Reviews Sölden (1368m - 3200m)

Schrijf review

6.3

10-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 3 Restaurants: 7

4 jaar niet meer in sölden geweest .mooie pistes maar nul apresski .... bussen met kerels hier en auto vol vrouwen

9.3

08-04-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Het was super als het eens niet goede sneeuw was beneden op 2000m kun je naar de Gletcher daar is het altijd perfect en een heel mooi zicht op anderen bergen

9.7

18-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Dit was de eerste keer in solden. Het is een heerlijk groot skigebied. Alleen wel soms heel druk bij de liften.
Het was voor ons een top vakantie!

8.0

15-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Top ski gebied ook voor de ervaren skiër of boarder! Apres-ski erg druk, wat normaal super zou zijn, alleen nu kan je gewoon niet meer bewegen. Maar veruit het mooiste skigebied in oostenrijk.

8.0

13-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi skigebiet. Komen hier nu 15 jaar. Gondel op de gigijoch fantastisch verbeterd!

9.3

12-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Eerste keer solden. Maar prachtig skiën hier. Lange brede afdalingen. Vooral op de gletsjer is het goed vertoeven. Onze dochter van 6 heeft het erg naar haar zin gehad. En Idd de skiles vroeg regelen. Wij konden Nog net terecht. Ze heeft veel geleerd en is met ons de verdere dagen dat ze geen les had, overal mee geweest. Het was erg druk bij de liften naar de gletsjer. Maar daarna spreide het zich. De lift voorzieningen zijn top. Nieuwe gondels giggijoch zijn geweldig. Lift personeel heel alert. En deze voorjaarsvakantie was het schijnbaar drukker dan anders ivm veel samenvallende vakanties. Wil je geen wachttijden dan moet je naar kleinere gebieden gaan. Voor ons was het geweldig vertoeven en hebben weer geboekt voor volgend jaar.

7.0

08-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Best druk in de voorjaarsvakantie... Onze kinderen konden niet op skiles alles vol. Echt nog nooit meegemaakt.
conditie was niet best kon best wat verse sneeuw gebruiken helaas.

8.0

06-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

In krokusvakantieet 4 kinderen geweest (15, 11 en tweeling 9). Niet uitgesproken druk. Een knelpunt bovennaargletscher; een stoeltjeslift van vier personen is daar een zeer zwakke schakel. Consumpties Hoeca zijn aan de forse kant. De kids hebben een dag les gehad. Na rommeligvoorskien werden ze ingedeeld in een groep die aldaar d agen bezig was. Tip meld je voor vertrek al aan voor les. Verder viel het ons op dater in Horeca bij apresski volopwordtgerookt. Kennen ze hier geen rookverbod in Horeca? Onvoorstelbaar. Nuvoor de tweede keer geweest. Blijft een prachtig gebied.

8.7

01-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Fijn en groot gebied. Nooit moeten aanschuiven aan de liften. Vooral op de gletsjer gezeten waar nog minder volk was dan op de gigijoch. Wij gaan zeker terug, het was een topweek!!

8.3

15-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Relatief goed gebied voor de beginnende tot gemiddelde skiër. De ervaren skiër heeft het hele gebied met 1 of max 2 dagen wel gezien. Met de skipas heb je enkel toegang tot solden wat het weer duur maakt om een dagje ergens anders te skiën. Voor het geld mag er wel iets meer aandacht aan de piste gegeven worden. Piste worden lang niet altijd geprepareerd en liggen er in de ochtend al slecht bij. Verbindingen zijn te druk en je staat vaak in de rij. De omgeving maakt een hoop goed en het uitzicht is prachtig. Prijzen voor eten zijn gemiddeld maar zeker niet duur.

9.3

15-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Fantastische week, veel zon dus veel skiën. De pistes zijn prachtig, wij waren veel in Hoch-Solden. Het was genieten!!! Bij de liften was het wachten niet lang. Voor iedereen een mooi gebied

6.3

03-02-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Sölden verkoopt zich als een A-merk skigebied, wat niet gek is als je bijna 150km aan piste hebt liggen enkel komt dat niet over met de kwaliteit wat je krijgt. Over het weer klagen heeft geen zin, hoewel er 235cm sneeuw op de berg en 70cm in het dal moet liggen, liggen de pistes er heel slecht bij, al snel vormen bulten en ijsplaten. Het lijkt er soms op alsof alleen de bovenste pistes worden geprepareerd en de rest vergeten wordt, waardoor je dus over bulten van begin van de week mag skiën. De uitdaging in de pistes kan erg verschillen. 2 van de groep van vier vonden de pistes qua uitdaging voldoende (iets verder dan beginners) maar de andere 2 konden met gemak en zonder al te veel 'werken' beneden komen. Restaurants zijn een beetje aan de prijzige kant maar vooral de friet is erg aan te raden. Ondanks dat we nog net voor het hoogseizoen waren vonden we het erg druk. Vooral vergeleken met het verder gelegen skigebied Obergurgl-Hochgurgl (aanrader om een dag extra op je skipas van Solden te nemen). Ook ter vergelijken met het net genoemde gebied, is de kwaliteit van de pistes. In Obergurgl was alles strak en goed te skiën. Al met al; leuk om geweest te zijn maar het 'onderhoud' van de pistes en de massale aanloop van mede wintersporters maakt het dat we dit gebied de komende jaren links laten liggen.

10.0

26-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Veruit het mooiste gebied wat er is!

9.3

22-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Superleuk gebied. Voor de jonkies is het in het centrum feest, voor de iets ouderen (met minder testosteron en minder haantjes gedrag) is het ook prima.

8.3

18-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Sölden is echt super. Mooie brede pistes en goeie afdalingen. Alleen je kan niet naar een ander dorp skiën. Twee dagen skiën en je hebt zo'n beetje alles gehad. Maar alles bij alles een super gebied

9.3

14-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Dit is werkelijk een super gebied. Super mooie breed

8.0

06-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Duur maar goed. Als niet met de kudde meegaat naar de gletscher is het erg rustig.

7.7

30-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi gebied, helaas niet optimaal van kunnen profiteren. Vanwege de harde wind gletcher gesloten. Ijzige pistes op 27/28 december. Laagje sneeuw is wel noodzakelijk. Verder wel gezellige plek en leuke apres-ski

8.3

28-12-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super skigebied maar op moment is het waardeloos!!Piste zijn ijzig, veel wind, veel pistes en liften zijn dicht. Erg jammer ???

7.3

28-12-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Pistes zijn gevaarlijk nu. Heel veel ijs, steentjes, geen grip. Strak blauwe lucht maar zoveel wind dat de gletcher gesloten is. Super jammer... wachten op sneeuw voordat je gaat!

8.0

28-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Harde en ijzige pistes oppassen geblazen

9.0

30-11-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Volgend jaar voor de vierde keer naar Solden. Blijft een goed gebied. Pistes zeker beter geprepareerd dan in Saalbach of Gerlos. Apres ski eveneens goed te noemen. Schirmbar is perfect. Daarnaast voldoende andere leuke tentjes

9.3

13-11-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Pistes perfect onderhouden. Restaurants zijn niet erg duur en het eten is overal voortreffelijk zelfs op de pistes. Heb al duurdere skigebieden gezien en mee gemaakt waar het eten dan ook nog minder is. Après ski is top!

5.3

08-11-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 3

Solden is een leuk skigebied, hooggelegen en sneeuwzeker. Restaurants veel te duur, waarschijnlijk vinden de vele oosteuropeanen dit geen probleem. Wij waren er in de kerstweek 2015, druk en lange wachttijden bij de liften.
Maffioos is de behandeling bij ongevallen: ONGEVRAAGD wordt je naar een privékliniek in Solden gebracht. Hier draait het om euro's: cash betalen en geen contract met NL verzekeraar. Algemeen ziekenhuis is in Zams(80km). Wees gewaarschuwd!

8.7

07-11-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Heel mooi & goed onderhouden!

8.7

26-04-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top gebied, voor ieder wat wils

8.3

29-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top skigebied voor zowel beginnende als gevorderde skiër. Pistes worden goed onderhouden en gelrepareerd.

8.3

24-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi en modern gebied. Voor ieder niveau geschikt. Door de commercie heeft de ouderwetse gemoedelijkheid en vriendelijkheid plaats moeten maken voor beleefdheid. Langgerekt dorp met weinig sfeer.

6.0

20-03-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 7

De prijzen voor de skipas staan absoluut niet in verhouding tot de faciliteiten. In de carnavalsweek stonden we 1,5 uur te wachten bij de gondel voor we de berg op konden. Gelukkig was er nog een gondel en hier waren de rijen van normale lengte. Op de berg veel pistes maar kwamen veel bij elkaar op smalle afdalingen. Door de drukte was het iedere dag weer een drama hier. Veel liften gesloten door wind en we hebben voor ons gevoel in dit gebied het minste waar gekregen voor het geld. Van alle grote Oostenrijkse en Italiaanse gebieden scoort solden voor ons het laagst.

8.3

18-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Topweek gehad. Hotel Tyrol is perfect. Zeer uitgebreid ontbijt en een 5 gangen diner.

9.0

16-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heerlijk wezen skiën daar in januari! Het gebied is echt top, je kunt er super skiën op de gletsjer en ook buiten de gletsjer zijn het mooie, goed onderhouden pistes. Het is er echt genieten en je staat zelfs in drukke weken niet erg lang te wachten voor de liften. De apres-ski is er ook erg leuk! Er zijn genoeg barretjes waar je heen kan gaan en het als stel ook gewoon super leuk kan hebben want er is genoeg aanspraak. Verder is het echt een heel gezellig dorp. Wij zaten zelf in hotel valentin, super hotel en zeker aan te raden!

8.0

02-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Erg goede week gehad hier. Sneeuw was goed en de gletsjer is echt een aanrader, heel veel poedersneeuw en off piste routes. Het fun park is erg goed op gezet met lijnen voor ieder. Hier een kleine impressie van onze week hier: https://youtu.be/X0lI6sLUHOE

7.3

26-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooie brede platgereden pistes. De verbindingslift naar de gletsjer heeft wel veel te lage capaciteit. Voor de rest: top!

10.0

26-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heel fijn gebied, kom er al 20 jaar. Je moet even je weg weten maar dan heb je ook geen wachttijden zelfs niet in carnavals vakantie. Waar deze plekjes zijn moet je even zelf uitvinden.

8.3

23-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi gebied en een mooi jump park en mooi brede pistes

8.7

18-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

In Solden geweest de week voor de carnavalsvakantie. Het gebied was relatief rustig. Een keer op een lift staan wachten (5 minuten maximaal).

De skipas is wat prijzig maar het gebied maakt dit, met onze omstandigheden, meer dan waar. Een uitbreiding van het gebied zou gaaf zijn. Ook de verbinding naar de gletsjer zou wat mij betreft makkelijker gemaakt mogen en kunnen worden.

5.7

18-02-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 6

In de carnavalsweek in Sölden geweest met familie. Vol goede moed aan een skiweek begonnen tot op maandag mijn dochter een zware bacteriële infecti er in haar keel kreeg. Hoge koorts en zo slap als een vaatdoek. Goed geholpen door een arts in het centrum. Een zware anti biotica kuur heeft niet kunnen bewerkstelligen dat mijn dochter nog in die week kon skiën. Aan de kassa van de ski lift gevraagd of we door overmacht het geld voor de pas terug konden krijgen of in ieder geval een gedeelte dan. Er werd resoluut "nee" gezegd, ondanks de doktersverklaring. Bij de hoofdkassa verderop in het dorp bijna hetzelfde antwoord. Enige vorm van coulance was er wel. Als de pas niet gebruikt was konden we het geld terug krijgen. Dat betekent dus dat als je een pas koopt je binnen 3 minuten door een bacteriële infectie ter aarde moet storten en vlug naar een arts moet rennen om een verklaring te halen. Ben je eenmaal door het poortje van de skilift dan kun je het schudden want dan is je pas gebruikt. Vreselijk inhalig volk dat de skilift exploiteert. Alleen geld drijft ze. De menselijke maat is totaal zoek daar.
Voor ons geen tweede keer Sölden.
Een grote pluim overigens voor Intersport in Sölden. Daar kregen we zonder discussie wel het geld terug van de huur van de skies, helm en schoenen, ook van een van de ouders die de hele dag bij het doodzieke kind bleef. Top!

5.3

07-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 4

De 261 euro voor een 6-daagse skipas maakt ten opzichte van andere gebieden de meerprijs niet waar. Niet qua grootte en zeker niet wat betreft capaciteit. Regelmatig lange wachttijden, mede door het snel sluiten van overige liften door harde wind?!
De prijzen in Oostenrijk en Solden blijven een frustratie. 0,5 liter water voor 2,90 of een machinaal kopje koffie voor 2,90 begint je gedurende de week steeds meer te ergeren, laat staan een simpel menuutje.
Het skigebied is aardig, maar ook hier komen een aantal routes bij elkaar op een smalle piste die binnen een paar uur helemaal omgewoeld is en veel problemen geeft voor mindere skiërs. Een aanrader is de Tiefenbachgletscher. Even door het tunneltje en dan dat prachtige uitzicht.
Wij vonden er (te) veel snowboarders. Op zich geen probleem, maar 90% heeft de moed wel, maar de beheersing niet.
Het dorp Solden is één straat met legio sportwinkels, echter een knus Oostenrijks restaurant is hier niet te vinden (wel op de berg).
Conclusie: we twijfelen voor een tweede keer. Misschien helemaal buiten het seizoen vanwege de prijzen en drukte. Hoe dan ook, na 3 jaar weer eens Oostenrijk te proberen is de conclusie nog steeds dat dit wintersportland niet kan tippen aan Italie.
(Apres-ski doen wij niet aan. Vandaar de 5)

5.3

07-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 4

De 261 euro voor een 6-daagse skipas maakt ten opzichte van andere gebieden de meerprijs niet waar. Niet qua grootte en zeker niet wat betreft capaciteit. Regelmatig lange wachttijden, mede door het snel sluiten van overige liften door harde wind?!
De prijzen in Oostenrijk en Solden blijven een frustratie. 0,5 liter water voor 2,90 of een machinaal kopje koffie voor 2,90 begint je gedurende de week steeds meer te ergeren, laat staan een simpel menuutje.
Het skigebied is aardig, maar ook hier komen een aantal routes bij elkaar op een smalle piste die binnen een paar uur helemaal omgewoeld is en veel problemen geeft voor mindere skiërs. Een aanrader is de Tiefenbachgletscher. Even door het tunneltje en dan dat prachtige uitzicht.
Wij vonden er (te) veel snowboarders. Op zich geen probleem, maar 90% heeft de moed wel, maar de beheersing niet.
Het dorp Solden is één straat met legio sportwinkels, echter een knus Oostenrijks restaurant is hier niet te vinden (wel op de berg).
Conclusie: we twijfelen voor een tweede keer. Misschien helemaal buiten het seizoen vanwege de prijzen en drukte. Hoe dan ook, na 3 jaar weer eens Oostenrijk te proberen is de conclusie nog steeds dat dit wintersportland niet kan tippen aan Italie.
(Apres-ski doen wij niet aan. Vandaar de 5)

7.7

04-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Het is een geweldig ski-gebied. Je kan erg lekker eten bij de restaurants op de piste en er hangt altijd wel een gezellige sfeer.

8.0

02-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooi sneeuwzeker gebied. Te Klein vergeleken met hoeveel mensen er Zion

6.7

31-01-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Skigebied is vrij klein en kan mega druk zijn!! Veel Russen....

8.0

30-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooie brede pistes. Lekkere dalafdaling. Apres-ski valt een beetje tegen in vergelijking tot bv. Ischgl.

9.0

26-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Top skigebied, heerlijke brede lange pistes, sneeuwzeker door hoge ligging. Prima uitgerust met liften, gezellige hutjes. Dorp wel langgerekt maar goed te lopen. Afgelopen week geweest en was echt niet druk, heerlijk vertoeven, toffe apres ski en prima restaurantjes in het dorp.

9.0

23-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Al jaren onze vaste ski bestemming. Nog nooit meegemaakt dat er vanaf het middenstation niet goed kon worden geskied. Een super gebied met heel moderne liften en goed onderhouden pistes!

9.0

17-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Al jaren mijn gebied,behoorlijk sneeuwzeker en elke morgen strakke pistes

8.7

17-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Al jaren mijn favoriete gebied.rauth alm bubis shihutte zijn 1van de goeie tenten.

9.3

15-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Gaan er elk jaar heen. Super pistes en altijd goed onderhouden. Mooie uitdagende pistes voor iedereen.

9.3

05-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Dit is gewoon het beste skigebied van Europa. Afgelopen week weer heerlijk in de zon geskied op prachtig geprepareerde pistes, terwijl in de rest van Oostenrijk bijna niet te skiën was.

9.0

03-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Wij gaan in maart weer
naar sölden. Prima ski gebied voor ons. Leuke après ski ook.

9.3

03-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Ik ga 9 feb 2016 naar sölden het is een van de betere skigebieden de snowparks zijn echt supper leuk en dal afdaling is geweldig zeker een aanraader

9.3

03-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Ik ga in feb 2016 voor de 22x naar Sölden. Voor mij is er geen betere plek om te skiën.
Het is het gevoel van thuiskomen!!

9.0

28-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Weer een weekje solden gehad met de hele Fam. Een woord "fantastisch"!! Na veel plekken te zijn geweest , blijft dit ons favoriete oord. Petje af voor de sneeuwmeesters, t lag er super bij, zelfs bij de hoge temperaturen en de weinige natuurlijke sneeuw!

9.3

27-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Het was één van mijn meest leuke skivakanties ooit!

8.0

26-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Top ski gebied. Bijna alle pistes open en beide dalafdalingen heel goed te doen.

8.3

25-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijke sfeer. Veel skimogelijkheden voor beginner en gevorderde. Prachtige uitzichten op grote hoogte en genoeg te doen na het skiën. Tot 8 januari 2016!

7.0

25-12-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Klein gebied, binnen een dag heb je alle pistes gehad. Erg druk op de piste en lange rijen bij de liften. Wel lekker kunnen skiën, maar geen gebied om jaarlijks terug te keren! Wel gezellige apres ski!

8.0

22-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Fantastisch ski gebied! Veel mogelijkheden en een mooi aantal kilometers om af te leggen.

10.0

21-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig skigebied, echt mijn favoriet! Lekker groot, mooie pistes, prachtige moderne liften en vriendelijke mensen

9.0

20-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Top gebied ben net terug top sneeuw

7.7

17-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Erg mooi, leuk en uitgebreid skigebied, het is zeker een aanrader!

8.7

14-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Voor het skiën is solden samen met ischgl de top. Gaan elk jaar 2 x op skivakantie, maar gaan altijd 1 x naar solden.

8.7

29-11-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Geweldig gebied voor beginners en gevorderden. Moet je wel je ogen open doen en kijken waar je zelf het liefst naar beneden suist. Gast 4555 heeft denk ik op bed gelegen tijdens zijn verblijf. Zzzzzzz

9.0

25-11-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Alles is zeer goed in sölden, een zeer mooi skigebied met ruime pistes en mooie dalafdalingen, zowel voor de beginnende skiër als voor gevorderden zeker een aanrader ,wij komen hier nu al voor het derde jaar op rij naartoe altijd zeer mooie accomodatie en sneeuwzekerheid is gegarandeerd is Sölden.

8.7

11-11-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Heerlijke gletscher om te skiën! 's morgens paar afdalingen op de tiefenbach. Daarna werd het snel papperig en kan je goed vooruit op de rettenbach. Wij stonden geparkeerd bij de tiefenbachgletscher maar in de middag was het te warm om daar lekker te skiën. Ik hoop dat er snel weer sneeuw valt want anders wordt het na volgende week toch een probleem om goed te kunnen skiën daar. Verder was het eten goed en de variatie van pistes ook prima.

9.0

04-10-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Super ski-gebied, ideaal voor starters en ook voor de betere skiër, eerst naar isghl geweest nu al voor de tweed keer naar Sölden, mooie afdalingen wel niet voor beginnende kinderen, ski school yellow powder is uitstekend voor de kinderen.
niet al te lange wachttijden op de liften zoals sommige zeggen.
Wij gaan iedere keer tijdens de kerst vakantie en kwa drukte valt het allemaal wel goed mee.
Mvg.

9.0

24-09-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Mooi skigebied en sneeuwzeker! Wel zeer druk bij elke lift. Wij gaan zeker nog een keer terug

10.0

24-04-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Op en top nog genieten in Solden☺

6.7

27-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Skigebied is mooi, veel blauwe pistes. Helaas erg druk vooral bij de Gigijoch. Apres-ski zal wel goed zijn maar ik kom om te skien dus niet geweest. Jammer van geschreeuw van drunken groepjes midden in de nacht en alle Oostblokkers (Russen). Ik ga volgend jaar ergens anders heen.

6.7

12-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Leuk voor beginners liften drama veel te weinig capaciteit. Veel blauw dus beginners voor mij als ver gevorderde snowboarder en skiër een drama. Wel lekkere brede pistes maar ik ga hier niet meer heen.

8.0

12-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk skigebied. Lekkere brede pistes. Veel blauw, waardoor er veel newby's zijn, hier moet je wel rekening mee houden. Dalafdaling is hierdoor 's middags niet fijn, smalle pistes en langzame beginners die heel de breedte gebruiken. Niet fijn.

Overal lekker gegeten, qua prijs is het niet anders dan anders.

Qua drukte zijn alleen de eerste twee liften druk. Voor de rest loopt het snel door.
Wellicht als je in hoogseizoen gaat dat het langer wachten is.

8.0

09-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk ski gebied met veel lange brede pistes, wel veel blauwe pistes. Nergens lange rijen alleen bij dalstation 5 min. Groot dorp en genoeg te doen hier.

6.7

08-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 4

Voor 3 dagen skieen buiten
de vakanties om prima gebied!!

7.0

03-03-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 7

klein skigebied. liften mega druk, ik ga volgend jaar ergens anders heen.

6.7

02-03-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 9 Restaurants: 5

Het blijft behelpen in Solden. Ga volgend jaar toch weer naar Troisvallees.

5.7

01-03-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 8 Restaurants: 5

Heeeeel eeeeerg druk , wacht tijden van meer dan een uur, op de piste is het in de vele smalle stuken drukker als op een indoor baan, met als gevolg vele vele ongelukken.
Het prijs peil is erg hoog, een cola al snel 6,- euro eten 2 volw. 2 kinder 90,-
En voor meer dan 800,- aan skiepas verwacht je geen sleepliften meer op de gletsjer, ook de capaciteit van de niet sleepliften laat vaak te wensen over !
Voor ons geen solden weer er zijn vele andere gebieden die veel ruimer zijn , gemakkelijker te bereiken en een stuk goedkoper !

10.0

01-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Mijn leukste en beste skigebied! Apres ski kun je het beste doen bij de cookook, Almrouse en Mogul, top week gehad!

8.7

27-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

goed ski gebied alleen de dal afdaling altijd superdruk en chaos , maar over het algemeen een super gebied brede piste,s en gezellige sfeer

10.0

23-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste skigebied in de Alpen, niks op aan te merken

9.7

21-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

In het dorp zelf heb je mooie delen en minder mooie delen. De pistes zijn prachtig en vooral als de gletsjer open is.

8.3

18-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ski gebied is geweldig en de restaurants ook apres ski is goedkoop. Hotel Bruno is echt een aanrader ook voor kleine kinderen.

8.3

18-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 10 Restaurants: 8

GEWELDIG ski gebied en het eten is ook geweldig.apres ski is ook top en niet te duur

10.0

15-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

het beste skigebied in de Alpen

8.7

12-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Geweldig skigebied, leuke en ook een lange afdaling naar beneden is geweldig door de gletsjer. Als 11-jarige 2e jaars snowboarder toen voor het eerst heen geweest, nu 5 jaar later nog steeds een perfect gebied voor begin tot gevorderd.

8.0

12-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Heerlijke skivakantie gehad. Pistes fantastisch geprepareerd. Moderne liften; alles ziet er super strak uit. Blijft heerlijk om naar toe te gaan. Gebied is niet zo groot als sommige in bv Frankrijk, maar daardoor wel overzichtelijk. Het uitzicht vanaf de gletsjer blijft adembenemend!

8.7

07-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super pistes, ook de apres ski is erg gezellig!

7.7

05-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Groot skigebied maar geen gezellig dorp met drukke hoofdstraat (auto's)

7.7

31-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Het is een mooi gebied! In januari was t ook niet te druk. Helaas hebben wij ook gemerkt dat de pistes slecht geprepareerd werden. Waardoor zelfs na sneeuwval de pistes er nog net zo slecht en uitgesleten bijlagen als de dag ervoor. Voor beginners en kinderen is het niet echt een goed gebied, behalve op gigijoch. Voor mensen die van feesten houden is t denk ik een perfect gebied.

10.0

28-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heerlijk skigebied met zeer veel mogelijkheden.

8.0

28-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi en modern ski gebied. Wel commercieel en daarmee ook niet echt authentiek te noemen. Veel activiteiten op en naast de piste.

8.0

20-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super fijn ski gebied met veel mooie pistes! Gast 1353, waar is dat fijne pensionnetje voor € 35,00 euries?

8.0

18-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

+ skigebied, zeer Sneeuwzeker, de lift achter ih dorp +/- apres ski, enkele tenten zijn super maar sommigen ook echt niet, gerlos heeft meer, - beperkte kwalitatieve restaurant, toename Russen, geen enorm overschot aan goede apres ski ih dorp. Review : 3x bezocht,

9.0

15-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Goed en afwisselende pistes.

8.3

12-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super pistes! Één van mijn meest favoriete skigebieden. Ook na het skiën zijn er genoeg leuke après ski tentjes en restaurants te vinden.

9.0

10-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Samen met nog een paar oorden het Ibiza van de Alpen

9.0

06-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Wij komen nu al 9 jaar in





solden en voor ons is er maar een skigebied en dat is solden voor ieder wat wils wij gaan zelf met 2 kinderen en het is het ideale gebied over 5.5 week gaan we weer we verheugen ons erop

8.0

05-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Dit jaar voor de derde keer in 5 jaar naar Solden.
Geweldig mooi ski gebied, met lange pistes.
Ook voor de beginner mooie pistes, vooral boven bij de Gigijoch baan.
Hoog gebied, altijd sneeuw zeker, soms zitten de pistes op de gletchers dicht ivm storm, maar dan blijft er nog genoeg open om heerlijk te skien!

8.3

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Supermooi en gevarieerd gebied. Brede pistes en slingerpaden tussen de bomen. Piste 2 en 11 zijn super, Bibi's skihut gezellig en lekker. Tip: reserveer een skisdepot bij skiverhuur in het Innerwald, scheelt weer sjouwen.

7.7

31-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooi en afwisselend skigebied waar je op grote hoogte kan vertoeven.

8.0

30-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Voor het eerst naar Sölden geweest. Geweldig gebied met veel mogelijkheden. Super!

8.0

29-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi gebied, vriendelijke mensen ... Lekker eten. Wat wil je nog meer!

10.0

28-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Dit jaar voor de eerste keer
naar Solden , is het goed te doen voor de beginnende skiër ?

8.0

26-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooie skigebieden hier, grote brede pistes, wel druk bij de gondel naar boven, maar is goed te doen

8.7

25-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heerlijke sneeuw, op de gletsjer maar ook op de pistes boven

8.3

24-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heerlijk skiegebied. Veel pistes. Lekker!!

8.7

20-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

De gletsjer is super, verse poedersneeuw! Andere pistes zijn soms ijsbanen

10.0

16-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Komen al 36 jaar in solden gewoon omdat het sneeuwzeker is en gezellig is door de vele mensen die je kent. Jean le depanneur oirschot

7.7

13-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Die ALM en pizzarestaurant corso aanraders! Goed skigebied, minder gemutlichkeit op de piste en veel in de lift zitten

8.7

08-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ik ben al zeker 10 keer in Solden geweest. Het een hoog en sneeuwzeker gebied en voor elk niveau toegankelijk. Goed parkeergelegenheid bij de liftten en je bent snel boven. Leuke kroegen en restaurantjes. Zelf slapen we altijd in een pensionnetje voor nog geen 35 euries per nacht. Solden is super !

8.7

07-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Dit jaar voor de eerste keer naar Sölden geweest en het is een geweldig gebied. Erg sneeuwzeker en leuke hutjes met heerlijk eten. De prijs op de piste valt reuze mee vergeleken met andere skigebieden. Gaan volgend jaar weer terug.

10.0

03-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Gewoonweg fabuleus
Xx

8.3

02-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Gewoonweg goed. Goede restaurants, pistes en gezelligheid.

9.7

26-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Super gebied om naartoe te gaan. Wanneer je maar wilt.

8.7

03-11-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Mooie pistes, liften van topkwaliteit, altijd gezellig.

9.3

03-11-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Wij gaan reeds een jaar of 10 naar solden en we voelen er ons thuis ,we gaan niet veel uiteten omdat we een prachtig hotel hebben waar het eten heel lekker is .
Grt Linda

9.3

16-10-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

We komen al een jaar of 16/17 in sölden , 2x in de winter en ook al zijn we verscheidende keren in de zomer geweest !!!! De favorieten hutjes op de berg zijn löple alm , hunhersteign en de öbslerhutte !!!! S'avonds vermaken we ons eigen altijd aan het hoekje van de bar bij almrausch !!!!! Kortom sölden is voor ons de nummer 1

9.0

10-04-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ik ga al 40 jaar naar Solden op wintersport.
Sta in Langenfeld op de camping. (Vaste plaats)
Ik "overwinter"dan op de camping (+/- 3 maanden)
Laatste 4 jaar met het vliegtuig vanaf Eindhoven.

10.0

25-01-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

zeeeeeeeeer goed

10.0

02-01-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

super skigebied met goede après-ski

10.0

19-12-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

beste skioord in Oostenrijk

9.0

23-11-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Het was de max! Herhalingen volgen zeker!!!

8.0

13-10-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

mooi skigebied en sneeuwzeker

8.0

07-10-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Forsthaus Falkner is perfect voor als je eigen vervoer hebt. Het ligt niet in het drukke centrum van Sölden, er is parkeergelegenheid voor of naast het Forsthaus. De kamers hadden (wij hadden waren met 7) meer weg van studio's. Groot balkon, een keukentje, een living, 3 aparte slaapkamers met elk een badkamer. Ook het ontvangst van de vriendelijke gastvrouw is een pluspunt. En het houdt niet op, ook het ontbijt was ruim en lekker voor een kleine prijs.

Over Sölden zelf: zoals je al veel kan lezen, groot en uitgestrekt gebied, met moderne liften. Wel geen kilometers lange afdalingen, maar zeker voldoende voor ervaren skiërs (10 weken ervaring en meer). Op de gletscher zelf, brede en ruime pistes, goed om de techniek bij te schaven.

Tot slot de aprés-ski: in Sölden vind je voor ieder wat wils. Je kan er direct na het skiën genieten van de typische Oosterijkse sfeer of je kan 's avonds na het eten tot in de vroege uurtjes uitgaan.

7.3

05-01-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7


Blijft een prachtig sneeuwzeker gebied, waarbij je ook zo in ober-/hochgurgl bent

8.0

05-01-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prachtig skigebied.
Alleen zóóóó jammer dat het wachten aan bijna iedere lift zo lang duurt.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord