Reviews Bad Gastein (1002m - 2200m)

Schrijf review

7.0

28-01-2023
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

We komen al sinds de jaren '90 in het Gasteinertal. Bad Gastein zelf is een plaats waar de nodige leegstand is van hotels van weleer. Op sommige plekken is dat merkbaar. Onderaan de Stubnerkogel is beperkt parkeerplaats. Er is meer parkeerplek als je het gebied vanuit het Angertal bezoekt. Zowel de Sendleitengondel als de Stubnerkogelgondel liggen op windgevoelige stukken boven op de berg. Op de Stubnerkogel staat ook altijd meer wind dan de omliggende toppen. De dalafdaling van de Stubnerkogel naar Bad Gastein is eigenlijk op veel stukken een blauw/rood pad. Deze piste is sinds de jaren '90 niet uitgebouwd en op drukke dagen eigenlijk vrij smal. Aan de Angertalzijde heb je een aantal mooie rode en zwarte afdalingen. Zeker onder de Jungeralmbahn (B19 en B22), onder de hoogspanningskabels (B11) en de Sendleiten afdaling (B18). Sla zeker de Burgstalllift niet over, hier liggen twee korte maar mooie pistes bij die vaak worden overgeslagen. Het gebied is niet goed geschikt voor beginnende skiërs, de blauwe pistes zijn hoofdzakelijk paden en liggen lang in de schaduw.
Leuk eten doe je bij de Stubneralm (bij de Burgstalllift) en de Hirschenalm vlak voordat je het Angertal bereikt. Deze beide hutten zijn bediende restaurants.

Kleine tip voor wie weg van de gebaande paden wil. Ga naar het deelgebiedje Graukogel. Twee tweezitters en een sleeplift, veel variatie aan pistes tussen de bomen en twee oergezellige ouderwetse hutjes.

7.3

23-01-2023
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wij zijn net terug uit Bad Gastein, waren hier van 18 tot 22 januari in heerlijke winterse omstandigheden. Met vijf mannen even een paar dagen uitwaaien, snowboarden en skiën, eten, een drankje doen en vooral genieten.
We waren wat bezorgd of we wel konden apres skiën toen we de reviews hier zagen, maar mede daarom schrijf ik deze review. Het gebied is top, zeker voor 3 tot 5 dagen snowboarden. Wij zijn niet in Dorfgastein geweest, daar kan ik dus niets over zeggen.
Bad Gastein en Bad Hofgastein zijn in elk geval prima gebieden voor de betere wintersporter. Er is uit blauwe pistes niet heel veel keuze, maar als je rood aan kan, kan je hier prima uit de voeten. Leuke afwisselende pistes en ook off piste mogelijkheden! De meeste liften zijn modern, op enkele stoeltjes liften na, een twee zitter naar de top richting Bad Hofgastein is even opletten, want die remt niet af bij in of uitstappen!
Op de verschillende pistes veel leuke hutjes en grotere restaurants. Het grote modernere Ski Center Angertal kan je overslaan, daar is niets aan! Eten bij de Hamburger Hutte of het hutje onderaan de zwarte B20 piste is een aanrader!
De laatste afdaling naar Bad Gastein stop je bijna onderaan bij de Bellevue Alm, daar is een schirmbar met gezellige apres ski vanaf ongeveer 15.00 uur.
Daarna door naar beneden, de boards of skis in het depot achterlaten en lopend naar bijvoorbeeld de Silver Bullet bar. Toen wij er waren een gezellige mix van met name Zweden, Denen, enkele nederlanders en wat Oostenrijkers. De live band was goed en de bediening meestal vriendelijk. Ook de tussendoor hapjes (chickenwings) bevallen goed!
Aan de hoofdweg, heb naast de Lederhosen Bar nog een zweedse tent, ook een aanrader als je van bomvolle kroegen houdt! Wel vreemd dat daar rond 18 uur alle lampen aan gaan en iedereen vertrekt ;)
Kortom; er is echt wel wat te doen, maar het hangt er natuurlijk ook vanaf wanneer je er bent en wie er nog meer zijn. In de dagen dat wij er waren, was het kneiter gezellig in elk geval!

7.7

06-03-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima! Leuke en mooie rode pistes. Best veel afwisseling.

5.7

29-02-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Leuk gebied. Met je pas kan je ook naar andere gebieden, wat t gebied erg groot maakt. Je kunt van dorp naar dorp skiën. Veel rode pistes.

6.3

28-02-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Mooi gebied. Veel rode pistes, voor een minder ervaren snowboarder is dit best lastig, want de blauwe pistes zijn vooral bospaden. Voor kinderen is het Angertal een mooie plek om te starten. Leuke speelse afdaling in het midden en je kunt met je kinderen de berg links en recht omhoog en omlaag. Bar beneden bij het Angertal gaat al om 15.45 uur dicht. Erg jammer. Ze trekken de tafel onder je glasvandaan. Heel jammer. Verder een prima vakantie gehad.

8.0

03-03-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi rustig gebied. Brede pistes. Mooie lange afdalingen. Leuk dorpje met bakkerijen waar je heerlijke lekkernijen voor bij de koffie kunt krijgen.

7.7

03-03-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Mooi skigebied. Bad Gastein en Dorf Gastein zijn goed met elkaar verbonden. Ruime pistes, voornamelijk rood. Niet direct een gebied voor de beginnende skiër. Sport gastein te bereiken per gratis skibus of auto. Hier ook zeer brede pistes. Dalafdaling alleen voor gevorderde skiër.
Gebied is ook uitstekend voor snowboarders.
Après-ski is helaas niet aan de pistes. Dit is in een aantal gelegenheden zoals de Silver Bullit. Al met al een prima skigebied

8.0

11-12-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Zeer goed skigebied. Erg gevarieerd, sneeuwrijk, rustig, modern en gezellig! Er is niet uitermate veel après ski maar bij de silver bullet bar vermaak je je zeker weten. Verder is het stubnerkogel-angertal-schlossalm gebied groot genoeg om je als ervaren skiër te vermaken. Als je wat meer variatie of uitdaging zoekt dan kun je nog doorstromen naar sportgastein. Zeer mooi skigebied waar ik volgend jaar zeker terug zal komen!

6.3

16-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 7

4 heerlijk dagen gehad in Bad Gastein, smalle rommelig pistes,slecht geprepareerd voor zo'n duurde skipas,het skigebied van Dorf Gastein naar Grossarl was geweldig,maar ook een slecht onderhouden dal afdaling.

7.0

08-03-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vandaag geskied in omgeving Bad Gastein. Is qua gebied een 9,5, qua onderhoud vandaag een 2. Waarom niet preparen??

7.7

18-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Voor heel het gezin ruim voldoende mogelijkheden. Doordat het aangesloten is op de Skiamadé kun je elke dag ergens anders terecht. Hiervoor moet je dan wel de bus/auto nemen. Die rijden er voldoende zodat je nooit lang moet wachten. Volgend jaar (2018/2019) is in Badhof Gastein ook de nieuwe skilift open waardoor er nog meer capaciteit is en die je nog sneller naar de top brengen

8.0

15-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

prachtig

8.0

31-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Net terug van een fantastische kerst-skiweek! Perfecte omstandigheden; pistes, niet zo druk, sneeuwconditie, zonnig, en heerlijk eten (vooral bij de Rossalm!). Dit was het tweede jaar in Bad Gastein en we komen graag weer terug!

10.0

26-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Gewoon super leuk en goed!!!

7.0

12-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

1ebdag na een lange nachtrit mooie pistes ruim aanbod lekker rustig genieten dus

8.3

01-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooi ruim skiegebied. Goede verschillende pistes en verschillende niveaus. Goed eten. Prima après ski op de piste.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord