Reviews Les Arcs (1800m - 3226m)

Schrijf review

6.7

13-01-2023
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Prima skigebied voor de hele familie. Voor beginners is het fijn dat ze zonder moeite toch Kris kras door het gebied kunnen skiën. Voor de ervaren skiër of de skiër die net iets meer uitdaging zoekt is het iets minder geschikt. De aansluiting met La Plagne is goed te doen. In La Plagne zelf heb je de blauwe brede pistes voor het oprapen. Rood met wat uitdaging opnieuw lastig te vinden. De liften in beide plaatsen zijn ‘ok’. Velen tergend langzaam met weinig comfort. Wat mij opviel waren de wachttijden. We zaten in een rustige week maar toch veel en lang wachten. De Arpette lift in La Plagne is ook de lift die je moet hebben om weer bij Les Arcs te komen, enorme drukte is het gevolg. Hier en daar mis je een snelle lift die je over de berg kan brengen om snel in/uit het gebied te komen. Al bij al, prima vakantie gehad, lekker kunnen skiën wel… maar door het gebrek aan uitdaging voor ons toch geen herhaling.

9.7

30-12-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Een geweldig skigebied met heel veel veilige off-piste mogelijkheden. Altijd goede sneeuw, zeker als je naar de gletcher van La Plagne gaat. Goed eten maar wel duur. En de après-ski is helemaal top in La Folie Douce, zonder de eeuwige zeur-hits die altijd in Oostenrijk worden gedraaid. Live artiesten en heerlijke house muziek en goede dansers en danseressen. Geweldige sfeer!

7.3

20-12-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij zijn de eerste week van februari 2021 naar Arc 1800 geweest. Ikzelf heb 20 jaar ervaring. Voor mijn nieuwe partner was het de eerste keer in de bergen. (Wel vooraf indoor geoefend) en ja, we hadden goed gekozen. De blauwe pistes zijn heel goed te doen voor beginners. Je kan het hele gebied rond met zeer weinig ervaring. Het gebied zelf en de omgeving is prachtig! Ook zijn er mooie rode afdalingen. Al denk ik dat je als eraren skiër vrij snel bent uitgeken. (Les trois Vallees meer geschikt voor ervaren skiërs) De liften zijn modern en snel. Op z'n Frans natuurlijk zonder al te veel luxe. Qua après ski zit je in arc 1800 goed! La Folie Douce heeft een leuk aanbod met dj en live acts. Wij hadden de uitgebreide skipas voor het hele Paradiski gebied. Bij sunweb was dit maar een hele kleine meerprijs. Vanuit Arc 1800 sta je snel bij de Vanoise express die je in No-time naar La Plagne brengt. Ook voor beginners met beperkte ervaring is dit zeker haalbaar. (Vroeg vertrekken is de boodschap) Nog een voordeel: als je de skipas van minstens 6 dagen Paradiski neemt, kan je de fast lane gebruiken bij veel liften. Al was dit bij ons nauwelijks nodig aangezien er amper wachttijden waren bij de lift. Let wel op dat je vanuit La Plagne optijd begint aan de terugweg naar Les Arcs. De wachttijden bij de Aperette lift kunnen wel flink oplopen. Deze lift heeft iedereen nodig om terug te gaan naar Les Arcs. Het dorpje Arc 1800 stelt niet heel veel voor. Om te shoppen hoef je zeker niet naar hier af te zakken. Wel hebben we ons geen enkele avond verveeld. Zo kan je naar het zwembad met wellnes van het dorp, is er een bowlingbaan met heel gezellige bar en kan je jezelf heerlijk uitleven op de sleebaan( alweer ook 1 ritje inbegrepen in de uitgebreide skipas) kortom: voor beginners een sterke aanrader. Tochten maken lukt heel goed met beginners. Voor de gevorderde skiër zou ik eerder Les trois vallees aanraden. En die uitgebreide skipas Paradiski is zeker de moeite waard!

9.0

18-12-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Alles is super in dit skiegebied👍👍👍✅👍👍👍👍👍👍

7.3

22-03-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Fantastisch skiën voor alle niveaus en prachtige uitzichten (Mont Blanc). Ik hou van skiën en de natuur en geef niets om afterski, dus kan deze locatie absoluut aanbevelen aan gelijkgestemde mensen.

7.3

17-01-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Een heerlijk skigebied. Wij komen hier al jaren. Laatste keer was begin 2020 wegens Covid. Ondertussen is er hard gewerkt. Pistes zijn verbeterd en er is zelfs een splinternieuwe lift (Vallandry voor de kenners) en er zijn verschillende restaurants bijgekomen. Het is een gebied waar voor elk wat wils is: van beginners tot zeer gevorderden. Dus niet twijfelen: reserveren. :-)

7.7

12-01-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijk gebied wij zitten in arc 2000

8.0

09-01-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

We hebben het heerlijk gehad in arc 1800, gebied is prima verzorgd, er zijn zo veel pistes dat er altijd wel een keuze is , we hadden een premium pas dat is in les arc zeker een aanrader, daar zijn veel liften waar je een premium lane hebt. In la plagne heb je daar minder profijt van. In Arc 1800 zijn een aantal prima restaurants, Benji is zeker een aanrader ook op de pistes restaurants genoeg en prima prijzen.

7.7

10-04-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wij zaten in les Arc 1950. Echt een leuk dorpje, goed eten en goeie aansluiting op de pistes. Wij waren er vanaf 6 maart dit jaar. Laatste week dat het gebied open was. Het gebied is vrij makkelijk. Ideaal voor beginners.

7.0

17-02-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 1 Restaurants: 10

beste skigebied ooit! de après ski is niet al te best maar als je wilt skien dan moet je hieer heen gaan

6.0

17-01-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Mooi en groot ski gebied, mooie en brede pistes en ondanks dat je hier leest dat het hier moeilijk te navigeren is op de pisten is dat echt niet zo! Plus een aantal liften zijn wel gedateerd, niet zeuren ze brengen je naar boven.
In het dorpje les arce 1950 vind ik het personeel hier erg vriendelijk, bij de bakkertjes, in de winkels (uitzonderingen de supermarkt) en de receptie van ons appartement. Daarentegen op de pisten, die Fransen wat een nare mensen zijn dat en dan is dat zacht uitgedrukt. Maarja, dat weten we van dit land.
Voor après-ski, moet je hier niet zijn ga maar lekker naar Oostenrijk.

8.3

04-04-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Les Arcs-La Plagne is voor de echte skier/snowboarder een geweldig gebied. Je hebt zeer hoge toppen met afdalingen van 3200 naar 1200 meter in Les Arcs en van 3200 naar 1350 meter in La Plagne. Maar ook voor de beginnende skier kun je uitstekend terecht. Al snel kun je met een hele groep van beginnen-gevorderd tot expert samen tochten maken die voor iedereen erg mooi zijn.
Ook op de pistes vooral in La Plagne-Vanoice Montalbert zijn talloze gezellige restaurant waar je goed kunt eten.
Apres ski zoals in Oostenrijk heb je er niet, maar hossen met de skischoenen op de bar moet ook wel je ding zijn. Je kunt wel bij erg leuke lounge bars op de piste zowel in Plagne (bijvoorbeeld bij Bellecote) of in Les Arcs (bij de Arpette lift) super gezellig borrelen totdst de zon letterlijk onder gaat.
De liften gaan van 09.00 uur tot 17.15 uur wat betekent dat je om 17.30 nog helemaal boven staat en naar beneden kunt skien. Dus lange skidagen hebben we gemaakt met 90 km daadwerkelijke piste kilometers.

Kortom wij vinden dit gebied genaamd Paradiski waarbij je van Les Arcs naar La Plagne kunt skien een echt topgebied.
Dit jaar zijn we er 2 keer geweest en volgend jaar weer.

6.3

18-03-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 1 Restaurants: 9

Een mooi gebied met verschillende en uitdagende pistes. Ze zijn breed en er zijn mooie afdelingen te vinden. Sommige pistes mogen wel wat beter onderhouden worden. Er zijn mooie en restaurantjes met goede bediening en heerlijke gerechten. De “vreetschuren” (zelfbedieningsrestaurants) zijn in verhouding wat duur, maar zoek dan ook een leuk authentiek restaurantje op met bediening. Voor 5 euro meer heb je een heerlijke lunch. Ik heb me wel geïrriteerd aan de Fransen op de piste, vooral het oudere volk dat zich gedraagt als koning/koningin op de piste. Afsnijden op de pistes (en gewoon doorgaan), roken in de liften, afsnijden als je uit de lift stapt en geen kik geven als jij op de grond ligt. Echt vreselijk asociaal volk. De jeugd is daarentegen wel vriendelijk! Apres ski is is er niet. Er wordt wel overal geadverteerd dat je voor de apres ski in Les Arc 1800 moet zijn, maar daar is, buiten wat simpele barretjes, geen apres ski te vinden.

4.3

14-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Les Arcs is een mooi gebied maar vooral voor skiërs, voor mensen die snowboarden zijn er toch wel een hoop vlakke stukken. Verder zijn de pistes slecht aangegeven en is het de eerste dagen vooral een zoektocht! Qua apres-ski is er niks te beleven en de restaurantjes zijn duur en druk. Personeel praat geen Engels en kijkt je weg als je klaar bent. Eerste keer maar nooit meer Les Arcs

5.7

13-03-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 2 Restaurants: 5

Super skigebied! Hele mooie, goede en vooral brede pistes maar helaas weinig tot geen apré ski!

8.0

03-03-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prachtig skigebied met uitdagende zwarte (natur) pistes. Mooie combi met La Plagne. Sommige liften wat gedateerd maar door goede keuze kun je razendsnel het hele gebied doorkruisen. Goede restaurants op de piste, prijzig zoals in alle topgebieden van Europa. Apres-“ski: terras of cafeetje eind van de middag maar (gelukkig?) geen Oostenrijkse adres-ski. Kortom: aanrader!!!!

2.3

10-02-2019
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Liftjes gaan gemiddeld om 9:30 pas open, sommige 10:00 maar sluiten wel al om 16:00...

3.3

10-02-2019
Skigebied: 4 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Er is een gezegde: “Frankrijk, een prachtig land - jammer dat er Fransen wonen”. Helaas moet ik het hiermee eens zijn. Het blijft een apart slag volk. Ze spreken geen Engels, zijn nog ongeorganiseerder dan Italianen en geven niets om service. Helaas is dit ook te merken in Les Arcs / Paradiski. Onaardige mensen, de route naar en van het gebied zijn bizar en vol met uren van files, in het gebied zijn slecht aangegeven pistes, geen Engels sprekende mensen bij de liftjes en zelden bij restaurants. Het gebied zelf is fijn als je eraan gewend bent, maar dat duurt een dag of 4 want de bordjes komen niet overeen met de pistekaarten en de liften zijn uit 1925 zo oud (en gevaarlijk vaak). Daarnaast is bet verschrikkelijk duur. Een lunch met 4 man kost je gemiddeld 100 euro en dan mag je binnen 20 min weer weggekeken worden. Ik raad het af hierheen te gaan.

6.3

23-01-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 1 Restaurants: 8

Voor apres ski moet je hier niet zijn. Wel voor de fantastische pistes. Aantal stoeltjes liften zijn misschien wat verouderd maar jaarlijks knappen ze er een aantal op. Prima gebied voor het hele gezin.

6.7

22-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Verouderde stoeltjesliften, erg gedateerd, met kou/wind/sneeuw erg onaangenaam! Skigebied fantastisch! Op de piste eten/drinken behoorlijk prijzig!

9.7

15-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Goede ski pistes lekker eten baggere liften

6.0

06-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Groot gebied met schitterende pistes en uitzichten. Wel veel drukte en een massaal gevoel door de Franse toeristen dorpen. Het is zoeken naar een tentje met een redelijke prijs kwaliteit verhouding de prijs is overal hoog maar de kwaliteit en service verschillen enorm. Onderaan de piste bij arc 1600 is een goeie tent. In het dorp Bourg saint Marie moet je raclette of fondue bij “la refuge 810m” apre ski kun je beter in je appartement doen

3.7

05-12-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 3

Skigebied is super, maar oh oh oh wat zijn de liften gedateerd, vaak geen overkappingen, terwijl je gezien de hoogte vaak te maken hebt met wind en de liften zijn erg traag/afschuwelijk!!! Er zijn overigens wel enkele liften die vernieuwd zijn, maar dan praten wij over 5% van het geheel. Verder prima gebied qua barretjes valt het erg tegen maar je moet het ook niet met Oostenrijk gaan vergelijken. Ben hier al 5 keer geweest.

7.3

04-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Eind januari 2018 zijn we een week in Arcs 2000 geweest. We troffen het met fantastische condities. Voor onze groep (fanatieke, (ver)gevorderde skiërs) vind ik dit een topgebied, misschien wel het beste dat ik ken. Samengevat in plus- en minpunten:
+ Veel lange en brede afdalingen.
+ Veel variatiemogelijkheden: veel afdalingen hebben zijtakken naar links of rechts van verschillende niveaus, dus je kunt elke keer een nieuwe variant kiezen. Ook veel "doorsteekjes" van de ene naar de andere piste.
+ Grote hoogteverschillen: veel pistes beginnen ruim boven de boomgrens en eindigen er ruim onder. Bij goede condities zijn de afdalingen naar 1600 m en 1200 m erg mooi, bij minder goede condities zijn er genoeg mogelijkheden boven de 2000 m.
+ Veel uitdagende afdalingen (o.a. veel ongeprepareerde zwarte en rode pistes).
+ Makkelijk navigeren en door de indeling van het skigebied reis/ski je relatief snel van a naar b.
+ Prima liften (meestal moderne stoeltjesliften, een aantal wat tragere). Wij waren er buiten de schoolvakanties en meestal hoefden we niet/nauwelijks te wachten.
+ Ruim voldoende restaurantaanbod op de piste. Zowel buffet als à la carte.
- Een minpunt: voor après-ski moet je hier niet zijn. Er zijn langs de pistes van Arcs 2000 enkele barretjes, maar die sluiten (volgens mij) tegelijk met de liften. In het dorp zelf hebben wij 1 barretjes ontdekt dat de moeite waard is na het skiën en ook 's avonds leuk was.

Jeroen.

4.3

02-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 1 Restaurants: 2

Heel veel sneeuw gevallen. Het is fantastisch om hier te skiën op dit moment. Zelden deze sneeuw condities op wintersport gehad.

9.7

15-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Beste skigebied ooit na 1 keer er te zijn geweest al 12 jaar niet meer weg te krijgen

2.3

08-03-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 1 Restaurants: 2

Een vrij aardig skigebied, echter is het beleid rondom het sluiten van liften bijzonder conservatief. In de keren dat we er geweest zijn is nooit het volle gebied open geweest. Dit maakt het in potentie grote en hoge gebied compact, waardoor veel te druk. Naast skiieen is er weinig te beleven.

7.7

01-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi skigebied! Alleen de restaurants op de top zijn erg duur vergeleken met Avoriaz.

8.0

24-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Les Arcs 1950, gezellig plaatsje !

7.0

16-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Zalige pistes. Goed geprepareerd. Super gebied. Elk jaar opnieuw worden een aantal
zaken vernieuwd. We komen hier al 6 jaar en we komen zeker terug.

5.7

05-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 8

Super skigebied. Pistes worden in Les Arcs super onderhouden. Ook nu het de afgelopen dagen minder was werd er hard gewerkt en met goed resultaat. Nu verse laag sneeuw HEERLIJK! La Plagne lagen de pistes er slechter bi. Gebied Les Arcs is echt een aanrader. Kom zeker weer terug, wil het graag ervaren met alle pistes open.

7.7

03-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Super gewoon!

8.3

02-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk gebied. Sneeuwzeker!

7.3

01-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Wat een prachtige gebied net een weekje geweest

8.3

28-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Beste skigebied waar ik geweest ben! Veel km doen en zeer sneeuwzeker. Ook zeer rustig! Weinig/ geen après ski!

10.0

27-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste skigebied ever! Altijd sneeuw genoeg! Kilometers maken enz Tot volgend jaar!

8.0

17-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Net terug van een weekje boarden in Les Arcs, verbleven in Arc 1800. In 1 woord geweldig! (Bijna) Iedere dag verse sneeuw en af en toe wat zon. Ondanks de eerste dagen een verhoogd lawine gevaar en boven harde winden, hebben de mensen hier perfecte pistes weten te prepareren. Ook die eerste dagen waarin slechts de helft van de pistes waren geopend (vanwege bovengenoemd gevaar) waren de omstandigheden perfect en was er echt nog ruim voldoende open. Rustige brede pistes, geen wachttijden bij de liften, veel en gevarieerde (dus ook toegankelijk voor je eerste stapjes) off-piste mogelijkheden, leuke restaurantjes. Voor ieder wat wils. Apres-ski doen wij niet, maar te oordelen aan de vele dronken Engelsen is die prima ;). Dat laatste is helaas wel het enige nadeel aan het gebied. Luide en dronken Engelsen. Desondanks een top week gehad!

7.0

01-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

We verbleven een week in Bourg Saint Maurice en namen dagelijks de funiculair naar Les Arcs. Persoonlijk vind ik dat de pistes onder 2000m, bij afdaling naar 1800m en lager, super ijzig liggen, vol stenen en grasplukken. Bepaalde pistes zijn, onverantwoord, open voor publiek. Ik begrijp dat ze het minimum moeten kunnen aanbieden maar ten koste van de veiligheid en eigen skimateriaal van de bezoekers is dit echt niet oké. Toch, alle respect voor het vele werk die ze opbrengen om de pistes te prepareren met deze condities.

8.7

27-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Net een heerlijke zonweek gehad in Les Arcs. We zaten in Arc 1800..

Af en toe wat ijzige stukken maar het wordt heel goed bijgehouden.

Topgebied. Afdalingen tot 1600 prima.

7.7

28-11-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Jaarlijks sinds 1996 skiën in Les ARCS. We blijven ervan houden en het wordt steeds beter en groter. Grote variatie met skiën in de bissen, in de natuur of op grote hoogte. Zowel voor ervaren als beginnend skiër.

9.0

19-04-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super gebied!! Zeer sneeuwzeker (ook Pasen)! Zeker een aanrader!!

8.3

16-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Zeer uitgebreid gebied. Sneeuwzeker door de hoogte. Mooie brede pistes, tussen bergflanken in gelegen rond arc 2000 of lekker zwieren tussen de bomen (voor bijvoorbeeld een beter zicht) richting Vallandry. Door de grote variatie is er altijd wel een plek waar je goed kan skiën. Buiten de pistes ook genoeg te beleven zonder dat het onveilig wordt. Pistes zijn altijd in de nabijheid.
Dusdanig groot dat het nooit ergens druk is. Althans niet dat ik meegemaakt heb. Maar ga meestal niet in de vakantieperiode. Tip is Bulle Cafe vlakbij de lift Arcebulle, een soort tent, klein van binnen en buiten is het terras direct in de sneeuw, op de zon, maar met ongelooflijke grote en lekkere pizza's voor niet al te gekke prijzen

5.7

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 7

Mooi gebied, echter trage liften en erg druk. Wel mooie combi les arcs - la plagne

8.0

31-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij komen al jaren in Les Arcs en vinden het skigebied nog steeds super!

8.3

25-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Top gebied! Voor elk wat wils en zeer sneeuwzeker!

8.0

18-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Super gebied! Zeer gevarieerd; voor ieder wat wils.

7.7

14-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Prachtig uitgestrekt gebied, veel verschillende activiteiten rondom het skien/boarden!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord