Reviews Les Deux Alpes (1650m - 3200m)

Schrijf review

7.0

22-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Stonden iedere ochtend lang in de rij om boven te komen. Echt verouderde lifts. Gebied viel ons tegen.

7.7

12-03-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Les Deux Alps heeft een mooi skigebied. Mooie pistes, zeker op de gletsjer. De dalafdaling kan in de middag erg druk zijn met vervelende sneeuwhopen op de piste. De liften in het skigebied zijn hier er daar sterk verouderd. Hotel Sjerpa is een aanrader.

7.7

03-03-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Skigebied is mooi met pistes voor ieder niveau. Wij verbleven in Hotel le Sherpa en dat was top. De eigenaar Paul heeft ons weer verrast met zijn team heerlijk gegeten, gedronken en gefeest.

7.0

14-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Les Clarinnes is geen hotel maar een stal. Een ware ramp op alle gebied : hygiene, netheid, maaltijden en infrastructuur.
De skilift : "côte " sluit 15 minuten vroeger dan alle andere ook al is deze van primordiaal belang voor de terugkeer naar de "Vallée
blanche" onbegrijpelijk.

7.3

11-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Prima pistes al zijn veel pistes al snel erg ijzig, veel liften zijn oud en langzaam. Met de apres ski heb ik mij prima vermaakt. Hamburgers eten bij de apot was top, over andere restaurants iets minder te spreken.

8.3

10-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Beetje twijfel bij boeken maar Frankrijk en les deux alpes heeft alle verwachtingen overtroffen! Skien prachtig, apres skie goed restaurants ieder wat wils. Zeker in gedachten nog eens terug te gaan.

9.0

18-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Prachtig skigebied. Zo mooi, dat we volgende week nog een keer gaan!

7.7

12-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima skigebied! Kom graag nog eens terug!

9.0

01-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Prima skigebied en ons hotel la sherpa: top

7.3

29-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wat een prachtig gebied, volgend jaar zeker weer!

8.7

11-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Wow leuk gebied voor 1 week. sneeuwzeker en uitgestrekt. Lange dal afdalingen. De gletscher is een van de hoogste skigebieden van Europa op 3650 meter!!!!!! Apres ski dik in orde met DJ Allen in de Pano bar op 2800 meter. Veel restaurants en kroegen, erg gezellig.

7.7

14-04-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Prachtig gebied, met goede moderne liften. Condities uitstekend, ondanks warme temperaturen.

8.0

19-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

11 maart 2017 tot 18 maart 2017 een fantastische week gehad.
Door de vele zonuren en hoge temperatuur was het overal heerlijk om te snowboarden.
Tot 2100 meter is de sneeuw in de middag erg zacht. Boven 2100 meter waren de pistes uitstekend.
We hebben na 15.00 uur heerlijk genoten in de Panobar en vanaf 17.00 uur in de Umbrellabar.
Les 2 Alpes heeft ons na 2 vakanties kwa weersomstandigheden en kwaliteit van de pistes nog niet teleurgesteld. Enkele liften kunnen wel een modernisatieronde gebruiken. Het dorp zelf is opvallend druk bezocht en erg gezellig. Diverse goede restaurants en goedkopere afhaalmogelijkheden.

7.7

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Leuk skigebied voor iedereen. We hadden uitstekende weersomstandigheden en verse sneeuw.. Tip Tip: uit eten op de piste bij Toura en na afloop een biertje drinken bij Vie happy hour tussen 4 en 5 uur voor 3 euro en tweede gratis.

8.0

02-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Goede sneeuw heerlijk gegeten en geslapen bij le sherpa gezellige locatie met een top bediening

7.3

24-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Vanwege de goeie weersomstandigheden van afgelopen week waren de pistes erg goed en mooi geprepareerd, maar door de vele zon en de hoge temperaturen was de dalafdaling aan het einde van de dag een beste uitdaging. Wat betreft het party machen was de Pano-Bar echt super tof, bovenop de berg in het zonnetje keihard bouncen ?!! Ook was de Umberella leuk voor de apress ski en om door te gaan tot de late uurtjes kan je nog goed feesten in de Avalanche en de Smithy's. Echter waren de prijzen van een biertjes pittig hoog, je moet niet raar opkijken als je 4 tot 5 eu voor een vaasje bier betaald Verder was de gezelligheid meer te vinden in Les Deux Alpes 1600 dan in 1800. Al met al een prima skie gebied met mooie afdalingen en aardig wat gezelligheid.

7.0

24-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Vanwege de goeie weersomstandigheden van afgelopen week waren de pistes erg goed en mooi geprepareerd, maar door de vele zon en de hoge temperaturen was de dalafdaling aan het einde van de dag een beste uitdaging. Wat betreft het party machen was de Pano-Bar echt super tof, bovenop de berg in het zonnetje keihard bouncen ?!! Ook was de Umberella leuk voor de apress ski en om door te gaan tot de late uurtjes kan je nog goed feesten in de Avalanche en de Smithy's. Echter waren de prijzen van een biertjes pittig hoog, je moet niet raar opkijken als je 4 tot 5 eu voor een vaasje bier betaald Verder was de gezelligheid meer te vinden in Les Deux Alpes 1600 dan in 1800. Al met al een prima skie gebied met mooie afdalingen en aardig wat gezelligheid.

3.0

13-02-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 2 Restaurants: 3

Boven goede pistes beneden veel hopen sneeuw langzame liften Wel lange openingstijden

6.7

11-02-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Ik was hier van 27 januari t/m 3 februari 2017. Ik vond het al behoorlijk druk. De blauwe piste naar het dal was overvol waardoor er veel valpartijen waren. De oplossing is om met de eitjes naar beneden te gaan. Ik heb het idee dat er in Les Deux Alpes te veel accommodatie gebouwd wordt waardoor het overvol raakt. Ik zal hier niet snel meer heen gaan.
Het hotel Sherpa waar wij waren was prima en gezellig en dichtbij de piste.

4.0

05-02-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 5

Erg druk gebied, oude liften, en slechts een blauwe en een zwarte afdaling, de blauwe is daarbij rond 10 uur al uiterst slecht. Je komt voornamelijk op dezelfde pistes uit, waardoor je altijd het gevoel hebt dat t erg druk is. Overigens kun je boven op de gletcher wel goed skieen of snowboarden. Ik ga er niet meer naar terug.

6.3

04-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk gebied om te skiën. Zowel voor de beginnende skiër als de gevorderde. Helaas is de lift infrastructuur wat minder dan Zwitserse en Oostenrijkse gebieden. Aanraders qua eten zijn restaurant La Fee en La Toura.

10.0

02-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig skigebied!

7.7

01-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Ik ging 10 jaar geleden elk jaar met krokus naar les deux alpes, altijd top periode geweest! Hoop dat het dit jaar nog goed komt! Normaal gezien is dit 1 van de beste ski gebieden in Europa, apresski is idd waardeloos maar dat is voor iedereen anders eh! Ik ga voor de sport en een klein drankje, dus voor mij is het perfect!

6.7

30-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Niet mijn favoriet. Enkele mooie pistes, maar ook veel pisten waar je moet steken. Zeker bij verse sneeuw of wind op kop.
Veel oude trage liften.Apres ski toegespitst op Engelse jongeren (of Russen).

6.7

26-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Pistes zijn nu erg hard/ijzig. We konden helaas niet naar de top vanwege de te harde wind. Hierdoor was het erg druk op de Jandri-piste. De enige piste die naar beneden gaat. Helaas ziet het er morgen niet beter uit op onze laatste dag.

6.7

25-01-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Pistes zijn op dit moment erg slecht!
Veel zelfs gesloten, en pistes die open zijn vind je veel ijs en/of stenen.
De verwachtte sneeuw van aankomend weekend kan daar natuurlijk verandering in brengen.
Het is verder geen groot gebied wat je na een paar dagen wel gezien hebt en zou hier ook niet voor een 2e keer heen gaan.
Het dorpje is wel reuze gezellig!

7.0

22-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Mooi gebied ondanks de sneeuw van vorige week toch nog veel stenen die boven komen als er beetje wind is. Dal afdaling vrij ijzig . Sommige liften zijn echt wel aan vervanging toe was nu niet druk maar denk in het hoogseizoen dat je daar wel even kan staan wachten. Prijzen van het eten vind ik niet zo duur drinken is dan weer iets anders.

7.0

16-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Mooi gebied en verse lading sneeuw! Het is erg fris hier dus als je je tas nog moet inpakken: neem lekker thermokleding mee, dikke truien en vooral een sjaal-colletje of zo'n bivakmuts en dunne handschoenen voor onder je dikke handschoenen is wel chill met de ijzige wind. Maar met deze kleding is het prima te doen als je niet te veel stil zit. Mooie pistes en veel variatie. Momenteel heb je de pistes bijna voor jezelf alleen dus dat is ook fantastisch dat het zo rustig is. Zoals de recensies hier onder: gondels en liften inderdaad erg oud en traag, je bent zo minstens 25 minuten in een gondel om naar boven te komen (slomere liften dus dan in andere franse skigebieden). Het is een duur skigebied dus dan verwacht je wel wat qua innovatie.. Apres ski en restaurants heb ik nog niet echt gedaan dus zodra ik daar meer tips over heb schrijf ik wel even een nieuwe recensie!

6.3

08-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Les deux alpes, mooi gebied maar voor echte après-ski hoef je hier niet te zijn. Umbrella is super leuk, maar dat duurt maar tot 7 uur. Daarna is er alleen iets te doen beneden in het dorp, wat vanaf boven dik 20 minuten lopen is en er rijden weinig/geen taxi's. En dan is daar alsnog weinig après-ski sfeer. Prins van oranje gaat meer richting de après-ski muziek maar daar zijn dan weer heel weinig mensen. Gebied zelf was mooi en piste's waren ook prima, wel ijzig. Fijne verbindingen qua liften, maar waren wel weer erg langzaam... Eten in het dorpje was erg lekker en gezellige restaurants. Het ligt er aan met wat voor een gezelschap je gaat, maar voor een groep jongeren die van skiën én après-ski houd is het echt niet aan te raden.

6.7

07-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Les Deux Alpes.
Wij hadden geen hotel in het dorp maar in een plaatsje op 20 minuten rijden.
De prijzen zijn voor Frankrijk gemiddeld. Ondanks het feit dat er geen natuursneeuw lag in het dal, hebben de pistediensten er alles aan gedaan om de pistes zo goed als mogelijk te krijgen. Boven de 2200 meter zijn er overigens nog maar een paar sneeuwkanonnen. Dit resulteerde in pistes met veel steentjes. Hierdoor moest een vriend van mij een boete betalen bij de skihuur vanwege extreme beschadiging. Gelukkig staan de plekken met veel stenen afgezet maar alsnog is het niet prettig... Het eten op de piste is absurd duur. €20,- voor een pilsje met patat en 5 koude kippenvleugeltjes. Bij apres ski bar Umbrella in het dal bij de gratis oefenpiste zit een goedkope snackbar op het terras. Het is daar lekker zitten tussen de middag.
Al met al ben ik zeker van plan om nog een keer hierheen te gaan, maarrr, dan wel als er voldoende natuursneeuw ligt

6.3

04-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Toffe shortski gehad. Spijtig dat de dagafdalingen dicht zijn. Voor Kerst en Nieuwjaar gaat dat aanschuiven worden.

7.3

02-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

De gemiddelde sneeuwhoogten in de rest van de Alpen in acht nemend hebben we een goede keuze gedaan om naar Les Deux Alles te gaan. Boven de 2000 meter zijn vrijwel alle pistes open. De eerste twee dagen waren al fantastisch. Zelfs de dalafdaling naar 1800 meter heeft men met sneeuwkanonnen geprepareerd.

5.0

26-12-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Geen zak te beleven en veel te weinig pistes los.

7.0

23-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Toffe shortski gehad. Weer was uitstekend enkel spijtig dat er geen dalafdalingen open waren. Hopelijk sneeuwt het nogg voor Kerstmis anders gaat het boven drummen worden.

8.0

30-09-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heel uitgebreid skigebied (sneeeuwzeker ! met gletser !) met pistes voor beginners en gevorderden. En zeker het snowpark niet vergeten voor de snowboarders ! Recent is een blauwe piste geopend voor de terugkeer naar het dorp.
Les Deux Alpes heeft een gevarieerd aanbod restaurants : de snelle hap maar ook gezellig restaurantjes (Les Raisin d'Ours zeker proberen !) Wij gaan al jaren...

7.0

09-04-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuke plaats voor short ski op het einde van het seizoen. Nergens moeten wachten n boven was de sneeuw ok n zon!

5.3

06-04-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Oude liften, kunnen de toeloop niet aan, lange wachttijden.
Dure consumpties enig pluspunt is de nieuwe dal afdaling.
Nu nog nieuwe liften en een aansluiting naar Alpe d'Huez .

6.3

24-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Op het eind van het seizoen wordt alles wat minder. Een keer in een restaurant gegeten, daarna voor de rest bij Le Sherpa geboekt. Toch is het een leuk gebied voor beginner en gevorderde skiëer.

7.3

13-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Voor elk niveau skiër mooie pistes. (Enige nadeel is dat je naar de liften toe vaak moest prikken om bij liften te komen) Apres-skiën vond ik wat minder leuk. Op de piste van 15 tot 17 uur bij de Pano bar (dance muziek) en van 17 tot 19 uur bij Umbrella bar (leuke tent) Maar echt niet te vergelijken met het gezellige apres-skiën in Oostenrijk.

4.3

21-02-2016
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 6

Oude liften
Lange wachtrijen

3.7

15-02-2016
Skigebied: 3 Après-ski: 3 Restaurants: 5

Zeer oud resort met onvoldoende liften
en zeer lang wachten

Gezellig dorp
Vriendelijk en veel shops
Restaurants in overvloed

4.0

13-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 4

De pistes zijn leuk voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Daar blijft het dan ook bij. De prijs kwaliteit verhouding is te erg. Voor een glas cola betaal je €4,- we waren met 5 personen voor de lunch zeker €120,- kwijt. De dalafdaling is leuk ik de ochtend, maar aan het eind van d'r middag ligt er vrijwel alleen nog maar pap.

7.3

27-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi skigebied met boven de 2600 meter het hele seizoen supersneeuw.
De grote hoogte is de kracht en tegelijkertijd de zwakte van dit gebied: als het zonnetje schijnt en het niet hard waait, dan is dit een fantastisch gebied. Maar... Als de zon niet schijnt en het stormt, dan gaat het boven dicht (soms al vanaf 2100m) en blijf je zitten met een paar lage pistes van slechte kwaliteit en een paar oude stoeltjesliften (incl lange wachttijden).

Zeker voor een Frans skistation is Les 2 Alpes een gezellig dorp. Ruime keuze voor eten en après-ski.

Ben nu een aantal keren in dit gebied geweest, maar de laatste ervaring met veel wind (wat je met zo'n hoog gebied nu eenmaal sneller hebt) en liften die niet draaiden, hebben voor mij de pret wel bedorven. Heb in een week net zo veel kunnen skiën als normaal in twee dagen... Dan maar een gebied wat iets lager gaat, maar waar ze niet gelijk de boel af hoeven te sluiten bij slecht weer.

8.0

22-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Eerste keer L2A voor ons. Er is vorige week sneeuw gevallen en dat maakt het skiën met de zomerse zon erg prettig vanaf 2000 meter. Veel afwisselende pistes en leuke funparken. Liften prima, wachttijden ook in orde. horeca op de pistes moet duidelijk in krap 3 maanden het geld verdienen, maar dat is geen verassing.
Hotel Ibiza erg goed bevallen. Bijzonder vriendelijk en snel personeel wat minimaal 2 talen spreekt. Kamer met twee badkamers en een verdieping als vide en wijds uitzicht (middels enorme ramen). Ibiza is in etappes aan het opknappen dus oud en nieuw door elkaar heen. Halfpension met wisselend buffet, happy hour, DJ, sauna, hammam, jacuzzi, zwembad, shuttle service, skiverhuur en verwarmde opslag.
Wij komen terug!

6.7

11-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Groot skigebied met veel mooie en brede pistes. Voor ieder wat wils. Hoffelijkheid op pistes is er weinig. Men doet maar wat en er zijn weinig regels. Qua faciliteiten zoals kwaliteit prijs verhouding restaurants op de pistes, klantvriendelijkheid en sanitairgebouwen, lockers en piste onderhoud doet het ver onder voor de maatstaf in Oostenrijk. De diversiteit van het skigebied maakt het toch de moeite waard. Leuk dorp.als je in 3600 verblijft. Veel restaurants en gezellige kroegjes en pubs dus genoeg te "apres skiën" als je wil. Goed niveau van ski scholen en instructeurs. Gaan zeker nog eens terug als het vol sneew ligt.

10.0

27-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

In januari gaan wij voor de 6 de keer naar Les 2 alpes hotel Sherpa. Prima kamers goed eten en ontzettend VRIENDELIJK personeel, echt TOP.

8.7

25-11-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Fantastisch skigebied! Zeer Goede piste onderhouding!

6.3

24-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Ski gebied heeft veel blauwe en zwarte pistes waardoor de beginner of gevorderde skiër/boarder zich goed kan vermaken. Aantal blauwe pistes kunnen ook zeker uitdagend zijn. Nadeel waren de smalle paden die regelmatig gebruikt moeten worden om bij een lift of brede piste te komen. Vooral in drukke tijden zijn dit vervelende stukken, in het bijzonder voor boarders. Bij skilift diable is (in tegenstelling tot wat hier te lezen staat) wel degelijk een rode afdaling tot in het dal die erg goed te doen is. Vindt je aprés ski ook erg belangrijk? Vertrek dan naar oostenrijk, daar is die velen malen beter.

7.7

15-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Net terug van een week in Les Deux Alpes. Ondanks de zomerse temperatuur blijven de hoog gelegen pistes heel erg goed! De dal afdalingen niet en zijn mits je goed kan skiën eigenlijk niet te doen.

Het skigebied is voor een week flink door skiën eigenlijk te klein. Maar met een weekpas mag je twee dagen in Alp d'Huez skiën. Dan kan je natuurlijk met eigen vervoer of de bus gaan (€ 20 enkele reis). Veel spectaculairder is met de helikopter. Kosten € 70 retour. Het is net geen vier minuten vliegen. Wel op tijd reserveren onder aan de grote gondel in het dorp! Een onvergetelijke ervaring.

Op de pistes in L2A zijn er weinig restaurants en voor degene die er zijn geldt zelfbediening. De prijs is gemiddeld. Sommige liften (60%) zijn al wat verouderd en sommige wel erg traag. In het hoogseizoen zal dat wel voor wat vertraging zorgen bij de liften.

Les Deux Aples is een leuk dorp. Alles op loopafstand, en als je dat niet wilt rijdt er ook om de tien minuten een bus. Er zijn erg veel cafés en restaurants niet echt heel bijzonder. Voor de liefhebbers van Hollandse/Belgische kost is Sherpa een aanrader (patat stoof/ saté/ broodje kroket).

7.3

08-03-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Piste naar het dorp blijft probleem. Of een zwarte piste, of een groen pad vol met beginnende skiërs. Verder mooi gebied! Voor apres ski moet je echt naar Smitty's Tavern.

7.3

08-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

De Franse alpen staan bekend om zijn brede en lange pistes. Bij mooi weer verre bergzichten. Geweldig! Gelukkig net buiten het hoogseizoen gegaan dus soms waan je geheel alleen op de piste. Wel erg veel blauw maar zeker de moeite. Gebied vonden wij wel beperkter dan bijvoorbeeld Les arcs. Einde afdaling is kiezen dus zwarte pistes, een groene bergpad of de lift/gondel. Smiddags après ski bij Panobar op het middenstation. Helaas wordt je daar om 17u weggestuurd om naar beneden te gaan. Verder natuurlijk geen echte Oostenrijkse après ski. Al met al een prima gebied maar de meer ervaren skiërs hebben het na een halve week wel gezien.

5.7

23-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Ik kwam hier vroeger jaarlijks, heb het gebied vaak bezocht en heb het gebied dan ook zien veranderen.

Moet zeggen dat het gebied er elk jaar op achteruit ging toen ik er nog kwam (inmiddels drie jaar geleden), en dan zeker het ooit zo stevige nachtleven op L2A 1850. Meer en meer bars die gesloten zijn op 1850. Waar is de tijd dat je naar de Veronica's ging om vuurspuwers en blote borsten te zien? Waar is de tijd dat wulpse vrouwen daar op de toog stonden om jägermeisters het publiek in te gooien?

Infrastructuur is best verouderd, amper (echt) moderne liften. Pistes zijn onlogisch en sluiten slecht bij mekaar aan, ook veel wandelen voor de boarders. Gebied is ook een stuk kleiner als ze zelf beweren, op drie dagen heb je het echt wel gezien. De hotels geven aan dat het hier ooit wel anders is geweest, meeste hotels zijn echt oud of geven zelfs een verloederde indruk. Appartementen zijn vaak regelrechte hondenhokken.

De pistes naar La Fee zijn wel een aanrader, veel mensen vinden dit stuk niet of laten het links liggen waardoor deze pistes vaak nog goed te skiën zijn als de rest kapot is.

Absolute aanrader is natuurlijk wel de wereldberoemde afdaling naar La Grave, je moet natuurlijk wel (goed) kunnen skiën, en freeriden is niet voor iedereen weggelegd + afdaling met behulp berggids is echt wel nodig.

Eten op de pistes is goed tot ronduit slecht, maar bovenal prijzig.

Freestylers gaan wel aan hun trekken komen in het snowpark.

Heb hier redelijk wat leuke vakanties gehad, maar dit gebied moet dringend zwaar gaan investeren. Ze willen naar eigen zeggen (terug) een mondain skioord worden, hoe ze dat gaan doen zal de tijd uitwijzen maar geld gaan ze nodig hebben.

8.3

22-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Geweldige pistes. Levendig gezellig dorp. Prima accommodaties! Gewoon topwintersportplaats. Alleen eten op de berg te duur!

9.3

21-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

We gaan hier al jaren naar toe. Gewoon fantastisch hier. Je moet hier ook echt voor het skiën naar toe gaan, alhoewel er echt wel plaatsen zijn voor een prima apres ski (bv Pano bar of Cot Brune)

7.0

21-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Top skigebied voor iedereen wat wils

10.0

11-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

In één woord Geweldig

8.0

02-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooie piste ook voor beginners (pistes erg breed)

7.7

29-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Leuk dorp met veel leuke restaurantjes (tip: Chez le Gaulois) en winketjes. Ski-gebied beetje verouderd, soms wat spartaanse liften. Pistes wijd opgezet, minpuntje zijn de connecties tussen de pistes waar vaak vlakke stukken tussen zitten (lastig voor snowboarders). Terug naar dal veelal zwarte pistes of bospad. Ze zijn bezig met een nieuwe piste overigens... Apres-ski valt niet tegen, geen Oostenrijk natuurlijk! Panobar bij middenstation heeft goede muziek!

7.7

16-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Heel mooi skigebied met geweldige gletsjer. Wij waren hier de eerste week van januari lekker rustig en prachtig weer.pistes lagen er goed bij. De liften zijn niet super modern maar voldoen prima. De restaurants zijn inderdaad erg prijzig.


6.7

12-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 5

Leuk skigebied voor een lang weekend. Lekker rustig in deze tijd van t jaar. Wat voor de apres ski weer minder is. 1 leuke tent de prins ban oranje. Restaurants etc op de piste belachelijk duur, pure oplichterij!

4.3

11-01-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 3 Restaurants: 4

Pistes niet allemaal dagelijks geprepareerd. Restaurants op berg met slappe frieten en te droge vlees dagschotel veeeel te duur. Een bier 25cl voor 5,-. Dat doen ze in oostenrijk beter! Skilift medewerkers die de noodknop niet gebruiken. Ik zag mensen te laat uitstappen die er vervolgens uitvielen en hun skies verloren. Medewerker deed niets om ongelukken te voorkomen. Slechte pistes worden na regen niet op tijd afgezet.

5.3

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Wie praat er nu over apres ski in Les2? Alles geven op de pistes, het funpark en de rest van de bergen moet je er doen, om daarna te eten, een rum-cola te drinken en uitgeput in je bed te belanden.En de volgende dag: als eerste aan de lift en opnieuw vol in het rood. Om te feesten moet je in Oostenrijk zijn, of in de lokale discotheek, dat spaart je een lange reis. Les 2, verzamel je poeder, ik kom eraan!

7.0

29-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Prima skiën daar alleen wij zaten in le sherpa en dat hotel is weliswaar nederlands maar erg oud en gedateerd en als er een feestje was in het café kon je niet slapen zo gehorig was het.

7.3

28-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Groot gebied met vaak brede pistes.

7.3

25-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Schitterend ski gebied voor zowel beginnend als gevorderd. Jaren naar toe geweest. Nu weer aantal jaren in Zell am See Oostenrijk maar kan niet tippen aan Les Deux Alpes. En wat nou gezellige apre ski in Oostenrijk. Niet van te merken nergens iets te doen. Kerstsfeer al helemaal niet. Zitten in een hitel meet een kerstslinger en een kerstboom die gisteravond is neer gezet dat is het dan. Wel heel lekker eten in Oostenrijk. Maar voor goed te skieen moet je in Frankrijk zijn. Hier bijna geen sneeuw nu ijsplaten bijna geen liften open en maar betalen voor iets wat niet open is. Gebeuren heel veen ongevallen op de pistes deze week. Slechte sneeuw heel erg druk. Dit nooit meer in de kerstweek. Zou vandaag veel sneeuw gaan vallen nou eerder regen als sneeuw. Goede ervaringen met Les Deux Alpes en Alpe D'uez. Sneeuw zeker! In Kaprun kan je ook op de gletsjer maar daar sta je 2 uur beneden op de lift te wachten......

5.3

22-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 5

Wie hier meer dan een 6 geeft voor apres ski is nog nooit in top gebieden van Oostenrijk geweest. Solden, mayrhofen, ishl,... Weinig te doen en saaie sfeer, geen of weinig taxi's...

5.3

22-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 5

Prachtig ski gebied, voor gevorderde als voor beginners...

10.0

15-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heel goed te doen zowel voor de beginner als de gevorderde.
zeker een aanrader

8.3

04-04-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heel groot skigebied, sneeuwzeker (=gletsjer) en ook voor niet-skiers is er genoeg te doen : verwarmd openluchtzwembad en een ijspiste.
Brede skipistes die ideaal zijn voor beginnende skiers en ook een snowboardpark ! Heel veel kilometers mooi geprepareerde pistes, dus voor de ervaren skier is er veel afwisseling.
Veel restaurants (allerlei types : uiteraard de snelle hap maar ook gewone restaurants) en alle supermarkten zijn te voet te bereiken (je hoeft dus je auto niet meer uit te halen om boodschappen te doen). Gratis pendelbus in het dorp voor skiers met een skipas.
Oostenrijkse ambiance zal je inderdaad niet vinden, maar wel Franse gezelligheid.
Minpunt : dalafdaling is meestal niet evident : 1 groene piste waar iedereen naar beneden komt (en soms te weinig sneeuw ) ofwel de zwarte piste... Maar gelukkig kan je ook gewoon met de Jandri Express (de grote telecabine) naar beneden.
Wij gaan al jaren naar Les2alpes.

7.7

17-02-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Het is zoals de Fransen zeggen, hier is het ski sportive, in Oostenrijk ski sympa. Dus, als je echt leuk wil skiën, dan is het hier te doen, snowpark is ook erg tof.

8.0

23-12-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Mooie 'typisch Franse' geprepareerde pistes die breed zijn en voor elk wat wils. Mist de Oostenrijkse gezelligheid.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord