Zonnig maar koud

De koudegolf in de Alpen bereikt zijn hoogtepunt. Samedan in het Zwitserse Engadin meet zojuist -24,5 graden vorst! Dat zijn serieus lage temperaturen. Komend weekend gaat er langzaam wat veranderen. De koude continentale lucht maakt dan plaats voor een wat mildere maritieme luchtsoort. Levert dit ook sneeuw voor de noodzijde op?

Koudegolf bereikt hoogtepunt
In Zwitserland ging de temperatuur tijdens vrijwel windstille condities onder een onbewolkte hemel boven het sneeuwdek kneiterhard onderuit. In het Zwitserse Samedan / Engadin vroor het maar liefst 24,5 graden! In Oostenrijk was het duidelijk wat minder koud. Hier vroor het over het algemeen matig tot streng. De lage waardes van Zwitserland werden hier bij lange na niet gehaald.

" Brr: -24.5° in #Samedan #Engadin! Damit Kältepol von Mitteleuropa, nur in Norwegen lokal noch eisigere -33°. Mit langer, klarer Winternacht, Polarluft und etwas #Neuschnee in der #Schweiz verbreitet frostig, frostfrei nur in den Städten (#Basel, #Zürich) und an den grossen Seen" Bron Meteocentrale.ch
 
Vrij zonnige dag
Het blijft vandaag ook overdag behoorlijk door vriezen. Op 2000 meter blijven de thermometers steken bij waardes van ongeveer -8 à -11 graden C. Gelukkig maakt de zon veel goed. Alleen in de Jura, en het noordelijke Berner Oberland is tijdelijk wat meer bewolking aanwezig. In de Bayerische Alpen is de bewolking nog iets dikker. Hier valt onder invloed van een storing lokaal nog wat lichte sneeuw. Ook in de Franse Alpen en de Italiaanse zuidzijde is het stralend Alpenweer. De Italiaanse SeeAlpen komen ondertussen wat bij van het afgelopen sneeuwgeweld. De retour d' Est heeft zijn sneeuwsporen hier achter gelaten. Er viel hier de afgelopen 48 uur een halve meter sneeuw, met uitschieters van richting de 70cm!
 

Het wordt een koude maar ook behoorlijk zonnige dag. Alleen de Jura, noordelijke Berner Oberland en noordoosten  van Oostenrijk hebben te maken met iets meer ondiepe bewolking. Alleen in de Bayerische Alpen is de bewolking iets actiever. Hier valt periodiek wat lichte sneeuw. @WetterOnline
 
Vooruitzichten
De komende dagen houdt het vrij koude Alpenweer nog even aan. Het blijft grotendeels droog, met een mix van zon en wolkenvelden. Vanaf zondag draait de wind langzaam naar een meer west tot zuidwestelijke richting. Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan versterkt zich langzaam naar Spanje en midden Europa. Aan de noordflank van deze hogedrukcel stroomt duidelijk minder koude maritieme lucht richting het Alpengebied. In eerste instantie blijft het dan nog droog. Rond woensdag neemt de sneeuwkans aan de Zwitserse en Oostenrijkse noordzijde verder toe. Ik kan daar nu nog niets zinnigs over zeggen. Tegelijkertijd doet de winter een nieuwe poging om Europa binnen te gaan vallen. Zoals het er nu naar uitziet krijgen vooral oost Europa en de Balkan met een nieuwe kouinval te maken. Voor de winterliefhebbers in de Benelux een gemiste kans. De winter is tegen die tijd erg dicht bij. Het lijkt helaas net niet te gaan lukken! We wachten het even rustig af. Misschien hangt er tegen die tijd nog een verrassing in de lucht!
 

Na het weekend stroomt vanuit het zuidwesten beduidend zachtere lucht de Alpen binnen. Midden volgende week neemt de sneeuwkans aan de noordzijde uiteindelijk flink toe. @MeteoCentre ECMWF
 
Een heel fijne dag nog en graag tot zaterdag!
 
Met vriendelijke groet,Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael
 

NB. Tot zeker 15 maart geldt een negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland. Gezien het negatieve reisadvies hebben wij besloten om vanaf 1 januari om de dag weerberichten te schrijven.

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Robert P

Die foto's houden mij overeind dit seizoen, prachtig!

Robert P | 07-01-2021 - 08:59

Dennis Dolomieten

Passo san Pellegrino !

Prachtige foto! 😍

Foto bij weerbericht reactie 87846

Dennis Dolomieten | 07-01-2021 - 09:01

Mickey Visser

Wat een droomfoto ! 😍

Mickey Visser | 07-01-2021 - 16:45

Marco Houtman

Goede morgen, wat een prachtige plaatjes worden er weer gemaakt. Het doet wel pijn om te zien hoe mooi de bergen erbij liggen !!!! Helaas wordt het dit jaar niks om af te reizen naar Oostenrijk we hebben onze reservering in Flachau geannuleerd. Hopelijk wordt het in 2022 weer mogelijk om de aller mooiste bezigheid in de sneeuw weer te mogen uitoefenen want wat ga ik het skiën vreselijk missen. Blijf vooral de foto's plaatsen zodat we die niet hoeven te missen en weermannen schrijf lekker door zodat we toch nog een beetje aan het wintersporten zijn.

Marco Houtman | 07-01-2021 - 09:50

Peter N

Wat een mooie foto’s Michael echt top . Ik zie ook op de Belgische TV 📺 dat er in oosterijk hier en daar weer flink geskied wordt , ook daar ziet het er weer aantrekkelijk en sneeuwrijk uit : je zou zo alweer op de lange latten ⛷ willen springen mar al die mooie beelden.👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 07-01-2021 - 09:52

marc van de poel

Ik zag inderdaad wel flink wat liften draaien, maar erg veel skiërs heb ik niet opgemerkt.
Als ze het daar moeten hebben van de lokale mensen, dan gaan ze een rampzalig seizoen tegemoet.
In Frankrijk zou gisteren beslist worden of dit W.E. de pistes mochten heropenen, maar die beslissing is met een week uitgesteld.
Het wordt hoe langer hoe twijfelachtiger dat ik mijn winterplannen nog ga kunnen realiseren.
Het zij zo.

marc van de poel | 07-01-2021 - 12:32

Peter N

Ja dat hebben wij ook Marc het gaat spannend worden de komende weken we zouden begin februari al met de caravan naar Oosterijk gaan maar dat gaat denk ik ook wel in het water vallen, dus nou maar hopen dat eind maart ons hotel reisje wel door gaat daar hebben we nog een tegoed bon voor dat was vorig jaar ook al gecanceld vanwege de Corona , maar met een tegoed bon hebben we dat opnieuw geboekt , dus ook dat wordt weer effe afwachten. Pfffff spannend allemaal hoor. 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 07-01-2021 - 13:56

Bertil Blaas

Marc, de gebieden van het Kaunerthal en Pitztalgl. zijn ook dicht.
Nu prachtige strakke banen en er is geen kat. €€ gaat niet goed daar

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 14:44

Peter N

Ja het is echt zonde van al die mooie strakke geprepareerde skigebieden Bertil ze vragen nee ze roepen gewoon om skiërs ⛷ spannend hoe het allemaal af gaat lopen. 👉🌨🏔⛷👍🏔

Peter N | 07-01-2021 - 14:59

Bertil Blaas

Peter, ik vind het werkelijk Oog verblindend. Dus pijn aan de ogen.
Blijf het onvoorstelbaar vinden.
Net als de webcams van Fernpas, zou zeggen wie telt er auto’s mee, die er nog rijden ?? Lijkt wel of pas is afgezet ivm lawine bv.

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 16:20

Leon Heijmans

Ook dit jaar lees ik weer met veel plezier de berichten. Ik mis eigenlijk best het dagelijkse weerbericht. Het maakt me ‘altijd’ vrolijk. Bedankt dus voor alle weerberichten en alle reacties.
Leon

Leon Heijmans | 07-01-2021 - 10:28

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Paradijs in Paradiski deze ochtend :D

Foto bij weerbericht reactie 87850

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 07-01-2021 - 10:35

Niels van Bockel

Oh wat mooi! Ons geliefde Paradiski! 😍

Niels van Bockel | 08-01-2021 - 19:13

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Skigebieden niet open maar langlauffen kan wel :)

Foto bij weerbericht reactie 87851

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 07-01-2021 - 10:36

Hek .

Dit jaar geen skivakantie helaas het is niet anders.
Trouwens alleen maar een luxe probleem denk aan al die mensen die Corona hebben of gehad hebben. En denk ook aan de zorgmedewerkers.

Hek . | 07-01-2021 - 10:40

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Seiser Alm vandaag! Normaal opent dit gebied op 18 januari

Foto bij weerbericht reactie 87853

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 07-01-2021 - 11:13

Dennis Dolomieten

Mag ook vandaag open gaan 😉
Prachtig hoor!

Dennis Dolomieten | 07-01-2021 - 11:19

Bertil Blaas

Gerda ! Dit is jullie kans. 18/1 ⛷⛷
Beter en mooier wordt het NIET !!

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 11:26

Gerda Hensen

Oh Bertil, je moest eens weten hoe graag ik zou willen. Maar ja, een negatief reisadvies tot half maart; dus alleen noodzakelijke reizen. Ik kan met de beste wil van de wereld een wintersportvakantie niet als noodzakelijke reis bestempelen. En het zou m.i. geen recht doen aan de inzet van alle zorgmedewerkers, die zich de benen uit het lijf lopen om de noodzakelijk zorg te bieden. Maar ja, mijn wintersporthart huilt wel😢.

Gerda Hensen | 07-01-2021 - 12:16

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hier wil te toch vanaf knallen, maar helaas gaat dit jaar niet lukken. En Gerda je hebt helemaal gelijk, we mogen nog blij zijn dat er nog corona vrij zijn gebleven. En jaartje met pijn, en hopelijk volgend jaar weer op en top genieten van ons geliefde sport en Alpen.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 07-01-2021 - 12:49

Dennis Dolomieten

Gerda, dan volgend jaar maar flink uitpakken op de wintersport. 🥂

Dennis Dolomieten | 07-01-2021 - 13:07

Dennis Dolomieten

Nog 1 uit de Dolo's.

Foto bij weerbericht reactie 87855

Dennis Dolomieten | 07-01-2021 - 11:20

Bertil Blaas

👌👌

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 11:26

Carolien *

Oh oh .... wat mooi... zucht...

Carolien * | 07-01-2021 - 19:03

Marjon J

Wow😍😍, van deze plaatjes word ik zelfs jaloers😉. Vajolet Torri in de Catenaccio??

Marjon J | 07-01-2021 - 19:37

Marja Skiër

Wat een prachtige dag in de Alpen en Dolomieten! En wat een kou! Ik ben eens in Fügen aangekomen toen het er -20 gr vroor. Jeetje, dat was koud! Maar het geeft wel een heldere blauwe lucht. Wat is onze wereld toch mooi hè? Goede dag om ons dat weer even te realiseren.

Marja Skiër | 07-01-2021 - 12:02

Koen Van de Pol

Mijn dag kan niet meer kapot, wat een plaatjes weer ❄️🏔🌨🎿⛷

Koen Van de Pol | 07-01-2021 - 12:21

Bertil Blaas

Zie ik flink winterse kaarten van GFS en Ecwmf vanaf 15 Jan ——- en verder ? in ons eigen wintersport land ? Of is het een meteo fopspeen ? Hoe zie jij dat evolueren Michael ? 🥶🥶?

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 12:46

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Is nog ver weg Bertil, maar zou heel mooi zijn als het uitkomt

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 07-01-2021 - 12:52

Dennis Dolomieten

Heb nog niet gekeken, maar dat willen we!

Dennis Dolomieten | 07-01-2021 - 13:05

Gerda Hensen

Michael heeft het wel over een verrassing in zijn laatste zin. Over een cliffhanger gesproken😙

Gerda Hensen | 07-01-2021 - 13:19

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔

Voor mij mag het in heel de Alpen dumpen als een malle 🏔️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️. Als er niemand mag komen dan maar jaloers makende beelden 😁...

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔 | 07-01-2021 - 13:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemiddag Bertil. Zoals het er nu naar uitziet duikt de vrieskou vanuit Scandinavië Polen in. Zuidwestelijke hogedruk duwt de vrieslucht helaas te oostelijk weg. De kou zit rond die tijd wel dicht in de buurt. Mss pakt het noordoosten er nog een staartje van mee. Ik houd het goed in de gaten😇👋

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 07-01-2021 - 13:52

Bertil Blaas

Michael dank je.
Wachten en volgen het rustig af hier. Onder tussen ☕️🍰☕️

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 14:06

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat zijn de foto's weer schitterend, echt genieten. En wat een prachtige omstandigheden. 🤤🤤🤤🤤🤤

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 07-01-2021 - 12:55

Robert B

Lander, als je dit leest: een tijdje geleden (ik dacht begin december) plaatste je een 2 plaatjes met de actuele sneeuwhoogte, met een vergelijking tot een jaar geleden op dezelfde dag. Heb je enig idee hoe dat er nu uit ziet?

Robert B | 07-01-2021 - 13:08

Lien Les Aravis

Plaatje van vanmorgen. Ijzig koud wel! 🥶

Foto bij weerbericht reactie 87875

Lien Les Aravis | 07-01-2021 - 14:45

Marco Houtman

Wauw wat mooi

Marco Houtman | 08-01-2021 - 10:44

bart de witte

Hoi Michael,
Ik las net met plezier bijgaand artikel:
www.scientias.nl/dramatische-verandering-boven-de-noordpool-kan-ons-weleens-op-extreme-kou-en-sneeuw-trakteren/
"the Beast of the East ... ik lees het graag, is dit een realistisch scenario volgens jou?
Groeten uit helaas regenachtig België

bart de witte | 07-01-2021 - 15:58

Bertil Blaas

Bart, die Pool wervelsplit van ‘18, leverde in Tirol een paar meter ❄️Op.
Maar een dergelijk fenomeen, hoeft niet per definitie bere kou te betekenen. Kan ook zacht weer opleveren. Ligt er maar net aan, waar de uitbraak zich manifesteerd. Interessant artikel 👍

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 16:36

Paul Bongers

Kijk eens aan Marja❄🌨😉

Foto bij weerbericht reactie 87878

Paul Bongers | 07-01-2021 - 16:19

Mickey Visser

Oehhh Marja ! Wij wachten op de live-beelden 😜

Mickey Visser | 07-01-2021 - 16:49

Clemens Gjertsen

Maar om Vijlen nu direct een 'bergdorpje te noemen...dat is wel erg chauvinistisch. Nog even en L1 wil dit dorp ook inde vaste sneeuberichten van SH...

Clemens Gjertsen | 07-01-2021 - 18:46

Bertil Blaas

Clemens geen gek idee.
Aan de kerk zijde van het Bergdorp zou heel goed een sleeplift te realiseren zijn met kleine afdaling van 100 m lengte. Wie weet 😇

Bertil Blaas | 07-01-2021 - 19:52

Marja Skiër

Hier helaas niets, geen sneeuw ❄️ vlok gezien 😓

Marja Skiër | 07-01-2021 - 20:23

Clemens Gjertsen

Bertil, zojuist gespot: de enige telefooncel in, jawel, Vijlen.

Foto bij weerbericht reactie 87890

Clemens Gjertsen | 08-01-2021 - 04:28

Clemens Gjertsen

Marja, al in het diepvriesvak van de supermarkt gekeken?

Clemens Gjertsen | 08-01-2021 - 04:30

Gerda Hensen

Jeempie Clemens, kon je niet slapen of had je nachtdienst?

Gerda Hensen | 08-01-2021 - 08:47

Marja Skiër

Ik sliep in ieder geval op die tijd!

Marja Skiër | 08-01-2021 - 09:01

Dennis Dolomieten

😂

Dennis Dolomieten | 08-01-2021 - 09:42

Bertil Blaas

Jongens perfecte humor 😂😂😂

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 10:04

Clemens Gjertsen

Hier begint de Winterdienst om 04:00 met sneeuwruimen (als het gesneeuwd heeft) en daar wordt je wel wakker van...komen langs onze slaapkamer...

Clemens Gjertsen | 08-01-2021 - 10:34

Anne-Marie Hogenhuis

Lees net dat in Frankrijk de skigebieden pas op zn vroegst op 1 februari open zullen gaan,ben benieuwd!

Anne-Marie Hogenhuis | 07-01-2021 - 19:33

cornelia kegge

Zou het dan enkel voor de Fransen zijn?

cornelia kegge | 07-01-2021 - 21:27

Marja Skiër

Goedemorgen allemaal, weer een dag zonder onze sneeuwmannen! We maken er zelf maar een feestje van hè? Kans op sneeuw alhier is 10% vandaag, dat wordt dus niets! We zullen op een andere manier de dag mooi moeten maken. Ideeën zijn welkom!

Foto bij weerbericht reactie 87895

Marja Skiër | 08-01-2021 - 09:06

Gerda Hensen

Ben van narigheid aan het poetsen gegaan. En nu een lekkere kop koffie. Maar de breaking news van Michael biedt perspectief🤞🤞

Gerda Hensen | 08-01-2021 - 09:55

Bertil Blaas

Marja, in zuid-LB hele ochtend wat natte sneeuw. Ligt op auto vensters.

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 10:06

Paul Bongers

In Vaals en Vijlen ligt actueel 10 cm sneeuw!

Paul Bongers | 08-01-2021 - 10:26

Paul Bongers

Foto bij weerbericht reactie 87918

Paul Bongers | 08-01-2021 - 10:55

Clemens Gjertsen

Mooie foto, dan lijkt Corona ver weg...

Clemens Gjertsen | 08-01-2021 - 11:18

Marja Skiër

Ik woon 60 km noordelijker! Hier in Belfeld (Venlo voor de niet-Limburgers) is geen vlokje te bekennen! Alleen maar nattigheid😓

Marja Skiër | 08-01-2021 - 12:40

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Prachtig, zo wit ik het hier ook hebben (regio Hilversum).

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 12:49

Peter N

Goedemorgen allemaal nou ik begin maar effe met het kijken naar de mooie sneeuw beelden op de Belgische TV 📺 en dan om 10 uur komt de eerste afdaling van de mannen uit Adelbode , en om 12.45 smiddags de tweede run . En dat onder het genot van een heerlijk bakje vers gezette segafredo ☕️ koffie 👍 . En zo gaan we maar weer een nieuwe lockdown dag doorworstelen pffff erg he lieve mensen😀😀😀👍

Peter N | 08-01-2021 - 09:30

Bertil Blaas

Helemaal mee EENS. 👍☕️👍

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 10:07

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Helaas aan het werk, dus kan Adelboden niet zien. Morgen weer. Maar de komende weken wordt het prachtig op Eurosport met volgende week Wengen en de week erop Kitchbühel.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 10:14

Peter N

Oké dat is mooi Bertil en Roland zo komen we de week wel weer door met al die mooie sneeuwbeelden. En ja Roland het werk gebeuren zit er na 51 jaar werken voor mij eindelijk op ben nu nog mijn verlof uren aan het opmaken tot en met april en 10 april ben ik er officieel uit dus ik heb nu tijd genoeg pfffff.👉🌨🏔⛷😀👍

Peter N | 08-01-2021 - 10:36

Sigrid Ribbers

Adelboden.. mooi plaatsje..
Helaas zit ikop mijn werk en kan dus niet live kijken..
En van de rest krijg ik eigenlijk weinig mee.. vanaf maart 'gewoon' aan het werk..
Maar soms zakt me de moed ff in de schoenen.. maar heey.. de verhalen, het weerbericht, de foto's maken dan een heleboel goed!
Fijne dag!❄❄☃️☃️

Sigrid Ribbers | 08-01-2021 - 12:00

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Foto bij weerbericht reactie 87897

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2021 - 09:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Break! Het #ECMWF verwacht eind volgende week alsnog een kouinval! Luchtdrukstijgingen boven de Noorse Zee duwen de #vorstgrens vanuit het noordoosten tot over België. Boven het sneeuwdek in Limburg is dan zelfs strenge #vorst mogelijk! #afwachten #WINTER

Foto bij weerbericht reactie 87898

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2021 - 09:33

Dennis Dolomieten

Had mijn schaatsen net weer opgeruimd! 😉

Mooie kaarten weer in elk geval 😇

Dennis Dolomieten | 08-01-2021 - 09:45

Peter N

Morgen Michael nou dat zijn leuke en vooral koude berichten ik hoop dat jou voorspellingen uit gaan komen voor eind volgende week .👉🌨❄️❄️🏔⛷👍

Peter N | 08-01-2021 - 10:06

Bertil Blaas

Oei, dus toch hetgeen ik gister even aanhaalde ?
Winkels op slot, heb gene handschoenen meer. Wat nu ?

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 10:09

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Webshop Bertil

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 10:16

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Dat zou heel mooi zijn, maar hoop dat er ook sneeuw bij zit. Maar dat zal wel niet

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 10:16

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔

Michael hoorde en zag een mooie nordstau op het menu 🏔️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️🙋

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔 | 08-01-2021 - 10:18

Clemens Gjertsen

Zag dat gisteravond ook op het neerslagkaartje van www.wetter3.de: weliswaar met veel onzekerheid (10 dagen horizon) maar met name noordoostkant lijkt nu op ramkoers te liggen.

Foto bij weerbericht reactie 87915

Clemens Gjertsen | 08-01-2021 - 10:40

Sigrid Ribbers

Yeahhh..Laat maar komen❄❄❄❄❄⛸

Sigrid Ribbers | 08-01-2021 - 12:03

Patrick Vierwind

We zullen wel verder kijken wanneer het binnen de betrouwbare termijn is.

Patrick Vierwind | 08-01-2021 - 12:12

Marja Skiër

Hoi hoi hoi! Michael zo mag jij mijn dag weer goedmaken! Is er toch nog hoop op locale winterse gevoelens! 👍👍👍

Marja Skiër | 08-01-2021 - 12:42

Niels van Bockel

Nog wel ver weg, vind je niet? @Michael

Niels van Bockel | 08-01-2021 - 19:16

Peter N

Wel weer mooie beelden van de afdaling heren uit Adelbode.👉🏔⛷👍

Peter N | 08-01-2021 - 10:39

Marco Houtman

Heerlijk deze berichten!!! Zou wel weer eens leuk zijn flinke vorst en sneeuw in Nederland, nou ja in Noord Holland altijd wel effe spannend.

Marco Houtman | 08-01-2021 - 10:50

Gerda Hensen

Marco, wij wonen ook in Noord Holland en missen daardoor vaak de sneeuwboot.

Gerda Hensen | 08-01-2021 - 12:55

Sneeuwhoogte.nl | Michael

De operationele run (rode lijn) heeft de hoogste resolutie waarde / rekencapaciteit. Deze uitkomst is duidelijk kouder dan het ensemble gemiddelde. Het is een signaal. Meer niet. We moeten opnieuw afwachten.... ;-)

Foto bij weerbericht reactie 87921

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2021 - 11:27

Dennis Dolomieten

Zeker afwachten, maar toch wel zo leuk👍

Dennis Dolomieten | 08-01-2021 - 16:05

Guido van Wegen

Stel dat er niets van terecht komt, dan nog is de opwinding voor dit moment veel waard Michael! We kunnen de komende dagen weer met spanning uitkijken naar de berichten! Bravo Zulu!

Guido van Wegen | 08-01-2021 - 19:53

Peter N

Je houd het Spannend Michael 👉❄️😀👍

Peter N | 08-01-2021 - 11:36

Henrick J

Goedemorgen allemaal.... Geen berichten van onze weermannen vandaag. Maar wel een BREAK ❄🌨❄...van Michael. Ziet er weer veel belovend uit. Krijg gelijk weer kriebels🤪🙃🤪 van deze berichten...Dus op naar morgen.

Henrick J | 08-01-2021 - 11:56

marc van de poel

In Bulgarije (Banko) ligt er wel sneeuw, maar is afdalen naar de vallei voorlopig niet mogelijk.
De skigebieden zijn allemaal wel gewoon open, met strenge voorschriften aan de hoofd gondel.

Foto bij weerbericht reactie 87927

marc van de poel | 08-01-2021 - 12:01

marc van de poel

Is natuurlijk Bansko, he, niet Banko

marc van de poel | 08-01-2021 - 12:01

Snowboarder

We gaan weer met zijn allen in de wachtkamer zitten. Half januari is natuurlijk het mooiste moment om er een leuke vorstperiode uit te halen. Lukt deze aanval weer niet dan vrees ik dat het er ook deze winter niet van komt. Maar we hebben weer een spannende week voor de boeg waarschijnlijk met wisselende weerkaarten. Maakt het wel zo leuk.

Snowboarder | 08-01-2021 - 12:35

Bertil Blaas

3 landenpunt 10 cm

Foto bij weerbericht reactie 87940

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 14:04

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 87941

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 14:04

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 87942

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 14:31

Kees Hoeks

Heerlijk Bertil. Heerlijk. 🤩

Kees Hoeks | 08-01-2021 - 14:44

Gerda Hensen

Echt tof, dit zou ik heel graag zien bij mij in de omgeving. Dat wordt weer duimen🤞🤞

Gerda Hensen | 08-01-2021 - 15:00

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Gerda hier zit nog iemand te wachten op dit soort landschap. Wat wil ik graag daar met mijn camera 📷 daarin lopen

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 15:15

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Bertil geniet van je foto's 👍🏻

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 15:16

Dennis Dolomieten

Heerlijk!

Dennis Dolomieten | 08-01-2021 - 16:03

Bertil Blaas

Het Vylenerbos stond stamp vol zodat we verder zijn gereden naar 3 land punt.
Maar wel even over de Belgische grens en aan Belgische zijde omhoog gereden. Een mooi pak. Kerst plaatjes. Wel nevelig.

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 16:07

Peter N

Schitterend Bertil enne wat is de hoogste berg daar in de omgeving dan gooi ik effe mijn ski’s achterin en dan hop naar het drielandenpunt om effe een baantje te glijden 😂😂⛷⛷⛷😂😂😂👉🌨🌨👍

Peter N | 08-01-2021 - 16:12

Gerrit Lachaert

Snowworld Langgraaf ligt daar in de buurt, maar dicht tot 18-januari.

Gerrit Lachaert | 08-01-2021 - 16:30

Koos Beijer

Geluksvogel ben je,Bertil!!!🤣🌨🌨☃️😍🌨😍🌨

Koos Beijer | 08-01-2021 - 16:49

Niels van Bockel

Wat een enorm verschil met ons hier.. Daar is het een echt winterwonderland en hier leven we in een illusie dat we denken dat er wellicht natte sneeuw over komt waaien.. Enjoy the snow @Bertil

Niels van Bockel | 08-01-2021 - 19:18

Sigrid Ribbers

En nou hopen dat ook de Achterhoek de volgende keer aan de beurt is..❄❄❄

Sigrid Ribbers | 09-01-2021 - 09:31

Bertil Blaas

@@Peter N Je kon makkelijk op 🎿 het veld af skiën

Foto ook 3 Landenpunt

@@Paul Bongers.
Excuses ivm eigen fout verwijdering eigen reactie is ook je mooie sneeuwman verdwenen vandaag

Foto bij weerbericht reactie 87954

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 17:15

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Ben toch wel jaloers op je Bertil. Geniet maar van de sneeuw. En morgen wel weer foto's plaatsen je.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2021 - 17:30

Paul Bongers

Geen probleem, Bertil. Daar is ie weer! 😉

Foto bij weerbericht reactie 87956

Paul Bongers | 08-01-2021 - 18:34

Paul Bongers

Komt uit Vijlenerbosch

Paul Bongers | 08-01-2021 - 18:34

Bertil Blaas

Okee Paul 👍👍⛄️⛄️

Bertil Blaas | 08-01-2021 - 19:33

Marjon J

Heerlijk, om nu ook eens van jullie plaatjes te genieten, top👍👍. Hopelijk zet het door, het is iedereen gegund in NL!

Marjon J | 08-01-2021 - 21:23

Sigrid Ribbers

😲😲maar een klein beetje jaloers..🤗😄😉

Sigrid Ribbers | 09-01-2021 - 09:29

Dennis Sival

Allemachtig wat een mooie plaatjes.... Te mooi

Dennis Sival | 08-01-2021 - 18:51

Wendy VdB

Hele gave foto’s, zeg! Hier een frisse en overwegend zonnige dag, op zich ook niet verkeerd. Het was zelfs rond 17 uur nog ‘licht’ buiten. Hoop dat de sneeuw nog even blijft liggen daar!

Wendy VdB | 08-01-2021 - 21:31

Peter N

Spanje is toch het land van de zon 🌞en het strand 🏖 en nu lees ik dat er nu temperaturen zijn gemeten van min -35 gr. En in Madrid ligt een dik pak sneeuw 🌨 is het weer klimaat op hol geslagen ???? het lijkt wel of het WEER de weg kwijt is in Europa . 👉❄️❄️❄️🌨🌨🌨👍

Peter N | 08-01-2021 - 21:35

Dennis Sival

Ja ik net dat ze door Madrid aan het skien/langlaufen zijn. Ik wacht hier in zuid Holland zuid ook nog op iets wat lijkt op sneeuw anders dan de ijsklonten van mijn vriezer

Dennis Sival | 08-01-2021 - 21:38

Peter N

We houden de moed erin Dennis. Misschien eind volgende week een serieuse kou inval .👉❄️❄️❄️🌨👍

Peter N | 08-01-2021 - 21:43

Dennis Dolomieten

Die -35 graden is gemeten door een niet officieel meetstation op 2000mtr in het noorden van Spanje. Deze plek is gecreëerd door amateurs die hebben gekeken naar de koudste plekken in Spanje. Deze plek ligt in een kom tussen bergkammen in. Een soort microklimaat. Koude lucht is zwaarder dan warme. In zuid Spanje is het nu 5 tot 10gr.

Dennis Dolomieten | 09-01-2021 - 09:49

Anita Wintersportfan

Zit me te vergapen op de Belgische zender aan die prachtige sneeuwbeelden en mensen die aan het skiën zijn...zucht...😕

Anita Wintersportfan | 09-01-2021 - 10:30

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord