Reviews Valloire (1430m - 2600m)

Schrijf review

8.0

09-01-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Wij waren daar een week lang met Nieuw jaar. Een zeer gezellige sfeer ook tijdens oud jaaravond. Pistes waren zeer goed en allemaal open. We hadden prachtig weer en zeer Goeie sneeuwkwaliteit. Voor herhaling vatbaar

7.7

28-12-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Fantastisch skigebied. Veel heerlijke pistes, leuk dorpje en vriendelijke Fransen!

4.7

22-12-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Liften zijn toe, maar met reden. Boven is het bijna een sneeuwstorm, heel koud en zicht nihil.

5.3

22-12-2019
Skigebied: 4 Après-ski: 4 Restaurants: 8

21 december 2019. Eerste dag van het seizoen. Goede sneeuw en redelijk weer. En wat gebeurt er: beide gondelliften buiten bedrijf. Iedereen verplicht een dagje winkelen.

5.7

14-11-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Het liefst zou ik zeggen dat het een k-gebied is, met teveel vlakke pistes, te weinig en veel te dure eetgelegenheden op de berg die gerund worden door bijzonder onsympathieke, arrogante fransen. Dat alle liften compleet verouderd zijn en dat alle accomodaties vies, vuil en verouderd zijn. Want dan zouden jullie niet naar dit gebied komen........Maar niets van dat alles.

Ik heb valloire (thabor galibier) leren kennen als een fantastisch skigebied waar je met de hele familie fantastisch kunt skiën. Waar je zelfs al met de absolute beginners al een mooi tochtje kunt maken. Maar waar ook degene die van wat meer uitdaging houden prima vooruit kunnen. Waar je op een zeer makkelijke piste de meest fantastische uitzichten hebt (les selles en armera). Waar die rotlift (montissot) is vervangen door een moderne lift, wat je bijna een half uur bespaart om richting valkenier te gaan. Waar de berghutten inderdaad niet heel groot in getal aanwezig zijn en het eten geen extra vermelding verdient op de ansichtkaart naar huis. Waar gelukkig geen apres ski is. Waar je de accommodatie standaard voor minimaal 2 personen meer dient te boeken als met het aantal waarmee je op vakantie gaat. Waar de skipasprijs in verhouding nog te betalen is. Waar je, kortom, van een echte franse skivakantie kunt genieten. Dit seizoen gaan we voor de derde keer............................niet verder vertellen....



6.3

11-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Zeer leuk en gevarieerd skigebied. Ondanks het niet al te hoge aantal kms piste heb je toch het gevoel dat je in een groot skigebied zit omdat de oversteek van Valloire naar Valmeunier toch al behoorlijk wat pistes vergt. Jammer alleen dat je voor die oversteek een verouderde lift (Montissot) nodig hebt die ook maar 4 zitjes heeft. Daardoor kan er beneden wat volk staan maar voor de rest amper wachttijden aan de liften, zelfsniet in de krokusvakantie. Heerlijke terrasjes op de pistes. Leuk snowpark en zeer fijn is het S+XS snowpark zodat iemand met geen freestyle ervaring zich toch ook aan een jumpje kan wagen. Pistes worden super onderhouden en zelfs na al die zonnige weken lagen ze er nog super bij. Wil je honderden kms piste dan zou ik zeggen don't go, maar anders zeker en vast een aanrader.

7.0

04-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk skigebied met redelijk wat variatie. Liften mogen wat moderner. Wachttijden bij liften tijdens vakantie nihil. Piste Pistes worden goed geprepareerd. Valloire is een leuk plaatsje. Enige nadeel is het aantal supermarkten voorheen plaats als Vollaire ( Sherpa en Carrefour)!

7.7

10-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Heel aangenaam skigebied. Voor elk niveau is hier iets te doen. Verschillende gezellige restaurants op de pistes met schitterend uitzicht. Valloire is een leuk dorp maar apres ski is er niet echt.

7.3

09-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Heerlijk skigebied. Pistes worden goed onderhouden. Voor alle niveau's.
Plaatsje is gezellig maar verwacht niet een uitbundige après ski.

7.0

19-01-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk compact gebied helemaal voor de beginner. We zijn hier drie dagen en vermaken ons prima! ‘s avonds lekker gegeten bij restaurant le Diablotin. Verder leuke restaurantjes op de piste.

6.7

08-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Prachtige pistes voor de niet-zo-ervaren skier. Ook in het hoofdseizoen weinig tot geen wachttijden bij de liften. Voedsel en drank zijn prijzig. Maar er zijn, voor franse begrippen, voldoende restaurantjes op de piste.

9.3

24-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Valloire is een prachtig en prima ski gebied. En vriendelijke mensen.

6.0

23-03-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied komen er al 4 jaar , kijken elk jaar naar een ander gebied, en ook voordat we naar Valloire gingen verschillende gebieden bezocht, maar hier komen we nu al 4 jaar achter elkaar.

6.7

10-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 9

Al een keer of 8 in Valloire geweest. Een aantal keer in een hotel in het dorp, een paar keer in Chalets du Galibier (richting Verneys) en een keer in een particulier appartement. Skigebied is prima voor de gemiddelde skiër: veel brede, niet te moeilijke pistes. Als je doorskied heb je in een paar dagen alle pistes wel gehad, maar wij blijven toch terugkomen, omdat wij onze honden meenemen en je er ook mooi kunt wandelen. Er zijn een aantal goede restaurants (Chez Fred is de beste), maar er is geen noemenswaardige après ski gelukkig. Helaas komen er toch steeds meer Nederlanders. Het dorp wordt de laatste jaren wel erg duur, zowel voor souvenirs als de dagelijkse boodschappen.

8.3

15-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijke plek! Goede sneeuw mooie pistes bus ski verhuur is aan wezig, aardige mensen het was zo leuk dat ik volgend jaar weer ga, er is alleen weining zeart

8.0

03-04-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prachtig skigebied met echt een aantal gave lange dalafdalingen. We zijn 3x gaan eten in t dorp, met als topper restaurant La Pizza. Waarschijnlijk volgend jaar weer terug. Aanrader voor iedere ski liefhebber!

8.0

18-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wij zijn van 4 t/m 11 maart in Valloire geweest. Wij waren hier voor de tweede keer en hebben weer heerlijk genoten. Prachtige pistes , vriendelijke mensen en gelukkig veel sneeuw. Het dorp is heel gezellig voor eenk een kopje koffie met wat lekkers of een avondje uit eten.

7.0

03-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Geweldig skigebied. Super pistes en heel uitgestrekt. Zeker een gebied om aan te bevelen voor de " oudere skiër ". Een aanrader!

8.7

01-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Een prachtig gebied met uitgestrekte pistes. Super gaaf om te skiën. Op een dag hoef je niet een dezelfde afdaling te doen.

7.7

27-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied. Overzichtelijk en vooral leuk voor families. Geen apres ski, maar daar komen wij ook niet voor. Zonnig weer, weinig verse sneeuw.

8.3

22-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prachtige pistes voor iedereen toegankelijk van groen tot zwart we waren hier met een groep, voor de 2e keer volgendjaar weer?

8.0

13-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heerlijk ski gebied. Leuke restaurants op de pistes. Vriendelijke mensen en de beste kaas fondue!

8.0

19-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prachtig skigebied voor ieder wat wil. Brede pisten goed voor beginners gevorderden en oude rotten. Gezellig dorpje. Heel vriendelijke en behulpzame mensen aan de liften. Komen volgend jaar zeker terug.

8.3

12-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk gebied voor beginners maar zeker ook voor gevorderden. Lieve en behulpzame mensen overal. Heel gezellig dorpje!

7.7

25-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima gebied voor iedereen

6.7

23-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Super leuk gebied om te skiën. Voor elk wat wils. Alleen het uitgaans leven is waardeloos.

7.3

12-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 4 Restaurants: 9

Helemaal met de laatste schrijver eens !! Is een perfect ski gebied,en gezellig dorp.Als je voor het feesten op wintersport gaat kan je beter voor een "zacht prijsje" naar Valtho gaan

8.0

11-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Ik ski al tientallen jaren, ben veel in Oostenrijk en Zwitserland geweest, maar dit is echt een fantastisch gebied! Je kunt hier juist op meerdere plaatsen afdalingen maken (zwart of rood of blauw) met hoogteverschillen van zo'n 1000 meter. Genoeg uitdaging voor de gevorderde skiër, ook off-piste. Apresski is hier voornamelijk in hotels, stelt niet heel veel voor. Men wil nu eenmaal geen gerlos- en val thorens-achtige taferelen. Echte aanrader dit pareltje!

5.7

11-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 3 Restaurants: 7


Leuk gebied, maar als je genoeg ervaring hebt, is dit erg saai. Aangezien de pistes niet erg lang zijn. Verder kennen ze totaal geen après ski alles gaat pas om 5 uur open in het dorp en op de pistes is alles stil

8.0

01-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Voor het eerst hier geweest. In de week van 14 jan. Heel fijn skigebied. Voor ieder wat wils. Geen wachttijden, lekker rustig op de piste. Goed onderhouden. Hier en daar een oudere lift. Fijne restaurants, vriendelijk personeel. Mooie lange afdalingen. Valloire is een leuke plaats, prima winkels. Weinig après-ski. Niet echt belangrijk. Hier ga ik zeker terug.

7.3

01-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima gebied voor de gemiddelde skiër zoals ik. De week van 16 januari 2016 geweest. Prima piste onderhoud en lekker rustig bij de liften. De sneeuw sculpturen en vuurwerkshow was een leuk extraatje. Ook de pizza's bij don camillo waren smullen.

6.0

25-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Super gebied. Piste's zijn ok. Slechts een paar zijn gesloten ondanks de hoge temperaturen. In het dal begin je de dooi te merken op de pistes echter nog prima tendoen!!

8.0

20-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Super gebied net terug van 1 week Valloire. Dit was de 3e keer dat wij hier zijn geweest. Helaas niet al te mooi weer. Gelukkig lag er wel sneeuw! Dat maakt het dan weer helemaal goed.

7.0

17-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima pistes, liften beetje gedateerd

9.0

12-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Goed en gezzelig ski gebied

8.3

03-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heerlijk gebied, dit was de 3e keer hier. Heerlijk pistes met kinderen, ook nu de sneeuwkwaliteit minder was. Dalafdaling was open naar lift setaz. Apres-ski valt ons niet op, gewoon gezelligheid op de berg en in het dorp en we zaten met ons appartement dichtbij 2 discobars en daar zag het er savonds gezellig uit. Ook de ijsbaan is de moeite waard. Heerlijke zon gehad, helaas geen vers sneeuw...maar dat komt eraan. Een heerlijk knus Alpendorp waar ze je goed helpen met een vleugje Frans, Engels en handen;)

7.7

25-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi skigebied, helaas niet alles open door warm weer in 2015. Vergeleken met andere gebieden nog goed. Vriendelijke mensen bij lift en in restaurants. Gemoedelijk, klassiek alpendorp zonder hoogbouw. Niet veel apres ski, maar wel hippe tentjes en koffiebars. Leuke kerstmarkt met streekproducten.

8.0

11-04-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Genoten van het gebied. Mooie pistes, sneeuw werd uiteraard wat minder op het eind van deze week, maar ons hoorde je niet klagen!

7.3

22-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Fijn skigebied, mooie pistes en goed verzorgd. Dalafdalingen aan de Valloire kant snel slecht zodra het zonnig wordt. Apres ski stelt niets voor, ook de tenten op de piste zouden wel wat gezelliger mogen. Zeker nog een keer terug!

7.0

14-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Heerlijk ski gebied. Zeker voor de beginner en iets gevorderden. Pistes aan de valloire kant beter dan aan de valmenier kant. Rustig pittoresk dorpje met voldoende restaurants. Voor uitbundige après ski hoef je er niet heen te gaan.

7.3

27-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Best een mooi skigebied, groot en ruim opgezet! Wel best een eind rijden (1100km) vanuit NL. Het is inderdaadl niet het meest moderne gebied. Geen bubble liften en ook geen verwarmde liften. Dit is bij winterse omstandigheden soms even afzien. Bij mooi weer is het genieten! Met name het restaurant de L'Archaz is een aanrader!

6.3

24-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Mooi skigebied, alleen met slecht weer geen bescherming in de liften door het verouderde materiaal.prima gebied om met kinderen naar toe te gaan, en heel handig de gratis skibus.

7.3

17-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Hele mooie en goede pistes. Worden elke nacht geprepareerd met veel aandacht. Pistes zijn in januari rustig. Leuk dorpje met een paar barretjes en restaurants. Er is niet echt veel te beleven op apres-ski gebied, maar een gezellig drankje doen kan zeker.

5.7

02-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 8

Prima mits genoeg sneeuw. Sommige liften gedateerd.

8.7

01-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Mooi gebied voor ieders wil. Ideaal voor mensen met kinderen. Afstand tot de liften goed je moet niet te ver stappen. Vriendelijk en hulpvaardig bij het opstappen van de liften. Komen volgend jaar zeker terug.

7.3

30-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Lieflijk dorpje! Vriendelijke mensen! Mooi skigebied! Restaurants genoeg en goed!

6.3

25-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Mooi gebied met enorm goede pistes, voldoende sneeuwkanonnen die ze zelfs gebruiken om voorraden met sneeuw te maken om 's nachts te verspreiden over veel gebruikte paden, zodat deze niet ijzig worden. Restaurantjes genoeg, maar helaas geen apres ski.

7.3

10-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Super leuk dorpje en zeer leuk skigebied voor de beginnende en de redelijk ervaren skiër.

8.7

07-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Schitterend bergdorpje, pittoresk, gezellige restaurant en barretjes. Wij zijn met twee kleine Kids geweest. Ze hebben ook les gehad, wel Franstalig, maar supervriendelijk. Mooi skigebied, voor ieder wat wils. We gaan met de Kerst weer, we willen Valmeinierkant ook nog skiën. Apres ski weten we niet, met kleine Kids kom je daar niet aan toe. Het is in ieder geval niet opgevallen ;)

10.0

02-04-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

zalig skigebied met een grote bekende berg nl de Col du galibier

6.7

25-11-2013
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Januari 2013 zijn we naar valloire geweest.leuk en rustig dorpje.helaas in deze tijd te rustig. In cafe's en bars was echt niks te beleven. Dat is dan op de pistes en in de liften weer een voordeel. We zaten in appartementen La Grange les chalets du galibier.prima accomodatie recht tegenover de lift en de piste stopt ook aldaar. Sneeuw zeker gebied dat voor het grootste deel boven de 2000 meter ligt.nadeel daarvan is dat de pistes vrij kort zijn en je snel weer in de lift zit (waar toen géén wachttijden waren). Prima gebied voor de beginnende skier en gezinnen met kinderen. Veel brede blauwe pistes en ook de rode zijn niet heel rood. Verder kun je er prachtig wandel via paden tot boven aan de top. De bergen zijn hier trapsgewijs en niet in 1 stijgende lijn van dal tot top. Valloire is prima verbonden met Valmenier waardoor je een behoorlijk groot gebied tot je beschikking hebt. Ga zeker nog eens terug maar dan met vrouw en kinderen.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord