Reviews Grünau im Almtal (528m - 1600m)

Schrijf review

5.0

16-03-2019
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 7

We zijn in de afgelopen 5 jaar zo'n 10 keer wezen skiën in Grunau. Je zou dus zeggen, al met al een goed gebied als je er zo vaak komt.
Waarom een overall 8? Deze score is voornamelijk te danken aan de geschiktheid van het gebied voor de beginnende skiër en met name ook de gezinnen die net beginnen. Verder komt deze score door het optimale vakantiegevoel welke het Hochberghaus geeft. We hebben dit hotel de eerste keer leren kennen tijdens de lunch, maar zijn daarna altijd naar dit hotel teruggekomen voor de overnachtingen. Het geeft een optimaal vakantiegevoel als je de auto onderaan parkeert en met de kabelbaan en sneeuwscooter bij je hotel wordt afgezet.
Hier komt dan ook direct de lage score van après-ski vandaan. Verblijf je in het Hochberghaus dan eerst er een bar voor de gasten en nagenieten bij de openhaard is geweldig. Echter is het niet de après-ski waar de meesten naar zoeken.
Dan het skigebied zelf. We zijn als beginnende skiër met het gezin hier erg enthousiast geweest. Echter de laatste jaren zijn er meer en meer problemen geweest met de kabelbanen. Dit laatste jaar (carnaval 2019) zo erg dat een lift afgesloten was voor de gehele week. Hierdoor is direct dan ook de beste helft van het gebied niet beschikbaar. Op zich is dit overmacht, ware het niet dat het keer op keer erger wordt en de organisatie achter de skilift toch werkelijk in gebreke blijft. Denk dan aan: geen communicatie over de status en oplossingen, geen creatieve ideeën om och in bovenste deel te kunnen skiën en tot slot geen compensatie als je een weekkaart hebt. Dagjes mensen kregen bij vragen vooraf wel 25% korting.
Is het als geheel aan te raden? Ja, mits je accepteert dat er onzekerheid is in de mogelijkheden tot skiën! Niet zozeer door de sneeuwcondities, deze zijn altijd goed geweest of in ieder geval vergelijkbaar met de andere gebieden, echter wel door de groeiende onzekerheid qua skilift beschikbaarheid.

5.0

08-03-2019
Skigebied: 4 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Sinds maandag is de bovenste gondel ‘kapot’ en het bovenste skigebied gesloten tot het einde van het seizoen! €215,- betalen voor 11 km piste die ook nog eens slecht geprepareerd wordt is echt schandalig!!

6.3

06-03-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Erg prijzig skigebied wat de liften betreft, dat zou nog niet zo’n ramp zijn als ze daarvoor ook het onderhoud aan de liften en de pistes op orde hebben en investeren in stoeltjesliften ipv al die aftandse sleepliften. Helaas is dat niet het geval. Als de bovenste gondellift uitvalt (wat bij ons dus ook gebeurde) kun je nog maar bij 4 van de 10 liften terecht. De pistes werden ook slecht geprepareerd in de avond/nacht. Ze gaan niet met de tijd mee en daardoor is het skigebied niet meer up to date. Heel jammer want er zit best potentie in.
Als ze grote jongens prijzen willen hanteren zullen echt betere prestaties moeten leveren, ook de horeca.

6.7

05-03-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Een klein gebied waar slechts 1 stoeltjes lift is. De rest sleepliften. Dus als je dat niet erg vindt is het prima voor kinderen. Wel sneeuw zeker.

8.0

27-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Opnieuw dit jaar, voor de 7e keer, dit gebied bezocht. Kinderen kunnen inmiddels hun eigen gang gaan. Lekker overzichtelijk gebied, sneeuwzeker, fijne mensen en goed eten. Ook dit jaar alle ruimte op de goede besneeuwde pistes.

8.7

24-10-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Klein schalig maar daardoor erg overzichtelijk. Veel afwissellede soorten pistes en heerlijk lekker eten! Echt een aanrader!

8.3

18-09-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied! Kom er al jaren!

6.0

28-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Klein skigebied maar voldoende mogelijkheden. Veel sleepliften. Niet veel keuze uit restaurants en ook niet uit gerechten. Après-ski niet gevonden. Gratis ski opslag. Zelfs in krokusvakantie, vaak de piste voor jezelf en geen wachtrijen bij de liften.

7.0

23-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Lekker compact en gastvrij gebied voor de beginnende en gevorderde skiër. Na 25 jaar terug in Grünau en geweldig genoten met vrouw en beginnende kinderen.

7.0

21-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Lekker compact gebied voor de hele familie. Gastvrije bediening bij de liften en de berghutten. Top!

7.0

02-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Een leuk en compact gebied. Als gezin komen we er al vele jaren. Absoluut aanrader voor gezinnen. Vorig jaar, tijdens aankomst voorjaarsvakantie, was inderdaad lift kapot en weinig sneeuw, maar men kwam met oplossingen. We konden naar een ander gebied en of met pistenbuli naar boven. Leuke ervaring. Maar na 2 dagen alles weer ok en er viel veel sneeuw. Uiteindelijk een mooie finale.

5.3

27-02-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Net terug en helaas was de gondelbaan 5 dagen defect !

7.3

12-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij komen er al jaren, de laatste 10 met onze kinderen. Wij vinden het er altijd erg gezellig kinderen kunnen lekker hun gang gaan. Wij gaan een paar keer uit eten en het eten is prima en zeer betaalbaar.

7.0

24-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima skigebied, vooral met kinderen, lekker rustig.

7.3

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk overzichtelijk ski gebied voor gezinnen met (jonge) kinderen. De mensen zijn vriendelijk en zeer gastvrij.

7.0

24-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Klein maar fijn; rustig en overzichtelijk gebied.

6.7

29-01-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Was een zeer gezellig gebied, met echter weinig apres-ski gelegenheden maar wel lekker rustig en goed eten in de restaurants

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord