Temperatursturz

De zure appel was warm. Belachelijk warm! De thermometers sloegen voor januari begrippen gisteren letterlijk op hol. Garmisch Partenkirchen (750m) meldde gisteren 18 gr C en in het zuid Zwitserse Tessin maakte Acquarossa het met 20,8 gr C helemaal bont! Onwaarschijnlijk hoge temperaturen voor half januari in de Alpen, waarbij het thermische verval met vandaag extreem is. De thermometers gaan vandaag finaal onderuit en wordt het in vergelijking met gisteren zomaar gemiddeld 10 tot 15 graden kouder!


Zeer fraai irrisaties gisteren in de Alpenregio. Via Twitter Andreas Hostettler

Jos Schmitz maakte deze mooie opname in Stein an der Enns
in het westen van de Oostenrijkse Steiermark

Irrisaties kondigen weersverslechtering aan
De mooie bovenstaande foto's laten zien dat er gisteren in de hogere delen van de atmosfeer (8 tot 12 km) vrij veel vocht aanwezig was. Het zonlicht werd hier fraai weerkaatst door de aanwezige ijskristallen waardoor je soms van dit soort prachtige plaatjes schieten kan. Tegelijkertijd zegt deze bewolking ook iets over een naderende weersverandering. Deze cirrusstratus bewolking vinden we vaak terug aan de voorzijde van naderende frontensystemen, en duiden meestal op een weersverslechtering. In dit geval betekent "verslechtering" echter een verbetering voor de Alpen, want de koudere lucht met sneeuwbuien wordt natuurlijk door ons met gejuich begroet!


Markant koudere lucht dendert de Alpen binnen! @MetOffice

Het "koude" feest is echter van korte duur. Vanaf maandag weer  zachter
maar wel zonniger onder hogedrukinvloed. @MetOffice

Tijdelijk flink kouder met talrijke sneeuwbuien en veel wind
Operatie afkoeling verloopt voorspoedig. Het aangekondigde koufront ligt op dit moment tegen de noordelijke Alpen aan en sneeuwt het op dit moment vooral in de noordelijke Franse Alpen en gehele Zwitserse noordzijde en deels ook inner Alpine gebieden. De sneeuwvalgrens bevindt zich ongeveer tussen de 1000 en 1400m, maar zinkt in de loop van de ochtend verder naar 400 à 700m. In de oostelijke Alpen zien we actueel vooral sneeuwecho's in de Oostenrijkse Vorarlberg en westen van Tirol, en deze zullen zich vrij snel verder oostwaarts richting het Salzburgerland gaan verplaatsen. De sneeuwvalgrens ligt hier in de ochtend nog ruim boven de 1200m, maar zal vanuit het westen snel tot ruim onder de 1000m gaan dalen. Aandachtspunt is ook vandaag ook weer de harde tot stormachtige westelijke tot noordwestelijke wind, die vooral op de hoger gelegen pistes flink tekeer kan gaan. Ik ben bang dat hierdoor vandaag liften gesloten blijven of zullen gaan worden, dus let hier goed op als het verbindingsliften betreft. Het is zo lullig als je met bus door het dal terug moet ;-)


Warme wind en zon deden de pistes gisteren in Skiwelt Brixen "pijn".
Ook hier is verse neuschnee meer dan welkom! Via Astrid Gebe


Radarbeeld van 09.00 uur, waarbij de neerslag vanuit het westen op steeds
meer plaatsen overgaat in sneeuw. @WetterOnline

Tijdelijke hogedruk invloed
Morgen kunnen aanvankelijk in het oosten van Oostenrijk nog enkele lichte sneeuwbuitjes tot ontwikkeling gaan komen, maar luchtdrukstijgingen vanuit het westelijke Alpengebied zorgen voor steeds meer open en dus ook zonnigere condities. De temperatuur zit tijdelijk weer in de lift, en stijgt met het instromen van zachtere lucht het nulgradenniveau in de westelijke Alpen tot ruim boven de 2000m. De oostelijke Alpen krijgen vooral op dinsdag met de zachtere lucht te maken, maar blijft het onder hogedrukinvloed droog met flinke zonnige perioden. In het westelijke Alpengebied neemt dan in de loop van dinsdagmiddag de bewolking dan weer toe op de nadering van een nieuw en overigens vrij zwak frontensysteem. Op deze storing wordt niet al teveel neerslag berekend, maar gaat deze het weerbeeld op woensdag dan wel weer verder met bewolkte omstandigheden nadelig beïnvloeden.


Het sneeuwt lekker door in Schnepfau in het Bregenzerwald!

Stuben am Arlberg doet ook lekker mee

Net zoals Kristberg, Montafon. Sneeuw!

Winterser op termijn met sneeuwkansen voor zuidelijke Alpen
De vooruitzichten richting volgend weekend zien er aanhoudend vrij gunstig uit. De straalstroom gaat een duidelijk zuidelijkere koers kiezen, waardoor de Alpenlanden wat dieper in de koude polaire lucht komen te liggen. Richting het weekend doemt er een interessante situatie op waarbij zowel ECMWF als GFS met de ontwikkeling van een lagedrukgebied ten zuiden van de Alpen op de proppen komen. Deze berekening kan voor de zuidelijke Alpen sneeuw van betekenis gaan opleveren, maar is het gezien de termijn voor een wat meer gedetailleerde prognose natuurlijk nog wat te vroeg. Het algemene beeld is in ieder geval gunstig en kijken we morgen weer verder hoe de diverse berekeningen verder gaan uitpakken. Een fijne zondag nog!


Stromingspatroon volgend weekend op 500hPa met de Alpen dieper in koudere
polaire luchtmassa's. Let op het lagedrukgebiedje ten zuiden vd Alpen!


Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Anita vZ

Jammer dat het niet koud blijft.... Zonnetje erbij is heerlijk, maar wel met temperaturen onder 0 graag!De vakantie van koning winter heeft nu wel lang genoeg geduurd vind ik.

Anita vZ | 11-01-2015 - 08:27

d. groen

volgende week naar Fiss, hopelijk komt er in de loop van de week nog wat verse vlokken dat is na de afgelopen week wel nodig.
heren ik volg jullie weersberichten al een aantal jaren met veel plezier en hoop dat jullie nog jaren doorgaan.

d. groen | 11-01-2015 - 08:36

juliette  kromme

Wat een droevig gezicht in Saint francois longchamp nu! Het dal (1650m) is echt groen toen we gister aankwamen en er is echt heel hard sneeuw nodig! Sinds gisteravond steeds meer bewolkt en nu grauw en grijs met regen en wind!! Herfstachtig weer op het moment.

juliette kromme | 11-01-2015 - 08:40

Landhaus Sonnheim Lofer

update Lofer - Gisteren een mooie zonnige dag met temperaturen rond de 18 graden, nagenoeg alle liften in het skigebied gesloten vanwege de harde wind. Vanochtend dan regen in het dal met een temperatuur van 3 graden en in het skigebied sneeuw en een temperatuur van -1,2 graden op 1400 meter hoogte. Een snel rondje Webcams in de regio, saalbach, hochkönig, Fieberbrunn, Steinplatte laten allemaal een beetje het zelfde beeld zien,..... helaas! Donderdag lag er bij ons in de tuin (640 m. hoogte) nog 25 cm sneeuw, inmiddels is het grootste deel van de tuin weer groen, het was dus heftig afgelopen dagen ;)

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 11-01-2015 - 08:42

Jesper Steenbergen

Update uit sölden. Nog steeds lichte regen in het dal! Hopen dat het snel overgaat in sneeuw! Later meer groet

Jesper Steenbergen | 11-01-2015 - 08:44

Els Van Rillaer

komaan hé iedereen, met kerstmis deed velen hier ook negatief en das niet plezant hoor. Ze zijn allemaal positief beginnen spreken en het heweest hadden hun toch goed geamuseerd.

We moeten zien dat onze weermannen er ook de moed blijven inhouden. Zij moeten hier al vanaf kerst die commentaren lezen. Toch leuker als we een beetje positiever zijn. De natuur is nu eenmaal niet te voorspellen en die heeft niemand in de hand.

Het plezier maak je zelf op uw verlof.

groetjes

Els Van Rillaer | 11-01-2015 - 08:58

Remco Robbe

Volgende week richting gerlos. Er valt nog wel war sneeuw bij deze week en volgende week komt, zoals het er nu naar uitziet, de temp na het weekend ook niet meer boven 0 uit. Dus top vooruitzichten. Ik maak mijn eigen in ieder geval niet meer druk. Weg met die sneeuwstress van afgelopen weken, gerlos, here we come!!

Remco Robbe | 11-01-2015 - 09:10

Roko

@Michael, op 1500m op dit moment nog volop regen in de Maurienne...

Roko | 11-01-2015 - 09:13

sjaak w

En zo is het Simba! Goed gesproken

sjaak w | 11-01-2015 - 09:13

Martijn vd Berghe

Sneeheeuw!! Sneeheeuw!! Sneeheeuw!!

Martijn vd Berghe | 11-01-2015 - 09:15

Peter Vandam

Gisteren aangekomen in erwhald en ik moet zeggen dat het vorig jaar veel minder was qua sneeuw. Dat wil niet zeggen dat verse sneeuw niet welkom is natuurlijk want de wetterstein bahn is niet goed en nieuwe sneeuw maakt het allemaal weer wat leuker. Ik lees soms nare reactie,s op onze weermannen maar beste mensen als jullie het zelf allemaal zo goed weten begin dan zelf een sneeuw app :-) sneeuw en vrouwen zijn nu eenmaal slecht te voorspellen. Elke dag een update uit dit mooie gebied. Het sneeuwt nu hihi. Gr peter

Peter Vandam | 11-01-2015 - 09:19

Els Van Rillaer

@sjaak: merci.
Ooit aangekomen als kind in skiwelt 's avonds in de gietende regen, de morgen nadien zeker een meter sneeuw. Enkele jaren terug, groen in het dal en de pistes mooi wit gespoten zelfs de afdalingen. Natuurlijk is dat geen echte maar we hebben toen veel plezier gehad.

Els Van Rillaer | 11-01-2015 - 09:19

Margo Römkens

Update Brandnertal, gistermiddag aangekomen met 18 graden:( sneeuw in het dorp verdwenen
Vanmorgen 8.00 regen en nu sneeuw op 1000meter we gaan maar eens naar boven kijken hoe het daar is!!!

Margo Römkens | 11-01-2015 - 09:25

jan roelof weis

Update flaine vanmorgen 0630 op 1600 meter 6 graden en regen in dal, nu _1 graad en sneeuwval, verwachten morgen zon

jan roelof weis | 11-01-2015 - 09:33

M .

Yes! Nieuwe sneeuw in Nauders.

M . | 11-01-2015 - 09:34

Peppito @

Volgens de webcams SNEEUW in Avoriaz en regen in Morzine. De sneeuwgrens zwengelt ergens tussen de 1400 en 1600 meter schat ik in. Mag nog wel even door sneeuwen maar schat ik dat het om 12 uur wel klaar is voor de Franse Alpen. Vanmiddag de balans op maken

Peppito @ | 11-01-2015 - 09:36

Jaap Molenaar

Voor de haute savoie wordt deze week toch koud weer en de nodige sneeuw verwacht. Ga er vr heen kijken of de voorspellingen kloppen.

Jaap Molenaar | 11-01-2015 - 09:41

Wim V

Voor vrijdag staat voorlopig 28 cm sneeuw in Serfaus en daarna kou. Hoop dat de voorspellingen voor eind van de week eindelijk richting winter gaan. Het kan mij niet koud genoeg zijn.

Wim V | 11-01-2015 - 09:47

juliette  kromme

Om 09.00 uur is de regen overgegaan in sneeuw in Saint Francois. Hopelijk gaat dit nog wel even door!

juliette kromme | 11-01-2015 - 09:47

Peppito @

Hier nog 1 Jaap! Vrijdagnacht richting de Alpen!!! Als de hoeveelheden vallen zoals nu wordt aangeven maak ik me geen zorgen daar!!!

Peppito @ | 11-01-2015 - 09:49

Timo Schoon

Volgende week naar Königsleiten, met wat sneeuw erbij op vrijdag en temperaturen onder 0, zal t zeker goedkomen....

Timo Schoon | 11-01-2015 - 09:49

Jan Bram de Groot

Gisteren prima skiën in Fiss /Serfaus: zonnig, goede pistes. Vanmorgen regen en de grote liften in Fiss (Möseralm, Schönjoch) waren om 9 uur dicht vanwege de storm. Het kan nu eenmaal niet uitsluitend 's nachts sneeuwen en overdag zonnig zijn met -2
Als het niet sneeuwt, wordt er wel kunstsneeuw gemaakt. Volgens Bergfex blijft de temperatuur de komende week behoorlijk onder 0. Het komt dus allemaal goed!

Jan Bram de Groot | 11-01-2015 - 10:04

Steven Damüls

Update Obergurgl ; al de ganse ochtend goed aan het sneeuwen. Weinig zicht momenteel in Hochgurgl. Wel lekker warme glühwein! Cheers!

Steven Damüls | 11-01-2015 - 10:09

Pascal Neve

Nog 14 dagen wachten en dan naar Fulpmes, hoop dat het goed gaat komen met de winter. ♥skiën

Pascal Neve | 11-01-2015 - 10:11

Joey P

Iemand een update over la plagne?? Volgende week zaterdag is het zover!!!!

Joey P | 11-01-2015 - 10:11

Elisabeth Brouwers

@Peter - fijn om te lezen. Vorig jaar waren de omstandigheden ook niet optimaal maar hebben we ook lekker kunnen skiën. Vrijdag vertrekken we vol goede moed voor 2 weken richting Lermoos. Lekker genieten.

Elisabeth Brouwers | 11-01-2015 - 10:35

Johann

Voor het inner-alpine (Ober-Wallis) zijn dit soort koufronten sneeuwtechnisch zoals zo vaak "Fehlanzeige". Zeer ungemütlich hier op Rosswald (en omstreken) met vooral wind, heel veel wind en helaas geen neerslag. Het sneeuwdek(je) rondom het Chalet is inmiddels gereduceerd tot sneeuwresten met steeds grotere plekken groen en bruin. Normaal ligt er hier van november tot in mei een gesloten sneeuwdek die rond deze tijd van het jaar 100 tot 200cm dik is.

Johann | 11-01-2015 - 10:37

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig

Update Mühlbach: sinds 9 uur sneeuwt het weer. Laten we hopen dat het lang zal doorpoederen. We gaan zo boven kijken.

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig | 11-01-2015 - 10:40

Roel

Hoi weermannen, is er ook nog wat te vertellen over winterberg deze week. wil van het weekend even aan gaan. Zie wel wat sneeuw staan maar is dat genoeg.
Alvast bedankt

Roel | 11-01-2015 - 10:50

sjaak w

Michael, zou het andere lage drukgebied dat op je kaart boven Belgie zit ook sneeuw in de Benelux kunnen betekenen?

sjaak w | 11-01-2015 - 10:50

 Joeri L

@johan kan je nog annuleren bij je buro en opzoek gaan naar betere sneeuw zekerder gebied hahahahahaha

Joeri L | 11-01-2015 - 10:56

H. Raveling

Update Königsleiten/Krimml: hele ochtend al sneeuw. Na een wat ijzig begin van de ochtend zijn de pistecondities nu erg goed!

H. Raveling | 11-01-2015 - 10:56

Luc  Cap

Update Gerlos : matige sneeuwval in Gerlos, de wind steekt een tandje bij. Temp gezakt tot -5 gr C.
Schitterende dag ! No stress !

Luc Cap | 11-01-2015 - 11:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Sjaak. Misschien in het binnenland een enkele natte sneeuwvlok, maar daar blijft het dan ook bij. De stroming blijft op hoogte aanlandig (westelijk) en uit die hoek kunnen we helaas geen serieuze winter gaan berichten. Voor hoog België/Ardennen wel tijdelijk iets verhoogde sneeuwkans tegen die tijd.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2015 - 11:09

Sascha van Veen

Ja sneeuwt hier lekker door in Gerlos, gevoelstemperatuur is aardig aan de koude kant. Mooi laagje voor de rest van de week!

Sascha van Veen | 11-01-2015 - 11:10

Johann

@Francis -Ach ja, kan niet altijd prijs zijn zullen we maar zeggen. Inmiddels KF durch en opklarend. Morgen en dinsdag dan weer WF en opnieuw 8 tot 10° op 1500 meter. Vanaf midden van de week dan weer kouder en steeds betere sneeuwopties voor hier :-)

Johann | 11-01-2015 - 11:11

Sneeuwhoogte.nl | Michael

#Roel. In het Sauerland ook tijdelijk gevoelig kouder, met vandaag verspreid voorkomende sneeuwbuien. Na het weekend ook hier weer zachter en later weer wisselvalliger en rond volgend weekend weer kouder. Aanhoudend wisselvallig dus.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2015 - 11:15

Jo Devroe

sneeuw al afgelopen in alpe d'huez, jammer :ç De regen heeft veel schade berokkend

Jo Devroe | 11-01-2015 - 11:23

yvan VDE

Johan, ligt Mayrhofen ook in de Inneralpine of......? Hoe moet ik de weerkaarten interpreteren om te weten dat er daar sneeuw gaat vallen?
Bedankt
Yvan

yvan VDE | 11-01-2015 - 11:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All. Een troglijn met verhoogde sneeuwbuien activiteit ligt nu boven het zuiden van Duitsland en zorgt vanmiddag vooral aan de Oostenrijkse noordzijde nog even voor een intensivering van de sneeuwval. Enjoy!
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2015 - 11:40

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Yvan. Even op de desktop of iPad inloggen en het interactieve kaartje onder het weerbericht raadplegen Ok?
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2015 - 11:42

Peppito @

valt toch weer tegen die sneeuwval in de franse alpen. de regen heeft meer schade aangericht dan de sneeuw heeft kunnen goed maken. jammer! op naar woensdag voor de volgende sneeuwval.

Peppito @ | 11-01-2015 - 11:50

Steven Damüls

Extra update Obergurgl ; intussen hebben ze de liften in Hochgurgl buiten dienst genomen, en wij zitten boven... Nog maar een glühwein besteld.

Steven Damüls | 11-01-2015 - 11:51

Timo Schoon

Dat zijn goeie berichten Hiske, Luc & Sascha... Hou ons op de hoogte dan komen we jullie volgend weekend aflossen...

Timo Schoon | 11-01-2015 - 12:05

yvan VDE

Beste Michael, bedankt voor je antwoord.
Is al duidelijker.
Grt
Yvan

yvan VDE | 11-01-2015 - 12:07

Luc  Cap

Even dacht uk aan een opklaring hier in Gerlos, maar nee hoor, het sneeuwt lekker door

Luc Cap | 11-01-2015 - 12:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Eindelijk Luc ook als lokale reporter ter plaatse;-) Lekker knallen!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 11-01-2015 - 12:22

Wendy de Moel

Konigsleiten: vanmorgen om kwart over 7 begonnen met sneeuwen en inmiddels zo'n 10 a 15 cm gevallen. Sneeuwt nu lekker door met matige sneeuwval. Zicht bovenin erg slecht met pittig windje. Pistes hier en daar ijzig onder het dunne nieuwe laagje denk morgen perfecte piste als het lekker zo doorgaat..

Wendy de Moel | 11-01-2015 - 12:28

Jack E

In Berwang sneeuwt het weer super... tot in het dal... Gelukkig ligt Berwang ook zelf op 1346 meter dus dat is mooie hoogte voor een Oostenrijks dorp! Nog 40 nachtjes....

Jack E | 11-01-2015 - 12:28

Peter Vandam

Update uit ehrwald. Het sneeuwt volop en de pistes worden alleen maar beter (15cm sneeuw) voor de mensen die nog gaan de komende weken, niet druk maken het komt zeker goed en sneeuw genoeg, Jack ik hou berwang in de gaten voor je haha. Peter

Peter Vandam | 11-01-2015 - 13:12

Mark (& Monique)

Is er iemand live in Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfūgen voor een update?

Mark (& Monique) | 11-01-2015 - 13:28

sjaak w

Mooi te horen Peter. Voor ons gelijk Jack ook 40 nachtjes, maar dan Lermoos..
Precies tussen in dus!

sjaak w | 11-01-2015 - 14:15

Henk W.

Ik ga ook voor Lermoos over 40 dagen ...

Henk W. | 11-01-2015 - 14:51

Alex Knol

We gaan vrijdag naar arc 2000 wat we vorig jaar heerlijk geskied hebben met +6 graden overdag. Vanaf woensdag weer sneeuw verwacht, met het hoogte punt van vrijdag op zaterdag. Ik heb de sneeuw kettingen mee. Altijd uitgaan van een vette dump :-)

Alex Knol | 11-01-2015 - 15:40

Jack E

Hahahaha allemaal voorjaarsvakantie mensen:P Ach elk jaar is het hele gebied prima te skiën... Ik maak me nooit zo druk:P hahaha zolang er af en toe wat valt... Hahaha het enige waar we even naar kijken is met welke auto we gaan... met oud en nieuw waren we met de 5 serie maar geloof mij..alleen achterwielaandrijving is niet top:P dus misschien met De X alleen die zauft meer;) haha en ja het is wel crisis:P hahaha

Jack E | 11-01-2015 - 15:50

Pieter Masson

Denk dat de winter goed gaat beginnen , vanaf donderdag sneeuw en diepvriestemperaturen val thorens

Pieter Masson | 11-01-2015 - 15:54

The Snowman

@mark hier een update vanuit kaltenbach. Komen net terug van een dag skieen. Heeft bijna de hele dag gesneeuwd boven. Beneden regende het vanochtend in kaltenbach maar sneeuw was toch al weg in het dal. Boven si goed te skien en ik denk dat er vandaag een 15 tot 20 cm verse sneeuw is gevallen. Het waaide vandaag en gisteren flink. Verbinding met hoch fugen was gisteren dicht maar vandaag open. Dalafdaling is beperkt mogelijk gezien hoeveelhied sneeuw beneden. Hebben wel afdaling naar asschau gedaan was redelijk met nieuwe sneeuw bovenin. Als morgen het zonnetje aanbreekt en het zicht weer goed is wordt het denk ik een perfecte dag.
Wordt vervolgd.

The Snowman | 11-01-2015 - 16:06

Luc  Cap

Update Gerlos : zojuist weer lekker naar beneden geknald in vers poeder en een lekkere sneeuwbui. Heb een blauwe jas, maar dat zag je ni meer.
Toch opvallend hoe de sfeer onder mekaar net iets heviger is mét vers poeder in je gezicht.
@ Cheese Curve : die pistes in Koningsleiten zijn ook echt de moeite.
Veel plezier volgende week

Luc Cap | 11-01-2015 - 16:09

juliette  kromme

Saint francois: Jammer dat er niet zoveel sneeuw is gevallen... Hooguit vijf centimeter... Pistekwaliteit zeer wisselend! Van helemaal bovenaan lekkere dikke ongeprepareerde laag naar zeer ijzig helemaal onderaan. Daar tussenin aardige stukjes pistes. Maar ook op de goede pistes dus nog onverwachte stukken ijs! Zeer veel mensen op hun gat zien liggen.

juliette kromme | 11-01-2015 - 16:17

Mark (& Monique)

@snowman. Dank! Ben benieuwd naar het vervolg, keep me on the altitude ?

Mark (& Monique) | 11-01-2015 - 16:38

Stefan van der Spek

Net bij de dalafdaling van Westendorf naar beneden gekomen. Het heeft er zo hard gewaaid dat er geen sneeuw meer op ligt. Het is 1 grote ijsplaat geworden waar niet op de skiën is. Nog nooit zoiets gezien..

Stefan van der Spek | 11-01-2015 - 17:00

Joy Van Craenenbroeck

Hey stefan. In 1990 heb ik in die regio leren skiën op puur ijs. Toen was alles groen en pistes wit. Het komt nog wel vaker voor hoor, zo'n ijsbanen. Zeker op die hoogte.

Joy Van Craenenbroeck | 11-01-2015 - 17:36

Jaco Zyderveld

Vanochtend langs Morzine in de regen omhoog naar Avoriaz, heeft daar niet lang gesneeuwd. Ik heb alleen de pistes bij Avoriaz verkend en wat er boven ligt is prima. Lager heb ik nog niet gedurfd, ik vind groen lelijk.

Jaco Zyderveld | 11-01-2015 - 17:39

Cheese  Curve

Nou Juliette dan is het zaak om zelf ook niet op je gat te landen. :) groetjes vanuit een winderig Holland!

Cheese Curve | 11-01-2015 - 17:45

SaintDamien

Dan heb je nog mazzel gehad Stefan. Vanmiddag waren ALLE liften dicht in dit gebied (Brixental) ivm de kei harde wind. Veel nieuwe gasten stonden teleurgesteld bij de kassa. Er werden geen eens liftpassen meer verkocht.
Volgen jaar maar weer naar Flachau niet tijd optimaal daar. Maar zo slecht als het hier is heb ik daar in tien jaar nog nooit mee gemaakt.

SaintDamien | 11-01-2015 - 17:50

Dirk Pieraert

15cm sneeuw gevallen vandaag in het Kleinwalsertal bij een zeer stormachtige wind. Op sommige plaatsen waait alle sneeuw weg, op andere plaatsen stapelt de sneeuw op.

Dirk Pieraert | 11-01-2015 - 18:00

Peppito @

Bedankt Jaco voor de update in pds. Hoe staat het gebied ervoor? Is het nog te doen of is er echt veel sneeuw nodig? Nog even doorbijten, vanaf woensdag geven ze een hoop sneeuw door voor de Franse Alpen

Peppito @ | 11-01-2015 - 18:18

Ruben Peltjes

Vandaag prima dag in Les Trois Vallee...boven de pakweg 1600 meter en dan met name Val Thorens is het prima te doen!wel ijzig koud vanmorgen, maar dat mocht de pret niet drukken!

Ruben Peltjes | 11-01-2015 - 18:28

Pieter Masson

Juliette rijd een uur auto en je zit in les trois vallee plezier gegarandeerd

Pieter Masson | 11-01-2015 - 18:36

Jo Tae

Volgens de webcams is Paradiski vandaag duidelijk naast de prijzen gevallen?
Jammer, want vorige week met de regen zaten ze er wel middenin. Binnen 3 weken zijn we daar en kan er nog veel veranderen!

Jo Tae | 11-01-2015 - 18:37

Patrick Claassen

Nog sneeuw gevallen in ischgl

Patrick Claassen | 11-01-2015 - 19:30

Martin Geurds

Ook in Filzmoos weer een aardig pak sneeuw erbij.(Salzburgerland)
En er lag al een meter in het dorp en 1 1/2 m op de berg.
Werd wel iets minder door de hoge temp de laatste dagen, maar dat is nu weer doorbroken!

Martin Geurds | 11-01-2015 - 20:13

Jonathan Steenmans

@ Michael, binnen 10 dagen naar skiwelt.
Komt het daar goed of toch beter omboeken?
Vermits dit gebied zo laag ligt vrees ik er een beetje voor.
Wat denk jij ervan?

Jonathan Steenmans | 11-01-2015 - 20:30

juliette  kromme

@pieter daar gaan we over twee maandjes al heen, dus beetje zonde om daar nu extra geld en tijd aan te besteden ;). Verder is er heus wel te skiën hier in Saint Francois, maar is het wel een van de slechts getroffen gebieden :S.

juliette kromme | 11-01-2015 - 21:18

Peter H

Updaten vanuit santa Christina.
Pistes wonderbaarlijk goed. Toch op sommige flanken veel ijs en zeer hard
Verder zeer bizar verloop van de dag. Vertrokken in de prachtige zon
Rond de middag werkelijk sneeuw storm met rukwinden die alle verse sneeuw staalhard in het gezicht blies. Ik kan iedereen verzekeren het deed zeer en was enorm koud.
Morgen meer .

Peter H | 11-01-2015 - 21:32

Leo van Rijn

Zo....en weer thuis van wat ik MN slechtste short ski van dr afgelopen 10 jaar noem. Vrijdag alles dicht in Zell am ziller. Zaterdag wel kunnen snowboarden in Gerlos maar beperkte liften en vandaag regen, sneeuw, veel wind en vanaf 11 uur nog maar 1 afdaling open in Zell en zeet matige kwaliteit van de piste (veel ijs) ... Helaas.. Maar goed over 5 weken een weekje naar Muhlbach am Hochkonig hopelijk word dat stukken beter..

Leo van Rijn | 11-01-2015 - 23:03

Ski Arlberg

St.Anton am Arlberg meldt zich met aanhoudende opleving van de sneeuwbuien zoals aangekondigd in Michael's update "troglijn boven Zuid-Duitsland".
Storm tot in het dal, dientengevolge alle liften, behalve die vanuit het dal, gesloten.
Uitzondering Rendl waar slechts 1 lift (Riffel 2) van de zes, dicht was.
Dus op naar Rendl, waar de sneeuw laag (nog) niet dik genoeg was om de hard opgevroren onderlaag, zowel op als buiten de piste, te doen vergeten.
Ben benieuwd of dit morgen het geval zal zijn!?

Ski Arlberg | 11-01-2015 - 23:22

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord