Reviews Avoriaz (1800m - 2500m)

Schrijf review

10.0

08-01-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ik ben er nog nooit geweest, maar het is heel leuk. De apres-ski is goed verzorgd. Oftewel heel top

5.3

30-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Mooi dorp en leuk om te zien (buitekant) maar verder druk en prijzig. Wat pistes betreft moet je in Chatel zijn en wat off piste betreft is het ok.

8.0

26-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied met super veel mogelijkheden, alles werd dagelijks goed geprepareerd. Wat ons altijd weer opnieuw aanspreekt is de rond tour van Avoriaz naar Zwitserland en via super Chatel terug naar Avoriaz. De piste’s in Zwitserland zijn zo opvallend rustig en mooi wbt de uitzichten. Kortom top?

8.0

18-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Super mooi skie gebied! Zeer groot en uitgestrekt. Zeer veel sneeuw waardoor wij bijna iedere dag verse poeder sneeuw hadden. Leuke/lekkere restaurants. Mooi en sfeervol dorp. Wij zaten boven aan in het dorp maar de overdekte roltrappen zorgde er voor dat je makkelijk en snel in het centrum was. Je merkt dat ze proberen om de apréski tot leven te brengen. Zo gaat het restaurant waar wij graag gingen eten plat om een apréski tent er voor terug te plaatsen. En wat wij belangrijk vonden voor de Franse wintersport gebieden zeer vriendelijke mensen. Dit maken wij weinig mee in Frankrijk.

8.0

18-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super lekker skiën in Avoriaz ondanks veel sneeuw en wind

8.0

12-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Ik vergeet nooit meer de belletjes van al die arrensleen heel de dag door tot diep in de nacht, zeer romatische en rustgevend autovrij dorp, waar een hoop sneeuw valt. Skigebied is groots en gevarieerd. We zijn helemaal rondgeskied tot aan Chatel en Abondance, hier hoef je je niet te vervelen op de berg. Ook de steile zwarte noordkant is een beleving voor de experts. Zat tot aan mijn middel in de sneeuw...geweldig. Ook zeer goede restaurants Kom hier zeker terug....

8.7

02-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig weids skigebied, van Frankrijk naar Zwitserland en weer terug. Wat een mooi tocht en heerlijk eten overal. The place to be!

6.0

02-03-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Typische Franse stijl keuken, moet je van houden. Apres ski is bij tijd en wijle okay. Maar dan het skigebied...werkelijk waar om te huilen. Het wordt verkocht al een groots gebied met veel uitdagingen, maar het is minder uitdagend dan geschreven. Naast het feit dat het alleen maar losse pistes zijn en je constant moet nadenken hoe je moet skiën, is vooral de erbarmelijke staat van de liften een aanfluiting voor de moderne skiër. Oude liften (ik krijg mijn ski's niet op de beugel) en enorm veel sleepliften. Geen kappen, verwarming speed lanes en dan wel een fors bedrag betalen voor je pas. We zouden massaal dit gebied een seizoen moeten negeren om een signaal af te geven. Ik ga hier nooit meer heen, tenzij ik de jaren tachtig wil herbeleven.

7.3

27-02-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Fantastisch gebied mijn favoriet sinds 1982. Moet nu helaas concluderen dat de staat van de liften zwaar achter loopt. De "modernste" hebben zelfs veilgheidsbeugels die gemaakt zijn voor de 70er jaren waardoor je je ski's niet eens op de steunen kunt plaatsen. (Ik ben 186cm) enkele hoofdliften waren steeds kapot waardoor de wachtrijen enorm werden. Tijd voor serma om te gaan investeren. Er zijn in 30/40 jaar slechts enkele verbeteringen toegepast. 80% is verouderd, langzaam en te klein of kapot. Jammer.

8.0

11-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij komen vooral terug voor de vele freestyle mogelijkheden! De parks zijn super onderhouden en bieden voldoende uitdaging voor elk niveau! Persoonlijk vind ik het concept van de Burton Stash echt geweldig! Zeker op een poederdag wil je daar met de eerste lift heen!!

7.7

04-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

28-1-2017 tot 4-2-2017 in Avoriaz geweest ,sneeuw kwaliteit is matig .
Sneeuwhoogte klopt niet is geen 70cm dal en 90 cm berg (30/50)
In Avoriaz sneeuw zeer slecht ,pisten zijn ijzig met boven op de berg 2277 MT wat poedersneeuw,afdaling naar Zwitserland is zeer slecht veel kale plekken piste met veel zand ,offpiste is beter

7.7

23-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Super gebied,erg mooi en groot We hadden allemaal de grote skipas,dus ook naar Zwitserland geweest. We waren er de laatste week van januari. Super weer gehad.volgend jaar weer.

6.0

09-02-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Met wind gaan snel veel liften dicht omdat ze uit de prehistorie zijn! Het is een echt mooi weer skigebied want bij slecht weer zit je uren in de langzame liften zonder kapjes te verkleumen! Dus als ze slecht weer voorspellen ga ergens anders heen! Met mooi weer prachtig groot gebied! Meeste restaurants op de piste lekkere broodjes en prima eten! In avoriaz goed betaalbaar maarrichting Zwitserland steeds duurder ..

7.7

18-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Super skigebied, dit jaar wederom rustig op de pistes en goeie sneeuw. Super morzine goed te doen, laatste stuk weer ijs. Enorm genieten van lekker skiën. Veel sneeuw de laatste dagen.

7.3

05-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Heel veel verse sneeuw pistes zijn super wat een verschil met vorige week. Er gaan met de dag meer pistes open

8.3

03-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Ondanks dat er in de 2e week van de kerstvakantie in bijna alle skidorpen weinig of geen sneeuw lag, hebben wij lekker kunnen skieën in Avoriaz, zelfs tot aan het appartement. Door de hoogte was eerder gevallen sneeuw goed blijven liggen er werd er ook met man en macht gewerkt aan het goed houden van de pistes.
Ondanks dat slechts minder dan de helft van de pistes open was, viel de drukte voor de liften erg mee.
Kortom: toplocatie.

7.7

01-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Net zeer leuk weekje PDS- Avoriaz achter de rug. Weinig pistes open en relatief veel volk door combinatie van drukke Nieuwjaarsweek en lagere gebieden gesloten wgs geen sneeuw. Avoriaz is wel hét gezelligste skidorp door de feeërieke sfeer (met de paardenkar en het autoluwe karakter. Zeer lekker eten aan betaalbare prijzen! Aanrader voor gezinnen

9.0

26-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Het is super leuk hier in Avoriaz het eten is goed het skigebied en je kan overal naar toe het heeft ook stuntparken het is gewoon leuk skiën.

7.0

05-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

We hadden een skipas voor Portes du soleil. Voornamelijk in Avoriaz geskied. leuk skigebied, maar weinig apres ski. Veel variatie in Pistes. Liften wel wat verouderd.

7.7

27-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Topgebied, hopen er in februari voor vierde keer naar toe te gaan.
Daar hoef ik niet voor naar het drukke Oostenrijk.
Ik hou nu al elke dag het weerbericht in de gaten om vast in de stemming te komen.

9.3

21-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Een geweldig skigebieb. Ik ga nu al 12 jaar heen en ik kan nog steeds Niet genoeg van krijgen zo mooi skigebied. Het is voor Jong en oud, ik kan het zegen . En iedereen aanbevelen.

9.3

12-10-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Beste skigebied waar ik vanaf nu toe ben geweest

8.3

31-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 7

heerlijk gebied om te skiën. Als je ervaren bent vermijd dan de blauwe pistes. De rode zijn zeer goed te doen. in het zwitserse gedeelte zit een fantastisch restaurant. ben alleen de naam vergetern . verder is de prijs kwaliteit van het eten zeer matig soms slecht. avoriaz is een prachtig en zeer romantisch dorp.

8.3

14-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Skigebied heeft met de uitgebreide pas een groot assortiment aan piste, voor elk moment van de dag wel een piste uit de zon en goed onderhouden. Veel zon gehad en veel op het terras verbleven na het skiën, daar is de Après dan zeker te vinden. Voor de lokale delicatesse is raclette een aanrader. Nog een grote aanrader: het dorp is autovrij. Je loopt dan ook de gehele vakantie met de voetjes in sneeuw! Vervoer mogelijk met paard en wagen.

10.0

01-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldige sneeuw, altijd wel een andere piste gedaan. Als het heel hard heeft gesneeuwd gewoon een beetje naar beneden skiën tussen de bomen is het gewoon prima zicht. Ook lekkere chocolademelk. L

7.0

20-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima week gehad in avoriaz. Mooie lange tochten kunnen maken naar chatel, les gets en Zwitserland. Korte wachtrijen bij de liften.

7.0

14-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wjj hebben veel ervaring in verschillende grote skiegebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk.
Voor ons was Portes du soleil, een nieuwe uitdaging. Opvallend veel sleepliften in dit gebied, maar wel veel mogelijkheden qua skietochten maken.
Het gezellig apres skien, kost een vermogen. Dus zie je hier allemaal skiërs met rugzakjes, vol eten en drinken.

6.3

29-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Na ervaringen in val thorens en tignes nu naar Avoriaz. Pistes zijn erg lekker, veel afwisseling in kleuren. Niet te druk en goed onderhouden. Eten/ drinken qua prijs aan de hoge kant. Apres ski is er niet echt in Frankrijk! Dus je moet echt voor het skieen gaan.

6.3

15-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Vanaf chatel goed te doen met gratis bus apres ski goed voor een after pint te drinken restaurant op piste le trappeur avoriaz veel te duur voor wat je krijgt 16:50 voor lasagne wat opgewarmd was in de magnetron zwaar slecht! Bediening ook waardeloos!! Verder echt goed vermaakt !

9.0

05-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 7

Top gebied! Ga er al meerdere jaren naar toe, altijd goede sneeuw en leuke pistes!

7.0

04-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 1 Restaurants: 10

Après ski super slecht de rest super goed

8.3

02-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima skigebied voor beginners en gevorderden. Familie of vrienden, maar op dit moment in het boven nul en regent het......
Morgen ook boven nul en regen. Vanaf zondag weer verse sneeuw en onder nul.

8.3

28-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Helemaal top hier. Wegen worden goed schoongehouden zodat je zonder sneeuwkettingen op plaats van bestemming kunt komen. Er wordt goed gestrooid. Wel druk maar ja het is kerstvakantie. Goed georganiseerd met liften etc naar de vele skigebieden.

7.3

24-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Ondanks hoge temperatuur en geringe sneeuwval toch lekker hele dag kunnen skiën boven 1500 meter.

7.7

20-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Antwoord op vraag van 18-12-2014: ja, er kan geskied worden, maar alleen in Avoriaz. Andere delen van het gebied hebben te weinig sneeuw, waardoor de verbindingen momenteel niet mogelijk zijn. Dit betekent ook dat veel mensen uit bijvoorbeeld Morzine naar boven komen om te kunnen skieen. Er zijn sneeuwkanonnen, maar dan moet het uiteraard wel koud genoeg zijn. Wij komen hier al jaren en hebben sinds 2 jaar een appartement in Avoriaz. Top skigebied, normaal veel mogelijkheden, gezellige restaurants, ook op de piste (gelukkig weinig zelf service, maar veel knusse familie gerunde restaurants. Autovrij dorp, zeer kindvriendelijk, maar voor apres ski moet je hier niet zijn. Een paar kroegjes, maar dan heb je het wel gehad. Daarvoor moet je eerder in Morzine zijn. Of in Oostenrijk... Maar voor de echte skiërs zeker een aanrader.

8.7

19-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Erg mooi, groot en leuk skigebied. In Ferbruari voor het eerst geweest, vanavond weer onderweg naar Avoriaz! Ik heb er erg veel zin in!

6.7

19-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 2 Restaurants: 8

Het skiën was leuk het eten goed maar de après-ski slecht

9.0

18-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Kan je al skiën in Avoriaz. Heeft iemand ervaring met de kunstsneeuw in dit gebied?

10.0

15-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Top wintersport gebied, ook voor boarders! Wij komen hier ieder jaar sinds 1998 en het voelt inderdaad als thuiskomen. Nog steeds hebben we niet alle pistes gehad van Portes du Soleil, het gebied waarin Avoriaz ligt. Dit gebied is met 650 km piste dan ook waanzinnig groot, maar in de buurt van de verschillende dorpen toch weer overzichtelijk.

Eigenlijk zijn voor ons alleen de gebieden van Val Thorens en Tignes nog overtreffender, maar gezien de afstand en reistijd heeft Portes du Soleil onze voorkeur en is daarom ook geschikt voor een midweek of langweekend.

Enjoy!

D&S

9.3

11-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Aankomende maand voor de derde keer naar Avoriaz. Na veel gebieden te hebben gezien is het hier thuiskomen!

9.3

10-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

geweldig heel leuk vooral als gezin is het heerlijk relaxen ;)

10.0

04-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Mega gezellig lange afdalingen en goede restaurands

8.7

16-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super gebied. Heerlijk dat de geen auto's in het stadje rijden. Overal direct dicht dicht bij de pistes. Ge-wel-dig

7.7

06-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prachtig skigebied en het wijkje bij Le Yeti heeft ook nog een authentieke sfeer met chalets

10.0

09-01-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

In een woord geweldig, in de laatste 25 jaar , was dit mijn Mooiste vakantie

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord