Flink kouder

De kop is er vanaf. We zijn weer onderweg. En de start is veelbelovend. Er is namelijk wat sneeuw onderweg. Het zijn nog geen grote hoeveelheden, zie het als een leuke opfrisser. De sneeuw heeft rond deze tijd van het jaar in de lagere regionen natuurlijk nog geen enkele overlevingskans. De gletchergebieden daarentegen juichen. Hier is het poeder natuurlijk van harte welkom. Komt er later nog meer sneeuw, en houdt het koudere weertype aan? Dat lezen jullie verderop in het weerbericht!


Was genieten gisteren in het Oostenrijkse Mittelberg. @Bo ter Braak

Wat een leuke en mooie foto. Hij is vorige week genomen in de regio van Mégève door Stephane Boulanger. Via @FB

Regen en sneeuwbuien
Operatie afkoeling is begonnen. Vanuit het noordwesten stroomt koudere polaire lucht het Alpengebied in. Actueel vallen er in het hele aandachtsgebied talrijke regen en sneeuwbuien. In het westelijke Alpengebied daalt de sneeuwvalgrens richting de 2400m aan de zuidzijde, tot 1900m aan de noordkant. In het oostelijke Alpengebied schommelt de sneeuwvalgrens in eerste instantie tussen de 2200 en 2600 meter. Vanavond koelt de atmosfeer nog wat verder af. Dan is er sneeuwval mogelijk vanaf ongeveer 1500 meter.
 

Meeste zon in het zuidwesten
In het zuidwestelijke Alpengebied is de kans op zon vandaag het grootst. Dat zie je ook op de radar terug. In de Franse Alpen en Aosta regio is de bewolking duidelijk wat minder actief.


Eerste koufront trekt het Alpengebied binnen. Achter het 2e koufront daalt de sneeuwvalgrens vanavond richting de 1500 meter grens. Links op de kaart zien we ex Hurricane Lorenzo. Deze trekt in activiteit afnemend langzaam verder noordoostwaarts.

De radar zit vol met neerslag echo's. In Oostenrijk is de bewolking het meest actief. Meeste zon voor het zuidwestelijke Alpengebied. @WetterOnline

Aanhoudend wisselvallig en vrij koud
Het weerbeeld blijft de komende periode behoorlijk wisselvallig. Depressies zijn actief boven noordwest Europa. De bijbehorende fronten zorgen in de Alpen voor periodieke neerslag. Daar zit ook de nodige sneeuw bij. De sneeuwvalgrens jojoot daarbij behoorlijk op en neer. Grofweg gezien betekent dit boven gemiddeld 2200 à 2700 meter de vorming van een eerste sneeuwdek. De neerslag concentreert zich daarbij vooral op de west, noordwest en noordstau hellingen. In het zuidwestelijke en zuidelijke Alpengebied is de neerslag duidelijk minder actief. Hier is het periodiek wat föhnig, maar tegelijkertijd ook duidelijk zonniger.


Verwachte sneeuwval westelijke Alpengebied t/m het weekend

En voor het oostelijke Alpengebied. Boven gemiddeld 2200 à 2600 meter vormt zich een eerste sneeuwdek. #ECMWF #WetterOnline

Een fijne dag nog en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Harry Verduin

Welcome back Michael, op de webcam van Tignes is inderdaad bovenaan al wit te zien!

Harry Verduin | 02-10-2019 - 09:05

Sneeuwhoogte.nl | Michael

👍👍

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-10-2019 - 11:12

Snowboarder

goedemorgen

Fijn dat het winter seizoen langzaam zijn aanvang neemt. En gelijk een beetje actie boven het alpengebied. altijd leuker om over te schrijven dan dat je tot half november constant met hoge druk gebieden zit. we hebben er weer zin in deze winter. Ik ga jullie nu al bedanken voor al die maanden voorpret die we gaan hebben.

Snowboarder | 02-10-2019 - 09:37

Paul Bongers

Michael, bedankt weer voor het weer.😁 Dit seizoen (feb) voor eerst naar Montafon(Schruns). Iemand tips?

Paul Bongers | 02-10-2019 - 09:47

Schruns Silvretta Montafon - Heel

Ja, ski’s en goed humeur meenemen 😜

Schruns Silvretta Montafon - Heel | 03-10-2019 - 22:35

Koen Van de Pol

Operatie afkoeling 💪

Koen Van de Pol | 02-10-2019 - 09:50

Sam Landuyt

Leuk om weer het wintersportweer te kunnen lezen!!! Hup naar weer een mooi seizoen!
Bedankt voor jullie moeite!

Sam Landuyt | 02-10-2019 - 09:53

Henk Jongkind

Goedemorgen Michael, onder het genot van een kop koffie even het weerbericht gelezen. De gletschers zullen deze sneeuw zeker verwelkomen. Zag net op de webcam van Hintertux sneeuwval op de gletscher. De Rastkogel even lager gelegen begint ook wit te worden. Benieuwd hoe de beelden er morgen uitzien.

Henk Jongkind | 02-10-2019 - 10:00

Ceriel Vermolen Sölden❤️

Goedemorgen! Net bevestigd voor 10 dagen Sölden met een man of 35😎😎 kan niet wachten!! Hard aftellen⛷⛷

Ceriel Vermolen Sölden❤️ | 02-10-2019 - 11:20

Alex Koster

Goedemorgen
Geweldig dat jullie er weer zijn , dat wordt weer elke dag smullen van het weerpraatje.
Op naar een sneeuwrijk seizoen[ maar in de 1 week van februari hopelijk zon ;]]

Alex Koster | 02-10-2019 - 11:27

Dieter Dupon

Onze ski’s staan klaar op de eerste rij voor hun onderhoudsbeurt. 💪 Net voor de kerstvakantie gaan we naar Ischgl en midden januari skiamadé. 🎿⛷

Foto bij weerbericht reactie 65323

Dieter Dupon | 02-10-2019 - 14:58

martin libbrecht

Hallo iedereen fijn dat jullie er weer zijn wij gaan met kerst naar Lermoos ik kijk er al naar uit nu nog de mooie weerberichten volgen en het zal er weer rap zijn

martin libbrecht | 02-10-2019 - 15:13

Wouter Flach

Super dat je er weer bent Michael!!! Zo kan de voorpret voor Hintertux 2019 (november) weer beginnen!!! Veel plezier allemaal dit seizoen!!!

Wouter Flach | 02-10-2019 - 19:46

Wouter Flach

....en de rest van het team natuurlijk ook!! 👍🏼👍🏼👍🏼🌨🌨🌨🌨🌨

Wouter Flach | 02-10-2019 - 19:47

Marja  Skiër

Ha we zijn er allemaal weer! Klaar voor de start en de zomer kunnen we weer aftikken. Wij waren een paar dagen in Solden, toen was het een fietswalhalla daar. Heel apart om de pistes te zien als fietsbaantjes. Over natuurschade gesproken! In de winter vind ik het er nog veel mooier. Laten we vooruitzien op een mooi seizoen!

Marja Skiër | 03-10-2019 - 07:28

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord