Reviews Les Gets (1172m - 2500m)

Schrijf review

8.3

07-03-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Vorig jaar ben ik op mijn 51ste in Les Gets begonnen met skiën en dit jaar voor de tweede keer geweest. Zo goed als alle blauwe pistes en enkele rode gedaan.. super fijn en veelzijdig gebied en in week 4 lekker rustig en sneeuwzeler.

9.0

01-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Dit jaar met kerst al weer voor de 5e x In Les Gets geweest. Ook in slecht sneeuwjaar 16/17 met kerst goed kunnen skien door prima verbinding naar Avoriaz. Les Gets heeft weinig sneeuw nodig om mooie tochten te maken en is erg afwisselend. Zeker voor gemengd gezelschap of skiers die niet alleen spektakel opzoeken. Veel pistes tussen de bomen en wanneer bij veel wind hoge liften bij Avoriaz net als veel andere gebieden stil hangen, ski je in Les Gets beschut lekker door. Tot slot Mont Chery kleine parel aan de noordzijde van het dorp. Met een beetje verse sneeuw en een zonnetje is het hier echt genieten. Rust, prachtige pistes en een fantastisch uitzicht oa op het Mont Blanc massief.

8.0

04-01-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk station, gezellige gemoedelijke sfeer. Veel gezinnen. Nederlands en Engels maar zeker ook Fransen. We komen hier al jaren en hopen nog vaak te komen.

6.7

08-02-2018
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Les Gets is een gezellig, vriendelijk en mooie plaats gekoppeld aan een prachtig skigbied: Les portes du soleil. Het heeft echter een groot nadeel (sorry). Het is best ingewikkeld om vanuit Les Gets via Morzine en een treintje (best lang wachten of ver lopen met ski's) in het echt mooie deel (Avoriaz, Chatel etc) van het skigebied te komen. Einde dag herhaalt deze procedure zich, inclusief gondel naar beneden naar Morzine ipv lekker naar beneden skien. Het skigbied van Les Gets zelf is niet onaardig maar heeft skiliften zo oud en traag dat ik me weer in de jaren 70 of 80 waande. Ik denk echt dat veel liften ouder dan 30 jaar zijn. In Val Gardena of St Anton zijn deze liften echt al 10-15 jaar geleden vervangen. In Les Gets hang je door de ouderdom van de liften regelmatig stil in een zitlift en pas je met wat langere benen niet in de zitlift of zit je klem met je hoofd in een piepklein gondeltje (wat stil blijft hangen). Ergens een keer een oude lift vind ik best charmant maar hier gaat het om belangrijke verbindingsliften. Met het eten moet je waakzaam zijn. Er zijn uitstekende eettenten (duur) maar je kan ook echt smerig eten voorgeschoteld krijgen. Zowel op de piste als in het dorp. Ik zou een volgende keer een ander dorp in Les Portes du Soleil proberen.

9.3

22-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Echt het beste plaatsje met de mooiste pistes

9.3

27-10-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Super gezellig dorp in een mega skigebied. Apres ski is niet zoals in Oostenrijk, maar het goede eten compenseert een hoop. Liften mogen hier en daar wel wat worden geupdate.

8.0

13-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

prachtig dorp!
heel veel restaurants op de piste! en geen vreetschuren. daardoor wel iets duurder.
nog geen uur van Geneve airport dus top voor vliegen

9.0

13-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

super gezellig, oud en origineel dorp! Een van de mooiste dorpen in de alpen!
Goede en gezellige pistes, voor iedereen wat wils! Je kan naar avoriaz of gewoon in les gets morzine blijven.
Apres-ski is gezellig, niet het hossen van Oosterijk. Le apreski en barbabylon zijn top!
super goede restaurants, la paika op de piste is echt een aanrader.

7.3

05-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Geweldig uitgestrekt skigebied, veel afdalingen tussen de bomen, heel mooi. Best geprepareerde pistes van Frankrijk. Eten is wat duur. Een uur rijden van Genève, dus vliegen is zeker een optie.

9.3

27-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Super gezellig dorp in de Franse Alpen. Apres ski is anders dan in Oostenrijk, maar kwaliteit van de restaurants is top!

8.0

12-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Super gebied, sfeervol dorp, Portes du Soleil is prachtig en enorm groot, goede busverbindingen naar Morzine en Avoriaz,

8.3

27-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima en mooi skigebied tussen mooie naaldbomen. Les Gets/Morzine ruim genoeg om week met jongere kids (<10 jr) te verkennen. Overal prima restaurants en barretjes.

7.0

12-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Oh. Ik zie dat ik 4 heb geven voor restaurantjes. Maar dat klopt dus niet. Die zijn prima.
Wel prijzig

5.7

12-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 4

Ik snap ook niet zoveel van de negativiteit die sommige schetsen. Les Gets (en daar hoort Morzine en Nyon dus ook bij) is nou eenmaal niet supergroot maar het gaat je er echt niet vervelen. Geen lange afdalingen? Hoezo niet? Vanaf de belvedere terug naar Morizine is best wel een lekker stuk skien. Ook vanaf het topje vab nyon en dan weer helemaal terug van de bakjeslift vind ik geen korte afdaling. Aan de andere kant bij La Turche zijn ook een paar hele lekkere banen. Mekkeren over dure restaurants.. ja. Das skieen. Dat is duur maar dat je als hond behandeld wordt moet ik nog meemaken. Ik kom er als sinds mn 10de en ben inmiddels 44...
Enige echte nadeel is uit het dorp wegkomen naar les chavannes. Ga voor dat de klasjes gaan anders ben je 45min kwijt. Zeker met mooi weer is dat een waar drama. Ben je eenmaal boven is de drukte weg.. wij gaan over een week. :)
Jm2c

8.3

07-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Voor de derde keer in Les Gets geweest en het is wederom prima bevallen. Ook in slechtere weersomstandigheden waren de pistes prima geprepareerd. Een enkele lift is wel aan vervanging toe.

8.3

03-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Altijd grappig om naar de negatieve beoordelingen van mensen te kijken, waar ik het dus niet mee eens ben. Ikzelf kom al zo'n 20 jaar in het dorp en heb een ware metamorfose gezien. Het dorp heeft zich ontwikkelt tot een van de luxere dorpen in de alpen. Hierdoor is het wat duurder dan inderdaad oostenrijk, maar hier vind je dus niet de schnitzel of bradwurst. Het dorp heeft mooie restaurants en voor ieder wat wils (goedkoper/duurder). Doordat het gebied over het algemeen niet zo hoog gaat (2300m max) zijn de meeste pistes wat korter, maar door het wijdse gebied (650km) hoef je geen enkele piste 2x te nemen. Ook valt er vrijwel altijd te skien door de gunstige gras ondergrond! Kortom ik kom hier al jaren met super veel plezier!

9.0

01-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super skigebied! Super pistes en mooie afdalingen de liften zijn prima in orde. Het skigebied zelf is ook super groot dus je doet bijna geen 1 keer de zelfde piste.

8.3

26-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Zolang er sneeuw ligt is het goed. Zelf doe ik alleen niet aan après-ski.

8.3

24-11-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi en uitgestrekt gebied waar voor de beginner en gevorderde skiër genoeg uitdaging is. Les Gets is een super gezellig dorpje met continue activiteiten voor jong en oud!

10.0

26-09-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Sorry hoor maar dat het slecht skigebied is, moet je dan maar niet hier heen gaan. Ik ga al 8 jaar met plezier ernaar toe en probeer tochten te maken. Overal kan je een verbinding maken tussen avoriaz en Les Gets. Vraag het maar aan de hoteleigenaar of een winkel. Probeer de restaurantjes wat dieper in het dorp. Ge wel dig. De sneeuw moet je maar net meezitten. Hotels of chalets zijn inderdaad bespottelijk duur. Maar je krijgt er zeker wat voor terug.

8.3

01-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 6

Prachtig skigebied voor jong en oud. Dit jaar geweldige sneeuw. Restaurants ok als je maar niet voor seafood gaat.

5.0

31-01-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Redelijk skigebied maar veel korte pistes. De liften zijn slecht en te klein voor mensen langer dan 180 cm , de voetsteunrubbers voor je skies zijn hier en daar verdwenen zodat je je dure skies zo op het ijzer zet. Het interesseert de Fransen niks , ze zijn alleen maar geintereseert in je geld. Volgend jaar zeker weten weer naar Oostenrijk

6.3

30-01-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 5

Leuk skigebied maar veel korte pistes en ZEER slechte liften !!! Veel personeel in de restaurants behandelt je als een hond en het eten is vaak slecht en veel te duur !!

4.0

28-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 4

Leuk dorp echter geen echt goede restaurants wie genoegen neemt met siimpele maaltijden zal het wel gaan apres ski is er niet en savonds weinig vertier Pistes zijn saai weinig mogelijkheid voor echte lange afdaling voor ervaren skieer geen uitdaging Verbinding met avoriaz is slecht.zuidhellingen zijn gauw bruin. Eten en drinken op pistes heel erg duur.

9.7

25-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

SUPER SKI GEBIED

10.0

18-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Wat een schitterend gebied !! Mooie pistes en poedersneeuw !!

10.0

18-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Een heerlijk ski gebied. Ik kom er al heel mijn leven altijd goede sneeuw en lekker weer. Dit is echt een dikke 10 waard

8.3

17-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Kom er al 24 jaar (sinds mijn derde) de sfeer, het ski gebied, helemaal top.

7.7

07-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi gebied. Moet wel sneeuw gaan vallen. Al met al prachtige week achter de rug.

8.3

04-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Top gebied! Tja, pech voor degene die in de kerstweek gingen. Een week later top condities! Heel veel sneeuw en een aantal dagen schitterend weer. Voor mij heeft het de naam portes dus soleil weer eer aangedaan!

8.7

27-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Reactie op gast 1656 : Je weet dat de kerstvakantie nooit een sneeuwzekere maand is op deze hoogte , qua sneeuwkannonnen konden ze niets doen omdat het simpelweg nog te warm was. Les gets is een schitterend ski- gebied die in Januari en Februari zo goed als sneeuwzeker is en de pistes zijn altijd een plezier om te skieen . Het is niet omdat voorjou het weer tegenviel dat het daarom een slecht skigebied is . Ik ga al jaren skieen in les gets / portes du soleil en ik kan jullie verzekeren dat dit een prachtig ski gebied is voor zowel beginners als meer ervaren skieers.

6.0

27-12-2014
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij komen al jaren in Les Gets maar hebben het nog nooit zo dramatisch gezien.. Alles groen en maar 1 ijzige piste open. Ik denk dat voor iedereen dit jammer is. De lessen voor de kleinsten worden gegeven op een mini namaak piste onderaan de berg. Les Chavannes is open maar verwacht er niet al te veel van. Super druk en allemaal dezelfde piste afgaan elke keer. Wordt ook een beetje saai zo. Voor de rest is het wel gezellig met veel feesten rond kerst.

8.7

16-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Gigantisch si-gebied in de buurt van Valley Blanche onder de Mont Blanc
Après ski in dorp leuk, moet je wel zelf maken.

8.3

16-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 7

130 fraaie km ala onderdeel van de portes du soleil met 650 km. Authentiek dorp. Voor elk wat wils. Restaurants en bars zijn wel stuk duurder dan Oostenrijk. Skipassen les gets stuk goedkoper

7.7

23-03-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

mooie pistes met veel afwisseling; prima stops met wondermooie terrassen bij zonnig weer.

6.7

29-01-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 9

Is een leuk skigebied en groot genoeg

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord