Reviews La Foux d'Allos (1800m - 2600m)

Schrijf review

6.7

27-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Wij zijn hier in de voorjaarsvakantie 2018 geweest( 2 ouders , 3 kids 10, 8 en 6 jaar), doordat het in Europa erg koud was, was het hier ook koud(-10). Dat komt hier juist bijna nooit voor. Ski gebied is goed maar de liften zijn oud. Ze zijn de afgelopen 20 jaar vergeten om het verdiende geld weer opnieuw te investeren. Ze lopen hier 10 jaar achter ten opzichte van andere locaties in europa, of ze willen niet dat het hier toeristische word. Als je met de locals praat dan zeggen ze dat er steeds meer Nederlanders komen. De ski lessen zijn de beste die wij ooit hebben gezien, deze kwaliteit heb je niet in Oostenrijk . , al met al voldoende, zeker t O v de prijs kwaliteit verhouding , het is alleen iets langer rijden, maar wij reden Oostenrijk in 2 keer en dit ook.

6.3

16-10-2017
Skigebied: 4 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Voor uitgaan en restaurants zeker de moeite, maar de skipistes waren echt niet goed. Heel zuidelijk dus altijd mooi weer wat leuk is, maar daardoor ook slechte sneeuw (schadelijk voor je materiaal) en heel veel pistes gesloten. Uiteindelijk maar enkele afdalingen die min of meer goed waren.

7.0

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Voor wie een "budget" skivakantie wil en er een eindje voor wil rijden (vanaf Grenoble 3,5 uur binnendoor!!) is dit een uitstekend gebied. Ook/ juist voor (puber) kinderen. Het heeft uitgebreide pistes , maar dan moet t dal tussen pra-loup en floux d'allos wel open zijn. (Wind, lawines, weinig sneeuwval) Anders moet je met zijn allen aan "een kant" blijven. Pistes worden goed onderhouden, maar zoals in onze week (crocusvak) was de zon zo sterk dat hield zelfs de 40cm sneeuw op 1 dag gevallen niet lang vast. Maar op hoogte was t prima. En de zon is ook fijn ;-) De liften zijn traag maar ok. Geen wilde apress ski, maar genoeg leuke gezellige piste restaurants en een leuk dorpje.

5.0

01-04-2016
Skigebied: 1 Après-ski: 9 Restaurants: 5

Was weinig sneeuw, maar ze deden er ook niets aan om eventueel kunstsneeuw te voorzien zodat verbinding open zou gaan. Hierdoor 11 dagen op slechts een 5 tal pistes geskied. Triestig, nog nooit meegemaakt. Bovendien was ons hotel ook niet ok. Echt geen fijne ervaring gehad in foux d'allos. En je moet dan al makkelijk 12u rijden.

8.0

28-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Een fantastische bestemming, echter voornamelijk voor gezinnen. Verwacht hier geen Tiroler Fest. Apres ski beperkt zich tot een biertje in de barretjes in het dorp en dan nog geen hoempapa.
Maar de pistes daarentegen zijn geweldig! Groot, breed en perfect onderhouden. Alles sluit lekker op mekaar aan en zodra je de weg een beetje kent, hoef je weinig of niet te prikken. Tijdens onze week (krokusvakantie) was het extreem rustig. Nergens wachten voor een lift. Hooguit 2 minuten op de lift waar de lessen vanaf starten. Bijna geen Nederlanders, en dat komt door het enige nadeel: het is ver. Reken op 16 tot 18 reisuren. De skischool is geweldig, echter spreken de leraren voornamelijk Frans en een handjevol Engels. Onze kinderen hadden daar echter geen problemen mee, ze volgen simpelweg de leraar en doen hem na. De verbinding tussen La Foux en Pra Loup was open, en is voor een ervaren skiër makkelijk te doen in een ochtendje. In de tijd dat onze kinderen les hadden (2 uur en drie kwartier) konden wij makkelijk naar Pra Loup heen en weer skiën. Besef dan wel dat je veel in liften zit en echt door moet knallen. Niet drie bochten en dan weer even stil staan. We zijn ook met de auto naar La Seignus geweest, parkeren aan de piste. Dit is ook een fantastisch gedeelte, echt helemaal ingericht op de kids. Allerlei speeltoestellen op de piste, van koeiebellen waar je tegen aan slaat tot aan wipwaps om overheen te skieen. Moet ik nadelen noemen, dan blijf ik bij de verre afstand, en wellicht is noemenswaardig dat de liften tegelijk starten als de lessen, dus hoewel wij een hotel aan de piste hadden, moesten we er toch met de auto heen. (materiaal in de dakkoffer en parkeren aan de leswei) naar huis wel zo het hotel in skieen, en savonds als de kids sliepen haalde ik de auto even op. (10 minuten wandelen). Dorpje is gezellig, klein en knus. Kortom: wij gaan hier volgend jaar zéker weer heen!

7.0

13-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Mooi, uitgestrekt ski gebied. Veel variatie in pistes. Weinig wachttijd dus volop skiën. De verbinding tussen pra loup en la foux was helaas niet open. Pra loup was hierdoor niet bereikbaar. Bussen rijden rond in la foux om je naar de pistes te brengen. Hier is een mooi skigebieden en heb je de auto echt niet nodig. Le Seignus is bereikbaar per bus, deze rijdt helaas een keer per dag vanaf la foux. Een betere optie is rijden met de auto maar vijf kilometer naar het dal. Weinig Nederlanders en veel Fransen en Belgen. Iedereen zeer vriendelijk. Een veilig skigebied en vrijwel geen ongelukken gezien. Soms de piste voor jezelf. Een aanrader! Veel leuke, goede restaurantjes.

7.7

03-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Heerlijk groot skigebied met mogelijkheden om rustige pistes te vinden, tussen La Foux d'Allos en Pra Loup. Leuke hutjes op de piste waar je voor €3,50 een warme kop chocolademelk met slagroom kunt kopen. Niet al te duur dus. Wel ver weg van Nederland, vliegen naar Nice of Marseille zou de reis een stuk aangenamer en korter maken, dit is wel aan te bevelen.

6.3

22-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 4 Restaurants: 9

Ski gebied is te uitgestrekt voor mij het ligt verspreid over 3 of 4 bergen te ver uit elkaar. Zeker geen moderne liften! Veel trage en oudere liften. Maar wel mooie pistes en goede restaurants.

7.7

05-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Mooi skigebied met moderne liften en toffe afdalingen! Enige minpunt is dat het zo ver rijden is, meer niet!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord