Reviews Crans Montana (1500m - 3000m)

Schrijf review

8.0

04-01-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig skigebied door de hellingen op het zuiden. Daardoor indien mooi weer de hele dag zon. In de afgelopen 5 jaar niet zulke goede sneeuw met de jaarswisseling gehad zoals de afgelopen jaarswisseling. Meerdere nachten gaven een dik pak sneeuw, in het dorp(bijna een stad) worden de wegen goed schoon gehouden waardoor alles prima begaanbaar is. Het skigebied is prima, maar liften zijn, relatief, oud en niet naar de standaarden van Oostenrijkse 6(+) persoons verwarmde en overkapte stoeltjesliften. Wachttijden voor liften kunnen vooral sochtends flink oplopen, smiddags meestal goed te doen. Hoogtepunt is Plaine Morte, cabine naar 3000M, zeker met mooi weer en geen wind een aanrader.
Het dorp is groot en druk qua verkeer. Het is dringen bij parkeergarages en in de mooie winkelstraten met winkels die op de Champs Elysees niet zouden misstaan; Rolex, Lamborghini, Prada, Louis Vuitton, het is allemaal aanwezig. Dat markeert vooral Crans, waar prijzen voor alles gemiddeld een flink stuk hoger liggen. Montana is beter betaalbaar, maar is ook naar Zwitserse standaarden aan de dure kant.

De wintersporter met een goed gevulde beurs kan hier zijn vakantie uitstekend doorbrengen, onder de zon, mooie hellingen, uitstekende restaurants en het liefst een glaasje bubbels.

10.0

12-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Kom hier al 40 jaar. Eten is top, winkelen is top en als je een dagje geen zin hebt om te skien kan je klimmen, paintballen,carten op een bevroren meer en nog veel meer.
Het klimaat is fantastisch, zeer sneeuwzeker en het uitzicht over de Mont Blanc, Matterhorn en andere bekende reuzen in Europa is fenomenaal te noemen.

9.0

30-12-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Complimentje zoals de pistes met de sneeuw die er is behandelt zijn geweldig!!!!! Dal afdaling bij de nationale super en het weer prachtig iedere dag weer genieten wandelen skiën genieten

8.0

15-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Afgelopen week heerlijk geskied! Super mooi skigebied! Komen er al 15 jaar!

8.0

01-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

In zo'n 40 jaar tijd zijn we hier al 10x geweest. Het skigebied is erg mooi en uitgestrekt en de verschillende heuvels zijn alle op ski over en weer bereikbaar zonder dat je bussen nodig hebt. Wel is de laatste jaren de sneeuw laat en kun je beter pas vanaf januari goed terecht. Veel barretjes overal. Goed winkelgebied. En prima bereikbaar per auto of met vliegtuig plus trein.

8.3

21-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top skigebied met wat mij betreft het mooiste uitzicht van de Alpen. Van Oost naar West een groep 4000-ers van de Matterhorn tot en met de Mont Blanc. Voor wie van bergachtige omgevingen en indrukwekkende panorama's houdt is het uitzicht een walhalla. Hele skigebied en dorp ligt pal op het Zuiden, waardoor je van 's ochtends vroeg tot en met einde van de middag zon hebt. Het gebied is meer dan groot genoeg met 140km aan pistes, ik kom er nu al jaren en raak niet uitgekeken. Geweldige en lange afdaling vanaf de gletsjer (3000m), waarbij je vanaf de top 1500m onafgebroken kunt afdalen tot in het dorp als alles open is. Gezellige barretjes op de piste en een chique apres ski onder aan de piste in het centrum van Crans, van Nederlandse eigenaren. Natuurlijk is Zwitserland duurder, maar niet zo heel veel duurder als je het een beetje slim aanpakt en wat voedsel voor in de koelkast meeneemt. Duurder betekent overigens ook dat je geen last hebt van schreeuwerig publiek, niets of niemand overheerst en er komen mensen vanuit alle windrichtingen naar Crans Montana. Het dorp is opvallend groot voor een ski resort, maar toch erg knus en gezellig, met een winkelstraat die in geen enkele Europese hoofdstad zou misstaan. Indien je van een schitterende omgeving, nette mensen, mooie pistes en kwaliteit van leven houdt, dan is Crans Montana de place-to-go-to.

8.3

17-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Wat een hoeveelheid sneeuw!!!! Helaas weer weg voor diegene die nog komen gaan er is genoeg!! Ze zijn druk aan het sneeuw ruimen en de pistes weer begaan baar maken een hele klus!!! Helaas was niet alles open dus we komen terug!!!! En willen we zon en genieten van het fabuleuze uitzicht

8.7

16-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Wat een gaaf gebied en wat een mogelijkheden !!! En de hoeveelheid sneeuw enorm respect voor alle mensen die dit iedere keer weer moeten ruimen bij deze enorme sneeuw hoeveelheid!!!! Logisch dat dit niet iedere keer klaar is als de liften open gaan!!!

4.0

13-01-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 4

Ondanks enorme sneeuwval nog steeds geen dalafdaling open en veel pistes gesloten. Onbegrijpelijk. Pistes matig geprepareerd en veel oude liften.

8.3

08-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Top gebied! Apres is lachen met bar Amadeus 2001

8.3

12-11-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Yes! De lang verwachte investments zijn er. Hele nieuwe liften gaan open deze winter en er komt een fouly douce aan! Eerste buiten Frankrijk! Natuurlijk is Crans duurste skigebied van Zwitserland dus Nederlanders blijf maar lekker weg! Met koud weer en skigebied met meeste zonuren zijnde een ongelofelijke ski-ervaring!

1.3

10-11-2015
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 2

Zeer slecht skigebied,zeer weinig afwisseling in piste,worden amper onderhouden!liften steeds defect,lange wachttijden!!
Crans Montana is 1 bouwwerf totaal niet gezellig en zeer veel verkeer!
Zeker geen aanrader,komen hier nooit meer terug!!!!!!

9.0

30-10-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Prachtig skigebied met meeste zonuren in Switzerland. Aprèsski is goed met Zerodix en, een echte aanrader, een klein hutje dat cabbane de mattia heet. Dit jaar worden veel liften vernieuwd en als hoogtepunt gaat er nu ook een fooly douce komen!! Eerste buiten Frankrijk, aprèsski zal enorme boost krijgen. Restaurants en dorp natuurlijk top maar duur - daarom zal ik meeste Nederlanders afraden hier heen te gaan omdat jullie altijd hoor klagen over prijzen. Met zon en koude temperaturen is dit the place to be in Switzerland en met de nieuwe investeerder gaat Crans weer HET skigebied van Switzerland worden zoals het dat in de 70s en 80s was. Kom hier al 25 met grootste plezier!

2.3

25-10-2015
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Zeer slecht onderhouden pistes, zeer oude liften steeds defect, zeer lange wachttijden
Apres ski is hier totaal niet aanwezig. Wij komen hier nooit meer terug!!!!!

6.0

06-04-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Liften vaak dicht. Twee dagen van de wintersport niet kunnen skieen door liften die niet open gingen. Matig skigebied. Slechte communicatie van skischool.

8.3

23-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Ik kom als 20 jarige, aankomende vakantie voor de 25ste keer in crans montana. Elk jaar (winter en soms ook zomer) geniet ik samen met mijn ouders 10 heerlijke dagen van dit leuke plaatsje. Het piste aanbod is enorm en gevarieerd, apres ski bij zerodix is zeker aan te raden en je kan overal heerlijk eten! Zelf ook altijd gelest in C-M, super goede ervaringen mee (Zowel snowboard als ski)! Wel zul je een ruim budget moeten hebben. Maar in ieder geval; Ik kan niet wachten om er over een paar weken weer te zijn!

5.0

11-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Dit jaar zijn er twee liften gesloten (afgebroken)in plaats van er bij te plaatsen,ook zijn de installaties echt verouderd,zijn dikwijls in panne!er moeten dringend nieuwe investeringen komen voor dit skigebied !...

6.3

04-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Slechte infrastructuur, skilift 20 min kapot en dat meerdere keren per dag, cabine vanuit Montana 2 x een hele morgen defect. Wel goed gegeten op de piste. Erg druk in de week van Nieuwjaar.

4.3

03-01-2015
Skigebied: 2 Après-ski: 6 Restaurants: 5

2 woorden: te mijden! Tenminste als je gaat voor de wintersport zelf. Onbetrouwbare infrastructuur zonder meer. Dagelijks langdurige pannes (meerdere uren) waardoor het altijd afwachten is of je die dag nog voor de middag op de berg geraakt. Busvervoer, liften en uren van de skilessen zijn niet op mekaar afgestemd. De kinderen op tijd in de les krijgen is ons haast geen enkele dag gelukt. Bovendien worden de skigroepen dagelijks aangepast, waardoor iedere dag opnieuw een eerste dag is. Van indeling volgens skiniveau is eigenlijk geen sprake. Voor onze kinderen was dit qua les eigenlijk een verloren jaar. Leuk dorp, dat wel, fijne après ski en shopping mogelijkheden, maar daar gingen wij niet voor.
Eerste en meteen laatste keer dat we naar Crans Montana zijn geweest.

7.3

28-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Al jaar en dag vaste klant voor dit skigebied. Je moet hier wel niet zijn voor de après-ski. Wel voor de backcountry-afdalingen...

8.3

26-12-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Heb je een dikke portemonnee en houd je van bontjassen dan is Crans je plek, in Montana of Aminona kom je in hetzelfde skigebied, maar zijn de faciliteiten iets minder duur. De zuidhellingen hebben een prachtig microklimaat met veel zon en fantastische sneeuw: een echte aanrader!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord