Reviews Ehrwald (994m - 2000m)

Schrijf review

8.3

06-05-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Klein skigebied maar erg fijn!!

7.7

02-05-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied.wij komen er al 20 jaar en nog steeds met veel plezier.

8.0

12-04-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Ehrwald is voor mij als thuiskomen ineen heerlijk skigebied met vele mogelijkheden. Zowelblauw alsdieprood/zwart en niette vergeten de Sonnehang in de namiddag echt fantastisch en voor ons een heimgebied.
Groetjes leen van Empelen-Amstelveen

8.3

26-03-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wat een fantastisch gebied! Het was voor ons de eerste keer skien in oostenrijk. Onze kinderen zijn 11 en 9 jaar en hebben 4 hele dagen en 1 halve dag les gehad bij skischool Total op de Ehrwalder Alm. Wat geven zij goed les en wat hebben onze kids genoten. Zelf ook 4 halve dagen les gehad. Prima bevallen. Wij gaan volgend jaar zeker weer! Echt een aanrader

7.3

21-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Als skier ben ik hier opgegroeid, ieder jaar weer terug. Laatste jaren naar andere, grotere gebieden maar iedere keer als ik in Ehrwald kom, kom ik weer thuis. Ehrwalder Alm is een leuk familieskigebied met mooie brede pistes maar helaas weinig uitdaging. Het Wettersteingebied biedt wat meer uitdaging maar daar is de sneeuw eerder slecht.
Restaurants aan de piste zijn in orde, in het dorp zijn met name Al Castagno en Holzerstuben een aanrader.

8.0

26-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Skigebied niet al te groot maar erg fijn om te oefenen, we hebben eigenlijk alleen maar in de Ehrwalder alm gegeten en en het was heerlijk!!

8.3

16-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wij hebben met ons gezin al diverse grotere gebieden in Oostenrijk en Zwitserlands verkend, dus verwachtte niet al te veel van dit kleine gebied. Maar.. wat een verrassing deze plek!! Heerlijke brede pistes waarop je toch nog best lange afdalingen kan maken van ca 5 km. Mooie centrale plek met groot restaurant en vanaf het terras zicht op kinderweidw. Ook andere leuke hutten. Het enige minpuntje is het Antal km en de losse gebieden, maar je bent zo op die plekken. Sfeervolle dorpen met alles voor een heerlijke wintersport!! Zeer geschikt voor gezinnen met jonge kids en voor stellen zoals wij die graag tussendoor paar dagen gaan!!! Aanrader 👍🏻👍🏻

10.0

07-02-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heerlijk gebied fenomenaal

8.0

12-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vinden het een heel mooi gebied komen hier met kinderen en klein kinderen al meer dan 20jaar

7.7

05-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

In het hoogseizoen beter de restaurants van te voren reserveren. Naast de al genoemde restaurants moet je zeker een keer bij Anton’s of de Loisacher stube gaan eten. Allebei super!

8.0

04-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Skigebied is heerlijk breed mooi piste om te leren skiën. Apre ski is er niet heel veel maar de tenten die er zijn, zijn leuk. Restaurants zijn heel lekker alleen wel prijzig

8.3

01-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wat heerlijk om hier weer te zijn. Super pistes, goede liften en ski Schulte Total perfect voor de kinderen.

6.7

29-12-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Zeer vriendelijk gebiedje met meerdere dorpjes op 1 skipas. Bij de gondel vqn Erhwald is het wat drukker. Bij Biberwier en Ehrwald sonnenbahn is het rustig en zeer geschikt voor de kleintjes. Met de camper kan je ook overal goed komen.

8.0

27-12-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Goede plek voor jong en oud!

8.0

25-12-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Nou wat betreft de ervaren skiër genoeg te beleven op steenworp bv lermoos Berwang zugspitze , kom er al 38 jaar met veel plezier , gr ‘n blije Brabander

7.3

22-12-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Zeer tof en mooi, maar bescheiden skigebied. Het zijn dan ook vooral families die hier naartoe komen, omdat het voor families ideaal is. Voor de gevorderde skiër is er niet al te veel te beleven. Naast het skiën is er het gezellige dorpje met een aantal restaurants en cafés/bars. Als je in de hoogweken komt, namelijk wanneer er in België of Nederland schoolvakantie is, dan raad ik je aan om te reserveren omdat je anders wel eens pech kunt hebben. Als familie, zeker Ehrwald overwegen. Niet alleen door het skiegebied, het is tevens maar een 800 tal kilometers vanuit Antwerpen (België) en net over de Duits-Oostenrijkse grens.

8.0

15-12-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Ik heb 3 maanden in Ehrwald gewoond en daar in de skischool gewerkt. Het gebied is prima, misschien niet zo geschikt voor zeer gevorderde skiërs. Er komen dan ook voornamelijk families. Maar toch is er ook voor de gevorderde skiër / snowboarder best wat te beleven. Zo is er (bij genoeg sneeuw, dus vaak rond januari) een prima funpark om je tricks op te oefenen. Ook zijn er een aantal mooie en (vrijwel) ongevaarlijke off-piste afdalingen (bij de zwarte piste links, dan kom je in de funslope uit). Qua après ski is het misschien ook niet veel, maar toch valt er best wat te beleven. Het beste kun je hiervoor uitwijken naar Lermoos (op maandag avond na de skishow gaat het er altijd wel goed aan toe in een kroeg in de buurt (Mader)). En ook is er op donderdag een karaoke avond die zeker in het hoogseizoen wel tot in de vroege uurtjes kan doorgaan. Qua restaurants is er niet heel veel keuze (op tijd reserveren dus) maar man, de pizza's bij el Castagno zijn het meer dan waard. Ook de Holzenstube is een top restaurant! Ik kom hier met plezier elk jaar weer terug. Schroom ook nooit om aan een paar locals of aan skileraren de geheime off piste afdalingen te vragen, of waar het feestje plaats vind 's avonds. Ze helpen je altijd graag!

7.7

12-12-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heel mooi restaurant, en mooie pistes, voor een ervaren skiër misschien iets te makkelijk, dus zeker voor de beginner een leuk gebied!

7.0

17-03-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij komen al jaren met onze kinderen in dit gebied en vinden dit nog steeds leuk en gemoedelijk wat betreft de restaurants op de piste vinden wij het bij brent alm
goed en de apres ski na de tijd is ook gezellig

5.3

08-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 4

Reactie op gast 11467: wij hadden ook een negatieve ervaring bij Bettinas Mooswirt. Voor 5 personen gereserveerd maar uiteindelijk waren we met zessen. Een stoel erbij zetten zou je denken, maar dat kon echt niet. Mevr. Bettina liet ons gewoon staan en wende zich tot andere gasten. Als je dat vriendelijk vindt...

Skigebied is leuk voor een paar dagen, meer niet.

10.0

03-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Even een reactie op gast 11293


als je de bediening van bettinas mooswirt niet vriendelijk vindt dan zal je het daar zelf naar gemaakt hebben bediening super aardig en bettina zelf komt regelmatig aan tafel vragen hoe of het smaakt

8.0

28-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vandaag een hele mooie skidag gehad in ehrwald met fijne pistes met name de rode 4 lekker rustig .Prima skigebied voor 3 a 4 dagen

7.3

27-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij komen hier al zo'n 35 jaar, met wisselingen naar een paar andere plaatsen.
Het is voor ons nog steeds als thuiskomen, van onvriendelijkheid nog nooit iets gemerkt.
De Oostenrijkse gemoedelijkheid van vroeger is wel veranderd, geen Seebensee meer, en waar men vroeger op de Sonnehang met de benen buiten hing, is de Aprés-ski niet meer zoals toen.
Al met al, skiën o.k, apres iets minder, maar voor ons nog steeds ons dorpje.

5.0

24-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Eerste en meteen ook de laatste keer in Ehrwald geweest. Na veel goede ervaringen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, viel ons op hoe onvriendelijk men was in Ehrwald. Kennelijk wil men hier geen klanten. In restaurants (en dan specifiek Bettina's Mooswirt), bij de plaatselijke Spar, in het bergrestaurant op de Ehrwalder Alm... Positieve uitzondering waren de eigenaren van ons appartement, haus Egger. Aardige mensen en een fijne woning.

9.3

11-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Wat een super dorp komen hier al 7 jaar en het eten heerlijk bij Bettina.s Mooswirt

7.0

01-02-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima plek voor een relax wintersport vakantie. Weinig gekkigheid of extreme maar super relax, easy going

8.0

02-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Voor de eerste keer samen met mijn dochter van 9 op skivakantie. Perfecte plek om het skiën te leren. Omstandigheden waren super. Verse sneeuw, rustige pistes en in de middag heerlijk in de zon. Weinig apres ski mogelijkheden. Italiaans restaurant in het dorpje is een aanrader.

8.7

24-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Het gaat heel erg goed de eerste dag! En de stoeltjesliften zijn verwarmd!

7.7

22-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Als je van skiën houdt is het zugspitz gebied heerlijk. Kleine gebieden met prima pistes. Après ski is er niet veel. Brent alm is leuk bij dal station erhwalder almbahn. Qua restaurants is het wel top in ehrwald. De holzstuben en Italiaans castagnos zijn aan te bevelen maar de absolute nr 1 is Mair's Landgasthof. Wat kun je daar lekker eten, betaalbaar en echte Tiroolse sfeer. Grandioos !!

10.0

03-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super gebied erg gezellig!

7.7

28-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Onze ski vakantie was in de periode 19 t/m 26 februari 2017. In Ehrwald waar wij voor het 7e jaar komen is het thuiskomen. Wij hebben ook ervaring in Serfaus/Fiss, Flachau en Brixental. Dit zijn grotere gebieden aan elkaar gesloten. Maar ik begreep van collega's dat vorige week in dit soort gebieden lange wachtrijen waren voor de liften. Kirchberg, Gerlos was wachten van 15 tot 25 minuten normaal. In het gebied van de Zugspitze hebben wij dat niet meegemaakt. Wij vinden het leuk om iedere dag naar een ander gebied te gaan. Voor gezinnen is het gebied van de Zugspitze een aanrader.

7.7

24-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 10

Ski-gebied is leuk voor beginners en gevorderden. Niet alleen de Almbahnen, maar ook leuke gebieden zoals de Wettersteinbahnen. Heerlijke restaurants vind je hier ook. Echt een aanrader om bij Al Castagno of Holz'rstubn te gaan eten.

6.0

24-02-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Gebied is leuk voor gezinnen met kinderen. Als je wat meer uitdaging zoekt dan is een ander gebied aan te raden. De natuur is wel erg mooi.

6.7

21-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Een leuk dorp voor gezinnen met kinderen. Een grote skischool met veel leraren, ook veel Nederlandse. Wel druk op de pistes met veel beginners. Alle liften zijn op de All nieuw en de wachttijden zijn kort. Brede pistes. Vaak is de dalafding aan het eind van de dag beredruk en papsneeuw en helemaal stuk geskied aangezien de skischool eindigt onderaan de afdaling en niet op de Alm waar ze s morgens beginnen. Dat heeft tevens als nadeel dat je zelf ook om 16 uur beneden moet staan en niet langer kan doorskien. De skischool houdt een hele (te) lange middagpauze aangezien ze s middags andere groepen lesgeven. Dit is wel commercieel. Een leuk gebied vooral voor beginners om het een paar jaar te proberen. Maar daarna ben je wel snel uitgekeken op het kleine gebied.

7.7

21-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk skigebied voor de familie, afwisseling Lermoos en Ehrwald is aan te bevelen. Apres ski onder aan de Ehrwald Alm is gezellig met live dj tijdens de krokusvakantie. Dalafdaljng is door lage ligging gebied en de temperatuur erg suikerig. Overall heel gezellig en zeer goed aan te rijden uit Nederland.

10.0

12-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Top skigebied en een goede skischool!

8.0

26-11-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Leuk gebied, leuke mensen en t zijn prachtige pistes

8.7

13-11-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Top gebied! Voor ieder wat wils, veel variatie qua pistes. Zeer gastvrij en goede restaurants.

8.3

23-09-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is een fijn gebied om te skiën

6.3

06-04-2016
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Slecht weer en weinig zicht. Pistes anders prima bij slechte sneeuw. Later maar eens opnieuw

7.7

03-04-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Zeer mooie streek met goeie skipistes voor ieders niveau en zeer gastvrij. Ook in de zomer een aanrader.

8.7

25-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heerlijk gebied. We zijn hier nu voor de 19 de keer!! Eerst zonder kids en nu al jaren met de kinderen. Ze hebben super leuke lessen van Erhwald Total!! Ook het zwembad zijn we helemaal fan van, je kan er met medewerking van de meeste gastenhuizen ook gratis in!! Nu al gereserveerd voor volgend jaar!!

8.3

22-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is een heerlijk skigebied. De afgelopen drie dagen hebben we heerlijk in de zon kunnen skiën. Natuurlijk weet het aan het eind van de middag met name in de afdaling wat papperig. Samen met skigebieden Lermoos en Bichlbach/Berwang een bezoek meer dan waard.

8.3

04-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Gewoon een prachtig gebied! Komen hier al heel lang elk jaar terug. Kinderen vermaken zich opperbest, leuke skilessen (NL), mooie lange afdalingen en een gezellig dorp. Gewoon top!!

9.0

03-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Kom hier voor het zesde jaar je kunt er heerlijk skiën, schaatsen ja in het prachtige ijshockey stadion Geweldig gebied
Wat jammer was dat de konditerei in het dorp gesloten was
Maar verder oké
Gr wil van schijndel

10.0

27-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Prachtig gebied
Jammer dat de konditerei
dicht is Was toch de blikvanger van het dorp
Verder behalve skiën kan je ook schaatsen langlaufen en zwemmen
Heeeeerlijk

8.3

26-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Eerste keer Ehrwald prima bevallen zeker niet de laatste keer voor ons.

7.3

26-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima gebied, en lekker kort bij huis.. Wij hebben weer geboekt

6.7

24-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Ehrwald en omstreken is een kleinschalig gebied maar wel super! Je kunt niet aan een stuk door toeren zoals bv Saalbach maar wat mij betreft is elke berg waar je vanaf kunt prima :-) Het is maar 800 km rijden dus dat is een grote plus.

8.0

18-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Voor het eerst in Ehrwald, een aanrader. Heerlijke piste en goed eten in de restaurants

8.3

15-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Kom hier al 35 jaar. Aangenaam skigebied. De opmerking dat het niet echt uitdagend is klopt gedeeltelijk maar met de skipass liggen diverse ski gebieden dichtbij die volop uitdaging bieden (Garmisch,Lermoos,Berwang etc). Relatief sneeuw zeker omdat je altijd kunt uitwijken naar de Zugspitze. En na 35 jaar ken je ook elke bos afdaling en free ride stukken die goed verscholen liggen. Jammer alleen dat restaurants Alpenherz is gesloopt. Dit restaurant had grote capaciteit waardoor nu in het hoogseizoen reserveren noodzakelijk is. Vooral met kinderen is dit gebied een aanrader. Après ski inderdaad minder als bv in Sölden of Ischgl maar het is er zeker wel.

8.0

14-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooie pistes een leuke stuntbaan en het eten is echt heerlijk

6.7

13-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

21 x geweest altijd goed kunnen skiën! Leuk voor families veel blauwe en rode pistes

6.7

12-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Veel eenvoudige pistes, daardoor vooral geschikt voor beginnende skiers. Deelgebieden (Wetterstein, Ehrwalder Alm en Zugspitze zijn niet op elkaar aangesloten, daardoor kun je geen langere tochten maken. Zijn wel wat andere gebiedjes in de buurt voor de afwisseling (Lermoos, Berwang, Biberwier) maar dan moet je altijd een stuk met de auto.
Voordelen zijn de redelijke prijzen voor hotels en eten, en de korte reistijd (850km van Nederland).

7.3

11-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

11 februari fantastisch weer op de Ehrwalder Alm. Perfecte sneeuw en een heerlijk zonnetje.

7.3

08-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk skigebied met overwegend rode en blauwe pistes. Vandaag was weer top!!

8.3

24-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Vandaag super mooi weer voor langlaufen wandelen en skiën

8.3

04-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prima skigebied voor ouders met kinderen. Aanbod skiles voor kinderen helemaal super.

8.7

02-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Voor langlaufers is Ehrwald een waar paradijs: loipes van Ehrwald naar Lermoos en Bieberwier en verder zelfs naar Berwang en de Heiterwangersee.
Voor rustzoekers zijn er prachtige loipes bij Diana Thorle, en voor degenen die amusement zoeken is er een mooie loipe op de Ehrwalder alm.

8.0

29-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 10

Super leuk dorp om op vakantie te gaan. Leuke mensen en een gezellige sfeer.

6.3

25-12-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Als je kritisch naar de 3 punten kijkt dan is het voor ervaren skiërs niet een heel erg leuk gebied misschien alleen voor een paar dagen. Voor beginners en beetje gemiddelde skiërs is het wel een erg leuk skigebied om een weekje te skiën. Een voldoende dus. Er is weinig tot geen aprés-ski in Ehrwald maar niet iedereen gaat op wintersport perse voor de aprés-ski dus een vijfje. Er zijn volgens mij 3 restaurants en je kan er prima eten en er is aardig personeel en de restaurant liggen naast de piste en dat is handig maar ook wel logisch. Alleen omdat het er maar 3 zijn is het wel rond 13:00 heel erg druk. Over het algemeen is het een prima skigebied voor beginnende en gemiddelde skiërs.

7.0

25-12-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Een overzichtelijk gebied, makkelijk met kleine kinderen. Je komt ze altijd wel ergens tegen op de piste. Uitwijk naar andere ski gebieden mogelijk, wel altijd met bus of auto. Al jaren vaste gast!

8.7

23-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Mooi skigebied. Je ziet soms ook berggeitjes als je met de lift naar het hoogste punt gaat. Mooie brede pistes. Alleen de 65km pistes zijn niet aan elkaar verbonden en dat is jammer.

7.7

22-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heel fijn skigebied. Super voor de kids. Vriendelijke mensen, voldoende eetgelegenheden op de piste. Ondanks het feit dat er geen sneeuw valt maken ze iedere dag weer prima pistes om van te skiën en boarden. Top!

8.0

20-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super leuk gebied, vooral met kinderen.

10.0

09-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig

10.0

27-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

wij gaan al 24 jaar skieen in Lermoos ,Ehrwald en wij zouden dat voor geen jaar kunnen missen dit verlof .Mooie pistes maar voor ervaren skieers meschien wat te eentonig .

8.7

28-06-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Wij komen er al 23 jaar ieder jaar om te skieen en ook mooi om te wandelen een aanrader

7.0

04-04-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Zijn hier 3 jaar niet geweest maar is voor een paar dagen nog steeds leuk vooral nu met pasen 2015 wonderbaarlijk goede sneeuw voor een gebied onder de 2000meter (ex zugspitze dan) is met het nieuwe restaurant ook super deluxe geworden.Gebied gewoon en keer doen het zal zeker bevallen.Het cijfer 7 heeft vooral te maken omdat het gebied niet groot is en dus voor zeer ervaren boarder/skiërs niet echt uitdagend is verder top

7.7

22-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Komen hier al vele jaren, blijft een super ski gebied. Heerlijk relaxt en niet druk. Was het eerste jaar buiten de schoolvakantie. Een aanrader om te eten is restaurant Sam in Lermoos, ook in Lermoos kun je heerlijk skiën!

8.7

05-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Super gebied voor jong en oud! Heerlijk gegeten bij gasthof Panorama. Ook 2 appartementen daar gehuurd! Super!!

7.7

01-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Dit jaar voor het eerst in Ehrwald geweest. In 1 woord geweldig. Een echt familie gebied. Een goede skischool voor de kinderen en volwassenen. Ook leuke pistes voor de meer ervaren skiërs. Geen groot gebied maar als je de kinderen moet halen en brengen heb je niet zoveel kilometers nodig. In de drukte nooit langer dan 5 min. bij de lift hoeven wachten en het is ook maar 9 uur reizen!

8.0

23-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Voor het 3e jaar in ehrwald, voornamelijk omdat de kinderen 9-12 jr afspreken met de ski vriendinnen. Prima skiles voor de kids op ehrwalder alm, trouwens ook voor beginnende volwassenen. Nieuwe lift is aanwinst. Dorp is gezellig, net genoeg restaurantjes en 2 supermarkten (spar en Mpreis). Kortom, de komende jaren komen wij terug, al is het alleen al dat de minste skiër van het gezin (moi) weet welk liftje en welke piste moet nemen! Bij nieuwe Brent alm goed vertoeven om te wachten op de kinderlessen. Wetterstein schijnt ook mooi te zijn, meer in de zon, maar daar zijn wij nog niet geweest.

7.7

08-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Een heerlijke week met diverse bezoekjes aan restaurants en ook de langste hangbrug in Reute bezocht een echte aanrader

7.0

02-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Ehrwald is een fantastisch oord voor een relaxte wintersportvakantie zonder wachttijden en lekkere pistes!!

7.7

02-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prachtig skigebied! Groot nadeel is dat het niet aansluitend is, maar verder prima! Vooral de Zugspitzplatt is een aanrader (niet alleen voor het skiën).

8.3

01-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Geweldig mooi weer. Veel sneeuw gevallen en daar kwamen wij ook voor. Heerlijk wandelen en genieten van deze prachtige omgeving wat ook een geweldig ski gebied is en dicht bij Nederland, je hoeft geen pas door met alle risico van dien B

8.3

28-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Vandaag prachtig weer en perfecte piste!

6.7

22-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

leuk skioord net over de duitse grens, niet groot wel leuk voor een dag of 5

8.0

21-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Top gebied, klein maar fijn.

7.3

17-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gebied,wordt veel geïnvesteerd nieuw restaurant boven op de ALM,

7.3

08-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Nu voor t 2e jaar in ehrwald geweest. Perfect gebied voor de beginnende en gemiddelde skieer. Gevorderde skieers hebben misschien meer aan lermoos of garmisch(ook in de skipas aanwezig!) al met al een prachtig gebied met voor ieder wat wils, is het niet in ehrwald zelf, dan wel er omheen. Wel rekening mee houden dat het niet helemaal 100% sneeuwzeker is, maarja, wat is dat nog wel met zon alpenwinter?? Wij hebben t overigens 2 jaar prima getroffen! Apres ski kan ik weinig over zeggen, niet echt aan gedaan, dus een neutraal 6je gegeven. Restaurants zijn er voldoende en eigenlijk allemaal wel goed! Niet duur en smakelijk eten. Conclusie, leuk gebied voor beginners en gemiddelde skieers, ook voor gezinnen is het prima. Maar de echte hardcore skieer kan wellicht beter naar flachau of een van de andere grote skigebieden.

7.3

06-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Mooi en gezellig dorp met klein skigebied, al ligt paar km verderop Lermoos en kun je met de skipassen nog flink aantal andere skigebieden afgaan. Prachtige brede pistes, veel blauw en rood. Kun je lekker aan je techniek schaven....je skiet continu tussen de dennenbomen.eten in het hele grote, maar prachtige Tirolerhaus is zeer goed te doen. En altijd uitzicht op de Zugspitze! Eten in het dorp is ook prima, aantal prima restaurantjes.

9.0

03-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ehrwald heeft 2 gebieden, de Ehrwalder Alm en het Wettersteingebied.

Ik begin eerst met de Ehrwalder Alm:

Het skigebied is ook, zoals in heel de Tiroler Zugspitz Arena, voor de beginnende/ gevordende skiër. Je kunt vanaf beneden met een 8 persoons gondel omhoog en vanuit daar moet je eerst een stukje naar beneden, vervolgens pak je een stoeltjeslift. Dan ski je naar beneden en pak je weer een stoeltjeslift (met stoelverwarming) en ben je helemaal op de top van het gebied. Erg mooi uitzicht daar. Overegens is daar ook de enige offpiste mogelijkheid. De pistes variëren van blauwe tot geprepareerde en ongeprepareerde zwarte pistes. Het kan soms best wel druk zijn, vooral als er weinig sneeuw ligt is daar nog vaak de enige skimogelijkheid.
(Er is dit seizoen een oude 2 persoonslift vervangen voor een gloednieuwe 6 persoons stoeltjeslift, mét stoelverwarming en windkappen!)

De aprés-ski is minder dan in Lermoos maar het wordt er absoluut wel gedaan. Dan niet op of onderaan de piste, maar wel in het dorp zelf.

Ja.... en dan de restaurants. Je hebt er maarliefst 2. Onderaan een en halverwege waar je uitstapt met de gondel nog een. Dat is, best wel bekend, het Tiroler Haus. Een erg mooi ingericht restaurant met toiletten die zichzelf schoonmaken wanneer jij bent geweest. Er is zelfbediening.
Het restaurant onderaan is ook erg mooi maar wel wat kleiner.

Kortom: een leuk, soms rustig, sneeuwzeker familie gebied!

Dan het Wettersteingebied:

Teneerst, het is een onzeker sneeuwgebied. Er ligt vaak geen sneeuw.
Je hebt er blauwe tot zwarte pistes. Ook zijn er maar 4 liften, maar wel vaak korte wachtijden. Soms heb je echt het idee dat je het hele gebied voor jezelf hebt. Je kunt rechtstreeks naar de Zugspitzegondel skiën en dan daar op de gletscher gaan. Het gebied ligt dus ook aan de voet van de Zugspitze.
Het gebied is kleiner dan de Ehrwalder Alm.
De après-ski is niet heel erg groots, maar dat verwacht ik ook niet bij dit gebied.

De restaurants zijn wel erg goed, er zijn er 3. Een die aan te raden is is het restaurant bij de Gamskarlift, heel idilisch gelegen aan de piste. Waarnaast ook het funpark ligt.

Kortom: een rustig maar echt familie gebiedje. (Lijkt soms net of het van jezelf is, zo rustig, niet altijd in de vakanties)

Ps. Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze hele beoordeling :-)

9.0

02-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Gast-1863, ik heb je gemist bij de Olympische spelen! Niet meer komen als je er zo over denkt. Ehrwald is een prachtig dorp in Tirol. Je kunt er met de familie een fijne vakantie doorbrengen. In de Zugspitzarena zijn er zeer veel mogelijkheden om te skiën . Dit dorp is een echte aanrader.

7.0

28-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima gebied voor families en beginners. Helaas niet zo sneeuwzeker, zeker niet in de kerstvakantie. Wel een hele goede skischool (ook heel leuk voor snowboarders).Ehrwald heeft een prima funpark alleen niet zo veel offpiste mogelijkheden. Op zich een prima gebied.

8.0

28-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Ideaal voor families met kinderen. Goede skischolen, uitstekende, luxe, voorzieningen op de berg. Geen bral-volk.

5.0

27-12-2014
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Gebied is geschikt voor beginnend skiërs, families met kinderen en/of bejaarden, of voor 1 dag. Als je graag tochten maakt, op tempo skiet, überhaupt een beetje kan skieën is het totaal niet geschikt. Wil je rustig skieën , elkaar niet kwijtraken en heb je geen moeite met enorme drukte op de makkelijkste stukken, dan is het prima. Edoch het blijft niet sneeuwzeker en zeer compact. Aprés ski is praktisch non-existent, de enige toko onderin lopen heel veel kinderen. Eten in het dorp is sfeervol, lekker en kan heel goedkoop (€13 voor hoofdgerecht).

7.7

27-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima skigebied voor beginners/gemiddelde skiër. Gevorderde skiërs zijn snel uit geskied. Leuke restaurants op de berg. Gezellige ski bar beneden bij de gondel.

7.7

26-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Een fantastisch dorp waar wij met ons gezin al jaren komen skieen met de Kerst en oud en nieuw en met de voorjaarsvakantie! Fam van Nierop. Barendrecht

7.3

26-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Een fantastisch dorp met goede faciliteiten. Kindvriendelijk met meerdere skischolen met Nederlands sprekende leraren. Ondanks beperkte sneeuw deze kerstweek, toch genoeg gefaciliteerd om te kunnen skiën in de Ehrwalder Alm.

6.7

25-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Mis een beetje de echte kerstsfeer. Wel heerlijk en niet zo duur gegeten bij de gondellift van de Zugsptze.

8.3

25-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Het is een leuk gebied

8.3

24-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Prima skigebied voor de beginner en de licht gevorderde skieer. Beide skischolen zijn hun lesgeld waard.Heb in dit dorp een aantal jaar mogen wonen wat een bijzondere ervaring was.

7.7

21-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Kom al 30jaar in het dorp, ben er opgegroeid met skiën, nu ook mijn dochters al 12 jaar.

8.3

07-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heel leuk speels gebied voor jong en oud

9.0

17-11-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Ik kom al 18 jaar in lermoos en ik zal er blijven komen zolang ik kan grts martin

7.7

03-11-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi gebied, kom er met veel plezier elk jaar weer terug.

9.0

17-10-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 7

Beter kan niet!

8.7

17-01-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

al jaren vaste gast
ideale familieplaats
wie spektakel zoekt, ga niet naar Ehrwald
zeer goede kinderskischool (skischool Ehrwald Total)

8.3

21-12-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Ehrwald is een gezellig dorp met diverse skipistes. Daarnaast kun je ook heel mooi skiën in Biberwier en het nabij gelegen Lermoos. In Ehrwald vind je diverse restaurants. Al Castagno is een absolute aanrader!

6.7

27-10-2013
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijk gebied met de kids, helaas niet zo sneeuwzeker.

9.3

25-03-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Ben 15 keer op vakantie geweest in Ehrwald, twee keer in een hotel ,de der Gruner Baum, en andere keren in een gastenhaus, Birkenhof.

Heb dus leren skieen in Ehrwald, een prima skie school, en het aanbod van restaurants in overvloed, in elke prijs klasse, maar in alle ,altijd zeer goed gegeten.

Zeker voor gezinnen, is het goed vertoeven, en voor de ervaren skieer zijn er op korte afstand, vele mogelijkheden.

9.3

22-02-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Ik ben hier geweest om te skien en te genieten van de heerlijke omgeving en hotels.
Dit gebied is vooral geweldig voor families maar ook voor de ervaren skiers

7.7

12-09-2012
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Hier werk ik als ski-instructeur, over het algemeen een familiedorp.
Maar voor de wat ervarener skiër, ook prima te wezen!
Leuke aprèsski, bij Tim's schirmbar is het goed vertoeven!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord