Reviews Nendaz (1252m - 2700m)

Schrijf review

7.0

19-01-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Dure skipas. Topsneeuw gehad. Mooie pistes tussen bomen. Mooie buitenpiste mogelijkheden. Liften kunnen vernieuwing gebruiken. Geen aanrader voor beginners. Om van Verbier naar Nendaz te gaan moet je 2x lift naar beneden nemen ofwel gemarkeerde buitenpiste nemen ( leuk voor ervaren skiërs ).

2.7

19-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Wat een oude bende en achterhaald gebied. Sorry. Helemaal niks

6.0

02-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Nendaz is inderdaad een mooi gebied qua natuur maar qua skiliften beperkt. Veel sleep liften of verouderde (sta) cabineliften. De enige doorgang naar het zeer uitgebreide 4vallees gebied kan alleen via een 1-persoons sleeplift waar vaak (te) lange rijen staan. Terug kan alleen via een zwarte piste.
Wij hebben er ons met de hele groep over verbaasd. De meeste ervaren maar met 1 beginner erbij in de groep heb je een probleem. Je kan natuurlijk de bus nemen maar ja...! Wil je dat?
Geen aanrader voor beginners dus. Wij hebben het idee dat t.o.v Oostenrijk er veel minder hard gewerkt wordt om de pistes te onderhouden. Het lijkt een beetje vergane glorie te worden.
Het enige voordeel ervan is dat het ondanks voorjaars vakantie helemaal niet druk is.
Ben je eenmaal in Siviez dan is het werkelijk een top gebied. De route naar de Mont fort is adembenemend.
Commune de Nendaz; een lift van Tracouet naar Plan du Fou zou een uitkomst zijn.

3.7

28-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 2

Gebied erg mooi maar liften een drama Lijkt op Oostenrijk 30 jaar geleden Prijs skipas niet normaal duur Volgend jaar weer met piepende banden naar het Zillertal

7.0

27-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Mooi gebied, bijna altijd mooi weer en combi met Verbier is top!

5.0

23-02-2018
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 5

In 2000 ook in dit gebied geweest; sindsdien is er maar weinig gemoderniseerd. Destijd waren de verbindingsliften al een schande;nu kan ik er alleen nog maar om lachen, maar niet om de pas-prijs; wat een slechte prijs/kwaliteit verhouding. Schotelliftjes met lange wachtrijen in het gehele gebied kan je ze nog in ruime mate tegenkomen. De stoeltjes liften zijn niet uitgerust met kappen. De franse sfeer heeft wel wat en natuurlijk de natuur blijft schitterend. Siviez is overigens wel verbeterd.

5.0

10-03-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 4

Beperkt ski-gebied, met héél oude liften en slechte verbindingen naar 4-vallées. Jammer van de zeer dure prijzen in de restaurants op de piste. Voor après-ski kan je er wel terecht, maar de sfeer blijft toch nog leuker in Oostenrijk!

4.7

15-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 3

Mooi ski-gebied maar wat een slechte kwaliteit aan accommodaties. Rond uit beschamend. De skiliften zijn echt veroudert, veel sleepliften ook. Skipistes zijn slecht aangegeven en ook niet super goed geprepareerd. De sfeer en de kwaliteit in de restaurants is beroerd, we hebben er niets anders durven eten als een gebakje. Goedkoop is het hier ook niet. De Zwitsers snappen er echt niets van. O jee, hoe moet dit nog ooit goed komen.

8.0

26-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Heel mooi skigebied wij gaan hier al jaren naartoe. Ondanks er weinig sneeuw ligt. Daarom ook een aanrader om er vooral in de krokusvakantie er naar toe te gaan. En in de kerst naar een ander skigebied te gaan.

8.0

15-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk lang weekend in Les 4 Vallees! Beste sneeuw/weer omstandigheden in 10 jaar volgens de locals. Er waren weinig mensen op de piste die in top conditie was. En als plus lekker naar de spa na een dag hard skiën. Kan niet wachten om weer te gaan.

7.7

26-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Er is geen uitgebreide apres ski. De aanwezige cafés voldoen. Het biercafe in het dorp was relaxed met een prettige bediening. De pistes worden netjes geprepareerd. De aansluiting met de rest van het gebied laat wat te wensen over

10.0

24-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Toprestaurants topskigebied gewoon fantastisch!!!

9.0

20-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

1 Woord. SUPER!!!

7.0

11-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Het skigebied zelf is schitterend, alleen door de ouderwetse infrastructuur (erg veel sleepliften en weinig stoeltjesliften of gondels en wat er is redelijk gedateerd) voor mij niet voor herhaling vatbaar

7.7

24-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Als de verbinding met siviez open is --> paradijs

7.3

04-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk gebied. Eten en drinken duur door de dure frank. Verbinding tussen Nendaz en de rest is idd zeeeeeeer achterhaald en vaak dicht. Onbegrijpelijk en ook heel slecht als je kijkt naar wat je moet betalen voor de pas. Ben er in 2009 geweest en in 2015 weer en er was niks veranderd met de verbinding. Ongekend! Maar wel prima vakanties gehad!

7.7

20-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Duur! Door het loslaten van de CHF t.o.v. EUR. Eigenlijk niet meer te betalen. Dag skipas hele gebied CHF 79,00! Ca. EUR.72,- verbinding Nendaz/Sieviez vaak gesloten. Ook terugweg alleen maar voor zeer goede skiërs.

Restaurants op piste onwijs duur! 4 personen lunch CHF 155,- als gemiddelde. (EUR 140,-). Hebben wij het over cola en een crocque. (Pannetje met boterham met ham en daaroverheen gesmolten kaas)

Prachtig uitgestrekt gebied. Veel scandinaviers en Russen.

Wel super apresski naast de gondel. Gerund door Nederlanders. Daarbij ook perfect restaurant met zeer goed eten.

De Spa is een aanrader!

7.0

12-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Ik kom al 35 jaar met veel plezier in dit skigebied. Gelukkig niet al te veel russen. .En de stijl van een frans talig Zwitsers skigebied: het heeft toch wel wat, en laat zich moeilijk in een rapportcijfer vatten.
Janny

5.0

26-02-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Dit jaar voor het eerst naar Zwitserland Haute Nendaz aangezien Oostenrijk geen bed meer over had in deze drukke voorjaarsweek en we met z'n zessen waren. Nou dit was ook gelijk laatste keer. De Zwitsers hier moeten maar eens kijken wat ze in het Ziller tal doen met de liftpassen verkoop. Wat een oude armoedige zooi.Er was nwe sneeuw gevallen maar de verbindings piste naar siviez was zo slecht. Verder al die 1 p trekliftjes met als dieptepunt de verbindingslift terug naar siviez een meters lange rij.
En dan heb ik het nog maar niet over de prijzen van de skipas en het eten en drinken. Een flesje cola 5.50 frank.

Heimwee naar het Ziller tas l/Konigsleiten.

5.0

26-02-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 5

De Zwitsers hebben het nog niet helemaal door. Investeren is noodzaak om te overleven. Zelden heb ik een gebied meegemaakt waar zulk aftands materiaal in gebruik was. Bizar lange rijen bij essentiële verbindings-liften. Geen stoeltjeslift of een gondel maar 1 persoons trekliftjes. Waar ze wel in uitblinken is voor deze attractie de absolute hoofdprijs vragen. Een beetje een Efteling mentaliteit zal ik het maar noemen. Volgend jaar met heel veel plezier weer naar Oostenrijk.

4.3

26-02-2015
Skigebied: 1 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Skigebied haute- nendaz is ronduit slecht. Dit vanwege de verbinding met de rest van het best wel prima quattrevallee skigebied. Een zeer ijzig smal pad brengt je naar een sleeplift uit het jaar nul. Waar al honderd anderen voor je op staan te wachten. Vandaar naar eengondel en dan gaat het wel. . De weg terug is ook niet zo best. Zeker niet voor minder goede skiers, of de gondel of een skiroute. Maar dan weer een ijzig slecht onderhouden piste om bij de traagste stoeltjeslift ter wereld uit te komen om zo terug te kunnen naar Nendaz. Zeer armoedig. Betaal je 320 sfr om 6 dagen te kunnen skiën, krijg zo'n slechte verbinding. Werkelijk schandalig.

7.3

01-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Voor boarders idd niet zo ideaal door de nogal vlakke verbindingen. In Siviez werd zetel vervangen door nieuwe gondel. Verbinding met Plan du Fou was idd niet open wgs sleeplift. Maar als trip naar Mt Fort en Mt Gelé open is bij mooi weer dan is het voor skiërs fantastisch !!! Zicht van Matterhorn over Mt Blanc tot Dent du Midi (Avoriaz). We waren er 3e week jan 2015 en logeerden in app Pracondu in Haute Nendaz en dat was top! Skipassen idd duur... Bart Van Parys - België

9.3

25-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Mooi gebied en helemaal niet zoveel sleepliften

5.3

04-01-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Volgens mij een ideaal SKIgebied voor mensen die graag grote tochten maken en veel kilometers willen afleggen. Maar voor mij als snowboarder zijn er veel betere oorden te vinden in Frankrijk en Oostenrijk.De skipassen zijn inderdaad te duur volgens de infrastructuur. Te veel sleepliften, slechte verbindingen. De sneeuwkanonnen draaien overuren op de dalafdaling, terwijl ze een cruciale verbindingsroute niet kunnen openhouden. Daarnaast zijn er kilometerslange smalle bergpassen die niet of nauwelijks bergaf gaan. Op de plaatsen waar wel meerdere pistes samenkomen zoals Thyon is het een wirwar van kruisingen van pistes met sleepliften e.d. Ook de babypidte in nendaz is moeilijk bereikbaar en je ben al een kwartier van de les kwijt met het afdalen van een voor kinderen zeer moeilijke trap. Daarnaast kwam nog eens het algemene gebrek aan sneeuw waardoor het snowpark nog niet aangelegd kon worden en er ook niets te zoeken was op de Free tracks, maar daar kan kan niemand iets aan doen, tenzij we het natuurlijk met z'n allen aanpakken. Maar dit brengt ons bijnemen heel ander onderwerp. 1 belangrijk pluspunt: zeer mooi appartement en leuk om te sleeën met de kleintjes. Kortom: leuke vakantie, maar voor de sport ga ik wel ergens anders heen.

6.7

02-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Ook in de sneeuw arme kerstweek geweest. De sneeuwkanonnen stonden aan wanneer het kon en de sneeuw tractors waren de hele nacht in de weer alles goed te krijgen. De kwaliteit van de pistes was voor de omstandigheden erg goed. De sleepliften zijn er wel een aantal maar niet lang of moeilijk. Prima gezellig ski gebied.

5.3

02-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Volledig akkoord met de vorige ervaring. Onbegrijpelijk het aantal sleepliften.

6.0

29-12-2014
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 7

In een sneeuwarme week (Kerst 2014) is mij het skigebied Nendaz & buren toch wel tegen gevallen.

Om te beginnen vind ik het onbegrijpelijk dat er belangrijke verbindingen en lange klimmen slechts voorzien zijn van sleepliften. Als een korte piste in een uithoek nog geen stoeltjeslift heeft begrijp ik dat. Maar in dit gebied is een sleeplift meer regel dan uitzondering. Bijvoorbeeld op de Tracouet; verbinding naar de gondel richting Plan du Fou, sleeplift, leuke blauw/rode afdaling (tot aan de dalafdaling), sleeplift. Tussen Siviez, Veysonnaz en Thyon, allemaal sleepliften. Sommige nog langer dan de gemiddelde gondel in de buurt van Trois Vallees. En dat terwijl de skipasprijzen niet onderdoen voor de met moderne liften uitgeruste gebieden in Oostenrijk en Frankrijk, in tegendeel.

Daarnaast kon ik er niet bij dat ze het niet voor elkaar kregen om afgelopen week de relatief hooggelegen verbinding over Plan du Fou open te krijgen, allen tussen 1700 en 2600 meter.

Ik vraag mij dus echt af wat ze wel met mijn skipasgeld gedaan hebben.

De huisvesting was overigens prima, de busverbinding naar Siviez ook en het gebied is gemakkelijk te bereiken. Daarnaast zijn de stukken op de Tracouet en bij Siviez prima voor beginnende wintersporters. Familie kan lekker plaatsnemen op de aanwezige terrassen en kinderen kunnen in de buurt oefenen.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord