Reviews Willingen (584m - 800m)

Schrijf review

10.0

07-06-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Willingen is een gezellig en sfeervol dorp met een gezellige winkelstraat met verschillende winkeltjes zoals meerdere konditerei en veel shop gelegenheden. Ook vind je in Willingen een groot subtropisch zwembad met maar liefst 3 grote glijbanen. Ook vind je in Willingen een ijsbaan , een klimhal en je kan er boogschieten of kijken hoe glasblaasers hun werk doen. Het skigebied zelf is zeer divers. Je hebt makkelijke afdalingen maar ook moeilijke en middelmatige het is dus een geeschikt gebied voor skiers. Zelf kwamen we in een winter waar het maar liefst 8 graden boven nul was en een keer zelfs 12 graden. De pistes lagen ervoor alsnog prima bij maar van de piste vond je gras. Dit was een extreme winter maar het is wel goed van Willingen dat Willingen toch nog bijna alle pistes open had laten kunnen gaan echt fantastisch. je hebt er een gondel en een supersnelle stoeltjeslift waar 8 personen in passen en een waar 6 in passen voor de rest zijn het makkelijke sleepliften. conclusie : prachtig skigebied

7.3

24-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Willingen is ook leuk in het voorjaar zomer of herfst! Het prachtige wandelgebied en route “rotharsteig” ligt er, daar kan je eindeloos wandelen. En ook de Bob baan en vele buitensporten is leuk voor de kinderen. Wordt veel georganiseerd rond de grote vakanties!

2.7

06-03-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Vandaag geweest, maar er is teveel weggesmolten. En ook niet meer bijgespoten. Hele stukken piste zijn halverwege gewoon weer groen aan het worden. Ook de verbindingen tussen de pistes zijn niet te doen met die borstelbaan. Ik kom pas weer terug als het weer flink en een paar dagen gesneeuwd heeft en ze alles weer fatsoenlijk prepareren.

8.0

02-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Vorig jaar naar Spyndleruv Mlyn geweest maar nu voor de 3de keer naar Willingen omdat onze jongste van 4 voor het eerst meeging. De goede skischolen en de nieuwe piste en lift gaven de doorslag.
De nieuwe piste is best lang en je kan er snoeihard carven als je dat wil. Dan voel je je bovenbenen echt wel, dus lang genoeg. Voor een midweek skiën met kinderen is gebied groot genoeg. Langer kan ook maar dan zou ik een dagje gaan zwemmen tussendoor en een dag naar Winterberg. Hoewel er de afgelopen vier jaar elke keer weer voldoende sneeuw lag heb ik er elk jaar toch altijd een beetje stress van of er wel genoeg ligt. Dit jaar zaten we in Stern hotel. Dan kan je naar piste lopen wat wel een voordeel is met jonge kinderen. We hadden de familiekamer, was erg comfortabel. Nog even over papsneeuw. Ik ben er achter gekomen dat het een beetje een mentaal dingetje is. Het voelt anders maar als je gewoon zeker skied dan heb je eigenlijk nergens last van. En als je valt dan val je zachtjes : )

8.0

24-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heel fijn gebied om te beginnen met skiën. Het was warm, dus de sneeuw in de middag wat papperig, maar goed kunnen skiën. Les bij wiwa, echt héél fijn (zowel volwassenen als kinderen). Leraren erg goed en overal vriendelijk personeel (restaurant, liften). Voor herhaling vatbaar.

8.0

24-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

De K1 is echt een aanwinst hier, we hebben heerlijk geskied vooral op de pistes van de Ettelsberg. Vervanging enn verlenging van de Sonnelift en Wildieblift, zou echt het gebied af maken. Hoop dat dat de komende jaren gebeurt, want Winterberg is niet te skiën meer vanwege de drukte en de onervaren wintersporters.

6.7

21-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Overzichtelijk,goed voor beginners en kinderen.wel jammer dat het papsneeuw is.te hoge temperatuur.

8.0

20-02-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Prima skigebied voor beginners. Geen lange rijen voor de lift, lange pistes, leuke winkels.

10.0

15-02-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Eindelijk eens een gebied waar je met de snowscoot op de piste mag

8.3

13-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Lekker geskied vandaag. Pistes prima in orde. Niet hoeven wachten bij de liften. Stoeltjesliften zijn erg fijn. Nieuwe restaurant helemaal aan de rechterkant (Einkehrschwung) is ook top. Zelfbediening werkt lekker snel. Schnitzel mit pommes voor 5,- was ook redelijk goed te eten. Kortom, hartstikke leuk voor een dagje skiën.

8.3

12-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima gebied voor een paar dagen, kinderen kunnen er prima leren skiën.
Voor gevorderden is er niet veel te beleven. Eén of twee dagen omdat het lekker dichtbij is, maar zeker niet langer.
Ik vind het gebied wel veel leuker dan Winterberg.

8.0

09-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Weer lekker kunnen skiën vandaag jammer dat het laatste uur de K1 een KO was geworden.laten we hopen dat het probleem morgen is opgelost.

7.3

03-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi gebied. K1 lift fijn. Door de week fijnste periode om te gaan.
Aanduiding op piste waar naar toe misschie nog verbeteren.
Al met al top weekend gehad.

9.0

30-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Willingen is door de K1 lift in één keer een volwassen skigebied geworden. Nu waren de afdalingen al veelal dubbel zo lang als in Winterberg, deze lift heeft de verbindingen zo goed als naadloos gemaakt, wachttijden zijn met uitzondering van de allerdrukste weekeinden niet bestaand. Voeg daarbij het prettige prijsniveau, de uitstekende catering, gezellige apres ski, goede hotels, en we hebben een geweldige bestemming! shshshsh niet verder vertellen!

9.0

29-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

gisteravond weer heerlijk gegeten, voor mooie prijzen in een sneeuwrijk landschap. super op 3uur van Utrecht

7.0

18-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Altijd genieten hier!!!❄️⛷

8.0

15-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Dit jaar 3 dagen naar Willingen geweest, een heerlijk gebied om een paar dagen te skiën maar na 3 dagen heb je het wel gezien. Je kan mooi van piste naar piste skiën (een klein stukje lopen soms), vooral de bospaadjes vind ik erg leuk. Vis-à-vis is een super lekker en leuk restaurant, helaas vaak erg druk...

8.7

27-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Blijft heerlijk skigebied. Wel jammer dat de grote stroom toeristen als vanzelfsprekend is geworden. Gevolg is geregeld een ronduit onbeschofte behandeling bij de liften en in de diverse restaurants. Lijkt erop dat het succes van dit skigebied ertoe heeft geleid, dat men toeristen eerder ziet als last , dan de reden van hun inkomen. Kan zijn dat dit in anders skigebieden inmiddels ook het geval is, maar het viel ons dit jaar wel erg op.

8.7

27-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 10

3 dagen geweest en top piste niet druk deze dagen. Alleen zaterdag was drukker. Het was waterkoud dus goed inpakken 4 lagen is niet overbodig

7.7

25-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Nu weer een paar dagen in Willingen. Op zich lekker skiën, maar wel heel druk deze week. Middag beter dan de ochtend. Prachtig weer, zon en koud. Prachtige condities dus. Prima hier voor een paar dagen, icm avondskien in winterberg.

7.7

24-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Net terug van 3 dagen willingen mooi skigebied voor een paar dagen vaker hier met mijn gezin geweest de prijzen stijgen ook mee sommige restaurants te duur voor de kwaliteit van het eten maar voor de rest is het oke

8.3

15-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Net terug. Top weer gehad. Prima skigebied. Aansluitingen van de liften op elkaar kan beter. Te veel sleepliftjes. Maar daar wordt aan gewerkt begreep ik.

10.0

09-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heerlijk half daggie gehad....morgen weer

9.3

04-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

gezellig gastvrij dorp
pistes liggen vlak bij elkaar. Overzichtelijker dan Winterberg.
Vele leuke restaurants. H+ hotel Willingen is TOP.

10.0

30-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Het is een super ski gebied met goeie restaurants en hele mooie pistes en goed kwaliteit sneeuw

10.0

25-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Dit is het beste gebied voor in de zomer als de winter we komen. Hier jaarlijks zeven keer het is echt een mooi gebied

8.7

11-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Willingen is super gezellig en heeft veel uitgaans mogelijkheden zomer en winter.
Skieen kan je goed met moderne liften. Snow and Sunpark heeft een goede skischool en een ski-snowboard verhuur met nieuw materiaal een echte aanrader.

7.0

29-12-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Zo het is nu 29 december en het is gedaan met de sneeuw, de gondel is open maar de piste niet, alle sneeuw is weggewaaid. Er zijn liften open, maar de verbindingen niet of nauwelijks. Alternatief s Winterberg, daar is veel meer open, maar overvol. Was wel gezellig in het dorp!

7.0

28-12-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Met kerst drie nachten in Willingen verbleven. Prima skiën voor een plaats zo dicht bij Nederland. Helaas was de temperatuur te hoog en was er niet veel over van de vele sneeuw die was gevallen. Maar toch prima kunnen skiën. De afdaling bij de sleeplift met onderaan restaurant Vis a Vis was het beste. Kinderen hebben zich heel goed vermaakt en wij ook. Ook in het zwembad naast het Sternhotel. Heerlijk!

8.0

18-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk gebied voor een paar dagen of zelfs een dagje te skien vanuit Nederland. Liefst doordeweeks want dan is het heerlijk rustig.

7.7

13-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Wij zijn er nu 2 keer een midweek geweest. Normaal gaan we naar Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechie. Twee jaar terug voor het eerst naar Willingen. Dit jaar opnieuw, waarvan één dag ook naar Winterberg. Is een half uur rijden en kan je met je ski pas ook terecht. Het is echt hartstikke leuk skien. Je kan het niet vgl met de Alpen maar als je met een 5 jarig kind gaat is het top. Ten opzichte van winterberg meer een Alpen gevoel bij Willingen door het uitzicht vanaf de Elltelsberg en door de Gondellift. Afdalingen ook langer en het is minder druk dan Winterberg. De pistes waren rond de voorjaarsvakantie altijd prima en rond de 40 cm. Er om heen niet altijd wit. Het weer is wat te grillig daarvoor.

7.7

05-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied voor de beginner en kinderen. Mooi zwembad. Skischool Upland bij de dorfwiese is een aanrader.

8.0

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij hebben een heerlijke week gehad konden toch redelijk goed skiën

8.0

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

willingen is veel beter dan winterberg het is er veel rustiger en er is ook een fijn zwembad met glijbannen en verschillende sauna's

7.7

03-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Leuk gebied als je een dagje wilt skiën.

8.3

01-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Na het lezen van een aantal reviews ook mijn mening even, het skigebied is voor sauerland maatstaven prima. Het is geen Oostenrijk of Frankrijk. Daarnaast zit er maar een loopje tussen de pistes en die is volgend jaar ook verledentijd. Heerlijk om even wat anders te doen en dat op maar een paar uurtjes rijden. Absoluut aanrader.

8.0

01-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Opnieuw een heerlijke voorjaarsvakantie met de kinderen in Willingen. Blijft een aanrader voor een ieder die sneeuw plezier dicht bij huis zoekt.

7.7

28-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk gebied voor gezin met jongere kinderen. Gemoedelijk. Condities nu redelijk. Bijna alles nog open. Soms wat papperig en ijzig.

10.0

24-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Je hebt helemaal gelijk gast 9464, het is er gewoon SUPER

9.0

23-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Superleuk adres voor een ski-trip dichtbij huis met het gezin. De skiverhuur bij Ritzhagen is prima voor elkaar. Leuke pistes, verschillende liften en lekker wat eten en drinken bij de Sonnenlift.

10.0

19-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Gast 9449 moet voortaan ONS WILLINGEN maar links laten liggen met z'n stomme gezever

5.3

18-02-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 9 Restaurants: 3

Pistes zijn er kort en sneeuw is niet altijd goed. Niet echt goed restaurants maar te doen. Genoeg Apres-sk's

7.7

16-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Top ik kom er al 10 jaar en het blijft nooit vervelen!

7.7

15-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Zondag 12-2 geweest. Heerlijk dagje geskied. Een stuk rustiger dan Winterberg. Alleen jammer dat je bijna nergens kunt pinnen.

7.3

25-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Afgelopen weekeinde (20-01 - 22-01) wezen Langlaufen in Willingen. Na de drukte bij de pas-verkoop redelijk vlot in de gondel naar boven.
Weergaloos mooie loipes en GEEN DRUKTE in de bossen. Uitermate vriendelijke en behulpzame mede-langlaufers om een berghut te vinden voor koffie. Het restaurant bij de uitkijktoren was extreem druk en niet meer te bereiken om wat te drinken.
Terug in het dal weer drukte, maar dat was prima te doen. 500 meter lopen en je bent uit de drukte en kunt prima eten.

8.0

22-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Het is maar dat jullie het weten, volgende week is het nog veel drukker in verband met de ski spring wedstrijd . Wij zijn er ⛷??Wir Leben Winter

8.7

22-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Willingen is altijd erg leuk voor een paar dagen of zelfs een week. Alleen na een dag of twee heb je het ski gebied wel gezien maar kan je ook eens een dagje naar Schwalefeld en naar Winterberg. De pistekaart op deze app is niet geheel actueel, ze hebben sinds vorig jaar ook een meerpersoons stoeltjeslift bij het Ritzhagen gedeelte van Willingen: ideaal voor beginners!

5.7

22-01-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Wat een verschrikking. 1.5 uur wachten op skipas verkoop. Slecht georganiseerde rijen indeling. Zeer lange rijen bij skiliften. Skipiste 's sluiten niet op elkaar aan. Elke keer skies uit om over te steken naar nieuwe berg. 1 keer nooit meer. Winterberg is ook druk maar de kaartverkoop is veel sneller en skipiste 's sluiten op elkaar aan.

8.3

09-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Erg leuk skigebied!

5.3

08-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 8

Sneeuw in goede conditie. Jammer van de mist. Zondag rustiger dan de zaterdag, was prima te doen. Twee dagen heerlijk kunnen skiën.

8.3

08-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Meer dan verwacht, goede pistes met uitdagende afdalingen, we hebben geluk gehad met de sneeuw waardoor we een ultieme warming up voor onze "gewone" wintersport meemaakten en tot de conclusie kwamen dat er ook in het sauerland goed geskied kan worden! Ook de restaurants en sfeer totaal is erg positief!

7.0

08-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk om een paar uurtjes proef te draaien voor de echte wintersport. Wij waren er vandaag om half negen en konden tot half elf prima skiën. Daarna steeds drukker met vooral beginners die om de paar meter vallen, oppassen geblazen dus! Begin van de middag zijn we weer gegaan aangezien de pistes ook slechter werden.

7.3

07-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk 2 dagen, vriendelijk personeel bij de liften , coulant ook; sneeuw was super!

8.7

07-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 8

We zijn voor het eerst in willingen geweest maar super mooi daar gezellig sfeer goede afdaling...gaan zeker nog eens terug?

8.0

06-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

We waren er weer. Minder druk als in Winterberg. Wat beperkter maar het is al 32 jaar ons favoriete plekje in het Sauerland.

8.3

05-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuk skigebied met één gondel, één stoeltje en diverse sleepliften. Leuke pistes, met voor Duitsland voldoende uitdaging. Volop leuke eetgelegenheden! Top en dichtbij!

7.0

02-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Voor als je niet wilt 30 min wilt wachten voor 300 meter afdaling zoals in W'berg en SnowWorld iets te klein dan is Willingen super om ff op te warmen voor de echte Wintersport!

8.0

12-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super leuk en lekker dichtbij

7.7

11-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Heel leuk voor de kids!

7.3

08-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Geweldige omgeving en veeeel gezelliger dan Winterberg

8.0

04-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Echt top rechter gebied. Lekker zonnetje, niet druk, heerlijke sneeuw!

7.7

03-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Geweldige midweek! Drukte valt, ondanks de vakantie erg mee..... Mooi weer en goede pistes, erg vriendelijke en behulpzame medewerkers!

7.3

26-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima skigebied, zeker voor beginners en kinderen.

7.3

19-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk om een weekend weg te gaan, als ervaren skiër vermaak ik me goed maar niet langer dan 1 weekend! Voor de beginner is het hier PERFECT ! Wachttijd bij de liften minimaal en de sneeuw kwaliteit is ook goed! Kortom zeer leuke en geslaagde 1e dag ! Groetjes !!

7.7

15-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Met de gondel in een paar minuten weer boven. Maart belooft een mooie sneeuw maand te worden. + dag pas voor 25 euro. Dan ga je graag wat vaker!

8.3

15-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuker en mooier dan winterberg en de pistes zijn daarbij ook nog eens langer
Vooral leuk als je een lang weekend gaat

6.0

13-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 9

Goed komende week perfect

9.7

17-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Willingen gezelliger dan Winterberg zeggen ze weleens... Wij komen er al jaren en inderdaad het is er gezellig. Iets rustigers dan kun je uitwijken naar een dorp Schwalefeld heerlijk rustig met een grote skiafdaling. Skiles als je hier geluk hebt krijg je soms privé les...
Op ruim 2 1/2 uur rijden vanaf Arnhem.

9.3

12-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Ff wachten op genoeg sneeuw en dan heerlijk met de kids gaan ?... dikke 50km pistes zonder dat je ze kwijt kunt raken.

4.0

02-12-2015
Skigebied: 1 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Wel leuk gebied maar weinig voor de gevorderde skiër maar wel mooi hoor!

10.0

24-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Topp het is hier echt super mooi ik wil hier elk weekend komen als er sneeuw ligt

7.7

04-04-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

4 april 2015. Even snel naar Willingen. Toch nog een paar afdalingen kunnen pakken. Blijft top gebied voor sneeuw plezier.

8.0

22-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Toch nog een dagje plezier gehad en dat op 22 maart 2015. En het is te hopen dat de gevorderde skiërs volgend jaar 800 km verder hun vertier zoeken. Hebben de skiërs die het wel leuk vinden meer plezier

4.3

21-03-2015
Skigebied: 3 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Voor de gevorderde skiër niks aan. Alleen leuk voor dagjes mensen.

8.0

08-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

De keten Vis a vis heeft meerdere zaken, ze zijn niet goedkoop dat zeker. De kwaliteit is matig tot zeer matig horen we steeds . Wij genieten daar steeds van de sneeuw en eten en drinken doen we bij lokale zaken. Dat geeft de beste kwaliteit prijs verhouding . Dit jaar zijn we meerdere keren geweest en volop genoten.

8.0

06-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi winter seizoen voor Willingen, lijkt er op dat de temperaturen op lopen. Nog even genieten.

7.0

03-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Vandaag was echt top. Echt een aanrader om op een door de weekse dag te gaan snowboarden. Het is dan echt geweldig rustig!

7.3

02-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Vooral met kinderen super leuk. Nog leuker dan Winterberg. Dit omdat de kinderpostzegels langer en mooier zijn. En als je zelf maar een paar uur kan knallen per dag ivm de kids dan verveelt het hier nooit. Echt top hier !

9.3

01-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Het was heerlijk skiën. Kinderen goed les gehad ter plekke. Ook wij heerlijke tochtjes kunnen doen.

8.0

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super leuk ski gebied komen hier al jaren met collega.s een dag te skieen en lekker

10.0

26-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

erg leuk al twee
dagen super weer pistes en sneeuw genoeg!

9.0

26-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Echt een super skigebied!
Soms wel druk bij de liften... Maar echt een aanrader, vooral als je niet zo ver wilt rijden!

7.3

26-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Geweldig om 3 dagen te skiën en ook super leuk om s'avonds te skiën dat is van 18:30/21:45 op woensdag vrijdag en zaterdag de baan wordt verlicht en je kan heerlijk skiën! Het is precies geschikt voor 4,3 dagen leuke restaurantjes en winkeltjes op de piste staan ook leuke restaurantjes ik vond het geweldig echt een aanrader voor een weekendje weg!

9.0

24-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super leuk gebied om te skiën althans mogen de mannen die bij de liften staan best wat vriendelijker zijn. niet al te druk en de prijs valt reuze mee! Weederom een top week gehad!

9.7

23-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Vandaag heeft het gesneeuwd. Lekker verse sneeuw

8.3

23-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Top weekend gehad. Piste waren nog goed na wat hogere temperaturen. Wordt beter er komt verse sneeuw

7.0

22-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Leuk gebied voor een weekend. Sneeuwkwaliteit en staat van de pistes was helaas slecht. Het was druk, maar de wachttijden bij de liften viel enorm mee.

8.3

19-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Superleuk skigebied zo dicht bij huis, met vriendelijke mensen en goede voorzieningen! Wij gaan zeker terug!

9.0

18-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Heerlijk om 3 of 4 dagen lekker te skiën! Restaurants zijn ook heerlijk!

8.0

15-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Weekendje Willingen gepakt, blijft een fantastisch gebied om dicht bij huis te skiën lekker gegeten voor een prikje . Gezellige mensen. We komen hier nu al tientallen jaren en vermaken ons super

7.3

15-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Heel mooi ski gebied voor een dag, het is wel best klein maar voor een dag is dat prima, de restaurants zijn wel duur. Maar het is niet heel erg druk

8.0

13-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super gebied, dicht bij Nederland en voor een ieder wat te doen. Zomer en Winter. Wij hebben ons weer een week vermaakt . We komen binnenkort weer voor een weekend. Gezellige mensen en goed eten voor een redelijke prijs .

9.3

10-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Leuk ski gebiedje voor een dagje uit! We skiën 3 x per jaar in de Alpen, maar komen toch elk jaar weer een dagje naar willingen! Het is niet uitdagend of te vergelijken met een groot ski gebied in Oostenrijk of Frankrijk! Maar daar gaat het niet om! Want we skiën met zo veel plezier een dagje in willingen! Daar naast is de apres skie altijd erg gezellig, en kun je super lekker eten in het hotel bij de linker piste

7.3

10-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Ski gebied is leuk om een dag of 2 met kinderen te skien. Lekker dichtbij huis, restaurents prima, vooals als je in de dorpjes op de terugweg gaat eten. Apres ski doen wij niet aan, kan niet over oordelen, vandaar 6.

8.0

09-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima midweek gehad voldoende sneeuw

8.0

08-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

We herkennen de drukte, helaas zijn de voorzieningen afgestemd op het gemiddelde aanbod skiërs . Het eten is altijd redelijk . Over smaak valt te twisten. Door de weeks is het echt beter.

5.7

08-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 4

Prima dicht bij huis alternatief, maar op zonnige zaterdag waren de pistes bijna leeg en stonden gigantische rijen voor de liften. Liftcapaciteit is veel te laag voor de af drukkere dagen. Uiteraard is de horeca ook niet berekend op drukke dagen, moet bistro vis-à-vis op hun broek geven omdat al het eten weliswaar binnen drie minuten op tafel staat maar alles opgewarmde rommel is. Echt schandalig onsmakelijk. Ik verheug me om hier door de week eens te komen, eerlijk gezegd niet veracht dat zo dichtbij huis zo'n aardig skigebied ligt. Al kan je de zonnige weekenden beter vermijden.

7.7

07-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Gast 3376 wij zijn het met jullie eens ,we horen vaak het is te klein en te druk. Kom dan niet Wij hebben veel plezier op de piste,s .We hopen hier nog jaren te komen. Het is ook nog eens lekker aan te rijden.

8.0

07-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijke week met veel ski plezier , jammer dat er zoveel mensen komen die eigenlijk 600 km door hadden moeten rijden. Willingen is niet groter en in het weekend is het drukker. Weet waar je gaat skiën

6.3

07-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

4dagen Willingen, om je kinderen te leren skiën is het hier TOP maar voor de gevorderde skiër is dit een veelte klein gebied. Zaterdag was het zo druk dat we maar zijn gestopt, echt een gekkenhuis !!

8.0

05-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Druk waar, het is lekker bezet. Top gebied voor kinderen en beginners. Het eten valt evt wel mee maar zoek geen grote gelegenheden op. Het lekkerste en goedkoopst eet je in de kleine restaurants

5.0

05-02-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Niet super erg klein en weinig pistes. Het is er ook super druk. En de restaurants zijn ook onbetaalbaar.

6.7

05-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Lekker dichtbij

8.7

02-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Willingen is echt een heerlijk klein gebiedje om te skiën en snowboarden
Alleen wel veel sleepliften dat is wel jammer voor de rest zijn alle piste's geweldig
Je kan er ook heerlijk eten (vis a vis hutte onderaan de sonnenlift is echt een aanrader)

7.7

01-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Morgen is het zo ver, we komen weer voor een week voor het 32e jaar. Met dit weer gaan we ons vermaken.

8.0

31-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij vinden het juist andersom Winterberg is bijzonder duur in vergelijk met Willingen. De gemoedelijkheid van Willingen staat ons veel meer aan.

5.3

31-01-2015
Skigebied: 3 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Vandaag naar dit gebied gegaan, maar winterberg is veel beter. De pistes zijn hier vrij matig met slechte verbindingen met de andere lifters. Eten was wel goed wel weer veel duurders als in winterberg.

8.0

31-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Leuk skigebied , we zijn er een dagje naar toe geweeest met school. Heerlijk weeer en mooie blauwe pistes. Voor de iets betere skiers is er ook nog een zwarte, maar het skigebied is het leukst vooor een familie ?

9.7

30-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Geweldig gebied en lekker dichtbij!

9.0

29-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Wauww! Wat kun je hier mooi skieen echt een aanrader!

8.3

28-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heerlijk dit gebied in het Sauerland. Winterplezier voor jong en oud.

8.0

25-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Lekker weekend geskied. Dankzij kou en sneeuwkanon mooie pistes!

8.0

24-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Deze dag nemen ze ons niet meer af, heerlijk kunnen skiën. En als toegift een echte witte wereld.

8.0

23-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Blijft kunstsneeuw maar weer goed voor een dag plezier , nog even wachten op het daglicht. En openen liften.

8.0

22-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Weer een dag sneeuw plezier gehad. Top en dat op 367 km afstand. Kids fun. We komen terug eerste week februari .

8.0

14-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Het is even minder maar de vorst komt er weer aan. En dan komen de sneeuw kanonnen weer in werking

5.0

06-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Lekker dagje vandaag, wel word de sneeuw nu snel minder.. Hopen en duimen voor sneeuw! Niet een heel spectaculair skigebied, wel leuk om een weekendje met een groep heen te gaan!

7.0

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk dagje gehad! Alleen om 11:00 uur even moeten wachten bij de lift, de rest van de dag was het prima! Komen zeker een keer terug! Jongens van 11 en 13 hadden het Top!

8.0

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Weer een mooie dag, piste wat verhard door de regen van zaterdag. Hoop negatief gezeur van mensen due het te druk vonden en de piste niet oke. Willingen is geen Oostenrijk ! Wel goedkoper en dichter bij huis

7.7

04-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Willingen is een wat kleiner gebied, maar voor iedereen toegankelijk. Ook is het goed vertoeven in ziggy's hutte.En als je dag skiën/boarden er op zit en je komt beneden. Is het parttime.

7.7

04-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Relatief lang wachten bij de liften t.o.v. skitijd. Norse mannetjes bij de lift, aan het eidn van de dag verkeersinfarct omdat vanuit drie parkeerterreinen alle auto's over een weg gaan zonder verkeersregelaarr Had wat meer organisatie van de Duitsers verwacht.

6.0

03-01-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Vandaag geweest, alleen maar ijzige pistes, zeer gevaarlijk voor kinderen, die 35 cm lag wel, maar in de breedte, niet in de hoogte.

8.0

31-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Was weer top 300 km en je hebt plezier voor een paar dagen. Liever zo dan 8 uur sturen heen en terug om de volgens kenners de echte pistes te bereiken. We kijken uit naar volgende week als de meeste mensen weer naar huis zijn. 8 uur in de ochtend op de ettelsberg en genieten van een heerlijke afdaling.

7.0

29-12-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Erg leuk! Maar als je er een week bent wordt het niet meer zo amuserend omdat het gebied relatief klein is! Voor beginners DE plaats om het skiën en snowboarden te leren! Maar voor de ervaren skiërs/snowboarders zou ik toch naar een ander gebied gaan! Maar voor de rest een top gebied. Leuk dorp en vooral lekkere restaurants!

8.3

29-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij zijn elk jaar in Willingen! super leuk! we hebben ook een huisje te huur in Willingen.

7.7

28-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Leuk gebied met mooie afdalingen. Erg naar ons zin gehad dit weekend. Februari gaan we, als de omstandigheden het toelaat, weer naar Willingen.

8.3

28-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Dit is nu Willingen, gezellig en betaalbaar voor een paar dagen ski plezier. Viessmaann sponser gebied. sport Sponsor Sauerland. Gezellige mensen in Willingen en Usselen ,altijd een lach.

6.7

27-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Lag niet genoeg sneeuw om
te skiën, maar is wel een mooi gebied. Toen we weg gingen waren de sneeuwkanonnen volop in werking.

7.7

18-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk weer gehad, vooral met ons gezin (14 en 18 jaar) vinden het geweldig! Een absolute aanrader.

8.3

03-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

De sneeuw ligt er al. Willingen is de plaats om te zijn met kids. 32 jaar plezier ondervonden

8.0

21-11-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Erg leuk dorp, mooie afdalingen en uitzicht. Vooral bij veel sneeuw erg " alpen" achtig

8.0

16-11-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Minder luxe dan Winterberg maar met een groter alpine-gevoel. Uitdagender met rode pistes tot 2 km. Naast een gondel nu ook een stoeltjeslift. Apres-ski top

6.3

09-02-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 6

2012: Eerste keer met zwager en onze kinderen skien om te proberen.
Pim, Nienke en Lilian waren meteen verkocht aan de lange latten en sneeuw.
Volgend jaar gaan we een week!!!

8.3

24-02-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

een mooi skigebied voor zowel beginner als gevorderen vorige week mooi weer gehad en voldoende sneeuw
een echte aanrader

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord