Sneeuwhoogte Crans Montana (1500m - 3000m)

Lees hier het uitgebreide wintersportweer

berg

dal

-

cm

-

cm
geen melding
Laatste update
geen melding
Pistekwaliteit
gesloten
Pistes open
0 van 136 km
Liften open
0 van 24
Sneeuwkwaliteit
geen melding
Dalafdaling
gesloten
Laatste sneeuwval
13-07-2024
Laatste 24 uur
6 cm

Sneeuwhoogte Crans-Montana

sneeuwhoogte berg sneeuwhoogte dal meting
Aminona 0 cm 0 cm 13-07
Crans Montana 0 cm 0 cm 13-07

Wintersport in Zweden

Ga samen met je hele familie met TUI op wintersport in Zweden. Laat je verrassen door skigebied Stöten, Sälen en Kläppen. De doorgewinterde skiër haalt zijn hart op bij de verschillende pistes. Of nog beter: sjees samen met je kids van de piste of leer ze snowboarden. Beleef samen het ultieme Scandinavische sprookje en laat je voorttrekken door husky’s of cross op je sneeuwscooter door het witte winterwonderland.

» Bekijk het aanbod bij TUI...

Wintersport 2024-2025

Het dagelijks wintersportweer wordt geschreven van 1 oktober tot en met 31 maart. Voor de liefhebbers die hier berichten willen blijven posten zullen we regel-matig een nieuw forum openen. 

» Naar het forum...

reviews Crans Montana

3.7

17-02-2024
Skigebied: 3 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Sneeuw tegenwoordig overal slecht, behalve boven de 2000m.m Maar daarnaartoe is de lift bijna altijd dicht, dan vanwege winf, en als het gesneeuwd heeft vanwege lawinegevaar en als het mooi weer is, ook vanwege lawinegevaar. Wel blijven ze de volle prijs voor skipassen vragen. Liften zijn ook onlogisch, en restaurants die met kinderen makkelijk bereikbaar zijn, zijn ontzettend slechte self-service schuren. Jammer - was vroeger beter!

9.0

12-03-2023
Skigebied: 7 Après-ski: 10 Restaurants: 10

25 februari 5 maart 2023.
Fantastisch weer, maar de sneeuw is dit jaar minimaal. Als je hoog blijft skiën (Plain Morte ligt op bijna 3000m. en je bent er snel met de Funitel) dan is er niets aan de hand. Het blijft een prachtig skigebied. In 40 jaar zijn we hier 6 maal geweest, maar ...... Dit topgebied in Wallis begint achterop te lopen. Dat komt omdat de lift in Aminona al 4 jaar uit de running is! Dat betekent, dat Crans en Barzettes alles moeten opvangen. Gratis parkeren in Aminona (+ski-bus) doen hier weinig aan af. Het logistieke probleem staat in groot contrast met het mondaine dorp Crans. Het is maar wat je zoekt. M. van Seventer
Michiel van Seventer

6.3

28-12-2022
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Alleen door sneeuwkanonnen sneeuwzeker. Liften helaas onlogisch aangepast waardoor je tijdens het hoofdseizoen lang in de rij staat voor sommige liften. Dorp/Stad niet echt gezellig vergeleken met dorpjes als Arosa of Zermatt.

8.0

04-01-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig skigebied door de hellingen op het zuiden. Daardoor indien mooi weer de hele dag zon. In de afgelopen 5 jaar niet zulke goede sneeuw met de jaarswisseling gehad zoals de afgelopen jaarswisseling. Meerdere nachten gaven een dik pak sneeuw, in het dorp(bijna een stad) worden de wegen goed schoon gehouden waardoor alles prima begaanbaar is. Het skigebied is prima, maar liften zijn, relatief, oud en niet naar de standaarden van Oostenrijkse 6(+) persoons verwarmde en overkapte stoeltjesliften. Wachttijden voor liften kunnen vooral sochtends flink oplopen, smiddags meestal goed te doen. Hoogtepunt is Plaine Morte, cabine naar 3000M, zeker met mooi weer en geen wind een aanrader.
Het dorp is groot en druk qua verkeer. Het is dringen bij parkeergarages en in de mooie winkelstraten met winkels die op de Champs Elysees niet zouden misstaan; Rolex, Lamborghini, Prada, Louis Vuitton, het is allemaal aanwezig. Dat markeert vooral Crans, waar prijzen voor alles gemiddeld een flink stuk hoger liggen. Montana is beter betaalbaar, maar is ook naar Zwitserse standaarden aan de dure kant.

De wintersporter met een goed gevulde beurs kan hier zijn vakantie uitstekend doorbrengen, onder de zon, mooie hellingen, uitstekende restaurants en het liefst een glaasje bubbels.

10.0

12-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Kom hier al 40 jaar. Eten is top, winkelen is top en als je een dagje geen zin hebt om te skien kan je klimmen, paintballen,carten op een bevroren meer en nog veel meer.
Het klimaat is fantastisch, zeer sneeuwzeker en het uitzicht over de Mont Blanc, Matterhorn en andere bekende reuzen in Europa is fenomenaal te noemen.

9.0

30-12-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Complimentje zoals de pistes met de sneeuw die er is behandelt zijn geweldig!!!!! Dal afdaling bij de nationale super en het weer prachtig iedere dag weer genieten wandelen skiën genieten

8.0

15-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Afgelopen week heerlijk geskied! Super mooi skigebied! Komen er al 15 jaar!

8.0

01-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

In zo'n 40 jaar tijd zijn we hier al 10x geweest. Het skigebied is erg mooi en uitgestrekt en de verschillende heuvels zijn alle op ski over en weer bereikbaar zonder dat je bussen nodig hebt. Wel is de laatste jaren de sneeuw laat en kun je beter pas vanaf januari goed terecht. Veel barretjes overal. Goed winkelgebied. En prima bereikbaar per auto of met vliegtuig plus trein.

8.3

21-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top skigebied met wat mij betreft het mooiste uitzicht van de Alpen. Van Oost naar West een groep 4000-ers van de Matterhorn tot en met de Mont Blanc. Voor wie van bergachtige omgevingen en indrukwekkende panorama's houdt is het uitzicht een walhalla. Hele skigebied en dorp ligt pal op het Zuiden, waardoor je van 's ochtends vroeg tot en met einde van de middag zon hebt. Het gebied is meer dan groot genoeg met 140km aan pistes, ik kom er nu al jaren en raak niet uitgekeken. Geweldige en lange afdaling vanaf de gletsjer (3000m), waarbij je vanaf de top 1500m onafgebroken kunt afdalen tot in het dorp als alles open is. Gezellige barretjes op de piste en een chique apres ski onder aan de piste in het centrum van Crans, van Nederlandse eigenaren. Natuurlijk is Zwitserland duurder, maar niet zo heel veel duurder als je het een beetje slim aanpakt en wat voedsel voor in de koelkast meeneemt. Duurder betekent overigens ook dat je geen last hebt van schreeuwerig publiek, niets of niemand overheerst en er komen mensen vanuit alle windrichtingen naar Crans Montana. Het dorp is opvallend groot voor een ski resort, maar toch erg knus en gezellig, met een winkelstraat die in geen enkele Europese hoofdstad zou misstaan. Indien je van een schitterende omgeving, nette mensen, mooie pistes en kwaliteit van leven houdt, dan is Crans Montana de place-to-go-to.

8.3

17-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Wat een hoeveelheid sneeuw!!!! Helaas weer weg voor diegene die nog komen gaan er is genoeg!! Ze zijn druk aan het sneeuw ruimen en de pistes weer begaan baar maken een hele klus!!! Helaas was niet alles open dus we komen terug!!!! En willen we zon en genieten van het fabuleuze uitzicht