Reviews La Bresse (580m - 1400m)

Schrijf review

7.0

06-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

We zijn voor een short-ski naar la Bresse geweest! Het was goed met onze kinderen erbij

8.0

28-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

De Vogezen zijn geen Alpen. Het is dan ook niet eerlijk om het gebied laag te waarderen omdat het geen Val Thorens is. Veel reviews hier doen dat wel, maar met die logica zou de skibaan in Landgraaf of Zoetermeer echt niet meer dan een 2 zijn. Ik ga 3x per jaar naar La Bresse voor een short ski. Het gebied heeft 50km pistes, meerdere snelle stoeltjesliften en best wel wat leuke pistes. Het is dus ge-wel-dig voor een short ski, om er even tussen uit te zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat we uit Belgie vertrekken en dus in 4,5 uur rijden er wel zijn. Dat scheelt een slok op een borrel met bijv iemand die uit Amsterdam komt. La Bresse is zeer goed onderhouden met 350+ sneeuwkanonnen, maar het belangrijkste voor de piste kwaliteit is natuurlijk de temperatuur en de sneeuwval in de dagen/weken ervoor. Dat heb je zelf in de hand om te checken, dus doe dat dan ook. Ik zou afraden om hier dus verder dan 2 weken van te voren wat te boeken, want dan is de kans op teleurstelling groot. Al met al een fijn gebied, zeker voor beginners en de kleintjes (goede ESF school!). Ik kan het 100% aanraden!!!

6.0

21-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Vorige week 3 dagen gaan skiën naar la bresse. Eerste dag gaan oefenen in 'la schlucht', enkele km's verderop. La bresse lispach lijkt ook leuk. 2 dagen labressehochneck zelf. Op weekdagen is dit het paradijs voor de beginnende sneeuwsporter, in weekends en vakanties kan het er heel druk zijn. Zaterdag gerardmer bezocht, idem qua drukte maar lijkt ook leuk gebied. Voor de gevorderde skiër is dit gebied mss wel wat te klein. Ideaal om eens te oefenen of voor shortski dicht bij huis.

6.3

16-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Als verwende wintersporter zijn we een dagje in La Bresse gaan 'proefdraaien' vooraleer we naar de Alpen vertrekken. De rit erheen is redelijk eenvoudig, maar druk. Het skigebied is voor de beginnende en licht gevorderde skiër eigenlijk ideaal. Ook gevorderde skiërs kunnen er ook lekker in de 'schwung' komen. Na enkele oefen liftjes- en pistes met de beginner in ons gezelschap gedaan te hebben, kunnen we al de zeszitter op om de talrijke blauwe pistes te verkennen. In de week is het in La Bresse niet druk, en wachttijden onbestaande.
Aan te raden om twee dagen te gaan : voldoende hotelletjes in de omgeving.
Volgend jaar gaan we twee dagen, en combineren we de dag in La Bresse met een dagje naar Gérardmer.

7.0

24-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Voor het eerst naar La bresse gekomen eind februari 2018 als goede skiër met > 20 jaar ervaring elders. Eerst een dagje Gerardmer gedaan, daarna twee dagen La Bresse. Leuk skigebied voor wie óf wil oefenen voor de Alpen, óf gewoon verder wil komen. Genoeg afwisseling, leuke pistes, genoeg omvang om een paar dagen je te vermaken. Handige structuur met selfservice restaurants centraal beneden. Gerardmer is geschik voor wie het wil leren en het nog rustiger wil dan La Bresse en het skigebid nog compacter wil. Iets gevorderden zullen max 2 dagen in gerardmer willen skieen, maar amuseren zich dan nog een paar dagen in la Bresse. Nadeel blijft de ligging: wat vaker last van regen dan vele andere gebieden. Staat ook weer tegenover dat er snel ook weer veel sneeuw valt en er veel sneeuwkanonnen staan. Skiliften zijn modern en goed op elkaar aangesloten. Aanrader op ca. 6 uur rijden vanuit NL.

7.7

14-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Het was als vanouds, mooie sneeuw , zon ,prachtig ski weer. Genoten. Aanrader. 8

8.0

11-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Heel goed skigebied voor beginners en/of gezinnen met kinderen. De enige lift waar je langer dan 5 min. moet wachten is de pannenkoekenlift op de kastelberg. Een redelijk moeilijke zwarte piste. Wel geen aanrader voor meer ervaren skiërs.

7.3

05-08-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Zeer mooi skigebied maar beperkt

7.7

01-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Zeker mooi skigebied. Aanrader voor het gezin. Wel zorgen dat je vóór 9:00 aankomst anders kan je op flinke afstand van de piste parkeren.
Je franse taal moet wel goed zijn!

6.7

01-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prachtig ski gebied. Aanrader voor het gezin.
Je moet wel enigszins bekend zijn met de Franse taal!

6.7

24-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk gebied om te skiën met kids

6.3

23-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Drie dagen heerlijk kunnen skiën in La Bresse dit weekend. Goed weer, goeie sneeuw maar wel veel volk.

7.0

19-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Geweldige condities dit weekend! Veel zon en meer dan voldoende sneeuw.

5.3

05-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Heerlijk geskied! De sneeuw is heerlijk vers! Boven op de kastelberg leek het wel een poolexpeditie met sneeuw, hagel en snijdende wind!

10.0

27-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Vraagje: zijn en skischolen met Nederlandse leraren in La Bresse?

7.3

20-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 9

top short ski voor paar dagen. leuke diversiteit aan pistes.
gewoon doen








6.7

16-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 8

top voor beginners, wel heel druk op weekends en vakanties

5.3

27-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 6

Leuk skien op 600 km afstand.

6.7

21-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Erg leuk en niet ver voor een weekje ski met de kids. Lekkere pizzeria's! Apres-ski aan de piste is wel beperkt
Leuke vakantie

8.3

27-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Top voor een shortski! Zeker aan te raden!

8.0

09-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super lekker geskied vandaag. Er zitten. Echt toffe pistes bij. Erg leuk morgen nog een dagje genieten

10.0

07-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Perfect skigebied

5.7

07-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 4

Afgelopen 4 dagen heerlijk geskied in la Bresse. Volop sneeuw, goede pistes. Zeker voor herhaling vatbaar, daar het niet gek ver weg is van België. Voor enkele dagen een prima gebied. Voor een goed en aangenaam verblijf met zeer goed eten raden we u aan bij B&B Goutte à Goutte te verblijven. Gelegen in Cornimont op goede berijdbare afstand van de pistes.

7.0

28-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk voor een weekend.

7.3

28-10-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Tof gebied voor een shortski! Zeker aan te raden!

7.7

10-03-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Wij zijn net terug van een weekend skien in La Bresse: zeker een aanrader. Mooie pistes, veel zon en niet ver van huis. Wij verbleven in hotel Du Lac des Corbeau. Super goed en vriendelijke mensen. We keren zeker nog terug. Gewoonweg super genoten van ons weekend.

6.7

06-02-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 5

In januari een weekend geskied in de Vogezen. Inmiddels al voor meerdere malen.
Voor een weekend of weekje een prima gebied. Niet ver van Nl en de prijzen zijn redelijk voor skiën en verhuur van materialen. Zeker in januari niet heel erg druk. Goed te doen
We logeren al enkele malen in een B&B in Cornimont. Waar je zeer gastvrij wordt ontvangen .
s Avonds bij het haardvuur een uitgebreid, gezond en heerlijk diner krijgt. Goede kamers en voor een zeer voordelige prijs. Je bent vanuit B&B Goutte à Goutte al met 20 minuten bïj de pistes.
Een aanrader voor iedereen. Wil je er even een paar dagen tussen uit naar de sneeuw, dan ben je in La Bresse op je plaats. En slapen bij Ben en Carla helemaal. Doen.

5.7

01-02-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 6

In La Bresse geweest op 31 januari 2014 de sneeuw was maar 40 cm. Maar het was er heel fijn om te skiën, de apre ski is niet te vergelijken met Oostenrijk of Italië er is amper muziek op het buiten terras, maar het is redelijk dichtbij en goed te doen, de prijzen zijn oké, in het dorp is het doodstil en weinig te doen veel restaurants zijn gewoon gesloten op woensdag of donderdag avond.

6.3

10-12-2013
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk ski-gebied voor een paar daagjes fun.. En vooral relatief dicht bij huis

6.7

24-07-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Het skigebied van La Bresse Hohneck is super! Het skigebied bevindt zich veel dichter dan de Alpen waardoor je makkelijk eens op en af kan voor een weekendje. Bovendien is de skipas echt goedkoop! Het skigebied is heel goed uitgerust, mooie moderne zetelliften, sneeuwkanonnen en goed geprepareerde pistes. Ikzelf ben een snowboarder en freestyle af en toe, het snowpark laat me toe in alle rust te oefenen zonder veel pro's rond me te hebben. Skiën in La Bresse vervangt geen skireis naar de Alpen maar reisjes naar La Bresse zijn meer dan goede extra's! Volgend jaar probeer ik te snowkiten!

7.0

07-12-2012
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

prachtig ski gebied voor beginners en gevorderde zeer veel pistes van blauw tot rood veel sneeuw kanonnen en dicht bij nederland 525 km

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord