Nordstau

***Avond update staat onderaan dit weerbericht**

We hebben er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat. Een onvervalste nordstau situatie. Eindelijk vallen de (sneeuw)puzzel stukjes eens goed in elkaar. De stau houdt ook morgen nog aan en krijgen de Alpen als klap op de koude vuurpijl ook nog eens te maken met extreme koude. Welkom in de wondere wereld van de Alpen. Frau Holle is gearriveerd, al geldt dat niet voor het gehele Alpengebied!


Mittelberg op zijn mooist! Via twitter @HausWalserBerge

Schitterende halo met diverse bijzonnen. Dit fraaie verschijnsel ontstaat door de breking van zonlicht op ijskristallen. Les Contamines de Montjou Via Lilian Eekhout

Mooi plaatje vanuit Gosau (Dachstein) via Jo van Driessche

Diepvries temperaturen en nordstau
Om te beginnen wil ik iedereen bedanken voor het inzenden van de vele foto's. Echt overweldigend en onze postbus stroomt dan ook over! Wij kunnen ze helaas niet allemaal plaatsen en vraag daarvoor jullie begrip. Vandaag staat het Alpenweer volledig in het teken van de nordstau. De lucht die vandaag over de Alpen uitstroomt, is helemaal afkomstig vanuit het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen. Berekoud dus en heeft deze zelfs maritiem Arctische trekjes! De temperaturen schommelen vandaag tussen de -12 gr C op 2000m en rond de -16 gr C op 3000m hoogte. Aan de zuidzijde is het tegelijkertijd een stuk minder koud en ook zonniger, maar zijn hier wellicht ook enkele overgrijpende sneeuwbuien mogelijk. Tijdens een stau situatie is het altijd lastig om precies aan te geven hoeveel sneeuw er gaat vallen. Maar reken tot en met morgen tegen de noordelijke stauhellingen met gemak op 30 tot 50cm neuschnee, en richt het zwaartepunt van de sneeuwval zich op de Vorarlberg, Tirol en westelijke Salzburgerland!


IJskoude noordelijke stroming inclusief een bak met sneeuw!

Gevoels temperatuur (chill factor) ligt op donderdagnacht lokaal tot onder de -30 gr C. Lekker tegen elkaar aankruipen dus!

Donderdagnacht de ramen gesloten houden. Brrrrr!!

Meer sneeuw is onderweg
Vrijdag is een dag om even bij te komen na al het sneeuwgeweld. Dit geldt natuurlijk niet voor grote delen van de Franse en Italiaanse Alpen, want het sneeuwfeest ging hier helaas aan onze sneeuwneuzen voorbij. In het weekend volgt meer sneeuw voor de noordelijke Alpen en pakt de noordelijk gelegen Franse Haute Savoie misschien ook enkele centimeters mee. Eerst maar eens genieten van de huidige stau situatie.


Radarbeeld van 07.15 uur. Grote delen van de noordzijde liggen al onder de dikke stau bewolking. @WetterOnline

Veelbelovend sneeuw verwachtingskaartje voor de komende 48 uur


Tot de volgende keer. Morgen meldt John zich weer!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

 

Avondupdate: 4-jan-2017 20:28 uur

Sneeuwval komt op gang
De ijskoude en vochtige lucht die vandaag tegen de bergen stroomt, heeft aan de noordzijde vanaf vanochtend sneeuw gegeven en dat is nog lang niet voorbij. Wanneer je het neerslagbeeld in detail in een loop bekijkt, is goed zichtbaar dat buien die over de Benelux tegen de noordzijde uitsmeren en dan samenpakken / klonteren tot een groot neerslaggebied. Een klassieke stau situatie. De NW stroming die er op 3km hoogte staat is behoorlijk krachtig en daardoor zie ik de laatste uren ook overgrijpende sneeuwbuien aan de zuidzijde en dat kan het komend etmaal ook nog regelmatig gebeuren.


Schruns vanmiddag "de sneeuw is in aantocht" foto van @MvLith

Sneeuwkassa is het de komende uren echter met name in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Inclusief vannacht tot en met donderdag 5-jan valt daar gerekend vanaf nu: tussen 20 en 50 cm sneeuw. Zwitserland doet ook aardig mee - tot in de lagere regionen - met de sneeuwval, evenals Steiermarken. Aan de randen van het neerslaggebied, zie ik ook af en toe wat lichte sneeuwbuitjes die de Haute Savoie kunnen bereiken. Dat zijn de lichte sneeuwbuitjes die via Dijon en Lyon weten door te dringen in die regio. Meer dan welkom is dat, maar ik denk dat het daar bij een paar cm's blijft - misschien 2 - 5 cm.


Tijdens een vlucht over de Alpen gistermiddag, uitkijken over Liechtenstein; goed te zien dat sneeuwval zeker nodig is.

Vrijdag even pauze
Vrijdag wordt de dag om de fotocamera mee te nemen en te genieten als jullie er zijn! Ik verwacht op grote schaal zonneschijn en met de vers gevallen sneeuw: Kaiserwetter. Ditmaal is het genieten van het hogedrukgebied dat vrijdag boven Duitsland ligt. Zaterdag speelt het ook nog een rol in de Alpen, maar daarna zien we het hoog weer verdwijnen. En daar zijn we niet rouwig om...natuurlijk


sneeuwval in cm's voor Zwitserland en Oostenrijk: vanaf nu t/m do 5-jan


Saalbach via de updates onze website: 20cm erbij in Saalbach ... and counting

Nieuwe sneeuw zondag en maandag
Zondag krijgen we de volgende laag sneeuw. Er is opnieuw sprake van een nordstau situatie, en dus een vergelijkbare situatie als vandaag. Tel er in de bovenstaande gebieden nog maar weer eens zo'n 25-30cm bij op. Maandag krimpt de stroming naar het westen en dan zal het plaatje er ook anders uitgaan zien voor de Fr. alpen. Een storing die in de avond op maandag komt, zal naar alle waarschijnlijkheid dan met name de westelijke Alpen gaan beïnvloeden. Sneeuwval dus voor de westalpen. Hoeveel en welke hoogte: ik denk iets in de orde van 20cm vanaf maandag t/m dinsdag 10-jan. Maar goed: dit is nog lange termijn werk, het zal de komende dagen meer bevestiging krijgen. Maar dat er ook in de Fr. Alpen wat gaat gebeuren, zie ik al enkele dagen genoteerd staan, dus laten we maar positief afwachten.


Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gert Houthaeve

Heerlijk...

Gert Houthaeve | 04-01-2017 - 07:52

Mario Solden

Top, laat maar komen die sneeuw. Voor de mensen die van het weekend vertrekken richting Oostenrijk is het denk ik wel een aanrader om op vrijdag al te gaan.

Mario Solden | 04-01-2017 - 07:55

The Snowman

Of zoals wij met de alpenexpress. 19.30 uur vertrek vanuit den bosch en aankomst om 7.30 uur in Jenbach. Daarna zillertaler boemel en een uurtje later in Kaltenbach op de ski's. En dat alles voor eur 125 pp retour.
Eerste keer met de trein geen idee of het bevalt.
Show here we come!! 2 weekjes poederen.

The Snowman | 04-01-2017 - 10:25

Mario Solden

Dat is idd ideaal. Ben een keer met de alpen express naar solden gegaan, en een keer met de skitrein naar mayrhofen. Tegenwoordig heb ik een hond die meegaat dus ben weer gebonden aan de auto.

Mario Solden | 04-01-2017 - 10:28

Esther de Vries

Het reizen met de trein is prima! Helaas kun je niet altijd kiezen met wie je in de trein zit. Wij kwamen gebroken aan en ook terugreis amper geslapen......

Esther de Vries | 04-01-2017 - 18:24

jeff lafo

Hier moet op gedronken worden..

jeff lafo | 04-01-2017 - 07:56

Alex Koster

hi ha ho

Alex Koster | 04-01-2017 - 09:35

Michael Grimbo

Kirchberg is vast begonnen.

Foto bij weerbericht reactie 35132

Michael Grimbo | 04-01-2017 - 07:57

Alex Koster

Prima plek lifthotel. Nog 11 weken dan zitten wij daar ook. Doe rachman de groeten.
Alex

Alex Koster | 04-01-2017 - 09:38

Gustaaf Leeuwen van

Goedemorgen , volgend wekend naar winterberg , maar als ik de verwachtingen zie van verschillende sites komt er vanaf dinsdag geen wit poeder maar regen uit de lucht en gaan de temp flink omhoog, zie jij dat ook zo??

Gustaaf Leeuwen van | 04-01-2017 - 08:11

Clemens Gjertsen

Volgens mij (kaarten komende 10 dagen, hoe onbetrouwbaar ook) is dat maar zeer tijdelijk en komt winter weer snel terug...

Clemens Gjertsen | 04-01-2017 - 09:18

Gerard van der Klooster

Goedemorgen Michael, zien jullie misschien al ontwikkelingen of signalen van een eventuele Genualaag?

Gerard van der Klooster | 04-01-2017 - 08:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Gerard. Vooralsnog met neerslag ruim ten zuiden van de Alpen. Even afwachten hoe de atmosfeer evalueert ? Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-01-2017 - 08:41

Patrick Veldt

Goedemorgen,
Goed nieuws! Nog zo'n 2.5 week tot Gerlos, dus dit bericht komt mooi uit!

Patrick Veldt | 04-01-2017 - 08:14

Lennart van Wijk

In Westendorf is het ook begonnen..

Foto bij weerbericht reactie 35137

Lennart van Wijk | 04-01-2017 - 08:15

Sarah J

Goede vooruitzichten , nog 2.5 week en dan richting Saalbach.

Sarah J | 04-01-2017 - 08:21

Martin L.

Eindelijk :)
Ik moet nog wachten tot 28 januari tot ik naar Gerlos ga, maar met deze temperaturen blijft die fijne laag die er nu en volgende week bij komt in ieder geval wel lekker liggen :) Hopelijk kan de doorgang naar Zell dan eindelijk open!

Martin L. | 04-01-2017 - 08:26

Jaco De graaf

Foto bij weerbericht reactie 35142

Jaco De graaf | 04-01-2017 - 08:32

Jaco De graaf

Koningsleiten gaat ook los met sneeuw

Jaco De graaf | 04-01-2017 - 08:33

Richard Hoevenaars

Zalige berichten nu...totaal andere stemming ?

Richard Hoevenaars | 04-01-2017 - 08:45

Steef Den Draak

Intussen vlakbij Zell am See

Foto bij weerbericht reactie 35146

Steef Den Draak | 04-01-2017 - 08:50

Yorrick Pinte

Ik begin zo stilaan door te hebben op welke kernwoorden ik moet letten voor welk deel van de Alpen. Wat is de beste sneeuwsituatie voor de Franse Alpen? (Savoie en dergelijks)

Yorrick Pinte | 04-01-2017 - 08:51

 Joeri Luesing

Als ik het goed zeg, en bind me er niet op vast. Moet de stroming/wind vanuit het Westen/Noord Westen komen. Als het niet goed is verbeter me dan AUB ?

Joeri Luesing | 04-01-2017 - 10:31

René van't Hooft

Live uit Fügen, dat is nog eens lekker wakker worden

Foto bij weerbericht reactie 35148

René van't Hooft | 04-01-2017 - 08:52

Jan andeweg

Hey René, heb je een goede kachel?

Jan andeweg | 04-01-2017 - 10:13

René van't Hooft

Absoluut incl vloerverwarming en als het min 30 wordt elektrische dekens, maar dat hebben we nog niet meegemaakt.

René van't Hooft | 04-01-2017 - 17:36

Max .

Goedemorgen Michael, wij gaan zaterdag heel vroeg in de ochtend met de auto naar Saalbach.. verwacht jij problen op de weg met het weer? Gr.

Max . | 04-01-2017 - 08:55

Clemens Gjertsen

In Beierse Woud sinds 02:00 uur vannacht al 25 cm op 800 m hoogte...trekt naar Alpen dus goed nieuws voor Salburgerland!

Clemens Gjertsen | 04-01-2017 - 08:56

Joris Lybeer

Het sneeuwt op dit moment in kaltenbach benieuwd voor de piste

Foto bij weerbericht reactie 35151

Joris Lybeer | 04-01-2017 - 09:01

Jan andeweg

He dat is achter het station

Jan andeweg | 04-01-2017 - 10:10

Rick Van amerongen

Goedemorgen gaat er ook nog wat vallen in les gets gr Rick

Rick Van amerongen | 04-01-2017 - 09:10

ralph massaar

Wacht ook met smart op sneeuw in Portes du Soleil. De Noorse weerapp YR geeft t/m volgende week woensdag toch nog ongeveer 20cm, zij hebben 't best vaak bij het rechte eind.

We blijven elke dag een sneeuwdans doen. Nog 16 dagen voor mij

ralph massaar | 04-01-2017 - 09:39

Mar Zents

Goedemorgen, heerlijke berichten voor degenen die lekker gaan! Wij helaas door omstandigheden dit jaar niet, maar bloed kruipt waar t niet gaan kan dus zit nu te kijken voor een paar daagjes winterberg.. lees nu in de reacties hierboven regen in de voorspelling daar. Kun jullie hier iets over zeggen sneeuwmannen? Bedankt vast!

Mar Zents | 04-01-2017 - 09:23

Henk Jongkind

Goedemorgen allemaal,

Prachtig de webcambeelden. Wat sneeuw al niet kan doen!

Vrijdag voor een weekend naar het Zillertal. Goed aankleden en genieten.

Henk

Henk Jongkind | 04-01-2017 - 09:35

Eric Kromhout

Het sneeuwen is begonnen in het Brixental. We kijken erg uit naar de komende 48 uur en zijn benieuwd waar de teller op gaat staan.

Maar ik heb nog een video van de omgeving Kirchberg en Jochberg van 2 januari 2017. Mochten jullie die willen zien dan kan dat met de volgende link.

www.youtube.com/watch?v=KpG6Pa8AsSc

Eric Kromhout | 04-01-2017 - 09:37

jeff lafo

Dus ki west is open? das mooi, ging vorig jaar pas 16 januari open.

jeff lafo | 04-01-2017 - 11:45

Eric vano

blijft altijd leuk om naar je filmpjes te kijken.
Hoe lang zit jij niet per jaar daar ?
Misschien leuk om nu vandaag en morgen wat te filmen met die sneeuwval.

Eric vano | 04-01-2017 - 12:45

Marcel Immink

Hallo Eric. Mooie filmpjes maak je altijd. Ik kijk er met plezier naar.

Marcel Immink | 04-01-2017 - 14:22

simba VR

Komt precies helemaal goed daar. Wij komen eind februari in krokusvakantie. Hopelijk tegen dan een volledig sneeuwlandschap. Bedankt voor de regelmatige berichtgeving uit skiwelt.
Groetjes.

simba VR | 05-01-2017 - 06:53

Dennis Dolomiti Superski

Nu de zuidalpen nog:-)

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 09:41

ALBERTO TOMBA

Hoe is de kunstsneeuw daar? Ijzig? En volgende week bijna alleen weer zon

ALBERTO TOMBA | 04-01-2017 - 09:59

Dries Livigno

In Livigno is het al licht aan het sneeuwen. Het groen - bruin is bijna verdwenen, hopelijk tot ergens in april of mei.
Het zal wel goedkomen.

Dries Livigno | 04-01-2017 - 10:12

Mr. Apréski

Let it snow let it snow :) Heerlijke webcambeelden voor als je aankomende week gaat skiën.

Mr. Apréski | 04-01-2017 - 09:49

ALBERTO TOMBA

Vraag, wat zou jij doen? Of zaterdag naar zuidkant van de Alpen naar Madonna di Campiglio met zonnig weer voorspellingen voor begin volgende week met kunstsneeuw die goed is. Of naar noodkant van de Alpen met verse sneeuw maar volgende week nog meer sneeuwval en nauwelijks zon. Dilemma en luxe probleem...

ALBERTO TOMBA | 04-01-2017 - 09:58

Richard Hoevenaars

Ik zou kiezen voor veel sneeuw, koude temperaturen en na een dag "afzien" genieten van gluhwein en sauna...da's wintersport.

Richard Hoevenaars | 04-01-2017 - 10:04

 Joeri Luesing

Ik zou ook de sneeuw kiezen de noord kant dus, en wie weet krijg je wel zon volgende week

Joeri Luesing | 04-01-2017 - 10:34

Wim Danhof

Ik zou het beste van twee werelden kiezen en ertussen in gaan zitten, dus inner Alpine, bijvoorbeeld Nauders

Wim Danhof | 04-01-2017 - 11:29

ALBERTO TOMBA

Tsja maar dan zit je dus in de wolken en koude want dat is geen zuidkant

ALBERTO TOMBA | 04-01-2017 - 12:04

ALBERTO TOMBA

Dank voor reacties, enorme tegenstelling hè, zon zuidkant kunstsneeuw. Sneeuw bewolkt noordkant. Ga denk ik toch voor zon

ALBERTO TOMBA | 04-01-2017 - 12:05

Richard Hoevenaars

Tennerife of Canarische Eilanden?

Richard Hoevenaars | 04-01-2017 - 12:12

Richard Hoevenaars

www.zonuren.nl ?

Richard Hoevenaars | 04-01-2017 - 12:14

Michael Gerritsjans

Ga lekker voor de sneeuw en een beetje afzien. Dan smaakt de jagatee en de Stiegls daarna zoooo lekker...

Michael Gerritsjans | 04-01-2017 - 12:51

Jan andeweg

Nou gaat het echt leuk worden. Al die ingezonden foto's.
Nog 1.5 maand!
Wordt lekker koud zeg!

Jan andeweg | 04-01-2017 - 10:12

youri de haas

De tweede dag op rij dat zowel hier als op alpenweerman dezelfde foto's van Hansie gebruikt worden. De foto's geven een mooie indruk. Wel knullig dat ze op beide websites op hetzelfde moment gebruikt worden. Verder:mooie berichten en veel sneeuw onder weg... nu maar hopen dat het met de vervrachting mee gaat vallen..

youri de haas | 04-01-2017 - 10:18

john Meijer

Goedemorgen zoals ik al een beetje verwachte doet het zuiden van het salzburgerland nog niet mee aan de sneeuwpret . Hopen dat het nog veranderd in de loop van de dag.

john Meijer | 04-01-2017 - 10:28

Wim Danhof

Maar daar viel eind december gelukkig al sneeuw toch? Frankrijk en Italië hebben pas pech: en het valt mij op dat de centrale Dolomieten (ten oosten van Bolzano) al jaren weinig sneeuwval hebben

Wim Danhof | 04-01-2017 - 11:57

Bianca B

Singing a ja jippie jippie jee, hiep hoi
Singing a ja jippie jippie jee, hiep hoi
Singing a ja jippie, a ja jippie
A ja jippie jippie jee, hiep hoi

Bianca B | 04-01-2017 - 10:29

Frank Molenaar

Bramberg 2day!

Foto bij weerbericht reactie 35180

Frank Molenaar | 04-01-2017 - 10:35

marc van de poel

Goed zo, dat is mijn bestemming de laatste week van januari.
Hopelijk doen de weergoden nog een inspanning voor de Franse Alpen. Wij gaan eind maart naar Pralognan-la-Vanoise.
LAAT MAAR VALLEN, DAT WIT SPUL.

marc van de poel | 04-01-2017 - 11:15

Luc Cap

In Gerlos nog maar weinig gevallen. Straks misschien hé ?

Luc Cap | 04-01-2017 - 11:01

Remco Robbe

Vanmiddag gaat het los Luc!????komt goed

Remco Robbe | 04-01-2017 - 11:24

Luc Cap

Wat ? Zit er iets los ?? ?

Luc Cap | 04-01-2017 - 11:48

Peter N

Vergeet je spuitbus niet Luc ??

Peter N | 04-01-2017 - 11:59

Luc Cap

Spuitbussen staan klaar om elke bruine plek te bedekken :-)

Luc Cap | 04-01-2017 - 13:15

Rob Van Elen

Heee watje
Komt nu met bakken uit de hemel.
Maar was veel wind vanmiddag dus daardoor verspreidde het sneeuw zich maar nu gaat het helemaal los.

Rob Van Elen | 04-01-2017 - 17:23

Martijn vd Berghe

Super! Top! Heerlijk! Eindelijk!

Martijn vd Berghe | 04-01-2017 - 11:15

Raymond Jager

Wagrain doet vandaag en morgen weer volop mee!

Foto bij weerbericht reactie 35186

Raymond Jager | 04-01-2017 - 11:24

Marijn Boelens

Prachtig! Wij rijden vrijdag(nacht) richting Flachau. Hopen dat het weer een beetje meezit!

Marijn Boelens | 04-01-2017 - 21:38

Johnny Stobbe

Het sneeuwt al lekker in Serfaus zie ik op canvas België

Johnny Stobbe | 04-01-2017 - 11:30

Arnold Schaafsma

Overal sneeuw...... en wij gaan zaterdag 13/1 naar Valloire in Frankrijk.....zo'n gemiste kans!!

Arnold Schaafsma | 04-01-2017 - 11:41

Rob van der Kamp

Dan gaat er net een half metertje vallen.... gaat helemaal goed komen!⛷??

Rob van der Kamp | 04-01-2017 - 11:56

Alex .

Waar komt deze voorspelling vandaan??

Alex . | 04-01-2017 - 13:51

Rob van der Kamp

Uit Belle Plagne.. is de verwachting daar dat het eind volgende week eindelijk goed gaat sneeuwen

Rob van der Kamp | 04-01-2017 - 14:53

ralph massaar

Dat zou super zijn zeker als het dan ook noordelijker in Portes du soleil eindelijk eens ook echt gaat ❄

ralph massaar | 04-01-2017 - 15:20

Koen Van de Pol

Echt waar? Van een local of zo?

Koen Van de Pol | 04-01-2017 - 16:32

Peter N

Ja ja dit zijn de sneeuwberichten waar we van houden geweldig om alles weer wit te zien worden lekkerrrrrrr.????????⛷⛷⛷⛷????.

Peter N | 04-01-2017 - 12:02

Peppito @

Oogt allemaal nog redelijk rustig rondom het Zillertal

Peppito @ | 04-01-2017 - 12:39

Luc Cap

vind ik ook

Luc Cap | 04-01-2017 - 13:25

Michael Gerritsjans

Het sneeuwt best door in Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Zo willen we dat zien : - )))

Michael Gerritsjans | 04-01-2017 - 12:49

Elma Tameling

Helaas voor wie nu in alta badia zijn: alleen nog maar kunstsneeuw, verder groen. Gelukkig duurt het nog ff voordat wij daar naartoe gaan: voorjaarsvakantie. Nog tijd genoeg dus voor hopelijk nog een flinke zuiddump. Michael? Maar als die valt is het daar zó fijn skiën!

Elma Tameling | 04-01-2017 - 12:50

Erwin Sluys

Nu nog wat sneeuw in Les Menuires....

Erwin Sluys | 04-01-2017 - 13:02

J H

Daar lijkt het op wat langere termijn ook te gaan sneeuwen Erwin

J H | 04-01-2017 - 14:57

Guy V A

Foto's van Sankt Anton... laat maar komen!

Guy V A | 04-01-2017 - 13:26

nico de cock

hoi michael
wij vertrekken zondagmorgen richting?, wat raad jij ons aan waar de conditie goed zijn voldoende sneeuw en volgende week redelijk zonnig ik heb nog niets geboekt ik kan nog overal heen. onze voorkeur ging uit naar breul-cervina goed keus? of zijn er betere plekken . alvast bedankt voor jullie info
grtjs nico
p.s top !! meestal altijd duidelijke weerberichten goe bezig

nico de cock | 04-01-2017 - 13:59

Peppito @

Hoi Nico. Ik zou persoonlijk voor de noordelijke alpenzijde kiezen en dan met name de Oostenrijkse kant, denk aan voralberg, Tirol of het Salzburgerland.
Breuil cervina is altijd een prima keuze alleen is het geval dat daar een poosje geleden verse sneeuw is gevallen.
Zo als het er nu naar uitziet is volgende week een week met zonnige periodes afgewisseld met sneeuwbuien in de noordalpen. Ideale omstandigheden als zeg ik het zelf.
Succes met de keuze

Peppito @ | 04-01-2017 - 14:28

J H

Peppito heeft al een prima antwoord gegeven zie ik ❄️?

J H | 04-01-2017 - 14:56

Wim Danhof

Ben benieuwd naar update vanmiddag of vanavond van de weerman; zo'n dag als deze schreeuwt erom.

Wim Danhof | 04-01-2017 - 14:12

Luc Cap

Hier de neerslagradar voor Oostenrijk (ORF wetter)

wetter.orf.at/m/oes/wetterprognosen

Luc Cap | 04-01-2017 - 14:18

Martin L.

Komt dus allemaal goed vanavond/vannacht in Gerlos zo te zien

Martin L. | 04-01-2017 - 14:25

A A

89.26.16.109/cgi-bin/guestimage.html deze is ook wel aardig Luc webcam konigsleiten die per sec word vernieuwd dus eigelijk live kijken! :-)en het sneeuwt aardig door ?

A A | 04-01-2017 - 14:36

A A

Hoe ken het nou ineens dat deze webcam ook ineens te zien is tussen de rest van de webcams van konigsleiten?

A A | 04-01-2017 - 14:45

Sneeuwhoogte.nl

Door je tip hebben we de cam direct erbij geplaatst

Sneeuwhoogte.nl | 04-01-2017 - 14:50

J H

Mooi filmpje voor de komende 48 uur Luc

J H | 04-01-2017 - 14:59

Luc Cap

Wat zijn we (en ikke zeker ) toch allemaal blij als het sneeuwt hé
Af en toe een paniekaanval van mij en ze luisteren, de weergoden :-)
idd AA toffe cam

Luc Cap | 04-01-2017 - 15:53

Michael Gerritsjans

Updates van mensen die nu in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn zijn, zijn welkom!

Michael Gerritsjans | 04-01-2017 - 14:21

Peter N

Of in nauders zijn ook welkom

Peter N | 04-01-2017 - 14:40

Peppito @

Gaat flink los in het Zillertal momenteel!

Peppito @ | 04-01-2017 - 14:29

Henk Jongkind

Krijg net een foto binnen van mijn zoon welke nu in Hochfügen op de ski's staat. Krijg de foto helaas niet ingeladen, maar het sneeuw hard.

Foto bij weerbericht reactie 35219

Henk Jongkind | 04-01-2017 - 14:33

Jan andeweg

Mooi zo, laat daar maar een flinke laag vallen!

Jan andeweg | 04-01-2017 - 15:43

J H

Inladen is toch gelukt Henk ! :-)

J H | 04-01-2017 - 20:54

Laura J

@ weermannen,
Hoe kan het toch dat de italiaanse alphen buiten schot blijven. 20 januari vertrekken we naar Livigno. Normaal gesproken toch een sneeuwzeker gebied. Het dorp ligt al op ruim 1800mtr.
Zien jullie nog iets van sneeuw komen daar?

Laura J | 04-01-2017 - 14:55

J H

Die liggen nu beschut achter de hoofdbergkam en dan sneeuwen de wolken uit aan de noordkant - afhankelijk van de (boven)stroming en die is nu NW-N

J H | 04-01-2017 - 15:01

Dries Livigno

Volgens mij moet je geen zorgen maken. Het zal er wel wit uitzien tegen dan. Ik vertrek binnen 10 dagen zie het toch niet zo somber in. Allé als de voorspellingen blijven wat ze nu zijn.
Wat denk jij ervan John?

Dries Livigno | 04-01-2017 - 16:21

Laura J

Nou dries, ik maak me enigszins zorgen omdat ik en de kleine kinderen niet gaan skiën. Wij gaan mee om te sleeën. Skiën kan je wel... Daar maak ik me geen zorgen over.... Maar lekker op de slee met de meisjes..... ?

Laura J | 04-01-2017 - 17:32

Sneeuwhoogte.nl

***Vanavond rond 20.30 uur volgt nog een avondupdate over de sneeuwval***

Sneeuwhoogte.nl | 04-01-2017 - 15:38

Luc Cap

Toppie !

Luc Cap | 04-01-2017 - 15:55

Dries Livigno

Laat maar komen. Hopelijk ook positief nieuws voor zuidzijde. Zie rond 10/01 een Genualaag op de kaarten. Hopelijk worden de zuid Alpen ook bediend en dan meer bepaald Livigno.
Kunnen jullie dit eens nader toelichten wat de kansen zijn momenteel?

Dries Livigno | 04-01-2017 - 17:10

Harry Verduin

Volgens Aroma toch ook een 5-10 cm voor de haute savoie konende nacht

Harry Verduin | 04-01-2017 - 15:39

ralph massaar

Zou mooi zijn en een goed begin is hard nodig hier

ralph massaar | 04-01-2017 - 17:19

Luuc Teuben

Helaas nog steeds geen sneeuw van betekenis in Nauders ... En de beloofde cm slinken behoorlijk volgens bergfex. Inneralpin ook in de luwte ?

Luuc Teuben | 04-01-2017 - 16:12

Wim Danhof

En nu?

Wim Danhof | 05-01-2017 - 00:48

Bianca B

de beelden van wildschonau zien er goed uit, het sneeuwt daar lekker

Bianca B | 04-01-2017 - 16:23

Robin ..

Ik zal ook een duit in het zakje doen. In montafon ongeveer 15-20cm tot nu toe. Op de berg iets meer. De foto was een uurtje 'opklaring.' Daarna weer sneeuw.

Foto bij weerbericht reactie 35242

Robin .. | 04-01-2017 - 16:52

Robin ..

Foto bij weerbericht reactie 35243

Robin .. | 04-01-2017 - 16:52

Robin ..

Foto bij weerbericht reactie 35245

Robin .. | 04-01-2017 - 16:53

Jan andeweg

Hoi Robin is Montafon een leuk skigebied?
Ik ben aan het kijken of het volgend jaar iets is.
Moet ik er daar ook snel bij zijn om een accomodatie te vinden?

Jan andeweg | 04-01-2017 - 18:21

Robin ..

Van wat ik nu heb gezien (maar 48 van de 140km open) kan ik zeggen dat het een mooi gebied is. Je kunt met een meerdaagse pas ook nog in het brandnertal skien zelfs. Dat is nog een 40km. Maar in alleen het hoofdgebied kun je je gemakkelijk een week vermaken. Mocht je iets anders willen dan is skigebied golm ook aan te raden (zelfde skipas) Ook zijn er veel mogelijkheden off piste. helaas tot nu toe nog niet open. Zou ik het iemand aanraden? (Ik ben 6jaar verwend in het zillertal) maar jazeker.

Robin .. | 04-01-2017 - 20:13

Robin ..

Accomodatie heb ik eind oktober nog geregeld. Gewoon via de toeristenpagina van montafon. Booking laat je geloven dat alles vol zit. Ik denk om de prijzen op te drijven ;)

Robin .. | 04-01-2017 - 20:16

Clemens Gjertsen

@robin: Wat je meldt over booking.com is niet juist. Elke accommodatie bepaalt zelf hoeveel en welke kamers ze via booking.com ter beschikking stellen. Vol bij booking betekent dus ook alleen vol bij booking... en wellicht nog wel plek bij andere portals of bij het hotel zelf. Met name in wintermaanden stellen veel hotels in populaire sneeuwbestemmingen maar weinig kamers open in portals omdat gasten vaak direct boeken. Dan hoeft het hotel geen provisie (12-25%) te betalen aan de bookingsite. Als je dus weet dat ze ook op portals verhuren kun je proberen wat korting te krijgen...

Clemens Gjertsen | 04-01-2017 - 20:37

Jan andeweg

Bedankt Robin,

Ik ga er binnenkort achteraan.
Eerst dit jaar nog naar Kaltenbach!

Jan andeweg | 05-01-2017 - 07:39

Nienke Ij

Op la Grand Motte in Tigne. Gaat er vanavond nog iets vallen hier? Het is in elk geval berekoud!!

Foto bij weerbericht reactie 35249

Nienke Ij | 04-01-2017 - 17:30

Harry Verduin

Paar cm mss maar niks in vergelijking met oostenrijk

Harry Verduin | 04-01-2017 - 17:43

Nienke Ij

Alle kleine beetjes helpen...en het is geen klagen hier, genoeg pistes te betreden!

Nienke Ij | 04-01-2017 - 18:46

Liesbeth Eykens

Lekker skiën in Kaltenbach en Mayerhofen!!

Liesbeth Eykens | 04-01-2017 - 17:43

Ronald Oerlemans

Wat een positieve gevoelens hier vandaag!!! Waar komt dat toch door???
;-)

Ronald Oerlemans | 04-01-2017 - 17:46

Jan andeweg

Sneeeeuw!!

Foto bij weerbericht reactie 35255

Jan andeweg | 04-01-2017 - 18:19

Carlotta B

Eindelijk!!?

Foto bij weerbericht reactie 35258

Carlotta B | 04-01-2017 - 18:43

J H

Mooi Carlotta !

J H | 04-01-2017 - 19:58

Peppito @

Die toegevoegde webcam in Koningsleiten verklapt dat het lekker door sneeuwt in het Zillertal! ❄❄❄

Peppito @ | 04-01-2017 - 18:53

Dennis Dolomiti Superski

Kan weinig laden. Storing op jullie app?

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 19:00

Dennis Dolomiti Superski

Zie geen foto's.

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 19:00

Dennis Dolomiti Superski

Donkere wolken pakken zich samen boven Val Gardena. Dat is lang geleden. Hoop zo dat er vannacht de verwachte 17cm valt.

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 19:01

Gerda Hensen

Zouden mijn sneeuwdansjes dan toch nog hun effect hebben. Ik wacht vol spanning af. Volgende week naar de Seiser Alm, dus ik blijf mijn dagelijkse sneeuwdans uitvoeren :-)

Gerda Hensen | 04-01-2017 - 22:29

Siona B

Ik hoop met je mee Dennis! ?

Siona B | 04-01-2017 - 19:11

Dennis Dolomiti Superski

?

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 20:15

Lieke T

Vannacht om 4.00 vertrekken we naar hinterglemm. Hoe zal het weer zijn onderweg ? Iemand nog tips voor ons ?

Lieke T | 04-01-2017 - 19:28

Mario Solden

succes, da wordt sneeuwkettingen leggen. Maar beter als helemaal geen sneeuw.

Mario Solden | 04-01-2017 - 19:52

Michael Gerritsjans

Goede reis Lieke. Ben je er al eens geweest? Het laatste uur / anderhalf uur is B-weg...
dat is wel even oppassen hier en daar

Michael Gerritsjans | 04-01-2017 - 20:02

 Joeri Luesing

Hinterglem heeft niet een "echte" berg beklimming met haarspelt bochten, wel een kronkelende B-weg er naar toe tussen de bergen door, is leuk om daar door heen te rijden. Ik verwacht dan ook niet dat je kettingen om hoeft te leggen.

Joeri Luesing | 04-01-2017 - 20:42

Lieke T

Bedankt voor jullie reacties ! We hopen idd niet op sneeuwkettingen ! We zullen goed uitkijken! Komen er nu al jaren maar nooit met sneeuw onderweg! Spannend. Nu lekker een paar uurtjes slapen

Lieke T | 04-01-2017 - 21:21

Dries Livigno

In Livigno is het ondertussen ook aan het sneeuwen!!
Eindelijk ...

Foto bij weerbericht reactie 35266

Dries Livigno | 04-01-2017 - 19:37

Dennis Dolomiti Superski

Dat is goed nieuws Dries. Dat betekend dat de nordstau sterk is!:-)

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 19:56

Dennis Dolomiti Superski

Op de Italiaanse radar beelden is de sneeuwval nu ook te zien.

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 20:39

J H

VERSE UPDATE vanavond 20:38 i.v.m. SNEEUWVAL is geschreven en staat ONDER het weerbericht van vanochtend - foto's en kaartjes volgen

J H | 04-01-2017 - 20:41

Brian S

Dank je John! Het tikt lekker aan vandaag en de komende dagen. Ben opeens een stuk rustiger voor onze reis over een paar dagen.

Brian S | 04-01-2017 - 20:49

J H

Slaapt toch wat lekkerder zo
❄️?✌?️

J H | 04-01-2017 - 20:51

Jack Engelen

Uur geleden sneeuwvrij genaakt en nu...

Foto bij weerbericht reactie 35282

Jack Engelen | 04-01-2017 - 20:45

Brian S

Staat ie onder het kanon? :)

Brian S | 04-01-2017 - 20:50

J H

Kun je weer opnieuw beginnen ??

J H | 04-01-2017 - 20:52

Jack Engelen

Hahaha nee gewoon naast huis, bijhouden is een schone zaak Haha en lekker Zo buiten ??

Jack Engelen | 04-01-2017 - 20:56

Robin ..

Hier nog 1

Foto bij weerbericht reactie 35301

Robin .. | 04-01-2017 - 21:40

J H

Kaarten in het bericht plaatsen gaat even niet - ik probeer ze daarom even hier in de reacties te plaatsen

J H | 04-01-2017 - 20:53

Herman .

Mannen wat een mooi actueel weerbericht. Het ziet er goed uit. Over 2 weken naar Berwang/Ehrwald.

Herman . | 04-01-2017 - 20:57

Jack Engelen

Pistes zijn top!!! ⛷??

Jack Engelen | 04-01-2017 - 20:58

Jaco De graaf

Foto bij weerbericht reactie 35296

Jaco De graaf | 04-01-2017 - 21:06

Margot Op den Kamp

Bak met sneeuw net tijdens de avondwandeling. Maria Alm.

Foto bij weerbericht reactie 35298

Margot Op den Kamp | 04-01-2017 - 21:33

Gert van Duren

Wat ben ik blij dat we vorige week in oostenrijk zaten. Nu al die sneeuw. Is maar erg lastig ?????

Gert van Duren | 04-01-2017 - 21:42

Raymond Jager

De Nordstau doet haar werk! #Wagrain
Maar hoe kom ik morgenmiddag bij het schansspringen in Bischofshofen? Echt geen zin in sneeuwkettingen...

Foto bij weerbericht reactie 35303

Raymond Jager | 04-01-2017 - 21:56

Mark (& Monique)

Heli?

Mark (& Monique) | 04-01-2017 - 22:10

Annemarie Peters

In Fiss sneeuwt het gelukkig ook wat. We staan in het dal op de camping en lezen over dalende temperaturen.........het is de afgelopen 2 weken 's avonds nog niet zo warm geweest als vanavond....... Zal wel stilte voor de storm zijn, het schijnt hier morgen wel flink kouder te worden.

Annemarie Peters | 04-01-2017 - 22:09

J H

Zal idd behoorlijk kouder worden morgen en overmorgen !

J H | 04-01-2017 - 22:41

Dennis Dolomiti Superski

App werkt heel traag. Ik kom morgen weer terug. Fijne avond iedereen!

Dennis Dolomiti Superski | 04-01-2017 - 22:17

Roland Oudmaijer

Wat heerlijk dat er eindelijk sneeuw van betekenis valt. Wat ziet de (alpen) wereld er meteen anders en stuk leuker uit. Met hopelijk de komende dagen nog meer sneeuw

Roland Oudmaijer | 04-01-2017 - 22:32

J Vdw

Wij willen van 25 tm 28 januari de sneeuw opzoeken, iemand een tip waar het uitzicht mooi wit zal zijn? (voor zover dat nu te bepalen is natuurlijk).

J Vdw | 04-01-2017 - 22:52

Danny Slaghuis

De gletsjergebieden in de nordstau-zone

Danny Slaghuis | 04-01-2017 - 23:29

Jannik Soors

Wij gaan in die periode naar het Zillertal - Hintertux. De gletsjer is sowieso zekerheid, en de andere gebieden ernaast ( lanersbach, Mayrhofen) zullen er ook mooi bijliggen met de huidige sneeuwval. Sowieso enjoy uw vakantie :-)

Jannik Soors | 05-01-2017 - 00:18

Mark Huijs

Hier wordt je toch blij van! Heerlijk die sneeuw! Over een dikke week naar Ischgl? En dan mag trouwens de zon weer schijnen ?

Mark Huijs | 05-01-2017 - 00:11

Pieter Masson

Zalig sneeuwen in val thorens ??⛷⛷

Pieter Masson | 05-01-2017 - 01:06

S. K.

Wie maakt me blij met sneeuwdumpen in val gardena ...

S. K. | 05-01-2017 - 03:53

Dries Livigno

Dat is iets voor Dennis...

Dries Livigno | 05-01-2017 - 07:54

Wim Danhof

Val Gardena is al jaren een schneeloch....

Wim Danhof | 05-01-2017 - 09:40

Erwin Haarmans

Sneeuw is ook gearriveerd in Fieberbrunn Tirol Camp meer dan 50 cm

Foto bij weerbericht reactie 35328

Erwin Haarmans | 05-01-2017 - 08:21

Aagje Visser

Ook in Les Sybelles is vannacht 0,0002 mm sneeuw gevallen

Aagje Visser | 05-01-2017 - 09:22

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord