Wintersport reviews

Recent toegevoegde reviews

6.0

Riezlern

13-01-2021
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Het gebied is goed, maar in vergelijking met bijvoorbeeld Serfaus-Fiss-Ladis of Saalbach Hinterglemm minder. Ga je ook voor wandelen en de natuur, zoals wij dat doen, dus combineren, dan is het over het algemeen goed.
Het is wel altijd druk en parkeergelegenheid is beperkt. De bus pakken is dan de beste oplossing en die komt overal, al ben je dan wel ff onderweg als je bijvoorbeeld naar Ifen wil. Ifen is met een nieuwe lift gekomen, maar het gebied spreekt helaas niet tot de verbeelding. De tijd die je investeert om er te komen is het skieen aldaar niet waard.
Doordat de Skigebieden helaas gescheiden zijn, dus de bus heb je echt nodig, is het een minder skigebied.
Oberstdorf wordt ook meegerekend voor de aantal km, maar vanuit Kleinwalsertal zou ik de tijd beter anders besteden. Daar zeker weinig waar voor je tijd.
Dorpen zijn wel heel gezellig en je kan er goed eten en drinken. Het is echt een kerst aanbeveling waard. Je waant je in een film, mits genoeg sneeuw natuurlijk.
Het is lieflijk en dorps. Voor de Frankrijk gangers, die veelal puur voor het skien komen,die zullen hier niet vrolijk van worden. Voor de gezelligheid, en als skien er bij hoort een fantastisch gebied voor het gezin.


8.3

Mittelberg (Kleinwalsertal)

13-01-2021
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Het Kleinwalsertal ligt dichtbij Nederland, 900 km vanaf Groningen. Vrijwel geen files onderweg. Je hoeft dus niet via Innsbruck te rijden. De skipassen zijn relatief goedkoop, hotels bieden skipassen aan. Het openbaar vervoer is zeernpraktisch. Er zijn veel wandelroutes. Eten in de Hutten is prima, doch zoals overal duur. Het is er geen kermis. Voor ouderen ook zeer geschikt. Vooral de wandeling vanaf Sollereck naar Riezlern als de zo’n schijn is heerlijk.
De apres ski is niet bijster goed. Maar apreski gerelateerde ongevallen zijn er dan ook niet. Tevens kun je als je een gokje wilt wagen terecht in het Casino. Er zijn prima winkels. Er zijn hotels van eerste klasse met dito diner.

9.0

Adelboden

12-01-2021
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Mooi dorp, prachtige, rustige pistes.

10.0

Villars-sur-Ollon

12-01-2021
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

ik kom hier al jaren en elk jaar weer leuk en mooi

4.0

Leysin

11-01-2021
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 4

Een vreselijk ongezellig gebied met dito dorp. Alles met de Franse slag met een Zwitsers prijskaartje: onhygienisch, oude vooral slecht onderhouden faciliteiten, horeca zwaar verouderd (producten wel oke). Het skigebied zelf heeft potentie, echter worden de pistes en liften niet goed onderhouden. Er zijn bottlenecks op een aantal plekken waardoor je letterlijk in de file staat.

Het dorp heeft niks aan sfeer: er staan ongezellige hoge flats en appartementencomplexen. Voor kinderen zeer onvriendelijk. De piste opkomen is een flinke uitdaging. De skiverhuur is qua prijs even duur als andere gebieden, maar de kwaliteit van materialen zijn om te huilen zo verouderd. Ik had skischoenen waar de voering er zowat uithing en moest bijbetalen als ik betere kwaliteit wilde. Mensen praten alleen frans dus weet waar je aan begint!

Er is echt beter voor je geld te vinden! Ga hier NIET heen!

8.0

Winterberg

08-01-2021
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Dit had niemand kunnen bedenken. Vorig jaar rond deze tijd met de familie naar Winterberg. Alles groen. 16 Maart 2020 Corona. Koud. Sneeuw. Geen skiën. Nu 8 januari 2021 50 cm sneeuw en dat zonder sneeuwkanonnen. Balen, balen en nog eens balen voor iedereen die Winterberg lief is. Laten we hopen dat er misschien vanaf 1 februari geskied kan en mag worden.

6.7

Saas-Fee

04-01-2021
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Zojuist terug uit Saas Fee. Prachtig gebied wel een beetje klein maar goed to doen voor 1 week.
Het uitzicht op de Dom, Alphubel, Allalinhorn en fee gletscher is prachtig en de hoge ligging zorgt voor uitstekende sneeuw kwaliteit. Een must voor ervaren skieers is de Allalin afdaling, 9 km piste met 1700meter hoogteverschil....je zit weinig in de lift in Saas fee en dat is maar goed ook want de liftsystemen zijn oud, traag en onlogisch aangelegd want je moet wel relatief veel lopen met de skies ( naar dalstation, maar ook vanaf Felskinn naar Mittalallalin door de tunnel in de berg.
Volgend jaar zonder Covid weer naar een groter gebied.

8.0

Söll

03-01-2021
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super skigebied, wij komen hier al bijna 40 jaar. Ieder jaar met veel plezier brengen wij hier 2 weken in de winter door.

8.3

Adelboden

02-01-2021
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuk ski gebied met uitdagende pistes. Echt een gebied voor gevorderde. Blauw is vaak rood en rood soms al zwart. Nadeel niet alle gebieden zijn verbonden met elkaar al zijn er wel goede busverbindingen. Hotels zijn echt gedateerd. We zaken in een 4 sterren hotel maar de standaard is echt lager als bv Oostenrijk. Al met al een leuk gebied om een keer te doen maar volgende keer weer naar iets anders.

9.3

Fiss

02-01-2021
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Mooi en veelzijdig skigebied.
Wij komen hier al 14 jaar.
Erg gewild gebied dus vrij druk in de vakantieperiodes.
Capaciteit van de liften is wel goed op enkele knelpunten na.

10.0

Chamonix

02-01-2021
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Hebben 40 jaaar een appartement in Argentiere gehad Onze drie kinderen en kleinkinderen hebbben er skien geleerdPrima mogelijlheden, gezellig kunnen eten bij o.a Dahu , de pizzeria, en later La petite Verte.Uitstekende busverbinding met Chamonix.Wellicht niet zo,n uitgebreide apres ski als in Oostenrijk, Mara uitstekende mogelijkheden voor een heerlij,e vakantie.

10.0

Bödefeld Hunau

27-12-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Hallo beste vrienden van Bodefeld, zijn jullie weer van plan naar Sauerland Bodefeld , te gaan , ja natuurlijk Maaar zal het met al die Corona verbanden en verbieden , dat zal niet zo leuk zijn als andere jaren,vrienden wij wensen U en de Uwen weer heel fijne vakantie toe maar als het toch eventueel zou lukken, wij zijn misschien ook weer op ons stekkie??????,.

Alvast veel sneeuw en plezier.

6.3

Verbier

26-12-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Mooi gebied maar korte pistes en veel verouderde liften voor de prijs

8.0

Bad Kleinkirchheim

25-12-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Top plek

5.3

Neukirchen

25-12-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 7

Prima skigebied voor beginners. De gevorderde skiër vindt hier niet de uitdaging. De liftcapaciteit in dit gebied onvoldoende om tijdens drukke perioden zoals de krokusvakantie mensen adequaat en snel te vervoeren. Neukirchen is hard gegroeid de laatste jaren maar de infrastructuur is niet meegegroeid. Een wacht tijd van 1,5 uur bij de gondel is niet erg wenselijk. Ook het restaurant op de berg kan de drukte in deze periode niet aan. Je staat zo een uur in de rij voor je lunch. Neukirchen heeft een prachtige dalafdaling alleen loopt daar geen lift terug naar boven waardoor je naar de andere kant van het dorp moet lopen om daar weer naar boven te gaan. Niet van deze tijd.

3.3

Hinterglemm

25-12-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Prima pistes, prachtig gebied, doodstil op álle pistes!
Maar de liften draaien niet - de restaurants zijn dicht en er ligt geen sneeuw in het dal... hoewel het kerst is.
Volgend jaar beter?!

1.0

Berwang

24-12-2020
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Onbetrouwbaar busvervoer. Een jaar geleden stonden we op kerstavond met 2 kleine kinderen op bus te wachten van Berwang naar Lermoos. Bus is nooit gekomen. Van arremoede maar een taxi genomen. Klacht ingediend maar geen excuus of niets ontvangen.

6.7

Lélex

21-12-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Lelex is prima siki gebeid. En een kleine 8 uur rijden. Dat is beter dan de meeste 11/12 uur naar andere ski gebieden in frankrijk of oostenrijk. Het is een leuk traditioneel dorp, met 4 restaurants en 4 barretjes. Een sherpa winkel een kerk. En dat was het. Ook voor gevorderden is het prima.Gelukkig is het nog niet bekend bij nederlanders.Die hollanders ook.

6.7

Bad Kleinkirchheim

13-12-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 1 Restaurants: 10

Het is een heel fijn ski gebied met veel mogelijkheden om te verblijven, zelf verblijf ik in hotel burgstallerhof echt een top hotel

6.0

Vandans

13-12-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Een rustig en overzichtelijk skigebied met een mooie dalafdaling.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord