Terugblik op de winter 2015-2016

donderdag 31 maart 2016 - 09:00

» naar de reacties

Medio eind april komt hier nog een update in verband met de Dutchweek; vandaag het laatste weerbericht van dit winterseizoen. We gaan even met zomerreces en vanaf 1 oktober starten we weer met onze dagelijkse weerberichten.

De weerberichten lazen in de afgelopen maanden soms net als een spannend boek. Wanneer je zo door de titels van de dagelijkse berichten scrolt krijg je een aardige indruk, van het verloop van het afgelopen winterseizoen. Wat is het toch ontzettend snel gegaan hé, zo’n half jaar? Michael en ik hebben jullie met veel plezier op de hoogte gebracht van het wel en wee in de Alpen en dankzij de vele enthousiaste reacties en de foto’s die jullie ons opstuurden, was dit ontzettend leuk! Een terugblik op de winter van 2015-2016.


Boven de wolken - schijnt altijd de zon

Oktober en november
Het weer in oktober begon, waar september mee eindigde; nu en dan al wat sneeuwval, maar verder vooral een overgangsmaand met (na)zomerwarmte en wachten op het echte ‘Einschneien’. Sneeuwval in oktober is geen zeldzaamheid en eind september kregen de Alpen ook al wat sneeuw. In oktober leverde dit tot 1000-1500 al zo’n 30-60 cm sneeuw, in de dalen echter alleen maar regen. Verder schitterde de zon veelal door afwezigheid aan de noordkant.


Het begin is er: sneeuwval in oktober in Tignes

Een interessante situatie, die jullie je vast nog wel herinneren, was het hoogtelaag op 500 hPa (5km hoogte) dat halverwege de maand het weer bepaalde. Het ontstond 12 oktober bij Engeland en tolde en draaide via en over de Alpen en Z-Duitsland, totdat het pas 20 oktober het veld ruimde!


De opmerkelijke koers van het hoogtelaag
halverwege de maand oktober 2015

De novermbermaand werd vooral gedomineerd door hogedrukgebieden, zonnig weer en warmterecords. Zo werd het op 10 november in Zwitserland en Oostenrijk op veel plaatsen meer dan 20 °C. Herinneringen aan 2014; het ‘horrorscenario’ passeerden af en toe de revue, en uiteindelijk bleek dit ook niet onterecht. De spanning en sneeuwstress deden geleidelijk hun intrede.


Zonnig weer en hogerop sneeuw in november
Tignes - Savoie - Val Thorens


Maximumtemperaturen boven de 20 graden waren
in november geen uitzondering

Winter in coma in december
In december kregen we steeds vaker de vragen ‘waar blijft de winter en krijgen we wel op tijd sneeuw’. We zagen namelijk dat de hogedrukgebieden roestvast kwamen te zitten en voor te warm en aanhoudend zonnig en droog weer zorgden. Uiteindelijk spraken we zelfs over ‘winter in coma’. Totdat er medio kerst positieve ontwikkelingen in beeld kwamen en we het verlossende woord konden brengen: de sneeuwdump is in aantocht.


Slierten kunstsneeuw door een groen landschap,
hoger gelegen pistes hadden wel sneeuw:
het karakteristieke beeld van dec 2015

Wanneer een winter in coma ligt, is het gebruik van een term als sneeuwdump best wel een boude uitspraak. Maar die positieve verwachting bleek uiteindelijk helemaal uit te komen, aan het eind van het jaar 2015 en de Wintereinbruch had ook niet langer op zich moeten laten wachten! De meesten van jullie hadden immers bij wijze van spreken, de uitrusting al klaarliggen en de ski’s op het dak van de auto vastgebonden. Er moest nog wel even geduld worden geoefend, maar uiteindelijk bleek dat dubbel en dwars beloond te worden. Een goed begin is het halve werk, was begin januari dan ook de titel van één van de weerberichten.


Op de valreep kwam de lang verwachte sneeuw

Januari en februari
In januari komt dan plotseling de Wintereinbruch, waar reikhalzend naar werd uitgekeken en komt het uiteindelijk helemaal goed. Het is eerst nog even een strijd tussen de koude lucht met een oostelijke wind en de zachtere lucht met ZW-lijke winden en er komt ook even een Russische beer aan te pas. Maar de winter is daar! Aan de achterzijde van stormdepressie Emma, komt er een NW-stau die als een glijbaan fungeert, waarmee koudere lucht en veel sneeuw wordt aangevoerd. Toch eindigt de maand januari nog wel weer met te warm weer en voorjaarstemperaturen. In Wenen wordt op 28 januari een maximumtemperatuur van 19,3 °C gehaald.


De satellietfoto van Eumetsat 'RGB' + 500 hPa isolijnen
van 14 januari | de stroming draait naar NW na passage
van stormdepressie "Emma"


Halverwege januari gaat het vooral aan de noordzijde
even flink sneeuwen


Een karakteristiek satellietbeeld van januari
NW-stau en veel sneeuw en bewolking
aan de zuidzijde juist veel zon en weinig sneeuw

Februari begon zoals januari eindigde, met zacht weer. De hele maand februari verliep ook eigenlijk (extreem) zacht, maar bracht ook veel neerslag. Volgens de Oostenrijkse meteorologische dienst is de hoeveelheid sneeuw die daarbij is gevallen, gemiddeld duidelijk minder dan normaal. Waarbij de meeste sneeuw is gevallen boven de 800-1400 meter en dit nog een gemiddelde hoeveelheid opleverde, maar in de Inneralpiner dalen en Niederungen was er weinig sneeuw. Gelukkig is het voor de meesten van jullie allemaal goed gekomen. Zelfs aan de zuidzijde van de Alpen kwamen er later in de maand februari enkele sneeuwdumps en een Südstau. Wat dan door föhn natuurlijk ook weer voorjaarstemperaturen gaf aan de noordzijde. Na een tijdelijke westwind circulatie, kwam de winter later in de maand februari weer terug met kouder weer en sneeuw. Een depressie boven N-Italië bracht eind van de maand een volgende sneeuwdump naar de zuidelijke Alpen.


Tijdelijke westwind circulatie eind februari
met mildere condities

Maart roert zijn staart
Begin maart was er sprake van sneeuw situaties, maar ook geregeld Kaiserwetter door invloed van een tussenhoog. De ideale condities, die eigenlijk iedereen verlangt tijdens zijn of haar skivakantie, waren er halverwege de maand maart volop. Zo in de laatste weken van maart zagen we sneeuwval of sneeuwbuien die van west naar oost trokken, maar daarnaast ook weer zonnig weer, bijvoorbeeld op tweede Paasdag. Ondanks het wisselvallige beeld en de crocussen en sneeuwklokjes die zich aan het eind van de maand van maart steeds meer lieten zien, kan zeker gesteld worden dat het nog volop winter was in de Alpen.


De temperaturen in het Alpenraum zijn flink gestegen de laatste jaren
Dit zijn de jaargemiddelde temperaturen, tov het gemiddelde
van de periode 1901-2000 | het jaar 2015: extreme en zeldzame
hitte in de zomer en lange, droge periode in nov+dec

 

Wat dat betreft zien we dus, dat ondanks de klimaatverandering en temperatuurstijgingen in de wintermaanden in de Alpen; er toch vaak genoeg sneeuw valt om goed te kunnen skiën. Wel lijkt het er enigszins op dat het winterseizoen de neiging heeft om wat naar achteren te verschuiven, waarbij er in oktober (en soms ook zoals dit seizoen in november) weinig gebeurt, maar het juist in maart en april nog altijd sneeuwrijk is.

Fijne zomervakantie
Net als Michael wil ik jullie ook ontzettend bedanken. Voor de vragen en reacties die jullie ons stelden, maar ook de vele foto’s die we dagelijks via de live update ontvingen! Ik heb veel geleerd en mijn kennis kunnen verdiepen, tijdens deze eerste keer dat ik weerberichten voor de Alpen schreef. De wisselwerking met jullie gaf mij veel voldoening en de drive om er mee door te gaan. Zoals Michael al verwoordde; dit bepaalt mede het succes van Sneeuwhoogte en dat konden we niet zonder jullie bereiken! Bij deze doe ik dus het licht even uit, maar reken maar dat we er op 1 oktober weer zijn.

Tot ziens!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Bedankt voor de weerberichten afgelopen seizoen........iedere ochtend snel kijken hoe en wat er ging gebeuren....echt top....

Raymond Desjardijn | 31-03-2016 | 09:58 niet ok

John ook jij bedankt voor de vele weerupdates.....

Zelf ben ik ook weer in NL maar wil toch aan jullie allemaal laten zien hoe het er nog op 2e paasdag uitzag...en het was het einde van het seizoen maar het kon ook zomaar de start van een nieuw skiseizoen zijn ...... wat lag het er allemaal nog goed bij.

www.youtube.com/watch?v=MzSws60CSUk

en omdat jij John van afdalingen houdt en dan ook nog met de helmcam vast gelegd heb ik er is eentje naar voren gehaald waarmee we toch aardige snelheden hebben gehaald.

www.youtube.com/watch?v=0fDrLiZUNdI

Iedereen een goede zomervakantie en ...in oktober zijn wij er ook weer helemaal klaar voor.


Eric Kromhout | 31-03-2016 | 10:08 niet ok

Heel erg bedankt Eric, voor jouw altijd weer mooie video films! Zeker die afdalingen, daar hou ik van :-))

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 10:48

Hier in Les2Alpes zijn de meeste liften gesloten, harde wind.

Jaco Zyderveld | 31-03-2016 | 10:10 niet ok

Bedankt jongens. Het had voor mij nog wel ff een maandje door mogen gaan en dan een maandje later beginnen. Oktober gebeurt er meestal toch nog weinig. Tot volgend winterseizoen!

Ferry Schoenmaker | 31-03-2016 | 10:41 niet ok

Superbedankt weer mannen. Tot volgend seizoen!

Sas Van Loos | 31-03-2016 | 10:45 niet ok

Heren bedankt voor de weerberichten.
Elke dag met spanning en plezier gevolgd.

Helaas was het niet mijn seizoen.
- Kerst geannuleerd i.v.m. sneeuwgebrek
- Week 11 1e afdaling een dubbele beenbreuk
- Afsluiting Ischgl geannuleerd i.v.m. beenbreuk

We richten ons op volgend seizoen :)

grtz.

M K | 31-03-2016 | 10:53 niet ok

Oei...dat is inderdaad niet fijn!!
Sterkte ermee en tot komend seizoen.

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 11:28

Jammer dat het alweer voorbij is gaan weer even in de wachtkamer Michael en John bedankt en tot oktober

Peter N | 31-03-2016 | 10:54 niet ok

Bedankt mannen! Goede zomer toegewenst en tot Oktober!

Martin | 31-03-2016 | 11:15 niet ok

Bedankt voor de mooie en soms ook minder mooie berichten. Altijd weer 's morgens met spanning lezen wat ons te wachten staat. Zo ook vandaag, ik hoop niet dat mijn huidige skivakantie gisteren geëindigd is. Zoals gezegd storm in Les2Alpes en al ik zo naar de windsterktes kijk morgen en overmorgen kom ik niet maar aan het skiën toe. We hopen er het beste van en tot 1 oktober.

Jaco Zyderveld | 31-03-2016 | 11:16 niet ok

Jullie hebben het weer prima gedaan. Jammer dat jullie niet nog een voorspelling gedaan hebben voor volgende week. In België is het nog paasvakantie en wij vertrekken zaterdag naar ischgl. Dus als er nog een kleine update zou komen, zou heel fijn zijn. Alvast bedankt

inge willems | 31-03-2016 | 11:23 niet ok

Hoge temperaturen en südstau | volgende week veel neerslag aan de ZW-kant van de Alpen | Ischgl blijft hier vrij van Inge... dus ook volgende week hoge temperaturen in het vooruitzicht. Bovenin ligt er veel sneeuw, maar de afdalingen zullen dus wat moeilijker worden vermoed ik.

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 11:34

Bedankt. TOP APP! Dit jaar Kaprun, Feldberg en Westendorp gezien en vaak obv jullie info besloten waar te gaan

Geert Knol | 03-04-2016 | 20:45

Michael en John bedankt voor jullie weersverwachtingen in de afgelopen maanden. Ik keek toch altijd iedere dag even op deze site om het weer in de Alpen in de gaten te houden.
Tot ziens in oktober.

Huub Dijkstra | 31-03-2016 | 11:33 niet ok

Dank voor de leuke berichten dit seizoen 👍

Arjen B. | 31-03-2016 | 11:35 niet ok

Heren bedankt voor de dagelijkse updates! Ik heb er weer enorm van genoten. Niet alleen van jullie berichten, maar ook van de vele foto's en filmpjes uit de diverse skigebieden! Ik kijk nu alweer uit naar oktober!!

Marieke S. | 31-03-2016 | 11:37 niet ok

Bedankt voor al jullie inzet. Mijn dagelijkse ochtend leesvoer zal helaas veranderen de komende tijd. Maar tijdens de zomer kunnen we weer gaan dromen over winter 2016-2017.
Ga zo door!!!

Ronald Oerlemans | 31-03-2016 | 11:39 niet ok

Een half jaar gaat eigenlijk best snel voorbij toch? Leuke reacties. Graag gedaan mensen :-)))

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 11:41 niet ok

Bedankt voor de berichten!!

Hessel . | 31-03-2016 | 11:51 niet ok

John en Michael! Ontzettend genoten elke dag van jullie weerberichten, uitleg en antwoorden! Ik wens jullie een fantastische zomer en 1 oktober ben ik weer van de partij! Ik hoop jullie ook ;-)! Groeten Niels

Niels van Bockel | 31-03-2016 | 12:07 niet ok

Graag gedaan Niels en tot ziens :-)

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 13:19

De gebieden blijven die automatisch geüpdatet of komt dat door jou

Pieter Masson | 31-03-2016 | 12:26 niet ok

Dat loopt door tot 1 mei

Sneeuwhoogte.nl | 31-03-2016 | 12:27

Heren bedankt voor het dagelijkse leuke leesvoer, moest toch elke dag weer even kijken hh fijne zomer gewenst aan iedereen en misschien is het een goed idee om een maandje later te beginnen en te eindigen :-) groet

Marcel W | 31-03-2016 | 12:30 niet ok

Helaas hebben wij onze wintersport vakantie vorige maand moeten annuleren wegens familie omstandigheden. Het zou Kandersteg en Adelboden worden. Maar, ik heb met veel plezier de weerberichten en updates gelezen. Mijn dank aan de weermannen.

Mirjam Bak | 31-03-2016 | 12:49 niet ok

Fijn dat je ondanks die minder mooie omstandigheden; onze berichten hebt gewaardeerd! Hoop op een komend beter seizoen voor jou.

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 13:20

Bedankt voor alle voorspellingen en antwoorden. Het was een heerlijke wintersport. tot oktober wieder!

Fenno Db | 31-03-2016 | 13:29 niet ok

Bedankt voor de super weerberichten. Eenmaal kijken en je blijft jullie volgen. Goede en zonnige zomer en tot oktober!

Roel Van de Meent | 31-03-2016 | 13:34 niet ok

Dank u voor de reactie. Gelukkig dat we gespaard blijven van neerslag met zo hoge temperaturen. Wij gaan gewoon genieten. Gr

inge willems | 31-03-2016 | 13:46 niet ok

Tot volgend jaar john ! Ik ga alvast eind volgende week nog eens de sneeuw uittesten en zoals de vorige vakanties lijkt het weer speciaal voor mijn komst slechter te worden

Harry Verduin | 31-03-2016 | 14:55 niet ok

John/Michael veel dank voor Jullie geweldige werk iedere dag. Zalig het is dagelijkse kost.
Fijne zomer en tot 1 okt.
Groeten Bertil.

Bertil Blaas | 31-03-2016 | 15:01 niet ok

Top top top, dike merci mannen! Ondanks de moeilijke start, tock kunnen genieten 1 week in Saalbach , 4 dagen Damüls en 2 dagen Mayrhofen - Kaltenbach als afsluiter. Laten we met zen allen hopen dat het getoonde grafiekje nog eens een keer naar beneden tuimelt.

Joy Van Craenenbroeck | 31-03-2016 | 15:28 niet ok

John en Michael, super bedankt voor het weerbericht iedere dag. Een hele fijne zomervakantie gewenst en tot 1 oktober. Groeten Rymt.

Rymt Citroen | 31-03-2016 | 16:41 niet ok

Bedankt voor je berichten... Volgende week een weekje naar Nauders! Fijn om te weten dat de neerslag (regen) zich hoofdzakelijk westelijker zal bevinden... Inderdaad, de dalafdaling zal niet evident zijn maar dan maar best de voormidaag uitkiezen zeker en in de namiddag naar boven!

Venneke | 31-03-2016 | 17:03 niet ok

Sneeuwhoogte bedankt voor de fijne weersvoorspellingen van afgelopen seizoen. Tot oktober

Cocc Casteleijn | 31-03-2016 | 18:02 niet ok

Bedankt voor de voorpret, af en toe met geknepen billen en dan weer in euforie. Het was weer een paar maanden genieten. Nu de focus even op een ander weertype, maar vanaf oktober weer heerlijk in de wintermodus. Ik kijk er nu al naar uit!

Goede zomer!

Annemarie Peters | 31-03-2016 | 20:05 niet ok

Bedankte voor de weerberichten! Tot volgend jaar.

Menno Scheurwater | 31-03-2016 | 20:07 niet ok

Bedankt voor de weerberichten; de stress of het allemaal goed komt hoort toch echt bij de wintersport en jullie hadden het vaak goed!!! Net terug uit een zomers Zillertal, wat een prachtig afsluiting van een top seizoen!!

Irma Geerdink | 31-03-2016 | 20:23 niet ok

Wij hebben ook stress soms hoor; of onze berichten wel uitkomen... haha :-)

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 20:44

Auch aus Bocholt ( Deutschland ) ein GROSSES Dankeschön an alle, die durch ihre Fotos,Updates und Videos ´( ich sage nur Eric Krumhout ) an dieser Seite mitgewirkt haben.Mein besonderer Dank gilt natürlich John und Michael die mit ihrer frischen und lustigen Art jeden Tag versucht haben uns den Winter schmackhaft zu machen.Und ich finde das ist ihnen recht gut gelungen.Habe jeden Tag mit Freude das neueste auf Sneuuwhoogte angeschaut.Jetzt packen wir mal den Winter in den Schrank und freuen uns auf den 1 Oktober.LG Andreas Benning

Andreas Benning | 31-03-2016 | 20:35 niet ok

Sehr vielen dank Andreas für deinen Nachricht! Wir sind recht stolz, dass es mir und Michael gelungen isst, um dich soviel vergnügen und Freude gegeben zu haben :-)) Bis später !

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 20:43

Tot in oktober

Sjaak Draak | 31-03-2016 | 20:46 niet ok

Hartstikke bedankt voor de dagelijkse weerberichten. Ik heb het elke dag gelezen als een soort boek. Het was een mooie winter, maar nu even zomer is ook wel lekker. Fijne zomer en tot 1 oktober!

Raymon S. | 31-03-2016 | 20:53 niet ok

Leuke site en goede weergeving van het weer. Volg het altijd met spanning. Maar waarom al in oktober beginnen? Liever wat langer door gaan. Tot volgende winter!

Jan Van Beekum | 31-03-2016 | 21:00 niet ok

In oktober beleven heel veel mensen voorpret aan de eerste vlokken die dan vaak al vallen in de bergen zodoende deze keuze.

Sneeuwhoogte.nl | 31-03-2016 | 22:45

@John, Nogmaals thnx voor alle leuke maar vooral ook leerzame weerberichten. Ga je nu genieten van een welverdiende vakantie? of blijf je in de zomer ook actief als weerman? Tot de volgende winter maar weer;-)

Tobias Bijkerk | 31-03-2016 | 21:01 niet ok

Hey Tobias, beetje rustiger...maar ik blijf actief als weerman hoor. Bedankt voor je compliment :-)

Sneeuwhoogte.nl | John Havinga | 31-03-2016 | 21:47

Bedankt voor het weerbericht elke dag. Kwam helaas niet voor ons uit dit jaar...qua sneeuwvoorspelling, maar het weer is ook zo veranderlijk. Toch bedankt weer voor dit seizoen.

Peter 1.000 M | 31-03-2016 | 21:55 niet ok

Beste John en Michael,

Ook van deze kant weer heel veel plezier gehad van jullie berichten: elke dag weer vol spanning lezen wat er te verwachten was.
Bedankt, een fijne mooie zomer en hopelijk weer tot 1 oktober.

sjaak w | 31-03-2016 | 22:53 niet ok

Bedankt voor alle info,jullie zijn echt een topservice en top weermannen.

Tom Bockstette | 31-03-2016 | 22:59 niet ok

John en Michael erg bedankt!
En tot 1 Oktober!
Misschien nog een weekje zomerskien. Ook leuk.

Dennis . | 31-03-2016 | 23:17 niet ok

Bedankt, ik heb altijd met veel plezier de berichten gelezen.

Chang Choo | 01-04-2016 | 00:20 niet ok

Bedankt voor de weerberichten....pffff wat moet ik nu iedere ochtend lezen?

Steef Den Draak | 01-04-2016 | 08:52 niet ok

He John en Michael. Dank voor de hele fijne weerberichten.

Mike | 01-04-2016 | 09:14 niet ok

Bedankt voor de geweldige berichten deze winter. Heb elke dag met plezier gekeken naar alle weerberichten en updates!!

Harrald Kroeze | 01-04-2016 | 09:31 niet ok

John en Michael, bedankt voor de dagelijkse updates! Elke dag weer spannend waar en hoeveel sneeuw zou vallen! Tot volgend seizoen!

Ben Van der Weide | 01-04-2016 | 09:32 niet ok

tot oktober Michael en John we zullen jullie missen ,maar 1 oktober zal er wel weer rap zijn hoor doeiiiiii (Groeten vanuit Belgie van Martin)

martin libbrecht | 01-04-2016 | 10:09 niet ok

Bedankt voor een wederom geweldige verslaggeving van dit mooie en bewogen wintersportseizoen! Ik kijk alweer uit naar oktober, om weer te beginnen aan de voorpret. Een fijne zomer en tot in oktober! Gr Kevin

Kevin Blokland | 01-04-2016 | 10:10 niet ok

Mannen hartelijk bedankt voor de begrijpelijk lezende berichten . Hopen dat het niet zo spannend wordt als het afgelopen seizoen. Want dat gaan we niet meer trekken , goede zomer een ieder en tot oktober. Groeten Alex

Alex Koster | 01-04-2016 | 10:47 niet ok

Heel vriendelijk bedankt voor alle informatie. Ik heb er veel aan gehad, thuis en in Zuid Italië. Graag tot oktober en dan beginnen we weer met frisse moed! -

Rob Klok | 01-04-2016 | 14:23 niet ok

Elke dag met heel veel plezier jullie weerberichten gelezen. Bedankt hiervoor. Volgend seizoen wil ik zeker actiever deelnemen aan dit forum. Zelf hebben wij een super week gehad in Selva in februari. Mede door jullie berichten wisten wij wat ons te wachten stond. En dat was heel veel zon. Fijne zomer allemaal

Karin . | 01-04-2016 | 14:24 niet ok

Dank heren voor al jullie berichten, voorpret, skipret en napret😃 mooie zomer gewenst en tot oktober maar weer!

Sander de Wit | 01-04-2016 | 16:22 niet ok

De lente komt eraan en ik ga nog een weekje!

Venneke | 01-04-2016 | 16:48 niet ok

Bedankt voor alle weerberichten en mooie uitleg , tot oktober.

Cor Varkevisser | 01-04-2016 | 17:38 niet ok

Bedankt voor de uitgebreide informatie. Altijd erg leuk om te lezen. Ik zal het missen.

Mark de Ruijter | 01-04-2016 | 18:35 niet ok

Bedankt voor de berichten 👌tot oktober 😃

Ilco Claus | 01-04-2016 | 20:38 niet ok

Mannen, top en bedankt!

Henk W. | 01-04-2016 | 20:52 niet ok

Ook namens mij bedankt
heb elke dag gekeken het is een
gezonde verslaving zie alweer uit naar oktober bedankt mannen

Wim Bouwers | 01-04-2016 | 21:58 niet ok

Mannen bedankt en tot oktober.

Thijs Vermeeren | 01-04-2016 | 23:07 niet ok

Michael en John, hartstikke bedankt voor jullie berichten deze winter!! Heb ze elke dag met veel plezier gelezen, en het is gewoon gaaf om mee te maken dat de berichten, ondanks de grilligheid van het weer in de Alpen, de voorspellingen op locatie overeen komen! Dit seizoen in Kaltenbach en Sölden geweest. Op naar 1 oktober om de berichten weer te lezen, en in december mogen we weer skiën!! Nogmaals bedankt, en een fijne zomer gewenst iedereen!!

MR | 02-04-2016 | 08:27 niet ok

Mannen bedankt voor alle winterse perikelen op deze site. Tot in oktober. Tijd om in onze zomer slaap te gaan.

john Meijer | 02-04-2016 | 11:12 niet ok

Michael en John,
Bedankt voor jullie mooie berichtgeving. Soms veel het mee en soms niet. Die keren dat wij zijn geweest was er gelukkig veel sneeuw.
Mooie zomer en tot eind van het jaar.

Hek 1950 | 03-04-2016 | 19:30 niet ok

Michael en John weer super bedankt voor afgelopen seizoen. We gaan even in de zomerslaap tot 1 oktober.

Roel | 04-04-2016 | 11:14 niet ok

Ook bedankt! Ik bekijk altijd 2 sneeuwsites: 1. sneeuwhoogte voor realistische en compacte verwachtingen en 2. een andere voor enthousiast wensdenken en brede bespiegelingen. Van beide geniet ik en daarom bedank ik jullie hartelijk. Geniet van het zomerreces en ik wens jullie succes en werkplezier voor volgend seizoen!

Harry de Jong | 04-04-2016 | 12:13 niet ok

Bedankt voor de leuke manier ook waarop jullie elke dag weer een stukje schrijven. Wordt gewaardeerd! Fijne zomer en tot oktober!

Ilona K | 04-04-2016 | 22:39 niet ok

Michael en John hartelijk bedankt voor jullie weerberichten. Het voorjaar begint hier nu echt (Walchsee). Ik moest afgelopen weekend een paar skistokken van mijn zoon terug brengen bij de ski verhuur (Kössen), stond ik aan de balie in mijn kortebroek en teenslippers, naast me stond een man in zijn skipak, hij had net zijn laatste afdaling gemaakt (een grappig contrast). Fijne zomer en tot Oktober!

Paul Groenevelt | 05-04-2016 | 08:31 niet ok

Heren hartelijk dank voor de vakkundige analyses en vooruitblikken. Begin nu af te kicken.....voor iedereen hier een mooie zomer gewenst en tot oktober!!

Hans Oude Heuvel | 07-04-2016 | 09:48 niet ok

ik weet niet of er nog iemand dit leest,((-: . maar morgen ga ik nog maar is een x
weer weekje VALTO,.. ggggggrrrr

Edwin 1 | 07-04-2016 | 22:24 niet ok

Veel plezier. Geniet er van. #beetjejaloers

Michiel Van Egmond | 08-04-2016 | 14:59

@John @ Michael, dank voor alle berichten van dit seizoen. Ik vroeg jullie een week of 6 geleden of ik eind maart / begin april naar Davos moest gaan. Jullie zeiden toen dat ik dat zeker moest doen. Ik ben vorige week terug gekomen en heb werkelijk 6 fantastische dagen gehad met top pistes. Dank voor jullie advies en dat voorjaar wintersporten ga ik vaker doen. Dank en tot volgend seizoen!!!

Rein van Kats | 08-04-2016 | 12:18 niet ok

Dutch week en arctische koud!

Dennis . | 26-04-2016 | 20:07 niet ok

Wat een dolle boel. We moeten deze sneeuwapp maar heropenen!

Dennis . | 26-04-2016 | 20:08 niet ok

Zalig toekomen in val thorens, bak sneeuw , spijtig is ons verwachte weerbericht uit gebleven

Pieter Masson | 30-04-2016 | 19:38 niet ok

Beste Pieter en andere lezers. Vanwege privé omstandigheden heb ik het extra weerbericht mbt de Dutch Week in Val Thorens niet kunnen schrijven. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 01-05-2016 | 10:46 niet ok

Geen probleem,tot in oktober

Pieter Masson | 01-05-2016 | 12:20

Sterkte Michael

Dennis . | 15-05-2016 | 02:28

Poederalarm 30cm verse sneeuw val thorens

Pieter Masson | 01-05-2016 | 13:01 niet ok

This is the end

Michiel Van Egmond | 08-05-2016 | 18:25 niet ok


» naar bovenReageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmelden

Sneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Noorwegen
» Zweden
» Spanje

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo

Live updates via de app

22-08-2016 om 21:32 in Lofer
Zomer in Lofer snowflake 6 Vind ik cool 0
22-08-2016 om 11:30 in Hintertuxer Gletscher
Vandaag skiën bij de tux, mooi weer vandaag en goede sneeuw voor de zomer. snowflake 9 Vind ik cool 5
20-08-2016 om 09:40 in Hintertuxer Gletscher
Gister nog even wezen skiën in hintertux super ervaring om mee te maken! Was wel snel pap sneeuw maar dat kan ook niet anders in de zomer ;-) snowflake 22 Vind ik cool 0