen laatste stukje over Fernpas en Brenners. Ken de Brenner alleen van de zomer. Wordt de weg goed sneeuw vrij gehouden in de winter?

Jeannette B | 19-01-2018 - 10:02

Wim Danhof

Jazeker, de belangrijkste verbinding naar Italië en dus een snelweg

Wim Danhof | 19-01-2018 - 10:17

Thomas Flokstra

Wij zijn vanmiddag over Fern- en Brennerpas gereden, alles keurig schoon. Fernpass is nu een prachtig gezicht, bomen dik in de sneeuw. Ennuh, in Ortisei is het nu ook top. Tot morgen ?

Thomas Flokstra | 19-01-2018 - 20:22

Annemie B

Hoi Sander,
Morgen hopen wij aan te komen in Oz en Oisans. Als ik de berichten goed gevolgd heb dan is er zondag en maandag kans dat het in het dorp regent en daarna wordt het zonnig en warm.
Klopt dit?

Annemie B | 19-01-2018 - 10:06

Annemie B

Ik bedoel natuurlijk Lander?

Annemie B | 19-01-2018 - 10:08

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Inderdaad. Hopen dat de meeste neerslag al gepasseerd is vooraleer de zachte lucht komt!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 10:20

Marja van Heel

Nederlandse skiër omgekomen door lawine in Zwitserland.
Wat vreselijk is dat! Wie gaat er in deze omstandigheden toch buiten de piste skiën? Niet doen! Levensgevaarlijk!

Marja van Heel | 19-01-2018 - 10:33

Wim Danhof

Onbegrijpelijk inderdaad...

Wim Danhof | 19-01-2018 - 10:48

Guy V A

Dag Lander,

Morgen naar huis vanuit Sestrière, via de Fréjustunnel en Chambéry. Hoeven we problemen te verwachten onderweg?

Groeten

Guy

Guy V A | 19-01-2018 - 10:38

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ja in de loop van de voormiddag sneeuwval vanaf het westen vanaf pakweg 800-1000 meter. Genoeg vertrekken lijkt de boodschap!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 10:42

Snow Scooter

In zell am see fantastisch. Super sneeuw!

Foto bij weerbericht reactie 46848

Snow Scooter | 19-01-2018 - 11:08

Cheese Curve

In Königsleiten sneeuwt het alweer hele morgen al weer 10 cm bojgekomen.

Foto bij weerbericht reactie 46852

Cheese Curve | 19-01-2018 - 11:51

Luc Cap

Reuze condities in Gerlos !

Luc Cap | 19-01-2018 - 11:52

Henk Pen

Tot morgen Luc! ?

Henk Pen | 19-01-2018 - 12:08

Martin L.

Top! Nog een weekje voor mij :) genoeg "voorraad" zeg maar

Martin L. | 19-01-2018 - 12:13

Willem De Reus

Hallo Lander, super bericht. Vertrekken vannacht vanuit mijn Duitse woonplaats Bad Salzuflen naar Flachau. (Voor de meeste bekend als ‘de Kassel route’) Voor morgen vanuit Nederland echter niet aan te bevelen. Beter via Arnhem of Maastricht richting de wintersport gebieden. Kassel ligt relatief hoog en daar wordt vannacht nog sneeuw verwacht . Goede reis voor allen die vertrekken en volgende week updates uit Flachau.

Willem De Reus | 19-01-2018 - 12:19

Jens Claeys

Dag Lander, verwacht je veel problemen voor zondagochtend in de Franse Alpen ?
Wij komen dan pas toe voor een midweek Flaine ?

Jens Claeys | 19-01-2018 - 12:26

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Volgens het Amerikaanse weermodel valt er dan al veel sneeuw, het Europese model houdt het nog droog.. Nog even afwachten dus! :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:02

Pieter Verleysen

Yooo Lander
Super dat er eindelijk ook een Vlaming het weer voorspelt op deze beste en meest betrouwbare wintersportsite!!
Mocht je even de tijd vinden, kan je mij dan even inlichten vwb. Sölden? Wij rijden er in de nacht op maandag heen. Volgens je weerbericht (en het GFS) mogen we nog veel sneeuw verwachten op zondag en maandag, waarna het vanaf dinsdag heerlijk toeven wordt! Ik maak me echter zorgen over de hoge sneeuwvalgrens op maandag; kan jij dit nader toelichten? Stijgt deze in Sölden echt boven de 1400m?

Alvast bedankt voor je antwoord!
Mvg
Pieter

Pieter Verleysen | 19-01-2018 - 12:26

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ik vrees ervoor dat het maandag inderdaad tot boven 1400 meter gaat regenen.. Er zijn echt nog steeds weermodellen die het lager laten sneeuwen. Sowieso even afwachten dus!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:04

Pieter Verleysen

Hartelijk dank, Lander!

Pieter Verleysen | 19-01-2018 - 15:32

hilde van langenhove

Goeiemiddag wintersportliefhebbers,

Tignes is onze vaste stek, het sneeuwt daar nu al bijna een maand zonder ophouden. Ligt het nu juist op de grens voor de sneeuwval, kan het nog alle kanten uit of is het zeker sneeuw? Zoon en vrienden zijn juist vertrokken.... groetjes allen. Ik vind dit een superwebsite!

hilde van langenhove | 19-01-2018 - 12:54

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Tignes krijgt 3 dagen sneeuw. De sneeuwgrens ligt onzeker tussen 1400 en 1800 meter maar vermits Tignes op 2000-2100 meter ligt valt de neerslag daar in vaste vorm!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:05

Richard Otto

Hilde, Tignes is toch altijd goed?
Wij gaan ook al enkele jaren hier naar toe. Er ligt niet altijd 2.5 meter maar wel ruim voldoende. ?

Richard Otto | 19-01-2018 - 19:59

hilde van langenhove

Hallo, ik bedoelde eigenlijk of Tignes aan de grens van het storingsgebied zat en mogelijks geen neerslag zou krijgen maar zon. Niet dus. Maar het kan er ook regenen hoor eind december nog was er maar 1 piste open (Palafour) en zijn we goed nat gestopt na 1 piste. Blij dat je Tignes ook super vindt!

hilde van langenhove | 20-01-2018 - 10:53

Tobias Bijkerk

Men je zou toch weerman zijn voor dealpen, elke dag moeten vertellen dat er weer sneeuw komt:)

Tobias Bijkerk | 19-01-2018 - 13:00

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Klopt, echt bijzonder dit jaar! Al denk ik dat er vanaf dinsdag wel een langdurig rustige(re) periode aanbreekt!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:06

Greet ☀️

Even een drogere en zonnige periode zou fijn zijn @Lander ☀️ #nogeenweekvoorvertrek

Greet ☀️ | 19-01-2018 - 18:51

Sandra Snellenberg

Laten we hopen dat het Europese weermodel gelijk krijgt en de koudere lucht langer vasthoudt op maandag zodat een waterballet bespaard blijft voor Ehrwald....anders wordt het maandag niet skiën ben ik bang?. Hopelijk kun je ons morgen meer vertellen @Lander/Michael of zijn de weermodellen al duidelijk?

Sandra Snellenberg | 19-01-2018 - 13:13

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Het Amerikaanse weermodel bevestigde vanmiddag de zachte optie. Morgen ochtend meer info over de andere modellen!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:18

X G

Morgen terugreis uit Kappl... kunnen we in de ochtend nog skiën en daarna rond 15u vertrekken? Of is het raadzaam om eerder in de auto te stappen?

X G | 19-01-2018 - 13:19

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Het zou voor en rond de middag zeker nog meevallen met de sneeuw. Met de verse sneeuw van vandaag erbij prima condities!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:24

Bram Hemelsoen

Goeiemiddag Lander

Wij vertrekken vannacht (morgenvroeg) naar les deux alpes.
Ik zie algemeen dat er enorm veel sneeuw gaat vallen vanaf 13u a 14u.
Dat wordt dikke miserie dus vr de laatste kilometers.
Ik zie jammer genoeg wel dat er ook veel regen uitgegeven wordt voor les deux alpes.
Loopt de sneeuwgrens daar zo hoog op?

Mvg

Bram

Bram Hemelsoen | 19-01-2018 - 13:20

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ja zondag rukt de zachte lucht op vanaf het westen waardoor de neerslag tot 1800-2000 meter overgaat in regen..!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 13:25

Bram Hemelsoen

Ok bedankt, ik hoop dat de schade meevalt dan. Hopelijk ligt het naast de piste nog wit dan?

Bram Hemelsoen | 19-01-2018 - 13:29

Yentl V

Klopt het dat een dorp zoals Nendaz (1400m) sneller de warme lucht binnen krijgt (en dus regen) omdat het ligt op de flanken van de ‘diepe’ vallei nabij Sion (500m)?

Yentl V | 19-01-2018 - 14:07

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ja klopt, Nendaz is niet echt een inner-Alpien gebied door de aanwezigheid van het grote Wallis-vallei. De zachte lucht glijdt daar gemakkelijker binnen.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 14:10

Soof S

Aan het eind van de dag pas zon in de Dolo’s maar toch een fantastische laatste dag! Langazuoi blijft geweldig mooi om ff heen te gaan

Foto bij weerbericht reactie 46879

Soof S | 19-01-2018 - 16:03

Michael Roes

Wat mooi om daar af te mogen sluiten. Het blijft fascinerend om deze rotspartijen te zien. Net ff anders die Dolomieten. Goede terugreis.

Michael Roes | 19-01-2018 - 17:38

Michael Gerritsjans

Ik ski altijd in SHLF, waarom zou ik naar de Dolo's moeten?

Michael Gerritsjans | 19-01-2018 - 21:18

Soof S

Thanks!

Soof S | 19-01-2018 - 21:20

Alexander Klein Koerkamp

Hallo Lander,

Liggen Ischgl en Kappl inneralpines ?
En zo ja profiteren zij er dan van dat warme lucht daar moeilijker bij kan komen ?

Alexander Klein Koerkamp | 19-01-2018 - 16:12

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Liggen inderdaad een beetje inneralpien, of dit veel zal uitmaken is nog maar de vraag. Morgen meer info!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 16:34

Alexander Klein Koerkamp

Dank voor het antwoord Lander.

Alexander Klein Koerkamp | 19-01-2018 - 16:46

Gijs Winter

Hoi Lander...veel vragen al van iedereen en ook telkens antwoord Top!
Nog twee weken dan eindelijk richting de Dolomieten. Komend weekend valt er wat sneeuw bij door overtrekken de buien zag ik. Verschillende weersites geven ook volgend weekend enige betekenis van sneeuw weer. Klopt dit. Zou lekker zijn een opfrisser voor ons vertrek.

Gijs Winter | 19-01-2018 - 16:28

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dat is nog wat ver om te zeggen. Mogelijk na donderdag wat sneeuw maar het kan net zo goed door blijven onder een krachtig hogedrukgebied. Voorlopig zou ik niet uitgaan van veel sneeuw..!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 16:35

Wim Danhof

Niels, heb je goed kunnen skiën vandaag? Hoe zijn de pistes geprepareerd. Gaat dat met deze verse sneeuwmassa’s? Goede reis terug!

Wim Danhof | 19-01-2018 - 16:29

Niels van Bockel

Hi Wim! Ging heerlijk vandaag! Goede geprepareerde pistes! Uiteraard vannacht nog een lekkere verse laag poedersuiker erover heen gevallen. Dat is zo lekker he! Skiën gaat heerlijk dan! Vandaag heel de dag droog gehad en zelfs nog heel even de zon gezien. Auto inmiddels ingepakt, vanavond nog een laatste keer uiteten met de hele club en morgen weer lekker naar ons eigen bed!? Groeten Niels (rechtsboven op de foto ?) Enne veel plezier binnenkort in dit prachtige en magnifieke gebied! ????

Foto bij weerbericht reactie 46891

Niels van Bockel | 19-01-2018 - 18:09

Han Belle Plagne

Niels, perfecte dag voor jullie en mooi om mee af te sluiten. Bedankt voor je updates en morgen een veilige thuisreis. Au revoir.

Han Belle Plagne | 19-01-2018 - 18:25

Wim Danhof

Leuk, met zoveel mensen op pad. Door de verse sneeuw heen skiën op geprepareerde pistes is inderdaad geweldig. Vorig jaar in Nauders een keer als eerste geskied door 5 cm verse sneeuw op even daarvoor geprepareerde piste: het summum. Goede reis morgen!

Wim Danhof | 19-01-2018 - 20:55

Niels van Bockel

Thanks all!

Niels van Bockel | 19-01-2018 - 22:46

Anja Bekkers

Onze vakantie in Schladming zit er weer op. Veel sneeuw gehad af en toe zon erbij. Goed kunnen skiën, helaas niet altijd strak geprepareerd maar dat weet je als het blijft sneeuwen. Een fijne week gehad.⛷⛷

Anja Bekkers | 19-01-2018 - 17:58

J A

Ha Lander, wij vertrekken morgenochtend naar Ischgl. Hadden voornemen om om 5.00 in de ochtend te vertrekken, dus eta zou rond 15h zijn. Heb jij nog advies omtrent eventuele wijziging van vertrektijd?

J A | 19-01-2018 - 18:02

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

nee, lijkt me prima! Veel succes!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2018 - 18:59

J A

Ok, dank! Zal wat updates doen!

J A | 19-01-2018 - 19:17

Karin Dijkstra

Graag Jelle!!

Karin Dijkstra | 19-01-2018 - 21:13

Edwin Steensma

Mooie omstandigheden @ Fiss!

Foto bij weerbericht reactie 46892

Edwin Steensma | 19-01-2018 - 18:10

Annemarie Peters

Heerlijk! We moeten nog 5 weken wachten, dan mogen we weer. Kan niet wachten!

Annemarie Peters | 19-01-2018 - 22:06

Ron Swelsen

Wie weet of er sneeuw op de bergweg van Zell am Ziller naar Gerlos ligt en dus kettingen erop moeten.

Of is weg naar boven toe sneeuwvrij?

We komen morgen aan in Gerlos

Ron Swelsen | 19-01-2018 - 20:29

Luc Cap

Vandaag vertrokken uit Gerlos.
De weg is goed bereikbaar, zonder sneeuwkettingen

Luc Cap | 19-01-2018 - 21:43

Ron Swelsen

Dank je

Ron Swelsen | 20-01-2018 - 06:07

Michael Gerritsjans

Is er nog iemand in SHLF die een update kan geven?

Michael Gerritsjans | 19-01-2018 - 20:59

S. K.

Het is hier top!
Pistes goed te doen op enkele bulten na..
Apres ski ??

S. K. | 20-01-2018 - 00:14

Terence Koevermans

Wat een week, wat een sneeuw. Vandaag ook nog de zon #heerlijk #serfaus

Foto bij weerbericht reactie 46906

Terence Koevermans | 19-01-2018 - 21:00

Luc Cap

Toch eens de app nakijken. Heb net als anderen een probleem met foto’s opladen. Ging vroeger wél

Luc Cap | 19-01-2018 - 21:50

Sneeuwhoogte.nl

Dat zal door een slechte verbinding komen

Sneeuwhoogte.nl | 19-01-2018 - 22:04

Liseke Van den Broek

Grindelwald vanmiddag in de Jungfrauregion. Na diverse sneeuwbuien en liftafsluitingen nog een paar mooie afdalingen kunnen maken. Gebied bij Wengen inmiddels bijna geheel weer geopend. Het verschil tussen off- en on-piste was soms wat lastig te zien ?.

Foto bij weerbericht reactie 46915

Liseke Van den Broek | 19-01-2018 - 22:22

Gerda Hensen

vanochtend sneeuw en heel mistig in Obergurgl. We waren bijtijds uit de veren in de hoop onze laatste vakantiedag te kunnen skiën. Maar toen bleek dat het zicht slechts was, besloten om de boel in te pakken en naar huis te rijden. Zijn nu net een half uurtje thuis.
Ik wens alle huidige en komende wintersporters nog een super fijne vakantie met veel ski-mogelijkheden.
Voor,ons zit het er weer op en gaan we komende maanden nadenken over een bestemming voor volgend jaar. Maar ik blijf sneeuwhoogte.nl wel volgen.

Gerda Hensen | 19-01-2018 - 22:58

Sjaak W

??

Sjaak W | 20-01-2018 - 00:26

Luc Cap

Foto bij weerbericht reactie 46921

Luc Cap | 20-01-2018 - 07:14

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord