Reviews Châtel (1200m - 2200m)

Schrijf review

8.0

27-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Elk jaar weer een feest om hier te skiën etc. Hoop dat er in de nabije toekomst wel iets gebeurd met de sleepliften richting Morgins , kan op sommige momenten erg druk zijn .... maar voor de rest blijft het top hier !!! Een aanrader !!

6.0

09-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Mooi groot skigebied als je de uitgebreide pas neemt, niet alle pistes worden even goed geprepareerd maar gebied is erg mooi. Liften wat ouder maar dat geeft eigenlijk helemaal niets.

7.3

22-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

We zijn hier al veel geweest. Afwisselend gaan we ook naar andere gebieden. Het gebied PDS is geweldig. Wanneer e een skipas PDS neemt kun je een brede variatie aan pistes kiezen. Genieten van het rustige Champery, Champousin en Torgon met prachtige uitzichten. Het gezellige gebied Chatel met kindvriendelijk superchatel. Wil je wat meer uitdaging pak dan Avoriaz met de Chavanette. En voor een bijna Oostenrijkse sfeer richting Morzine en Les Gets. Je kunt parchtige dagtochten maken (soms wel veel liften werk). En er wordt gewerkt aan vernieuwing. De Pierre Longue is vernieuwd evenals de Rochassons. De laatste van een 2 persoons lift naar hypermoderne 6 zitter. Het eten, keuze genoeg met een variatie aan kwaliteit. Après ski, geen idee, daar doen we niet aan.

7.0

15-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Ik vond het een leuk skigebied wij waren er de tweede week van de kerstvakantie en we hebben geen een keer lang moeten wachten op een lift! De bussen reden regelmatig soms wel wat vol maar goed dan kan je altijd nog op de volgende wachten. Jammer dat er Savonds niet echt iets is waar je even lekker kan drinken maar een voordeel vroeg naar bed is er de volgende dag weer fris uit?. Restaurants waren niet super maar je kon er voldoende eten en na een dag skieen lust je alles wel! Wij gaan er zekert drug heen binnenkort.

8.7

14-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Gelukkig zijn er mensen zoals mijn familie en ik die het niet erg vinden vinden om in een gebied te skiën waar wat verouderde liften staan. We vinden het wel wat nostalgischs hebben en we komen altijd wel boven. Want het is er nooit druk, er zijn talloze mogelijkheden om tochten te maken, je kunt boven de boomgrens skiën of ook tussen de bomen, er zijn gezellige restaurantjes en chalets langs de pistes. Wat zou er trouwens met de prijs gebeuren als er nieuwe liften werden gebouwd? Les portes du soleil is het grootste maar zeker niet het duurste ski gebied in de Alpen.
Er heerst geen sfeer van de mooiste ski uitrusting maar van doe maar gewoon. Degenen die alleen moderne liften of uitbuidinge après ski prefereren moeten maar Châtel links laten liggen maar ik heb er mijn hart aan verpand.
Ik zou bijna vergeten te zeggen dat er hele goede restaurants zijn in het dorp waar je voor elke beurs lekker kunt eten en de ski bussen rijden gratis de hele dag door in het hele gebied dus je kunt je auto laten staan.

7.3

26-03-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Van het hele gebied vonden wij Chatel wel het minste om te skieen, veel sterk verouderde liften en opvallend veel sleepliften die zowel heel steil en erg lang waren, er was zelfs 1 sleeplift waar je tot 2 keer toe compleet gelanceerd werd wat voor mensen die nog niet zo lang skieen een complete uitdaging was om te blijven staan, resultaat dat je blij was als de gene voor je blijft staan zodat jij ook veilig boven komt? opvallend druk terwijl er verder in het gebied juist heel rustig was ( 3e week maart) veel stoeltjes liften zijn dringend aan vervanging toe. Natuurlijk doen ze er wel wat aan om de boel langzaam maar zeker te vervangen maar neem nou de portes du soleil lift een vrij nieuwe lift maar ook daar dan weer geen kap over zodat je met wind het wel heel koud hebt. Rest in PDS is super gaaf. Wij vinden zelf Avoriaz stukken beter wbt liften en pistes

8.3

11-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Het is en blijft een fijn gebied met zeer veel mogelijkheden op alle fronten ! Topweek gehad voor het zoveelste jaar ! Volgend jaar weer !!!

7.3

30-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Heel mooi voor de eerst keer met mijn kinderen skieen zeer groot gebied, alles perfect geregeld met het vervoer. Appartement heel mooi prachtig uitzicht. Ik vond alleen sommige delen erg steil waardoor ik wel meer gefixeerd werd op de zijpaden. Maar kan niet anders zeggen dan wat een sprookje! Ook de liften vonden we prima weinig wachttijden, we waren er met kerst en het was lekker druk gewoon gezellig. Bakkers zijn heerlijk eten op de berg vonden we wel prijzig maar goed dat weet je van te voren. . Ik vond het deel de Pierre longue het gezelligste stuk met al die hutten bij elkaar. Door de de bossen de geprepareerde paden echt prachtig. Mensen ook vriendelijk niet overdreven. Zou ik hier weer gaan skieen jazeker.

7.3

07-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

HET GEBIED: Wat een heerlijk gebied is les portes du soleil en wat kun je er heerlijk uit de voeten.
650km aan pistes liggen iedere dag voor je klaar. Reviews waarbij staat dat er slecht geprepareerd is kan ik mij niet in vinden. Ja als je pas halverwege de dag op pad gaat.
Pak je net als ons de eerste liften, dan liggen er top pistes voor je klaar. of je nu naar super chatel gaat of opstapt bij de linga alles ligt er dan gewoon prima bij.
Een mooi rondje zwitserland via morgins is altijd leuk om te doen.
Ook richting morzine is prima om te doen. Deze kant van het gebied ligt wel wat vaker in de zon en bij mindere sneeuwval zal het daar dan ook snel minder worden in kwaliteit.
De liften, tsja, de ene is vernieuwd de andere niet, en eigenlijk vind ik dat we misschien wel een beetje te verwend worden door de oostenrijkers. Het doel van de lift is bovenkomen en dat doen ze allemaal prima in les portes du soleil. wil je liever in een bubbel zitten en verwarmde billen hebben, ja dan ben ik het met je eens dat ze moeten gaan vernieuwen. Ik begrijp overigens de meningen wel dat er wat vernieuwd mag worden. Maar ik krijg soms wel het gevoel dat sommige gebieden een beetje doorslaan in de uitvoering van hun liften.

HET DORP:
Chatel is in mijn optiek een typisch frans dorp waar je ook nog echt van het "franse" leven kunt genieten met een wijntje en een lekker hapje eten. Zowel op de berg als in het dorp zelf kun je prima terecht voor een goede maaltijd. Prijstechnisch is het in vergelijking ietsjes duurder, maar wel weer een stuk goedkoper dan gebieden als Val Thorens of Tignes.

APRES SKI:
apres ski is en blijft typisch oostenrijks en zul je bijna niet vinden in Chatel. Je hebt de LION D'or waar het soms ineens een avond helemaal los kan gaan, maar soms ook helemaal niet. De Ierse pub heeft vaak livebandjes waar vaak toch wel veel publiek op af komt en de sfeer top is. ook heb je nog de NAZCA bar, waar veel locals komen en en je prima een drankje kunt drinken na het skien/boarden. Wil je langer door dan kom je terecht bij Discotheek Snoopys. Nee Apres ski is het niet, maar gezellig kan het zeker zijn.

OOSTENRIJK OF FRANKRIJK: dit is een veelgestelde vraag en ik zou zeggen, ga je voor het skien/boarden en wil je echt lekker kilometers maken ga dan een keer naar Les Portes du Soleil. Ben je toch de wintersporter die lekker wil skien, maar waarbij ook echt de apres ski niet mag ontbreken, kies dan voor oostenrijk.

8.0

28-11-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Top locatie om echt een heerlijke vakantie te houden, dit skigebied is heerlijk groot dat je dagen lekker kan touren.

Voor ieder wat wils, van zwart tot blauw.

6.3

29-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Prachtig gebied , nooit lang wachten voor de liften. De liften kunnen wel wat nieuws gebruiken echt heel oud spul . Het prepareren van de piesten is maar heel matig , kunnen wat leren van de Oostenrijkers .

7.7

16-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij komen al jaren in portes du soleil, super groot gebied waar je mooie tochten kunt maken geen dag is hetzelfde. Lekker eten op de piste, als je van apres ski houdt dan moet je niet hier zijn

6.0

03-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Mooie pistes, goede sneeuw gehad. Leuk gebied voor zowel beginners als gevorderd. In voorjaarsvakantie is het gebied echter erg druk, overvolle bussen en lange rijen voor de lift. Veel sleepjesliften en geen kappen over de stoeltjesliften, mag wel een opknapbeurd krijgen

6.7

23-02-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Leuke plaats, goede restaurants maar....skigebied is 10 jaar stilgestaan: veel sleepliften, oude stoeltjes, logistiek heel slecht op orde met dus overal lange lange rijen en overvolle bussen. Capaciteit gebied sluit niet meer aan op alle nieuwe accomodaties overal. Slechts op de uiterste plekken in gebied richting Zwitserland of ver Voorbij Avoriaz weer een beetje te doen. Was vroeger leuk en top of de bill, nu duur en overtijd.

7.0

31-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Leuke plaats met hele leuke restaurants. Vandaag de pech dat het de hele dat al regent maar hopelijk morgen weer mooi weer☀️❄️.

7.7

06-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Goed verzorgd. Ondanks de beperkte sneeuw de afgelopen maand hebben ze een prima pisteparcours. Een aantal blauwe en rode afdalingen. Hier en daar wel ijzig, maar beter dan verwacht. De sneeuw van 7 jan. maakte het wel mooi af en enkele pistes zijn sindsdien ook open. Apresski beter dan 10 jaar geleden.

8.0

27-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Supergaaf en indrukwekkend groot skigebied Portes du Soleil. Hele mooie dagtochten vanuit Zwitserland door Frankrijk en terug gemaakt, geen piste hoef je 2 keer te doen. Perfect weer met veel zon. Restaurants op de piste heel gezellig. Chatel authentiek en gezellig. Heerlijke week, komen graag terug!

7.7

23-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Geweldige week gehad. Alles klopte perfect gezelschap, zeer goede accommodatie Chalet d'Angele App. , het weer, top skigebied. Kortom volgend jaar weer.

7.7

23-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Heerlijk ski gebied, je kunt mooie tochten maken. Er is voor voor iedereen wat te vinden. Wij zitten in het hotel waar de apriski zit dus erg gezellig.

8.0

21-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wellicht kwam het door het perfecte weer en dito gezelschap, maar wat een gaaf gebied is PdS toch. Oneindig, voor ieder wat wils, zeker in Avoriaz goede conditie piste. Even zoeken en weten van de goede restaurantjes op de piste (Geitendorp). Oké geen dansen op de tafels en polonaise bij de après-ski...

8.0

21-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Misschien kwam het door het perfecte weer (en gezelschao)

8.7

10-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Kom hier al jaren tot tevredenheid ! Superski gebied !!!

8.3

06-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wederom een topweek in Chatel gehad. Ondanks een paar dagen sneeuw waren de omstandigheden erg goed.

6.7

27-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Het was weer een top week in Chatel!
Heerlijk geskied, gezelligheid op de pistes en goede sneeuw. De drukte viel reuze mee ondanks de vakantieperiode. Kortom het is een van onze top locaties om te gaan skiën.

7.0

26-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Skiën prima voor 3-4 dagen; liften mwahhh; apres ski: geen.

7.7

20-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Als ervaren skiër in diverse gebieden kan ik Chatel/Portes de Soleil zeker aanbevelen. Super gevarieerd gebied dat voor ieder wat biedt, ondanks de verouderde liften. De restaurantjes die we zijn tegen gekomen onderweg waren top. Ik was met een grote groep en apres-ski was in het chalet.

7.0

17-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Ben al drie keer in chatel geweest gebied verveeld niet

10.0

17-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste Skier met het bericht hieronder , ik ben het helemaal eens met je!!! Als je Chatel niets vindt , ga er dan ook niet heen !!......ik vermaak me er al jaren ,zowel het gebied als de pistes !!!

7.0

17-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Lieve mensen, alle jaren kunnen wij hier skieen, van december tot april: alleen zijn er veel meer mensen bijgekomen. Die 2 weken , dat de toeristen komen willen zij alles: sneeuw, apres ski en en en zeer gewenst zijn. Ze betalen er toch voor! Onze directe manier van kritiek spuien wordt niet erg geappricieerddoor de Franse burger. Neem de moeite de taal te spreken en heb niet zo' n kort lontje.

6.0

15-02-2016
Skigebied: 3 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Groot gebied , maar aftandse liften en materiaal. Onvoorstelbare hoeveelheden sleepliften die uiteraard de toevloed niet aankunnen in bijvoorbeeld de krokusweek. Veel oude , trage stoeltjesliften.
Geen kappen over stoeltjesliften, nergens gezien : als het regent of sneeuwt ben je meteen zeiknat.

Sommige liften openen pas om 10 uur of later of gewoon niet, zonder aanwijsbare reden.
Dan heb je een groot skigebied, maar als ze zo één verbinding sluiten geraak je gewoon niet van het ene dorp in het andere of je moet gaan "bussen".

Ronduit slecht of niet geprepareerde pistes, een waar slagveld reeds bij het openen van de dag. Het personeel staat om 10 uur nog op gemak onderhoud te doen aan stoeltjesliften, die ze dan "straks" wel eens zullen opstarten, of ook niet, je weet het nooit. Liften vallen ook abnormaal vaak stil.

Prijs/kwaliteit is dit dus en grote tegenvaller, want de prijzen concurreren met de beste skigebieden, het aanbod is echter totaal ondermaats !

5.3

12-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 7

Groot gebied, echter wel ver uit elkaar allemaal. Overigens rijden er wel bussen naar de verschillende gebieden. Liften zijn verouderd. Geen kappen voor de stoeltjes liften bv. Pistes werden niet altijd geprepareerd. Verder mooi gebied, en lekker kunnen boarden. Helaas is de apreski niet te vergelijken met Oostenrijk!

6.7

10-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Wij komen al jaren in chatel. Wij gaan meestal een dagje inskieen in super chatel en dan naar Linga of Prez la Joux voor de verdere dagen en nemen dan een pas voor portes soleil. Het mooie van portes soleil is dat je eigenlijk elke dag een mooie to ht kan maken. Wij maken bijv. Een rondje zwitserland. We beginnen dan in super chatel en dan naar morgins en gaan bij mossettes/les crosets weer naar lindarets en weer terug via plain dranse en voor de laatste afdaling naar prez la joux. Inderdaad het is niet altijd even mooi geprepareerd, maar dat is ook wel de charme. De liften zouden wel op een aantal plaatsen vervangen mogen worden. Een tochtje naar Morzine/les gets of naar avoriaz staat ook altijd op ons lijste en vergeet het geitendorp bij lindarets niet enz. Enz.

8.7

10-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Superdagen gehad met collega's van de spil rijnstate. Lekker geskied, mooi uitgebreid gebied!

6.7

10-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Mooi groot skigebied, echter de skiliften zijn erg verouder . Trappen naar linga lift na sneeuwval niet schoongeveegd.bewegwijzering op de piste ondermaats. Toiletten overal vies. Afgesloten pistes worden slecht aangegeven. Het prepareren van de piste wordt niet regelmatig uitgevoerd.Prijzen voor skigebied zijn gelijk aan Oostenrijk maar de uitrusting is stukken minder.

7.7

06-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Afgelopen week met regen gestart, maar vrijdag een zonovergoten dag met prima sneeuw. Top week gehad, familie de Meulemeester

5.0

31-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 6

Groot ski gebied maar verder niet veel te beleven.

6.7

31-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Een heel mooi skigebied alleen heel onoverzichtelijk, komt ook door de grootte, en verder zijn de restaurants heel erg duur, en weinig après ski, en op het einde van de dag buckels, dit jaar toch maar weer oostenrijk

7.3

24-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Geweldige week gehad in Chatel. Volgend jaar weer, zonder twijfel!

8.0

11-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Hebben een fijne skivakantie gehad. Chatel is ons goed bevallen. Het heeft een groot skigebied. Alles goed te bereiken met prima liften. Weinig sleepliften. We komen graag volgend jaar terug!

7.7

10-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Kom al 15 jaar in Chatel en vervelen doet t nooit. Wij skien eigenlijk nooit in Super Chatel maar gaan smorgens meteen naar Linga/Pre la Joux. Voor apres ski moet je in Oostenrijk zijn maar wij gaan primair voor het skien.

8.0

21-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

We komen hier pas een jaar of dertig en hebben ook een ruime ervaring in Oostenrijk en Zwitserland. Wij blijven komen.

7.0

18-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Super gebied. Heb in avoriaz, morzine en chatel gezeten. Blijft een feest om hier te komen. Chatel is makkelijk aan tr rijden via zwitserland en is een van de dichtstbijzijnde gebieden vanaf nederland. Apres ski is eigenlijk alleen te vinden bij lion d'ore en kan best gezellig zijn. S avonds niet heel veel te doen maar ik kom voornamelijk voor het skieeen. Avoriaz is wat dat betreft beter qua apres ski en ligging maar minder makkelijk aan te rijden.

7.0

11-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Wederom een aantal reacties van onze mopperende landgenoten opde wintersport. Allereerst valt er in december meestal pas sneeuw rond de Kerst! Helaas voor de mensen die alleen dan weg kunnen of willen. Dit jaar was er 2 weken geleden meer dan 80 cm gevallen, alleen een beetje vroeg voor de liften . Tot nu toe heb ik in februari/ maart altijd fantastisch kunnen skieen en met mij velen. Het is toch een luxe om ook op wintersport te kunnen gaan, dus mensen in Nederland staan we ook in de rij als het hoogseizoen is.
Sedert 1989 kom ik in dit gebied en ik heb het alleen maar zien verbeteren.

7.0

22-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Na 25 jaar gaan wij nog steeds met veel plezier; maar het skiën is het belangrijkste voor onsdus geen apres-ski voor ons. Onze kinderen hebben hier leren skiën en spreken allemaal Frans.

7.3

19-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Mooi skigebied, een grote pre voor beginnende skiërs is de lange groene piste waardoor je de mogelijkheid hebt een rustige dalafdaling te maken. Fijne restaurantjes in chatel, in de voorjaarsvakantie elke dag een dag vooruit gereserveerd vanwege drukte, was prima te doen met een groep van zeven! Wij zijn nog lang niet uit gekeken, komen zeker terug.

8.3

01-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Een schitterende week gehad met de carnaval: veel zon, veel sneeuw en geweldige tochten gemaakt. Afgezien van enkele drukke knooppunten (Morzine, Avoriaz) geen lange wachttijden in de drukste week van het jaar. De nieuwe stoeltjesliften van Superchatel naar Linga zijn een enorme verbetering.
Pistes worden goed onderhouden en zijn vaak lekker breed.
Vanuit Linga en Pré la Jou zijn alle andere skidorpen goed te bereiken. Advies: begin in het hoogseizoen 's morgens vroeg, vermijd de drukke knooppunten of kom daar rond 13.00 uur als iedereen aan de lunch zit.

7.3

01-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Chatel is een prima skigebied met voor en ook zeker nadelen.
Zo is het dat de stoeltjesliften echt afstammen uit de middeleeuwen waardoot het wachten al lang duurt maar als je er eenmaal in zit het ook nog een half uur duurt voordat je boven bent.
Er zijn ook veel te veel sleepliften.
Hoe verder je richting avoriaz komt hoe moderner het word.
Als je lekker wil skiën moet je zeker naar het gebied van de linga gaan.
De pistes zijn meestal met heel veel hobbels omdat het er heel druk is.
Voor beginners is dit geen optie.
Het gebied is wel makkelijk bereikbaar in tegenstelling tot andere gebieden.
Als je naar portes du doleil wil gaan kun je beter naar avoriaz of morzine.

6.3

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Net terug van weekje voorjaarsvakantie. Het gebied vind ik echt prachtig met heerlijke pistes. Pittoreske plaatjes door de mooie hoge bomen. Leuke restaurantjes in boerenstijl gebouwd. Maaaaar doordat het veel te druk was leken sommige pistes wel mierenhopen die soms om 11 uur al waren omgeploegd. Met mooi weer kun je redelijk terecht in de restaurantjes maar bij minder weer als iedereen binnen wil eten moet je of voor 12 uur binnen zijn of na 1430 uur ivm drukte. Als je 's middags terug wilt naar Chatel is er maar 1 rode piste die redelijk stijl is en waar iedereen overheen moet. Grote hobbels in combinatie met ijzige vlakken en verschillen in skinivo leverde iedere middag weer een behoorlijke uitdaging op. Kortom, echt een heel mooi gebied maar in deze week gewoonweg te druk waardoor de pistes binnen no time omgeploegd waren.....

9.0

15-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Zijn eerste week van februari geweest. Prima groot skigebied verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vrijwel geen wachttijden bij liften en bussen. Nieuwe lift verbinding tussen Chatel en Linga. Met de bus naar Pre la joux en je bent snel in Avoriaz. Ook op zaterdagavond zonder reserveren plek in restaurants. In de berg restaurants geen lange rijen.
Liften wel wat verouderd.
Gezellig dorp. Aanrader

7.3

15-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij hebben veel ervaringen in verschillende grote skigebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk. Portes du soleil, was voor ons een nieuwe uitdaging. De pistes rond Avoriaz, Linga en Morzine zijn top! Mooie lange afdalingen en leuke dagtochten te maken. Voor beginners zijn hier de pistes pittig. Blauw is soms rood. We waren hier in de tweede week van februari, net voor de topdrukte. Geen wachttijden bij de liften maar wel bij de skiebussen. Opvallend veel skiërs met rugzakken vol eten en drinken. Begrijpelijk, gezien de prijzen. Dit gaat ten koste van de sfeer in de berghutten.
Toiletten in berghutten waren vaak erg gedateerd en niet gescheiden voor mannen en vrouwen, waardoor je soms plotsklaps tussen de pisbakken stond. Ook zonder slot erop, dus vol verrassingen! Bah. Oostenrijk en Italië zijn een stuk hygiënischer, goedkoper en de liften zijn moderner.

7.0

04-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Ski gebied perfect.. Prachtige pistes en aardige personeel, De kwaliteit van de bewegwijzering en informatie kan beter en in Chatel zijn de liften duidelijk wat ouder dan richting linga en morzine

8.0

30-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Chatel is heerlijk. Je hebt heel veel mogelijkheden om naar andere gebied te gaan. Ik zelf ben meer van de klein gebied maar om hier te skiën doe je mij een plezier.

8.3

28-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Portes de soleil is een super skigebied waar een week niet genoeg is om alle pistes te doen.

7.7

24-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Topskigebied! Afgelopen week prachtige afdalingen gedaan! Verse sneeuw met heel mooi weer daarna! Geweldig! Enkel spijtig dat nieuwe lift doorsteek super-chatel naar linga nog niet open was! Moesten steeds de bus nemen!

8.7

24-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Portes du soleil blijft een prima ski gebied voor de goede skier. Veel off piste mogelijkheden ook gewoon naast de piste. Bussen rijden af en aan, met de auto naar pre la Joux, Linga of een keertje naar Morgins om op te stappen allemaal binnen handbereik. Accomodaties zijn in het laagseizoen zelfs goedkoop. App incl luxe zwembad sauna etc voor 700 euro/ week. Kleine restaurantjes op de piste zijn goed te vinden: bv les Rhodos in Lindaretes is een aanrader, ook chalet Neuf in super Chatel is prima. Bediening is vriendelijk, we komen graag weer terug in Chatel.

6.7

15-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Al jaren te gast in Chatel. Met de auto naar pre la joux (10 min) en dan met 2 liften, 3 afdalingen in het hart van Avoriaz. Goede sneeuw, de hele dag een andere piste. Alleen retour vanuit Morzine is een drama, vals plat waardoor je een heel stuk moet prikken of steppen /lopen met een snowboard.

7.7

14-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Port du soleil is een top ski gebied. Niet te hoog waardoor er veel tussen de bomen geskied kan worden. Kleine toelichting de vorige reacties, chatel is niet de meest ideale ligging. Wij zijn er geweest met twee kleine kinderen. Elk op andere locatie les. En idd met bussen, wachten ect. Ski gebied van chatel is leuk voor ochtend daarna moet je toch echt richting avoriaz. En dan heb je een prachtig groot gebied. Dus overnachten in chatel en dan de hele dag op de piste blijven richting avoriaz. En niet onder de middag naar je verblijf willen. Dat kost je teveel tijd.

9.0

02-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Groot skigebied. Goede liften, nauwelijks wachttijden.
Voor de goede skiërs en voor de minder ervaren skiërs een prima plek voor wintersport!

4.3

31-12-2014
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 6

Verbaas me over het feit dat iedereen hier zo positief is over dit gebied. Het skigebied Super chatel heeft 2 stoeltjesliften en de rest is sleeplift. Dit zorgt ervoor dat je (we hebben het bijgehouden) gemiddeld 40min in de rij staat in de middag bij een lift. Om van chatel naar avoriaz te komen moeten duizenden mensen over dezelfde 4 pistes. 1 groot hobbelfestijn dus. Het is overal veel te druk omdat er gewoonweg te weinig liften zijn. Goede pistes vinden is dan ook een hele opgave in porte du soleil. Mensen ga maar lekker ergens anders heen!

4.3

29-12-2014
Skigebied: 5 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Als je meer van wachten dan van skiën houdt ben je hier aan het juiste adres!

Dit dorp kun je komende jaren beter mijden. Het dorp wordt jaarlijks uitgebreid. Het aantal bedden is niet meer in overeenstemming met de capaciteit van het ski-gebied. Liften zijn niet gemoderniseerd en dateren uit de jaren 90. Vaak defect of staan met regelmaat stil. Om het grote skigebied te bereiken moet je met de bus (samen met duizenden anderen). Het aantal bussen is niet overeenstemming met aantal skiërs. Je staat dus lange tijd in de rij (uur tot anderhalf uur). Als de bus er is, wordt het dringen geblazen, met irritaties in overvloed.
Ski huur bij INTERSPORT, nabij lift, is een nog groter drama. Honderden mensen willen ski's huren bij begin van de week. Reken erop dat je een hele ochtend kwijt bent voor je ski's hebt, om daarna uren in de rij te staan bij de liften.
Wij skiën al minimaal 30 jaar op verschillende plekken in Europa. Dit is de slechtste ervaring ooit! Als je dan toch in deze ellende dompelt, zorg dan:
1. Dat je restaurants thuis reserveert (voor vertrek). Ter plekke niet meer mogelijk.
2. Je eigen consumptie meeneemt op de berg (je kunt er, zonder chagrijn, namelijk niet in bij bergrestaurants). De self service restaurants dateren helemaal uit de jaren 70.

Het is onbegrijpelijk dat er hier niet meer dezelfde reacties staan. Het lijkt erop dat de redacties deze negatieve reacties verwijderen. Nederlanders hier op de pistes delen namelijk allen dezelfde negatieve ervaringen.

Dus: Gewoon mijden dit dorp!

6.7

15-12-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Pistes waren heel hobbelig, einde van de dag kon je bijna niet fatsoenlijk meer skiën maar was het meer van gat naar gat springen. Off piste was het wel heerlijk. Daarnaast werden de pistes ook niet allemaal geprepareerd. Dit zorgde ervoor dat op sommige stukken de kuilen van de vorige dag alleen nog maar erger werden.

8.7

03-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi weer en groot gebied

7.7

03-01-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Les Portes du Soleil is een prachtig skigebied met veel mooie pistes. Omdat het zo'n groot gebied is, valt de drukte mee en zijn de wachttijden bij de liften ook niet erg lang. Het dorpje Chatel is gezellig en goed bereikbaar met de auto. Enige nadeel is dat uit eten vaak niet mogelijk is zonder te reserveren.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord