Temperatursturz

Eindelijk is het dan zover. Vandaag stroomt vanuit het noorden gevoelig koudere lucht het Alpenruim binnen en ziet het er niet naar uit dat deze snel weer het "warme" hazenpad kiest. Met het instromen van de koudere vrieslucht valt er aan de Alpennoordzijde af en toe ook wat lichte sneeuw, maar zijn de hoeveelheden vooralsnog gering. De meer aansprekende sneeuwval staat dan uiteindelijk iets later op het Alpen-programma, en loopt de spanning in onze "sneeuwthriller" verder en verder op!


Waar hier op dit moment nog gebrek aan is, hebben ze in oost Siberië
aan overvloed! Via Severe Weather Ru

Nog een leuke. Stormachtige wind zorgt voor metershoge sneeuwduinen!

Pics vanuit Komsomolsk on-amur via Severe Weather Ru

Flink kouder
De bovenstaande afbeeldingen zijn om alvast wat in de sneeuw stemming te komen moeten jullie maar denken ;-) En ik moet eerlijk toegeven, erg snel gaat het allemaal nog niet met de Alpen sneeuw. Johann en ik hebben dat de afgelopen dagen ook steeds in de berichtgeving aangegeven, en wordt ons (sneeuw) geduld aardig op de proef gesteld! Vandaag doen we in ieder geval een stap in de goede richting en gaat de temperatuur in een behoorlijk tempo flink onderuit. Het nulgradenniveau zakt aan de noordzijde al snel naar gemiddeld 900 à 1200m, en pakt aan de dit keer "beschermde" zuidzijde met ongeveer 1600m wat hoger uit. De sneeuwval van vandaag stelt over het algemeen niet echt veel voor, en moeten we het doen met wat lichte sneeuwbuitjes die aan de noordzijde tot ontwikkeling kunnen gaan komen. De grote vraag die ons natuurlijk bezig houd is: komt die echte grote sneeuwklapper nu wel of niet?


Nu nog volop werkende sneeuwkanonnen, zoals hier in Vars
in les Hautes Alpes.
Via @Twitter

Diverse frontpassages
Het Alpenspoorboekje staat nog steeds als een huis. Diverse storingen gaan de Alpen de komende week passeren, waarvan de eerste voor maandag op het menu staat. Het Azorenhoog versterkt zich tegen die tijd iets meer richting de Golf van Biskaje, en laat aan zijn oostflank een nieuwe storing over de Alpen heen stromen. Hierdoor vanaf maandagochtend vanuit het westen opkomende sneeuwval bij een sneeuwvalgrens die ruim onder de 1000m gaat uitkomen. De sneeuwbuien concentreren zich vooral op de noordwestelijke en noordelijke Alpen, en kan er tot en met dinsdag gemiddeld tussen de 15 en 25 cm sneeuw verwelkomd gaan worden. Het is nog steeds geen echte "sneeuwdump" ik weet het, maar de pistes worden in ieder geval even lekker wit opgefrist en dat toont al een stuk beter toch?


straalstroom positie volgens GFS oper op vrijdagnacht. Op sneeuw ramkoers
tav de noordwestelijke Alpen?

Spanning neemt verder toe
In de loop van de week neemt de (sneeuw) spanning verder toe in het Alpengebied. Komt die echte bak met sneeuw nu of loopt het met een spreekwoordelijke sisser af? Dit heeft alles te maken met hoe de polaire jetstream zich precies gaat ontwikkelen. Het Amerikaanse GFS berekent in zijn laatste run een mooi patroon tav de noordwestelijke Alpen, waarbij in dit voorgeschotelde scenario sneeuw van betekenis mogelijk is. Het ECMWF positioneert door zuidwestelijke luchtdrukstijgingen de straalstroom iets te noordelijk, zodat de zware neerslagecho's ten noorden van de Alpen langstrekken. Samenvattend ziet het algemene plaatje er toch nog steeds goed uit en gaan we eerst de komende dagen eens kijken hoe de atmosfeer zich in de koudere lucht gaat manifesteren.


Ook de Lienzer Dolomieten wachten rustig af wat komen gaat.....

Sauerland en Duitse middelgebergtes
Morgen ook uitgebreid aandacht voor deze wintersportgebieden wat dichter bij huis. Ook hier de komende week steeds verder verbeterende condities!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Frederik V

Goeimorgen! Weer een stap in de goeie richting, lees ik. Vraagje: wat zijn de ideale omstandigheden voor sneeuwkanonnen?

Frederik V | 06-12-2014 - 08:25

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen. Vrij droge koude lucht Frederik, zodat de kunstmatig gevormde sneeuwkristallen vooral ook wat "luchtiger" van structuur zijn.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 08:35

Luc Cap

Hangt dus echt af van plaats tot plaats. In Köningsleiten bv spuiten ze wel al en in Gerlos, een paar km verder nog niet. Ze zullen hard mogen werken haha. Veel meod aan de pistebully's. Come on you snow.

Luc Cap | 06-12-2014 - 08:49

Luc Cap

Mijn woorden waren nog niet KOUD en ja hoor, ze spuiten ook in Gerlos LOL !
Onder een stralende zon...

Luc Cap | 06-12-2014 - 08:52

Jack Nelissen

Skiwelt heeft -5 en blaast, saalbach 15km verder +0.8 op 1000m. 2000m -1.8 en 100% luchtv. Komt de kou uit t westen?

Jack Nelissen | 06-12-2014 - 08:55

sonja van nieuwenhuize

weet iemand of de kanonnen in Skiwelt aan gaan? zie eindelijk kou maar nog geen sneeuw...

sonja van nieuwenhuize | 06-12-2014 - 08:58

Susan Berden

A.s. Donderdag naar Flachau! Duimen dat het goedkomt. En dat we ook de prachtige adventwandeling s'avonds in de sneeuw in Filzmoos kunnen doen.

Susan Berden | 06-12-2014 - 09:02

Joost1802

Goedemorgen! In Les Menuires vannacht een paar centimeter sneeuw gevallen en op de webcams zichtbaar dat de sneeuwkanonnen zijn aangezet!

Joost1802 | 06-12-2014 - 09:06

Jack Nelissen

Skiwelt heeft ze al aan.

Jack Nelissen | 06-12-2014 - 09:07

Annemarie Tje

Zag net op de webcam de eerste vlokken vallen in Ellmau. Nu de sneeuw kanonnen er nog bij en het gaat er weer een beetje op lijken. Fingers crossed!

Annemarie Tje | 06-12-2014 - 09:10

martin libbrecht

in ehrwald spuiten ze volop met hun sneeuwkanonnen het is al een goed begin grts Martin

martin libbrecht | 06-12-2014 - 09:20

Neel Roos

Het komt goed!
Meter sneeuw met kerst, zo verdient!!

Neel Roos | 06-12-2014 - 09:42

Ko Wisse

Hallo J&M Volgens het ECMWF blijven de depressies toch te noordelijk, althans volgens de beoordeling. Kunnen hiervan nog randstoringen over de Alpen trekken? Hoe ontstaan randstoringen eigenlijk?

Ko Wisse | 06-12-2014 - 09:46

Edwin vd linden

kappl en See spuien ze ook LOL

Edwin vd linden | 06-12-2014 - 09:52

Eric Kromhout

In Skiwelt draaien de sneeuwkanonnen. Je kunt zelfs zien dat het licht sneeuwt.

Geef dit 3 dagen en in combinatie met wat natuursneeuw gaat dit gebied 11 december open.

bit.ly/1BnDtl4

Eric Kromhout | 06-12-2014 - 09:55

Dennis Dolomieten

Hallo J&M , kunnen jullie mij vertellen hoeveel cm sneeuw een sneeuwkanon per uur kan maken, in gunstige omstandiheden????
Ik ga in Jan. naar Val gardena en sella ronda kan nog niet gemaakt worden maar er staan wel genoeg kanonnen. Alvast bedankt!!

Dennis Dolomieten | 06-12-2014 - 09:55

Merije ...

Spannend!! Elke ochtend even lezen!!
Zag dat in Fiss ( kinderland) de sneeuwkanonnen ook aan staan!!

Merije ... | 06-12-2014 - 09:55

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Haus am Wald. Tav een echte sneeuwklapper is het ECMWF nog niet echt overtuigend. Eerst maar eens kijken wat de storingen op ma/di precies aan sneeuw gaan achterlaten. Een randstoring ontstaat aan de buitenrand van een depressie ten gevolge van snelle warme/koude verticale opglijdingsprocessen in de atmosfeer. Hierdoor ontstaat onderin de atmosfeer een luchtdruk tekort dat aangevuld moet worden. De luchtdruk daalt dan in korte tijd erg snel waardoor de wind in korte tijd spectaculair kan toenemen. Erg technisch verhaal.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 10:01

Niels van Bockel

Zo wat zou dat lekker zijn vlak voor de opening van La Plagne een beetje (veel) sneeuw! Laten we het hopen! Ook voor de overige gebieden uiteraard!

Niels van Bockel | 06-12-2014 - 10:10

Bart Van Parys

Volgende zaterdag vertrek naar Les 3 Vallées, de eerste cm zijn gevallen in Mottaret maar nog ruim onvoldoende... Stel dat we geluk hebben volgende week, is die "sneeuw van betekenis" van die aard dat we rond de 50 cm totaal komen of wijzigen we best last minute onze bestemming naar Madonna di Campiglio of Cervina??
Straks crisis vergadering ...
B@rtm@n

Bart Van Parys | 06-12-2014 - 10:12

Arno

@ Dennebom: check de webcams en dan zie dat alle passen rondom het Sella massief al mooi wit zijn. Sneeuwgrens zit zo rond 1800 - 2000 meter. Gezien de temperatuur hebben ze tot die hoogte nog geen kanonnen aan kunnen zetten. Maar dat verandert na dit weekend. Het zou mij niet verbazen dat het er volgende week allemaal anders uit en dat het over twee weken bij de WB afdaling in Groden de condities perfect zijn.

Arno | 06-12-2014 - 10:17

R J

In "ons" dorp staken ze denk ik. Kanonnen genoeg, maar allemaal uit... Op naar volgend weekend met echte sneeuw dan maar! #BadGastein (verslavend trouwens, die weerberichten)

R J | 06-12-2014 - 10:19

Danny Slaghuis

Goedemorgen weer michael en johann, ik heb twee vragen:
1) waarom is raureif in de bomen zo gevaarlijk?
2) van welke stroming moet serfaus het nou hebben? Want telkens zijn daar de te verwachten sneeuwcentimeters erg laag. Ik weet dat het op de rand van noordalpen-inneralpin ligt, maar het lijkt er bij veel richtingen bekaaid af te komen.

Danny Slaghuis | 06-12-2014 - 10:22

Johann

Ietwat "angezuckert" vanmorgen in Oberwallis (paar centimeter sneeuw). Beter was het vanmorgen in de Franse Alpen (omgeving centraal massief) Foto Monte Lozère met een dik pak sneeuw

s1143.photobucket.com/user/cjgeers/media/montlozere.jpg.html" target="_blank">i1143.photobucket.com/albums/n635/cjgeers/montlozere.jpg" border="0" alt=" photo montlozere.jpg"/>

Johann | 06-12-2014 - 10:25

Wytze Tesselaar

Wij gaan ook naar Bad Gastein, vertrek op de 19e. Zit al twee weken elke dag gespannen te wachten op een update. Het is nog zooooo groen en geen sneeuwkanon te zien. Nog twee weken te gaan, komt vast goed

Wytze Tesselaar | 06-12-2014 - 10:29

Dennis Dolomieten

Arno, idd boven 2000 meter ziet het er goed uit. En bekijk elke dag de webcams. Er staan er al een aantal flik te blazen op bijv. sedeca.
Maar hoeveel cm per uur kan een kanon sneeuw maken??
De kou komt er in elk geval aan!!

Dennis Dolomieten | 06-12-2014 - 10:29

Rudy ELSEN

Goede morgen beste weermannen van de hoop:
Wij vertrekken zondag 14 Dec op jaarlijkse uittocht naar Plan de Gralba - Italië - Val Gardena - Sella Ronda. Wat zijn uw vooruitzichten qua sneeuwval, gaat er te skiën vallen of moeten de wandelschoenen mee.
Alvast bedankt

Rudy ELSEN | 06-12-2014 - 10:33

Cheese Curve

Luc Cap je bent een Gerlosganger en ik een Koenigsleitenganger. In onze reis vanuit Zell naar Koenigsleiten via Gerlos keken we natuurlijk ook altijd op de temperaturmeter in de auto. Dat zagen we dus gestaag zakken, ik dacht een graad per 100 m, zo denk ik ook dat er in Koenigsleiten (1600 m) wat eerder gespoten kan worden dan in Gerlos. Ik denk dat Gerlos een paar honderd meter lager ligt.

Cheese Curve | 06-12-2014 - 10:34

Ko Wisse

Bedankt Michael. Jij hebt het over de wind. Maar hier kan toch ook veel neerslag (sneeuw) uit vallen? Het ontstaan van zo'n randstoring is dan zeker bijna niet lang van te voren te voorspellen?

Ko Wisse | 06-12-2014 - 10:41

Cheese Curve

@luc Gerlos 1300 meter, dus enkele graden verschil.

Cheese Curve | 06-12-2014 - 10:42

Ko Wisse

In Hinterglemm staan de kanonnen nog niet aan.

Ko Wisse | 06-12-2014 - 10:43

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Danny De omgeving van Serfaus is gebaat bij een W, NW of N noordelijke aanvoerrichting. Raureif is normaliter niet "gevaarlijk" , maar de hoeveelheid was de laatste dagen zo groot dat sommige bomen het tegen de zwaartekracht moesten afleggen. In de buurt van Winterberg zijn zelfs skilift installaties geraakt?
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 10:51

Ski Arlberg

Sinds de dump in oktober aan de noordkant Alpen volg ik de weersvoorspellingen en reakties op deze app.
En Chapeau aan de beide weermannen die van de onvoorspelbaarheid van het weer toch nog hout weten te snijden.
Ook de reakties verschaffen mij veel leesplezier en soms wel is interessante wetenswaardigheden.
Aan alle pessimisten zeg ik dat sinds (1978) ik de Alpen swinters bezoek het meer uitzondering dan regel is dat er in november en vroeg december sneeuw ligt.
Nog in het recente verleden, ik meen december 2011, werd de opening van het seizoen in St. Anton am Arlberg uitgesteld tot de tweede week van deze maand, zoals ook nu weer, en het werd een winter met record sneeuwhoogtes tot wel 5 meter cumulatief op Galzig (2200 mtr).
Ik wens iedereen een fijne winter met veel sneeuw en skipleizier.

Ski Arlberg | 06-12-2014 - 11:03

Jack Nelissen

Het sneeuwt aardig door in de skiwelt. Zie de webcam van scheffau, even verderop in saalbach al +2 graden met regen

Jack Nelissen | 06-12-2014 - 11:13

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Haus am Wald. Klopt. Wind en zware buien gaan vaak samen op de passage van een randstoring.De zwaarste stormen ontstaan vaak ten gevolge van dit soort fenomeen. (Rapid Cyclogenese)
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 11:17

Jochem Paalman

Ook ik ga naar Bad Gastein de 19e. We moeten maar hopen op een dump komend weekend...

Jochem Paalman | 06-12-2014 - 11:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dankjewel Martin ??❄️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 11:18

Rob van der Kamp

Nog twee weken en dan wij met het hele gezin naar La Plagne, al weken kijk in ongeduldig naar de weersverwachting, de webcams en natuurlijk lees ik meerdere keren per dag de bijdragen van de weermannen van Sneeuwhoogte.nl .De spanning loopt op maar er werkelijk niemand die de natuur kan beïnvloeden, dus we zullen het maar moeten ondergaan. De voorspelling is sneeuw, hoeveel is nog raden maar dat er sneeuw gaat komen geeft al wat verlichting van de stress, normaal gaan we eind januari maar nu met de kinderen hebben we de eerste week van de kerstvakantie gekozen, maar dat het zo spannend zou zijn qua sneeuw... daar stond ik de eerste jaren nooit bij stil, ik ski al ruim 35 jaar, Ik geniet elke dag van de bijdragen van de sneeuwmannen , ze doen hun best om zo objectief mogelijk de verwachtingen weer te geven, maar natuurlijk willen wij als wintersporters meer , we willen weten of het gaat vallen , hoeveel er gaat vallen en dat we met een gerust hart de koffers en de ski's kunnen pakken ... Weermannen dank voor de geweldige site en prachtige plaatjes en vooruitzichten , jullie kunnen het weer niet beïnvloeden (hoewel we dat graag zouden willen) maar jullie zijn onlosmakelijk verbonden met ons skiplezier!

Rob van der Kamp | 06-12-2014 - 11:23

Berthil Westerink

Villars begint ook weer wit te worden. :-)))

Berthil Westerink | 06-12-2014 - 11:28

M DR

In willingen zijn de pistes open. Ben benieuwd wanneer we kunnen skieen in winterberg

M DR | 06-12-2014 - 11:29

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Rob. Het valt inderdaad niet altijd mee. Belangrijk is dat wij het hoofd "koel" willen houden, en staan achter onze berichtgeving! We kunnen en willen het inderdaad niet mooier maken dan het in werkelijkheid is. Dank voor de "warme" reactie!

Namens het hele sneeuwhoogte Team

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 11:40

Erik M

Wat zijn de verwachtingen voor de Oostelijke Alpen? Zie dat het in serfauss fiss ladis in elk geval vriest en dat de zon schijnt. Komt daar nog wat sneeuw?

Erik M | 06-12-2014 - 11:46

Wouter Geels

@marthijn: in winterberg is bij mijn weten 1 lift operationeel op dit moment. Zal niet lang duren voor er meer open gaat. Je kunt dit gemakkelijk zelf zien door winterberg toe te voegen aan je favorieten.

Wouter Geels | 06-12-2014 - 11:48

prins adrichem

Het is nog nooit voorgekomen dat er in Oostenrijk geen sneeuw ligt met kerst. Dit jaar dus op 100% zeker weer een witte kerst in heel Oostenrijk. Veel sneeuwpret voor iedereen

prins adrichem | 06-12-2014 - 11:57

Rick Wijnker

Wat een aparte beelden van de webcam in Koenigsleiten. Volop sneeuwkanonnen aan op de groene weides. Wat kan er toch veel om vroege wintersport mogelijk te maken. Doen ze vast niet als er dooi verwacht wordt.

Rick Wijnker | 06-12-2014 - 12:12

K. Huibregtse

Het blijft spannend! Met de kerst naar het skijuwel gebied (Alpbach) Ik hoop dat er voldoende sneeuw ligt.

K. Huibregtse | 06-12-2014 - 12:20

Eric

Goedemiddag, misschien een domme vraag, maar is er een verschil tussen een sneeuwkanon en een sneeuwlans :-) ?
gelukkig ziet het er voor heel de Alpen positief uit!!!

Eric | 06-12-2014 - 13:23

Mark (& Monique)

Domme vragen bestaan niet ?

Mark (& Monique) | 06-12-2014 - 13:28

Emiel Wauters

op de laatste dag van het zichtbare weerbericht (12/12) zou het heel stevig gaan sneeuwen in les deux alpes, valt hier al iets over te zeggen of nog net iets te veraf?
TOPsite trouwens, doe zo voort!!

Emiel Wauters | 06-12-2014 - 13:40

johan stansen

GFS06.00 oper en ensemble is voor de N-alpen een heel stuk minder positief dan de GFS00.00

Snel vergeten en denken dat het een foutje van het model is want ik wil bakken met sneeuw aan de noordkant zodat de kerst ook op kerst lijkt :-):-) ( net als op een ansichtkaart )

johan stansen | 06-12-2014 - 13:41

Danny Slaghuis

@eric: sneeuwlanzen zijn van die dunne lantaarnachtige palen en kanonnen zijn die grote blowers die over het algemeen meer sneeuw produceren en over een groter oppervlakte. Daarnaast zijn de kanonnen te roteren zodat er op meerdere plekken gespoten kan worden..

Danny Slaghuis | 06-12-2014 - 13:42

Soraya .

Spannend!!! 20 december richting de noordalpen Abtenau waar het nu nog compleet groen is!

Komt goed komt goed...

Soraya . | 06-12-2014 - 13:55

Eric

@Danny thanks, prettig weekend and let it snow :-)

Eric | 06-12-2014 - 14:02

Marcel

Mooie hochnebel hier in Kaprun. We skiën al de hele dag in de zon met af en toe een wolkje.. In de verte komt er wel wat stuwing op gang zo lijkt het. Mooi om dat van bovenaf te zien.

Marcel | 06-12-2014 - 14:05

Emiel Wauters

op de laatste dag van het weerbericht op deze site(12/12) zou het heel stevig gaan sneeuwen in les deux alpes. Valt hier al iets over te zeggen of toch nog te ver af?
in ieder geval topsite heren!!

Emiel Wauters | 06-12-2014 - 14:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Eri. GFS 06 en 18Z worden hier genegeerd. Te weinig sonderingsoplossingen en hierdoor tamelijk onbetrouwbaar.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 14:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Emiel. De evt "sneeuwklapper" rond de 12e is nog tamelijk onzeker. Kleine verschillen in luchtcirculatie patroon kunnen grote gevolgen hebben. De komende dagen komt deze periode wat meer binnen de "betrouwbare" verwachtingstermijn.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 14:18

Jasper B

@haus am wald: wanneer gaan de kanonnen aan in hinterglemm-saalbach-leogang? Ze staan nog steeds niet aan.. Nog nieuws van locals daar? Want de sneeuwverwachtingen schuiven steeds op en als et zover is valt er niets uit de lucht. Ik wacht nog een week af en bekijk dan opties om eventueel om te boeken, vertrek binne exact 21 dagen. Niet op n plank kunnen staan met nieuwjaar zou ik mezelf niet kunnen vergeven :)
Een zeer ongeruste belg hier :D

Jasper B | 06-12-2014 - 14:24

Jack Nelissen

@ Jasper B: de temperaturen in shl beginnen boven te zakken, bij. De nieuwe steinbergbahn staat al enkele uren een kanon aan, dus ik denk dat bovenin al hier en daar besneeuwd wordt.. Slecht te zien op andere webcams. Beneden is het nog prut.. +1.8 graden maar zakt wel, het was zelfs 3.4 graden! Spannend, ga zelf de 19e maar kan nog tot maandag annuleren (waar ik totaal geen zin in heb!)

Jack Nelissen | 06-12-2014 - 14:35

johan stansen

@michael ik weet dat de 06.00 en 18.00 minder rekenkracht hebben maar heb toch liever dat ze met de 00.00 en 12.00 uur meegaan.

ik schrijf er ook express bij vergeten die GFS06.00 run en op naar de GFS12.00.

als die zuiddump er maar niet op blijft staan want dat kan ik echt niet meer aanzien omdat ik naar de noordkant ga.

johan stansen | 06-12-2014 - 15:06

Pieter Masson

Joepie ,i love sneeuwhoogte. Vrijdag 35 cm sneeuw in meribel ,? ??

Pieter Masson | 06-12-2014 - 16:13

Joost van Rooij

@Pieter zou mooi zijn. Dan krijgt Les Menuires vast ook een mooie laag.

Joost van Rooij | 06-12-2014 - 16:44

Frederic Verschaeve

Hallo M & J,

U spreekt van 15-25 cms cumul sneeuw (in het weerpraatje) voor volgende week voor de N en W-Alpen maar bij de verwachte sneeuwhoogte tot 10/12 zie ik slechts 3cms.
Moet dit nog geüpdatet worden of zijn de vooruitzichten ondertussen bijgesteld?

Groetjes

Frederic Verschaeve | 06-12-2014 - 17:25

Marco ski

wie het grote niet eert is het kleine niet weerd

2 cm in Westendorf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het begin is er

en nu doorpakken frau holle !!!!!!!!!!

groet Marco

Marco ski | 06-12-2014 - 17:45

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Frederic. Onze verwachtingen zijn gemiddelden. Lokaal orografische verschillen zijn altijd van invloed op een gebied in het algemeen. De gegevens die je raadpleegt betreft automatisch gegenereerde output en zijn niet gefintuned door ons.
Vr gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 17:50

Jannik Soors

Hey mannen. Bedankt voor alle informatie die we dagelijks te lezen krijgen al. Volgende week zou er een zware storm in de maak zijn voor UK en Benelux lees ik op een andere site. Kan dit het weer in de Alpen nog beïnvloeden in positieve of negatieve zin? Grtz!

Jannik Soors | 06-12-2014 - 17:51

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All GFS Oper 12Z rolt net binnen en is en blijft hoopgevend. Nog steeds meerdere frontpassages met sneeuw van betekenis. Vrijdag een tijdelijk iets oplopende temperatuur in een frontale warme sector, maar een snel hierop inlopend koufront blaast de kou er in combinatie met flinke sneeuwbuien alweer snel in? ❄️Later meer.....

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 17:57

aadje bergmans

dat zou mooi zijn michael. elke dag een beetje meer zekerheid dat het toch gaat gebeuren aankomende week en volgend weekend..

aadje bergmans | 06-12-2014 - 18:00

aadje bergmans

jannik,
dat zou mooi zijn.. is normaal niet zo lekker , maar als het dan koers zet naar de alpen is dat top. of vergis ik me nou michael en johann. volgens mij was dat voor 2011 de omslag van sneeuwarm naar super veel sneeuw.

fijne avond allemaal

aadje bergmans | 06-12-2014 - 18:03

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Jannik. Nu al een storm voor eind volgende week in de Benelux aankondigen vind ik "roeptoeter" berichtgeving. Deze depressie en bijbehorende randstoring zet overigens ook de Alpen atmosfeer op zijn kop. De details bepalen hoeveel sneeuw tegen die tijd. Het ziet er in ieder geval sneeuwtechnisch veelbelovend uit. To be continued?
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-12-2014 - 18:07

R J

Bergfex is voor regio Salzburg opeens ook heel optimistisch vanaf 14 dec. Rond de 50cm... Doe ik het voor!

R J | 06-12-2014 - 18:13

Jannik Soors

Thx voor snelle reactie Michaël. Kijk alvast uit naar het vervolg, zoals ongetwijfeld vele anderen ;-)

Jannik Soors | 06-12-2014 - 18:18

Patrik Mulder

Goed bezig Medewerkers sneeuwhoogte. Lees elke dag de weerbericht met heel veel plezier.
Zag net op de facebook van Die Tauplitz dat de sneeuwkanonen aan zijn gezet

Patrik Mulder | 06-12-2014 - 18:31

Luc Cap

@ Raymond, Bergfex moet je dagelijks eens bekijken, de éne dag 25 cm, de volgende dag 2 cm ? haha maar pas op, ik duim met jou mee hoor ! Laat maar komen dat witte goud !

Luc Cap | 06-12-2014 - 18:33

Luc Cap

@ All : voor de liefhebbers van animatiebeelden. Deze neerslaganimatie tem. dinsdag 9 dec laat wel een paar storingen langs oa. de Oostenrijkse Alpen trekken. Leuk om zien alvast vind ik.
www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimation

Luc Cap | 06-12-2014 - 18:37

Marcel B.

Bergfex volgt alle GFS runs.....

Marcel B. | 06-12-2014 - 18:48

Marcel B.

Dat geldt volgens mij dus ook voor het Oostenrijkse ZAMG...

Marcel B. | 06-12-2014 - 18:53

Neel Roos

C'mon Michael !!!!
Mooie berichten, hoopgevend en toch ook realistisch!
Geweldig om te lezen!
Groeten van een fan!

Neel Roos | 06-12-2014 - 19:00

Hariette Stoolhuis

Elke dag lees ik met veel plezier de berichten/updates ( en commentaren;) ) op deze site.

Hariette Stoolhuis | 06-12-2014 - 19:12

Tom

Beste weermannen! Als ik de kaarten goed bekijk zie ik een oostelijke stroming van het lagedrukgebied bij IJsland, maar trekt dit helaas weg richting het noorden. In hoeverre is de kans aanwezig dat dit gebied verder richting de Oostzee gaat, of is het Russisch hogedrukgebied hiervoor te 'sterk'?

Tom | 06-12-2014 - 19:23

johan stansen

GFS12.00 OPER geeft mooie neerslagpieken voor de NW-N alpen
GFS12.00 Ensemble geeft een mooi neerslaggemiddelde voor de NW-N alpen.

EC12 schijnt ook voor de NW-N alpen goed te zeijn MAAR ik kan dit model nooit echt goed lezen DUS misschien kan een ander hier wat over zeggen.

Wel denk ik dat de N-Franse alpen en de NW-zwitserse alpen de meeste sneeuw krijgen MAAR ook de rest van de N-alpen zullen mooie sneeuwhoeveelheden krijgen.

johan stansen | 06-12-2014 - 20:19

Joost van Rooij

Hoop nog op een update vanavond. Ben erg benieuwd hoe de sneeuw thriller verder gaat.

Joost van Rooij | 06-12-2014 - 21:02

kevin de vrieze

@ jasper b check de cams op saalbach kanonne staan aan

kevin de vrieze | 06-12-2014 - 21:03

Mark (& Monique)

@Johann en Michael Super dat jullie ook in het weekend weerpret leveren!

Mark (& Monique) | 06-12-2014 - 21:08

Marco ski

@ Michael; Johann

Krijgen we nog een avond update?
Of moeten we wachten tot morgenvroeg??

Begrijpelijk, het is zaterdagavond en jullie zullen ook wel zin hebben in een biertje/wijntje ;)

Marco ski | 06-12-2014 - 21:33

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord