Reviews Les Carroz (1200m - 2500m)

Schrijf review

7.3

04-01-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Echt après-ski kennen ze hier niet. Wel zijn er leuke barretjes en restaurants. We zijn nu hier in de eerste week van januari. Hoewel de temperatuur erg hoog is, doen ze er alles aan om de pistes goed te houden. Ski gebied is leuk en afwisselend

7.3

29-01-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Reactie op review van Michel Visscher: Dat het gebied niet heeft kunnen overtuigen heeft alleen te maken met het feit dat Michel in Les Carroz zat. Les Carroz is leuk in de zomer, maar niet in de winter. Het ligt gewoon te laag en heeft itt Morillon en Samoens geen bergstation. En over een paar jaar terugkomen in Les Carroz heeft geen nut, want die betere verbinding met Flaine komt er niet. DeFuniflaine zal geen stop maken in Les Carroz.

6.0

20-01-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 3 Restaurants: 8

Lastige review. Het gebied heeft mij nog niet kunnen overtuigen. De pistes zijn geweldig maar de liften zijn drama. Al zijn we er over uit dat je vanuit Flaine veel sneller het gebied in kan dan vanuit Les Carroz. Je bent vanuit Carroz al snel aangewezen op de blauwe Marmottes piste. De dorpen van Marillon en Samoëns komen ook vroeg of laat onvermijdelijk over deze piste. Het gevolg is dat het enorm druk wordt op deze piste. Zelfs buiten de vakanties om. Daarbij heeft deze piste de neiging wat papperig en vooral hobbelig te worden wanneer het iets warmer wordt. Geen pretje.

Daarnaast mis je verbindingen die het mogelijk maakt je sneller te verplaatsen en de drukte op die 1 a 2 pistes en liften te verspreiden. Ook de gondel vanuit het dorp heeft op piek momenten een tekort aan capaciteit. Aangezien dit de enigste manier is omhoog is dat jammer. Bij de zitliften mis je nog wel eens een kap wanneer de ijzige gure wind vol tegen je aan bokst.

Buiten het logistieke is het verder een top gebied. Heerlijk tussen de bomen en prachtige uitzichten op de dalen. Leuke berghutten en prima gladde pistes. De rode dal afdaling is geweldig.

Kom ik hier terug? Jawel, maar pas over een aantal jaar. Ze zijn bezig met vernieuwingen van de liften en er schijnt een gondel van Carroz naar Flaine te komen. Dit zou al een enorme verbetering zijn zodat je snel in Flaine je pistes kan pakken.

7.7

06-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Een super leuk gebied voor beginners en gevorderden. Mooie lange ski-tochten naar alle leuke en gezellige dorpjes, goede verbinding met liften. Leuke restaurantjes langs de pistes. Veel blauw maar ook uitdagende rode en zwarte pistes. In Les Carroz zitten paar gezellige bars en restaurants. Ik ben fan!

8.0

15-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Schitterend gebied met vele mogelijkheden. Mooie tochten te maken naar verschillende dorpen. Prima lift verbindingen. Geen gebruik gemaakt van restaurants en apres ski.

6.7

20-04-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Tof gebied, 870 kilometer vanuit Brussel. Zonder de grote "stroppen" als Lyon en co. Goed bereikbaar. Mooie verbinding met Sixt, Samoens, Flaine. Toffe pistes, goed onderhouden. Het was een mooie meevaller op het einde van het seizoen (eerste week paasvakantie) nog krokussneeuw te hebben. Niet alle liften zijn even modern maar globaal gezien is Le Carroz een tof dorpje met een fijn groot skigebied.

8.3

11-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super gaaf gebied.met gigantisch veel mogelijkheden

6.7

21-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Les Carroz is deel van het grotere Grand Massif skigebied, met veel afwisselende afdalingen en langere skitochten. Veel sneeuw door de ligging van het massief. Vrijwel geen Nederlanders (wel in Flaine). Mix van moderne maar ook oude en zelfs stokoude liften (cabinelift Vercland bijvoorbeeld). Even zoeken, maar er zijn enkele top restaurants op de piste waaronder L'Igloo en La Luge à Téran). Al met al mooi en gevarieerd skigebied. Lange afdaling (13 km) van top Flaine naar Sixt. Bustransport tussen de dorpen zeer beperkt.

6.7

28-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Waanzinnig mooi gebied

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord