Reviews Königsleiten (1602m - 2315m)

Schrijf review

9.0

24-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 10

We hebben een super leuke tijd gehad. Helaas was het soms erg warm, waardoor de sneeuw echt pap was. Maar Königsleiten is echt super, leuke apré skiebar's zowel
Hannes en Kings echt een feestje.

7.0

24-03-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Alleen in maart is het een beetje papperig hier en daar ,te warm dus

7.3

08-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Mooi skigebied en 2 gezellige apres ski mogelijkheden . Kind vriendelijk . Meer rode dan blauwe pistes . 1600 m hoog is sneeuwzeker . Ski verhuur op meerdere plasten mogelijk . Sport 2000 HOlz raad ik NIET ! aan .

7.7

17-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Wij komen hier al 18 jaar.
Eerst met onze kinderen en nu ook met de kleinkinderen erbij.
Ideaal, vooral handig als je aan de babypiste zit.
Erg gezellig en alles is te krijgen.Ons Almdorf bij uitstek.
Maar het moet niet drukker worden...

10.0

07-01-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste skigebied ooit

8.0

03-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Fantastisch dorp met hoog walt Disney gehalte. Zeer charmant almdorf. Hier geen lelijke hoogbouw maar alles in mooie chalet stijl. Fijne onderkomens. Verder is alles aanwezig zoals goede restaurants, supermarkt en gezellige bars. Bij genoeg sneeuw zijn eigenlijk alle accomodaties ski in en ski out. Zillertal arena is een ruim skigebied met mogelijkheden voor iedereen. Prima locatie voor jong en oud. Oh ja en niet zo schreeuwerig als hetlager gelegen Gerlos! Misschien niet de meest economische keuzes maar als je vroeg boekt kun je hier prima zitten voor goede prijs

9.7

27-10-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Het is een super leuk skigebied voor jong en oud!!

10.0

01-07-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Het is een super gezellig dorp, waar veel te doen is voor jong en oud. Mensen die vinden dat dit niet zo is hebben gewoon een verkeerd beeld van gezellig. Ook zijn er veel verschillende pistes waar je op elke andere uitdagingen vind. Dit is echt het leukste dorpje wat er bestaat

9.3

26-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Love Königsleiten! Tot volgend seizoen !!

10.0

21-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ik kom hier al 13 jaar en elk jaar blijft het leuk, het is ook heel gezellig, iedereen is gastvriendelijk en er komen veel Nederlanders. Sommige mensen zeggen dat de pistes niet geprepareerd worden maar dat is wel zo, dat doen ze 's nachts zodat ze overdag niet in de weg rijden voor de mensen die skien en snowboarden. Elk jaar wordt er wel iets aangepast, vorig jaar een nieuwe gondel en dit jaar een nieuwe piste. Erg aan te raden! Voor beginners en gevorderden.

8.7

15-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Geweldig mooi skigebied. We komen hier nu al jaren tot volke tevredenheid.

8.7

09-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Fantasties ski gebied veel leuke tentjes om wat te drinken en een top apres ski

8.3

08-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij komen hier als gezin al jaren. En zijn nog nooit naar een ander gebied geweest. Ieder jaar zijn er wel aanpassingen rondom de skilift, hotel, apres ski of appartementen. Kortom ze zorgen voor een fijn verblijf met een super skigebied, vriendelijke mensen, het voelt voor ons als thuis komen.

7.3

04-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Redelijk leuk gebied.

7.7

02-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Top gebied

6.7

30-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Door de overvloedige sneeuwval op zaterdagnacht en zondag en het slechte weer, mistig, zijn we 2 dagen verloren. Slecht geprepareedre pistes na de sneeuwval. Op een ganse week geen enkele sleeper gezien. Nochtans is de skipas ook niet aan de lage kant. Hopelijk doen ze beter hun best tijdens de verlofperiodes.

10.0

23-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super skigebied!! Wij gaan er nu 5 jaar naar toe en elk jaar is het weer super leuk. Het is ee super gezellig en alle pistes zijn goed overzichtelijk. Zeker een aanrader?

8.3

10-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Leuk ski gebied waar iedereen wel iets te doen heeft. Ook leuk dat er een goede verbinding is tussen Gerlos en Zell am See. Is daarbij ook leuk om die verbinding uit te proberen. Is een leuke toch die je in een dag met een licht gevorde de groep al makkelijk af legd. Dikke 10 voor het ski gebied!

10.0

05-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super gebied, heerlijk eten, heel veel verse sneeuw en alle ruimte op de pistes

10.0

20-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Fantastisch skigebied met alles erop en eraan. Het dorp is heel erg gezellig en de mensen zijn zeer vriendelijk. Ook is het eten heel erg goed en verzorgd. Kortom een skigebied om nooit meer weg te gaan!

7.3

18-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Voor ieder wat wils. Heerlijk skigebied!

9.0

13-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Ja ha de spanning stijgt!! Nog een dikke week en ook een dik pak sneeuw, en kijk die weer berichten is ,nog meer ? Ik denk dat vanaf zaterdag 23 december de ☀️ gaat schijnen ?⛷?

8.3

27-11-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Ja idd dit is iig een stuk beter als afgelopen winter?? een aloude gezegde, een goed begin is het halve werk

8.7

26-11-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

!!! Tot en met 2 december vorst, dit zij prima vooruitzichten !!!

8.3

23-10-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Jaaaaaa heerlijk alles weer wit?? kijk er al weer naar uit straks heerlijk⛷ en lekker verwent worden bij onze vrienden van het alpenwelt.

8.3

30-04-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijke tijd weer gehad dit jaar. Deze week alweer geboekt voor volgend jaar!

8.0

26-04-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Het was weer een heerlijke tijd in konigsleiten, kijk nu al weer uit naar volgend jaar

10.0

22-04-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Wij komen hier al zo'n 8 jaar en het blijft altijd gezellig. Je hebt veel skiklasjes voor Nederlandse kinderen en je hebt heel veel keuze qua skipistes

6.3

06-04-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Zeker voor deze tijd mooie piste, verse sneeuw gevallen de laatste 48 uur. Prima voor skigebied. Horeca is minder.

7.0

02-04-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Dezer dagen mooi weer en nog goede sneeuw tot 14u

8.3

25-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Koningsleiten is skigebied heerlijk om te verblijven , mooie pistes en ondanks het wat iets te warme weer goed geprepareerd !!! Après-ski heerlijk overzichtelijk , 1 goede tent met wel soms wat te warm bier maar dat maakt niet uit joh........kortom top week gehad met 5 bejaarde mannen

7.0

18-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima dorp maar zeker niet om te wandelen. Gelukkig met mooi weer veel gezelligheid op terras bij alpenrose

8.0

03-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Dit jaar eerste keer dat wij in Konigsleiten waren, we hebben genoten, kids direct bij aankomst aangemeld voor de skiles, er was toen nog plek. Hoorde later dat skischolen vol zaten en kids niet op les konden. Mooi dorp, nadeel vonden wij; veel steile weggetjes, wat het onhandig maakt om even als oppas bij kids thuis een wandeling te maken met slee of kinderwagen.
Minpunten; steile wegen----1 supermarkt (hiervoor moesten wij elke keer auto pakken, was qua afstand niet af te lopen)
Maar verder super vakantie gehad in een mooi skigebied met leuke piste`s en super skischool (Obermoser)..wie weet komen we nog eens terug

7.3

27-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Fijn skigebied met voor elk wat wils. Apres-ski: voor de cracks is Gerlos dichtbij, voor gezinnen met kinderen is Konigsleiten heel aangenaam. Restaurants wat beperkt, maar voldoende voor een week. Wij komen graag terug!

8.3

23-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Hahaha lekker terug gaan naar valto.......

4.3

21-02-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 3

Helemaal mee eens ! Als je in Valtho geskied hebt wil je niks anders meer . Konigsleiten geen gezellig dorp en de afdalingen heb je al snel gezien

7.0

19-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Mooi maar weinig levend dorp . Korte afdalingen in verhouding met Frankrijk . Skiliften zijn duur . Volgend jaar terug naar Frankrijk voor de lande afdalingen .

9.0

17-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Azijn!!! Wij vinden het er erg gezellig en leuk. Ja kost wel geld maar dat geld in het algemeen overal roch met wintersport. Geld moet rollen hahaha

6.7

17-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 5

Konigsleiten wordt het nieuwe Gerlos , met voordringende mensen met bontkragen . Ook de prijzen gaan omhoog , je wordt aardig uitgekleed . Kom hier al 40 jaar maar vindt het er niet beter op geworden .

6.7

12-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 5

Komen al 18 jaar in Königsleiten en dit jaar voor het eerst in de voorjaarsvakantie.
Prachtige pistes en gezellig dorp. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

8.0

05-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Komen hier al 15 jaar met veel plezier
Prachtig, rustig skigebied,ook
Kortom een aanrader.

8.0

31-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Wij gaan over 2 weken voor de 4e x. Mooi gebied, eten is van matig tot goed in het dorp. Hierin voor iedereen aanbod. Geniet er vooral van en geld wordt overal (aan) verdient...?

8.3

30-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig gebied. Geweldige week gehad. Enige minpunt. De skibussen gaan erg weinig. Toch lastig als je net te moe bent voor
die laatste rode afdaling en je toch een bus moet pakken.

8.7

28-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Hahaha grappig, volgens mij wil iedereen geld verdienen toch! Het is maar net wat je er zelf voor over hebt toch.

9.0

28-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Gast 9094. Toen jij waarschijnlijk nog in de luiers lag waren wij al in Koningsleiten. Voor jou informatie is dat 30 jr geleden. Toen was het bij Alpenrose al hetzelfde zoals het nu is. Zoveel mogelijk geld binnenhalen.Dus vertel me niet dat wij het niet weten. Laten al de Johnie en Anita's lekker naar Alp

5.3

25-01-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Nee nooit meer hierheen . Klein gebied . Ongezellig dorp .

9.3

24-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Een heel mooi skiegebied, sneeuwzeker en kilometers piste.
Als je hier echt lekker wilt eten dan moet je naar de Konigsleitner gaan, zowel voor de lunch als het diner. Wil je een gewone lekkere schnitzel of niet zo duur eten, ga dan naar Castello. Ik heb het geprobeerd, maar bij de Alpenrose vroegen ze niet om een fooi. Maar het eten en de bediening is bij de Konigsleitner veel beter!

8.7

23-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Ik begrijp niet goed waarom er mensen klagen over Alpenrose hotel. Wij komen er al jaren wordt alleen maar beter. Het wordt wellicht voor bepaalde mensen iets te exclusief doordat er een heerlijke wellness is bijgekomen. Kwaliteit kost nu eenmaal wat! Laat de azijn zeikers dan ook stoppen met klagen en ga vooral ergens anders heen. Doe bijvoorbeeld een weekendje winterberg.

8.3

23-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij komen al jaren in Koningsleiten. Perfect skigebied, zelden papsneeuw vanwege de hoogte,geen wachttijden voor de liften, mogelijkheden te over voor zowel moeilijke pistes als makkelijke,ontwijk alleen Alpenrose!! Kijk eens naar Ronach.

10.0

31-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Best place to be

9.0

27-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Fantastische pistes!!!!!

7.7

24-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Prachtig gebied met goede aansluitingen en veel variëteit aan pistes. Het dorp is erg sfeervol en tijdens t skiën is eten bij de filzsteinalm aan de gerlosplatte een aanrader. Sla ALPENROSE in het dorp over, arrogant personeel, veel te hoge prijzen en ze vragen net zo lang om fooi tot ze het denken te krijgen.

10.0

01-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

We gaan ieder jaar weer naar dit prachtige dorp en we kunnen niet wachten tot het weer zo ver is. Altijd met een grote groep vrienden en familie. Königsleiten is één van de mooiste en meest gezellige ski dorpjes die er zijn. Vanaf 's ochtends tot 's middags lekker skiën en heerlijk genieten van een kop koffie en het uitzicht in één van de vele tentjes boven op de berg. Later in de middag is het natuurlijk tijd voor de aprés ski en daar heeft Königsleiten zeker weten de beste van. Eten kan heerlijk in een aantal restaurants in het dorp maar je kan er natuurlijk ook nog een avondje pizza halen! Als je tijd over hebt of het gezellig vindt om een avondje écht uit eten te gaan is Finkau zeker een aanrader (http://www.finkau.at/familienhotel-finkau/restaurant/). Je kan er heerlijk eten en het is ook nog is super gezellig.

10.0

10-11-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Dit is de beste skigebied ooit

10.0

09-11-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Dit ski gebied overtreft alles

10.0

21-10-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Mensen, mensen, mensen. Ik zie gelukkig erg veel positieve reviews over dit dorp, en natuurlijk ook een aantal mindere. Maar voor de mensen die in sprookjes geloven, het perfecte gebied bestaat niet. En daarmee bedoel ik: geen wacht tijden, perfecte appartementen, lage prijzen, goede apres ski en enorme kilometers. Die gebieden ontstaan in dromen. Ik kom in Konigsleiten al 10 jaar, en ja soms is het druk en is er niet altijd super veel sneeuw. Maar die uitdaging en imperfectie maakt wintersport toch zo leuk? Het eten is top, de mensen zijn vriendelijk en de apres ski is ook erg gezellig. Dit gebied is leuk van jong tot oud, beginner tot gevorderd. Dus voor de mensen die denken dat het perfecte gebied bestaat, keep on dreaming!

8.3

12-04-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Geweldige plek komen volgend jaar terug

8.0

18-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi ski-gebied met goede voorzieningen voor jong en oud. Restaurants op de berg fijner dan in dorp. Weer een geweldige vakantie gehad.

8.3

15-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk ski gebied! Goede voorzieningen voor jong en oud! Eten apres-ski is ook goed! Volgend jaar weer

8.3

14-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Beste Gast 7867, jammer dat jullie geen lekkere broodjes hadden. Wij bestellen altijd bij bakkerij www.schroll-back.at , en zij leveren de broodjes in een stevige papieren zak, heerlijke broodjes. Ik weet ook niet beter dan dat zij het hele dorp voorzien van brood maar afgelopen voorjaarsvakantie zag ik bij de buren idd ook brood in een plastic zakje aan de deur hangen.

7.3

11-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gezellig dorp met mooie pistes. Aan de stoeltjesliften mag wel wat aan gedaan worden, meeste nog zonder kappen en sommige erg traag. Verder een bakker die z'n broodjes levert in plastic tasjes zodat aks je ze binnenhaalt de broodjes niet meer lekker hard, maar slap zijn. Als je hem daarop attendeert (in plaats van plastic linnenvtasjes) levert ie gewoon niets meer! Dus geen aanrader!!!!!!

8.3

04-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooie gebied voor de familie. Top dorp met nog een echte piste in het dorp. Voor de familie met kinderen heerlijk. Apres ski redelijk maar als je dat echt wilt...lekker in Gerlos blijven.

9.3

29-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Een heel mooi vakantie plek

8.0

28-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Top!!!! Soms beetje druk maar dat weet je als je in de vakantie gaat.

9.0

28-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Wij hebben weer een super 2 weken bij de Asten hutten gehad prachtig pistes al zo veel jaren komen bij in Konigleiten en Gerlos om heerlijk te skiën en te eten en elke keer genieten wij weer volop met ons gezin en velen vrienden de groep word steeds groter heerlijk toch . En ja mensen overal kan je wel wat over zeuren maar dan moet je maar beter thuis blijven toch .Mooier kan een mens toch niet hebben om toch heerlijk zo mooie Vacantie als wintersport te mogen doen nou wij genieten volop en zijn er volgend jaar weer heerlijk kan niet wachten .

8.7

27-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Ik lees veel reacties van Nederlandse azijnzeikers op deze app. Van garnalen tellers tot mensen die huilie-huilie doen over ongelijke glazen.... Konigsleiten is een top gebied voor zowel groepjes vrienden tot families, zillertal een mooi groot gebied, leuke gezellige restaurants en hennes alm als kerst op de taart als het gaat om apresski. Iets hoger gelegen dan het pauperdorp Gerlos daarom redelijk sneeuw zeker en geen last van tokkies. Een aanrader voor elke wintersporter

7.3

21-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Mooi groot gebied, waardoor je door gesloten liften ivm wind voldoende uitwijkmogelijkheden hebt. De restaurants zijn duur en niet bijzonder goed, met vaak onvriendelijk personeel. De Alpenrose spant de kroon als het gaat om onvriendelijk personeel, lang wachten op je eten en hoge prijzen. Wein&Zeit is een soort huiskamer restaurant, waar de prijs kwaliteit op orde is. Je moet wel van te voren reserveren.

7.7

21-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi uitgebreid skigebied, voor de après ski zou ik hannes alm aanraden

7.3

18-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 5

Prijs van de restaurants zijn erg hoog en onvriendelijk personeel. Verder is het een prachtig skigebied met veel mij mooie pistes, helaas is de lift naar het hoogste punt erg snel dicht door de harde wind. Hannes alm voor aprés ski zeker aan te raden !!

8.7

15-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Helaas alweer een week erop zitten. Weer heerlijk genoten van de mooie pistes van konigsleiten tot Zell. Aftellen tot volgrnd jaar..

7.3

10-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Pas terug van 8 dagen Königsleiten.. De sneeuwcondities waren afwisselend van matig tot zeer goed. Dit werd veroorzaakt door ongebruikelijk hoge temperaturen en regen. De pistes waren soms erg vol door sluiting van de route naar Gerlos. Ook weer gevaarlijk snelle ski-ers op de pistes 37, 38 en 40. Het dorp heeft de sfeer van een vacantie-park met schreeuwende reclames. Ons appartement was goed, doch glazen, bestek en keukenspullen waren onder de maat. Wel 15 bierkannen, 6 champagne glazen, echter slechts 2 ongelijke wijnglazen, geen theepot, thee-glazen, geen opscheplepels, geen fatsoenlijk koksmes of vleesmes. Dit is in de appartementen in Zwitserland een stuk beter voor elkaar.
De menukaarten van de restaurants hebben weinig variatie en zeer toegesneden op een bepaalde groep gebruikers. De prijzen zijn stevig, zeker voor de karig belegde pizza's. Een garnalen coctail voor € 12,- bevatte slechts 10 garnalen en veel veel saus. Kennelijk moet het in korte tijd worden verdiend.
Ski-school voor 4 jarige kleinzoon was goed. Hij heeft genoeg bijgeleerd ondanks 2 matige dagen door sneeuw/regen/wind. Hij kan nu zonder risico's de rode pistes af. Dat kan niet worden gezegd van en groepje Nederlanders die slechts 1 dag les namen en een gevaar anderen op de piste waren.
Pigion

8.0

01-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super vakantie gehad met kinderen.

9.3

31-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Sommige ski pistes in koningsleiten wat slechter, zeker voor beginnende skieers maar in gerlos is het perfect!! Kunt er ook zonder moeite heen skieeen

9.0

23-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Prima ski en wandel gebied.
Hotel Castello een topper !!!!
22 december 2015

7.3

03-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Fantastisch nieuwe sneeuw!!! pistes moeten wel geprepareerd worden het was overal offpiste vandaag ;)

8.3

02-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Te weinig sneeuw. Maar preparatie door de pistenmiesters was maximaal goed gedaan. Eten moet je in Finkau. Kost wat maar echt een ervaring. En Alpenrose is echt prima eten. Kies een tafel in de Alpenlounge.

7.7

28-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Top restaurant bij Hotel Castello in Konigsleiten. Goede sfeer en vriendelijke mensen.

10.0

20-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ondanks 14 graden op de piste vanmiddag helemaal top!! Wat een werk hebben ze verzet om de pistes in goede conditie te krijgen!!

8.3

09-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Een top-skigebied! En niet onbelangrijk in deze tijd van klimaat opwarming; sneeuwzeker! Wij zijn nu vanaf de opening van het skiseizoen een weekje skiën (en logeren in het geweldig gelegen Chalet Xieje) . Het dorp ligt er nog ietwat groen bij maar ben je eenmaal boven dan is het volop winter. Wat een rust in het voorseizoen! En wat een mooie pistes met verbindingen naar Gerlos en Krimml. Een echte topper!

10.0

26-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Eigenlijk kan het niet beter, alles in dit dorp is te voet te doen denk aan supermarkt, restaurants, apres ski en de pistes. Ook is het vrijwel sneeuw zeker en er hangt een goede sfeer. Kom er nu al een aantal jaar en het blijft een fantastisch dorp, een echte aanrader!

10.0

08-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Alles 10

Alles was leuk je kon zo naar de piste vanuit het hotel veel restaurantjes op de piste. In de ochtend lekker ontbijt en in de avond lekker ergens eten en je hebt 's avonds een mooi uitzicht vooral met de piste bullies met de lichten is ook mooi

8.7

22-10-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Vorig jaar zeer naar ons zin gehad. Zojuist voor komende winter weer geboekt in Königsleiten. Kijken er nu al naar uit.

8.0

31-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Heerlijk uitgebreid skiegebied. Komen er al jaren lang met kinderen en kleinkinderen.

8.0

22-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Sneeuwcondities zijn nog steeds goed. Heerlijk rustig op de piste. Lekker in de zon kunnen zitten.

8.0

21-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Geweest van 14 tm 21 maart. Mooie pistes en leuk skigebied met moderne liften waaronder meerdere gondelbanen. Echt vakantiedorp maar erg mooi gelegen en gezellig. Tijdens ons bezoek uitsluitend Nederlandse en Duitse gasten gezien. Prijzen horeca
waren voor mijn gevoel wat
aan de hoge kant. Konigsleiten staat met 35 jaar wintersport ervaring hoog in mijn top 10.

10.0

11-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Het skigebied was super! Wij hebben heel erg genoten! We zijn er nu twee jaar geweest. Het is een geweldig gebied. Het is zowel voor beginners als voor ervaren skiërs en snowboarders! Echt een aanrader!!

8.7

08-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Gezellig en overzichtelijk gebied. Dorpje ligt voor Oostenrijkse begrippen hoog. Veelal dus ook in de sneeuw. Gezellig. Qua Restaurants zeker naar Finkau, aan het stuwmeer. Een zwarte afdaling (Prolleralm) voorkomt dat er al te veel Gerlos-gangers naar de pistes van KL komen. En dat is prima. ;-).

8.0

08-03-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Voor beginners wat minder wel goed oefenen in het dorp zelf!

8.3

06-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Het was heel leuk we hebben ervan genoten.

9.0

04-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Geweldig gebied, kom er graag

8.3

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heerlijk dorp. Voor de kleintjes twee kinder pistes in het dorp. Hadden skiles voor de kinderen bij Obermoser; aanrader! Nederlandse juffen! Helaas 'boven' op de berg weinig blauwe pistes dus voor beginners/ kleintjes minder geschikt. Prima hotels en restaurants.

10.0

01-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Wat een top Vacantie weer Konigsleiten is super gezellig komen er al jaren

8.7

25-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Top gebied met een leuke aprèsski en een super skischool, Unterwurzacher!

9.3

21-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Geweldig skigebied. Gaan er al jaren heen. Morgenvroeg vertrekken we weer naar Königsleiten.

8.3

20-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Zeer mooi skigebied, vooral voor de iets betere skiërs. De beginnende skiërs moeten het stellen met een beperkte aantal blauwe pistes. De après-ski is zeker oké. De broodjesservice is een pluspunt gezien er maar één winkel in de buurt is en niet voor iedereen, al wandelend, goed te bereiken is. Dit was voor ons de eerste keer in Königsleiten maar volgend jaar komen we zeker terug. Connie, Julia, Danny en Marc.

8.3

15-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Gastvriendelijk dorp. Een paradijs voor skiërs en zonaanbidders. Veel minder voor winterwandelaars en langlaufers. De frequentie van de bussen is te laag.

8.7

08-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Al jaren naar konigsleiten en altijd top sneeuw en elk jaar nieuwe moderne liften , en wat mensen hier zeggen over als het aat waaien dat de liften meteen dicht gaan heb ik nog nooit wat van gemerkt , alleen rijden de bussen niet heel veel , maar verder alles top

10.0

02-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super geweldig hier, helemaal te gek wat wel jammer is, is Ids

8.7

01-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Mooi sneeuw zeker gebied ! Wij lagen in konigleitner een heel nieuw hotel direct aan de piste een topper met alle luxe die je maar kan bedenken zeker een aanrader voor iedereen , gaan er zeker nog eens terug groetjes Edwin en sylvia.

10.0

30-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldigen pistes, restaurants en slaapmogelijkheden! Het dorp ligt vlak naast de pistes, dit maakt het geweldig gelegen.

9.0

28-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Rustig gebied met mooie pistes en mogelijkheid om tochten te skiën. Super apres ski bij Hannes Alm bar bij de Dorfbahn. Eten doe je bij Castello... Top gebied kortom.

10.0

21-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

königsleiten is altijd top mooi en uitgebreid ski gebied lekker eten in de restaurants en mooie ligging goed liften en veel pistes

10.0

19-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Gewoon top

10.0

18-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig gaaf gebied!!!

10.0

17-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

altijd leuk geweest en je kan zo naar je hotel skiën

7.3

16-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Als het maar een beetje waait gaan de liften dicht en de bussen gaan maar één keer per uur dus drama

10.0

13-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

We komen er al drie jaar en nog steeds is het leuk

10.0

11-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Wij komen er nu al jaren en altijd erg te vreden dikke tien ❄

8.0

09-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Een leuk gevarieerd skigebied voor ieder wat wils. Königsleiten is een leuk compact bergdorp met leuke apres ski mogelijkheden. Zeer sneeuwzeker vanwege de hoogte ligging van het dorp (1600m). Bovendien hoef je de auto niet meer te gebruiken na aankomst omdat je bij de meeste accomodaties tot de voordeur kunt skiën. Wij komen hier zeker nog een keer.

8.0

04-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vooral de platenkogel is heeft mooie pistes.

7.7

03-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Heerlijk skiën! Zowel voor de beginner als gevorderde. Sneeuw zeker en super vriendelijke Oostenrijkers. Gewoon doen!

10.0

03-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Een fantastische plek om leuke en goede ski vakantie te hebben!

8.0

28-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Mooi en sneeuwzeker skigebied met voor ieder wat wils

8.3

26-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 7

Erg.mooi gebied echt een aanrader. Mooie brede pistes en een super après ski. Als je lekker restaurant Zoekt kan ik de michlbar in gerlos aanbevelen.

8.0

18-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super skigebied voor groot en klein, ervaren of minder ervaren.

9.0

16-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super leuk om te skiën

9.7

09-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Vorg jaar daar geweest dit jaar ook ik vind het super lekker skiën en gezellig

7.7

08-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Goede mogelijkheden, fijn skiën als het niet zo druk is. Tip n.a.v. Eerdere berichten als het slecht weer is blijf aan de kant van je eigen dorp want ze zetten de liften stil en dan kun je nog gewoon naar beneden skiën.v verder leuk gebied met voldoende uitdagingen en lekkere afstanden.

8.3

08-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Fijn gebied, komen hier al 15 jaar. In die tijd veel veranderd en verbeterd. Rustig dorp zonder al het geblèr .om 9 uur als eerste op de piste wat een heerlijk gevoel, wij komen hier om te skiën en dat gaat top!

8.7

30-11-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Dit jaar voor de 7e keer naar konigsleiten. Tussendoor ook andere gebieden geprobeert maar toch telkens weer terug. Blijft een heerijk plaatsje.

6.7

22-11-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Gezellig gebied wel erg makkelijk

10.0

20-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heerlijk gebied met goede pistes!

8.3

03-11-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 7

Heerlijk ski-gebied, zeer gevarieerd! En gelukkig niet zoveel après-ski kroegen. Laten ze dat aub zo houden.

8.0

24-10-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Leuke plaats. Tegenwoordig meer apres ski. Al moet je voor het echte werk naar Gerlos! Mooi pistes op de zuidhellingen en op de Gerlosplatte (noord helling). Qua restaurants genoeg keus, maar allemaal ongeveer een gelijke menukaart. Voor ECHT lekker eten, even de auto pakken en naar Finkau in het dal aan het begin van het stuwmeer. Heerlijk !! Vooral ook veel wildsoorten !!! Let op; je kunt daar NIET pinnen.

8.0

20-10-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi sneeuwzeker gebied, veel variatie op de piste.

7.7

16-02-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Zojuist thuisgekomen na een week Koningsleiten. Dit was ons tweede jaar dat we hebben geskiet in Koningsleiten en ook meteen het laatste jaar.
De pisten zijn mooi, de verbindingen met Gerlos, Zell, Krimml zijn goed opgezet alleen ..... als het gaat waaien dan heb je een probleem.
Zonder enige vorm van communicatie worden de liften afgesloten. Dat de liften worden afgesloten daar hebben we alle begrip voor, echter dit begrip wordt snel kleiner als blijkt dat je in Gerlos staat en niet meer terug kunt naar Konigsleiten.
Er is dan toch een skiebus zou je zeggen? Ja, alleen die speelt totaal niet in op alle skiers die terug willen. Als je gelukt hebt (en goed voor kunt dringen) dan ben je binnen een uur weer in je eigen plaatsje.
Vorig jaar twee uur (!) staan wachten op een bus. Dit wilden we dit jaar niet nog een keer meemaken. En jawel, ook afgelopen dinsdag vielen we weer in de prijzen. De eerste bus misten we doordat vele mensen zich overal doorheen wurmden. In de tweede bus vonden we een plekje en als garnalen in een ton reden we met de bus naar de grens van Konigsleiten waar we weer moesten uitstappen! Sorry, deze bus gaat niet verder. Vervolgens met zijn allen weer gewacht op een bus die ons naar het dorp zou brengen.
Eenmaal thuisgekomen waren we het alle vier met elkaar eens. Dit was onze laatste vakantie in Konigsleiten!

7.3

21-01-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

De Zillertal Arena is een zeer uitgestrekt ski gebied waarbij je van het ene punt, Hoch Krimml tot aan Zel am Ziller. Het gebied is geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren snowboarder en skiër en er zijn genoeg skischolen voor diegene die les willen volgen. Brede pistes en op de pistes zelf zijn meer dan genoeg stubes waar gegeten en iets gedronken. Wat mij betreft een echt aanrader, zelf ben ik hier nu voor de zesde keer en volgend jaar keren wij zeker weer hier terug. Plaatsen waar men o.a. naar toe kan skiën zijn Hoch Krimml, Konigsleiten, Gerlos en Zel am Ziller.

8.0

12-02-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Königsleiten is een kleinschalig, maar gezellig dorp met een Oostenrijkse sfeer. Het dorp is autoluw en alles is op loopafstand, dus je bent zo bij de supermarkt of een restaurant. De skiweide voor de allerkleinsten ligt ook in het centrum. Het skigebied is voor zowel beginners als gevorderden een uitdaging! Er zijn gezellige zonnige terrassen, goede restaurants en mooie wandelroutes, kortom dit is een aanrader! Wij komen hier graag!

9.0

14-10-2012
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Königsleiten ligt in de Zillertal Arena en is een heel mooi, hoog gelegen pistedorp, dus sneeuwzeker. Het voordeel is dat je in het dorp de auto of skibus niet nodig hebt, want de gondel ligt heel centraal. Ook schijnt de zon er lang en veel, want het ligt aan de zuidhelling. Het is hier niet massaal, maar gezellig druk en alles is binnen handbereik. Er is een supermarkt, bank, gezellige restaurants en après ski. Ook voor gezinnen met kinderen is er een après-ski bar. In het centrum zijn 2 oefenweides voor kinderen en beginners. In het voorjaar kun je tot eind april nog volop skiën. De pistes in Königsleiten bieden iedere wintersporter uitdaging, van blauw tot zwart. Mocht je een goede, centraal gelegen accommodatie zoeken, dan raad ik de website www.konigsleiten.info aan!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord