Zon aan noordkant bewolking zuidkant

Het laatste weerbericht van dit seizoen is bij deze een feit. Ik ben blij dat ik dit jaar Michael mocht vergezellen met het schrijven van de weersvooruitzichten voor de Alpen. Al sinds jongs af aan is het weer (en vooral het weer in de bergen) mijn passie. Volgend jaar zal ik er vanaf oktober bij zijn en natuurlijk hopen we dan op evenveel sneeuw als dit jaar. Uiteraard is het plezanter als weerman om sneeuw en Kaiserwetter te mogen voorspellen dan iets anders. Bedankt ook voor jullie talrijke foto's via de liveupdates, dat maakt het weerbericht een pak aangenamer. Nu gaan we nog een laatste keer kijken wat de weerkaarten voor de volgende dagen in petto hebben!


Tot volgend jaar! @Severe Weather

Vandaag zon aan noordkant, wolkenvelden aan zuid/westkant:
Het hogedrukgebied dat de voorbije dagen voor het mooie weer zorgde trekt zich vandaag terug naar Oost-Europa. De aangevoerde lucht wordt stilaan vochtiger en dat zien we vooral terug in de vorm van bewolking. Vandaag beleeft de noordkant, en vooral het oosten, nog een erg zonnige dag met strakblauwe lucht. De westkant heeft te maken met meer bewolking in de vorm van hoge/middelhoge wolkenvelden en aan de zuidkant komen er ook lage wolkenvelden voor. Het is nog steeds föhnig waarbij de hoogste temperaturen (10-12°C op 1500 meter) aan de noordkant worden opgemeten en het ten zuiden van de hoofdkam (5-8°C op 1500 meter) iets minder zacht is. In de loop van de namiddag en tegen de avond zou er in de zuidwestelijke Alpen wat stuwingsneerslag kunnen vallen maar veel zal dat niet voorstellen. 


Veel zon aan de noordkant deze ochtend. Ten zuiden van de hoofdkam zijn er veel lage wolkenvelden. In het westen trekken hoge en middelhoge wolkenvelden voorbij. @Sat24


De aangevoerde lucht is vandaag vochtiger. Het hogedrukgebied trekt weg naar het oosten en vanaf het westen wordt de depressiedruk groter. @Wetterzentrale


Heerlijke condities nog steeds in Gargellen maar wel warm. @Gargellen


De Konkordiaplatze dit jaar op 7 april. Vergeleken met vorig jaar ligt er veel meer sneeuw! Het was gistere wel föhnig warm. 


Vorig jaar lag er minder sneeuw op dit moment. 

Morgen lichte Südstau:
De lucht die morgen de Alpen bereikt is nog wat vochtiger waardoor er tegen de zuidkant en in de zuidwestelijke Alpen dikkere bewolking wordt gevormd. In de loop van de dag wordt de bewolking dik genoeg voor lichte neerslag welke in de nog steeds zachte lucht als sneeuw valat vanaf 1800-2000 meter. Tot en met middernacht zou er zo'n 5-15 mm vallen in de gunstige staugebieden. Aan de noordkant van de Alpen is er veel bewolking (vooral hoge en middelhoge) maar blijft het wel overwegend droog. Wie zon zoekt kan morgen best naar de noordkant in Oostenrijk gaan. De föhn gaat er geleidelijk uit vanaf het westen met een nulgradengrens rond 2500 meter in de westelijke Alpen en tot 3200 meter in het oosten. 


Stuwingsbewolking en neerslag morgen aan de zuidkant van de Alpen. @Wetteronline


Val Cenis onder een stralende zon en met nog steeds veel sneeuw. @LiveUpdates


Strakblauwe lucht in St Anton. @LiveUpdates

De rest van de week: 
Dinsdag trekt een koufront van west naar oost over de Alpen. Tijdens de oversteek verbrokkelt dit en krijgt de neerslag eerder een buiig karakter. In de koelere lucht zakt de sneeuwgrens tot 1600 meter in het oosten en 1400 meter in het zuidwesten. De meeste neerslag is voor de zuidkant van de Alpen met daar mogelijk 20 cm verse poeder. 


Een verbrokkelt koufront zorgt dinsdag voor neerslag in de Alpen. In de nog steeds zuidelijke stuw valt de meeste neerslag aan de zuidkant. @Wetteronline

Woensdag begint droog maar vrij snel komt een intense stuw op gang in de (zuid)westelijke Alpen. Vooral de zuidelijke westkant mag dan veel neerslag verwachten (retour d'est). Ten noorden van de hoofdkam blijft het droog met zon en hoge wolkenvelden. De laatste weerkaarten geven voor woensdagavond en de nacht op donderdag een echte sneeuwdump voor de zuidkant. Het sneeuwt vanaf 1200-1400 meter in de zuidwestelijke Alpen en vanaf 1400-1700 meter in de oostelijke Alpen. Ook donderdag voormiddag valt er nog neerslag in de Südstau waardoor er uiteindelijk 50-100 mm zou kunnen vallen (50-100 cm sneeuw op 2000 meter). 


Woensdag/donderdag krijgt de zuidkant een echte sneeuwdump over zich heen. Er valt 50-100 mm of cm. @Wetteronline


Een actieve depressie over de Pyreneeën zorgt woensdag/donderdag voor een sterke zuidelijke stau. De vochtige Middellandse Zeelucht zorgt voor veel neerslag tegen de zuidkant. @Wetterzentrale

Vrijdag en tijdens het weekend stabiliseert het weer met meer ruimte voor de zon. De temperaturen gaan we wel weer omhoog. 


Prachtig weer en ideale pistes nog in Serfaus gisteren. @LiveUpdates

Een fijne dag nog en graag tot volgend seizoen!

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Michiel Van Egmond

Lander en Michael bedankt voor alle weerberichten. Een fijne zomer toegewenst en tot Oktober

Michiel Van Egmond | 08-04-2018 - 08:33

Karin Brakenhoff

Heel jammer dat ik niet meer iedere dag naar de sneeuwberichten van jullie kan kijken. Het was een genoegen. Ik wens iedereen die hier ook berichten schreef en die ik dan las een hele fijne zomer. Tot in oktober. Micheal en Leander bedankt.

Karin Brakenhoff | 08-04-2018 - 08:40

Arjen Peetoom

Beste Sneeuwhoogte team, hartelijk bedankt voor de interessante en leuk geschreven berg weersberichten ik heb er iedere dag van genoten. Daarnaast de prachtige foto’s hwt is voor de liefhebbers van weersvoorspellingen mn in de Alpen echt een genot. Tot volgende seizoen en kunnen jullie ervoor zorgen dat er volgend jaar in Schruns heeel veeel sneeuw komt ? Hartelijk groeten van Arjen Peetoom.

Arjen Peetoom | 08-04-2018 - 08:48

Philippe Achten

Sneeuwhoogte team, gij hebt dat goed gedaan. We zien elkaar weer in oktober, goed verlof ... ⛷?⛷??

Philippe Achten | 08-04-2018 - 09:13

Carin L.

Ook jij Lander erg bedankt voor de weerberichten dit seizoen !
Heb iedere dag met veel plezier jullie berichten gelezen. Tot in oktober!

Carin L. | 08-04-2018 - 09:15

Toine van Laack

Veel dank mannen voor de altijd interessante weerberichten! We kijken met jullie terug op een geweldige winter. Gruezi vanaf de nog dik besneeuwde Bettmeralp, en tot oktober!!

Toine van Laack | 08-04-2018 - 09:18

cornelia  kegge

Lander, bedankt voor alle weerberichten en hoop ik tot november!

cornelia kegge | 08-04-2018 - 09:45

Seb Verhoef

Ook Lander ontzettend bedankt voor de weerberichten dit topseizoen! Tot oktober!

Seb Verhoef | 08-04-2018 - 09:58

Jack Engelen

Vanuit Steenwijkerland: zonnig en heerlijke temperatuur! Tot volgend jaar ??

Jack Engelen | 08-04-2018 - 10:03

Dennis de Bie

Heerlijke dag in Serfaus. Bedankt voor de weerberichten dit prachtige seizoen!

Foto bij weerbericht reactie 50481

Dennis de Bie | 08-04-2018 - 11:23

Dennis de Bie

Rust in Serfaus

Foto bij weerbericht reactie 50484

Dennis de Bie | 08-04-2018 - 13:03

Bert P.

Weermannen, bedankt voor de weerberichten en de schitterende foto’s. Een fijne zomer gewenst en tot oktober.

Bert P. | 08-04-2018 - 11:23

Sylvia Skifan

Lander en Michael, heel erg bedankt voor de uitgebreide weerberichten, iedere dag. Ik heb ze met veel plezier gelezen. De uitleg was super makkelijk te begrijpen en de foto’s waren zeer mooi. Tot het volgende seizoen. ? en geniet van een mooie zomer.

Sylvia Skifan | 08-04-2018 - 11:40

K B

Het was weer top tot volgend seizoen ??

K B | 08-04-2018 - 13:21

Snow Scooter

Dank voor de leuke berichten weermannen. Nu de ochtend maar weer anders gaan starten. Tot oktober!

Snow Scooter | 08-04-2018 - 14:14

Goofy Ski

Bedankt voor de mooie weerberichten,iedere dag genoten van jullie verhaal.Jullie weerbericht maakt de voor pret voor de ski vakantie vele malen groter .Tot volgende winter ⛷️⛷️

Goofy Ski | 08-04-2018 - 16:41

Michael  Roes

Heren van sneeuwhoogte bedankt voor jullie dagelijkse weerberichten. Aan dit fantastische seizoen is helaas alweer een eind gekomen. Wat heb ik genoten. Kijk nu alweer uit naar oktober. Ben heel benieuwd of we weer zo'n topwinter gaan krijgen. Niemand die het weet gelukkig. Iedereen een fijne zomer gewenst en tot vlg seizoen ??❄

Michael Roes | 08-04-2018 - 17:05

Martijn Sonnenberg

lander en michael, dank voor jullie kundige bijdragen en goede berichten. Geniet van de zomer en tot lezens in het najaar, als er hopelijk een nieuw sneeuwrijk winterseizoen volgt!

Martijn Sonnenberg | 08-04-2018 - 19:40

Peter N

Michael en Lander de weerberichten waren gewoonweg weer top dit winter seizoen bedankt en tot oktober ❄️?⛷?.

Peter N | 08-04-2018 - 19:43

Alex Koster

Ook van mij een laatste reactie.
Michael en Lander bedankt voor alle weer praatjes het heeft ons van oktober tot april door deze maanden heen geholpen altijd weer spannend en leuk de berichten te lezen.Over 6 maanden lezen we ze weer met veel plezier en hopen op net zo veel sneeuw als dit seizoen.Bedankt en tot alle lezers tot gauw in oktober. Gr. Alex

Alex Koster | 08-04-2018 - 20:23

Bart Van Parys

Dents du Midi, vanaf 15u opkomende bewolking. Ook van ons een dikke Merci voor al die prachtige weerberichten dit seizoen ?❄️☃️⛷?☀️

Foto bij weerbericht reactie 50492

Bart Van Parys | 08-04-2018 - 21:11

Gert van Duren

Dank Lander voor de mooie en goede berichten. We hebben er van genoten en hoop dat jullie volgend seizoen weer zoveel sneeuw kunnen regelen. Tot het volgende seizoen

Gert van Duren | 08-04-2018 - 21:18

Sjaak W

Beste Michael en Lander, bedankt voor de mooie en leuke berichten weer dit seizoen. Een fijne zomer toegewenst en we hopen jullie in alle gezondheid weer terug te zien in Oktober.

Sjaak W | 08-04-2018 - 22:29

Ivan De Laet

Dag Michael en Lander, ook van mij uit bedankt voor de leuke weerberichten. Zoals jullie zelf al aangaven was het dit jaar leuk weer voor jullie weermannen en ons alle als skiërs en dit in tegenstelling tot vorig jaar. Hopelijk wordt het komend seizoen even leuk. Groeten en tot in oktober (nog 175 dagen aftellen). Nog een leuke en deugddoende zomer toegewenst.

Ivan De Laet | 08-04-2018 - 22:35

Erik T

Goed gedaan mannen , bedankt voor de duidelijke voorspellingen , toch voor iedereen die goed kan lezen ;-) , en tot volgend seizoen.@all blijf leuke updates posten.

Erik T | 09-04-2018 - 10:04

Sigrid Ribbers

Ojee nu wachten tot oktober. Hoelang is dat..
Team van Sneeuwhoogte.nl. bedankt voor alle info.
En natuurlijk ook alle medelezers voor hun inbreng en foto's.

Sigrid Ribbers | 09-04-2018 - 10:27

Koos Beijer

Beste Michael en Lander!bedankt voor dit seizoen voor alle mooie voorspellingen!twas een op en TOP !!!winter in de Alpen!zoveel sneeuw!!schitterend!!!

Koos Beijer | 10-04-2018 - 09:22

Arjen B.

Dank, het was een topseizoen met topweerberichten!

Arjen B. | 10-04-2018 - 10:51

Harm V

minder dan een half jaar, dan zijn jullie er weer!! gelukkig maar, het aftellen is weer begonnen.

Harm V | 10-04-2018 - 14:55

Arjan Snijders

Klasse Gedaan mannen. 2 skistokken omhoog voor jullie⛷⛷

Arjan Snijders | 10-04-2018 - 20:33

Monique Casteleijn-Pannen

Fijne zomer!

Monique Casteleijn-Pannen | 11-04-2018 - 06:49

R J

Ciao. Nog een paar maanden doorbijten en dan kunnen we weer! ⛷

R J | 11-04-2018 - 18:29

The Snowman

Op naar volgend seizoen.

The Snowman | 12-04-2018 - 15:04

Mart Grunder

Ik ben nog maar 12 jaar, maar ik vind het echt super tof om elke dag naar jullie weerbericht te kijken. (Ook al ben ik niet op wintersport.) Bedank voor de mooie berichten dit jaar!! Tot oktober??❄️❄️

Mart Grunder | 12-04-2018 - 21:30

Martijn Thesing

Top gedaan mannen. Het was een super seizoen

Martijn Thesing | 13-04-2018 - 22:30

Peter N

Ik kijk even op de Belgische tv naar de lentebeelden maar het is nog volop sneeuw wat je ziet in de Alpen ze hadden de skipistes nog wel twee weken open kunnen houden . Op de gletsjers wordt nog wel volop geskied. Ja ja mooie beelden van een super lang winterseizoen dat vanaf november tot en met nu veel sneeuw heeft geleverd .

Peter N | 14-04-2018 - 10:13

Paul Cassiers

Ook al woon ik in Thailand, toch volg ik jullie rubriek op de voet en denk met veel heimwee terug aan het fantastis skiplezier dat ik vele jaren in Serfaus mocht ervaren.
See you again in october !

Paul Cassiers | 15-04-2018 - 05:00

Peter N

Hallo Paul kan je in Thailand ook skiën of kennen ze daar geen bergen met pistes????z ?❄️⛷?

Peter N | 15-04-2018 - 12:16

Bertil Blaas

Peter, ik ben nog steeds in Oostenrijk en ja de omstandigheden zijn onvoorstelbaar goed.
Iedere dag op de gletscher met vele meters sneeuw en zon, dat is perfect. De snowbeach zogezegd.
Momenteel kun je op Pitztaler gl. Skiën van 3440 tot 1740 m. Dus ...Eind april naar huis.
Groeten tot volgend jaar en dank voor het sneeuwhoogte team.

Bertil Blaas | 15-04-2018 - 07:04

Peter N

Lekker Bertil nog even genieten dus man . Wij gaan eind mei ook nog naar oosterijk naar het Salzburgerland en daar heb de kitsteinhorn gletsjer dus wij gooien de ski’s wel achter in de auto je weer het maar nooit misschien nog 1of 2 dagjes skiën is tot juli open daar ben reuze benieuwd. ❄️⛷??.

Peter N | 15-04-2018 - 12:14

Bertil Blaas

Ja Peter, dank voor je leuke reactie. Als jullie ook zo’ n hogedrukgebied krijgen met temp. Rond 20 graden is namelijk perfect. Want de piste boven ongeveer 2800 a 3000 meter vries in de nacht gewoon op. In de ochtend is het dan vers spoortjes trekken over de ribbels.
Nu ook in de ochtend om 08:15 uur naar boven en dan maar skiën tot 14 uur. Daarna zonneterras op. Bovendien is het heerlijk rustig en daltarieven, wat wil een mens nog meer.
Ook voor jullie genieten maar !.
Groeten ?❄️⛷⛷⛷?

Bertil Blaas | 16-04-2018 - 10:48

Ben Van der Weide

Een beetje laat, maar Lander en Michel bedankt voor dit top seizoen met alle weerberichten. Tot in oktober!

Ben Van der Weide | 18-04-2018 - 12:45

Toby Boontjes.

Toby Boontjes | 16-08-2018 - 12:07

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord