Winterweer buiten spel

Veel gebruikte termen Alpenweer zie » Wiki

April gaat op dezelfde (zeer) zachte voet verder als waarmee maart eindigde en het ziet er naar uit dat er voorlopig geen einde komt aan het veel te zachte en droge voorjaarsweer. De belangrijkste sturende druksystemen zijn een enorm lagedrukgebied boven de oostelijke Atlantische Oceaan en hogedrukgebieden  uitstrekkende vanaf het hoge noorden tot over west -midden Europa en de centrale Middellandse Zee. In de tweede helft van de week komt dan (tijdelijk) de klad in het zonnige hogedrukweer maar ook dan blijft het vrij zacht.


Zon, veel sneeuw en aangename temperaturen. Kortom genieten zoals hier in
Alta Badia

Door de bovengenoemde constellatie hebben we met een in hoofdzaak zuidelijke hoogtestroming te maken waarmee de zeer zachte lucht vanuit subtropische breedtegraden wordt aangevoerd. Deze lucht is echter niet geheel "zuiver" en vanaf het zuiden stroomt er vooral in de hoogte ook steeds weer wat vochtigere lucht over west Europa en de westelijke Alpen uit. De aanwezigheid van de wat vochtigere lucht verraadt zich vooral door de hogere bewolking (ijskristallen, cirrus) die het zonlicht dan weer wat meer en dan weer minder temperen.

Saharazand
Er zit echter niet alleen meer vocht in de atmosfeer, sinds gisteren hebben ook nog te maken met een ander fenomeen: Saharazand ! De afgelopen dagen werd er door lagedrukgebieden boven Noord Afrika een hoop Sahara-zand (stof) de atmosfeer "ingezogen" en door de zuidelijk hoogtestroming kunnen we sinds eergisteren deze concentraties "dust"  boven de Alpen warnemen . De komende dagen zullen de concentraties Saharazand boven centraal Europa en de Alpen nog verder gaan toenemen om rond het midden van de week het hoogtepunt te bereiken.


Ochtendrood, de oranje gloed wordt veroorzaakt door het aanwezige stof in de hogere
luchtlagen. Nog tot woensdag zullen we daar last van houden

Ofschoon we momenteel en ook de komende dagen met zeer zachte lucht te maken hebben zien lokaal we toch ook grote verschillen qua temperatuur. Deze ontstaan vooral door de grote regionale verschillen. Zo zien we in de zuidelijke Alpen en ook in de inner-alpine gebieden veelal nog een dik gesloten sneeuwdek. In bijvoorbeeld het Obergoms (Oberwallis) ligt er in het dal nog een laag sneeuw van een halve meter. Doordat de vegetatie hier nog geen rol speelt wordt de zonnestraling door het sneeuwdek niet "opgeslagen" en kan ook de lucht daarboven zich niet of maar ten dele wat opwarmen. Men kan stellen dat de helft van de zonnestraling afgeketst op de sneeuw (albedo effect) en de andere helft wordt benodigd voor het smelten van de sneeuw. Deze twee factoren zorgen ervoor dat het  in deze dalen een stuk kouder blijft (afkoelt) dan in de dalen waar de sneeuw weg is (opwarmt).


Het Obergoms in Oberwallis gistermiddag tijdens de Biathlon wedstijden, hier ligt
ondanks de hoge temperaturen gewoon nog een gesloten sneeuwdek van 50cm.

Een soortgelijk fenomeen zien we ook in de buurt van grote water oppervlaktes, hier zorgt het koele water voor de afkoeling (en vaak ook mist). Overigens hoeven we ons voor wat betreft de sneeuw in hoger gelegen(ski) gebieden geen zorgen te maken. Deze zal pas in mei wanneer de zon nog meer aan kracht gewonnen heeft   aan volume gaan verliezen en de enorme bergen sneeuw die aan de zuidkant maar ook hoog-alpin aanwezig zijn zullen het nog tot in juni uitzingen. Natuurlijk gaat de kwaliteit door de hoge temperaturen wel langzaam achteruit maar met de zon erbij al met al gewoon nog goede wintersport condities en vooral ook prima vertoeven en genieten.


Ook de komende dagen kunnen we gewoon genieten van de zon en
de aangename temperaturen. Kaprun gistermiddag.

Vooreerst weinig verandering
Vandaag maandag en ook dinsdag verandert er per saldo niet veel in het algemene weerbeeld. Vooral in de westelijke Alpen kunnen opnieuw hogere wolken(velden) overdrijven die voor een diffuus zonlicht zorgen. De oostelijke Alpen hebben opnieuw met veel zon en staalblauwe luchten te maken en eventuele (zeer) dunne hogere bewolking zal hier geen belemmering voor de zon vormen. In de bergen wordt het in de heldere droge lucht dus weer genieten van de magnifieke vergezichten. Ook qua temperaturen weinig nieuws onder de zon, het is voor de tijd van het jaar opnieuwzeer zacht. Op 2000 meter ligt het kwik tussen de 4 en 7 graden en op 3000 meter iets onder of rond het vriespunt. Het nulgraden niveau vinden we terug tussen de 2700 en 3000 meter. Ook de wind vormt geen thema, meestal zwak uit zuidoost richtingen

Neerslag op (hoogte)laag
De in kracht toenemende zuidelijke stroming wordt veroorzaakt doordat het lagedrukgebied boven de oostelijke Atlantische Oceaan langzaam wat naar het oosten schuift. Tevens ontstaat er boven de westelijke Middellandse Zee een apart laag. In de tweede helft van de week snoert dan een deel van het Atlantische laag boven midden Europa af en trekt onder verder oplossing als hoogtelaag net ten zuiden van de Alpen  naar de centrale Middellandse Zee.


Een hoogtelaag trekt vanaf vrijdag onder de Alpen door naar Griekenland. Hierdoor
wordt het vanaf donderdag tijdelijk wisselvalliger.

Dit heeft tot gevolg dat de bewolking verder toenemend en vooral langs e Alpenzuidkant de Stau neerslag wat verder gaat intensiveren. De meeste zon is donderdag voor de oostelijke Alpen bestemd. Met het verder doortrekken van het laag en het draaien van de stroming naar oost zal de föhn in de loop van vrijdag van west naar oost geleidelijk weer gaan liggen en kan er ook aan de Alpennoordkant en het oosten wat (buiige) neerslag gaan vallen. Diegenen die sneeuw willen zien zullen toch al snel boven de 2100 a 2300 moeten uitwijken, dit zal ongeveer de hoogte van de sneeuwvalgrens zijn.

oostelijke Alpen even in koudere polaire lucht
In het weekend zien we het hoogtelaag oplossend alweer boven Griekenland liggen en vanuit het westen krijgen we te maken met luchtdrukstijgingen en dus weer een inzettende weersverbetering. Het oosten van de oostelijke Alpen komt tijdelijk in markant koudere lucht te liggen die aan de oostflank van een hoog over de Balkan uitstroomt en deels dus ook Oostenrijk toucheert. Neerslag wordt er dan echter niet of nauwelijks verwacht. Mocht er toch wat vallen dan kan dit boven de 1000 meter in vaste vorm zijn.


Evenals het ECMWF berekent ook het  GFS in het weekend een tijdelijke instroom
van koudere lucht over het oosten.

Vanaf zondag zien we een uitloper van het Azorenhoog via het Iberische Schiereiland tot over west en centraal Europa opbouwen. Begin van de nieuwe week ligt dan vrijwel het gehele Europese continent onder een groot hogedrukgebied. Met een aanvoer vanuit het zuiden en door luchtdrukdalingen binnen het hoog wordt het opnieuw zeer zacht en zonnig lenteweer.Vooral rond het midden van de week wordt in het voorveld van een nieuw Atlantisch laag met kern boven IJsland met een in kracht toenemende zuidwestelijke hoogtestroming warme subtropische lucht over grote delen van west Europa en de Alpen aangevoerd. Donderdag stevent een koufront, eveneens behorende bij de bovengenoemde depressie, vanuit het noordwesten op de Alpen af. Of dit front met koudere lucht en neerslag (sneeuwval tot 1200 a 1000 meter) de Alpen zal gaan bereiken is nog onzeker.

Zomertijd, einde dagelijkse Alpenweer berichten
Met de ingang van de zomertijd die gisternacht is ingegaan en met 1 april op de kalender is ook de tijd weer aangebroken dat we gaan stoppen met de dagelijkse uitgebreide Alpenweerberichten. Nadat Michael zich gisteren al heeft "verabschiedet" doe ik dat dan vandaag. We hebben sinds 1 oktober met veel plezier dagelijks geprobeerd een zo eerlijk en objectief mogelijke weerverwachting op te stellen. Dit viel niet altijd mee omdat het een rare, ongewone winter was die zich vooral kenmerkte door grote verschillen. Algemeen was het door de overheersende zuidwestelijke hoogtestroming veel te zacht en droog aan de noordkant en viel er extreem veel sneeuw in het zuiden. Deze verschillen en de gemengde gevoelens en emoties kwamen in de reacties nogal eens naar voren. Desondanks was het mede ook door jullie feed-back, input en berichtgeving vanaf locatie voor ons een zeer geslaagd wintersportseizoen. Tevens willen we jullie ook bedanken voor de vele foto's die we via de APP vanaf locatie toegezonden kregen, top !


Het was weer mooi !

Mocht de situatie er aanleiding toe geven of er zich interessante ontwikkelingen voordoen dan zullen we daar natuurlijk nog wel op inhaken. Laten we afspreken dat we elkaar in ieder geval vanaf 1 oktober 2014 weer zullen "ontmoeten". Een ieder die nog op wintersport gaat een heel fijne tijd toegewenst en alle andere een fijn voorjaar en mooie zomer. Ciao

Waarschuwing
Het lawinegevaar in de Alpen is code geel (2-matig)

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Dank jullie wel voor de geweldige weervoorspellingen ga zelf nog 26 april naar tignes hoop dat er dan nog sneeuw ligt met deze hoge temperaturen ik zal jullie weerberichten missen

Gast-9609 | 31-03-2014 - 08:54

Gast

Bedankt voor je laatste bericht! Ik ben wel nog zeer gespannen over wat je over de volgende week denkt in Oostenrijk Tirol.

Gast-9610 | 31-03-2014 - 09:06

Landhaus Sonnheim Lofer

Hoi Johann, jij ook weer bedankt voor de verzorging van een seizoen wintersportweer. Gisteren heb ik mijn laatste rondje geskied. Het is hier in de regio echt voorbij, condities op de pistes gaan hard achteruit, nu weer tijd voor andere uitdagingen, de bergschoenen staan klaar!! Grüß aus Lofer

Landhaus Sonnheim Lofer | 31-03-2014 - 09:38

Gast

Bedankt voor jullie dagelijks weerbericht. Ik heb er elke dag van genoten. Spijtig dat jullie toch niet doorgaan tot Pasen voor allen Belgen die jullie volgen. Zou het toch mogelijk zijn al een voorspelling te doen voor volgende week in Sölden te Oostenrijk. Ik vertrek op het einde van de week voor nog een weekje sneeuwpret. Gr. Steve

Gast-9612 | 31-03-2014 - 09:45

Johann

@Rob -Thx ! Ik ben al een tijd geleden gestopt met skien. Miv vandaag ook hier in Oberwallis seizoen einde van de kleinere wintersport gebieden. De grotere en hoger gelegen skigebieden zullen tot na de pasen nog doorgaan. Ik maak me ook op voor de zomer en het wandel seizoen, ook weer mooi. Grüsse aus Termen

Johann | 31-03-2014 - 09:47

Gast

Bedankt voor jullie weerberichten, ik heb er weer van genoten!

Gast-9615 | 31-03-2014 - 09:49

Gast

enig idee wat betreft de wind volgende week in Tirol oostenrijk?

Gast-9616 | 31-03-2014 - 10:26

Gast

Heren bedankt voor jullie berichten. Goed inhoudelijk en vermakelijk.

Gast-9617 | 31-03-2014 - 10:26

Carin L.

Johann en Michael
Super bedankt voor de weerberichten, ik heb ze dagelijks met veel plezier gelezen. Ondanks de matige sneeuwval hebben we zowel in december, januari en in maart prima kunnen skiën in de omgeving van Bramberg. Nu nog even duimen voor Pasen als afsluiting van het skiseizoen. Vanaf oktober ga ik jullie met belangstelling weer volgen. Groeten, Carin

Carin L. | 31-03-2014 - 10:29

Gast

Bedankt voor alle berichten! en tot volgend seizoen:)

Gast-9619 | 31-03-2014 - 10:55

Gast

Bedankt Johann voor de leerzame bijdragen. Bovendien goed leesbaar en vlot geschreven. Wij genieten nu van een weekje Saasdal:-) en zitten nu al met ons t-shirt in de zon een bakkie aan het doen.

Gast-9621 | 31-03-2014 - 11:37

denny alting

Heren, dank voor jullie inzet! Het zal afkicken worden al helpt het Nederlandse lente weer gelukkig hierin wel mee! Tot volgend jaar ( hopelijk begint t seizoen vroeg!)

denny alting | 31-03-2014 - 12:07

Kevin B

Bedankt voor alle leerzame en interessante berichten die veelal zorgden voor een hoop blijdschap of juist gestress in aanloop naar de vakanties. Ik kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen, tot dan!

Kevin B | 31-03-2014 - 12:11

Joachim

Dag Johann en Michael!
Bedankt voor alle berichten en tot 1 oktober!

Joachim | 31-03-2014 - 12:19

Anja Bekkers

Bedankt voor alle berichten en tot volgend seizoen.

Anja Bekkers | 31-03-2014 - 12:40

Gast

Bedankt voor de weerberichten. Komt er nu en dan nog een update voor de Dutchweek?

Gast-9626 | 31-03-2014 - 12:44

Niels Paradiski

@Johann, ook jij heel veel dank voor je uitgebreide weerberichten en vele goede uitleg! Ik heb veel geleerd deze winter en volop genoten van alle weerkaarten, vooruitzichten en analyses! Ook jij een prachtige zomer gewenst en tot 1 oktober!

Gr Niels

Niels Paradiski | 31-03-2014 - 13:09

Gast

Bedankt voor alle weerberichten! Zeer interessant leesvoer, en ik gebruik ze regelmatig om last-minute sneeuwweekjes in te plannen. Keep up the good work!

Gast-9628 | 31-03-2014 - 15:09

Jan Alting

Thanks voor alle informatie , het duurt weer even voor dat het oktober is maar ik kijk er nu al weer naar uit. De afgelopen 2 weken in les trois vallees geweest, het was helemaal super en met name de 2e week was het helemaal te gek met de sneeuw.

Jan Alting | 31-03-2014 - 15:09

Marc Schouten

Johann en Michael bedankt voor jullie leerzame verhalen van deze winter. Heb er erg van genoten.

Marc Schouten | 31-03-2014 - 18:06

Gast

Vanuit een heerlijk zonnig Champery ook veel dank voor de leuke en goede weer updates! Voor degenen die nog gaan komen: voldoende sneeuw tot aan Pasen denk ik. Beetje hoog blijven en na de lunch voorzichtig aan de borrel gaan denken...
En door de zomertijd kan je 's ochtends en vroeg in de middag genieten van top condities!

Gast-9631 | 31-03-2014 - 18:19

Gast

Mannen , bedankt voor jullie expertise in deze , er zijn volgens mij niet veel betere weermannen , die dit zo uitgebreid doen , tot oktober en geniet er nog van .

Gast-9632 | 31-03-2014 - 19:36

Gast

Heren ook namens mij hartelijk dank voor de vele berichten. Het was inderdaad niet de gemakkelijkste winter voor jullie, met name omdat er ook wel eens mindere verwachtingen moesten worden gebracht dan wel bijgesteld. ik vond het in ieder geval een verrijking. Ook dank voor het gebruiken van materiaal die wij jullie hebben toegezonden. Zal het nog eenmaal doen vanuit Valtho met de Dutchweek.

Voor die tijd nog een berichtje dan.......

Gast-9633 | 31-03-2014 - 20:13

Hans Hindriks

Thx. Geniet van de zomer allemaal.

Hans Hindriks | 31-03-2014 - 20:33

Gast

Complimenten mannen. Diepe buiging.
Ik ga proberen eind April Saas Fee nog onveilig te maken en dan ook weer op naar de fraaie bergwandelingen. Gr-Rolf.

Gast-9635 | 31-03-2014 - 21:11

Jack Engelen

Thanks voor seizoen 2013/2014! Op naar 2014/2015! Wat was het weer stressen dit jaar de week van oud&nieuw en de voorjaarsvakantie... Lag er nu wel of niet genoeg sneeuw...gelukkig ook dit seizoen weer 2 top weken gehad in berwang zoals altijd! Nu weer wachten tot december. Bedankt voor de mooie verhalen en ik wens alle wintersporters een fijne zomer toe. Servus aus berwang .... Uhm Holland ;)

Jack Engelen | 31-03-2014 - 21:20

Gast

Hey!!! Zeer bedankt voor alle zeer leerzame berichten! Ik kan niet wachten tot volgend jaar! Groeten Joost Jansen

Gast-9638 | 31-03-2014 - 22:17

Johann

@All -Bedankt beste wintersport en weer-vrienden voor alle pos. feed-back ! Blijf ons volgen en in ieder geval tot 1 oktober 2014. Ciao

Johann | 31-03-2014 - 22:33

K Db

Johann en Michael: bedankt!
Mijn complimenten voor de serene aanpak en het mature reageren op alle posts.
Hopelijk tot volgend seizoen :)
Top site!

K Db | 01-04-2014 - 02:06

Gast

Bedank. Ik heb weet het hele seizoen mee gelezen en genoten. Nu is het tijd voor het onweer seizoen:-)

Gast-9641 | 01-04-2014 - 07:30

Gast

Een ieder die deze site elke keer weer tot een succes maakt wil ik hartelijk danken. We gaan nu lekker van de zomer genieten en in het najaar begint het vanzelf weer te kriebelen en keren we hier weer terug. Gr john

Gast-9642 | 01-04-2014 - 10:47

Gast

Bedankt voor de prima weerberichten. Jammer dat het al weer voorbij is. Was het maar vast weer 1 oktober. Dan beginnen we weer uit te kijken naar de eerste sneeuwval, heerlijk altijd

Gast-9643 | 01-04-2014 - 11:39

Gast

Dank u. Altijd weer interessant om te lezen.

Gast-9644 | 01-04-2014 - 12:43

Gast

Johann & Michael Bedankt !!

Van jullie betrouwbare berichten hebben wij, en vooral onze gasten heel veel plezier gehad.
Ondanks de inderdaad bizarre winter in Oktober/November en het ontbreken daarna van een echte winter hebben we hier een fantastisch seizoen gehad!

Wij gaan nog even vrolijk verder tot 20 April en daarna is het schluss.....

Tot in Oktober weer , een fijne welverdiende vakantie toegewenst of wat je ook gaat doen !!

Michel Lommert Sankt Gallenirch Vorarlberg

Gast-9645 | 01-04-2014 - 13:12

Gast

Bedankt! Het was genieten van begin tot eind van jullie berichten. Tot 1 oktober.
Groet Philomena

Gast-9646 | 01-04-2014 - 21:09

Paul Van belkom

Super bedankt voor de fijne weerberichten elke dag dat het maar snel weer 1 oktober wordt en de winter weer gaat beginnen.
Tot oktober Gr paul

Paul Van belkom | 01-04-2014 - 23:19

Gast

Laat ik dan maar het laatste bericht van het seizoen geven Grtzzz

Gast-9648 | 02-04-2014 - 09:38

marianne van genabeth

Hartelijk dank voor de niet aflatende informatie over het alpenweer. Heb het met plezier gevolgd. Twee weken geleden vanaf de Seiser Alm geprobeerd foto's van mooie luchten geprobeerd te sturen. Niet gelukt , maar de hele zomer de tijd om "uit te vinden" hoe het moet. Mooie alpenzomer voor jullie twee.

marianne van genabeth | 02-04-2014 - 11:16

Gast

@ heren , bedankt voor een weer een seizoen met fantastische berichten. Ik heb er enorm van genoten en kan bijna niet wachten tot het weer zo ver is. Het was een mooi , spannend seizoen , met voor mij heel veel mooie , goede ski momenten.
Thanks !!

Gr. Sjors

Gast-9650 | 02-04-2014 - 11:30

Gast

Hartelijk bedankt voor de dagelijkse berichten. En hopelijk snel tot oktober..!!

Gast-9651 | 02-04-2014 - 12:13

Peppito @

Johann en collega's
Hartstikke bedankt voor de dagelijkse berichtgeving en het wintersport sfeertje eromheen !!! Top! Net terug uit Champery (portes du soleil). Geweldig weer gehad en nog prima piste omstandigheden! Uiteraard dalafdingen wat lastiger maar nog zeer goed te doen! Voor allen die nog heen gaan, zit het nog wel even goed! Ik zeg tot oktober en nogmaals bedankt!
Gr. Thijs

Peppito @ | 02-04-2014 - 12:44

Gast

Dank je voor jullie fijne en duidelijke wintersport bericht ik heb het iedere dag met plezier gelezen tot weer in oktober dan ben ik ook weer van de partij

Gast-9653 | 02-04-2014 - 12:48

Gast

Zoals elke winter volg ik alles wat er verschijnt op Sneeuwhoogte.nl en hopelijk kan dit nog vele winters doorgaan, de groeten vanuit een zonovergoten Breuil-Cervinia.

Gast-9654 | 02-04-2014 - 20:38

Bernard Minderhoud

Heren hartelijk dank voor de vele mooie berichten! Graag tot oktober

Bernard Minderhoud | 03-04-2014 - 08:07

Gast

Ik heb de voorbije weken het Alpenweer hier dagelijks gevolgd. Supergoede website trouwens ! Toch jammer dat er geen weersvoorspellingen meer gegeven worden, ondanks dat er nog vele Belgen dit weekend op skivakantie vertrekken.
Kan er morgenvroeg echt geen update meer gegeven worden? Ik heb talrijke andere weersites geraadpleegd maar weersvoorspellingen lopen erg uiteen voor midden volgende week. Komt er toch nog een winterprik aan in de Alpen vanaf woensdag? En deze keer ook weer voor de Noorderalpen? Of is dit nog koffiedik kijken momenteel?
Voor iedereen die nog met wintersportvakantie vertrekt, veel skifun !

Gast-9656 | 03-04-2014 - 11:22

Sneeuwhoogte.nl

@gast9656, bij ieder dorp op deze site en app kun je tot 30 april een uitgebreide 7-daagse verwachting vinden.

Sneeuwhoogte.nl | 03-04-2014 - 11:53

Gast

Top, bedankt voor al jullie moeite dit seizoen, heb er veel aan gehad!

Gast-9658 | 03-04-2014 - 13:18

Johann

@Gast-9656 Het blijft de komende dagen zacht tot zeer zacht (zuidwest). Rond het midden van de volgende week zal een koufront behorende bij een laag dat vanaf NW Rusland naar de Baltische Staten afzakt vooral aan de (oostelijke) Alpenoordkant tijdelijk markant koudere lucht aanvoeren. Donderdag in de Stau van de (oostelijke) noord Alpen sneeuwvalgrens tijdelijk dalend tot 1100 a 900 meter. Wrs is de koudere lucht tevens ook dusdanig droog dat er in de lagere delen van de noordelijke Alpen geen of slechts weinig sneeuw zal gaan bijvallen. In de Nordstau wordt er door het ECMWF lokaal tot 40mm neerslag berekend (vanmorgen overigens nog 40 tot 70mm). Vanaf donderdag vanuit het zuidwesten weer sterk oplopende temperaturen en met afnemende Nordstau weer meer zon. Gr

s1143.photobucket.com/user/cjgeers/media/ens0304.jpg.html" target="_blank">i1143.photobucket.com/albums/n635/cjgeers/ens0304.jpg" border="0" alt=" photo ens0304.jpg"/>

Johann | 03-04-2014 - 20:54

Jannik Soors

Bedankt voor de dagelijkse updates, welke steeds tof om te lezen waren! Hopelijk volgend seizoen een 'normalere' winter met veel sneeuw die 's nachts dwarrelt en tijdens de dag Kaiserwetter ;-) grtz uit België!

Jannik Soors | 04-04-2014 - 18:28

Gast

Bedankt voor alles en tot volgend jaar!!!! Krijg er nu al weer zin in..

Gast-9663 | 04-04-2014 - 18:58

Gast

Bedankt voor het geweldige seizoen

Gast-9665 | 04-04-2014 - 22:55

Gast

Bedankt, top site

Gast-9666 | 04-04-2014 - 23:54

Gast

Bedankt voor jullie dagelijkse updates. Kijk alweer uit naar het volgende seizoen.

Gast-9667 | 05-04-2014 - 19:38

Dennis Nelemans

Bedankt voor dit seizoen. .. ik had niet zonder jullie gekent. Tot oktober groet dennis

Dennis Nelemans | 05-04-2014 - 19:46

Gast

Thanks voor dit seizoen. Altijd weer spannend.

Gast-9669 | 06-04-2014 - 00:41

Gast

Bij de skigebieden staat dat See gesloten is . Dit is niet juist het skigebied See is tot 27 april in bedrijf. Kappl is wel gesloten
Hartelijk dank voor de fantastische berichtgeving afgelopen seizoen
Anton Ganzeboom

Gast-9670 | 06-04-2014 - 11:29

Antoin Hoffard

Hoi Johann en team, ontzettend bedankt voor de dagelijkse update. Ik was 22 maart t/m 29 maart in Les Menuires en ik had daar een fantastische week. (sneeuw en zon) Door jullie berichtgeving heb ik me perfect kunnen voor bereiden.. Nogmaals bedankt, Antoin

Antoin Hoffard | 06-04-2014 - 12:03

Gast

Langs deze weg wil ik jullie weer hartelijk danken voor de weerberichten! Ook zag ik regelmatig in het weerbericht een stukje voorbij komen met aandacht voor Tsjechië, waar voor dank!! Voor jullie een goede zomer! En tot het najaar!

Gast-9672 | 07-04-2014 - 10:23

Gast

Lees altijd met erg veel plezier en hoop naar de sneeuwberichten! Top website!

Gast-9673 | 08-04-2014 - 11:36

Marcel Segers

Beste mannen,

Voor de pasen staat er toch weer wat leuks op de kaarten, gaan jullie dan nog een keer een paasbericht schrijvenn als dat weer meer werkelijkheid wordt? Er zijn nogal wat paas-skiers denk ik.

Mvg.
Marcel

Marcel Segers | 11-04-2014 - 17:40

Gast

Juist terug van een weekje Nauders & Shoneben. FANTASTISCH.... Niet te geloven hoe die oostenrijkse italianen en italiaanse oostenrijkers :) erin slagen om een talabfarth bij 15 graden BOVEN nul, toch skiklaar krijgen! Kort samengevat. Na de slechtste en warmste winter ooit (alpen noordkant) ben ik nu overtuigd dat panikeren over hoge temperaturen of weinig sneeuw NIET nodig is!

Groetjes en hopelijk tot volgend jaar! Bart

Gast-9676 | 15-04-2014 - 15:11

Gast

Is er komende week nog ergens fatsoenlijk te skiën?

Gast-9677 | 15-04-2014 - 15:52

Gast

In zauchensee was het afgelopen weekend nog perfect skieeen!! Laatste paar honderd meter van de dalafdaling was het wat papperig maar verder helemaal prima!!

Gast-9678 | 16-04-2014 - 09:00

Gast

Is er nu nog een skigebied open waar je je een week kunt vermaken?

Gast-9679 | 20-04-2014 - 23:32

Roel

Johann heel erg bedankt voor de prachtige weervoorspellingen van dit seizoen ook al waren ze niet altijd rooskleurig. We spreken elkaar 1 okt weer. Fijne zomer

Roel | 21-04-2014 - 18:52

Gast

Vorige week schitterende ervaring in Warth en Lech. Vanaf dinsdag en woensdag verse sneeuw én kouder, prima pistes tot ver in de namiddag!

Gast-9681 | 22-04-2014 - 22:08

Gast

Komt er nog een update voor de Dutchweek in Valtho? Vorig jaar was dat een leuke extra.

Gast-9682 | 24-04-2014 - 09:50

Gast

Voor degene die nog geïnteresseerd is: Ischgl vandaag was eigenlijk, onverwacht, fantastisch weer. Afgelopen nacht 10 cm sneeuw. Smiddags leverde dat hopen op de piste. Naar Elizabeth dalafdaling open, naar Trofana lukt niet meer. De sneeuw smiddags remt ontzettend af, alsof iemand je met een touw terugtrekt. Inmiddels giet het in het dorp. Ik verwacht dus weer lekkere poedersneeuw morgenochtend. Vroeg uit de veren
Zaterdag Robbie Williams.

Gast-9683 | 01-05-2014 - 22:44

Shaun Roth

Iemand enige idee waar in de omgeving van Alpe d'huez nog geskied kan worden van 02-09 juni? Zit die periode daar ivm sponsorloop tegen kanker en wil even de skies onderbinden.

Shaun Roth | 03-05-2014 - 00:26

Gast

Les deux Alpes, op de glacier

Gast-9685 | 10-05-2014 - 11:48

Gast

waar kan ik nu skiën?

Gast-9687 | 06-09-2014 - 19:38

Gast

Hintertux is zeer goed op dit moment

Gast-9688 | 08-09-2014 - 00:10

Steven V.

Nog 2 weken. Ben al aan het aftellen naar een (hopelijkmeerdanvorigjaar)sneeuwrijke winter.

Steven V. | 16-09-2014 - 09:16

Gast

Nog 1 weekje , kan niet wachten, heren!

Gast-9691 | 23-09-2014 - 20:41

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord