Sneeuw voor het zuiden van Zwitserland

En zo kabbelt het wintersportseizoen rustig door. Een winter met veel sneeuw. En er is nog veel meer poeder onderweg! Aan mooie foto's geen gebrek. Wel aan sfeer op de pistes. Want die zijn leeg en verlaten. Toch blijf ik positief. Want er komt een moment dat wintersport weer mogelijk is!


Een van onze lezers is in Les Arcs. @Live Updates


De liften staan er stil. Wel met een lading sneeuw op het kussen! @LiveUpdates

föhnstorm noordzijde
In de noordelijke föhndalen gaat het actueel flink tekeer. Het luchtdrukverschil is op relatief kleine afstand groot. Tussen de zuid en noordkant bedraagt dit ruim 12 hPa. Hoe groter het verschil, des te meer wind! Op de weerkaarten is dit ook goed te zien. De lijnen van gelijke druk staan dan ook erg dicht op elkaar. De aanjager van deze föhnstorm is een diepe stormdepressie boven de noordelijke Noordzee. Deze raddraaier diepte uit tot maar liefst 955 hPa. Aan de zuidzijde van deze depressie woedt op de centrale Noordzee in een smalle knijpzone een zware zuidwester storm. In de Alpen gaat het ondertussen ook flink tekeer. Vooral de Zwitserse noordkant krijgt er flink van langs. Het Zwitserse Altdorf (450m) meldde een windstoot van maar liefst 133 km p/u! De stormachtige wind houdt vandaag de hele dag nog aan. Vannacht neemt hij uiteindelijk vanuit het zuidwesten langzaam wat in kracht af.


Vanwege het grote luchtdrukverschil woedt er aan de noordkant van de Alpen een zware zuidwesteljke föhnstorm. @Wetterzentrale GFS


Het Zwitserse Altdorf (450m) noteerde een windstoot van maar liefst 133 km p/u. Dat is meer dan op de veel hoger gelegen Kleine Matterhorn. Typisch voorbeeld van meer wind in het lager gelegen föhndal. #föhnstorm @Meteocentrale.ch

Veel sneeuw in aantocht
Vandaag valt er vooral in het zuiden van Zwitserland periodiek wat sneeuw. Het meest waarschijnlijk rond de zuidwestelijke stauhellingen van Tessin. Hier verwacht ik ongeveer een centimeter of 20 à 30. In de Franse Alpen valt lokaal ook wat sneeuw. Maar dan meer in de vorm van een lokale bui. In de Italiaanse Ligurische Alpen / Bardonecchia / Aosta en de gehele noordzijde komen lokaal wat föhn opklaringen voor. Hier blijft het grotendeels droog. Vanaf vrijdag gaat de sneeuwkraan in fases volledig open. Storingen trekken frequent van west naar oost over de regio. Dit betekent periodiek sneeuw voor het hele Alpengebied. Het meest voor de traditionele Frans / Zwitserse west stau gebieden. Hier valt de komende week met gemak een dikke 1 tot 1,5 meter! Het kan allemaal niet op dit jaar. Het doet pijn dat we er niet van kunnen genieten!


Verwachte sneeuwval voor het westelijke Alpengebied. Hier gaat de sneeuwkraan de komende week  volledig open! @WetterOnline


In Oostenrijk en de Dolomieten verwacht ik de komende periode ook flink wat sneeuw! @WetterOnline ECMWF


Een fijne dag nog. Zaterdag meldt Lander zich weer!
 

Met vriendelijke groet,Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael
 

NB. Tot zeker eind maart geldt een negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland. Gezien het negatieve reisadvies hebben wij besloten om vanaf 1 januari om de dag weerberichten te schrijven.

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Sneeuwhoogte.nl

Omdat wintersport ook de komende maanden niet mogelijk is hebben wij besloten om per 1 februari te stoppen met het schrijven van weerberichten. Mocht de situatie alsnog veranderen dan starten we uiteraard weer op. Wij hopen op jullie begrip!

Sneeuwhoogte.nl | 21-01-2021 - 09:10

Monne vG

Heel jammer maar begrijpelijk, zal wel afkicken worden.

Monne vG | 21-01-2021 - 09:16

kees asscheman

Heel erg jammer, misschien nog wel prachtige foto's?

kees asscheman | 21-01-2021 - 09:23

Bas Appelman

Absoluut jammer, maar zeker te begrijpen

Bas Appelman | 21-01-2021 - 09:26

Sigrid Ribbers

😲😲jammer maar wel begrijpelijk...🤦‍♀️

Sigrid Ribbers | 21-01-2021 - 09:27

Jack Engelen

Aaaah dat gaat het 2 daagse pleziertje (weerbericht + foto's) maar ik begrijp het wel hoor...
Hopen dat maart/april nog wat gaat worden...:)

Jack Engelen | 21-01-2021 - 09:32

Michael Gerritsjans

Bedankt Michael en Lander! Ik wens iedereen sterkte en gezondheid de komende tijd!

Michael Gerritsjans | 21-01-2021 - 09:38

Sylvia Skifan

Bedankt Michael en Lander! Ik hoop, dat we wel nog van foto’s kunnen genieten. Het is jammer. Hopelijk komt er nog verandering in, maar ik denk dat het pas aan het eind van dit jaar gaat worden, voor we weer op vakantie kunnen. Misschien dan maar twee keer gaan, zodat ze in de wintersportgebieden toch nog wat inkomsten hebben. Iedereen sterkte en blijf gezond!⛷😁

Sylvia Skifan | 21-01-2021 - 09:45

Dennis  Dolomieten

Gelukkig het is nog geen 1 februari!🙃

Dennis Dolomieten | 21-01-2021 - 09:47

Henk Jongkind

Goedemorgen Michael en Lander, gelukkig duurt het nog even voordat het 1 februari is. Zal even wennen zijn maar het is niet anders. Optie voor april met potlood in de agenda gezet. Voor iedereen stay safe.

Henk Jongkind | 21-01-2021 - 09:54

Marco Houtman

🥶🥶🥶🥶 Nee Michael & Lander dat is nog meer slech nieuws 😥😥 We kunnen niet op wintersport en nu gaat dit ook nog stoppen. Heel jammer maar begrijpelijk. Tot oktober dan maar want ik zie het dit seizoen niet meer gebeuren helaas

Marco Houtman | 21-01-2021 - 10:00

Gerrit Lachaert

Weermannen, begrijpelijk. Is het mogelijk om het forum dag per dag open te stellen voor commentaren en fotos ?

Gerrit Lachaert | 21-01-2021 - 10:08

Sneeuwhoogte.nl

Dat is een goed idee. Gaan we doen!

Sneeuwhoogte.nl | 21-01-2021 - 10:17

Gert-Jan C.

Goed idee inderdaad! Toch nog wat winterse sfeer opsnuiven :) Bedankt voor de nieuwsberichten mannen!

Gert-Jan C. | 21-01-2021 - 12:32

Sigrid Ribbers

🤗👍

Sigrid Ribbers | 21-01-2021 - 12:40

Marja  Skiër

Goed voorstel Gerrit, dan hebben we elkaar tenminste nog. Sneeuwhoogte zien hopelijk toch wel het belang van dit medium in deze tijden? We kletsen een beetje samen over wat er gebeurt in relatie tot ons aller wens om tzt weer volop van de sneeuw vakantie te kunnen genieten. Het leven is nu zo kaal en schraal, als dit verzetje er dan ook nog af zou gaan....dat zou ik heel verdrietig vinden.

Marja Skiër | 21-01-2021 - 15:51

Marcel Br

Hier in oostenrijk wordt volop geskied! We lezen jullie berichten dan ook braaf elke dag, maar het is begrijpelijk dat door het wegblijven van de Nederlandse wintersport toeristen het voor jullie minder relevant is. Overigens zijn de oostenrijkers het hier er ook unaniem over eens dat het echt 'schicksal' is dat er juist dit jaar heel goede sneeuwcondities zijn. Maar goed, elk nadeel heb z'n voordeel; het is op het moment ook wel erg fijn met zo weinig mensen op de pistes... ;o)

Keep up the good work! We blijven jullie in ieder geval op Twitter volgen!

Marcel Br | 21-01-2021 - 10:24

Lien Les Aravis

Oh zo jammer! Ik woon hier en baseer me altijd op jullie super nauwkeurige weerberichten. Maar begrijp het wel. Nog een fotootje van gisteren in Manigod.

Foto bij weerbericht reactie 88906

Lien Les Aravis | 21-01-2021 - 11:06

marc van de poel

Nu hadden we eens een weerbericht dat praktisch altijd prima was.
Maar begrijpelijk.
De doelgroep zijn de mensen die op wintersport gaan.
En die doelgroep is momenteel niet aan de orde.
Bedankt in elk geval van jullie duidelijke weerberichten.

marc van de poel | 21-01-2021 - 11:22

marc van de poel

Het is niet overal even rustig.
Skiën en terrasje doen in Servië

Foto bij weerbericht reactie 88908

marc van de poel | 21-01-2021 - 11:23

Gerda Hensen

Oef, dat bericht komt binnen. Het is - gegeven de omstandigheden - een zeer begrijpelijk besluit, maar jeempie wat vind ik dit spijtig. Mijn tennishal is dicht, mijn sportschool is dicht en over het gebrek aan sociale contacten ga ik het niet eens hebben (immers, blijf zoveel mogelijk thuis). Het is daarom een dagelijks genoegen om op deze site nog wel het wintersportgevoel te kunnen voeden en daarmee een soort van virtuele skivakantie te hebben. Het zou wel fantastisch zijn om de site open te houden, zodat we over en weer nog wel dingen met elkaar kunnen delen. En foto’s van degenen die ter plekke zijn, blijven uiteraard van harte welkom.
Lander en Michael, mijn oprechte dank voor het feit dat jullie ondanks alles ons hebben verblijd met de weerberichten en schitterende foto’s. Ik hoop verder oprecht dat de situatie voor jullie geen consequenties heeft in de continuering van jullie werkzaamheden. Graag tot het volgende seizoen.

Gerda Hensen | 21-01-2021 - 11:27

Marja  Skiër

Ik sluit me helemaal bij je aan Gerda, ik had zo ongeveer dezelfde reactie gepost boven. Het is een dagelijks pretje bij de koffie om te lezen en te zien hoe onze virtuele sneeuwvakantie zich voltrekt. En we spreken nog een beetje met elkaar, dat is voor mij heel belangrijk. Ik zit ook maar thuis te zitten, alles is dicht en nu ook geen bezoek meer. Dan is deze site heel belangrijk. Een sociale functie mag het ook hebben toch?

Marja Skiër | 21-01-2021 - 15:55

Greet ☀️

Helemaal eens met jullie, dames @Gerda en @Marja, stiekem toch nog even wegdromen van wat kon zijn, en genieten van de leuke foto’s van wie er woont/werkt, de fijne reacties onderling, ... enfin alles begrip voor de beslissing, maar een focus op de zomerbergvakantie da’s nu ook nog net wat te ver af! ❄️⛷🏔

Greet ☀️ | 21-01-2021 - 18:42

Patrick Vierwind

Ohh jammer dit, maar wel leuk dat het forum open blijft

Patrick Vierwind | 21-01-2021 - 11:37

Marjon J

Ach, dat is jammer!! Inmiddels toch een soort sneeuw-community hierzo, waar ik graag m’n updates deelde (én natuurlijk de weerberichten volgde👍). Maar ik snap dat jullie niet voor die anderhalve man en een paardenkop (ik werp me dan maar op als die laatste😉) weerberichten blijven schrijven. Hopelijk komen er snel betere tijden, en kunnen we allemaal weer genieten van de bergen, de sneeuw, de uitzichten, de berglucht, het gevoel van vrijheid en alles wat het zo mooi maakt hier!!

Marjon J | 21-01-2021 - 11:55

Paul Bongers

Tja wat zal ik zeggen, alles is al gezegd. Maar ik begrijp het wel hoor. We blijven chatten en foto's plaatsen begrijp ik. Dat is ook mooi. We moeten tegenwoordig kijken naar datgene dat juist WEL mogelijk is, en niet naar wat niet mogelijk is. Keep up the good ( snow) spirit!😇😊🌨❄🌞🎿🎿

Paul Bongers | 21-01-2021 - 12:20

Daan Sneeuw

Michael en Lander,

Deze keuze is volledig te begrijpen. Je bent toch afhankelijk van de doelgroep en wanneer die niet op wintersport kunnen, dan wordt het een lastig verhaal.
Ik verwacht zelf zeker in februari of maar nog naar Saint Sorlin d’Arves te moeten en zal updates van Les Sybelles altijd blijven uploaden onder deze plaatsnaam.

Daan Sneeuw | 21-01-2021 - 12:52

Mickey Visser

Fijn Daan ! 😃👍

Mickey Visser | 21-01-2021 - 13:28

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Gelukkig hebben we nog een aantal weerberichten voordat het februari is. Is inderdaad wel een begrijpelijke besluit, nu we dit seizoen toch niet naar ons geliefde Alpen en skisport kunnen. Leuk dat we wel van de foto's en opmerkingen kunnen genieten. Michael en Lander hartelijke dank voor jullie mooie en goede (begrijpelijke) weerberichten 👍🏻⛷️🏔️

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 21-01-2021 - 12:56

Steph Priem

Na twee annuleringen, vertrek ik hopelijk zaterdag voor een week naar Zwitserland Sankt Moritz, als Belg zijn we daar nog welkom zonder quarantaine toestanden. Bij terugkomst in België twee testen en een weekje quarantaine, als gepensioneerde allang genoeg in mijn kot gezeten.

Steph Priem | 21-01-2021 - 13:19

Harry Verduin

nou steph als je daarna weekje in quarantaine gaat, kan ik maar 1 ding zeggen! CHAPEAU !! jij bent tenminste een mens die voor zichzelf opkomt en niet zo'n schaap die onze dwaze politici rijk maakt

Harry Verduin | 21-01-2021 - 18:00

Clemens Gjertsen

Clemens Gjertsen | 21-01-2021 - 18:13

Steph Priem

Was de hotspot, dinsdag gans de lokale bevolking en alle buitenlandse werknemers van Sankt Moritz en omgeving getest, zij die besmet waren onmiddellijk in quarantaine. In Zwitserland pakt men de koe bij de horens, daar kunnen ze in de lage landen nog iets van leren. Hopelijk nu één van de veiligste plekken 🤞.

Steph Priem | 21-01-2021 - 18:23

Gerrit Lachaert

Juist, voor zichzelf. Er bestaat daar een ander woord voor dat begint met ‘ego’.

Gerrit Lachaert | 21-01-2021 - 19:06

Sjaak W

Mijn zegen heb je Steph, als ik de kans zou krijgen qua tijd zou ik hetzelfde doen. 👍

Sjaak W | 21-01-2021 - 19:48

henriette

Jaloers! Ik hoop nog altijd dat Zwitserland de regels voor Nederlanders gaat veranderen in februari zodat we ook nog een paar dagen kunnen gaan naar Wengen!

henriette | 23-01-2021 - 10:51

henriette

Helemaal mee eens!

henriette | 23-01-2021 - 10:52

Mickey Visser

Michael en Lander, bedankt ! Ik ga jullie weerberichten enorm missen. Hopelijk tot snel en anders zit ik er volgend seizoen weer klaar voor. ☕️🍪

Het zou inderdaad leuk zijn als we, bij gebrek aan beter, zélf deze site levend kunnen houden. Het is toch wel een dagelijks lichtpuntje hoor 🙂

Mickey Visser | 21-01-2021 - 13:27

Michael de Swart

Dit is met recht echt jammer, maar zeker goed te begrijpen. Zat toch vast in mijn ochtend ritueel.

Michael de Swart | 21-01-2021 - 13:28

Ate M

Echt super jammer, is toch altijd wel het hoogtepunt van de dag (zeker nu er weinig anders te beleven is 🙂. Maar uiteraard begrijpelijk 👍⛷

Ate M | 21-01-2021 - 14:20

Marjon J

Ook nog wat beter nieuws, in 🇦🇹 blijven de skiliften open:

tirol.orf.at/stories/3086158/

Marjon J | 21-01-2021 - 15:03

Marjon J

En nog maar een plaatje dan, van mijn verlate lunchommetje

Foto bij weerbericht reactie 88927

Marjon J | 21-01-2021 - 15:07

Dennis  Dolomieten

👍

Dennis Dolomieten | 21-01-2021 - 23:15

Koen Van de Pol

Nee dat meen je niet. Maar ik snap het wel hoor. Het is niet anders. Ik had morgen naar Belle Plagne gegaan......

Koen Van de Pol | 21-01-2021 - 15:05

 Joeri Luesing

Spijtig om te lezen dat jullie gaan stoppen voor dit seizoen. Hoop dat het jaar snel voorbij gaat en snel het nieuwe seizoen aanbreekt. Tot dan en super bedankt voor jullie inspanning.

Joeri Luesing | 21-01-2021 - 15:36

Anita Wintersportfan

Jeetje jammer zeg, maar idd heel begrijpelijk! Tot zover bedankt! En misschien....klein sprankje hoop...

Anita Wintersportfan | 21-01-2021 - 16:06

Harry Verduin

Het sneeuwt in de dolos !!!!!!!

Harry Verduin | 21-01-2021 - 17:58

Mickey Visser

Het kan niet op daar dit seizoen !

Mickey Visser | 21-01-2021 - 18:02

Bart Debaere

Echt jammer Michael en Lander dat we jullie weerpraatjes gaan moeten missen. Maar wel begrijpelijk in de geziene omstandigheden. We kijken er al naar uit om volgende winter er ‘full gass’ tegenaan te gaan! 👍

Bart Debaere | 21-01-2021 - 18:21

Dennis Sival

Jammer mannen! Waar wel begrijpelijk. Mochten jullie nou volgend jaar een cursus wintersport weer geven in de Alpen (solden ofzo haha) dan ga ik mee. Lijkt me bijzonder interessant om te skiën overdag en tegelijkertijd veel meer te weten te komen over het hooggebergte weer. Tot volgend seizoen

Dennis Sival | 21-01-2021 - 19:25

Sjaak W

Yep en jammer hoor, laten we hopen dat er in Maart weer geschreven word want dat zou betekenen dat we toch nog ff kunnen😇

Sjaak W | 21-01-2021 - 19:46

Koos Beijer

Heel erg jammer,maar zoals iedereen zegt,wel begrijpelijk!!!😍🌨😍🌨😍gelukkig hebben we elkaar nog,kunnen we iedergeval berichten posten,ervaringen delen en foto's plaatsen,herinneringen ophalen!Sneeuw doet zoveel met mensen!😍🛷🌨😍🌨En hoop nog steeds dat we dit seizoen nog naar de SNEEUW mogen gaan!!!😍🛷🌨😍🌨😍🇨🇭🇨🇭🚞🇨🇭🛷😍🌨🇨🇭🚞🛷🛷

Koos Beijer | 21-01-2021 - 20:25

rick veerman

Weermannen van sneeuwhoogte.nl, bedankt voor de weerberichten de afgelopen maanden en hopelijk is er snel weer beetje licht aan het einde van de tunnel!, maar ik begrijp jullie besluit. maar hopelijk blijft er nog wat sneeuw over voor volgend seizoen. en de foto's die men af en toe in de reactie pagina zet vind ik echt betoverend mooi!!. dat geeft weer beetje vreugde in deze tijd.

rick veerman | 21-01-2021 - 22:16

Katrien DG

Weermannen, hartelijk dank dat jullie toch zo lang zijn blijven doorgaan. Jammer, maar begrijpelijk. Ik hoop hier in ieder geval nog reacties en mooie foto's te zien van iedereen. De foto's, webcams... van Les Menuires, Les Arcs en de Dolomieten doen wel wat pijn, allemaal reservaties die nu zijn geannuleerd. Allemaal geboekt voor 13 februari, afhankelijk van waar de situatie het veiligste zou zijn, maar dat zit er dus niet in. Misschien is er nog een water/sneeuwkansje voor april. Hopelijk kunnen we deze corona-ellende nu toch echt snel achter ons laten.

Katrien DG | 22-01-2021 - 08:35

marc van de poel

Beetje doelloos rondscrollen op onze geliefde weer-site.
Nu gaan ze in België ook nog verbieden om het grondgebied te verlaten.
(Mij houden ze in elk geval niet tegen)

Maar stilaan hangt het de brave burger wel de keel uit :

Geen of nauwelijks perspectief, bijna niks mag nog, vaccineren loopt hopeloos in de soep (aan dit tempo duurt het minstens drie jaar, en er is voorspeld, dat we waarschijnlijk elk jaar opnieuw gevaccineerd zullen moeten worden...!!) En nu straks ook nog geen nieuwe sneeuw-weerberichten.

Maar het initiatief om deze site open te houden voor de 'verslaafden' is prima.
Ik zou zelf durven zeggen, PRIMA.
Misschien een baken met mooie vacantiefoto's?

En dan is het zo weer november.
Licht aan de horizon.

marc van de poel | 22-01-2021 - 11:27

Peter N

Ja ja Marc het is nu eenmaal zo we moeten er maar het beste van maken man wij hebben nog een sprankje hoop op april mei gevestigd dus afwachten maar weer . 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 11:31

Gerrit Lachaert

Marc VDP, ‘warme’ oproepen om niet naar Zwitserland te gaan skiën of om niet gaan feesten in Dubai, blijken niet te werken. 160.000 Belgen dachten ‘als het niet verboden is, dan mag het’. Daarom nu het blok erop, terecht. Heb zelf citytrip naar Budapest en New York geannuleerd, skiweken in Les Menuires en Colfosco. Is dat erg ? Spijtig wel, erg niet. Blijft een luxeprobleem. Alles begon een jaar geleden, nu een vol jaar later is de situatie even erg of erger, als we nu niet doorbijten dan wordt volgende winter weer niks, willen we dat ? Dus ‘blijf in je kot’ en stel alle hoop op het vaccin.

Gerrit Lachaert | 22-01-2021 - 13:01

Erna Op debeeck

Helemaal mee eens Gerrit

Erna Op debeeck | 22-01-2021 - 14:27

marc van de poel

Gelijk heb je, Gerrit, maar ik vind het ook niet zo zeer 'erg', hoor.
Alleen vervelend..

Maar i.v.m. buitenlandse reizen wordt alles wel redelijk opgeklopt;
Er is 1 geval bekend van een Vlaamse toeriste die besmet teruggekomen is uit Zwitserland. Okee, da's er ééntje te veel, temeer omdat ze daardoor 5000 mensen getest hebben. (En nog 3 positieve gevallen gevonden, waarvan 2 gelinkt aan die skiester)Tot daar de berichtgeving.
Nu effe logisch verstand gebruiken :

België heeft dagelijks rond de 2000 besmettingen, dus ééntje uit Zwitserland?? mwaah...(verwaarloosbaar, da's 0,005%)

En verder zit België al sinds begin december op dat plateau van om en bij de 2000 cases per dag en er is geen noemenswaardige stijging geweest in de laatste dagen/week.. Dus geen Kerst- en Nieuwjaarsfeestjes-piek en ook geen Vakantie-piek.

Dus ik meen te mogen besluiten, dat zij die op vakantie zijn geweest, daar ook verantwoord een gedrag hebben gehad.

Dus ik ben het er helemaal niet mee eens dat men er 'de blok oplegt', zoals U stelt.
Want het ingebeeld probleem is...ingebeeld.

Maar uiteraard mag U een andere mening hebben.

marc van de poel | 22-01-2021 - 18:22

Steph Priem

De echte waarheid is dat het overgrote deel expats betrof die in België in de bouw, wegenbouw, transport, en onderhoudsfirma's werken en een groot deel Eurocraten, die plots verantwoordelijk waren voor uitbraken in sjiekere wijken rond Brussel.

Steph Priem | 22-01-2021 - 18:29

Gerrit Lachaert

Marc, Steph, 7000 Belgen die uit buitenland terugkwamen na de eindejaarsvakantie en die een Passenger Locator Form invulden, hebben daarna hun voeten geveegd aan het verplicht laten testen. Die krijgen nu wel een boete van 250€, maar wie weet hoeveel mensen die besmet hebben. Gaan jullie ziende blind blijven...

Gerrit Lachaert | 22-01-2021 - 19:11

Sigrid Ribbers

😏😊ik heb dezelfde mening.
Ik zeg niet dat het niet bestaat ben geen wappie maar ergens klopt er iets niet🤦‍♀️

Sigrid Ribbers | 23-01-2021 - 08:15

Peter N

Effe voor de liefhebbers nu op Eurosport 1 afdaling mannen kitzbühel spectaculaire afdaling. 👉🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 11:27

Koen Van de Pol

💪

Koen Van de Pol | 22-01-2021 - 11:31

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hahnenkam en Bellevarde 🥶🥶

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-01-2021 - 12:17

Peter Andalo

Beter commentaar op ZDF morgen de 2e afdaling.

Peter Andalo | 22-01-2021 - 18:19

Koen Van de Pol

145 km volle vaart naar beneden ⛷⛷

Koen Van de Pol | 22-01-2021 - 11:33

marc van de poel

Inderdaad knap.
Jammer genoeg onbereikbaar ver weg.
en (alweer) hevige sneeuwval in de Zuidelijke Alpen..

Foto bij weerbericht reactie 88959

marc van de poel | 22-01-2021 - 11:35

Peter Roemie

Nu weet ik dat wij hier met z'n allen verslaafd zijn aan de sneeuw, maar in de provincie Noord-Holland is er iemand die het wel heel bont maakt: hij verzamelt sneeuwballen! Van de afgelopen 20 jaar heeft hij een sneeuwbal in de vriezer liggen. Zo ook van afgelopen weekend. Bal in een zakje, datum er op schrijven, en klaar! Hij wacht nog op anderen, zodat hij kan ruilen.... :-)

Peter Roemie | 22-01-2021 - 11:39

Mickey Visser

Hahahaha, geweldig 😂👍

Mickey Visser | 22-01-2021 - 12:31

Peter N

Jaja onder het genot van een heerlijk broodje bal met saté saus ; geniet ik volop van de spectaculaire afdaling heren op de Hahnekamm in kitzbüll

Peter N | 22-01-2021 - 13:24

Peter N

En op Eurosport 2 de dames afdaling in Crans Montana het kan niet op vandaag zijn we toch nog in winterse sferen, voor de mensen die nu kunnen kijken natuurlijk. 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 13:29

Marja  Skiër

We zouden vandaag naar Kitzbühel gaan, helaas als 1e geannuleerd natuurlijk. Ik ga maar eens even terugkijken naar de wedstrijden daar. Gisteren heb ik alle opgenomen afleveringen van snowmagazine en ski&more zitten terugkijken😱. Hoe erg is het met me gesteld?

Marja Skiër | 22-01-2021 - 14:37

Koen Van de Pol

Verslaafd? Passie? Verkeerde land geboren? Het is niet te doen zo, nog een jaar wachten? Nee dat kan toch niet.....Inderdaad maar veel wintersport op de tv kijken, maar dat doe ik normaal ook. Ik had nu onderweg gezeten naar de Alpen. Nou ik ben al bezig met plannen voor het volgende seizoen, dit moet ingehaald worden ❄️🎿🏔🌨

Koen Van de Pol | 22-01-2021 - 15:24

Gerda Hensen

En het ergste is, dat er geen vaccin is tegen het sneeuwvirus😘

Gerda Hensen | 22-01-2021 - 15:55

Greet ☀️

Laat ik dat nu eens niet erg vinden @Gerda 😂😘

Greet ☀️ | 22-01-2021 - 17:41

marc van de poel

Hoj, Marja, Ik heb een vraagje voor je
Allee, niet ik, maar een Fransman, die naar Oostenrijk gaat. Ik dacht de week van 7 februari.
Die vraagt of er iets van cafés, bars of restaurants open is, en zo niet, is er uitzicht op een opening?

Dank bij voorbaat.

marc van de poel | 22-01-2021 - 18:53

Marja  Skiër

Beste Marc, ik zou het niet weten. Je ne sais pas! Ik vrees van niet maar ik heb geen glazen bol, en als ik die al had zou ik hem niet geloven want ik ben niet van de hokus-pokus. Ik hoop het voor iedereen die daar woont en voor onszelf na 9 februari dat we ook weer eens ergens een terrasje kunnen doen of ergens lekker te kunnen gaan eten. Dat zou het leven wel meer kleur geven!

Marja Skiër | 22-01-2021 - 19:11

marc van de poel

Oeps, Marja, Ik dacht dat je in Oostenrijk zat.
Sorryyyyyyyy

marc van de poel | 22-01-2021 - 19:25

Marjon J

Hoi Marc, ik zit wel in 🇦🇹...scheelt een paar letters met Marja😉. Alles zit hier dicht: hotels, alle andere overnachtingsmogelijkheden ook. Alle gastronomie en cafés idem. Tenminste tm eind februari dus alles dicht. Bovendien strenge grenscontroles, vantevoren online registreren en dit kunnen aantonen. Plus 10 dagen verplichte quarantaine (na 5 dagen kan je via pcr-test vrijtesten). Dus niet heel aantrekkelijk om in te reisen vanuit Frankrijk lijkt mij, bovendien kun je dus nergens overnachten...

Marjon J | 22-01-2021 - 19:49

Peter N

Klopt Bertil wat een valpartij was dat zeg poeh he ! Nou wij doen het wel wat rustiger aan waar hun er twee min over doen om beneden te komen zijn wij wel een kwartier bezig 😂😂😂👉🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 13:43

Koen Van de Pol

Is ook niet normaal Peter, weet je hoe hard 145km is....Ik weeg rond 95 kg, best goede ski’s maar rond de 95km ga ik toch wel op de rem. Geef mij maar verse poeder en nieuwe sporen trekken 💪

Koen Van de Pol | 22-01-2021 - 15:27

Gerda Hensen

Mijn top ligt op 75 km en dat vond ik al loeihard.

Gerda Hensen | 22-01-2021 - 15:56

Dennis  Dolomieten

Die van mij op 104km

Dennis Dolomieten | 22-01-2021 - 17:13

Peter N

Ik heb het eigenlijk nooit gemeten mijn ski snelheid maar ik heb wel sommige zwarte pistes gedaan dat ik tegen mezelf zeg remmen Peter want dit gaat te hard de tranen stonden in me ogen : maar ja dan wil ik me zoons bijhouden maar daar moet ik niet meer aan beginnen dat red ik toch niet meer , ik heb al moeite om mijn kleinzoon van 13 jaar om die bij te houden 😂😂😂 . Ja ja je wordt ouder papa geef het maar toe 🎤🎼🎼🎤 misschien kunnen jullie dat liedje wel. 😂😂😂👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 17:36

Peter Andalo

Tja Peter ik heb precies dezelfde ervaringen gehad. Eerst moest je het nog voordoen en even later vragen ze of het niet wat sneller kan. Vervolgens zit je continu achter hun aan. Ik heb het bijhouden al een tijdje geleden opgegeven.😂😜

Peter Andalo | 22-01-2021 - 18:39

Peter N

Ja dat klopt Peter wat jij zegt het zit in onze naam en natuurlijk de leeftijd : maar de verslaving blijft wel hoor en ik hoop nog heel lang te mogen en te kunnen skiën ⛷ . 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 19:02

marc van de poel

Hoi, Peter : Op een zwarte piste ga je doorgaans niet zo snel.
Da's voor die Streiff waaghalzen.
Ik maak daarop flink wat bochten, haha..

Wij halen op gladde blauwe of niet te steile rode pistes onze hoogste snelheden.
In Vars kan je op de snelste piste ter wereld als liefhebber naar beneden. (2
Weliswaar niet vanaf de top, dat zou onverantwoord zijn, je eigen grens zoeken.
Ik ben daar een twintigtal jaar geleden ooit naar beneden gezoefd, tegen ruim 100 km per uur. Werd opgemeten en je krijgt de getallen door en zo,,
Ik had de indruk dat ik dat op gewone snelle Schuss stukken ook zou halen..

marc van de poel | 22-01-2021 - 19:03

marc van de poel

www.youtube.com/watch?v=1YJ6lqBWMfo

Filmpje van Vars op de KL piste

marc van de poel | 22-01-2021 - 19:05

Marja  Skiër

Ik vond die race in Kitzbühel ook een soort kamikaze zeg! Zo steil, zo hard en ijs, en dan met die snelheden. Hoe ze die sprongen opvingen, ik kreeg er gewoon zelf knikkende knieën en buikpijn van. Ik ga ‘immer mit die ruhe’ overal naar beneden maar neem geen risico’s meer. Ik wil ook nog lang mee blijven doen!

Marja Skiër | 22-01-2021 - 19:16

Peter N

Dat is knap Marc van jou petje af hoor , ik hou nu ook meer van het mooie skiwerk lekker een beetje Cárven van links naar rechts om zo de hele piste te gebruiken anders ben je zo weer beneden en zit je meer in de stoeltjes lift of gondel dan dat je skiét .👉⛷🏔👍

Peter N | 22-01-2021 - 19:39

Peter N

Ja dat is speed skiën ⛷ heb ik ook een keer gedaan en ik kwam tot 310 km per uur en wat denk je :????? Daarna schrok ik wakker . 😂😂😂👉⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 19:44

marc van de poel

Mijn snelheid is nu al een pak gezakt, hoor.
Aan de toog durf ik nog wel eens uit mijn slof schieten, maar op de pistes gaat het heel wat gezapiger.
Maar zo'n 20 - 30 jaar geleden, dan kon het niet snel genoeg gaan.

marc van de poel | 22-01-2021 - 21:08

Patrick Vierwind

Snelheid is het makkelijkste van het skiën, gewoon 100% op je techniek skiën das het beste. Ik wil wel eens weten hoeveel mensen die de 90 of 100 aantikken nog controle hebben op hun skies

Patrick Vierwind | 22-01-2021 - 19:54

Peter N

Met die snelheid is volgens mij een ongezien sneeuw bobbeltje al genoeg om de controle over je ski’s te verliezen en behoorlijk te crashen lijkt mij. 👉🏔⛷👍

Peter N | 22-01-2021 - 20:23

marc van de poel

Helemaal correct.
Toen we vroeger crashten, bah, rechtstaan, ski's en stokken bijeen zoeken klik, klik en terug weg.
Eens je de 60 al een paar jaar voorbij bent, ligt het accent veel meer op Wintersport.
Niet meer uitsluitend skiën.
En dat heft zo zeker zijn voordelen!

marc van de poel | 22-01-2021 - 21:13

marc van de poel

Tja, het plan was om terug naar Vars te gaan, deze winter.
Maar om nog eens zulke snelheden te halen, daar bedank nu ik voor hoor.
Heb het even opgezocht, was daar in 1998 en mijn snelheid was 109km/u
Maar nogmaals, in een flinke Schuss op een vlak geprepareerde niet te moeilijke piste haal je makkelijk 80 km/u hoor.

marc van de poel | 22-01-2021 - 21:19

Bertil Blaas

Voor de 2 de x grens België “ gesloten” dit mede ivm Reisverbod Belgen.
Wil je naar (B). enkel Essentiële reis met een bewijs voor je komst en gedownloade Verklaring op Eer van (B) Rijksoverheid. Dit tot 1/3. Maar ervaring zal weer uitwijzen dat dit mogelijk mnd langer zal duren !! getuige voorjaar 2020.

Bertil Blaas | 23-01-2021 - 06:38

Greet ☀️

Ik gok tot minstens na de Paasvakantie, helaas moeten we nog maar eens afwachten... ik ben dit zoooo beu! Vorig jaar deze tijd telden we naarstig af naar fijne vriendenavondjes, concerten, ski-tripjes..., en nu valt er niets, noppes, nada nog te plannen, alles is verboden, of wordt nog maar eens uitgesteld 😳🤐👎

Greet ☀️ | 23-01-2021 - 08:25

Sandra 73

Beste Michael en Lander,

bedankt voor de fijne en nauwkeurige weersverwachtingen en heel begrijpelijk dat jullie daar, voor nu, mee ophouden.
Blijven echter de voorspellingen per gebied wél doordraaien? Hier in Les Arcs 🇨🇵 heb ik al menig weddenschap van de locals gewonnen dankzij jullie weerbericht 😅

Sandra 73 | 23-01-2021 - 07:09

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Da's fijn om te lezen Sandra :) Die blijven normaal werken!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2021 - 09:13

Sandra 73

Top, dan gaan we maar door met de weddenschappen. Moet toch eten op de plank he 😉, nu we hier allemaal niet kunnen werken

Sandra 73 | 23-01-2021 - 10:16

Sigrid Ribbers

Gisteren gemist nu maar even kijken afdaling mannen op Eurosport⛷ en me verlekkeren aan de mooie plaatjes.

Fijne zaterdag..😊☃️

Sigrid Ribbers | 23-01-2021 - 08:39

Greet ☀️

De wedstrijd van vandaag is afgelast wegens slecht weer, helaas... ik had me er ook op verheugd

Greet ☀️ | 23-01-2021 - 09:11

Sigrid Ribbers

😲jammer ik ook. Haha zij het met samengeknepen billen en ooo en aaa's.. pppffff blijft bizarre afdaling..😂😁

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 08:20

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord