Enkele sneeuwbuien aan de zuidzijde

Vandaag valt er weer eens wat sneeuw in het zuidelijke Alpengebied. Daarna zorgt een uitgestrekt hogedrukgebied boven midden Europa een aantal dagen voor rustig en vrij zonnig wintersportweer. Aan het eind van de week toont maart dan weer zijn koude gezicht. De temperatuurt daalt dan flink inclusief de nodige sneeuwval!


Knalblauwe lucht in les deux Alpes. @Live Updates


Superdevoluy. @Live Updates


Westendorf. @Live Updates


La Toussuire met wat bewolking in het dal. @Live Updates


Wat sneeuw voor de zuidzijde
Een zwak Genualaag is vandaag bepalend voor het Alpenweer. Rondom dit lagedrukgebied circuleert koude en vochtige lucht. Dit veroorzaakt aan de zuidkant voor het op gang komen van een zwakke staufase met wat sneeuwval. Ik verwacht tussen Tessin en de Dolomieten boven ongeveer 1100 à 1300 meter 10 à 20cm sneeuw. De noordzijde krijgt vandaag te maken met wat overgrijpende bewolking. Veel neerslag verwacht ik hier echter niet. Hooguit wat lichte sneeuwvlokken. De neerslagactiviteit concentreert zich duidelijk ten zuiden van de hoofdkam. De Franse Alpen liggen vandaag in de luwte. De lucht is hier aanmerkelijk droger. Dit levert hier flink wat zon op! De wind houdt zich lekker op de vlakte. Dat is mooi meegenomen.


Een zwak Genualaag zorgt aan de zuidzijde vandaag voor wat sneeuwval. @KNMI HIrlam

Overgang naar stabiel Alpenweer
Vanaf morgen zorgt hogedrukinvloed voor een duidelijke stabilisatie van de atmosfeer. Door subsidentie (dalende luchtstroming binnen invloedssfeer van het hogedrukgebied) droogt de lucht uit waardoor de zon de boventoon voert. De vorstgrens klimt langzaam steeds iets verder op. Dan moet je denken aan een vorstgrens van tegen de 2700 à 3000 meter. De lager gelegen zuidhellingen krijgen het vanwege de sterker wordende zon duidelijk wat moeilijker. Rond volgende week vrijdag keert de koude lucht waarschijnlijk weer terug. De sneeuwvalgrens zakt dan zelfs lokaal tot in het dal. Laten we hopen dat de Franse wintersportgebieden in ieder geval open blijven. Niets is meer zeker in deze onzekere tijden...


Rond volgende week vrijdag flink kouder inclusief de nodige sneeuwval. #ECMWF WetterOnline

 

Een fijne dag nog en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

Ter info:

Nu Oostenrijk en Zwitserland sluiten blijven veel skigebieden in Frankrijk nog wel open. Zodoende schrijven wij nog t/m 31 maart dagelijks een weerbericht.
 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

paul m

Mooi op tijd Michael! Zuur dat er zulke positieve voorspellingen gedaan worden voor over een week. Maar voor de mensen die afhankelijk zijn van de wintersport natuurlijk nog veel erger. Vreemde winter zo alles bij elkaar. Van hevige sneeuwval, tot belachelijk warm, tot corona. Bedankt voor het dagelijkse enthousiasme waarmee jullie de weerberichten plaatsen. Tot volgend skiseizoen maar weer!

paul m | 14-03-2020 - 07:06

Sjaak W

👍

Sjaak W | 14-03-2020 - 13:18

Jef Stappaerts

www.francebleu.fr/amp/infos/economie-social/malgre-le-coronavirus-il-n-y-aucune-station-de-ski-francaise-qui-ne-ferme-pour-l-instant-1584113459

Een hoopvol bericht voor de week die komt in Franse Alpen...

Foto bij weerbericht reactie 81197

Jef Stappaerts | 14-03-2020 - 07:27

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Correct. We houden de berichtgeving van de Franse autoriteiten/ France Montagne in de gaten😇

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 07:47

Sofie Verdonck

Wij hadden een week geboekt in Les Menuires vanaf 4 april maar toch maar geannuleerd om onze centjes terug te hebben. Lijkt toch weinig waarschijnlijk dat de Franse autoriteiten dit kunnen openhouden onder de toenemende druk? ... (nee, ik ben geen zwartdenker ...)

Sofie Verdonck | 14-03-2020 - 10:20

Tom Engelen

Verstandig !

Tom Engelen | 14-03-2020 - 20:08

Skifan Tilburg

Een beetje mist hierzo in Mayrhofen. Maar dat zal zo wel wegtrekken. Vandaag en morgen nog op de latten ⛷ Hotel raakt leger en leger. De skipistes ook... alle ruimte dus!

Skifan Tilburg | 14-03-2020 - 07:49

F Clauwaert

Welk hotel?

F Clauwaert | 14-03-2020 - 08:41

Marcel W

Gisteren op vele momenten waren wij alleen op de piste in St Johan, rare gewaarwording hoor. Hotel loopt hier ook langzaam leeg, de rest vertrekt morgenochtend. Vandaag nog even genieten

Marcel W | 14-03-2020 - 08:41

Marcel W

Wij vandaag laatste dagje in Waidring, het weer lijkt goed, we gaan het zien

Marcel W | 14-03-2020 - 08:28

Helmut Verberckmoes

Ging eind deze week naar Westendorf en als afsluiter in de Paasvakantie naar Silvretta Montafon. Nu maar hopen dat de Franse skigebieden open blijven. Zou tof zijn om daar de latten nog eens aan te binden! 🤞🤞

Helmut Verberckmoes | 14-03-2020 - 08:37

F Clauwaert

Skigebieden Voralberg toch ook gesloten?

F Clauwaert | 14-03-2020 - 08:42

Bart Debaere

Vorarlberg is vanaf maandag gesloten

Bart Debaere | 14-03-2020 - 11:58

Patrick Vierwind

Lech vandaag de laatste dag

Patrick Vierwind | 14-03-2020 - 16:13

Rogier van  Luijk

In Obergurgl loopt het ook leeg. Onwerkelijke seizoenstop. Het sneeuwt nu en nog 1 dag een soort privé piste gebruiken. Dank voor de immer goed beschreven voorspellingen en wetenswaardigheden!

Foto bij weerbericht reactie 81206

Rogier van Luijk | 14-03-2020 - 08:56

Alexandra S

Alle skiegebieden in Zwitserland gaan sluiten vanaf 16 maart ,Frankrijk blijf nog over maar hoe lang

Alexandra S | 14-03-2020 - 09:02

Wim Danhof

Nu wellicht heel wat mensen die wilden skiën noodgedwongen op Frankrijk overstappen kunnen ze maar zo ontdekken dat die Franse skigebieden qua puur skigenot (enorme gebieden met uitstekende toerskimogelijkheden, gemiddeld hogere ligging en dus betere sneeuw, appartementen direct aan de piste) de Oostenrijkse skigebieden overtreffen. Dan denk ik aan Paradiski, Les Trois Vallees, Espace Killy, Les Portes du Soleil en Serre Chevalier

Wim Danhof | 14-03-2020 - 09:07

Peter N

Ja misschien heb je wel gelijk Wim ik hoor ook verhalen over de Franse skigebieden dat het mooie brede pistes zijn met lange afdalingen: wij zijn er ook nog nooit geweest en we skiën ⛷ toch al ruim 25 jaar maar altijd oosterijk of Italië, nou denk ik dat de Fransen vandaag of morgen de pistes ook dicht gaan gooien want in Frankrijk gaat ook landelijk de boel op slot.

Peter N | 14-03-2020 - 09:23

Willem De Reus

Vooral die gezellige hutjes op de piste.... 😢😢Nee, wij blijven Oostenrijk trouw !!

Willem De Reus | 14-03-2020 - 09:26

Dennis Lightning

Doe mij maar Italië 😜

Dennis Lightning | 14-03-2020 - 09:56

Wim Danhof

Dat vrees ik ook ja 😟

Wim Danhof | 14-03-2020 - 10:03

Wim Danhof

Dolomiti Superski is erg mooi; wel toch nog iets minder toerskimogelijkheden dan in de echt grote Franse gebieden, maar zeker een concurrent!

Wim Danhof | 14-03-2020 - 10:04

pieter van moorsel

Sorry Frankrijk kun je totaal niet vergelijken met Oostenrijk...en vooral Italië...jaren in Frankrijk wezen boarden maar ga daar nooit meer heen nu ik de Italiaanse pistes heb ontdekt..alles maar dan ook alles is daar beter

pieter van moorsel | 14-03-2020 - 10:11

cornelia  kegge

Hutjes zat , in de haute savoie.

cornelia kegge | 14-03-2020 - 10:11

marc van de poel

Alles is beetje relatief.
Hangt ervan af wat je drijfveer is om die of dat land te kiezen. Met daarin nog eens een groot verschil tussen de streken in dat land.
Heb al zeer veel verschillende skistations aangedaan, (ongeveer 110) en kan enkel dit concluderen : Gelukkig zijn er verschillen in aanpak, waardoor verschillen in drijfveren en verwachtingen van de toeristen kunnen opgevangen worden.
De gezellige hutjes in Italië en Oostenrijk, vergeleken met de bijna geïndustrialiseerde restaurants in grote stations in Zwitserland en Frankrijk. En soms ook Oostenrijk of Italië.
Maar vaak zijn er cliché's.
Mensen gaan een klein Oostenrijks of Dolo gebiedje vergelijken met een ski-fabriek zoals bv. Val Thorens.
Tja, dan heb je altijd gelijk, natuurlijk.
Wat ik op al de bezochte gebieden constateer, is dat alle gebieden hun best doen om pistes te prepareren, skischolen hun best doen, enz.
In dorpen met weinig geïmporteerde seizoensarbeiders, daar ervaar je vriendelijkere aanpak.
Als je bv in 't giga restaurant op de Mottolino komt, en wordt geholpen door stuurse import arbeiders uit Milaan of Turijn, tegenover in een klein restaurantje in P.D.S. in Lindarets, bijvoorbeeld, waar de eigenaar achter 't fornuis staat..

marc van de poel | 14-03-2020 - 11:20

Jan Foré

😁

Jan Foré | 14-03-2020 - 12:57

Katrien DG

Amaai Marc. Zoveel verschillende gebieden gedaan. Hopelijk houden mij knieën het nog heel wat jaren uit, kunnen wij er tóch ook nog wat nieuwe ontdekken! Ik ben door deze site heel nieuwsgierig om de Italiaanse Dolomieten te ontdekken. Vooral met die Sella Ronda. Maar Les 3 Vallées is toch ook nog steeds fantastisch! Zijn ook heel vriendelijke mensen te vinden en de mooie picknick gelegenheden breiden elk jaar uit. Dus je maakt het ook zo duur als je zelf wil.

Katrien DG | 14-03-2020 - 13:49

Peter N

Nou zitten wij effe op de Belgische tv 📺 de winterbeelden te kijken , en dan baal ik toch wel vreselijk dat ons weekje wintersport vakantie naar hoogfügen niet doorgaat, en juist nu dat de weervoorspellingen er zo goed uit zien voor de komende weken . En wij zijn natuurlijk niet de enige die balen met mij zijn er nog genoeg andere wintersport fanaten die ook helaas thuis moeten blijven , nou ja het is niet anders, moeten we helaas weer een jaar in de wachtkamer. Maar we zullen dit wintersport seizoen van 2020 niet gauw meer vergeten denk ik zo want dat een skiseizoen zo eindigt dat is nog nooit gebeurd dat is toch wel erg jammer hoor:👉🏔⛷👍

Peter N | 14-03-2020 - 09:51

Bart Debaere

Spijtig dat je geplande skivakantie nu toch niet kan doorgaan, Peter. En zeker dat de weeersvoorspellingen er zo goed uitzien. Op naar de volgende winter, met minder ongevallen, veel sneeuw en nog zo veel meer! 👍⛷❄️🌞

Bart Debaere | 14-03-2020 - 10:13

marc van de poel

Ik heb mijn skidromen voor de eerste week van april ook in de diepvries gestoken. Met pijn in het hart. Mijn bestemming is nog wel open, maar 'k heb toch geannuleerd.
Volgende winter ligt er weer sneeuw.
En kunnen we ons weer eindeloos vergapen aan de zalige sfeerbeelden van onze weermannen en de honderden accurate bijdragen van de lezers ter plaatse.
Want dit is dus echt een unieke site.
Proficiat voor onze weermannen en ook dikke proficiat aan alle free-lance reporters ter plaatse. (Wij allemaal, dus)

marc van de poel | 14-03-2020 - 11:25

Henk Oechies

Foto bij weerbericht reactie 81215

Henk Oechies | 14-03-2020 - 10:03

Jurgen  Appel

Houd iemand de Franse berichtgeving in de gaten? Probeer m’n weekje Nendaz nog om te boeken naar Flaine

Jurgen Appel | 14-03-2020 - 10:39

Bart Debaere

Voorlopig is alles nog open in Frankrijk 👍👋

Bart Debaere | 14-03-2020 - 10:46

marc van de poel

Hou er rekening mee, dat de Haute-Savoie een risico gebied in Frankrijk is.

marc van de poel | 14-03-2020 - 11:28

cornelia  kegge

Flaine ligt wel hoog genoeg, maar de omliggende dorpen niet. Het is voor half Maart een beetje risico. Beter misschien wat hogers zoeken.

cornelia kegge | 14-03-2020 - 15:24

Steph Priem

Na het doctoraat van Hans hier nog een realtime foto vanuit Warth, laatste dag Oostenrijk, klinkt zo onrealistisch 😟. Morgen richting België blijkbaar oorlogsgebied geworden door de vele hamsteraars 😵. Lander & Michaël bedankt, tevens 👍 aan de vele sympathieke volgers.

Steph Priem | 14-03-2020 - 11:04

marc van de poel

Profiteer van je laatste dag in Wonder-Winter-Land.
En welkom morgen in ons Plat-Landje..

marc van de poel | 14-03-2020 - 11:29

Katrien DG

Redelijk belachelijk in de winkel vanochtend toen ik de wekelijkse boodschappen ging doen. Dat wordt creatief met de diepvries en voorraadkast deze week 😄. Welkom terug.

Katrien DG | 14-03-2020 - 13:53

Steph Priem

Foto bij weerbericht reactie 81231

Steph Priem | 14-03-2020 - 11:05

Bart Debaere

Geniet van je laatste dag, Steph en dan back to reality 👍😜

Bart Debaere | 14-03-2020 - 11:09

Gerda Hensen

Lekker hoor Steph, zo zou je het altijd willen.

Gerda Hensen | 14-03-2020 - 11:37

Skifan Tilburg

Mayrhofen. Erg rustig. Half zon ☀️ , half wolkjes 🌥

Foto bij weerbericht reactie 81233

Skifan Tilburg | 14-03-2020 - 11:17

Skifan Tilburg

Devil’s run. écht te druk 😉

Foto bij weerbericht reactie 81234

Skifan Tilburg | 14-03-2020 - 11:17

marc van de poel

Opletten, Rechtsboven zie ik iemand staan. Of is het een boompje? Dan moet je trouwens ook opletten. Die steken soms zonder verwittigen over..
Veel plezier.

marc van de poel | 14-03-2020 - 11:31

Gerda Hensen

Ik word bijna jaloers. Zou zo graag nog willen skiën. Kan niet wachten op seizoen 20/21.

Gerda Hensen | 14-03-2020 - 11:38

Amber P

Pijn in m’n hart, zouden eigenlijk vanmorgen aankomen in Mayrhofen maar donderdag nacht dus te horen gekregen dat de boel gecanceld is. Nog veel plezier die laatste afdalingen. Met moeite een jaar wachten :(..

Amber P | 14-03-2020 - 12:04

Peter N

Kijk je wel uit skifan dat je niet iemand omver skiet met al die drukte op de piste 😂😂👉🏔⛷👉

Peter N | 14-03-2020 - 12:46

Katrien DG

😂. Zo 🤢 van jaloezie.

Katrien DG | 14-03-2020 - 13:54

marc van de poel

Zeker weten. Stik jaloers!

marc van de poel | 14-03-2020 - 17:26

Skifan Tilburg

Het was genieten vandaag! Helaas wel onze laatste skidag. We horen zojuist dat het hotel morgen ipv overmorgen dicht gaat. En morgen hele dag skiën en dan nog een autorit van 9 tot 10 uur vinden we net iets teveel. Tot volgend jaar ergens weer! 👍🎿🖐

Skifan Tilburg | 14-03-2020 - 19:37

Steph Priem

Ik hoop nog op een seizoensafsluiter in Valloire begin april 2020 dus 🤞🤞🤞.

Steph Priem | 14-03-2020 - 11:48

Bart Debaere

Ik duim voor je, Steph 👍👍👍

Bart Debaere | 14-03-2020 - 12:01

Dennis Sival

Vooralsnog blijft frankrijk open. Dus ik help je met hopen!

Dennis Sival | 14-03-2020 - 12:06

Bertil Blaas

Steph ik help je ook 👍🤞👍🤞

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 12:13

Peter N

Ik ga ook voor je duimen stehp maar ik ben er bang voor.👉⛷👍

Peter N | 14-03-2020 - 12:48

Bertil Blaas

Anita Wintersportfan,

Zie dat hele tekstblok weg is gehaald.

Toch dank je wel voor je reactie aan mij, erg aardig. 👍👍👍
Hetgeen ik wel eens wil verwoorden lukt soms niet korter. Nu wel, groeten☀️☀️

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 12:12

Anita Wintersportfan

Geeft niet hoor Bertil, je wintersporthart zit op de goede plaats!
Hopelijk volgend jaar een beter seizoen voor iedereen! 🤗

Anita Wintersportfan | 14-03-2020 - 12:25

Gerda Hensen

Altijd superblij met jouw reacties Bertil. Vooral doorgaan👍

Gerda Hensen | 14-03-2020 - 12:25

Bertil Blaas

Archief, we blijven na genieten 😀🤣

Foto bij weerbericht reactie 81255

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 12:31

Bart Debaere

Merci, Bertil voor je leuke plaatjes

Bart Debaere | 14-03-2020 - 12:37

Bart Debaere

👍👍👍👌👌👌👌

Bart Debaere | 14-03-2020 - 12:37

Koos Beijer

En zo is het,Bertil!nagenieten is ook genieten!!!😂👍❄❄😍doe ik ook,he!👌🛷🇨🇭🚞❄❄❄

Koos Beijer | 14-03-2020 - 12:46

Koos Beijer

Jou bijdrage en interesse zijn geweldig voor deze site!!!❄❄😍😍

Koos Beijer | 14-03-2020 - 12:48

Peter N

Ja maar ik geniet van jullie allemaal op deze site hoor : dus ik zeg het met de woorden die Berry Stevens altijd gebruikte ; doorgaan vooral zo doorgaan.👉⛷👍👍👍👍👍👍

Peter N | 14-03-2020 - 12:55

Bertil Blaas

Nou nog een reactie dan.

@Marc, vraagje van jouw gister.
Als je met/ via Bergfex woningen terplaatse zoekt/bezoekt, ( wat tijd investeren voor volgend ⛷⛷seizoen) als je wat geluk hebt, kun je soms een middelprijs overeenkomen bij maand boeking.
Mijn ervaringen zijn, dat verhuurders op Bergfex ( is privat, geen reisorganisatie er tussen) graag langer verhuren. Ze hebben dan inkomen en zekerheid en minder poetswerk.
We gaan uit van FEWO: 2 slk badkamer keuken en woon gedeelte met een lekkere bank om te liggen na ⛷⛷. ( geen houten eetzithoek) en een balkon/terras.. Prijs vaak doorsnee/gemiddeld tussen 700 en 1000€/p-week. Wij hebben veelal 35 € of 38 € p/N. bij een afname van een maand. Dus p/mnd €1050 a 1150. Vaak helpt men ook met 50% reductie Kurtaxe, Dus 2 wk aanmelden, 2 weken geen melding enz.
En skipas ? neem seizoenspas. BV, Het gebied Pitztalergl+ Rifflsee+Fendels+Kaunertalergl voor €600,-pp
Je moet goed zoeken en geluk hebben. Blijven proberen.
Maar vele werken mee, want ze zien jouw liever komen, als via Reisburo, als ze via beiden ingeschreven staan.
Succes. 👍🏔⛷🍷

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 12:55

Peter N

Nou Bertil als ik over een jaartje klaar ben met werken zitten wij daar ook aan te denken om zoiets te gaan huren in de Alpen één maandje of drie in de bergen met de frisse berg lucht elke morgen opstaan het lijkt me geweldig 😍 dan kan je je geliefde ski hobby om de hoek uitvoeren wat wil een skiliefhebber nog meer 👉🏔⛷⛷⛷👍

Peter N | 14-03-2020 - 13:15

marc van de poel

Bedankt, Bertil voor de waardevolle tips.
Gewoon particuliere verhuurders op de site van het vvv kantoor selecteren, en dan : mailen maar. Misschien eens iets om over na te denken.
En er zijn streken genoeg in de Alpen, waar een seizoenpas vaak geldig is voor een hele vallei, dikwijls voor de prijs van 2xeen week.

marc van de poel | 14-03-2020 - 16:23

Hans Heeren

Als je voor langere tijd een app zoekt in skigebied weet ik misschien een adres voor je. Geen idee van prijs maar ik kan je in contact brengen en dan moet je zelf even overleggen.

Hans Heeren | 14-03-2020 - 18:34

marc van de poel

Bedankt voor het aanbod, Hans.
Maar het is voor het komende jaar nog niet van toepassing.

marc van de poel | 14-03-2020 - 18:41

Bertil Blaas

Marc,
Je hebt het juist begrepen.
Ik weet niet of mailen de juiste weg is.
Gevoelsmatig zeg ik, dat mailen is maar mailen, en persoonlijk het gesprek aan gaan face to face kan verhuurder mogelijk meer bewegen tot overeenstemming. De Indruk bedoel,ik.

Maar hoe ook, succes, tzt.

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 18:51

Clemens Gjertsen

Pas wel op met de Kurtaxe. Daar wordt veel mee gefraudeerd, maar is een wettelijke verplichting. Weet niet hoe in Oostenrijk is maar zal niet veel van D afwijken: toeristisch verhuren is wettelijk vaak gebonden aan maximale verblijfsduur van 30 nachten. Anders wordt het 'gewoon' verhuren waarvoor andere wetten gelden die o.a. een soort huurbescherming geven. Dus daarom doen ze het zo...

Clemens Gjertsen | 14-03-2020 - 19:37

Hans Heeren

Geen probleem Marc. En je kan wellicht dat komend jaar alvast kennis maken met verhuurder en hem ‘ompraten’ en kennis maken met gebied natuurlijk.

Jaarpas ski Amade is inderdaad gelijk aan twee weekpassen.

Hans Heeren | 14-03-2020 - 21:58

Sneeuwhoogte.nl | Michael

RaRa waar is dit?😇

Foto bij weerbericht reactie 81268

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 13:22

Katrien DG

Geen idee. Val Thorens?

Katrien DG | 14-03-2020 - 13:55

Peter N

Jou een beetje kennende Michael zal het wel een plaatje uit het Franse gedeelte van de Alpen zijn ik ben daar niet bekend maar de foto is prachtig. 👍

Peter N | 14-03-2020 - 14:21

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Tignes! Gelukkig nog open🙋‍♂️😇

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 14:26

Peter N

Ja nog wel Michael maar hoe lang nog hoop voor de mensen daar tot het einde skiseizoen maar ik ben er bang voor. 👉🏔⛷👍

Peter N | 14-03-2020 - 14:42

Steph Priem

Michael, is nu wel dik 15 jaar geleden maar toch een 5x geweest, is idd een prachtig gebied.

Steph Priem | 14-03-2020 - 14:56

Sneeuwhoogte.nl | Michael

My second home. Hoop in april nog te kunnen gaan😉 #Tignes✅

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 15:35

Dick van Hoffen

Een sneeuwschoentocht is ook leuk en het is zo lekker rustig. Alleen wat oppassen voor nassschneelawines vooral op zuidhellingen. Want er ligt veel verse sneeuw en de temperatuur vliegt aardig omhoog.

Dick van Hoffen | 14-03-2020 - 13:41

Steph Priem

Dick, dat is niet het probleem maar een verblijf in Oostenrijk ga je vanaf nu maandag niet vinden ( verplicht sluiten), wat nog wel kan is ergens met camper gaan staan wat veel toerskiërs doen maar boven zijn alle hutten dicht dus zelf je potje koken als de winteranlage tenminste open is.

Steph Priem | 14-03-2020 - 15:10

Ski Addict

Dank je wel voor het verder zetten van het weerbericht 👍
Vanmiddag aangekomen in La Plagne. Top hier met de zon en sneeuw. Voorlopig nog niets te merken van corona.

Ski Addict | 14-03-2020 - 14:59

Steph Priem

Houden zo, begin april ook richting Frankrijk.

Steph Priem | 14-03-2020 - 15:12

Anne-Marie Hogenhuis

Wij hopenlijk 28 maart naar Arc 2000!...

Anne-Marie Hogenhuis | 14-03-2020 - 15:58

Sneeuwhoogte.nl | Michael

😇😇😇👍

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 16:04

Ruth E.

Vraagje: wij zouden graag van zondag tot zondag gaan volgend jaar, in de voorjaarsvakantie van regio zuid (nl). Iemand tips waar ik al kan kijken/boeken? We boeken gewoonlijk via de Franse VVV 's.

Ruth E. | 14-03-2020 - 15:49

Ruth E.

En ik bedoel ook naar Frankrijk...

Ruth E. | 14-03-2020 - 15:49

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.france-montagnes.com

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 16:05

Ruth E.

Dank je wel! Ik ga direct even kijken.

Ruth E. | 14-03-2020 - 16:21

marc van de poel

Iets spéciaals : Arts et Vie
www.artsetvie.com
In 't hoogseizoen zelfs redelijk goedkoop.
In't hoogseizoen moet je er wel rap bij zijn.
Veel zoekplezier.

marc van de poel | 14-03-2020 - 16:28

marc van de poel

www.artsetvie.com/

marc van de poel | 14-03-2020 - 16:29

marc van de poel

www.artsetvie.com/residences/residence-de-serre-chevalier-15/logement.html#fiche
www.artsetvie.com/residences/residence-de-samoens-17.html

Dat zijn hun 2 bestemmingen in Frankrijk.
Vooral die in Monetier is een aanrader
Naast lift in giga gebied : Serre Che..

marc van de poel | 14-03-2020 - 16:34

Ruth E.

Hartelijk dank!

Ruth E. | 14-03-2020 - 18:02

Clemens Gjertsen

Eens met Marc, SerreChe is zo mooi en nog niet overlopen! Doen! En dan is Monetier wel de leukste van de drie daldorpen.

Clemens Gjertsen | 14-03-2020 - 19:46

Jef Stappaerts

Daarstraks in Tignes gehoord dat ze het nog 2 weken willen openhouden. Ik nam een 8dagenpas en het is zo dat bij sluiting proportioneel wordt terugbetaald. Bv sluiting na 4 dagen...
Dan krijg je de helft terug van een 8dagenpas... Dat werd me verzekerd aan de kassa!

Foto bij weerbericht reactie 81288

Jef Stappaerts | 14-03-2020 - 16:07

marc van de poel

Veel plezier en veel succes.

marc van de poel | 14-03-2020 - 16:30

Peter N

Ja dat zat er aan te komen jef nou nog veel skiplezier zolang het nog open blijft.👉🏔⛷👍

Peter N | 14-03-2020 - 16:45

an Vb

FOD Belgie geeft negatief reisadvies voor alle buitenlandse reizen....Ik snap ook niet dat Franse skigebieden openblijven, zeker als je weet wat in Ischgl gebeurd is. Wel de scholen sluiten maar niet de skigebieden....

an Vb | 14-03-2020 - 16:41

Peter N

Denk dat het niet lang meer duurt in de Franse skigebieden voordat alles op slot gaat .

Peter N | 14-03-2020 - 16:47

marc van de poel

Ergens begrijp ik dat wel.
In Ischgl is er een explosie geweest in een après bar. Niet op de pistes..
Men kan op de berg de skihutten sluiten, de après ski verbieden, de restaurants en bars in het dorp sluiten, net zoals hier..
De après ski in France is trouwens in niets te vergelijken met de Oostenrijkse..
Fransen gaan voor 90% op appartement op vakantie.
Of je nu in Parijs op je appartement zit, of in een hoog gelegen ski oord? Weinig verschil.
Vele skigebieden verbieden om met het maximum van de toegelaten personen veel in kabelbanen te kruipen, en niet essentiële eitjes kan men zelfs sluiten.
Zetelliften van 6 met maximum 3 personen, die van 4 met max 2 personen. Kabelbaan van 14 personen nu max 6 pers.
(info vanuit Les Angles in de Pyreneeën)
Als je het zo bekijkt..

marc van de poel | 14-03-2020 - 17:22

Jef Stappaerts

Helemaal juist!
In de Belgische supermarkten loop je meer kans op infectie dan op de skipistes...

Jef Stappaerts | 14-03-2020 - 20:27

Carla de Reus

@Bertil, kijk eens op de app of site van Land Tirol. Zij hebben een bericht voor mensen die van 28 febr. Tot nu in het Paznauntal waren.

Carla de Reus | 14-03-2020 - 17:12

Bertil Blaas

Dag Carla,
Dank voor je oplettendheid en verwijzing.
Wij wisten dit niet, en zie dit nu, door jouw gedupliceerd staan.
Wij gingen precies woensdag weg, en dat bleek 2 voor 12. Want na thuiskomst stroomden de alarm meldingen binnen. (Wij hadden zeer sterke vermoedens).
Dank je, zullen even bezien wat te doen. 👍😇

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 18:44

Carla de Reus

Succes !

Carla de Reus | 14-03-2020 - 20:15

Frits Wagener

Avoriaz gaat maandag dicht!

Frits Wagener | 14-03-2020 - 17:37

marc van de poel

Volgens mijn info niet.
Avoriaz ligt in een internationaal gebied, Portes Du Soleil, waarvan de vier Zwitserse stations zijn moeten sluiten.
De skipas in Avoriaz is wel 15% goedkoper, door de inkrimping van het skigebied.

marc van de poel | 14-03-2020 - 17:48

Freek D

Kan iedereen even DUBBELchecken vooraleer info te versturen
Officiele site geeft geen sluiting
Enkel sluiting kinderopvang en creche
Net zoals in Le Corbier

Freek D | 14-03-2020 - 17:57

Frits Wagener

Ik hoor het net van mijn schoondochter die nu nog in Morzine zit. De informatie lijkt me echt actueel.

Frits Wagener | 14-03-2020 - 18:00

Frits Wagener

Vervelend genoeg overigens, want we hadden gepland daar eind maart nog te gaan skiën .

Frits Wagener | 14-03-2020 - 18:06

Greet ☀️

Wij waren rond 16u terug veilig thuis van een schitterende week in La Plagne, een vreemde rit, rustiger dan anders in Frankrijk en vanaf Luxemburg ronduit doods op de snelweg. Geen files noch vertraging op de Brusselse ring, lege snelwegparkings en gesloten toiletten. Eens thuis was het ook gek om een paar boodschappen te doen in een leeg stadje. We hebben het gevoel dat we nog net konden genieten van een relatief onbezorgde skiweek. Toch nog even nagenieten met een aperitiefje, en ik duim van ganser harte dat iedereen die er nu is of nog gaat evenveel kan/mag genieten als wij.

Greet ☀️ | 14-03-2020 - 18:10

Bertil Blaas

Goed dat je weer thuis bent Greet. En heb je idd nog net een topweek kunnen genieten van het ⛷⛷⛷

Bertil Blaas | 14-03-2020 - 20:15

Marcel W

Toch nog een prachtige mooie dag gehad in Waidring, mooie afsluiting. De condities waren nog prima jammer dat ze moeten sluiten.

Foto bij weerbericht reactie 81309

Marcel W | 14-03-2020 - 18:12

Marcel W

Foto bij weerbericht reactie 81310

Marcel W | 14-03-2020 - 18:12

Marcel W

Wel erg rustig alhoewel het vandaag drukker was dan voorgaande dagen

Foto bij weerbericht reactie 81311

Marcel W | 14-03-2020 - 18:13

marc van de poel

Beeldig, Marcel.
Je hebt gelukkig nog een fijne week gehad.En nu Hop, hop naar de realiteit.
Veilige reis en behouden thuiskomst.
En nog bedankt voor je erg mooie foto's.

marc van de poel | 14-03-2020 - 18:38

Marcel W

Dank je!

Marcel W | 14-03-2020 - 21:10

Marco

3 mooie dagen gehad in ladis.
Vandaag heel erg rustig met top kwaliteit afdalingen. Zelfs nog sneeuw gehad.

Marco | 14-03-2020 - 19:43

Tom Engelen

Vrees inderdaad ook dat Frankrijk nog op slot gaat....na de afsluiter in Ischgl valt een weekje in de Paasvakantie wss ook nog weg 😢. Maar uiteraard gezondheid gaat boven alles!

Tom Engelen | 14-03-2020 - 20:22

Dennis Lightning

Alles op slot in Frankrijk, behalve skigebieden 🤔

Dennis Lightning | 14-03-2020 - 20:37

Pieter Masson

Frankrijk ook op slot ,kan je nog skiën

Pieter Masson | 14-03-2020 - 20:50

Greet ☀️

Frankrijk sluit alle restaurants, cafés en niet noodzakelijke winkels vrtnws.be/p.A7E6Jx8E8

Greet ☀️ | 14-03-2020 - 20:51

Luc  Cap

BREAKING FRANSE SKIGEBIEDEN SLUITEN

Vanaf vannacht 00.00 uur moeten alle niet "belangrijke" bedrijven/winkels dicht in Frankrijk en dus de Franse Alpen. Denk aan restaurants, bars, discotheken en winkels. Skigebieden zullen nu ook sluiten.

Luc Cap | 14-03-2020 - 21:10

Tom Engelen

Frankrijk dus ook dicht vanaf middernacht!

Tom Engelen | 14-03-2020 - 21:13

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Sluiting betreft in eerste instantie 2 kleine gebieden. 4Valleés, Espace Killy, Paradiski, La Plagne nog onduidelijk!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-03-2020 - 21:19

Luc  Cap


Tsjechische skigebieden sluiten vanaf zaterdag 14 maart en Nederlanders worden geweigerd aan de grens.

Luc Cap | 14-03-2020 - 21:13

Luc  Cap

Belgen mogen niet meer naar het Buitenland- ook niet naar Sluis en Hulst dus...

Luc Cap | 14-03-2020 - 21:14

Tom Mertens

Sluiting Val Thorens , les menuires, la Plagne enz

Tom Mertens | 14-03-2020 - 22:34

Marjan B.

Foto bij weerbericht reactie 81343

Marjan B. | 14-03-2020 - 22:51

Marjan B.

Dus Tignes ook dicht net als Val Thorens

Marjan B. | 14-03-2020 - 22:52

Thomas den Haas

Het skiseizoen is over in Europa dus ook helaas voor de sneeuwhoogte app. Krijg er een naar gevoel bij om het seizoen zo af te sluiten.... Mannen heel erg bedankt weer voor jullie inspanningen!

Thomas den Haas | 14-03-2020 - 22:57

Peter N

Ja dit kon niet uitblijven natuurlijk waar we al een tijdje bang voor waren komt nu dus uit het skiseizoen in Europa is vanaf maandag definitief voorbij wat een bizarre situatie maken wij allemaal wereld wijd mee ik hoop dat ze het hele Corona gebeuren maar gauw onder de knie kunnen krijgen want wat een drama is dit allemaal zeg pffff.

Peter N | 14-03-2020 - 23:22

marc van de poel

Dat was het dan..
Slaapwel iedereen,
En tot oktober.
Marc

Foto bij weerbericht reactie 81348

marc van de poel | 14-03-2020 - 23:32

Irmgard Krooneman

Situation actuelle à Val Thorens
Dernière actualisation : 14/03/2020 - 22h00

Information Covid-19 : Le gouvernement Français a annoncé ce soir de nouvelles mesures applicables à partir de ce soir, samedi 14 mars à minuit. Ces nouvelles directives nous imposent de fermer le domaine skiable de Val Thorens à partir de demain matin et pour le reste de la saison. Cette décision s’applique également aux bars, restaurants et tous les commerces non essentiels.

Nous attendons par ailleurs des informations supplémentaires du gouvernement en ce qui concerne les modalités de départ de la station de Val Thorens. Vous avez déjà acheté un forfait cette semaine ? Vous pourrez vous faire rembourser au prorata par la société des Remontées mécaniques.

En cette période d’épidémie, nous vous invitons également à réduire au strict minimum tout contact avec l’extérieur et respecter les consignes de prévention indiquées sur www.gouvernement.fr/info-coronavirus

Irmgard Krooneman | 15-03-2020 - 00:05

Erna Op debeeck

Avoriaz dus ook dicht

Foto bij weerbericht reactie 81350

Erna Op debeeck | 15-03-2020 - 06:49

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord