Noordoosten gevoelig voor lichte neerslag

20 maart 2023
Tussen een hogedrukgebied boven Frankrijk en een opvullend laag nabij de Botnische Golf stroomt met een noordwestelijke wind weer wat zachtere lucht richting het Alpengebied. In de Noordoostelijke Alpen valt aanvankelijk nog een lichte regen of sneeuwbui. In het zuiden en westen is het weerbeeld vriendelijker met flink wat ruimte voor de zon.

Later in de week regen?

In de Franse Alpen lichte regen of sneeuw

19 maart 2023
Een vrij vlakke depressie bij de Hebriden trekt langzaam richting de Noorse westkust. Het bijbehorende koufront veroorzaakt in het westelijk Alpengebied voor vrij veel bewolking met af en toe wat neerslag. De neerslagzone trekt later verder richting het oostelijk Alpengebied. Het front wordt dan duidelijk minder actief. De neerslaghoeveelheden zijn hier dan ook gering

Later in de week meer sneeuw?

Droog en vrij zacht Alpenweer

18 maart 2023
Tussen een hogedrukgebied nabij Noordwest Rusland en een ondiepe trog boven het Verenigd Koninkrijk wordt met een zuidwestelijke wind vrij zachte lucht naar het Alpengebied aangevoerd. In de Franse Alpen stroomt op hoogte langzaam iets vochtigere lucht binnen. Het raakt daardoor in het westen op steeds meer plaatsen bewolkt. In de Oostelijke Alpen is het weerbeeld vandaag duidelijk zonniger

Blijft het zacht?

Zacht en vrij zonnig

17 maart 2023
Een langgerekt N-Z hogedrukgebied boven Oost-Europa oefent een sterke invloed uit op de Alpen en zorgt voor droog, vrij zonnig en zacht weer. Er trekken wel veel hoge wolkenvelden over, maar daar kan de zon meestal wel diffuus doorheen schijnen. De nulgradengrens ligt tussen 3000 en 3400 meter met een zwak tot matige bries uit het zuiden. 

Komt er nog sneeuw?

Vanuit het westen minder koud

16 maart 2023
Tussen een omvangrijk lagedrukgebied ten westen van Ierland en een hogedrukgebied boven Oost Europa wordt met een naar zuidwest draaiende wind geleidelijk minder koude lucht naar het westelijk Alpengebied aangevoerd. Het weerbeeld is vandaag vriendelijk met een mix van zon afgewisseld door soms overtrekkende wolkenvelden.

Binnenkort weer sneeuw?

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord