Reviews Maria Alm (802m - 2000m)

Schrijf review

9.0

09-12-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is er heel FIJN!

8.7

29-11-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Ik kom er graag met mijn familie er is weinig après-ski als je weet wanneer er veel sneeuw licht moet je gaan dan kan je er lekker skiën en je moet weten waar je lekker kan eten ik heb er zin in

9.0

28-11-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

elk jaar weer"thuiskomen"

8.7

21-06-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is mooi gebied we komen er graag ik kom er al 11 jaar maar je moet weten waar je lekker kunt eten

8.7

27-05-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuk gebied we komen er graag en het is een gezellig dorp

7.7

08-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 4 Restaurants: 9

Morgen onze laatste dag, een heel knap en uitgebreid skigebied met brede en lange pistes zeer leuk, ik zou persoonlijk dit gebied niet aanraden voor beginners, de eerste dag hebben we piste 10 gedaan voor effe in te skiën, de 2 eerste afdalingen zijn zeker geen blauw en geen rood maar eerder donkerood dus voor beginners echt heel steil, après ski is niet aan ons besteed dus zaten we hier goed, maar in het dorpje is echt niks te beleven.

8.0

05-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Aangenaam verrast door de lange afdalingen en vele brede pistes in dit gebied. Königstour is erg leuk om te doen en kinderen dol op de funslope aan de kant bij Maria Alm.
Opvallend is de hoeveelheid leuke (kleine) restaurants op de pistes.

Veel mensen vinden weinig après ski, maar ik heb zowel op de piste als in Maria Alm genoeg tentjes gezien die vol zitten en waar veel Duitstalige muziek gedraaid werd.
Inderdaad geen gehos, maar ik vind het prima om na afloop gluhwein te drinken tussen de 'gewone' gezelligheid.

Vond persoonlijk skischool
Edelweiss beter overkomen
dan Maria Alm; kleinere groepen en betere niveau-indeling.

6.3

26-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Vierde keer Maria Alm, was weer heel fijn. Lekker rustig zonder al het après ski gedruis. Mooie ruime rustige pistes zeer dichtbij!

6.7

26-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Wij zijn nu vier keer in Maria Alm geweest. Heerlijk rustig, zeer weinig apres ski, mooi skigebied.

7.7

25-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gebied lekker rustig goede berghutten het is altijd weer thuis komen. Gezellige en aardige behulpzame mensen.

8.7

18-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is een mooi gebied je moet wel weten waar je lekker kan eten we komen er al 10 jaar en het is altijd een feest

9.0

08-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Leuk skigebied mooie pistes lekker eten in de berghutten je moet hier niet naartoe gaan om te feesten er is weinig apres ski

10.0

23-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

We gaan hopelijk weer over 14 dagen..Het is thuis komen!!!Komen al bijna 40 jaar In Ons Maria Alm.

8.7

11-01-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi gebied leuke pistes leuke hutten

8.3

11-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Het zit er weer bijna op voor dit jaar voor ons in maria alm. Geweldige week gehad. Goede pistes, heerlijk gegeten in de diverse berghutten en restaurants. En uiteraard de geweldige koningstoer.

Geen twijfel mogelijk, volgend jaar zeker weer en misschien nog wel een bonus bezoek in maart???

Pieter Verwijs

8.0

25-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wij hebben er ook weer erg veel zin in. We vertrekken woensdag en gaan met het hele gezin. Geweldig gebied met in een gezellige gastvrije plaatsje wat niet overbevolkt is met is

8.0

13-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Wij komen er al wel 10 jaar het is er geweldig het is net thuis komen. Mooi gebied voor iedereen wel wat te doen. Goed eten elk jaar heb ik heimwee en moet ik terug. Dit jaar ga voor het eerst onze kleindochter mee.

7.0

18-11-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Het skigebied van Maria Alm is verdeeld over 2 bergen. Wij zaten er onderaan de Aberg in een Apartement tijdens de Faschingswoche, carnaval. Drukte was voor ons niet leuk meer. Er was permanent een enorme rij voor de lift die je bovenaan de gondel verder het gebied in bracht. Wij vonden het erg onhandig dat de kleinste kinderen bovenaan de gondel verzamelden in het kinderland en dat rond dezelfde tijd de grotere kinderen beneden verzamelden. De jonge familie skipas is wel fijn, waarbij je als ouders 1 skipas deelt. Appartement Aberg is ook helemaal geweldig. We kiezen in het vervolg toch liever voor een wat rustiger skigebied.

8.0

12-11-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Maria alm is een mooi dorp in de winter maar ook in de zomer

9.7

17-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Je hebt er gewoon alles het is het beste skigebied ook voor kinderen je hebt er alles

6.3

02-02-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Pistes slecht geprepareerd. Ook erg hard (veel ijs) omdat veel pistes op schaduwzijde vd berg liggen.

7.7

29-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prachtig ski-gebied voor elk wat wils zowel voor beginners als gevorderden fijne ski hutten met net personeel en goede kwaliteit van het eten. Aanrader voor een ieder.

8.3

05-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wij komen hier al 5 jaar en ik ben iedere keer weer verbaast

8.3

04-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Wij komen er ondertussen al 14 jaar. Heerlijke restaurants! Leuk skigebied omdat er voor ieder wat wils is. Goede en moderne liften. Apres ski is wat minder maar daarvoor komen wij ook niet...

7.0

21-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Was hier voor het eerst. Mooie lange en goed geprepareerde pistes. Liften zijn netjes en hebben voldoende capaciteit. Ik denk voor zowel beginner als gevorderde er genoeg uitdagingen zijn.

8.0

20-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Erg mooi gebied. Goede pistes, snelle liften en geen megadrukte. Veel skiërs en minder boarders.
Gezellige skihutten. Prima gebied. Let wel even op dat niet in alle dorpen van de Koningstour skibussen rijden. Zeker een aanrader!

7.7

19-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

120 km skipiste is niet veel als je gewend bent aan Les 4 Vallees in Zwitserland maar we hebben ons niet verveeld. Leuke pistes met leuke routes. De Koningstoer van ene naar andere kant vh skigebied is binnen aantal uren te doen (32 km). Blauwe pistes zijn lastiger dan we verwachtten en zwarte pistes gemakkelijker. De rode zitten er tussen, maw er zijn niet heel grote verschillen daartussen. Er zijn voldoende restaurants op de pistes met gunstige prijzen. We zijn 1 dagje naar Salzburgersportwelt gebied geweest (40 min met de auto) waar er wel beter sneeuw lag maar overall vinden we Hochkonig toch leuker. Apres ski vinden we niet zo belangrijk. Al met al is dit skigebied zeker aan te raden en we zouden zeker een andere keer terug gaan.

8.0

16-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima gebied ,waarom moeten jullie nederlanders toch altijd off piste skiën doe maar gewoon en leer eerst maar eens goed te skieen op een geprepareerde piste wat dat laat veel te wensen over.







8.0

15-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima skigebied! Ideaal voor beginners. Offpiste mogelijkheden zijn er wel alleen moet er wel genoeg sneeuw liggen.

8.0

12-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooie week achter de rug ,iets meer zon had het helemaal perfect gemaakt.

8.7

11-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Weer een geweldige skivakantie gehad.

8.7

11-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Fijn gebied, voor elk wat wils, snelle liften en eindeloze afdalingen. Fantastische Hochkönigtour.
Super hutten, zeer moderne liften, overal aardig en relaxt personeel.
Op de piste geen snelheidsduivels die je kinderen omver skiën of asociaal gedrag.
Nauwelijks apres ski maar dat zoeken wij ook niet.

9.7

28-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Geweldig gebied , mooie pistes , uitdagende funparken , uitdagende pistes , goede hotel's , de meeste liften zijn modern , ............ , dus zeker een aanrader van jong tot oud , van beginner tot pro , heel goede restaurants , zeker goed voor iedreen

7.3

23-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Super mooi gebied,voor ieder wat wils. En nog echt mooie hutjes op de berg,niet van de grote eettentjes maar echte Oostenrijkse hutjes, en ook niet onbelangrijk....nog geen massatoerisme, en dat mag van mijn zo blijven. Volgend jaar weer ?

7.0

21-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Weinig apres ski dus lekker rustig Houden zo ! Genoeg gebied om ruim te skien met goede bus mogelijkheden. Kleinschalig lollig dorp.

7.7

21-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Week 6 in Maria Alm geweest. Weinig sneeuw in dorp maar goed op de piste. Fijn appartement dus maar 1x goed uit eten geweest. Mooi gebied en kleinschalig dorp zonder poespas

8.7

18-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Gast 7044 slecht eten?? Ik weet niet waar jij geweest bent, maar zeker niet in Maria Alm! En slechte après ski? Maria Alm staat bekend om de rust en inderdaad niet om de après ski. En laten we dat lekker zo houden!!

8.0

18-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Gast... Wat negatief, het is n mooi gebied met zeer vele gezellige eethutjes!!

1.0

16-02-2016
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Slechte pistes, geen lekker eten en geen apres-ski

8.7

11-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Prima gebied voor de beginnende skieers. Als je lekker kan skieen is dit niet meer echt een uitdaging. Apresski is altijd zeer goed lekker muziekje en ZUIPEN. tot over een klein weekje ?

7.7

10-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Met Fam (2 volwassen en kids van 12 en 7) hier vakantie gehad van 31.1 tm 6.2. Heerlijk skigebied met voor elk wat wils en voldoende mogelijkheden voor een goede lunch op de piste. Aberg op korte afstand van Maria Alm, 5 minuten met skibus. Na skieen heerlijk bier en schnaps bij Bachwirt waar de skileraren zich na de lessen verzamelen en de terrasheaters voor een aangename warmte zorgen. Eten bij Sonnenlicht is een aanrader. Wij komen zeker nog een keer terug.

6.7

01-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Super ski gebied, alleen spijtig van de weinige echte adres ski's die er niet waren.

7.7

01-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Net drie dagen wezen skieen in dit uitdagende gebeid. De tour geskied en dat was erg leuk alleen de verbinding bij Dienten is minder, beetje kris kras. Ik vond het gebied best pittig met veel rood dat ook echt rood was. Erg leuke eettentjes op de piste met goede prijs kwaliteit. Met de bus even naar Natrun gewest wat ook leuk was. Super leuk gebied met veel fun parken en mooie pistes. Draaien wel om de berg heen waardoor soms lastig voor de beginner. Wij sliepen in Hotel Bachschmied in Hintermoos en dat was een super uitval basis. Skieen naar hotel en even 20 m lopen naar twee liften. Verder was daar niks maar voor ons prima. Eten in hotel ook goed. Genoten!

8.3

01-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Leuk en gezellig dorp.

Pistes zijn mooi en veelal goed geprepareerd.

Gezellig en relaxed om vakantie te "vieren".

9.7

26-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Een super plaats, heel aardige mensen en geweldige pistes! De skiroutes zijn een echte aanrader en het is ook zeker iets voor kinderen! De restaurants en après ski bar zijn super lekker en gezellig! Super dorp!

7.7

02-11-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Top gebied voor jong en oud.

Veelal prima sneeuw condities.

Al vele jaren komen wij in dit gebied.

7.3

25-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

mooi gebied hochkonig veel familie pistes gr. ben

7.3

24-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

mooi gebied met veel familie pistes echt een aanrader

7.7

15-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super gebied. Mooie brede pistes , veel rood en met zon mee. Een enkele schijnt vanaf s"morgens de zon op.

8.0

13-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heel mooi weer geen regen of sneeuw val . Zalige ervaring zeker voor herhaling vatbaar

9.7

12-03-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Mooi ski gebied. Aan het eind van de dag wat pap sneeuw onder aan de piste. Eerder deze week de ski tour gedaan. Haal je makkelijk in een dag. Je kunt in Maria Alm ook 's avonds skiën.

7.7

04-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Vandaag 1 dagje hochköning geweest. We zitten zelf in kaprun wat vrij beperkt is. We hebben dus besloten om diverse gebieden te gaan bezoeken. We hebben de köningtour gedaan. Echt een aanrader. 32 km aan afdalingen en een dag vullend programma. enige ervaring is naar mijn mening wel vereist.

7.7

27-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super familie dorp , we komen er nu 5 jaar met de zitski vereniging VGW, leuke mensen vriendelijke mensen. Kids hebben het naar hun zin voldoende tour mogelijkheden . Zeker de moeite waard

8.0

24-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Geweldig gebied met veel mogelijkheden. Apres ski is er aanwezig maar voor diegene die lam wil na een afdaling zijn er voldoende andere plaatsen. Onlangs nog een dronken Oostenrijker dood gevroren omdat hij de zijn snowboard en de weg kwijt was.

6.3

17-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Super oord! Komen hier al 25 jaar en daarom zo heerlijk om er weer heen te kunnen. Klein dorp en gemutlich. Weinig apres ski maar met elkaar toch erg gezellig voor her en der een borreltje. Jonge lui die echt willen feesten raad ik het af .Voor ons een heerlijke omgeving en goede eetgelegenheden .

7.7

05-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Gezellig familie dorp met veel pistes in het gebied

9.0

29-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Kom hier al 30 jaar. Net als de andere recensent voelt het voor mij ook als thuiskomen in dit prachtige en vriendelijke dorp.
Een 10 voor aprés ski juist vanwege het nagenoeg ontbreken ervan!
Geweldige (en nog redelijk authentieke) omgeving. De laatste jaren veel modernisering, maar smaakvol ingepast in het oorspronkelijke dorp

5.7

12-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 7

Kom ik al jaren, blijven altijd lachen om de apres- ski want die is er eigenlijk echt niet. Ze proberen het wel, misschien dit jaar onder aan de A- berg dat leek vorig jaar beetje op gang te komen.

8.7

05-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super leuk/mooi dorpje met aardige mensen. Hele leuke vakantie gehad!

7.7

04-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij komen al 15 jaar in Maria-Alm, wij vinden het hier heerlijk. Kijk laten we eerlijk zijn, je gaat toch niet op wintersport om te feesten. Je komt om te skiën en letter te eten. Wij huren altijd een appartement en dat bevalt ons prima. De pistes zijn prima de bewoners vriendelijk en behulpzaam. Ik hoop dat Maria-Alm zo blijft dan blijven wij komen tot over 14 dagen dan zijn we er weer. We zien er al naar uit

8.7

20-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Al meer dan 25 jaar komt de Vereniging voor Gehandicapte Wintersporters in Maria Alm met als hoofdlocatie Hotel Alpenhof van gastvrouw Karin Eder. Het is elk jaar weer een beetje "thuiskomen". De warmte waarmee we ontvangen worden is echt hartverwarmend. Ook op de pistes is de ontvangst geweldig. Van Natrun tot en met Muehlbach is de liftbediening even behulpzaam en geduldig en ook de restaurants op de pistes kennen ons ondertussen en ontvangen ons met open armen.

In Maria Alm zelf kijken ze altijd weer uit naar "unse Freunde aus Holland".

Zeker vanuit mijn ervaring met aangepast skien kan ik Maria Alm van harte aanbevelen. Hotel Alpenhof en hotel Eder kunnen zeer goed met rolstoelen overweg (normale maar ook electrische) en zijn daarom zeker aan te raden. Beide hotels hebben een lift en aangepaste kamers.

7.3

28-10-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Mooi skigebied, nog nooit zo veel plezier gehad in het skien

9.3

28-10-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Wintersport gaat hier zoals ik het geweldig vind. Pistes strekken ver, mooi om tochten te maken.

Eetgelegenheden zijn allemaal goed en voor ieder wat wils.

Apres ski is beperkt maar dagelijks mogelijkheden en je moet het natuurlijk zelf ook gezellig maken.

7.7

18-12-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Top vakantie!

8.3

03-11-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 10

Ik ben het eens met de schrijver geen goede apre ski mogelijkheden gelukkig Maar , het moet hier geen Saalbach Hinterglemm worden. Lallende jongeren op straat dronken naakt en vandalisme.

Maria alm is het Familie skigebied

ik woon hier en laat het aub zo blijven

1 woord ?

TOPPPP

8.7

18-02-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Ik kom hier al mijn hele leven. Met familie en - inmiddels al- heel veel bekenden.

De apres ski is hier inderdaad niet denderend. Er zijn wel wat gelegenheden. Maar niet te vergelijken met de echte apres ski oorden.

Dit is inderdaad echt een dorp voor families. Met twee goede skischolen en veel mogelijkheden voor de kleintjes. Ontzetttend veel restaurantjes en heel rustig.

Maar een funpark voor snowboarders is er wel degelijk op de Aberg.

5.7

29-01-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 7

Laat ik even realistisch zijn... Ik zie hier dikke tienen gegeven worden voor de apres-ski...
Ik weet niet wat je referentiekader is wanneer je de 'apres-ski' van Maria Alm een dikke tien geeft maar dat is dikke vette kletskoek.

Voordat je de reis naar Maria Alm boekt vanwege die geweldige dikke 10 voor het feestleven: HO EVEN!!!
Laten we even vooropstellen dat de 'apres-ski' scene in Maria Alm voornamelijk bestaat uit de kroeg van 1 hotel en dat het niveau van die apres-ski behoorlijk laag is.
Als je bij apres-ki denkt aan serveersters in dirndl jurkjes, foute muziek en sloten bier ben je in Maria Alm niet op de juiste plaats.
Dorpen als Hinterglemm, Kirchberg en Gerlos verdienen niet eens een tien, en dat soort plekken draaien op de apres-ski.

Het skieen is hier geweldig, het gebied is mooi en groot, de pistes wijd en goed verzorgd en het niveau van de gemiddelde skier ligt hier aardig hoog.
Veel Oostenrijkers en Duitsers, weinig Nederlanders dus.
Veel uitdagende pistes en ellenlange afdalingen waar iedereen wat wils heeft.
Maar het is echt een plek waar je met je gezin naartoe gaat.
Snowboarders zullen tevergeefs naar een funpark zoeken, het draait hier echt om het familieleven.
Als je als snowboarder gewoon lekker van pistes knallen houdt kom je hier goed aan je trekken.

Groepjes 'vrijgezelligen' kom je hier niet tegen, en ik raad je ook af om hier naartoe te gaan wanneer je voornamelijk voor het feesten naar de wintersport gaat.

10.0

23-01-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Gaan nu bijna 23 jaar is alsof we thuis komen zalig!

8.0

25-12-2012
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super skigebied. Kom ik reeds 19 jaar skiën en telkens weer weten ze me te bekoren. Een aanrader.

9.3

11-12-2012
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Echt heel mooi gebied! ook fijne en aardige mensen.

9.3

08-12-2012
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Geweldig skigebeid met super mensen!! kom hier al 5 jaar en blijft geweldig!

9.3

29-11-2012
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Het is een fantastisch leuk dorp met vriendelijke oostenrijkers en een sprookjesachtige omgeving. Ik kom hier al 35 jaar en blijf het geweldig vinden. Laat de sneeuw maar komen jodelohitiiiiiiiiiii..... groetjes Lia.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord