Rustig weer met opklaringen

Alweer een duidelijke tweedeling gisteren in de Alpen met zon en wolken in het westen en zuiden en sneeuwal langsheen de noordkant en dan vooral in het oosten. Daar viel op de meeste plaatsen weer 10-30 cm waardoor het totaal verder werd aangedikt. In de polaire lucht is het winters koud in de bergen waardoor de aanwezige sneeuw gewoon blijft liggen. Vandaag genieten de Alpen van de passage van een hogedrukrug en kan de balans even worden opgemaakt. Tegen de avond gaat het roer echter alweer om met verse sneeuw vanaf Duitsland. Ook het weekend (vooral zondag) verloopt wisselvallig.


Prachtig weer alweer in Madonna di Campliglio gisteren. @LiveUpdates


Les Carros met besneeuwde bomen en enkele opklaringen. @LiveUpdates


Zonnig weer na de sneeuwval in Val Thorens. @LiveUpdates


Zelden geziene taferelen in Ellmau. @LiveUpdates


Pakken sneeuw en daarna enkele strepen zon (Bellwald). @LiveUpdates


Prachtig weer gisteren na de sneeuwval in La Plagne. @LiveUpdates

Vandaag eindelijk wat meer zon
Na al het sneeuwgeweld van de afgelopen dagen is er vandaag meer ruimte voor de zon. Een mobiele hogedrukrug trekt van noord naar zuid over het gebergte waardoor de atmosfeer tot rust komt en er geen neerslag van betekenis valt. In het oosten zorgen de restanten van de nordstau deze ochtend nog wel voor laaghangende bewolking en eventueel nog wat motsneeuw. De rust is van tijdelijke aard want een nieuwe neerslagzone komt eraan vanaf Duitsland. De hoge en middelhoge wolkenvelden die samenhangen met dit warmtefront zullen na de middag de Alpen al naderen vanaf het noorden. De mensen die vandaag naar de Alpen rijden passeren door deze sneeuwzone al valt de intensiteit wel goed mee. De nulgradengrens ligt in het dal in de oostelijke gebieden en tot 1400 meter in het zuidwesten. Door de hogedrukrug doet de wind het vandaag ook veel rustiger aan. 


In het  grootste deel van de Alpen is het deze ochtend zonnig. @Wetteronline 


Een hogedrukrug zorgt vandaag voor droger weer in de Alpen. @Wetterzentrale GFS


Na de middag neemt de middelhoge en hoge bewolking toe vanaf het noorden. @Wetteronline ECMWF

Dat er koude lucht over de Alpen stroomt maken de temperaturen ook duidelijk. In Val Thorens daalde het kwik tot -20°C en in Tignes en Sankt-Moritz zelfs tot bijna -23°C. 


Wat een koude ochtend in veel gebieden! @infoclimat


Het warmtefront is duidelijk herkenbaar op de temperatuuranomaliekaart. 

Vannacht lichte sneeuw, morgen overwegend droog
Tegen zonsondergang arriveert het warmtefront in de Alpen waardoor het licht begin te sneeuwen langsheen de noordzijde. Dit is in eerste instantie het geval voor de Zwitserse voor-Alpen maar de neerslag zal zich snel uitbreiden naar het oosten. De Franse Alpen houden het droog en ook voor de Italiaanse Alpen is dat het geval. Cumulatief valt er vannacht zo'n 5-15 cm. De sneeuwgrens gaat met het instromen van zachtere lucht wel wat de hoogte in tot boven 500 meter tegen de ochtend. Morgen stabiliseert het weer al snel vanaf het westen onder invloed van een nieuwe hogedrukrug. Dat wilt zeggen dat de neerslag snel afneemt en verdwijnt naar het oosten. Vanaf het westen komt er meer ruimte voor de zon in de vorm van (brede) opklaringen. De nulgradengrens gaat wel duidelijk de hoogte in met 1000-1200 meter langsheen de noordkant en 1800-2200 meter aan de zuidkant en het zuidwesten. 's Morgens waait de wind goed door maar in de loop van de dag zal die duidelijk afnemen. 


Vannacht valt er wat lichte sneeuw in de Alpen. 

Veel neerslag op zondag en maandag
Zoals gisteren al aangekondigd zal er dan op zondag en maandag weer veel neerslag vallen. Het begint eigenlijk al zaterdagavond met een aanwakkerende Nordweststau. Die zal de hele nacht en zondag aanhoudend waardoor er in totaal weerom veel neerslag kan vallen. De sneeuwgrens gaat in de loop van zondag wel duidelijk de hoogte tot 1400 meter in het westen en 1000 meter in het oosten. Dat zal in de lager gelegen gebieden dus ook regen opleveren. Maandag stroomt er vanaf het noorden al snel weer koudere lucht beginnen en zal de sneeuwgrens terug een paar 100 meter zakken.  Wat betreft de neerslaghoeveelheden zijn de weermodellen het er duidelijk nog niet over eens. Voorlopig houd ik het op een 20-50 cm voor het westen en een 40-70 cm voor het centrale en oostelijke gedeelte van de Alpen. Dit zal morgen ongetwijfeld meer duidelijk zijn. Ook maandag komt daar hoogstwaarschijnlijk nog een berg neerslag bij. Omwille van de krachtige Stau met in de bergen rukwinden boven 80 km/uur zullen ook de Italiaanse gebieden langsheen de hoofdkam deze keer neerslag krijgen. Dat lijkt op basis van de laatste weerkaarten vooral het geval voor de Aosta-vallei en de Dolomieten. 


Zondag en maandag gaat het sneeuwen langsheen de hele noordkant en ook in een deel van Italië. @Wetteronline ECMWF

Wat zegt de langere termijn?
Dinsdag en woensdag lijkt een rustigere periode aan te breken met vaak ruimte voor de zon. Een hogedrukgebied krijgt meer vat op de Alpen waardoor grote neerslaggebieden omgeleid worden. Het is bovendien vrij koud en dus prima wintersportweer. 

Wees voorzichtig in de bergen. Het lawingevaar is erg groot omwille van de dikke onstabiele sneeuwlaag. Fijne dag, morgen schrijft Michael het weerbericht!

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Vanessa Van Der Biest

Goeiemorgen Lander,ik begin nu toch wat bang te worden voor ons vertrek volgende week….Ik las daarstraks de krant en nog steeds heel veel lawine gevaar.Kan je al iets zeggen over het weer voor de komende week?Wij vertrekken naar Konigsleiten.Alvast bedankt!

Vanessa Van Der Biest | 11-01-2019 - 08:10

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Maandag nog sneeuw, daarna droger :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 08:26

K J

Ik herken je gevoel. Wij vertrekken de 18 de naar Muhlbach maar ik zit ook wat te twijfelen.

K J | 11-01-2019 - 09:32

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2019

Herkenbaar gevoel. Om die reden zijn wij op dit moment onderweg naar de zuidkant, Madonna di Campiglio, nog 650 km te gaan en hier in midden Duitsland sneeuwt het al....

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2019 | 11-01-2019 - 09:34

Cheese Curve

Wij dan ook ik eeken er maar op dat vanaf Zell am Ziller naar Königsleiten de sneeuwkettingen misschien om moeten .

Cheese Curve | 11-01-2019 - 10:21

Cocky Nierop

Vandaag een prachtige dag in Konigsleiten

Foto bij weerbericht reactie 56799

Cocky Nierop | 11-01-2019 - 12:45

Esther De Jonge

Esther De Jonge | 11-01-2019 - 16:40

Merije ...

Mooi!!!!

Merije ... | 11-01-2019 - 19:48

Marijke De smedt

Is dit ooit al eerder geweest dat zr zoveel sneeuw op zo een korte tijd valt?
Als dit in het voorjaar begint te smelten hebben ze toch nog eens een probleem?

Marijke De smedt | 11-01-2019 - 08:23

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Niet dat ik weet Marijke, er is op veel plaatsen al evenveel sneeuw gevallen als normaal op een hele winter ;)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 08:26

Jasper Jonkman

Ik kan mij het seizoen 11/12 nog herinneren. Toen viel er in de Arlbergregio in 5 dagen ruim 4 meter. Alle liften waren dicht en de wegen afgesloten.

Jasper Jonkman | 11-01-2019 - 09:27

marc van de poel

In de winter van '95 of '96 Was ik met Pasen in La Thuile, en de verbindingsliften naar La Rosière (sleepliften) moesten ze onder de sleepliftpalen putten graven waardoor je heen gleed. Zonder die grote kuilen zou je met je smikkel tegen de bovenkanten van de liftpalen gebotst hebben. Er lag daar 3.5 à4 meter sneeuw.

marc van de poel | 11-01-2019 - 11:56

Ruba

In de lawinewinter van 1999 viel er in februari ook enkele meters op enkele dagen. We zijn toen een week ingesneeuwd geweest in Warth. Alles behalve leuk.

Ruba | 11-01-2019 - 20:30

Erica van H

Fijn dat t dinsdag en woensdag wat rustiger wordt, is t al te zeggen of dat alleen tijdelijk is, of dat het dan rustiger blijft?

Erica van H | 11-01-2019 - 08:25

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Donderdag waarschijnlijk lichte sneeuw maar geen grote hoeveelheden :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 08:26

Erica van H

?

Erica van H | 11-01-2019 - 08:52

Peter N

Goedemorgen Lander dus vandaag en morgen zijn redelijke goede dagen om naar oosterijk te rijden zonder al te veel neerslag : dat is voor de mensen die nu hebben geboekt toch wel gunstig dan . ???

Peter N | 11-01-2019 - 08:25

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Klopt!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 08:26

Tobias Bijkerk

jaar geleden al geboekt Peter, maar wat een geluk kun je dan hebben. Vertrekken morgen naar Leogang.

Tobias Bijkerk | 11-01-2019 - 10:28

marc van de poel

Hé, Tobias : Het is maar hoe je het bekijkt. Hopelijk zijn de liften allemaal open. Want te veel is nu eenmaal te veel. Rij voorzichtig en veel plezier.

marc van de poel | 11-01-2019 - 11:59

Harrald Kroeze

Hallo Lander, valt er zondag en maandag nou sneeuw in Lermoos of zal dat meer regen zijn?

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 08:29

Jeroen K

Top zo vroeg op de dag het weerbericht. Om dan nu te genieten van een aangekondigde topdag in het Zillertal

Jeroen K | 11-01-2019 - 08:43

Xavier Delvael

Dag Jeroen. Veel plezier daar in het Zillertal waar je ook bent. .. hou het veilig, en indien je niet te moe bent vanavond kun je dan eens verslag uitbrengen? Wij zitten hier alle berichten op te snorren die uit die regio komen. Groeten uit Brugge

Xavier Delvael | 11-01-2019 - 08:50

Jeroen K

Dag Xavier, het is diep. Tot 2m vers naast de piste. Als je vast komt te zitten, is het goed ploeteren. :-) Lawinegevaar is er, maar kan je grotendeels vermijden. Zowaar alle pistes en liften zijn open. Pistes liggen er ook echt top bij. Tot de dalafdaling toe ? iedereen kan zich prima uitleven. Nu even kijken wat de wind/sneeuwstorm van zondag zal doen. Vervolgens gaat t mooi stabiliseren en niet te warm worden. Dus echt 10/10 goeie condities. Maak je maar geen zorgen. Grt van een Gentenaar

Foto bij weerbericht reactie 56831

Jeroen K | 11-01-2019 - 14:59

Nick Peeters

Hallo. Vertrekken nu zondag richting Flachau. Is dit veilig via Wurzburg-München? Of vertrek beter paar daagjes uitstellen? Maandag/dinsdag of zo.

Nick Peeters | 11-01-2019 - 08:48

Harrald Kroeze

Gezien de voorspellingen zou ik sowieso wachten tot maandag en misschien zelfs wel dinsdag. Wij zouden ook zondag vertrekken maar hebben het een dag kunnen vervroegen.

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 08:53

Eetje Klink

Ik zou een dag eerder vertrekken als dit mogelijk is gezien de hoeveelheid sneeuw die er weer valt zondag en maandag. Wellicht ergens een overnachting ? Of anders dinsdag vertrek, maar dam moeten alle wegen wel weer bereikbaar zijn na de sneeuwval, daar valt nu niet veel over te zeggen natuurlijk .

Eetje Klink | 11-01-2019 - 09:09

Louis van den Dobbelsteen

Ik zou gewoon de zondagochtend vroeg vertrekken. Als je rond 4.00 uur uit NL wegrijdt heb je het grote voordeel dat je vroeg bent en op zondag geen vrachtverkeer is. Wij gaan al jaren met de carnaval van zondag-zondag. Nooit een issue gehad en heerlijk rustig op de weg.
Als er dan sneeuw valt heb je er gewoon minder last van dan een maandag of dinsdag wanneer er meer verkeer is en vrachtwagens.

Louis van den Dobbelsteen | 11-01-2019 - 13:27

Leen Zwart

Precies! En als je vast komt te zitten in de sneeuw ben je niet met zo heel veel om gered te worden.

Leen Zwart | 11-01-2019 - 16:57

Danny 76

Goede morgen Lander. Kan je al wat meer zeggen over de lange termijn runs. Ik weet dat het lastig is. We vertrekken vrijdag de 18e richting Flachau.

Danny 76 | 11-01-2019 - 08:54

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Voorlopig ziet er voor die periode koud uit maar zoals je zegt het blijft onzeker langer dan 7 dagen vooruit :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 09:09

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Voorlopig ziet er voor die periode koud uit maar zoals je zegt het blijft onzeker langer dan 7 dagen vooruit :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 08:59

Peter Vandam

Ik ga zo weer verder rijden vanuit Ulm richting Ehrwald-Lermoos. Heb net gehoord dat de weg niet gesloten wordt maar zou het wel veilig zijn denken jullie?? Ik zie richting Oostenrijk een prachtige mooie lucht met een ☀️

Peter Vandam | 11-01-2019 - 09:01

Harrald Kroeze

Ja hoor veilig genoeg want anders gaat ie echt wel dicht

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 09:04

Peter Vandam

Bedankt harrald, Mijn meisje durft eigenlijk niet meer verder nu ? ik zeg al tegen haar blijf maar week hier dan pik ik je volgende week wel op? ben benieuwd wat ze doet ??

Peter Vandam | 11-01-2019 - 09:30

Peter N

Denk het niet peter dat kun je wel schudden.???

Peter N | 11-01-2019 - 09:46

Peter Roemie

Peter, op de live beelden van de Fernpass ziet het er goed uit op de weg, geen sneeuw.

Peter Roemie | 11-01-2019 - 09:55

Harrald Kroeze

@ Peter R. De sneeuw is ook niet het probleem maar het gevaar op lawines in de buurt van Bichlbach

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 09:58

Peter Roemie

Harrald, had dat maar niet gezegd. Ik vrees dat Peter V nu alleen verder moet.... :-)

Peter Roemie | 11-01-2019 - 10:20

Peter Vandam

Hahahaha ???

Peter Vandam | 11-01-2019 - 11:48

marc van de poel

@ Peter Roemie : Om in Lermoos te geraken moet je eigenlijk niet over de Fernpas. Of je rijdt een enorme omweg natuurlijk.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:03

Harrald Kroeze

@ Marc, om in Lermoos te komen ga je normaal gesproken wel over B179 en het gevaar van lawines zit 'm bij Bichlbach en dat is dus net voor Lermoos. En ik denk ook dat Peter Roemie dat bedoelde

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 12:49

Peter Roemie

Hoe dan ook, Peter V is aangekomen!

Peter Roemie | 11-01-2019 - 14:17

Martijn van Riet

Hoi Lander,
Dank voor al die mooie updates. Je hoort nu veel over lawinegevaar, door de grote hoeveelheid sneeuw maar ook doordat het instabiele lagen zijn. Zou je eens wat meer kunnen vertellen hierover? Hoe worden lagen bijv wel stabiel? Alvast bedankt!
Gr Martijn

Martijn van Riet | 11-01-2019 - 09:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

De lagen worden onstabiel door verschillende redenen. Als er bijvoorbeeld zeer veel sneeuw valt op korte tijd heeft de sneeuw geen tijd om zich vast te hechten aan de oudere sneeuw of aan zichzelf waardoor je losse sneeuw krijgt zonder veel structuur. Die kan dan gemakkelijker afglijden. Daarnaast heeft de regen halverwege december ook een glij-laag gecreëerd waardoor de sneeuwlaag nu nog onstabieler is (sneeuw-ijs-veel sneeuw ipv sneeuw-sneeuw-sneeuw). En zo zijn er nog tal van andere redenen..

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 09:11

Erik T

avalanche.report/albina-web/education/avalanche.report. Hier vind je een duidelijke uitleg en via de home button zie je de actuele situatie, op de pistes blijven...

Erik T | 11-01-2019 - 10:16

marc van de poel

Ook de wind speelt een gevaarlijke factor in het lawine gebeuren.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:05

Dennis Matterhorn

Lander, goedemorgen. Bedankt voor je weerbericht! De Dolomieten gangers zullen blij zijn met deze verwachting al moeten we daarmee nog voorzichtig zijn wat het exact gaat worden om teleurstelling te voorkomen. (Gijs)

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 09:05

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Inderdaad, moeilijk te voorspellen. Hopelijk morgen meer duidelijkheid!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 09:11

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2019

Ik verwacht niet veel, sneeuwbuien vanuit het noorden leveren zelden wat op in de DOLOMIETEN helaas. Maar goed, wel prachtig weer.

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2019 | 11-01-2019 - 09:37

Peter Roemie

Alberto, ik heb het al eerder gevraagd aan je, maar waarom "schreeuw" je zo met je naam?

Peter Roemie | 11-01-2019 - 09:47

Gijs Winter

Keep my fingers crossed

Gijs Winter | 11-01-2019 - 10:08

Gert van Duren

Zijn caps lock blijft hangen ?

Gert van Duren | 11-01-2019 - 17:55

Gert van Duren

Voor Peter ?

Gert van Duren | 11-01-2019 - 17:56

Herman .

Lander, lees ik het goed dat de sneeuwactiviteit wat minder wordt na maandag. Wij gaan donderdag naar Berwang. Zou dat te doen zijn?

Herman . | 11-01-2019 - 09:22

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Vanaf dinsdag droger en rustiger. Zondag mogelijk wat sneeuw maar geen problemen ;) De berichtgeving uiteraard wel in de gaten houden de volgende dagen!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 09:47

Herman .

Dank je voor de reactie en de weerverslagen.

Herman . | 11-01-2019 - 09:52

Erik De Vries

Hou ons aub op de hoogte we vertrekken de 19 e
Doe voorzichtig , goede reis

Erik De Vries | 11-01-2019 - 11:45

Roland Oudmaijer

Foto bij weerbericht reactie 56737

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 10:10

Roland Oudmaijer

Kleinarl wat een droom plaat. Wou dat ik er nu was, maar helaas nog 6 weken wachten

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 10:11

Peter N

Lekker genieten van de voorpret Roland want als je er eenmaal bent dan schiet een week zo voorbij of je moet ook 6 weken kunnen gaan. ???⛷?

Peter N | 11-01-2019 - 11:23

Roland Oudmaijer

Zeker aan het genieten van de voorpret. En daar hoort deze foto ook bij. En wat je zegt een week is zo voorbij. En die 6 weken zijn ook zo voorbij, alleen afwachten hoe het fan daar is. Sneeuw genoeg in iedergeval.

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 12:56

Klaas Terp

Hoop dat volgend weekend wel beetje licht sneeuw altijd leuk beetje sneeuw val mee te maken

Klaas Terp | 11-01-2019 - 10:13

Gast

Er is nog niet genoeg gevallen natuurlijk....

Gast-56778 | 11-01-2019 - 12:00

Annemarie Peters

Er is nog niet genoeg gevallen natuurlijk.....

Annemarie Peters | 11-01-2019 - 12:05

marc van de poel

@ Gast56778 : Misschien gaat Klaas in Blankenberge skiën..

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:07

Annemarie Peters

?

Annemarie Peters | 11-01-2019 - 12:24

Dennis Matterhorn

Beetje hebberig hoor! ??

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 13:05

Cheese Curve

Klopt het dat "langsheen" een typisch belgische uitdrukking is??

Cheese Curve | 11-01-2019 - 10:19

marc van de poel

Is inderdaad een ietwat verouderd synoniem van het voorzetsel "langs". Wordt vooral in Vlaanderen gebruikt. taaladvies.net/taal/advies/vraag/485/langsheen_langs/

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:12

Gert van Duren

Viel mij ook al op. Vind het wel een mooi woord

Gert van Duren | 11-01-2019 - 17:58

meindert munnik

Halo Lander, de ski condities zijn top. Nu zijn wij langlaufers en het blijkt dat de sneeuwhoogte voor ons moeilijk te interpreteren is. wij moeten het echt hebben van d sneeuw in de dalen. Als er staat sneeuwhoogte dal 100 cm. Is dat dan ook echt in het dal of staat 'sneeuwhoogte dal' voor een ander begrip? Kun je dat misschien toelichten?

meindert munnik | 11-01-2019 - 10:28

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dit is de sneeuwhoogte die we doorkrijgen van de skigebieden zelf. Het hangt er dus vanaf hoe ze dit meten (op de piste, naast de piste, open veldn, helling,...) en is dus variabel...

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 10:40

Martijn Sonnenberg

Heerlijke voorspellingen weer! 'am Arlberg' zit weer 1e rij voor de sneeuw! Ze hadden blijkbaar nog niet genoeg...

Wat betreft het aanwezige lawinegevaar: regen en daarna vriesweer zou natuurlijk enorm helpen (maar vragen om regen is vloeken in de kerk :) ). Helpen dit soort diepvries omstandigheden er ook in mee? of juist niet?

Martijn Sonnenberg | 11-01-2019 - 10:28

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Heel koud weer helpt de sneeuw om te hechten!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 10:40

marc van de poel

De regen volgens mij niet echt Het maakt de sneeuw enkel maar zwaarder.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:16

Tobias Bijkerk

Hallo Mensen,

Om 4:00 vertrekken we met ze 5en naar Leogang. Ik zal jullie gedurende reis updates geven.

MVG Tobias

Tobias Bijkerk | 11-01-2019 - 10:29

Michael Gerritsjans

Goede reis!

Michael Gerritsjans | 11-01-2019 - 11:03

Peter N

Dan wensen we jullie een mooie en veilige reis Tobias en kijken we uit naar jou updates en foto’s .????

Peter N | 11-01-2019 - 11:26

Dennis Matterhorn

Goede reis Tobias, have fun ⛷❄❄❄

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 12:00

Bertil Blaas

Goeie reis !

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 12:44

Tobias Bijkerk

Dankjullir wel!!

Tobias Bijkerk | 11-01-2019 - 13:37

Guido van Wegen

Veilige reis gewenst Tobias

Guido van Wegen | 11-01-2019 - 19:05

Lars Groenewoud

Hoi Lander, bedankt! Scheelt het nog als we zondag vroeg in de ochtend (uur of 3) gaan rijden naar Maria Alm, of is de hele zondag drama?

Lars Groenewoud | 11-01-2019 - 10:36

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ik verwacht de hele zondag neerslag, morgen nog even afwachten!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 10:40

Jeroen Hulshoff

Nog 5 weken en dan gaan we weer naar Wagrain. Na het zien van dit prachtige plaatje van hedenochtend kan ik bijna niet wachten! Almstadl op de Griessenkar.

Foto bij weerbericht reactie 56749

Jeroen Hulshoff | 11-01-2019 - 10:39

Peter N

Leve de voorpret Jeroen trouwens wat een mooi winterplaatje zeg ??

Peter N | 11-01-2019 - 11:28

marc van de poel

Wat een wonderbaarlijk plaatje. Onvoorstelbaar, zelfs.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:17

Willem De Reus

Prachtige foto. Onze favoriet als we in Flachau zijn. Ga er zeker eentje drinken over 1 week!!

Willem De Reus | 11-01-2019 - 13:48

Ronald Oerlemans

wat een berg sneeuw!!!!!!

Ronald Oerlemans | 11-01-2019 - 14:15

Roland Oudmaijer

Pracht plaat. Wil je dan updates plaatsen, wij gaan een week later naar Kleinarl

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 18:30

Rebecca B.

Nog 5 weken tot Saalbach eo. Gelukkig sneeuwhoogte voor de voorpret :-)

Rebecca B. | 11-01-2019 - 11:00

Michael Gerritsjans

Mocht je de mogelijkheid hebben: leg een garagekrik in de auto. Dat is makkelijk tijdens het kettingen leggen.

Michael Gerritsjans | 11-01-2019 - 11:02

marc van de poel

Of een vorkheftruck. Helemaal gemakkelijk.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:18

Rebecca B.

Dat zijn de betere tips :-)

Rebecca B. | 11-01-2019 - 13:38

Rebecca B.

Ik zal de krik suggestie doorpassen aan chef auto inpakken!

Rebecca B. | 11-01-2019 - 13:39

Michael Gerritsjans

Garagekrik is best te doen...…..ga je wel blij van worden als die rotkettingen erop moeten...

Michael Gerritsjans | 11-01-2019 - 13:40

marc van de poel

Dat hoort er nou eenmaal (soms) bij. Heb ze eigenlijk de laatste 20 jaar nog maar één of twee maal moeten omleggen. En ga toch minstens éénmaal per jaar naar de sneeuw. Keuze van de ligging van het gebied speelt ook een rol, natuurlijk. Heb ooit in de buurt van Adelboden geweest. Moesten elke dag paar kilometer rijden over mooi sneeuwvrije wegen, maar om naar chalet te gaan, moesten wij steeds de kettingen leggen. Om 100 meter te klimmen. Mochten hoegenaamd niet op de hoofdbaan parkeren. Frustraties zat, die reis. pfff

marc van de poel | 11-01-2019 - 13:51

Dennis Sival

Lijkt me best fijn voor de ramp gebieden. Heel even rust

Dennis Sival | 11-01-2019 - 11:04

Jack .

Iemand nog een update over Les Menuires? Hoe zijn de pistes? Over 10 dagen vertrekken wij?⛷⛷

Jack . | 11-01-2019 - 11:05

Anne Treur

Fantastisch plaatje van Les Carroz...als alles goed gaat zitten we daar morgenavond! Nu nog iets meer pistes open maar hopelijk gaat dat lukken na de sneeuw van zondag en maandag!

Anne Treur | 11-01-2019 - 11:05

Guido, sjeng, Schepers

gutenmorgen Lander,
Wat is je verwachting voor sauerland komende week ? is daar al iets zinnigs over te zeggen?

Guido, sjeng, Schepers | 11-01-2019 - 11:41

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Vrij koud weer Guido, goede omstandigheden!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 14:28

Dennis Matterhorn

Zit even tv te kijken naar live beelden Oostenrijk Canvas HD. Schitterende beelden, wat een sprookje vandaag! Zonnetje schijnt. ❄❄❄⛷?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 11:41

marc van de poel

Vooral de cam van Wagrain was spectaculair : De bomen leken wel witte molshopen.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:19

Dennis Matterhorn

Ja klopt Marc, die bomen idd

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 12:42

Peter Vandam

Wij zijn aangekomen in Ehrwald en de wegen zijn gewoon top. Petje af hoor voor die gasten die voor de wegen zorgen. Het is geweldig hier. Succes allemaal met rijden

Peter Vandam | 11-01-2019 - 11:45

Herman .

Hoi Peter, mooi om te horen dat alles goed is gegaan. Doe je nog aan een update wij gaan volgende week do

Herman . | 11-01-2019 - 11:47

Erik De Vries

Veel plezier en blij dat het padje goed te doen is

Erik De Vries | 11-01-2019 - 11:48

Peter Roemie

Nou, kijk eens aan! Geweldig! Ben je alleen of met z'n tweetjes aangekomen? :-)
Veel plezier, en laat nog wat van je horen!

Peter Roemie | 11-01-2019 - 11:50

marc van de poel

Toch fijn dat 'de madam' uiteindelijk ook is meegereden. Veel plezier, en hou het veilig.

marc van de poel | 11-01-2019 - 12:21

Peter Vandam

Hahaha ja ze is meegegaan. Ik houd jullie op de (sneeuw)hoogte allemaal geen probleem. Leuk man. Nogmaals de zon knalt vol nu. Mensen die vandaag gaan geen probleem in dit gebied maar wel voorzichtig zijn.

Peter Vandam | 11-01-2019 - 12:39

Harrald Kroeze

Wij komen morgen, we zien elkaar van de week wel op de Alm ;-)

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 12:52

Peter Vandam

Oké harrald, trakteer ik op biertje.
Kom je met de vrouw?

Peter Vandam | 11-01-2019 - 16:29

Harrald Kroeze

Normaal gesproken wel, maar je weet maar nooit onderweg ;-)

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:30

Peter Vandam

Foto bij weerbericht reactie 56768

Peter Vandam | 11-01-2019 - 11:46

Dennis Matterhorn

Prachtig Peter! Er gaat niks boven live beelden ⛷❄❄❄?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 11:51

Tobias Bijkerk

Nice plaatjeee

Tobias Bijkerk | 11-01-2019 - 12:06

Herman .

Dat is Ehrwald op de achtergrond

Herman . | 11-01-2019 - 12:29

Bertil Blaas

Schitterend.?

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 12:43

Michael Gerritsjans

Niet normaal!!!

Michael Gerritsjans | 11-01-2019 - 13:46

H. J

Prachtig plaatje.... schiet er nog een paar aub... moet zelf nog 7 wkn wachten??alvast bedankt en veel plezier.

H. J | 11-01-2019 - 14:07

Thomas Flokstra

Prachtig, de lage pistes die voor je liggen zullen nu ook wel open zijn. Daar heb ik als 5 jarige leren skiën op de Sonnenhang en Wetterstein. Fijne vakantie!

Thomas Flokstra | 11-01-2019 - 15:19

Peter Vandam

Beste, ik zou zoveel als mogelijk deze week foto's sturen van het gebied Plus info over de wegen enz... Wij zijn in ieder geval zeer gelukkig op het moment hier want ik kom hier al 8 jaar en het is nog nooit zo wit geweest. Mooi gebied. Proost

Peter Vandam | 11-01-2019 - 15:43

Boy van Strien

Heel mooi daar.

Boy van Strien | 11-01-2019 - 18:06

Roland Oudmaijer

Pracht plaat. Geniet van de top omstandigheden.

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 18:35

Sjaak W

Mooi hoor, nog zes weken wachten helaas

Sjaak W | 11-01-2019 - 18:50

Mark Huijs

prachtig!

Mark Huijs | 11-01-2019 - 19:30

Erik De Vries

WoW , weg lermoos , ehrwald
Ziet er top uit ??

Erik De Vries | 11-01-2019 - 11:49

Leo van Rijn

Vandaag aangekomen in Fieberbrunn, t is hier fantastisch. Gewoon gaan als je nog twijfelde....

Foto bij weerbericht reactie 56784

Leo van Rijn | 11-01-2019 - 12:09

Annique Bakker

Plaatje!!!

Annique Bakker | 11-01-2019 - 12:30

Xavier Delvael

Prachtige Foto! Om in te lijsten, die zie je niet elk seizoen!

Xavier Delvael | 11-01-2019 - 12:57

Ronald Oerlemans

zo moet de skihemel zijn: ;-)

Ronald Oerlemans | 11-01-2019 - 14:14

Leo van Rijn

?

Leo van Rijn | 11-01-2019 - 15:25

Leo van Rijn

Wat een mooie dag vandaag, bijna alles open alleen moet je voor doorgang naar Saalbach in Leogang starten. Morgen beloofd wederom een fijn dagje te worden.

Leo van Rijn | 11-01-2019 - 15:26

Marc Van Rooij

Super wij zijn er 10 februari kan niet wachten als je meer foto’s hebt graag ??⛷

Marc Van Rooij | 11-01-2019 - 20:29

Danny Fluit

Wij rijden terug uit Solden. Super condities. Helaas bij ons hele week gletsjer dicht geweest. Rijden we vandaag weg alles open. Maar verder super gehad! Dit was zojuist op de Fernpass.

Foto bij weerbericht reactie 56794

Danny Fluit | 11-01-2019 - 12:37

Ceriel Vermolen

Balen van de gletsjers man! Dat is toch net ff een mooi stuk om mee te pakken.

Ceriel Vermolen | 11-01-2019 - 14:03

Geert Van de Veen

Poh dat is jammer Danny! Hopelijk nog wel lekker kunnen skiën op de pistes die wel open waren?

Geert Van de Veen | 11-01-2019 - 18:10

Hans Vd Veen

Fantastisch al die live updates!

Hans Vd Veen | 11-01-2019 - 13:03

Dennis Matterhorn

GFS en ECMWF gaan nu meer voor koud weer vanaf 18 a 20 januari. 70% kans op temperaturen onder normaal voor de lage landen.

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 13:22

Sjaak W

?

Sjaak W | 11-01-2019 - 18:51

Shane Waanders

Hochkrimml vandaag!

Foto bij weerbericht reactie 56808

Shane Waanders | 11-01-2019 - 13:31

marc van de poel

man, man, man,, wat mooi..

marc van de poel | 11-01-2019 - 13:39

Ronald Oerlemans

*klik* wauw.

Ronald Oerlemans | 11-01-2019 - 14:11

Peter Roemie

Prachtig plaatje!
Hoe is het met de waterval? Bevroren? Kun je hem zien?

Peter Roemie | 11-01-2019 - 14:15

Fleur Kruijt

Heerlijk, dat is genieten. Wij over 2 weken

Fleur Kruijt | 11-01-2019 - 15:26

Timo Schoon

Heerlijk plaatje! Over 40 uur ga ik daar ook van genieten!!!!

Timo Schoon | 11-01-2019 - 20:58

Ilse N

En route to Neurenberg!

Ilse N | 11-01-2019 - 13:35

Peter Roemie

Lander, even een vraag over een heel ander dorp. Ik kijk nu naar het EK schaatsen in Collalbo. Nu is het prachtig weer, wel helemaal bruin, alleen in de achtergrond bergen met wat wits.
Heb jij zicht over het weer voor morgen en overmorgen daar?

Peter Roemie | 11-01-2019 - 13:41

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Blijft daar droog tot zondag. Tijdens de nacht op maandag en maandag overdag zou er sneeuw kunnen vallen!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 14:29

Peter Roemie

OK, dank! Dan is het schaatsen klaar, hebben ze geen last van!

Peter Roemie | 11-01-2019 - 14:59

Boy van Strien

Jammer, ouderwets schaatsen in de sneeuw kijken is ook leuk.

Boy van Strien | 11-01-2019 - 18:08

Sigrid Ribbers

Zijn onderweg naar Zuid Duitsland om daar ergens te overnachten. Wegen schoon, nagenoeg droog, niet echt druk. Alleen sneeuw en mist in de Moezel..

Sigrid Ribbers | 11-01-2019 - 14:08

Miranda Moesman

Vannacht vertrekken we naar kaltenbach als ik deze foto’s zie ...
Man man wat heerlijk!

Miranda Moesman | 11-01-2019 - 14:27

Eric vano

Ben benieuwd wanneer de liften in Westendorf open gaan , alles ligt er prachtig geprepareerd bij.

Eric vano | 11-01-2019 - 15:01

Jolanda Kales

Wij ook, we gaan volgende week, spannend nog

Jolanda Kales | 11-01-2019 - 15:24

Jolanda Kales

Net naar de verwachtingen gekeken op een andere site, zelfs 1 site gevonden die het weer voorspeld voor de komende 90 dagen, dus voor iedereen die het weer wil weten in februari en maart ?

Foto bij weerbericht reactie 56840

Jolanda Kales | 11-01-2019 - 15:26

marc van de poel

Grappig..

marc van de poel | 11-01-2019 - 16:06

Leen Zwart

@Jolanda, je mag ook de Enkhuizer almanak wel lenen. Heb je gewoon het weer van het hele jaar!

Leen Zwart | 11-01-2019 - 16:52

Harrald Kroeze

Aufgrund der aktuellen Wetterprognosen wird die B179 - Fernpassbundesstraße im Bereich
Bichlbach - Lermoos

ab Freitag, 11.1.2019, 24:00 Uhr, bis mindestens Dienstag, 15.1.2019 in den Abendstunden

aus Sicherheitsgründen gesperrt.Eine Umfahrung ist nur großräumig möglich!

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 15:43

Erik T

tirol.orf.at/news/stories/2958266/ inderdaad hóeft er ook niemand te twijfelen over de route ?

Erik T | 11-01-2019 - 16:49

Sjaak W

Afsluiting hier nog niet eerder meegemaakt?

Sjaak W | 11-01-2019 - 18:54

Peter Roemie

Zou het dan toch???? bron: janvissersweer.nl

opgesteld vrijdag 11 januari 2019:
Jaja…: er komt een einde aan het zachte weer! Na 16 januari gaat de temperatuur geleidelijk omlaag en vanaf 20-21 januari opteert een groeiend aantal members binnen het ensemble voor een overgang naar winterse condities. De verkilling heeft te maken met een verzwakking van het Azorenhoog en een meer zuidelijke positie van de straalstroom. Daardoor komen we aan de koude kant van het polaire front.
Doordat de neerslagkansen nog vrij groot blijven, is er een reële kans op sneeuw.

Peter Roemie | 11-01-2019 - 16:39

Esther De Jonge

Hoi Sander zondag willen we vertrekken naar Seefeld..maar nu wordt dit ons van alle kanten afgeraden.
Klopt het dat de noodtoestand is uitgesproken voor Tirol?
Groetjes Esther.

Esther De Jonge | 11-01-2019 - 16:43

Bertil Blaas

Dat zou ik ook willen weten, want mij is het onbekend !

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 16:52

Peter Roemie

Bertil, hoor jij daar niets over op radio Tirol?

Peter Roemie | 11-01-2019 - 16:55

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Zondag en maandag zal daar bijzonder veel neerslag vallen (opnieuw) dus vermoedelijk zal het amper te bereiken zijn. Over noodtoestand heb ik de laatste informatie niet..

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 17:12

Skiwi The Fast

Grote probleem is dat de zowel de Fernpassstrasse (vanaf vannacht tot dinsdag) als de weg tussen Mittenwald en Seefeld (al een paar dagen met geen zicht op heropening) dicht zijn, je zal dus moeten rondrijden via het München en het Inntal...

Skiwi The Fast | 11-01-2019 - 17:22

Harrald Kroeze

De weg van Garmisch naar Ehrwald is toch gewoon open en? B23/B187

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:23

pieter van moorsel

Wij rijden as zaterdagnacht via brennerpas terug vanuit Italië naar Nederland...nog tips.
Via bregenz of München...zeker omdat snachts al flink wat sneeuw is voorspeld??

pieter van moorsel | 11-01-2019 - 21:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Zo vroeg mogelijk vertrekken. Zaterdagavond weer opkomende zware sneeuwval!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 22:58

nico de cock

hoi lander
hier ben ik weer zoals belooft kun je nu al meer vertellen waar het best vertoeven is volgende week?? oostenrijk schrappen wij te wisselvallig denk ik .wij kiezen dan tussen frankrijk en italie . wij hadden in gedachten breul- cervina,drei zinnen , chatel la cluzas,skigebied Galibier-Thabor of andere goede skigebieden. graag zonnige tips
zondagmorgen vertrek ik

nico de cock | 11-01-2019 - 16:44

Leen Zwart

Probeer Serre Chevalier eens!!

Leen Zwart | 11-01-2019 - 16:53

cornelia kegge

Les trois vallees, het mooiste skigebied van allemaal. Alleen Italië , daar ben ik nog niet geweest.

cornelia kegge | 11-01-2019 - 16:56

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

In de Franse Alpen zit je wel goed, Italië ook wel maar daar zijn de condities iets minder. Galibier Thabor, Tarentaise vallei maar ook Breul-Cervina, allemaal goede opties :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 17:12

Gerrit Lachaert

Chatel zou ik noet gaan. Was er vorig jaar, zeer verouderde infra-structuur van liften. Trage tweezitters in overvloed. Is een probleem in vele franse skigebieden. Zeer verouderd in vergelijking met Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Gerrit Lachaert | 11-01-2019 - 19:01

Wouter Vd breeden

Is het zondag te doen naar solden?

Wouter Vd breeden | 11-01-2019 - 17:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Veel neerslag, even afwachten maar het zal alleszins zeer moeilijk worden..

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 11-01-2019 - 17:12

Bertil Blaas

Het afsluiten van de Fernpas gaat in Duitsland een mega chaos geven op zaterdag.

Je kunt Oostenrijk enkel binnen via Bregenz, Kufstein of bv Passau. Oei.

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 17:06

L M

Je kan toch ook nog via Garmisch-P rijden? Doen wij als de Fernpass vertraging heeft.

L M | 11-01-2019 - 17:14

Skiwi The Fast

Nope, ook Garmisch-Mittenwald-Seefeld is voorlopig geen optie, de weg tussen Mittenwald en Seefeld is al een paar dagen dicht omwille van lawinegevaar en er is voorlopig geen zicht op heropening...

Skiwi The Fast | 11-01-2019 - 17:24

Clemens Gjertsen

Passau niet handig, ten zuiden van Passau geen snelweg en je komt uiteindelijk toch bij Salzburg terecht. A3 van Neurenberg tot Passau een groot filedrama vanwege vele werkzaamheden. Alleen op zondag goed te doen.

Clemens Gjertsen | 11-01-2019 - 17:36

Bertil Blaas

@LM
Alle kleine grens overgangen zijn gesloten bij Garmisch/ Seefeld.
Nogmaals geen andere keus als Bregenz, Kufstein Salzburg Passau

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 18:00

Harrald Kroeze

De weg van Garmisch naar Ehrwald is toch gewoon open en? B23/B187

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:15

Dennis Matterhorn

Garmisch/ Seefeld altijd mooie route als het druk is op de fernpass. Nu dus helaas afgesloten vanwege lawine gevaar begrijp ik.

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:22

Skiwi The Fast

Naar Ehrwald wel, ja. En je zou dan in theorie nog over de Fernpass verder richting Inntal kunnen, maar de kans is groot dat je ook op dat traject megaveel vertraging gaat hebben

Skiwi The Fast | 11-01-2019 - 18:23

Harrald Kroeze

Ik hoef niet neer Seefeld maar naar Lermoos, dat zou gewoon moeten kunnen vanaf Garmisch via de B23 overgaand in de B187

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:24

Harrald Kroeze

@ Skiwi, ja snap ik dan het vertraging oplevert maar we verblijven in Lermoos dus heb geen andere keuze, ja thuisblijven haha

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:26

Harrald Kroeze

@ Skiwi, kan jij zien of de B17/B23 vanaf Augsburg open is en zit daar veel hoogteverschil in deze wegen?

Harrald Kroeze | 11-01-2019 - 18:31

Skiwi The Fast

Voor Lermoos is de enige optie inderdaad via Garmisch. Ik zou dan wel op de A8 doorrijden tot München om dan daar langs de zuidkant (A99 en A96) naar de A95 te gaan. Garmisch staat al van op de A8 aangeduid, is vrij makkelijk langs daar

Skiwi The Fast | 11-01-2019 - 19:31

Esther De Jonge

Hoorde op de radio dat in Tirol rampgebied is geworden...wat moeten we ons daar nu bij voorstellen?

Esther De Jonge | 11-01-2019 - 17:25

Adri van Houwelingen

Serieus werk, omrijden dus!

Foto bij weerbericht reactie 56866

Adri van Houwelingen | 11-01-2019 - 17:26

Elsie Peeters

Helaas .. heel jammer , mijn shortski werd geannuleerd! Helaas Warth.. het zal voor maart zijn!

Elsie Peeters | 11-01-2019 - 17:27

Gerda Hensen

Vandaag een zeer goede reisdag gehad. Zijn via Bregenz gereden. Schone wegen. We overnachten in Feldkirch aan de A14. Morgen het vervolg naar Italië, Seiser Alm.

Gerda Hensen | 11-01-2019 - 17:36

Dennis Matterhorn

Top Gerda! goed gedaan.

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:25

Sigrid Ribbers

Wij ook prima reisdag gehad. Iets eerder overnacht( Zuid Duitsland).
Rijden nu bij Montafon ri Innsbruck..
Wegen schoon niet druk..

Sigrid Ribbers | 12-01-2019 - 09:54

Marloes .

Vanmiddag aangekomen in Serfaus via Fernpass en A12. Wegen zijn (nog) goed begaanbaar. Ook de berg op nog sneeuwvrij. Rij voorzichtig allemaal

Marloes . | 11-01-2019 - 17:45

S.F.L ⛷

Veel plezier!? En plaats gerust mooie updates, wij gaan over 2 weken. Al die voorpret is heerlijk?

S.F.L ⛷ | 11-01-2019 - 18:09

Dennis Matterhorn

Marloes Fernpass is dus wel gewoon open?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:24

S.F.L ⛷

Fernpass gaat vannacht om 00.00 uur dicht tot dinsdagavond 19.00 uur

S.F.L ⛷ | 11-01-2019 - 18:54

Siona B

Volgens het artikel gaat hij vandaag om 24.00 uur dicht.

Siona B | 11-01-2019 - 18:55

Dennis Matterhorn

Ok bedankt voor jullie verheldering. Uit voorzorg dus begrijp ik voor de aankomende nieuwe bak met sneeuw.

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 19:10

nico de cock

hoi lander hoe staat het met de wind in breul cervina ? hoor dat de liften snel dichtgaan met te veel wind
grtjs en thanks

nico de cock | 11-01-2019 - 17:51

Helga Altena

Misschien kun je kijken bij het weerbericht van dat gebied? Windsterkte wordt erbij vermeld.

Helga Altena | 11-01-2019 - 18:02

nico de cock

ok bedankt

nico de cock | 11-01-2019 - 18:09

Gerrit Lachaert

Vaak veel wind in skigebied van Cervinia. Heeft de vorm van een hoefijzer en de wind heeft daar vaak vrij spel. Zijn in de vorige jaren paar keer geconfronteerd geweest met liftsluitingen.

Gerrit Lachaert | 11-01-2019 - 19:11

Roland Oudmaijer

Ja het is daar inderdaad wind gevoelig. Zijn er drie keer geweest, en iedere keer een aantal dagen de verbinding gesloten door wind

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 19:31

Koen S

De foto’s zeggen al genoeg...?❄️?

Foto bij weerbericht reactie 56878

Koen S | 11-01-2019 - 18:05

Koen S

Foto bij weerbericht reactie 56880

Koen S | 11-01-2019 - 18:05

Koen S

Foto bij weerbericht reactie 56881

Koen S | 11-01-2019 - 18:05

Koen S

Foto bij weerbericht reactie 56882

Koen S | 11-01-2019 - 18:05

nico de cock

waar is dit?,

nico de cock | 11-01-2019 - 18:10

Dennis Matterhorn

Magische foto's! ?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:40

Carin L.

Vandaag in 10 uurtjes naar Bramberg gereden. De wegen waren mooi schoon. Onderweg wat motsneeuw gehad in Duitsland maar vanaf München scheen de zon. Het is prachtig overal met deze hoeveelheid sneeuw. De snelweg in tegengestelde richting was op een zeker moment afgesloten omdat een helikopter de sneeuw uit de bomen langs de weg aan het blazen was. Spectaculair gezicht! Ik zal af en toe een update plaatsen vanuit deze omgeving.

Foto bij weerbericht reactie 56879

Carin L. | 11-01-2019 - 18:05

Dennis Matterhorn

Mooi ❄❄❄?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:27

Dennis Matterhorn

Geniet nog maar even! nieuwe sneeuw is al nabij.

Foto bij weerbericht reactie 56900

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 18:28

Peter N

Ben benieuwd of het oberinntal ook nog een portie van de aankomende sneeuw meepakt Dennis ???

Peter N | 11-01-2019 - 18:57

Dennis Matterhorn

Waarom wil je dat weten Peter?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 19:13

Dennis Matterhorn

Actueel voor jou Peter.

Foto bij weerbericht reactie 56919

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 19:22

Peter N

Omdat als alles goed gaat wij met een week of 5 in de regio oberinntal op de lange latten gaan : en er ligt al een aardig laagje sneeuw hoor, maar het is niet zo extreem als in het Salzburgerland dus als de wind een beetje gunstig staat kan het zuiden van oosterijk en het noorden van Italië wel een opfris sneeuwlaag gebruiken zou mooi wezen toch. ????⛷?

Peter N | 11-01-2019 - 19:26

Dennis Matterhorn

Duurt nog even dus, maar goed speciaal voor jou even wat bij elkaar gemaakt met de actuele neerslagkaart t/m Dinsdag 15 januari. Komt dus lekker wat sneeuw erbij. ❄❄❄

Foto bij weerbericht reactie 56930

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 19:43

Michael Roes

Heftig om te lezen (nos.nl) dat er in de alpen deze week al zeker 12 mensen zijn omgekomen door o.a lawines. Daarnaast heeft het sneeuwgeweld ook diverse levens geëist door omgevallen bomen en takken. Bijzonder veel respect voor de hulpdiensten die hun leven wagen in deze extreme situatie.

Michael Roes | 11-01-2019 - 19:14

Dennis Matterhorn

Las het ook net Michael. ?

Dennis Matterhorn | 11-01-2019 - 19:23

Mark Huijs

Vannacht vertrekken we naar Tignes. We rijden dan via Duitsland (Freiburg) -Zwitserland (Bazel en Bern) en dan Lausanne en Genève. Iemand ervaring met deze route? Wegen goed begaanbaar?

Mark Huijs | 11-01-2019 - 19:27

Bertil Blaas

Na overleg met verhuurder nabij St. Anton, hebben wij in goed overleg besloten te Annuleren.

Reden: Door sluiting Fernpas 4 DAGEN ( nooit gebeurd) zal er in Duitsland als Oostenrijk een ware verkeersinfarct ontstaan in 2 richtingen.
Nu sneeuwt het weer flink in regio Tirol/Voralberg, maar ook München- Salzburg. Af en toe valt stroom uit, door Schneebruch.
De lijst wegsperren is bijna oneindig.
Bovendien wordt voor zondag en Maandag flinke storm verwacht met ongeveer 100 cm sneeuw erbij.
Kortom heel blij wordt ik er niet van, net als de plaatselijke bevolking.
Voor zuid Duitsland geldt inmiddels noodtoestand. Dat zegt genoeg. ??

Ik wacht het rustig af en ga later, als het opgeklaard is en stabiel. Dat zal meer plezier opleveren.

Allen wens ik veel geluk. Gr.

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 19:37

Patrick Vierwind

De weg van langen naar Lech is los maar moet deze bereden met kettingen of is die schoon??
Weet jij dat toevallig

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 19:42

Bertil Blaas

Patrick,
Is inderdaad open, en kettingen zijn enkel verplicht voor zwaar vervoer.
Dus pkw enkel winteruitrusting.
Veel plezier en goeie reis ?❄️

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 20:37

Patrick Vierwind

Dank je wel , dus we kunnen rustig naar boven rijden

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 20:59

Patrick Vierwind

Je bedoelt met pkw dat je uiteraard alles bij je hebt

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 21:03

Bertil Blaas

Neen, sorry pkw staat voor personenauto. Dus auto met winterbanden is goed genoeg. Dat os het bericht deze avond op de Oostenrijkse verkeers site. ! Voorzichtig en fijne vk.

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 21:53

Ruba

Bedoel je Langen bei Bregenz in Vorarlberg ? Zo kan je niet in Lech geraken. Warth-Lech is al weken dicht. Best omrijden via Bregenz, Arlbergpas-Flexenpas, Stuben, Zürs, Lech. En daar heb je vanaf zaterdagavond waarschijnlijk sneeuwkettingen nodig. Winterbanden alleen zullen niet toereikend zijn.

Ruba | 11-01-2019 - 21:58

Patrick Vierwind

Ja deze route, kun je morgenvroeg omhoog zonder kettingen

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 22:12

Patrick Vierwind

Bedoelde langen am arlberg

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 22:16

Ruba

Tot zaterdagavond, als het serieus begint te sneeuwen is het met sneeuwkettingen.

Ruba | 11-01-2019 - 22:27

Patrick Vierwind

Dank je, ga zo rijden dus morgenvroeg omhoog

Patrick Vierwind | 11-01-2019 - 22:32

Gerda Hensen

Bertil, wat sneu voor jullie. Ik gun een ieder zo een heerlijke skivakantie.

Gerda Hensen | 11-01-2019 - 22:44

Sigrid Ribbers

Zonde Bertil..
Maar altijd je gevoel volgen. Gister vertrokken naar Italië idd in het zuiden van Duitsland wat sneeuw maar wegen goed schoon.
Overnacht net boven Ulm en om 7.30 na heerlijk geslapen en ontbeten te hebben weer op pad. In Duitsland slechter dan nu in Oostenrijk. We rijden nog steeds..en vergapen ons aan de mooie plaatjes..van een verkeersinfarct nu nog niks gemerkt.Blijven optimistisch!

Sigrid Ribbers | 12-01-2019 - 10:00

Martijn Thesing

Het duurt nog even tot 16-2. Dan vertrekken we naar Solden. Heerlijk om je geen zorgen te maken over sneeuw e.d. Kan niet wachten, wat een sneeuw

Martijn Thesing | 11-01-2019 - 19:39

Marcel Verschuuren

Weerbericht is gunstig dus wij vertrekken vannacht gewoon naar de Noord West alpen. Route soleil tot aan Lyon. Saint Francois Longchamp als eindbestemming.

Marcel Verschuuren | 11-01-2019 - 19:51

Mark Huijs

Goede reis! Wij vertrekken ook vannacht maar dan via Zwitserland naar Frankrijk...

Mark Huijs | 11-01-2019 - 20:09

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goede beslissing!?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 21:33

Esther Sand

Het is hier fantastisch skiën. Veel plezier in Saint François longchamp ?

Esther Sand | 11-01-2019 - 21:34

cornelia kegge

Foto bij weerbericht reactie 56934

cornelia kegge | 11-01-2019 - 20:14

cornelia kegge

Familie in la Plagne.Het was heel erg koud op de piste!!

cornelia kegge | 11-01-2019 - 20:15

Peter Vandam

Let op: Update, de weg b179 vanaf Reutte naar Lermoos gaat definitief dicht vanaf vanacht 00.00 tot waarschijnlijk dinsdag.
Dit voor de zekerheid, lawine gevaar bij Bichlbach. Voor diegene die nog komen: via Garmisch.

Peter Vandam | 11-01-2019 - 20:26

Anja Bekkers

Een goede reis gehad, zijn nu in Enkering voor de overnachting, morgen door naar Schladming / Rohrmoos. Weinig problemen onderweg gehad.

Anja Bekkers | 11-01-2019 - 20:34

Nico Van praet

Is de route via bregenz en arlberg tunnel goed te doen nu als optie voor fernpass? Vertrek 18/1 solden. Mess tegen dan wel terug open...

Nico Van praet | 11-01-2019 - 21:06

Gerrit Lachaert

Via Bregenz zoveel vlotter dan de hel van de Fernpass, zelfs bij goed weer.

Gerrit Lachaert | 11-01-2019 - 21:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

LET OP .Fernpass gaat vanaf vannacht enkele dagen volledig op slot! Bizar. Zie ook bericht van Bertil!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 21:36

Ruba

Voor Arlberggebied, Fiss-Serfaus-Ladis, Paznauntal met o.a. Ischgl, omrijden via Bregenz.

Ruba | 11-01-2019 - 21:53

Bertil Blaas

Dank voor je verwijzing. En ja bizar zeker, nooit eerder gebeurd Fernpas 4 dagen dicht. Heb met mijn verhuurder gebeld in Strengen am Arlberg, die bevestigd dit ook en zegt dat de hoeveelheden boven op Fernpas Enorm zijn !!! Dus toch verklaarbaar. Gr en thx.?.
Ga misschien op dins/ woensdag. Als het opgeklaard is.

Bertil Blaas | 11-01-2019 - 22:00

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Doe je goed. Vanaf zaterdagnacht opnieuw opkomende zware sneeuwval. Verwacht lokaal ernstige problemen!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 22:03

Soof S

Wij zijn nu in Nassereith. Net aangekomen en hoorde idd in het hotel dat de Fernpass vanaf 12 uur vannacht dichtgaat! Net geluk gehad dus. Morgen verder naar Selva

Soof S | 11-01-2019 - 22:56

Peter Huygens

Bizar mooie plaatjes vandaag bij Maria Alm! Eindelijk weer eens zon!

Foto bij weerbericht reactie 56957

Peter Huygens | 11-01-2019 - 22:16

Peter Huygens

Foto bij weerbericht reactie 56958

Peter Huygens | 11-01-2019 - 22:18

Lars Groenewoud

Nog 2 nachtjes slapen! ?

Lars Groenewoud | 11-01-2019 - 23:44

Fleur Kruijt

Prachtig

Fleur Kruijt | 11-01-2019 - 23:44

Peter Huygens

Foto bij weerbericht reactie 56959

Peter Huygens | 11-01-2019 - 22:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

???

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 22:25

Gerda Hensen

Wat een fantastische foto’s. Doet me aan Lapland denken. Daar waren we afgelopen maart.

Gerda Hensen | 11-01-2019 - 22:46

Roland Oudmaijer

Wat een achitterende en unieke foto's uit de alpen

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 23:16

Fleur Kruijt

?

Fleur Kruijt | 11-01-2019 - 23:44

cornelia kegge

Echt prachtig!! Heb het ooit in Noorwegen gezien, maar dit slaat alles!

cornelia kegge | 11-01-2019 - 22:29

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Zware lawine in Ischgl?? mobile.twitter.com/gebimair/status/1083037459460575232

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 22:30

Michael Roes

Daar wil je niet onder liggen... Best gevaarlijk trouwens degene die dit aan het filmen is.

Michael Roes | 11-01-2019 - 22:37

Roland Oudmaijer

Zo geen geringe lawine, zeer heftug. De filmer nam wel een zeer groot risico

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 23:19

marc van de poel

Hopelijk zijn er geen slachtoffers. En ik vrees dat dit niet de laatste lawine gaat zijn. Aan allen, ginder, wees voorzichtig.

marc van de poel | 11-01-2019 - 23:39

Bert van Seters

Zie onderschrift: was `gesprengt’.

Bert van Seters | 12-01-2019 - 00:52

Arjan D

Deze is oud Michael. Was een gecontroleerde lawine. ? blijft wel bizar om te zien zoiets

Arjan D | 12-01-2019 - 02:00

Harry Verduin

Denk niet dat er ooit al een land zo de top 50 gedomineerd heeft :-)

Harry Verduin | 11-01-2019 - 23:00

Gijs Winter

En hier is de productie weer goed bezig.

Foto bij weerbericht reactie 56971

Gijs Winter | 11-01-2019 - 23:12

Roland Oudmaijer

Weet niet wat het record van de reacties is, maar denk dat we er vandaag in de buurt zitten, of al verbroken hebben.

Roland Oudmaijer | 11-01-2019 - 23:21

Hans Vd Veen

Hoorde dat de Fernpass is afgesloten? Beter vanuit Nederland via Bregenz naar Italië of iemand een betere oplossing voor morgen (za)ochtend?

Hans Vd Veen | 11-01-2019 - 23:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

LET OP: vanaf 23:59 vannacht tot dinsdag 15-01 19:00 uur is de #Fernpass (#B179) in #Oostenrijk tussen Bichlbach en Lermoos in beide richtingen DICHT uit voorzorg. Omrijden kan eigenlijk enkel via Bregenz (#A14) of via Kufstein (#A12)!! #sneeuw #lawine #wintersport

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2019 - 23:33

Willem Haans

Ik mag to hopen dat de heren in lermoos ons wel zullen verblijden met wat prachtige kiekjes en doe lily de groeten ?

Willem Haans | 12-01-2019 - 00:24

Tobias Bijkerk

Unterwegs nach Leogang. Tot nu toe af en toe lichte mot regen. En 6 Nederlanders, 10 vrachtwagens en een paar Duitsers... Kon ik niet tellen.. Gingen een beetje hard.

Tobias Bijkerk | 12-01-2019 - 05:18

Michael Gerritsjans

Hoever zijn jullie?

Michael Gerritsjans | 12-01-2019 - 08:11

Leo van Rijn

Vandaag beloofd weer een mooie dag in het ski circus shlb , we gaan helaas wel morgenochtend naar huis i.p.v. maandag ivm de voorspelde sneeuwval van morgen maar het was genieten

Leo van Rijn | 12-01-2019 - 08:09

Michael Gerritsjans

Ja, is het de moeite waard Leo? Wij gaan woensdagochtend die kant uit

Michael Gerritsjans | 12-01-2019 - 08:13

Leo van Rijn

Vanavond woensdag schijnt het weer mooi wat rustiger te worden, ik zou zeker gaan de pistes zijn in ongekend goede condities!!

Leo van Rijn | 12-01-2019 - 11:32

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord