Sneeuwhoogte Passo Tonale (1883m - 3069m)

Lees hier het uitgebreide wintersportweer

berg

dal

-

cm

-

cm
geen melding
Laatste update
geen melding
Pistekwaliteit
gesloten
Pistes open
0 van 100 km
Liften open
0 van 28
Sneeuwkwaliteit
geen melding
Dalafdaling
gesloten
Laatste sneeuwval
09-05-2022
Laatste 24 uur
-

Sneeuwhoogte Adamello Ski

sneeuwhoogte berg sneeuwhoogte dal meting
Passo Tonale 0 cm 0 cm 26-05
Pontedilegno 0 cm 0 cm 26-05
Temù 0 cm 0 cm 26-05

Wintersportoverzicht 2021-2022

Het wintersportseizoen startte sneeuwrijk aan de zuidkant. Maar na weken, maanden met een west - noord stroming bleef de neerslagschaduw permanent ten zuiden van de hoofdkam. Gelukkig zijn de Italianen experts in het optimaal gebruiken van de sneeuw die er wel lag. Aan west- en noordkant wisselden de weer-types elkaar sneller af met regelmatig een pak verse sneeuw, maar vooral aan het einde van het seizoen (maart!) ook bijzonder (record) veel zon. In het winter-overzicht vatten we het weer uitgebreid samen.

» Het volledige overzicht van de winter van 2021-2022

reviews Passo Tonale

3.3

15-04-2022
Skigebied: 3 Après-ski: 2 Restaurants: 5

Met reisorganisatie Josk 1ste week Pasen 2022 hotel Del Alpi.
De 2 dagen voor vertrek had het flink gesneeuwd, dus dat zag er goed uit. Bij aankomst 60cm verse sneeuw in het dorp. Dorp is veel gezegd, want het is gewoon één straat. Het hotel dat door Josk wordt aangeboden ligt volledig op de uithoek van het gebied. Van skiën tot het hotel is er absoluut geen sprake. Iedere ochtend 350m met de skibotten wandelen naar de piste. Het skigebied Passo Tonale kan je eigelijk geen skigebied noemen. Het is gewoon een berg flank waar ze een aantal liften geplaatst hebben en hier en daar de sneeuw wat effenen om pistes te creëren. Er is heel weinig aanduiding van pistes, alles loopt door elkaar, wat tot gevolg heeft dat men soms in de diepsneeuw komt zonder dat je het goed en wel beseft. Je moet pistes oversteken om aan liften te komen, om zo wat verder op te schuiven in het gebied wat tot gevaarlijke situatie lijdt. Om naar de gletsjer te gaan moet men de hoofdbaan te voet oversteken, geen tunnel, geen aanduiding, levensgevaarlijk met kinderen!! Vanuit Passo Tonale kan men ook skiën naar Ponte Di Legno. Skiën is weer veel gezegd want men moet langs een blauwe piste die eigenlijk bijna vlak is, Snowboarders mogen hier een kilometer te voet gaan. Met de latten doen je armen meer pijn dan je benen. Je krijgt er wel een klein maar mooi skigebied voor als beloning. Echt de moeite waard. Maar op één dag heb je het ook wel gezien. Passo Tonale en bij toevoeging reisorganisatie Josk NOOIT meer voor ons. Schandalig dat dit wordt aangeboden!

7.0

20-02-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk gebied voor met de kinderen. Overzichtelijk gebied. Kan wel eens mistig zijn. Indien goede sneeuw en veel sneeuw, kan je gemakkelijk door skiën naar andere pistes.

7.0

18-02-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk gebied voor met de kinderen. Overzichtelijk gebied. Kan wel eens mistig zijn. Indien goede sneeuw en veel sneeuw, kan je gemakkelijk door skiën naar andere pistes.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord