Reviews Kals - Matrei (1365m - 2300m)

Schrijf review

9.0

21-02-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Verheugen ons weer op “ons” Kals. Week bergen, frisse lucht en spelen in de sneeuw

8.3

09-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Wij komen met het ganse gezin reeds negen jaar naar Grossdorf, volgend jaar komen we zeker terug.

9.3

05-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heerlijk weer vandaag op de piste. Goede grip en niet te druk

8.0

31-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk brede pistes geen wachtrij bij de liften en leuke restaurants aan de pistes. In Matrei is een shirmbar maar er is verder weinig après ski. Kinderen van 19,16 en 14 hebben zich goed geamuseerd

8.0

06-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Gast 24-02-2018
Super mooi skigebied lekker lange afdalingen rustig bij liften .
Maar toch gezellig druk echt familie gebied .
Helemaal top gaan zeker terug komen voor de 3de keer ´.

7.3

05-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Vorige week voor het eerst in skigebied kals-matrei geweest en vind het een heel leuk/mooi skigebied. Genoeg mensen maar geen wachtrijen bij de liften. Vind het voor de beginnende skiër iets minder. Onze dochter heeft 3 dagen les gehad bij skischool eklusive van Michael en heeft het heel erg naar haar zin gehad in de les.

7.0

15-10-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Erg leuk gebied maar wel een stukje rijden

8.3

31-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Net , voor de zestigste keer in Matrei geweest en weer een super week gehaad.
Schitterend weer en prachtige pistes, wat wil een mens nog meer.
Tot volgend jaar dan, want komen doen we zeker weer.
Andries en Lucie

8.7

08-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

04-03-2017
Net terug uit Matrei .
Een super skiegebied mooie lange afdalingen.
Fijne en gezellige skischool voor de kids .
Geen lange wacht tijden lift .
Super voor jong en oud .
Wij gaan er zekers nog een keer terug .

6.0

03-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Gezellig skigebied met mooie pistes.

6.0

05-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 8

Prima

8.0

28-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij komen hier al sinds 1971 en gaan nog steeds naar matrei waar wij ooi hebben leren skien van Walter Oblasser.
Ook heebn wij heel wat skitouren met Walter gemaakt en nu gaan wij weer in maart. Logeren doen wij weer als van ouds bij Hinteregger en wij verheugen ons er al weer op.
groeten van Andries en Lucie.

9.0

06-11-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Enkele jaren geleden ben ik hier geweest met vrienden nu ga ik met mijn ouders ik hoop dat alles nog even goed zal zijn als 4 jaar geleden

7.3

04-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Voor het eerst met ons gezin.
Een mooi skigebied met voor een ieder wat te doen. Overzichtelijk dus de kinderen kunnen lekker hun gang gaan. Geen lange wachtrijen bij de piste.

7.7

25-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Hallo allemaal,wij komen al 20 jaar in Kals en genieten met volle teugen. Het skigebied is lekker rustig en dorpsbewoners zijn zeer gastvrij. Wij hebben fijne herinneringen. Zullen nog vaak teruggaan.

6.7

24-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk gebied, lekker rustig, ook in voorjaarsvakantie. Geen wachtrijen bij de liften. Geen gebied om lange tochten te maken maar wel uitdagende afdalingen. Kals kant wat simpeler (met paden) en Matrei meer afwisseling. Voldoende restaurantjes op de piste en prima kwaliteit en niet duur. Weinig apres-ski, maar voor ons niet belangrijk.

7.0

24-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Erg rustig gebied, geen wachtrijen. Weinig vertier.

6.3

11-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Het GGR, zoals ze hier het skigebied afkorten, is mijns inziens niet mis. Het is niet erg groot, maar de pistes zijn, zeker aan de Kalser kant, best pittig te noemen.
Het prijsniveau van de skipas is relatief gezien wel aan de hoge kant. Vorig jaar in Alpe d' Huez betaalden wij net evenveel.
Het weer zat onze week vakantie best mee, beetje te warm, waardoor de meeste pistes beetje moeilijker werden. De bewegwijzering in het skigebied en het piste-onderhoud was zeker voldoende. Misschien mag de overigens prima oefenweides in Kals en op de Goldried iets meer afgeschermd worden. Het tweede deel van de afdaling vanuit de Adler Lounge naar Kals toe is een lange en vermoeiende weg. Dit ervaar ik als het grootste minpunt in het ski gebied. Aan Matreier kant van de berg, zijn de liften behoorlijk strategisch opgesteld. Daardoor zijn er amper vervelende verbindings pistes (wegen).
Op deze flank zijn er heel wat restaurants. Wij ervoeren best goede kwaliteit, bv. in de Kuenzer Alm, aan de rode piste 2. Een mooi terras, met goede zetels met dikke kussens. Prijs - kwaliteit was ok.
Apres ski is voor ons niet belangrijk.
Minpunt is beetje de bereikbaarheid van Kals. Ruim 2 uur (nachtritten) vanaf de A-weg, lijkt mij in verhouding tot de kwaliteit van het skigebied een beetje negatief. Overdag zal die trip wellicht nog langer duren. Uiteraard weet je dat bij de planning, al is de weg, dwars door Kitz, het Wilder Kaizer gebied, de Pass thurn en de Tauern Tunnel nogal omslachtig.
Gezien mijn persoonlijke ervaringen, ongeveer 100 verschillende skigebieden bezocht, is dit voor mij een mooi middenklasse - gebied, en voor mensen, die rust, zeer mooie natuur en geen overvolle pistes zoeken beslist een aanrader.
Ik zoek volgende keer wel weer een groter gebied op.





7.3

10-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Slechte ervaring met skischule osttirol 3000. Prive les voor drie kinderen kon, ondanks tijdige reservering en bevestiging van 'Robert' niet worden nagekomen. Wegens 'ziekte' van de leraren. Geen bericht en geen alternatief. Dan maar naar de concurrent, skischule Matrei, die op deze korte termijn wel kon leveren.

5.7

09-02-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Beste skievrienden, na jaren skiën in Matrei heb ik inmiddels kennis mogen maken met een ander resort. Ondanks eerdere berichten ga ik mijn skiecarrière daar vervolgen. Ik verklap niet waar dit fantastische gebied zich bevindt, dit is voor intimi. Wij willen natuurlijk niet dat iedereen daar heen komt, anders worden de wachtrijen bij de liften te lang en de vele gezellige barretjes te druk.

8.7

22-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Super hotel gradonna mountain resort. Zo fantastisch goed dat we nu met krokus, binnen 14 dagen dus, terugkomen. We hebben ondertussen al heel veel skivakanties gedaan als 50 tigers. Echt een aanrader klein maar tof skigebied, en t ja niemand is baas over de natuur, vorig jaar weinig sneeuw maar toch genoeg

5.3

06-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Zeer overzichtelijk gebied met mooie goed onderhouden pistes. Betreft een echt ouderwets boerendorp dus weinig tot geen apres ski en eetgelegenheden in kals. Wij komen er al jaren met vrienden, heerlijk rustig, veel skiën en met elkaar gezellig maken.

3.0

02-01-2016
Skigebied: 3 Après-ski: 2 Restaurants: 4

Verouderd gebied veel te druk en slecht onderhouden gebied. In vergelijking met Val Thorens waar we het jaar daar voor zijn geweest zeer groot verschil. Dus in matrei/kals kom ik niet meer. Enige voordeel is dat er geen après-ski is. Wat wij wel waarderen. Het eten was overal slecht behalve op de top maar daar veel te druk. Ik kan niet geloven dat er sommige mensen elk jaar nog naar dit gebied gaan. Kortom zeer tegenvallend en zeker geen plek om aan te raden!

3.0

23-09-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 2 Restaurants: 3

Slechte ervaringen, slecht onderhouden liften en veel ongeprepareerde pistes. Restaurants meestal gewoon diepvries eten op 1 restaurant na maar stampvol. Hiervoor naar Nauders geweest veel betere ervaringen. Wij waren in matrei februari 2015

3.7

24-03-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 1 Restaurants: 5

De dag na kerst vertrokken richting Kals Matrei. Volgende dag naar skiles, we hadden via internet gereserveerd bij Skischule osttirol 3000.
's ochtends aangekomen bleek er geen plek te zijn, terwijl we toch duidelijk hadden laten weten dat we kwamen. Maar toch, we moesten maar wachten tot 's middags dan was er misschien plek.

De skileraar was een drama, hem werd ter plekke nog even uitgelegd wat hij ons beginners moest leren door de arrogante eigenaar Robbert blatter.
We begonnen met de absolute basis, schuin omhoog lopen bij de berg. Toen we meerdere malen aangaven dat we dit allang konden werd er niks meegedaan.

De volgende dag bleek de lift in het dal (Matrei) half stuk te zijn waardoor er een enorme file stond en we een uur te laat kwamen. Overigens wel een goede ski leraar nu, bedankt Johannes.
Maar de les duurde dus nog maar een uur door de half kapotte lift.

De derde dag bleek de skilift helemaal vastgevroren en bleef de hele dag dicht. Geen les, en ook geen geld terug van de arrogante eigenaar Blatter.
Tot zover de skilessen, geen aanrader dus die skischule osttirol 3000.

Omdat het skigebied dus de hele dag dicht was door een vastgevroren lift, zeer amateuristisch net als de rest van het gebied. Pistes die perfect waren werden gewoon niet geprepareerd.
Besloten we maar naar een ander gebied te gaan: St. jakob im defreggen. Hier ging een wereld voor ons open. Prachtige brede pistes zover als je kon kijken, een heel andere ervaring vergeleken met de smalle en saaie pistes in Matrei.

kortom: Voor ons was Kals-Matrei geen aanrader. Wat wel meespeelt is dat er windkracht 10 was de eerste 3 dagen, een soort sneeuwstorm dus. Maar ook met mooi weer waren we snel uitgekeken op dit gebied. Eigenlijk is alleen de afdaling vanaf de Adler Lounge de moeite waard.
De skischool osttirol 3000 is dramatisch, neem daar geen les.



8.0

02-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Lekker ski gebied, niet druk en met je pas kan je ook naar St. Jakob en Sillian ! We hebben een top week gehad, goede sneeuw, zon en verse sneeuw ! Ga ook eens naar St. Jakob want de apres ski in de kuhstall is leuk !!

7.7

23-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Nu twee dagen hier. Heerlijk compact gebied, geen wachtrij bij de liften, goede sneeuw en vriendelijke mensen. Top!

9.0

22-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Heerlijk en mooi ski-gebied! Top om van Matrei naar Kals te gaan en weer terug. Geen wachttijden bij de liften dat is ook wel heel fijn. Daarom steeds weer een feest om hier te zijn. Kortom: GENIETEN!!!!!

6.7

21-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Mooi gebied, zeker voor kinderen tot een jaar of 15. Niet te groot maar veel uitdagende pistes, zeker aan de kant van Kals. Perfecte sneeuw en leuke restaurantnes langs de pistes. Weinig agressie, geen Nederlandse skileraren. Top vakantie gehad. Zou gerust terug gaan.

8.0

10-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heerlijk skigebied, lekker rustig (meestal) geen wachttijden. Niet heel groot gebied, maar prima skien. Komen hier al jaren en altijd goede sneeuw!

9.7

28-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Ik kom hier nu als 9 jaar we gaan altijd met de voorjaars vakantie en altijd hele goede kwaliteit aan sneeuw

6.7

21-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 5

Top week gehad helaas geen
sneeuw in matrei maar op de berg was het top.
Mooi weer veel zon volgend jaar gaan we naar kals

6.3

05-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Ja inderdaad prima restaurants! van pizzaria, tot bistro, tot chique, het is allemaal mogelijk. Stappen kun je wel vergeten, borrelen kun je dan in je eigen huisje of zo. Liften worden idd al gauw gesloten als er wat loos is, maar ja, je wilt natuurlijk ook dat er wat gebeurt. Daarnaast is het toch veel te koud als er windkracht 10 is....Je ziet geen hand voor ogen. Als het prachtig weer is, zien we het gebied dan ook weer door een andere bril. Leuke pistes! Redelijk simpel, maar prima als je voor het zonnetje komt.

5.7

31-12-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Goede restaurantsvhiet. Jammer van de apres-ski. Helaas is het al dd zoveelste keer dat de liften niet gaan vanwege de Tauernwind die hier blijkbaar nogal eens om de hoek komt kijken. Jammer, want ik kom hier om te skieen. Dan kun je natuurlijk wel naar een ander gebied rijden, maar dat is niet de opzet. Dan kan je net zo goed de hele week ergens anders heen gaan. Pistes zij daarnaast matig geprepareerd. Er zijn nog wel wat pistes goed maar die willrn ze dan bewaeen voor als het drukker is?!

5.7

31-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 8

Net terug van de eerste keer van het nu al weer derde seizoen. Hopelijk is het over een paar weken beter. Het sneeuwde eigenlijk niet hard genoeg en helaas is ook nog alle kunstsneeuw van de afgelopen dagen in de nacht van 28 op 29 december door de keiharde wind gewoon weggewaaid. Gesloten liften en ijzige pistes bleven over. Echt jammer, want het is zo'n leuk gebied! Afgelopen jaar een geweldig skiseizoen gehad met de beste sneeuw van de hele Alpen. Hopelijk wordt het snel beter!

8.0

30-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Nu de derde keer dat ik ga. Relatief klein maar wel gezellig gebied. Altijd al goede sneeuw gehad.
Nu wat gevorderd geraken is dit wss de laatste keer dat we gaan, hierna gaan we wat grotere en uitdagendere gebieden opzoeken.

Voordeel: lekker rustig, geen wachttijden, gevarieerd voor ontplooiende skiërs van beginnend tot gevorderd.
Skipas voor meerdere gebieden. Vergeet niet naar St. Jacob te gaan. 45min rijden vanuit Matrei maar oh zo leuk!!! Hutten op de berg zijn echt top. In St Jacob is Après ski in de "koeienstal" echt super tof!

Nadeel: relatief klein, weinig boeiende après-ski in Matrei...

7.0

23-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wij gaan dit jaar er voor de derde keer heen. De kinderen nu 5 en 7 vinden het er heerlijk. Sneeuw is wisselend. Het eerste jaar slecht vorig jaar goed. Weinig tot geen wachttijden bij de liften, leuk skigebied alleen er mag wat meer après ski zijn. De prijs kwaliteit is prima in dit gebied, zelfs goedkoop als je bij een particulier een huis of appartement boekt.

6.7

21-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Wij komen hier al 13 jaar, en de sneeuw is altijd klote. Wij blijven hopen dat het een keer beter wordt. We hebben besloten dat we het blijven proberen tot aan de 20 jaar.

8.0

11-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Een erg mooi gebied. Wachttijd bij de liften is erg kort. Restaurant op de berg zijn top

10.0

10-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ik kom hier al bijna mijn hele leven is echt geweldig hier

7.3

04-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Ik kom hier al 2 jaar. Ik vind alles heel goed pistes voor mensen met een beetje uitdaaging aleen apres-ski kan veel beter

7.7

02-12-2012
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

ik kom hier nu al 3 jaar en blijf het leuk vinden. Het leuke is ook dat je van het ene skigebied naar het andere kan. en nog een pluspunt de skibus is gratis. Eigenlijk een leuk skigebied dus. ook voor kinderen.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord