Winterse aspiraties

dinsdag 25 november 2014 - 08:30

» naar de reacties

De gifbeker moet schijnbaar helemaal leeg! Nadat we met zuidelijke hoogte winden sinds gisteren al een portie zeer zachte (subtropische) lucht over ons heen kregen werd gisteren in de hogere atmosfeer ook nog eens Saharazand(stof) tot over de Alpen aangevoerd. Gelukkig viel er nauwelijks tot geen neerslag en bleef het goedje mooi in de lucht zweven zodat de sneeuw die vooral hogerop nog volop present is, er niet of nauwelijks onder leed. De zon had het gisteren mede door wat overtrekkende wolken(velden) en "vuile" atmosfeer niet makkelijk en deels was het ook nevelig.


Vergelijk weerbeeld eergisteren en gisteren (foto Pieter Peterlin)

Deze combinatie leverde in de avond wel weer mooie zonsondergangen op waarbij het zwerk mooi rood en oranje verkleurde. Daarmee hebben we meteen de hoogtepunten van gisteren wel gehad, gewoon te  warm weer en vooral ook saai weer. De komende dagen nog niet veel verandering in de atmosfeer, enkel de oostelijke Alpen komen (tijdelijk) in een stuk koudere lucht te terecht die vanuit het noordoosten binnen druppelt. Mijn tip: geniet gewoon nog maar even van het zeer zachte najaarsweer, voor je het weet is het over en uit! Snel verder dus met de spannende vooruitzichten vanaf het weekend


Mooie zonsondergang door Saharastof gisteravond gezien vanaf
de Lauberhhorn (Berner Alpen)

In de tang
De laatste dagen zagen we de weermodellen al de nodige moeite hebben met de precieze ontwikkelingen vanaf het aanstaande weekend en ik denk dat Michael dat ook mooi verwoord en steeds weer benadrukt heeft. Ook wij weermannen moeten het doen met hetgeen ons de modellen elke keer weer (anders) voorschotelen en we kunnen jullie verzekeren dat het ook voor ons elke dag weer een heel karwei is om de rode draad eruit te pakken. Ofschoon de details vanaf het weekend nog steeds niet duidelijk zijn zien we toch meer en meer ontwikkelingen in de atmosfeer die wijzen op een geheel ander stromingspatroon. Daarbij springt vooral de afsnoering van een bel koude lucht vanuit de Atlantische hoogtetrog in het oog. Deze bel koude lucht zal als hoogtelaag boven het Iberische Schiereiland /westelijke Middellandse Zee afsnoeren (cut-off). Tegelijkertijd zal een andere bel koude lucht (koudeput) aan de zuidflank van een zeer hardnekkig west Russisch hoog naar het zuidwesten koersen.


GFS vanmorgen voor zaterdag: de gelederen sluiten zich en
een winterse constellatie is in wording.

Exakte positie hoogtelaag doorslaggevend
In het weekend en begin volgende week zullen deze twee jongens samensmelten ergens boven centraal of zuidoost Europa -Middellandse Zee. In diezelfde tijdsperiode zal het Azorenhoog ten noorden daarvan een verbinding aangaan met het west Russische hoog en zien we een brug van hogedruk ten noorden van de Alpen ontstaan. De hoogteas van de hogedruk ligt ook vrij noordelijk en daardoor krijgen we aan de zuidkant  ervan te maken met een naar oostelijke richtingen draaiende hoogtestroming. De lucht die daarbij aangevoerd wordt is nu nog niet direct van het kaliber "diepvries" kou maar al wel een heel stuk kouder dan dat we gewend zijn. Anderzijds gaat er ook koudere lucht aan de noordflank van het Azorenhoog naar het zuidoosten uitstromen. Deze lucht is tevens een stuk vochtiger dan de lucht die vanuit het oosten richting de Alpen gaat uitstromen. Nu is het maar de vraag vanuit welke richting we de koude lucht om de oren gaan krijgen. Dit heeft namelijk weer gevolgen voor de neerslag (hoeveelheden) die gaan vallen.


De GFS ensmbles van vanmorgen spreken duidelijke taal. December gaat uit een
winters vaatje tappen (prikpunt Vorarlberg)

Belangrijk voor het weer in de Alpen (en ook Nederland en België) gaat dus de precieze positie (samensmelten) van het hoogtelaag worden.Gisteravond kwam bijvoorbeeld het ECMWF door een vrij westelijke ligging van het hoogtelaag weer met enorme neerslaghoeveelheden op de proppen voor de (zuid)westelijke en zuidelijke Alpen (Südwest -Südstau). Vanmorgen zien we dat ook dit model het hoogtelaag wat verder naar het oosten laat doorschuiven. Rond dinsdag zal de hoogte-as dan de Alpen gepasseerd zijn en met een naar oost tot noordoost draaiende stroming zal de koudere lucht over het gehele Alpen gebied gaan uitstromen!


ECMWF voor dinsdag, koude lucht is over eht gehele Alpengebied uitgestroomd.

Met het verder doorschuiven van het (hoogte)laag boven de Middellandse Zee heeft het ECMWF ook de Südstau er al weer behoorlijk uitgenomen, immers met de naar oost tot noordoost draaiende stroming kan er daarvan dan geen sprake meer zijn. In de plaats daarvan zal het juist in de oostelijke Alpen en eventueel met een meer noordoost component juist in de noordoostelijke (Oostenrijkse) Alpen gaan sneeuwen. Niet gek opkijken dus wanneer de meeste sneeuw, mocht het natuurlijk zo gaan komen, in de deelstaten Wenen, Nieder-Österreich en Burgnerland gaat vallen, ook de oostelijke Steiermark zou dan zijn deel gaan meepakken. Dit is overigens ook precies hetgeen het ECMWF vanmorgen al sterke simuleerd. Overigens zeg ik bewust sneeuw want met temperaturen die op T850hPa tot -5 graden (gemiddeld) zullen dalen valt de neerslag uiteindelijk tot in de dalen en het laagland in vaste vorm!


Duidelijk meer neerslag vanmorgen voor de oostelijke Alpen volgense het
ECMWF model tot 3 december (Bron WetterOnline)!

Al met al vanmorgen met het wat verder doorschuiven van het hoogtelaag richting het oosten positieve ontwikkelingen voor de Alpen. De kansen dan de winter pünktlich met aanvang december zijn intrede gaat doen zijn vandaag wederom flink gestegen. Toch moeten we nog altijd die slag om de arm houden.Kleine veranderingen, grote gevolgen. Dit geldt helemaal voor de neerslaghoeveelheden en verdeling en neem van mij aan dat mede gezien de termijn van 5 tot 7 dagen het laatste woord hierover nog niet is gesproken. Ook voor die gebieden waar nu nog weinig neerslag (sneeuw) wordt berekend is er hoop "op meer"!

Vandaag in ieder geval nog niets aan de hand. Met uitzondering van het oosten van Oostenrijk zacht, met een mix van wolken(velden), opklaringen en Hochnebel. De zuidwestelijke Alpen hebben wat dikkere bewolking en daar valt ook wat neerslag. Fijne dag en hoe dan ook tot morgen maar weer. In Termen (Oberwallis) is het nu 8.2 graden en vrijwel onbewolkt. 


Actuele radarbeeld (Bron WetterOnline)


Perfecte pistes en alle ruimte vanmorgen rond de Allalin (Saas-Fee)

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Daar gaan we dan! Winter in progress.......

Gast-11317 | 25-11-2014 | 08:43 niet ok
Gast

Spannend,ziet er al een stukje positiever uit!!Ook in ons belgenlandje vanaf volgende week frisser!!Nog 7weken en dan gaan we richting konigsleiten,daar kijken we het ganse jaar naar uit;o)

Gast-11318 | 25-11-2014 | 08:44 niet ok
Gast

En alles kwam goed

Gast-11319 | 25-11-2014 | 08:46 niet ok

Johann ,het begint er op te lijken dat december goed zal starten en laten we hopen op een mooi sneeuwtapijt in ehrwald van een 60 a 80 cm rond de 20 ste december grts Martin

libbrecht martin | 25-11-2014 | 08:48 niet ok

*juicht* ik zag het gisteren al komen maar nu dus echt een verandering op til. Vanochtend ook al flink krabben met -2.5 hier in de Kempen

Marcel | MEGASKI.EU | 25-11-2014 | 08:49 niet ok

Ik kijk er naar uit. Hopelijk krijgen we de eerste dagen van dec toch wat sneeuwval.
Vertrek eind volgende week naar openingsweekend saalbach. Zal van ginder wel eens een update geven.
Het zal kantje boortje worden zoals ze hier zeggen.
De sneeuwkanonnen zouden vanaf zondag aan kunnen. Hopelijk helpt moeder natuur nog een beetje. Een 20-30cm zou perfect zijn.

Carl Bosmans | 25-11-2014 | 09:08 niet ok

Echt beginnend winterweer deze morgen. Goed koud en auto aan gevroren.
Sneeuw moet niet te vlug komen hé, zodat er voldoende is voor het ganse seizoen.
laat het eerst maar eens vriezen voor een stevige ondergrond.
En tegen kerst een mooi tapijt. :)

simba | 25-11-2014 | 09:09 niet ok

volgende week naar Konigsleiten, vrees dat het droog skieen word.

bert den herder | 25-11-2014 | 09:11 niet ok

Carl het komt allemaal goed. Sneeuwkanonnen gaan weer zorgen voor de oplossing en jij kan gewoon vanaf sinterklaas skieen.

Eric Kromhout | 25-11-2014 | 09:15 niet ok
Gast

Eindelijk! Super!

Gast-11327 | 25-11-2014 | 09:16 niet ok
Gast

En, Uiteindelijk Gaat alles goed komen! Over 4 Weken richting de hohe - salve, Een laagje van 30 Cm is meer de welkom voor mijn Oostenrijkse vrienden.

Gast-11328 | 25-11-2014 | 09:27 niet ok

@ Bert: Koningsleiten is toch meestal een risico? Gerlos opent in de meeste jaren niet voor niks altijd een week later dan de rest van het Zillertal... ;)

Joy Van Craenenbroeck | 25-11-2014 | 09:28 niet ok
Gast

Goede vooruitzichten :)

Gast-11330 | 25-11-2014 | 09:38 niet ok
Gast

Ik wil de pret zeker niet bederven hoor, want ik hunker ook naar echt winterweer met alles erop en eraan voor de gehele Alpen, maar we hebben de laatste weken verschillende keren positieve signalen gezien en deze zijn nooit uitgekomen . Maar zoals Johan aanhaalt zijn er nu toch wel tekenen dat het weer een omslag zal tegemoet gaan . Of dit met veel sneeuw zal gepaard gaan is nog maar een andere vraag . Ik denk dat het veeleer kouder maar vrij droog zal blijven met af en toe wat lichte sneeuwval . Maar met de sneeuwkanonnen komt het dan wel goed voor de pistes en het kleine witte laagje is mooi voor het winterse uitzicht .
Toch maar eerst echt zien gebeuren .
Patrick

Gast-11331 | 25-11-2014 | 09:38 niet ok

Wederom heel hartelijk dank voor de update. Jullie dragen niet alleen bij aan een heleboel voorpret (inclusief nagelbijtende spanning) maar bovenal aan een beter begrip van hoe het "weer" werkt. Echt ontzettend interessant. Dank!

Erik M | 25-11-2014 | 09:39 niet ok
Gast

Volgende week naar wilder-kaiser. Ziet er nog niet heel positief uit. Met de juiste temperaturen (maximaal -5) en een lage luchtvochtigheid kan binnen een aantal dagen ruim 100km piste geopend zijn.
Mijn hoop ligt niet meer op een dump van moeder natuur, maar op een aantal dagen goede vorst zodat de moderne TF-10 (600m3/h!) sneeuwkanonnen daar hun werk kunnen doen.

Gast-11333 | 25-11-2014 | 09:41 niet ok

Er wordt toch redelijk wat neerslag berekend voor de komende twee dagen in de zuid-westelijke alpen. Ik vind daar echter niks van terug in dit weerbericht, klopt het dan niet? groetjes!

Bart De Vooght | 25-11-2014 | 09:43 niet ok
Gast

sneeuw kannonen in winterberg staan gewoon aan mooi he

Gast-11335 | 25-11-2014 | 09:55 niet ok

@Bart -Dat klopt, maar dan hoofdzakelijk aan de Franse Riviera en uiterste ZW Alpen, heeft te maken met de langzaam opkomende Südstau met zelfs retour d'est effect (oostelijk aanstroming) Helaas ook heel zachte lucht met een sneeuwvalgrens van 2000 meter. Overigens zien we dat die neerslaghoeveelheden in het westen gaandeweg ook weer steeds verder worden teruggerekend. Aangezien ik een ook beetje genoeg heb van dat warme zuid geblaas en het voor de meeste van ook niet relevant is heb ik het bewust niet nader benoemd.

Sneeuwhoogte.nl | Johann | 25-11-2014 | 10:11 niet ok

Ja je hebt gelijk poppenberg is vol sneeuw aan het maken.

Laat maar komen die winter

Roel Hebels | 25-11-2014 | 10:17 niet ok
Gast

winterberg heeft ook een laatste nieuwe sneeuwkannon die met positieve temperaturen ook sneeuw kunnen maken ook hebben ze nu een gebouw waar ze binnen sneeuw produceren.

Gast-11338 | 25-11-2014 | 10:29 niet ok

@Johann - Ok dat begrijp ik. Ik heb een vakantie geboekt in Serre Chevalier, in de Franse Hautes-Alpes, en 80% van de pistes ligt >2000m, vandaar dat het mij wel interesseert ;-)

Bart De Vooght | 25-11-2014 | 10:33 niet ok

6 december naar Ischgl. Ga al 10 jaar rond dezelfde periode erheen. Nooit geen problemen met sneeuw gehad. Moet wel zeggen dat het dit jaar wel erg spannend is allemaal. Skiën kun je er altijd wel omdat de Idalp boven de 2000 meter ligt maar het oog wil ook wat. Het zal grandioos zijn als we net zoals ieder jaar de dal afdaling kunnen maken. Mensen die gefrustreerd raken over de sneeuw moeten lekker voor de veiligheid kiezen en eind januari op vakantie gaan en anders niet, of naar een gletcher gaan.
Overigens wat een top site. Jaren geleden een keer ontdekt en vanaf oktober lees ik het dagelijks. Ga zo door.

Wouter Reneman | 25-11-2014 | 10:35 niet ok

@Bart -Zoals ik al schreef zal de meeste neerslag veel zuidwestelijker gaan vallen, ECMWF vanmorgen ten ZW van lijn St Etienne-Avignon-Marseille. Een ander deel aan de oostkant (Italiaanse kant /retour d'est effect). De Hautes-Alpes krijgen uitgaande van de kaarten van vanmorgen maar weinig neerslag.

Sneeuwhoogte.nl | Johann | 25-11-2014 | 10:40 niet ok

Wat ook hoop geeft vanmorgen in Nederland. Bevroren voorruiten auto's, zonnetje op wit uitgeslagen weiden en een heel klein beetje vrieskou op de wangen. Dat is ook goed om in de stemming te komn van een naderende winter.

Cheese Curve | 25-11-2014 | 10:44 niet ok

@Johann - Als ik naar Méteo France kijk, dan geven ze "Pluies éparses" wat zoiets is als, af en toe een bui, dus dat komt wel overeen. De bulletin d'avalanches spreekt van 10-20cm boven 2000m, maar dat dateert wel van gisteren.

Overigens ben ik niet zo'n fan van Méteo France, ik heb de indruk dat ze niet genoeg rekening houden met de plaatselijke geografische situatie, terwijl er bvb wel weermensen in Briançon gelocaliseerd zijn, dus ze zouden het juist heel goed moeten weten...

Bart De Vooght | 25-11-2014 | 10:45 niet ok

@All -Net de ensembles van het ECMWF voor de Alpen even bekeken. Zien er mooi uit en alle leden ondersteunen in meer of mindere mate de overgang naar een kouder weertype vanaf 1 december. Het gemiddelde (mediaan) van de 50 berekeningen (leden) daalt in de periode van 1 tot 3 december vrij sterk van +9 naar -3 graden op T850hPa (1400a 1500 meter hoogte). Ruim voldoende iig dus voor "artificial snow".

Sneeuwhoogte.nl | Johann | 25-11-2014 | 11:08 niet ok

Hallo! Ik ben nieuw op sneeuwhoogte maar wil jullie alvast feliciteren met de degelijke dagelijkse weerberichten. Ik wacht vol spanning op het witte goud aangezien ik het skiseizoen binnen twee weken zal openen in Riederalp, Zwitserland.

Frederik V | 25-11-2014 | 11:11 niet ok
Gast

zou er voldoende sneeuw liggen in Sôlden om de dal afdaling te doen rond kerstmis, het is namelijk de eerste keer dat ik ga skien, dus weet niet goed wat ik moet verwachten daar,heb wel les gehad in iscghl 2 dagen en dat was de max, nu ga ik met het gezin voor 1 week naar solden hopelijk heb ik er geen spijt van.
groetjes allemaal

Gast-11346 | 25-11-2014 | 11:14 niet ok
Gast

heb al veel goeie reacties gehoord van solden maar ook slechte, dus vraag ik mij af of mijn kinderen het wel leuk zal vinden, voor hun is het namelijk de eerste keer dat ze zoiets doen en voor mij is het de eerste keer solden graag brede pistes maar ook wat uitdagender, weten jullie iets meer?

Gast-11347 | 25-11-2014 | 11:22 niet ok

Voor het eerst vakantie geboekt in Tignes in plaats van Oostenrijk. Jaren naar het prachtige Solden geweest en toen was alle dump voornamelijk in Frankrijk. Nu lees ik helaas (bijna) niks meer over Frankrijk, behalve hierboven van Johan : "De Hautes-Alpes krijgen uitgaande van de kaarten van vanmorgen maar weinig neerslag." Wie kan mij iets zeggen over de sneeuw condities de afgelopen jaren in Tignes tijdens de kerst ? Groeten Rene

Rene de V | 25-11-2014 | 11:26 niet ok

@Gast-11346. Maak je maar geen zorgen, je kan makkelijk de lift terug naar beneden nemen in Sölden. Ik zou je dat trouwens aanraden, want de piste naar het dal is redelijk moeilijk en de sneeuw ligt er vaak ijzig. De meesten nemen dan gewoon de lift terug. Boven de giggijoch vind je dan trouwens meestal heel goede sneeuw een aangename pistes voor de kinderen.

Bart De Vooght | 25-11-2014 | 11:26 niet ok
Gast

dank je wel Bart!!

Gast-11350 | 25-11-2014 | 11:28 niet ok
Gast

Na 10 jaar eindelijk weer wintersport!
Portes du soleil, 2e week kerst.
Deze site vergroot de pret enorm!
Hulde!

Gast-11351 | 25-11-2014 | 11:29 niet ok

@Gast-11346 : Solden tijdens de kerst was de afgelopen 3 jaar geweldig. Soms beetje ijzig naar het dal toe en wat buckelig aan het eind van de dag maar gewoon een grandioos skigebied. Wel paar keer last gehad van gesloten gletschers ivm afknallen van lawines en/of teveel wind.

Rene de V | 25-11-2014 | 11:29 niet ok
Gast

@Gast-11346 Als je voor het eerst gaat skiën dan zou ik me over de dalafdalingen in Sölden geen zorgen maken: die zijn voor een beginner wel wat te hoog gegrepen, je komt dus sowieso toch best met de lift terug naar het dorp. De makkelijkste en breedste pistes zijn overigens op de gletschers te vinden.

Gast-11353 | 25-11-2014 | 11:30 niet ok

Iemand tips voor goede skischool voor kids
5-10 en 11 jaar in chatel?

Neel Roos | 25-11-2014 | 11:32 niet ok

@Rene de V: maak je maar geen zorgen voor Tignes , wij gaan al enkele jaren de week voor kerst naar Tignes Val Claret en al altijd super kunnen skiën. Nog 17 dagen en dan vertrekken we weer :-)

Sarah | 25-11-2014 | 11:34 niet ok
Gast

@Carl
doe ze daar de groeten in Saalbach...daar heb ik mijn Oostenrijkse madame leren kennen pakweg 15 jaar geleden in de Hinterhag...een apres ski hut iets hoger gelegen dan Bauer...
Misschien trek ik rond Krokus enkele dagen daarheen. Ik betrouw het sinds enkele jaren niet meer met de sneeuwcondities...op 1000m ...beetje tricky (zeker nu tot en met Kerst en Nieuw...)
Ik ga nu al enkele jaren naar Obertauern (1700m en gaande tot 2400) , is wel wat kleiner (ca. 110 km pistes) dan Saalbach maar prima aan elkaar geschakelde liften en gezelllg dorpje.
By the way...Mijn Oostenrijkse madame woont intussen bijna 13 jaar in Vlaanderen...en we proberen 1 x per jaar terug te gaan naar Saalbach...
met Nieuwjaar naar Obertuern, Krokus misschien Saalbach enkele dagen en Pasen Livigno italia
Don't worry everybody..de sneeuw komt wel...de koude begin december is altijd de voorbode zegt mijn vrouw (en ze kent er iets van...) Eerst moet het enkele dagen stevig vriezen, daarna kan de "holle los gehen" met het witte goedje...
Luc

Gast-11356 | 25-11-2014 | 11:38 niet ok

Hoi Johann,
Heerlijk om weer dagelijks het weer bericht te lezen. Ik ga pas eind maart skiën, maar de voorpret begint al vanaf het moment dat jullie hier dagelijks het weer voorspellen vanaf begin oktober!! Verder was ik benieuwd of het samensmelten en de uiteindelijke positie van het hoogtelaag ervoor kan zorgen dat we hier in Nederland ook wat sneeuw kunnen gaan verwachten? Moet sinterklaas op gaan passen op 5 december? Zou toch heerlijk zijn, een witte Sinterklaas. Groetjes
Daan

Daan Cobelens | 25-11-2014 | 11:48 niet ok

@Sarah : dank je Sarah al stellen de webcam beelden me nog niet echt gerust. Voor ons nog 24 dagen voor vertrek. Duimen !

Rene de V | 25-11-2014 | 11:49 niet ok

Vanaf maandag gaan de alpen er langzaam maar zeker anders uitzien. Iedereen uiteindelijk tevreden.

john Meijer | 25-11-2014 | 12:06 niet ok
Gast

Gfs6h parall run is heerlijk.......kou en veel sneeuw onderweg voor de alpen,sneeuwgrens tot in de laagste dalen!Dit keer pakt de noorkant dehoodprij wat berefd sneeuw.

Gast-11360 | 25-11-2014 | 12:08 niet ok
Gast

@Michael,ik lees hier dat konigsleiten een risicogebied is!Klopt dit?Ik dacht te hebben gelezen dat konigsleiten vrij sneeuwzeker is!

Gast-11361 | 25-11-2014 | 12:10 niet ok

Rene eind volgende week gaan wij naar Tignes ik zal hier een keer wat live melden. Cams in Val Claret en Le Lac zijn nu nog pijnlijk om te zien. Over een paar dagen ziet het er al wel weer wit uit daar verwacht ik. Temperatuur zit nu in een dalende trend dus de lansen zullen ook gauw sneeuw gaan spuiten. Gelukkig maar want zaterdag is hier de opening.

Roy Thuyns | 25-11-2014 | 12:16 niet ok

Klinkt al beter dan gisteren. Ben benieuwd naar de berichten voor de komende dagen voor het " Wilde Kaiser " gebied!

Leon van der L. | 25-11-2014 | 12:20 niet ok

Gast 11361. Koenigsleiten ligt op 1600 m en ligt hoger dan Gerlos. Wij komen er sinds 2007. Alle jaren voldoende kwaliteit sneeuw ( 2e helft januari). Alleen jan. 2014 lag er in dorp zelf minder sneeuw dan vorige jaren ivm ontbreken nordstau maar toch nog goede pistekwaliteit). In de week dat we er waren viel er gelukkig toch nog 50 cm bij.
Het staat dus best wel bekend als sneeuwzeker. Alleen weet ik niet hoe dat in december is. Op dit moment nog slechts 5 cm over op de berg van de 85 cm. die eind october gevallen is. Als het echt wat kouder gaat worden denk ik dat de kans groot is dat het tegen kerst wel goed gaat komen, als ik de meest recente berichten goed interpreteer.

Cheese Curve | 25-11-2014 | 12:42 niet ok
Gast

@Johann bedoelde ik!!Gast-11361,mijn excuses!!

Gast-11365 | 25-11-2014 | 12:42 niet ok

ben erg benieuwd. als we net zoveel sneeuw krijgen als dat we regen kregen de afgelopen zomer (Engadin,CH) dan ben ik bang dat ik een extra sneeuwschep moet gaan aanschaffen.
van mij mag het nu wel komen.Over 2 weken moeten hier de pistes opengaan maar dat zie ik,zoals het er nu uitziet niet gebeuren, met temperaturen in de nacht boven nul.
dus kom maar op met die sneeuw

Michel Ebben | 25-11-2014 | 12:51 niet ok
Gast

Bohh...ik trek het niet meer.
Elke dag kijk ik naar die livecams in Ellmau.
Ik zie die boer nog steeds het gras maaien...hahah.
19 december gaat de reis naar Ellmau.
Hopelijk een dik pak sneeuw.

Gast-11367 | 25-11-2014 | 12:58 niet ok

veel plezier in Ellmau, wij gaan naar Itter

Leon van der L. | 25-11-2014 | 13:04 niet ok
Gast

Ik ga ook naar Ellmau. Maar pas eerste week maart hahaha.
Maar als je rond de kerst gaat is het echt geen punt hoor. Ben het wel met je eens dat het op dit moment een beetje zuur is, die groene taferelen op de webcams :(

Gast-11369 | 25-11-2014 | 13:31 niet ok

positieve instelling in elk geval

Leon van der L. | 25-11-2014 | 13:39 niet ok
Gast

zijn er nederlandstalige lesgevers in solden voor de kinderen,en zou er voldoende sneeuw zijn rond kerstmis, hopelijk wel, moet ik de lessen al op voorhand bestellen of niet?

Gast-11371 | 25-11-2014 | 13:42 niet ok
Gast

De meeste mensen weten dat Sölden het mekka is om te skiën en goede apres ski voor de kinderen weet ik het niet goed denk ik

Gast-11372 | 25-11-2014 | 13:53 niet ok
Gast

Ik mag het hopen dat er dan genoeg sneeuw ligt in Ellmau.
Gaat goed komen hoop ik.
Voor Sölden hoef je je echt geen zorgen te maken. Daar ligt echt sneeuw genoeg. Ik ben er al zeven keer geweest. Geen enkel probleem.
Voor de kids is het ook geweldig. Die gaan lekker mee omhoog en krijgen daar les. is allemaal goed verzorgt. Lessen kun je daar ter plekke regelen.

Gast-11374 | 25-11-2014 | 14:16 niet ok
Gast

@Cheese curve,bedankt voor je reactie!Het is de tweede week van januari dat we vertrekken naar konigsleiten,ik heb er alle vertrouwen in!!

Gast-11375 | 25-11-2014 | 14:19 niet ok

Aan alle ellmau liefhebbers. Zoals de kaarten nu liggen.....het wordt koud ....gaat vriezen....de sneeuwkanonnen volle bak aan....het kan niet anders zijn dat ellmau gewoon de opening van 6 december gaat halen.

We zullen zien

Eric Kromhout | 25-11-2014 | 14:51 niet ok
Gast

Arme Sint,Hij zal het koud hebben.Joepie vertrekken 20dec, naar Feldberg in het zwarte woud,nog nooit tegengevallen met sneeuw,komt dit jaar ook weer goed,tot later,wat spannend allemaal,zal wel heel de avond alles goed volgen of er niets veranderd,saluukes, En blijf positief,dit ziet er nu wel heel goed uit.groetjes frosty

Gast-11378 | 25-11-2014 | 15:22 niet ok

wij vertrekken op 19 dec richting pertisau hopelijk zien we daar ook de mooie witte bergen ,

Nadine Deetens | 25-11-2014 | 15:42 niet ok

Ook in salbach gaan de sneeuwkanonnen eind van de week aan. Blijkbaar gaan ze alles in het werk stellen voor de opening 6 december. Als ik de kaarten zo bekijk, dan gaat moeder natuur nog een beetje helpen. Door toch een 15-20cm verse sneeuw te brengen.

Carl Bosmans | 25-11-2014 | 15:53 niet ok

@eric kromhout: goed nieuws van ellmau. Wij gaan elk jaar skiën in Westendorf en verblijven in Brixen im Thale. Nog nooit zonder sneeuw geweest. Soms verlaten ze de opening enkele dagen, maar elk jaar komt het goed. Ze hebben in skiwelt toch weer enkele nieuwe dingen aangeschaft, dat gebied blijft zich goed moderniseren.

simba | 25-11-2014 | 16:00 niet ok
Gast

Goedemiddag Johan als ik al die reacties zo lees ben ik blij dat wij altijd in maart gaan skiën want ik heb het idee alsof de winter steeds later zijn intrede doet ? Want in de maand maart ligt er altijd genoeg sneeuw, wij gaan dit jaar naar campitello in de Italiaanse dollemieten . En als er net zo veel als vorig jaar valt zit het wel goed? Hopelijk wordt het straks in alle wintersport gebieden weer top want de voorpret is al weer volop aan de gang : door het lezen van deze site begint het al weer behoorlijk te kriebelen. Ga zo door met jullie uitgebreiden berichten toppie gewoon. De gr. Van Peter .

Gast-11383 | 25-11-2014 | 16:13 niet ok

GFS voorspelt over 16 dagen eerste serieuze sneeuw ( geen kanonnen)......per definitie ook nog eens zeer onbetrouwbaar ! Kortom niet te vroeg juichen allemaal !

marcel bertelkamp | 25-11-2014 | 16:23 niet ok

16 dagen die neem ik met een korreltje zout

john Meijer | 25-11-2014 | 16:32 niet ok

Carl, ik denk dat we geluk gaan hebben :-)

Marcel | MEGASKI.EU | 25-11-2014 | 16:56 niet ok

@simba gelukkig kom ik niet zo vaak in Skiwelt en omgeving :)

Eric Kromhout | 25-11-2014 | 17:07 niet ok
Gast

Johann, kunnen we nog sneeuw verwachten in Lermoos en Ehrwald.
daar is het nog aardig groen en dat willen we natuurlijk niet.
gr, Jeroen

Gast-11388 | 25-11-2014 | 17:11 niet ok

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rmgfs1413.gif
GFS 12Z berekend al neerslag vanaf 29/11 eerst vloeibaar maar in de loop van 1 dec steeds verder zakkende sneeuwgrens, sneeuw boven 1200-1500 mtr en dan vanaf de avond tot onder 1000 mtr.

Marcel | MEGASKI.EU | 25-11-2014 | 17:14 niet ok
Gast

Waar is iedereen?Nu het kouder gaat worden,is er niemand meer om er over te praten.Het gaat gebeuren,en wel midden volgende week al.Ik hoop dat dit de voorbode is van een super winter.Eindelijk zijn we die warme dagen kwijt.groetjes Frosty.

Gast-11391 | 25-11-2014 | 19:02 niet ok

Ik ben benieuwd naar de update van Johann. Gr Niels

Niels van Bockel | 25-11-2014 | 19:07 niet ok
Gast

Iedereen is er stil van! Zo hoor je de winter tenminste naderbij sluipen......;)
Ben benieuwd naar de avondrun!
Groet Daniël

Gast-11393 | 25-11-2014 | 19:08 niet ok
Gast

Johan,komt er later nog een weerpraatje,zou leuk zijn nu het zo spannend is.Alvast bedankt,Frosty

Gast-11394 | 25-11-2014 | 19:09 niet ok
Gast

Gast 11388
ben ook benieuwd, wij gaan 27.12, ook daarheen.
Het zal vast goed komen!!! Kan een hoop gebeuren in 4 weken :-)

Gast-11395 | 25-11-2014 | 19:14 niet ok

@Frosty, volgens mij is iedereen stil gevallen. De 'negatievelingen' laten zich zeker niet horen nu. Het ziet er nu wel prima uit voor de komende weken. Maar blijft natuurlijk ook spannend. Hoop inderdaad op een update vanavond. Want ik probeer die kaarten ook te begrijpen, alleen is dat niet helemaal aan mij besteed.

Joost1802 | 25-11-2014 | 19:46 niet ok
Gast

@joost1802, de kaarten zien er veelbelovend uit! zeker als je kijkt naar de 16-daagse verwachting van GFS. Als je 13 dagen vooruit kijkt dan ziet het er ook naar uit dat het koud wordt in Nederland...

Gast-11398 | 25-11-2014 | 19:52 niet ok

16 dagen vooruit kijken slaat nergens op ......tenzij je in de Sahara woont

marcel bertelkamp | 25-11-2014 | 20:08 niet ok
Gast

Hoi wintersporters ... Die weerkaarten zeggen niets kan zoveel gebeuren in een week... Soms komt het uit en soms ook niet dat is mijn ervaring, verleden jaar kon je bij een website weerkaarten 16 daags ook van alles aflezen 16 dagen vooruit. Uit ervaring kan je er niet helemaal vanuit gaan. Leuk is het wel om te speculeren over de sneeuwverwachting. Vorig jaar kwam het ook wat later. Mensen kijk eens verder als oostenrijk als je beginner of niet de meeste ervaring heeft. Brede pistes vind je vooral buiten oostenrijk en perfect onderhouden. In oostenrijk heb ik altijd het idee dat de pistes niet van super kwaliteit zijn het is maar hoe hun pet staat. Ik ben dol op oostenrijk maar het blijven een soort Belgen volgens de Duitsers Het is eigenlijk een mc Donald onder de ski landen. Zelfs die reclame die ze maken op de Nederlandse tv is vaak lachwekkend met zo 'n nep accent. Het leuke aan oostenrijk is de gezelligheid en gemoedelijkheid. Maar is het beste ski land ik heb m'n twijfels haha

Gast-11400 | 25-11-2014 | 20:11 niet ok

Waar is t wel goed dan volgens jou?

Roy Gooren | 25-11-2014 | 20:18 niet ok

@joost1802..... Niet alle negatievelingen zijn verdwenen hoor! En ja hoor, weer 1 die undercover wil blijven.

Pieter Nauta | 25-11-2014 | 20:19 niet ok

Dat bericht is van mij dus wat anoniem. Ik had al iets getikt voordat ik inlogde...

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 20:23 niet ok

@Roy gooren, het is duidelijk dat deze persoon nog lang niet op alle plekken in Oostenrijk is geweest. Mensen, laat je niet opjutten door deze figuren. We weten wel beter. Veel plezier allemaal de komende winter!

Pieter Nauta | 25-11-2014 | 20:23 niet ok

Mijn excuses, goed dat je je ingelogd hebt.

Pieter Nauta | 25-11-2014 | 20:25 niet ok

Dus Joost ik zou maar niet zo hard van de toren blazen ... Gaat hier om weer en wat ervaringen en meningen. Zo heeft ieder z'n verhaal of z'n mening is leuk om te lezen en weer wat terug te schrijven. En als mensen niet tegen iemands mening kan zou je niet op forums moeten lezen of naar reactie kijken.

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 20:26 niet ok

Ik ben vele maal in oostenrijk geweest zowel zomers en winters is een van mijn favoriete plekken op deze aardbol ... Dus Joost blaas niet zo hard. Ik vertel gewoon wat ik ervaren hebt ik jut mensen zeker niet op.

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 20:28 niet ok

Als ik al de plaatsen moet opnoemen waar ik ben geweest in oostenrijk word het te langdradig haha

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 20:31 niet ok
Gast

Hoe langer de update op zich laat wachten hoe spannender het wordt...

Gast-11409 | 25-11-2014 | 20:33 niet ok

hey edwin.. ik begin wel een beetje nieuwsgierig te worden waar jij allemaal bent geweest. en niet alleen in oostenrijk.. laat eens weten hoeveel ervaring je hebt met andere landen; en welke landen.

mvg, adrie

adrie van den berg | 25-11-2014 | 20:39 niet ok

Het is goed dat we onze meningen vermelden. Gelukkig vindt de 1 het in Frankrijk prettig en een ander gaat weer liever naar oostenrijk. Zo heeft een ieder zijn eigen favoriet. Als we allemaal naar hetzelfde land zouden gaan komen we niet aan skiën toe maar staan we alleen in de rij voor de liften.
Als de leuke berichten van Johann en Michael uit komen hebben we straks weer keus aan bestemmingen genoeg. Nu maar duimen dat t niet omslaat.
Ga zo door heren!

Pieter Nauta | 25-11-2014 | 20:39 niet ok

Sommigen verwarren negativisme met realisme.....ik ga 20-12 naar Arabba dus voor mij is sneeuwval ook van belang ....maar ik laat me niet gek maken met één goede run over 16 dagen. De makers waarschuwen daar ook voor maar het sneeuwt een beetje onder bij de volgers . Ik schat de kans dat een 16-daagse kaart uitkomt, in deze tombola van drukverdelingen, op hoogstens 20% ....er is dus een 4 x grotere kans dat het niet uitkomt. Verder is de site prima en vermakelijk als je gaat skiën.

marcel bertelkamp | 25-11-2014 | 20:42 niet ok
Gast

@Joost,ja ik wacht ook nog steeds,ind.,erg spannend.Effe voetbal kijken en lees straks nog wel eens.gr.Frosty

Gast-11413 | 25-11-2014 | 20:42 niet ok

@Gast-11400- Heb jij iets tegen belgen? Walen of Vlamingen :-)

Bart De Vooght | 25-11-2014 | 20:55 niet ok
Gast

Goed gezegd Marcel Bertelkamp. Idd sneeuw is dan ook belangrijk. Wij gaan naar kronplatz 4/1 en is ook voldoende sneeuw ook van belang. En idd je moet altijd reëel blijven. Maar sommige zijn zo frustie hahaha

Gast-11415 | 25-11-2014 | 20:56 niet ok

@Frosty, misschien kunnen we het over voetbal hebben PSG-Ajax: 2-0?

Joost1802 | 25-11-2014 | 20:57 niet ok
Gast

Voetbal kijken, Ajax ...))
Laten we het gezellig over sneeuw hebben ha ha

Gast-11417 | 25-11-2014 | 20:58 niet ok
Gast

Dat is al lastig genoeg

Gast-11418 | 25-11-2014 | 20:58 niet ok

Of ik iets tegen Belgen is voor jouw een raadsel. En of iets met Belgen heb nee dat ook niet hahaha

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 21:00 niet ok

Maar ik wou alleen een gedachte uitwisselen... Duitsers vinden de Oostenrijkers een beetje een gek volk ze maken er graag grappen over zoals wij over de Belgen. Ik heb goede en slechte ervaringen met Belgen maar dat is hier niet van belang toch.... Is een grapje beetje sarcasme hoort erbij. Dus ik zeg allee manneke ga lekker over sneeuw discussie voeren inplaats over rassen.

Edwin van Norden | 25-11-2014 | 21:09 niet ok
Gast

Inderdaad Edwin, genoeg over gezegd.

Gast-11421 | 25-11-2014 | 21:21 niet ok
Gast

Oke volg dit al twee jaar dit is mijn eerste reactie ik wordt elke dag weer blij als ik deze app open a van de meest geweldige en gedetailleerde berichten en b van alle reacties van iedereen geweldig kan niet amders dan dat dit in ieder geval allemaal levensgenieters zijn ik in ieder geval wel zit altijd in badkleinkirchheim komt elk jaar wel goed Let it snow en edankt dat jullie mij elke dag laten genieten van jullie updaten en geouwehoer :)

Gast-11422 | 25-11-2014 | 21:23 niet ok
Gast

Ben reuze benieuwd naar nieuwe runs. Kan er al iemand iets zinnigs over melden?

Gast-11423 | 25-11-2014 | 21:23 niet ok
Gast

Iedereen weet dat de Italianen meesters zijn in het preparen van de pistes.
De Fransen en de Oostenrijkers kunnen daar nog een puntje aan zuigen...
Over de Zwitsers kan ik helaas nog niet over oordelen dat laat ik dan maar aan anderen over.

En laten we het voetbal maar lekker voor wat het is....gaat toch niks worden met 020...

Gast-11424 | 25-11-2014 | 21:23 niet ok


» naar boven

Reageren

Wil je onder je eigen gebruikersnaam reageren dan dien je eerst in te loggen of te registreren.

Jouw favorieten

Favorieten kun je instellen via je account.
» aanmeldenSneeuwhoogte.nl app


SH app logo » iPhone
» Android gratis SH app logo

Sneeuwhoogte per land

» Oostenrijk
» Frankrijk
» Zwitserland
» Duitsland
» Italië
» Tsjechië
» Spanje

Afdaling app


Afdalingen app logo » iPhone
Leuk voor op wintersport! Afdalingen app logo
Op Sneeuwhoogte.nl worden cookies gebruikt om de website goed te laten functioneren. Meer info.
melding sluiten