Reviews Tignes (2100m - 3500m)

Schrijf review

8.3

08-04-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk gebied, veel uitdag
ing. Weinig tot geen beginners maar vooral liefhebbers van wintersporten.

Tot volgend jaar

5.7

18-03-2019
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Skigebied is niet slecht maar zeker geen topgebied. Het skigebied zit niet logisch in elkaar en extreem veel vlakke stukken. Veel pistes worden slecht geprepareerd waardoor blauwe piste soms zoveel moguls krijgen dat ze door kunnen voor donkerrood of zwart. Tevens zijn veel liften in de buurt van Tignes 1550 en 1800 zwaar verouderd, de andere liften lijden onder gebrek aan onderhoud (zoals de grote lift naar de glacier: Grande motte). Voor mij is dit gebied kwalitatief vergelijkbaar met de wat kleinere gebieden in Frankrijk maar vragen ze prijzen in de categorie Val Thorens en Les Arcs, advies ga daar lekker heen. Veel meer waar voor je geld!

8.7

15-02-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wauw! Voor het betere ski werk moet je hier zijn!!
Fijn dat er nu ook apres ski mogelijkheden zijn in val claret

Volgend jaar weer!

6.0

04-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Pistes zijn ok , maar liften veel té verouderd! Langzaam en verslten

6.7

02-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

1e keer in Tignes. Mooi skigebied: groot, brede pistes, sneeuwzeker, ski in-ski out naar je appartement, niet zo druk op de pistes, leuke "offpiste" mogelijkheden net naast of tussen de pistes en een aantal leuke skiroutes (ongeprepareerde zwarte pistes). Mindere punten: om bij sommige liften te komen moet je een flink stuk "klunen" (met name de boarders) en in Tignes Le Lac zijn een aantal verouderde, trage liften. Al met al vinden we de skigebieden van bijv. Les Arcs en Val Thorens net wat mooier en beter uitgerust dan Tignes.
Qua restaurants vonden wij het ok en voor après-ski vonden wij de Loop in Tignes Le Lac een leuke tent (live muziek).

9.0

28-01-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Nu de 5 keer in Tignes, top skigebied. Nooit druk op de skipistes.

4.7

21-01-2019
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 4

Reeds derde maal in Tignes. Infrastructuur niet vergelijkbaar met Les trois Vallées. Hotel Gentina is zeker een aanrader, eten zeer lekker, bediening super, personeel uitstekend. Qua onderhoud van de pisten kunnen ze zeker een tandje bijsteken. Gedurende, ons verblijf steeds restaurantje op de pisten aangedaan: sommige veel te duur. Hun publiciteit " Le plus grand domaine du monde" , wie heeft dat uitgevonden,. Ik denk eerder Aan een domein met als naam La Grande Floppe en Val Misère. Nieuwe lift naar La Grande Floppe 4 dagen gesloten.

7.3

14-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Gewoon wow. Wat is het groot en rustig hier, geen drukte bij de liften zoals in Oostenrijk waarbij de sfeer meteen verpest is doordat iedereen loopt te stressen. Heerlijke brede en goed geprepareerde pisten. Super sneeuwzekere omstandigheden door de hoogte. Apres ski is niet zoals Oostenrijk maar er zijn wel vooruitgangen geboekt de laatste jaren. Wij hebben ons super vermaakt!

Volgend jaar weer

6.0

04-01-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Prachtig berggebied met mooie pistes. Maar de meeste liften zijn echt van diep in de vorige eeuw...langzaam, veel stilstand en krap bemeten. Qua infrastructuur kan dit gebied absoluut niet tippen aan La Plagne of Val Thorens, laat staan Oostenrijk.

8.3

24-12-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Tignes/Val d’Isere is een echt top-gebied en door de hoogte zeer sneeuwzeker.

5.7

02-05-2018
Skigebied: 3 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Dit is echt een aanfluiting! We hebben een skipas voor de hele week maar vandaag op woensdag gaat bijna alles dicht inclusief treintje naar de gletsjer! Jammer, dit maakt mijn beoordeling echt negatief!

8.0

03-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Super ski gebied je moet alleen je kinderen niet op skiles/snowboard les doen bij ESF beide kinderen aan hun lot overgelaten op de piste. Logisch dat we hier van wat gingen zeggen en ons geld terug wilde .... nou dat ging zo makkelijk niet. Lag tuurlijk niet aan hun ? nou zo makkelijk kom je niet van ons af.. dus uiteindelijk gelukt maar de arrogantie van die directeur ?

7.0

03-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Prachtig skigebied ? Kom er al 15 jaar. Kosten zijn wat hoger dan andere gebieden. Het is geen charmant dorp maar voor skiën is dit absoluut de beste plek die er is!! ⛷Al die jaren nog nooit groene of slechte pistes vanwege te weinig sneeuw of te warme temperatuur. TIP: boek een van de nieuwere accommodaties; grotere ruimtes en vaak betere ligging. Tignes val Claret is wat levendiger dan Tignes le Lac. Breng zeker een bezoek aan La Folie Douce.

7.7

01-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vergelijkbaar met les trois Vallées en stukken beter dan paradiski

8.0

30-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Altijd goed in Tignes Val Claret. Grote liftcapaciteit en uitgestrekt skigebied. Espace Killy pas tot en met Val d Isère

8.7

21-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top skigebied! Ook de restaurantjes op de pistes hanteren normale prijzen voor Franse skigebied begrippen. Een pasta voor 12 euro en een blikje cola voor 4 euro. Val d’isere daarentegen is een stuk duurder. Niet twijfelen maar doen!

5.7

25-04-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Perfect skigebied wil je echter elke dag uit eten dan is een flinke extra zak geld wel nodig. Erg duur een broodje hamburger met friet zonder drinken 25,00 euro.

6.7

07-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Wil je sneeuw dan ga je naar Tignes. Wil je km maken dan ga je naar Tignes. Wil je brede rustige pistes dan ga je naar Tignes. Geen wachtrijen bij de liften? Dan ga je naar Tignes. Tignes is geen gezellig authentiek frans dorpje, bereid je voor op hoogbouw en beton maar de ski facaliteiten maken het meer dan goed. Wil je toch authentiek? Boek dan een accomodatie in Val d'Isere. Prachtig dorp, zelfde ski gebied.

7.7

02-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Tignes super ski gebied

7.0

31-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Vandaag een dump sneeuw, pistes liggen er geweldig bij!!! Sinds zondag aanwezig en het is heerlijk!!

8.7

11-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heerlijke pistes, alle niveau's, groot gebied, helemaal top!!

8.3

11-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Leuk gebied met uitdagende pistes. Sneeuw zeker. Wij zaten met kids in Tignes le lac 2100 prima loactie met openbaar zwembad en schaatsbaan. Goede snelle liften. Alleen een beetje koud maar dat weet in december

8.0

30-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Gast 3090: eens dat Espace Killy een topgebied is! Er is 1 gebied dat dezelfde grootsheid heeft, maar nog meer variatie door veel meet bospistes naast het geweld van 2000 tot 3300 meter: Paradiski, dus het gebied van La Plagne en Les Arcs. Ooit daar geweest? Zeker doen!

8.3

30-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooie Vakantie!!!

Midden maart voor een week in Tignes 1800 gezeten.

Over Tignes 1800:
Een relatief rustig dorp, waar een aantal gezellige barretjes, een pizzeria, een supermarkt, sportwinkels en een aantal restaurants zitten.
Wanneer je op zoek bent naar wat meer drukte en vertier dan moet je toch echt naar Tignes 2100 gaan of Val Claret.

Het Skigebied
Wij hadden een pas van het complete gebied. Het is echt een ontzettend uitgebreid gebied waarbij je elke dag een andere piste kunt pakken. Kom je echt voor het skiën dan is dit skigebied in 1 woord geweldig. Voor ieders wat wils. De zwarte pistes hier zijn zelfs goed te doen en voor iemand met gemiddelde ervaring niet lastig.

Apres Ski
Het Apres skiën hier in Frankrijk is natuurlijk compleet anders dan bijv. Oostenrijk.
Maar La Folie Douce is echt een aanrader. Een tent waar je elke dag helemaal los kunt gaan. Helaas moet je wel rekening houden met de tijd als je in Tignes 1800 zit. Wanneer je in Tignes 2100 zit dan hoef je maar 1 lift te pakken, maar houdt er wel rekening mee.

Restaurants
Het eten was in onze ogen vrij prijzig, maar wel lekker.
We hebben bij verschillende tentjes gegeten en de meeste waren echt goed.

Tip: ga je boodschappen doen, doe dat dan in Tignes 2100, die in 1800 is 2x zo duur je kunt zo met de gratis bus in Tignes 2100 uitstappen.

6.3

15-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Fantastische week gehad, sneeuw in top conditie en mooie tochten gemaakt. Kortom voor herhaling vatbaar

5.7

15-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Zeer mooi gebied om te skiën. Mooie tochten gemaakt en en en prachtige uitzichten.

8.7

07-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Verse sneeuw,mooi weer perfecte pistes,beter kan het niet!

7.3

28-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Mooi skigebied met veel mogelijkheden en vaak verse sneeuw! Après-ski zoals in Oostenrijk is er niet.. La Foulie Douce is wel een aanrader!

8.7

20-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Tignes brevieres zaten wij, apres ski was top vooral met de andere Hollanders, en uiteraard georg more die zo nu dan ff kwam optreden hakalabakale mensen die er waren weten wel wat het betekend, pistes jammer dat niet alles open was teveel sneeuw in een week gelukkig vrydag top dag gehad met eindelijk zon, restaurants is allemaal niet snackbar niveau maar goed eten, sachettte is een aanrader vooral het dessert, moet je wel buiten even lezen, meesterlijk zo lekker

10.0

18-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Tignes is zalig!!!

8.0

18-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 4 Restaurants: 10

Tignes is zalig om in te skiën!!!!

7.0

14-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Vandaag weer verse poeder !! Top top top!! Dat wordt volop knallen!

9.7

12-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Echt top gebied

7.7

09-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Nog even en we maken voor de 15de keer Tignes en Val d'Isère onveilig

8.0

05-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Perfect gebied; sneeuwcondities goed.
Jammer mn voor beginners dat blauwe afdalingen vaak afgesloten zijn.

7.7

29-10-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Super skigebied, gezellige resto's en nog veel meer. Deze skivakantie was gewoon de max! Gletsjer was wel gesloten door kapotgevroren motor van de skilift..

8.0

15-10-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vorig jaar ook geweest dit jaar ga ik zeker weer erg mooi en een uitgestrekt gebied.

7.3

07-05-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Vandaag super dag, voldoende sneeuw en volop zon☺!! Jammer dat de gletsjer is gesloten:((

8.3

16-04-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Gaan dit jaar voor de 4e keer dat zegt al genoeg super

8.0

26-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Gewoon een top skigebied!
Verbleven in val claret, appartements CGH, ruim 6 persoons appartement met 2 apparte slaap- en badkamers zonder vast tapijt.
Apres ski enkel in folie douce tussen tignes en val d'isere, 's avonds gaan de discotheken pas om 12u open wat wij te laat vonden.

8.0

09-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi uitgestrekt gebied met veel ski mogelijkheden diepe sneeuw tot mooie lange afdalingen

8.3

01-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Het enige ski gebied waar we nog heen gaan. In een week kan je nauwelijks alle afdalingen gedaan hebben over het uitgestrekte ski gebied los nog van de enorme hoogte verschillen. Waar geen je dat elders? Snelle liften over het algemeen brede pistes en voor de super ervaren skiërs genoeg uitdaging te vinden op de afdalingen naar Tignes La lac en de diverse afdalingen naar Val d Isère vanuit Le lac en Tignes Val Claret. Voor verblijf vinden wij Tignes Val Claret het fijnst. Veel plezier hier

7.0

19-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Erg mooi groot gebied. Het gebied ligt standaard erg hoog daarom weinig bomen en dus heel veel free ride mogelijkheden in het diepe sneeuw. Jammer dat momenteel de gletcher lift kapot is Grand motte (naar verwachting een week). Liften aan tignes brevieres kant zijn verouderd pistes snel ijzig. Dorp is ook beperkt qua apres ski dit in tegenstelling tot de andere dorpen van tignes op 2000mtr liften zijn daar op een aantal plekken vernieuwd. Tussen val d'isere en tignes zit midden op de piste een prima apres ski tent met dj etc.

6.7

29-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Heerlijk geskied vandaag! Mooie pistes, nauwelijks wachttijd. Top! Apres ski en restaurant geen idee, nog geen ervaring mee. Na t skiën vermaken we ons on ons appartement.

8.0

10-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mijn topper

7.0

12-04-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 4

Top skigebied! Neem wel zelf eten en drinken mee, want horeca is te duur!

7.3

03-12-2012
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Wat een topgebied! Vanaf 1988 zijn wij ieder jaar met opgroeiende kinderen naar Oostenrijk geweest, naar het gebied rond Flachau, Wagrain en Zauchensee. Met kinderen is dat ideaal, maar naar Tignes ga je voor het betere ski-werk. We (vader 60 en zoon 29) gaan komende januari nu voor de derde keer naar Espace Killy en maken dagelijks tochten van 50 km of meer en wanen ons op het dak van de wereld.

De pisten inOostenrijk zijn klein, snel vol en derhalve vol risico's. In Frankrijk zijn de pisten breed, lang en niet zo vol skiers! Op sommige plekken ben je gewoon helemaal alleen! Wat een verschil!

We zitten in een zeer betaalbare accommodatie, die wij bij vertrek meteen weer vooruit boeken. Reizen met de SkiThalys is de beste uitvinding van de laatste jaren! Hoe relaxed!! De trein gaat tot Bourg St. Maurice, het laatste stukje doen we met een taxibusje. De Oostenrijkse apres-ski missen wij niet. Na een dag vol piste-kilometers vallen we na het eten na ons tweede wijntje om: slapen!! Maar s-morgens wel weer om half negen met de eerste lift naar boven, dat dan weer wel.

Prijstechnisch valt Frankrijk best mee. De dagelijkse uitgaven voor koffie, lunch of diner zijn niet hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk.

Ik ben als (reis) journalist in meer dan vijftig ski-plaatsen/gebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italie geweest. Dus ik heb enig recht van spreken als ik Espace Killy het beste skigebied van Europa noem!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord