Stilaan meer wolkenvelden in het zuidwesten

Na alweer een top zaterdag in de Alpen konden we weer genieten van prachtige updates van de wintersporters. De pistecondities zijn vrij constant. Wat hard en ijzig in de ochtend, maar wel goed te doen. Zachter in de namiddag waardoor het wat meer werken is om de perfecte bocht te nemen. Op tijd en stand een pauze en genieten van de voorjaarszon. Komt er de komende dagen verandering in? 


Grindelwald met veel sneeuw, maar ook nog duidelijk Saharazand. @LiveUpdates


Ribbelen in Serfaus. @LiveUpdates


De Stubaier gletsjer lag er gisteren schitterend bij. @LiveUpdates

Wolkenvelden in het zuidwesten
Een klein beetje nieuws vandaag want in het zuidwesten van de Alpen komen er vandaag wat meer hoge en middelhoge wolkenvelden voor. Zij die hier op wintersport zijn zullen dus rekening moeten houden met een verlaagde zonkracht (gesluierde zon). Elders in de Alpen (tussen de Ecrins en Oostenrijk) is er geen vuiltje aan de lucht en schijnt de zon wederom de hele dag. Met wat stabielere lucht zijn er vandaag zelfs weer minder (of geen) stapelwolken. De temperaturen liggen in lijn met de voorbije dagen. De nulgradengrens schommelt rond 2300-2500 meter in het westen en aan de zuidkant, en tot 2600-2800 meter in het noordoosten. De wind tot slot waait zwak tot matig uit het zuidoosten in de westelijke Alpen en zwak tot matig uit het zuidwesten in de oostelijke Alpen. Deze zal vrij afwezig waaien. 


In het zuidwesten hangen wat meer hoge wolkenvelden vandaag, die ontstaan door de aanwezigheid van Saharstof. Elders domineert de zon. @Wetteronline

Kraakheldere maandag, meer wolken op dinsdag
Morgen, maandag tovert het hogedrukgebied nog een laatste knaldag uit de hoed. De zon schijnt van 's morgens tot 's avonds en er zijn geen wolken te bespeuren. Pas tegen de avond, maar dan is de zon al onder, verschijnen er aan de westelijke horizon wat hoge wolkenvelden. De nulgradengrens pendelt weerom rond 2500 m. Ook dinsdag blijft het nog droog. Met een aanspannende zuidwestenwind worden er dan meer wolkenvelden aangevoerd waardoor de dag grotendeels betrokken verloopt. Mogelijk kan de zon hier nog wel wat diffuus doorheen schijnen (hoge wolkenvelden). De temperaturen zijn gelijkaardig aan die van maandag. 

Vanaf woensdag stijgende neerslagkansen
Op woensdag is het overwegend betrokken met kans op lichte neerslag. Grote hoeveelheden verwacht ik dan nog niet echt. De sneeuwgrens zou uitkomen rond 1800-2000 m en ligt dus wel vrij hoog. Donderdag, maar vooral vrijdag, ziet de neerslag er actiever uit. Er ontstaat boven Frankrijk dan een lagedrukgebied dat geleidelijk naar het oosten opschuift. Op de grenszone tussen polaire lucht (die wordt aangezogen) en de zachtere lucht ontstaan neerslagzones die van west naar oost over de Alpen trekken en vooral aan de west- en noordkant voor sneeuw van betekenis zullen zorgen. We duiken echt opnieuw de winter in want donderdag/vrijdag zakt de sneeuwgrens wellicht tot (ver) onder 1000 m. Precies op tijd voor de paasvakantie, met hopelijk dan ook wat zon!


Een markante afkoeling de komende week. Het wordt 10-15°C kouder en de kans op sneeuw stijgt. @Meteociel


Er staat weer sneeuw op de kaarten! 

Een fijne dag en graag tot morgen! 

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

NB. de weerberichten worden dit seizoen tot en met 31 maart geschreven.

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Els Glorieus

Bedankt voor het weerbericht Lander.
Kan je al iets meer zeggen over zaterdag ? We vertrekken vanuit België naar Frankrijk. Krijgen we veel neerslag onderweg ?

Els Glorieus | 27-03-2022 - 08:11

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ziet er voorlopig wisselvallig en koud uit. Met de huidige weerkaarten is de kans op sneeuw in de Alpen vrij groot!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 27-03-2022 - 18:59

Els Glorieus

Bedankt Lander. En zouden we het zonnetje ook eens zien? Of is dat nog te vroeg om nu al te weten ?

Els Glorieus | 27-03-2022 - 19:38

Tim  Polfliet

Hoi Lander, wij vertrekken volgende week vrijdag/zaterdag nacht naar Nassfeld.
Een totaal onbekende ski-regio voor ons.
Ik zie op de weerkaarten donderdag en vrijdag toch een aardig aantal cm die er zou bijvallen. In hoeverre is dit zekerheid of is dit nog te vroeg?

Tim Polfliet | 27-03-2022 - 08:36

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Zekerheid wordt groter. Dat er sneeuw zal vallen staat bijna vast, hoeveel precies is nog even afwachten :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 27-03-2022 - 18:59

Henk Jongkind

Goedemorgen Lander, bedankt weer voor de nieuwe weersverwachting.
Als afsluiting gaan we nog naar de Lederhosen week in de Zillertal Arena.
Volgende week zondag de 1 eersten en dinsdag daarna de rest.
Met een groep van 13 personen wordt het vast heel gezellig. Als ik zo
jouw berichten lees, dan valt er eind deze week sneeuw. Hoewel nog verder weg,
hoe zie jij het vervolg?
Alvast bedankt voor de reactie.

Henk Jongkind | 27-03-2022 - 08:36

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Klopt! Verse sneeuw. Daarna meer wisselvallig weer met ook drogere en zonnigere dagen :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 27-03-2022 - 19:00

Steven Vc

Vooruitzichten zien er veelbelovend uit! Aanstaande vrijdag terug naar onze geliefkoosde Dolomieten en aan de sneeuwverwachtingen te zien, de gekende bijna jaarlijks terugkerende verse sneeuwval rond de paasvakantie, lijken me het ideale weersomstandigheden! We houden jullie op de hoogte vanuit Colfosco ;-)

Steven Vc | 27-03-2022 - 10:09

Henk W.

Hoi Lander, Soortgelijke vraag. A.s. weekend nog even weekendje Arlberg. Hoe zit het met sneeuwval. Hele dagen sneeuw of best ook acceptabele ski dagen?

Henk W. | 27-03-2022 - 10:39

Bas Otten

Wij ook 31 maart-2 april. Zoals het er nu naar uit ziet een hoop sneeuw. En ik twijfelen of ik wel op winterbanden ging..

Bas Otten | 27-03-2022 - 13:43

Dries V

Daar zeg je zowat... winterbanden lijken me een minimum, maar omdat we normaal vroeger op het jaar gaan skiën nam ik altijd ook kettingen mee... Ik dacht dat dat verplicht was, maar in Oostenrijk blijkt dat enkel het geval als er een specifiek bord staat... en in al die jaren heb ik ze nog nooit nodig gehad... wegen in Oostenrijk altijd perfect berijdbaar. Nu was ik sowieso niet van plan om er te huren... maar tja... nu ga ik toch nog twijfelen... zou ik de gok wagen?

Dries V | 27-03-2022 - 16:02

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ziet er vanaf het weekend wisselvallig uit met ook drogere dagen en zon :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 27-03-2022 - 19:00

Peter N

Goedemiddag allemaal als je nog effe mooie wintersport beelden wil zien:is er op dit moment op Eurosport 2 fantastische mooie wintersport beelden uit Silvaplana in Zwitserland 🇨🇭 met het WK snowboarden met wederom prachtig mooi kaiserwetter om effe na te genieten van het mooie wintersport seizoen.👉🏔🌞🌞⛷👍. Groetjes van Peter.

Peter N | 27-03-2022 - 12:10

Luc  Cap

Sneeuw ❄️ yeah

Luc Cap | 27-03-2022 - 17:34

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord