Wintersport reviews

Recent toegevoegde reviews

8.7

St. Moritz

21-09-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

In de afgelopen 10 jaar heb ik in verschillende gebieden geskied in Frankrijk en Zwitserland. Elk land/regio heeft zijn charme maar st. Moritz is echt bij uitstek het meest mooie en indrukwekkendste gebied. Het enige nadeel wat al dit moois met zich meebrengt is de prijs voor de skipas. Maar als je niet te veel geld uit geeft aan warm eten op de piste en gewoon je boterham smeert kan je voor een prima prijs een week op vakantie. Hieronder een paar tips

Voor Beginners: begin in het gebied Corviglia en start op de flauwe hellingen tussen Corviglia en Marguns. De pistes die daar liggen zijn zo 100 meter breed en hier kan je mooi inkomen.

Voor gevorderden: het gebied bestaat uit 3 grote sub gebieden:
-Corviglia is het meest drukke gebied met de best onderhouden pistes en de meeste luxe liften. Dit gebied ligt de hele dag in de zon en is heerlijk voor een volle dag bruin worden en skiën
-Corvatch: dit gebied ligt op de noordzijde en heeft daarom minder zon in de ochtend. De pistes zijn wat heviger en het gebied is een stuk rustiger. Dit zorgt voor een prachtig landschap waar je bijna in kan verdwalen zoveel rust. De pistes zijn iets zwaarder en je maakt veel kilometers omdat het een erg uitgebreid gebied is.
-Diavolezza: dit gebied bestaat uit 2 grote gondelliften die je van 2000 naar 3000 brengen. Dit is misschien wel mijn favoriete gebied. Buiten de vakanties om is het hier extreem rustig en alle pistes zijn zeker 7 kilometer lang. ook is het mogelijk om offpiste routes te maken waar je letterlijk uren mee bezig bent. en met goed weer kan je ook de 10 kilometer lange (zware) gletsjer afdaling volgen.

Bij slecht weer Raad ik je 2 plekken aan:
- boven op corvatch is het 3303 meter hoog. Deze gletsjer is goed te doen voor een gevorderde skiër en ligt vaak boven de wolken. Het uitzicht boven op de wolken en op Piz Berniana 4000+ is werkelijk fenomenaal. Op dit bergstation is trouwens ook een James bond film opgenomen.
-Diavolezza: dit gebied ligt tegen Italië aan en ligt op de rand van een pas. Vaak trekt dit gebied in de middag open en is het zicht prima.

skitocht: Als je een echte duursporter bent die prestaties wilt neerzetten dan raad ik je het volgende aan: sta om 07:30 beneden bij Furtchellas. en ski via Corvatch naar het dalstation St Moritz: vervolg je tocht over de hellingen van Corviglia en na elke lift te hebben gepakt stap je onderaan in celerena op de bus richting Diavolezza. Pak hier de 2 gondels en sluit de dag af op de gletsjer.

Après Ski: Er worden veel shows en evenementen georganiseerd die voor iedereen toegangkelijk zijn. In st.moritz zijn ook veel verschillende barretjes en clubs. Je zal hier echter geen nederlandse meezingers te horen krijgen. De meeste tenten richten zich op luxe en degelijkheid. De beste barretjes zijn te vinden bij de centrale rotonde in st.moritz of onder aan de pistes.

Naast het skiën:
-Sleeën: dit kan vanaf Mortaratch hier ligt een slee baan van 4 kilometer lang. ps: hier boven op mortaratch heeft het eerste skigebied van Europa gelegen dit gebied is alleen in 2005 gesloten omdat er te weinig animo voor was.
-Spa: St Moritz staat bekent om zijn luxe er zijn ook veel soorten spa's en luxe welnesscentra te vinden.
-Zondag: Paardenrennen/cricket wedstrijden op het ijs bij St Moritz.
-Langlaufen: meer dan 200 km langlauf paden lijkt me genoeg!

Offpiste: Kijk op webpowder voor meer informatie maar vanuit eigen ervaring kan ik je de verschillend offpiste mogelijkheden rond Diavolezza en Lagalb aanraden. Dit gebied bevat offpiste mogelijkheden van meer dan 10 kilometer lang in een gebied waar niemand skiet! ga dus wel met meerdere ervaren skiërs op reis.
Al met al een zeer divers gebied met zoveel mogelijkheden. Ik ski hier al 10 jaar en elk jaar ontdek ik weer nieuwe prachtige pistes en mogelijkheden. Dit is echt een aanrader. Van offpiste tot luxe. Het is sneeuwzeker en heeft de meeste zonuren van Zwitserland wat wil je nog meer! Veel plezier!

8.7

Gerlos

20-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Het ziet er al weer lekker uit zo met die sneeuw. Kan niet wachten tot het weer begin maart is

8.7

Westendorf

19-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Super leuk dorp,skiën in het mooiste gebied wat Oostenrijk te bieden heeft. Een echte aanrader.

8.3

Grünau im Almtal

18-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied! Kom er al jaren!

7.3

Winterberg

11-09-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Al die mopperende mensen die hier een review schrijven..ten eerste hoef je nergens te klimmen om bij de lift te komen, het is gewoon een kwestie van aan de andere kant naar beneden skiën en dan daar de lift nemen die wél tot op de top komt...natuurlijk is vergelijken met de Alpen nutteloos. Met drie kinderen komen we hier vaak en graag, super toffe bospaadjes en daar gaan de jongens toch voor. De mensen die pleiten voor een ski-bewijs begrijp ik wél heel goed! En ook de tips die zeggen dat je in de weekenden beter kunt uitwijken naar de kleinere gebiedjes om Winterberg heen zijn zeker juist. En ja, bij het Bobhaus boven op Kappe moet je nooit gaan zitten! Tenzij je een dikke beurs hebt

9.7

Saalbach

10-09-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Gewoon topgebied! Hier moet je geweest zijn!! Lekker eten, veel skiën zelfs met onze kinderen doen we aan toerskien. We kijken alweer uit naar de volgende skivakantie daar!

8.0

Gaschurn

10-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Alles top!!

9.7

Bettmeralp

09-09-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Ik kom hier al 40 jaar. Als kleine jongen hier skiën geleerd . Mijn vrouw en dochters van 13 en 20 willen ook niet anders meer . Gewoon top ski gebied zonder stampende herrie op en buiten de pistes. Hier kom je nog gewoon voor het skiën en de rust.

7.3

Winterberg

04-09-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Ja....de zomers zijn 't zelfde als in Nederland. Pech als 't regent , maar toen lekker met de kids naar "zwemparadijs " in Schmallenberg gegaan en Fort Fun. Maar met de droge dagen heerlijk gemontainbiked en gewandeld. Kwamen hier meestal in de Herfst maar zomer is ook goed bevallen ( ondanks de regendagen) komende winter weer midweekje skiën. Geen Oostenrijk ....maar redelijk alternatief om weer even te "poeven".

9.3

Westendorf

03-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Geweldig gebied, de aprés ski en de afdalingen zijn geweldig

8.7

Lumbrein

18-08-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Het is super rustig in de voorjaarsvakantie en de sneeuw is erg goed, voor ons de prima plek om er komend jaar weer heen te gaan.

5.3

Winterberg

12-08-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Winterberg is een redelijk sportief ski-gebied in de winter. Na 3 maanden papsneeuw in de winter, loop je 3 maanden in de regen in de zomer. Je bagage in de zomer is je zwembroek, regenlaarzen en Zuidwester.

7.3

La Bresse

05-08-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Zeer mooi skigebied maar beperkt

5.7

Kaprun

08-07-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Ik was met me school naar Kaprun gegaan. De piestes waren klein en niet heel erg fijn de begin van half 9 tot 13:00/14:00 Zijn de piestes nog gewoon goed.

8.3

Champoussin

09-06-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Champoussin is als thuiskomen voor ons, skiën in de winter, en wandelen in de zomer. Daarnaast heerlijk eten in de gezellige,kleine restaurantjes. Kortom, voor de mensen die van gezelligheid met fam. en vrienden houden, en van de rust en natuur.

8.3

Livigno

08-06-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Mooie brede pistes en niet druk. Apres ski is leuk. Niet heel uitbundig. Restaurants zijn top! Wij gaan volgend jaar weer!

8.3

Flachau

30-05-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Leuk skigebied! Voor ieder wat wils. Super après ski in de hofstädl. Ga hier zeker nog eens terug.

8.3

Soldeu - El Tarter

27-05-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Voor de 25e maal blijft geweldig

8.7

Niederau

22-05-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heerlijk gebied voor skiën in de winter en in voorjaar en zomer lekker wandelen, Mountain biken, zwemmen, heerlijk tot rust komen en genieten - top gebied aanrader !!

6.0

Nauders

07-05-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Volgend jaar zit Italië weer bij de skipassen inbegrepen. Zie website van Nauders.com

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord