Wisselvallig weer

Na de föhn(storm) van afgelopen week viel Koning Winter gisteren weer binnen met een verse laag poedersneeuw. Vanaf het zuidwesten gingen de hemelsluizen open en stroomde er koudere lucht over de bergen. De meeste sneeuw viel duidelijk (zoals wel vaker deze winter) aan de zuidkant van de Alpen. De ongeziene sneeuwhoeveelheden houden dus stand. Meer nog, ze dikken verder aan! Ondertussen ligt er ook aan de noordkant een behoorlijke sneeuwlaag. 


Volop sneeuw aan de zuidkant van de Alpen gisteren, zoals hier in Sexten. 


Na de föhn opnieuw lichte sneeuw in het Kleinwalsertal. @Kleinwalsertal


Vlot een halve meter erbij in Oberilliach. 


De camping in Sexten verzuipt in de sneeuw. 


Bergen sneeuw in de zuidelijke Alpen.

Vandaag wisselvallig
Het is moeilijk om vandaag een algemeen weerbericht op te stellen want de regionale verschillen zijn erg groot. In de westelijke en noordwestelijke Alpen genieten ze in eerste instantie van droog weer met mooie opklaringen. Er staat wel een sterke wind uit het westen tot noordwesten. Na de middag arriveert er een nieuwe regenzone welke voor felle buien zal zorgen, lokaal met onweer. Eerst sneeuwt het vooral in de westelijke Alpen maar tegen de avond ook in de noordwestelijke Alpen. Tot morgenochtend kan dit neerslaggebied zo'n 5-20 cm opleveren boven 600-700 m (zuiden wat hoger). In de oostelijke Alpen is het omgekeerd. Daar begint de dag met sneeuw en wordt het in de loop van de dag droger met ruimte voor de zon. Vannacht zijn er vervolgens ook aan de noordkant van de oostelijke Alpen weer wat verse centimeters mogelijk. De aangevoerde lucht wordt bovendien markant kouder waardoor de sneeuwgrens overal in het dal ligt. Tussen deze gebieden in profiteren de centrale Alpen vandaag van het meest optimale bergweer met zon en wolkenvelden. 


Klassieke wintersetting momenteel voor de Alpen met sneeuw. @Wetterzentrale

Ook in de Benelux zal de kans op sneeuw vandaag weer toenemen, met name in de Ardennen. Daar kan tot morgenochtend 5-10 cm sneeuw vallen boven 300-400 m. De sneeuwlaag op de hoogste toppen van de Benelux zal dus opnieuw aandikken!

Zonnige zondag
Een kleine hogedrukrug zorgt morgen voor rustiger en droger weer in de Alpen. De zon krijgt duidelijk meer ruimte al begint de dag op veel plaatsen nog wat grijs met restbewolking waaruit een paar sneeuwvlokken kunnen vallen. In de loop van de dag wint de zon echter sowieso terrein. De aangevoerde lucht blijft polair en met een goed voelbare wind liggen de gevoelstemperaturen duidelijk een pak lager. Het voelt "schraal" aan zoals we dat in België soms verwoorden. Tegen de avond betrekt het vanaf het westen en kort na zonsondergang vallen de eerste sneeuwvlokken alweer in de Franse Alpen.


Zondag kan het vooral in België gaan sneeuwen. @Wetteronline

Zondagavond mogen de sneeuwliefhebbers ook in de Benelux aankruisen. Een heuse sneeuwzone zou dan zijn opwachting kunnen maken vanaf de Franse grens en van ZW naar NO overtrekken. Hoe moeilijk het ook te voorspellen is, vooral België krijgt mogelijk een continu sneeuwdekje van een paar centimeter tegen maandagochtend. 

Begin volgende week Nord-West Stau
Het drukpatroon voor volgende week toont een mooie Nord-West stau. De isobaren staan NW-ZO georiënteerd op de Alpen waardoor vochtige en koude luchtmassa's zich ophopen tegen de Alpen. Dit zal tussen zondagavond en woensdag langs de hele noordzijde sneeuw van betekenis opleveren tot in het dal. 30-50 cm lijkt zomaar mogelijk in de gunstige stuwgebieden. De Italiaanse kant houdt het deze dagen droger. In de schaduw van de Alpenreuzen profiteren ze van het gunstige effect van föhn en lijdaling. 


Begin volgende week zorgt een NW-stau voor sneeuw aan de gehele noordzijde. @Wetterzentrale


Sneeuwval komende 4-5 dagen in West- en Centraal-Europa. @Wetteronline

Tijdens het tweede deel van volgende week wordt het waarschijnlijk een paar dagen zeer zacht in de Alpen. Op 1500 m zou het zomnaar 10°C en meer kunnen worden. Gelukkig lijkt de opwarming maar van tijdelijke aard. Begin februari lijkt een nieuwe, en mogelijk forse, afkoeling staande. Spannende tijden voor de winterliefhebbers! 

Een fijne dag nog!
 

Met vriendelijke groet,Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht
 

NB. Omdat wintersport ook de komende maanden niet mogelijk is hebben wij besloten om per 1 februari te stoppen met het schrijven van weerberichten. Mocht de situatie alsnog veranderen dan starten we uiteraard weer op. Wij hopen op jullie begrip!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

frans nijhuis

mooie foto,s mensen

frans nijhuis | 23-01-2021 - 09:54

Peter N

Goedemorgen Lander en alle mede lezers , er valt weer een boel sneeuw zag ik op de Belgische webcam beelden ik ben ook benieuwd of de Hanekamm in kitzbüll straks om 11.30 wel of niet doorgaan het was namelijk behoorlijk aan het sneeuwen in die regio nou effe afwachten maar . De dames zijn inmiddels wel begonnen aan hun afdaling in Crans Montana op Eurosport 1 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 23-01-2021 - 10:15

Robin ..

Ik lees zojuist dat de race op de streif is afgelast ivm. regen. Helaas...

Robin .. | 23-01-2021 - 10:33

Peter N

Oké Robin nou dat is wel jammer dan is altijd een spectaculaire afdaling in kitzbüll, misschien verplaatst naar morgen of zo . 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 23-01-2021 - 10:39

Greet ☀️

Net zien passeren 😉

Foto bij weerbericht reactie 89027

Greet ☀️ | 23-01-2021 - 11:09

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

De afdaling is inderdaad verplaatst naar morgen, start 10.30. en maandag wordt dan de super G ingehaald.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2021 - 11:45

Peter N

Ben benieuwd of die sneeuwval voor de Benelux ook doorgaat tot en met Nederland 🇳🇱 Lander maar dat zal wel niet, misschien krijgen we een beetje natte dwarl sneeuw en dat is dan ons winterweer 😀 .👉🌨👍

Peter N | 23-01-2021 - 10:36

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Voorlopig moeten we het daar van hebben inderdaad :P Er zijn berekeningen die de winter in februari echt laten binnenvallen dus het wordt weer spannend om dat op te volgen Peter :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2021 - 10:44

JP⛷    ..

Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik inmiddels wel klaar ben met de winter (en zijn nu extra nare bijwerkingen)
Ik heb mijn zwembad een 3 tal weken al opgestart en ben lekker aan het zwemmen.
Op naar de zomer, waarbij we mogelijk afscheid kunnen nemen van het Corona virus en al het welles nietes geneuzel daarom heen.

JP⛷ .. | 23-01-2021 - 11:14

Peter Roemie

Lander, is dat het effect boven het poolgebied waar ik en Bertil het over hadden een paar dagen geleden? Dit effect zou een kou-inval boven Europa kunnen veroorzaken.

Peter Roemie | 23-01-2021 - 11:21

Peter N

Ben reuze benieuwd Lander we wachten het maar weer af .👍👍👍

Peter N | 23-01-2021 - 11:33

Dennis Sival

Ik ben klaar met de winter... Als we toch niet op wintersport kunnen dan maar een heel lang zeilseizoen

Dennis Sival | 23-01-2021 - 17:21

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Veel meer sneeuw aan de zuidkant vergeleken met vorig jaar:

Foto bij weerbericht reactie 89022

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2021 - 10:49

henriette

Ik hoop nog altijd dat de quarantaine regels voor Nederlanders die naar zwitserland willen, gaat veranderen medio februari 🙏🙏🙏 Wil zo graag een paar dagen skiën in mijn geliefde dorpje Wengen. 10 dagen thuis blijven na thuiskomst zal wel lukken....

henriette | 23-01-2021 - 10:55

Sjaak W

Let's hope👊👊😃

Sjaak W | 23-01-2021 - 11:21

Esther ❄️

Helaas houden sommige uit mijn omgeving hier geen rekening mee en reizen af naar Zwitserland. Zonder quarantaine vrees ik. Wij hebben de hoop gericht op de zomer. Bedankt mannen voor alle updates weer. Op naar betere tijden.

Esther ❄️ | 23-01-2021 - 15:46

marc van de poel

Hoe sterk is de eenzame skiwandelaar, of zoals hier met 3..

Foto bij weerbericht reactie 89028

marc van de poel | 23-01-2021 - 11:13

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Prachtig beeld!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2021 - 11:25

Dennis Dolomieten

Heel mooi!

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 11:49

marc van de poel

Mijn contact meet 15 à 20 cm verse sneeuw in het dorp deze ochtend.
In de Franse Hautes Alpes.

marc van de poel | 23-01-2021 - 11:16

Gerda Hensen

Oh, wat zal ik dit gaan missen; de weerberichten en al die heerlijke foto’s.
En als cliffhanger, misschien een koude inval in februari. Gaat het dan echt gebeuren, winter in NL. We gaan het afwachten en tussentijds ‘kletsen’ met gezellig met elkaar.

Gerda Hensen | 23-01-2021 - 11:26

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hoop inderdaad dat het in februari nog winter wordt in Nederland, en dan met name de laatste week, dan zitten we ipv in Kleinarl in het zuid Limburgse Noorbeek. En het zou dan super zijn dat er minimaal 10 cm sneeuw ligt

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2021 - 11:50

Marja Skiër

Die cliffhanger hakte er bij mij wel in Gerda want Lander en Michael zullen daarover na volgende week niet meer verder berichten. Dat is toch triest 😭! Het blijft dus een cliffhanger tot volgend seizoen!!

Marja Skiër | 23-01-2021 - 16:01

Jack Engelen

Het is en blijft lekker leesvoer...
🙆🏼

Jack Engelen | 23-01-2021 - 11:50

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Met schitterende foto's Jack

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2021 - 11:51

Karin Brakenhoff

Beste sneeuwhoogte weersvoorspellers. Blijven jullie alsjeblieft nog even doorgaan met de sneeuwberichten als in februari er sneeuw naar Nederland komt. Al zijn het maar een paar regeltjes voor ons eigen land. Voor de geduldige sneeuwliefhebbers die niet naar de Alpen kunnen.🙏

Karin Brakenhoff | 23-01-2021 - 11:59

Jokr Jokr

Winter in februari dat zou een mooie break zijn in Nederland.💪❄️⛄️❄️☃️👍🥳

Jokr Jokr | 23-01-2021 - 12:13

Sjaak W

Met een metertje sneeuw en dan krijgen ze toch hun zin met iedereen thuiswerken😆😆😆

Sjaak W | 23-01-2021 - 12:26

frans nijhuis

Goede middag beste ski vrienden ik volg jullie al vele jaren en het geweldige weer bericht van Lander. Ik kom zelf al 47 jaar in de Alpen er is bijna geen plaats meer waar ik niet ben geweest. Zou graag met jullie mee willen praten over deze sneeuw materie. Ik ben nieuw op sneeuw hoogte site maar het lijkt mij fantastisch om het plezier wat jullie er aan beleven mee te maken. Blijf gezond dan komt het skiplezier van zelf. Gr

frans nijhuis | 23-01-2021 - 12:25

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Welkom Frans! :) Favoriet skigebied toevallig? :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2021 - 12:27

Mickey Visser

Kom d’r gezellig bij, Frans 🙂

Mickey Visser | 23-01-2021 - 14:35

Gerda Hensen

Welkom Frans, altijd tof om met een mede-wintersportfan van gedachten te kunnen wisselen. En met jouw ervaring zul je vast fijne tips voor ons hebben.

Gerda Hensen | 23-01-2021 - 14:59

Marja Skiër

Beste Frans, waar was je!! Kom erbij, blijf gezond en deel je vele ervaringen in mooie verhalen met ons allen!

Marja Skiër | 23-01-2021 - 16:02

frans nijhuis

Selva en cransmontana avorias momenteel zoek ik de rust op in Nauders enResia en Sulden am Otler italie

frans nijhuis | 23-01-2021 - 12:38

marc van de poel

Ben je momenteel in Nauders?

marc van de poel | 23-01-2021 - 13:30

frans nijhuis

Nee Mark maar ik ga 14 maart naar Nauders voor de zesde keer in tirolerhof met een top kok . Goede sauna en pool. Het gebied schoneben Italië is 6 km verder is top en Solden am ortler is heel rustig maar top pistes. Hopelijk kan het in maart . Nogmaals bedankt ski vrienden voor jullie leuke reactie natuurlijk zal ik jullie bij staan met leuke ski oorden en verhalen.😎❄️🌨⛷🏂

frans nijhuis | 23-01-2021 - 16:49

Peter N

Goedemiddag Frans en welkom op de site beste: enne Frans niet te veel vertellen hoor over schöneben en st Valentino met de Haideralm want dan wordt het te druk daar 😂😂 oké dat was een grapje ook wij komen er al een aantal jaren in deze skigebieden en zijn ook in nauders al vier maal geweest ondermeer in hotel central en neuenburg en ook nog in een appartement in nauders en tirolerhof kennen wij toevallig ook : maar we hebben nu een hotel in st Valentino bij de Haideralm op 2 min lopen van piste, en de skigebieden schöneben en Haideralm zijn sinds twee jaar met elkaar verbonden , met leuke afdalingen en goed geprepareerde pistes en met een skipas kun je zowel in nauders oosterijk en in schöneben Italië skiën, ⛷ ook dat is een van onze favoriete skigebieden. Maar niet verder vertellen Frans anders wil iedereen er naartoe. 😀😀😀👍👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 23-01-2021 - 18:38

frans nijhuis

Top Peter ik vertel het niet verder maar dan moeten we allebei deze site verlaten lijkt mij niet leuk voor alle ski en sneeuw fanaten😀🤫

frans nijhuis | 23-01-2021 - 19:02

frans nijhuis

PS een dagje als het mooi weer rij dan door naar sulden am Ortler een goed half uur ligt op 1900 mtr tot 3200 veel zon perfecte pistes en lekker eten met de zelfde skipas.

frans nijhuis | 23-01-2021 - 19:07

Peter N

Ja dat klopt Frans gaan ik zeker ook een keer doen 👉⛷👍

Peter N | 23-01-2021 - 20:03

Sigrid Ribbers

Ssssttttt Frans niet vertellen hoe fijn en mooi het is in Sulden am Ortler...
Ik hoop stilletjes ook dat we misschien in april nog kunnen gaan. Sneeuw genoeg😊🤞

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:19

Sigrid Ribbers

Wij rijden altijd door Nauders en komen dan langs een pension met mijn naam😁

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:20

Sylvia Skifan

Heerlijk al die mooie foto’s. Jammer dat het met februari eindigt. Dan maar naar de Duitse tv-zenders kijken. Daar hebben ze genoeg wintersport tijdens de uitzendingen. Kunnen we toch nog een beetje genieten van het winterlandschap in de Alpen en noord- Europa. ⛷😁

Sylvia Skifan | 23-01-2021 - 12:53

Peter Andalo

Bij gebrek aan beter zit ik nu met verbazing naar biatlon in Antholz, Italië te kijken. Wat een ongelooflijke hoeveelheid sneeuw ligt daar. We komen al jaren in N-Italië, maar heb nog nooit zoveel sneeuw gezien. De camerabeelden van Paganella laten zien dat zelfs de liftstations ingesneeuwd zijn. Zo zonde dat we daar geen gebruik van kunnen maken.

Peter Andalo | 23-01-2021 - 13:32

Marja Skiër

Peter, ik doe dat soort verbazingwekkende dingen ook steeds. Maar ik denk steeds, ik kan maar het beste plezier hebben van dingen die wél kunnen. Sneeuw kijken hoort daar ook bij nietwaar?

Marja Skiër | 23-01-2021 - 16:04

Peter Andalo

Zeker weten, Marja. Maar het blijft jammer dat we niet kunnen genieten van de sneeuwmassa’s daar.

Peter Andalo | 23-01-2021 - 18:12

Paul Bongers

Wat doet die blauwe lijn........???? Controle run. Lander, wat zegt dat over de kansen op daadwerkelijk koud weer?

Foto bij weerbericht reactie 89052

Paul Bongers | 23-01-2021 - 15:14

Kees Hoeks

Inmiddels is de pluim nog wat extremer geworden.
15° vorst snachts? Ik kan niet wachten. ⛄

Kees Hoeks | 23-01-2021 - 15:51

Peter Roemie

Nou ja, Paul, in ieder geval zit er nu wel koude lucht in het noorden en oosten, dat was de vorige keer niet zo.

Peter Roemie | 23-01-2021 - 16:01

marc van de poel

Eerst 10° en dan -10°.
Spannend.
Liefst een paar weken, hé, voor alle schaatsende Noorderburen.
Goeden avond, verder.

marc van de poel | 23-01-2021 - 17:23

Marja Skiër

Zullen we een actie starten?
‘Hou Michael en Lander in de lucht’
We kunnen jullie niet missen! Wie doet mee?

Marja Skiër | 23-01-2021 - 16:06

frans nijhuis

Top Marja ik vind het een top idee ik steun je kom op mannen mee doen.

frans nijhuis | 23-01-2021 - 16:53

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔

Jaaa zeker . Al is het maar 1x in de week mannen 🏔️🌨️🌨️🌨️🌨️🙏🇦🇹

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔 | 23-01-2021 - 16:58

Peter Roemie

En zeker als het in de Benelux spannend gaat worden ...

Peter Roemie | 23-01-2021 - 17:46

Peter Andalo

Marja ik steun je actie.

Peter Andalo | 23-01-2021 - 18:13

Bart Debaere

Top idee, Marja! 👌👍

Bart Debaere | 23-01-2021 - 18:36

Erna Op debeeck

Ikke , dan kunnen we toch virtueel een beetje genieten

Erna Op debeeck | 23-01-2021 - 19:00

Greet ☀️

Waar moet ik tekenen @Marja? 💪

Greet ☀️ | 23-01-2021 - 19:23

Marja Skiër

Kom maar op allemaal dan eindigen we vandaag met een oproepje aan de redactie van onze site om op onze oproep in te gaan!

Marja Skiër | 23-01-2021 - 19:55

frans nijhuis

Lander en Michael hier kun niet meer buiten om want een eensgezindheid.

frans nijhuis | 23-01-2021 - 21:08

Gerda Hensen

Jaaaa, ik sluit mij hierbij aan. Zou top zijn, vooral als het in de Benelux winter dreigt te worden. Maar ik wil Michael en Lander niet in verlegenheid brengen.

Gerda Hensen | 23-01-2021 - 22:49

Sjaak W

👍👍👍

Sjaak W | 24-01-2021 - 08:33

Sigrid Ribbers

Ik ben voor😁👍

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:22

Jokr Jokr

Geen wintersport in Alpen land, dan maar sneeuw ❄️ in eigen land.

Jokr Jokr | 23-01-2021 - 16:06

marc van de poel

Okee, 'k doe mee.
Weermannen, blijven, hé, anders gaan we staken!!
Euhh verkeerde zin, of zo?

marc van de poel | 23-01-2021 - 17:24

Sigrid Ribbers

😊😂

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:23

Patrick Vierwind

Nouw als dat kan gewoon het weerbericht nog ff door laten gaan

Patrick Vierwind | 23-01-2021 - 17:40

Peter Roemie

Mee eens. Tenslotte is dit in hoofdzaak een weer-site. En het weer houdt niet op, covid of niet.

Peter Roemie | 23-01-2021 - 17:47

Marjon J

Ik doe mee, af en toe tóch nog een weerberichtje voor de Alpen...would be nice!! Heb vandaag niet al te spectaculaire foto’s in de aanbieding...beetje grijs en grauw tijdens het langlaufen...

Foto bij weerbericht reactie 89072

Marjon J | 23-01-2021 - 18:14

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 89073

Marjon J | 23-01-2021 - 18:15

Kees Hoeks

Grijs en grauw is óók sfeervol.👍

Kees Hoeks | 23-01-2021 - 19:44

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hoeft niet altijd strak blauw te zijn, anders hebben we geen sneeuw. En ook dit zijn prachtige en sfeervolle foto's Marjon

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2021 - 21:47

Harry Verduin

uhuh Harry kijkt naar buiten en er ligt sneeuw in zijn tuin ! En nee, hij is niet in de dolos !

Harry Verduin | 23-01-2021 - 22:53

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Helaas regio Utrecht nog geen vlok, hopelijk als ik morgenochtend de gordijnen open doe!!!!!!!!!!

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2021 - 22:56

Sigrid Ribbers

Zelfs in de Achterhoek niks..
30 km naar het zuiden wit🤦‍♀️

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:24

Anita Wintersportfan

Ja leuk! Al zou het maar 1 of 2 keer per week zijn. Keep the spirit alive! (Weet niet of het goed gespeld is 🤭)

Anita Wintersportfan | 23-01-2021 - 23:39

Marja Skiër

Beste redactie én weermannen Lander en Michael,
Mede namens de vele vrienden van Sneeuwhoogte vragen wij u om toch na 1 februari ad en toe een weerbericht te plaatsen met mooie foto’s erbij en verwachtingen. Dit om onze spirit ook een beetje te helpen. Vandaag hebben velen gevraagd om dit aan jullie voor te stellen. Dus please..... doe het voor ons allemaal!

Marja Skiër | 23-01-2021 - 23:45

Harry Verduin

mss kunnen ze het niet omwille van financiële of fiscale redenen,en dan is er ja niks aan te doen :-(

Harry Verduin | 23-01-2021 - 23:52

Sigrid Ribbers

Zo moeten ze haast geen nee kunnen zeggen toch Marja?!

Sigrid Ribbers | 24-01-2021 - 21:25

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Zou inderdaad leuk zijn als er nog een paar keer in de week een bericht met heel veel foto's geplaatst zou worden. Maar wat Harry schreef had ik ook al aan gedacht. We horen het wel

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 09:14

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

En over een uur iedereen klaar zitten voor de streiff 🏔️🏔️🏔️⛷️⛷️⛷️⛷️⛷️⛷️

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 09:15

Paul Bongers

En zowaar sneeuw in Nederland((Limburg)

Paul Bongers | 24-01-2021 - 09:23

Paul Bongers

Foto bij weerbericht reactie 89096

Paul Bongers | 24-01-2021 - 09:26

Paul Bongers

Foto bij weerbericht reactie 89097

Paul Bongers | 24-01-2021 - 09:27

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Regio Utrecht nog net zo grijs/groen als gisteren 😭

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 09:31

Karin Brakenhoff

Beste mensen. Ik vroeg het gisteren op 11.59 uur ook al aan onze weer mannen.
Ik weet niet of de reactie open blijft maar als dat zo is kunnen we foto's en woonplaats plaatsen. Dan blijft iedereen op de hoogte over hoe de winter in Nederland is.

Ik woon in de kop van noord holland. Je kan dan aan mijn foto's zien of het loont om daar een keer te gaan wandelen. Ruimte genoeg langs de kust.

Maar ook ik hoop dat Michael en Leander ons op de hoogte willen blijven houden als Koningwinter toch nog op bezoek komt.

Karin Brakenhoff | 24-01-2021 - 09:29

Paul Bongers

Karin, mijn foto's zijn uit Heel, Midden Limburg. Ongeveer 1 a 2 cm gevallen. In Zuidlimburg is meer dan 10 cm gevallen. Volgens regionale zender, meer dan verwacht.

Paul Bongers | 24-01-2021 - 09:48

Dennis Dolomieten

Dik pak sneeuw zuid Limburg! 😍

Foto bij weerbericht reactie 89101

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 09:50

Gerda Hensen

Oh wauw, dat is nog eens een kadootje op de zondagochtend. In Noord Holland geen vlok te bekennen.

Gerda Hensen | 24-01-2021 - 10:14

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat heerlijk om in zo'n wereld wakker te worden, hopelijk laatste week februari ook wit in Zuid Limburg, want dan zitten we in Noorbeek

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 11:51

Marja Skiër

Goedemorgen allemaal, ook hier in Belfeld wakker geworden in een witte wereld

Foto bij weerbericht reactie 89102

Marja Skiër | 24-01-2021 - 10:05

Marja Skiër

Foto bij weerbericht reactie 89103

Marja Skiër | 24-01-2021 - 10:06

Dennis Dolomieten

👍

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 11:33

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Lekker hoor Marja, geniet ervan

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 12:13

Esther Sand

Over een paar minuten de start van de afdaling in Kitzbühel. Roept herinneringen op aan de tijd dat ik daar werkte. Was het jaar dat Pirmin Zurbriggen de afdaling won. Ik stond bij de training aan de piste. Wat een snelheden, toen al!!!

Esther Sand | 24-01-2021 - 10:20

Marja Skiër

Die Pirmin was ook een kamikazepiloot! Ik herinner me dat nog heel goed!

Marja Skiër | 24-01-2021 - 11:15

Esther Sand

Hahahaha, we kunnen bijna een senioren clubje hier gaan oprichten 😄

Esther Sand | 24-01-2021 - 11:36

marc van de poel

Graag !!! Ik doe mee !!!

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:41

marc van de poel

De Pirmin heb ik enkele jaren in levende echt ontmoet.
Heeft (of zijn familie)een hotel in Saas Almagell

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:42

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Dat hotel is van hem Marc

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 11:52

Marja Skiër

Het grootste deel van het dorp is van de familie Zurbriggen! Maar dat is vaak in skidorpen waar grote namen vandaan komen. Vaak zitten die families al jarenlang in de ski-business, appartementen, hotels, skischolen, verhuur, verkoop, skiliften etc. Zo is het nu eenmaal, ze werken hard en ze werken vaak samen anders overleef je de concurrentie niet.

Marja Skiër | 24-01-2021 - 13:24

Peter N

Afdaling heren in kitzbüll is nu bezig mooie spannende beelden 👉🏔⛷⛷👍

Peter N | 24-01-2021 - 10:29

marc van de poel

Bedankt allen, voor de leuke foto's van het laagje wit spul in onze lage landen.
Als wij niet naar de winter mogen, zal de winter misschien wel naar ons komen.
Bij deze zou ik toch een beetje mijn enthousiasme willen temperen en mijn gedachten gaan dan uit naar mensen, die met moeite de kosten kunnen dragen om hun woning fatsoenlijk te verwarmen.
Maar niettemin is het toch fijn, om nu en dan een witte laagje in de tuin te ontdekken.
Goeiemorgen.

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:02

marc van de poel

De weersite Wetter.com, geeft in de verste verte geen sterke temperatuur daling in de volgende weken, dit in tegenstelling met de berichten van gisteren van het ECMWF.

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:11

Paul Bongers

Zojuist, piek in lage temperatuur is iets dichter bij nu, 1, 2, 3 februari

Foto bij weerbericht reactie 89110

Paul Bongers | 24-01-2021 - 11:16

Dennis Dolomieten

Is alweer wat minder geworden zie ik helaas. Maar toch we houden hoop op lage landen winter. Ik heb een goed geïsoleerd huis dus geen probleem 😉

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 11:35

marc van de poel

Vreemd, die verschillen.
Al die gegevens zullen dus geïnterpreteerd moeten worden.
Daar hebben we dus onze weermannen voor nodig, nietwaar !!
Die maken daar een smakelijke cocktail van.
En hun verslagen savoureren wij met smaak en met plezier.
We gaan ze missen,
of we nu gaan skiën of gaan vissen !!

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:40

Dennis Dolomieten

Klopt Marc, laten we de eindconclusies maar over aan de weermannen hier op sneeuwhoogte. Al moet ik zeggen dat onze vaste gasten hier soms ook al best profi worden!

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 11:46

Dennis Dolomieten

Daar zie ik wat gelukkige skiers vandaag op de actuele webcam bij 3 s baan Matterhorn. ( Zermatt Zwitserland )😊

Foto bij weerbericht reactie 89117

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 11:45

marc van de poel

Zuchttt..

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:52

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

3x zucht, zo mooi daar. En een heerlijk skigebied

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 11:55

marc van de poel

Zeker weten.
Moet ik nog een DRINGEND naartoe.
Ben 2 x in Valtournanche geweest en 1 x in Breuil.

marc van de poel | 24-01-2021 - 12:01

Dennis Dolomieten

Erg mooi daar, persoonlijk mijn nummer 2 gebied.

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 15:00

marc van de poel

Vond een leuke foto in de krant..

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:55

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

4 jaar geleden boven Bramberg

Foto bij weerbericht reactie 89125

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 11:56

Eric Graanstra

Neunkirchen vorig jaar😉

Foto bij weerbericht reactie 89133

Eric Graanstra | 24-01-2021 - 12:16

marc van de poel

lukt blijkbaar niet om ze te plaatsen, sorry

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:56

marc van de poel

De aanhouder wint

Foto bij weerbericht reactie 89127

marc van de poel | 24-01-2021 - 11:58

Marja Skiër

Honden in de sneeuw😁😁 zo leuk! Die van mij gingen met hun neus onder de sneeuw zo’n beetje op hun buik door de sneeuw. Helemaal opgewonden rondrennend en rollebollen in de sneeuw. We hebben er zo om moeten lachen! Maar nu hebben we geen hond. We staan op een wachtlijst voor een puppy.

Marja Skiër | 24-01-2021 - 12:39

marc van de poel

Ja, Marja.
Waar is de tijd dat mij een knotsgekke Labrador hadden...

marc van de poel | 25-01-2021 - 00:41

Gerda Hensen

Deze foto van Vaals wil ik jullie toch niet onthouden.

Foto bij weerbericht reactie 89129

Gerda Hensen | 24-01-2021 - 12:04

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Schitterend 🤤🤤🤤 Gerda, wat zou ik graag daar de eerste sporen in willen zetten

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 12:10

Marja Skiër

Vaals heeft grote aantrekkingskracht op de mensen, spreekt tot de verbeelding hè vooral als er sneeuw ligt. Prachtig! Maar in Epen of Slenaken is het ook prachtig én veel minder volk daar!

Marja Skiër | 24-01-2021 - 12:40

Dennis Dolomieten

Hele mooie Gerda, geen sporen in de sneeuw door de avond klok

Dennis Dolomieten | 24-01-2021 - 15:02

Peter N

Zo nu effe Ajax kijken die moeten namelijk naar Fortuna in Limburg en ook daar moest eerst de sneeuw van het veld gehaald worden want het heeft daar ook lekker gesneeuwd 😂😂👉🌨🌨⚽️⚽️👍

Peter N | 24-01-2021 - 12:14

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Gaat moeizaam Peter

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 13:55

Peter N

Ja was geen beste wedstrijd Roland maar wel weer 3 punten gauw vergeten en weer over naar de witte wereld van de ski en snowboard skicross dat is ook een leuk onderdeel van het skigebeuren in valmalenco Chiesa Italië op ziggo, leuke wintersport ook. 👉⛷🏂🏔👍

Peter N | 24-01-2021 - 14:42

Marjon J

Ik geef toe, het steekt wat schril af bij Vaalserberg vandaag...maar toch is het op de Stubaier Gletsjer ook best aardig vandaag🤣. Geniet van de sneeuw in NL allemaal!

Foto bij weerbericht reactie 89143

Marjon J | 24-01-2021 - 13:57

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 89144

Marjon J | 24-01-2021 - 13:58

Marjon J

Minus 15 gr vandaag op 2300m❄️🥶. Vreemd genoeg heb ik het niet eens heel koud...

Foto bij weerbericht reactie 89145

Marjon J | 24-01-2021 - 14:00

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Regio Utrecht geen vlokje gevallen helaas Marjon, dus geniet ik maar weer van jouw foto's

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 24-01-2021 - 14:00

Wendy VdB

Prachtig daar Marjon. Optimaal genieten!

Wendy VdB | 24-01-2021 - 14:39

Marjon J

Dat het zó rustig is, dat de pistebully’s na drieën alvast weer beginnen met het prepareren van de piste...en dat jij dan als laatste die middag onderweg bent en opeens om half 4 ‘s middags het ‘1e spoor’ mag trekken😍😜👌🤩!

Foto bij weerbericht reactie 89158

Marjon J | 24-01-2021 - 16:59

Bart Debaere

Lijkt me zalig,Marjon! 👍❄️⛷👌

Bart Debaere | 24-01-2021 - 17:00

marc van de poel

Het valt wel weer op dat er zéér weinig volk gaat skiën, deze tijden..
Zouden de Oostenrijkers beducht zijn voor covid en blijven ze daardoor min of meer onterecht weg van de sneeuw?

marc van de poel | 24-01-2021 - 17:00

Marjon J

Nou, wat mij opvalt is dat de Oostenrijkers zelf massaal kiezen voor de kleine familieskigebiedjes. Bv hierzo zijn Schlick 2000 en Mieders in de weekenden echt heel druk. Dus daar waar je relatief goedkoop bv 2 of 3 Stundenkarte kunt kopen of ook leuk kunt rodelen, daar is het echt wel druk in de weekenden (ik kon bv vorig weekend niet meer parkeren bij Schlick/Fulpmes, zo druk!). Maar op de gletsjer (kouder & verder rijden) is werkelijk niets te doen. Schijnt overal zelfde te zijn, de kleinschalige gebiedjes lijden relatief weinig verlies, terwijl de grote (normaal zeer populaire) gebieden amper 15/20% van hun normale omzet halen.

Marjon J | 24-01-2021 - 17:07

cornelia kegge

Hier ook in Burgh- Haamstede een vlokje gevallen. Het was mooi vanochtend in het domein.

Foto bij weerbericht reactie 89150

cornelia kegge | 24-01-2021 - 14:25

Lien Les Aravis

Genoeg sneeuw in Le Grand Bornand vanmorgen 🤭

Foto bij weerbericht reactie 89152

Lien Les Aravis | 24-01-2021 - 14:40

marc van de poel

Zonsondergang in Vars..

Foto bij weerbericht reactie 89156

marc van de poel | 24-01-2021 - 16:56

Paul Bongers

Zonsondergang in Midden Limburg. Ach ja we moeten het ermee doen.❄🎿🌨😁

Foto bij weerbericht reactie 89161

Paul Bongers | 24-01-2021 - 17:00

marc van de poel

In de andere richting zien we de zon de toppen nog volop verlichten.

Foto bij weerbericht reactie 89162

marc van de poel | 24-01-2021 - 17:03

marc van de poel

En dit is een 50/50 beeld

Foto bij weerbericht reactie 89163

marc van de poel | 24-01-2021 - 17:05

Gerdien van W

Gezien het aantal reacties van vandaag zou het toch wel erg jammer zijn als de weermannen na 1 februari stoppen. Ondanks dat we niet maar de wintersport kunnen, beleven velen van ons enorm plezier aan deze app, de weerberichten en de mooie plaatjes.
Zie jullie graag terug na 1-2 🙏🙏

Gerdien van W | 24-01-2021 - 20:07

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord