Reviews Val Cenis Vanoise (1400m - 2800m)

Schrijf review

7.3

13-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Vandaag weer eens een dag in Val Cenis geweest. Pistes zijn leuk, veel sneeuw heerlijke dag gehad. Dit blijft een van mijn favoriete gebieden.

7.0

25-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk ski gebied met voor elk wat wils. Je kan naar meerdere dorpen skiën en onderweg kom je prima restaurantjes tegen. En zelfs in de week van de voorjaarsvakantie hoef je nergens te ‘vechten’ om een tafeltje. Wij zijn niet van de apres ski en hebben t dus niet gemist. Maar idd is er qua apres slot weinig te beleven. Pistes prima geprepareerd. Een aantal zeer langzame liften ( maar hé het is vakantie ;) voor ons was t gebied wel aan de kleine kant. Ervaren skiërs hebben na 3 dagen t meeste wel gezien. Leuk is dat je met je skipas ook andere gebieden kunt bezoeken dus dat is ren leuke optie voor wat variatie. De verbindingspistes zijn een drama voor Snow borders. En ook voor skiërs is t veel prikken. Win hebben zo nu en dan de lift terug genomen om het ellenlange groene vlakke stuk te vermijden. Al met al een heerlijke week in een leuk ski gebied. Maar toch volgend jaar toch naar een wat groter gebied!

7.0

23-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk skigebied met mooie en brede pistes. Het skigebied bevindt zich tussen 3 dorpjes in, het is leuk dat je naar die verschillende dorpjes kunt skiën, een nadeel is wel dat er flink wat lange verbindingspistes zijn, die niet echt leuk zijn : vlak en soms licht stijgend. Er zijn een aantal leuke restaurantjes: een lekkere crêperie beneden en op de piste kun je bij le Ranova goed eten met prachtig uitzicht.

6.7

21-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Echt een prima gebied om met kinderen die nog aan het leren zijn naartoe te gaan! Ook met pubers. Natuurlijk is het niet te vergelijken met een gebied als de Trois-Vallées maar het hier dan wel een stuk voordeliger en rustiger.

5.0

18-02-2019
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Net terug van een week skiën in Val Cenis. Helaas viel het wat tegen. De pistes zijn op zich breed maar in onze week meerdere keren s'nachts niet (goed of slechts deels) geprepareerd. Er zijn 2 goede liften, de rest is traag of te klein. Termignon is wat dat betreft echt een drama, je zit er meer in de lift dan op de piste.

Er is in het hele gebied nagenoeg geen après-ski, wat jammer is. De restaurants zijn overigens wel van goede kwaliteit.

Al met al zou ik dit gebied voor de ervaren skiër zeker niet aanraden. De beginner en ook gezinnen zullen hier wel goed terecht kunnen.

8.3

08-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Weekje (26/1 tot 2/2) Val Cenis achter de kiezen. Het skigebied is uitgestrekt, de sneeuw overvloedig en van prima kwaliteit. Een groot deel van het gebied ligt wegens de noordelijke expositie in de schaduw. De kwaliteit van de sneeuw blijft daardoor wel tot laat in april uitstekend. Het is aan de liften nooit of zelden druk. Beneden in het dorp is er eind januari tot 16.00 u zon. Boven op de col de mont cenis (heel plezant restaurantje 'le Refuge')zijn de pistes zeer zonnig. Enkele flinke woud afdalingen, die een redelijk skiniveau vereisen.
De week dat wij er waren hadden we bijna dagelijks sneeuwval, vooral de laatste skidag. (40 cm) Overdag ook wel flinke opklaringen.
Een aantal goede restaurants in de dorpen nodigen uit met een aanvaardbaar prijsniveau : fles wijn 18-20 € entrecôte 21 € (goede) pizza's rond de 11 €.
De pistes van Termignon zijn een beetje ontsierd door de oudbollige liften aldaar. Maar in de nabije jaren komen daar verschillende nieuwe liften.
Toch in zijn geheel zeer zeker een aanrader.

6.7

08-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk skigebied.weinig zon Val cenis kant.

9.3

16-12-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Echt super leuk ik ben nu 12 en wij skiien daar al sinds mijn 7ste echt het beste skiigebied allertijden lekkere restaurants goede hotels echt een aanrader... en het is niet zo duur

7.3

09-04-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Leuk dorpje, heerlijk skigebied voor ieder wat wils. Residence les Balcons super goed bevallen. Volgend jaar weer

7.3

29-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Top
Al 8jaar gaan wij naar Hotel Vacanciel Val Cenis in Lanslevillard
Skistation Val Cenis is het ideale oord voor een sneeuwvakantie met het hele gezin. Val Cenis behoort tot het skigebied van "Val Cenis Vanoise" met 125 km pistes, dankzij de verbinding met Termignon. Val Cenis heeft de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in de liftaccommodatie, zodat het ganse skigebied vlot bereikbaar is.

9.3

11-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Prachtig gevarieerd skigebied. Zowel boven de boomgrens als tussen de bomen. We hebben tussen 3/2 en 10/2 een prachtweek gehad.

8.0

02-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

De skipistes zijn heerlijk. Vooral de hoger gelegen waar de sneeuw meestal zeer goed is. Wij komen hier nu voor de derde keer met jongere kinderen en die vermaken zich best. Qua apres-ski heb je voldoende plekken voor een drankje na je skidag maar feesttenten kom je hier niet tegen. Voldoende prima restaurantjes ook.

7.0

27-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Vandaag top dag! Zonnetje en heerlijk geskied. Temperatuur koud. Maar knisperend verse sneeuw. Gelukkig nog een paar dagen te gaan.

8.0

24-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima skigebied voor beginners en gezinnen met kinderen. Leuke restaurantjes. Geen lange wachttijden voor de liften ondanks het hoogseizoen.

10.0

04-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste apres ski ooit!

6.0

28-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 8

Top skigebied, mooie brede pistes en lekker rustig! Sneeuwkwaliteit was top!bij restaurant la bergerac kun je heerlijk eten. Maar voor de apres ski hoef je hier niet te zijn

7.3

27-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Superleuk skigebied ook voor kinderen! We zaten in het dorpje Termignon was heel leuk die dalafdaling is daar ook heel leuk, leuker dan in Lanslevillard, waar we vorig jaar zaten. We hebben vooral veel blauwe pistes gedaan, dat vonden de kinderen geweldig. De beste sneeuwkwaliteit is wel boven.

8.0

27-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Een perfect ski gebied voor beginners en voor gevordenen ik kom er nu al voor de 4e keer goede ski piesten echt een aanrader

3.7

14-01-2018
Skigebied: 3 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Nooit meer Va Cenis. Het zat ook niet mee met het weer maar alsnog voor mij nooit meer.

8.3

01-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk voor met je familie! Lekker klein dorpje ook en perfecte pistes

8.0

31-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi dorp en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of onervaren skiërs. Gelukkig niet zo massaal en nooit echt wachttijden bij de liften!

8.0

28-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Komen hier al jaren tijdens de kerstvakantie. Top!

8.3

28-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Super leuk skigebied, niet te duur, hele leuke restaurantjes! Ga er gauw nog is heen!

7.0

27-12-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Skigebied is erg leuk en afwisselend. Goed te doen voor gezinnen! De après ski is minder, daarvoor moet je hier niet zijn. Geen probleem voor ons!!! Het eten bij de restaurants is niet heel bijzonder. Goed te eten maar we missen het gevoel dat je soms hebt dat je iets echt thuis nog een keer wilt proberen... samengevat; een prima gebied, en zeker voor herhaling vatbaar!

8.0

26-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Echt heel mooi, je moet wel Frans spreken om het makkelijk te hebben. Mensen zijn heel vriendelijk. Pistes te over, voor ieder wat wils. Echt een aanrader. Skipas voor heel het gebied en gratis bus tussen de diverse plaatsjes.

8.0

11-04-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Wij zij net pas geweest wij waren er 14 dagen . Het is een super skiegebied

7.3

31-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

We zijn dit jaar voor de derde keer op rij naar Val Cenis gegaan. Mijn 4 kinderen kunnen zich uitstekend uitleven op hun snowboard en het is vergeleken met de grote bekende skigebieden zeer betaalbaar. Ook is het superfijn dat je letterlijk tot de voordeur van je appartement kunt skiën! Door tussen de middag thuis een stokbroodje te eten kun je de prijs van de vakantie aardig drukken. Apres ski stelt idd weg weinig voor maar thuis een lekker Frans wijntje met een kaasje kan ook eeg gezellig zijn. Kortom: weer een supervakantie gehad en volgend jaar weer terug naar Val Cenis !!

6.0

24-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 2 Restaurants: 8

Skigebied zeer ruim. Wel wat veel beginners, terwijl een aantal blauwe pistes tegen rood aan schuren qua moeilijkheid. Service in restaurants is top, erg vriendelijk. Weinig apres ski mogelijkheden, ook niet de plaats ervoor.

7.3

01-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Eerg goed voor gevordeden, zeker buiten de pistes..top off pist

7.3

13-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Voor alle niveaus, maar wat meer voor beginners geschikt. Lagere pistes zijn wat snel ijzig, maar hogerop is het heerlijk: open, ruim en rustig, mooie sneeuwcondities. Middagje sneeuwstorm prima doorstaan op de meer beschutte pistes. Tot aan het appartement op de ski's. Après-ski? Die is er (bijna) niet. Maar restaurants zijn er prima. Wel oude liften, poeh, tijd voor een opknapbeurtje, vooral de 2-zits "kuitenklapper". Opvallend rustig wel overal, heerlijk.

1.0

05-02-2017
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 1

Helaas niets kunnen proeven van het ski gebied. De eerste nacht branden ons appartement met onze spullen erin totaal af. Dan merk je gelijk dat het Frankrijk is, mensen hebben totaal geen medeleven gevoel. Met een lege auto maar terug gereden naar Nederland.

8.3

09-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Au revoir Val Cenis! Het was weer top skiën in een super mooi en gezellig skigebied. Tot volgend jaar!

8.7

08-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ideaal skigebied voor gezinnen! Goede skileraren, leuk dorp, mooie pistes, zelfs in de schoolvakantie lekker rustig! Slede/rodel avond voor de vaders was een extra hoogtepunt! Restaurants zijn goed en goedkoop! Apres skibarren zijn er niet echt, maar de vele slee-hellingen voor na het skiën met de kinderen maken dat goed!

4.7

12-04-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 3

Ideaal skigebied voor gezinnen. Jammer dat er zoveel roekeloze snowboarders op de piste zijn die egoïstisch zijn en denken. De restaurants zijn op zen Frans, niet klant vriendelijk, kleine menu keuze en eenvoudig. Dit jaar tov vorige jaren was het enorm druk. We komen al 5j en volgend jaar komen we terug, wel kiezen we een ander appartement of hotel.

8.7

19-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Dit is echt een zalig ski-gebied. Ik ga al skiën sinds ik 8 jaar oud ben (Italië, Andorra, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland). Intussen ben ik een vader met drie kleine kinderen. Ik kan de gebieden dus vergelijken. Hier moet je niet komen als je zwaar wil uitgaan en apres-skiën. Hier moet je zijn met kleine kinderen! Veel groen en blauw om je kids te leren skiën en genoeg pistes om zelf in de ochtend door te skiën. Prijs/kwaliteit +++!

7.7

18-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Week met het gezin in Val Cenis geweest. Super gebied voor gezinnen. Jammer was wel dat we naar de lift moesten lopen een kleine 100mtr. we hadden ski-in en ski-out geboekt maar terug skien ging tot 10mtr. voor de deur. Volgend jaar weer. Ps ski lessen voor de kinderen was bij ESF en wij hebben wel goede ervaring.

8.7

12-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super ski/snowboard gebied voor iedereen. Prachtig mooie week gehad met veel zon en sneeuw. De hele week snowboardles gehad, dat was voor mij als 2e jaars snowboarder top, nu zonder moeite de rode piste af! Een top wintersport!

9.0

12-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Super leuk gebied. Zowel voor beginners als gevorderden veel te doen. komen zeker terug.

8.7

11-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heerlijk gebied, 5 jaar geleden hier ook geweest maar in een ander dorp. Je kan veel kanten op en er is zowel voor beginner als gevorderden genoeg te doen.
Après-ski moet je niet per se voor gaan..maar genoeg gezellige plekjes om wat te drinken en te eten. Restaurants genoeg. Al met al een fijne vakantie.

7.0

11-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Super skigebied, voor een ieder wat wils. Verspreid over drie dorpskernen leuke en gezellige restaurantjes. En natuurlijk goed eten, voor franse begrippen ;). Apres-ski is er in heel Frankrijk nauwelijks te vinden, maar wel gezellige barretjes om na het skiën een drankje te doen. Een hele week goed weer is natuurlijk altijd prettig, maar Val Cenis is zeker een aanrader!

6.3

06-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Bewust deze week geboekt omdat het na de schoolvakantie valt. Heerlijk rustig. Pistes goed. Het weer kon niet beter vandaag. Voor ons de eerste keer in frankrijk skiën, het tot aan de deur van je appartement kunnen skiën is toch wel geweldig. Laag cijfer voor apres ski komt omdat me dat niet zo boeit.

7.7

28-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijke week gehad. Af en toe een vers laagje sneeuw en 2,5 dag zon. Prima gebied met lekker veel groene pistes beneden. Ook de ervaren skiër kan er uit de voeten.

6.7

28-02-2016
Skigebied: 4 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Skigebied of ijzig of heel erg hobbelig.
Restaurants waren goed.
Wel leuk was de avondski tot 10 uur

8.0

27-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima week gehad. Super gebied, niet groot maar voor een week prima te doen. Keuze zat qua pistes.

7.3

23-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Week geskied met ons gezin (2 ouders, 2 kinderen 11 en 12). Prachtig gebied, brede pistes, heel rustig, leuk om als gezin 3x 2uur prive les bij de ESF te nemen. Voor ons absoluut we aanrader!

7.7

13-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Na jaren lang naar Oostenrijk te zijn geweest was Val Cenis voor de verandering een leuke ervaring. Een mooi, gevarieerd skigebied. Voor ieder wat wils. Afgelopen week was een behoorlijk koude week met veel verse sneeuw. De pistes lagen er goed bij. Na een dag skieen genieten en bijkomen in de welness van Chalet Flambeau. Ski in, ski out. Fijne accomodatie! Geen wild uitgaansleven maar daar gaan wij niet voor op wintersport. Het was een heerlijke, gezellige vakantie. Frankrijk is voor ons gezin zeker een mooie nieuwe optie!

6.0

07-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Een heerlijke week vakantie hier gehad. Van 30 jan tot 6 feb. Ik vond het een fijn skigebied. Heel divers, je kan van lift naar lift skiën, en zo veel van de pistes te zien. Ben nog een beginnende skiër. Heb les gehad bij esf, erg professioneel. Ze kijken echt welk niveau je hebt, en bij welke groep je het beste past. De ski leraar kwam uit de buurt, en wist veel te vertellen van de omgeving. Dit maakte de les nog leuker. Voor mij zeker een gebied om nog eens terug te komen. Ben niet voor het stappen heen gegaan. Dus heb ik geen mening over, en we hebben vooral in het appartement gegeten, dus ook geen restaurant ervaring. 1 groot nadeel, wat ook echt wel storend was. De enorme hoeveelheid hondenpoep. Echt overal liggen drollen, mensen ruimen niks op.

7.0

07-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wij komen echt voor het skiën .We zijn net terug van 2 weken skiën in Val Cenis en het was weer super veel sneeuw ,maar wij hebben erg koud gehad en weinig zon !! Maar ja dat is wintersport .En wij vinden het ski gebied voor senioren prima en zeker als je de leeftijd heb van 75 jaar ! Wij hebben hier genoeg aan . Wij hebben 18 jaar geskied In de 3 Valleien en dat kan je niet vergelijken met Val Cenis !! En wij zijn nu al in Val Cenis al zo 6 keer geweest en een appartement aan de piste super !!

5.0

17-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 6

Skigebied is medium qua omvang. De blauwe pistes zijn over het algemeen vrij vlak, daardoor zijn met name de rode pistes interessant voor de gevorderde skiër. Het gebied is wel interessant voor de minder ervaren skiër.
Grootste deel van het gebied ligt onder de boomgrens en veel pistes liggen tussen de bomen, een estetisch pluspunt maar zorgt ook voor beter zicht op bewolkte dagen.
Doordat het gebied op een noordhelling ligt, is er (te) veel schaduw. In de tweede week van januari waren er aardig wat pistes niet geprepareerd.

De liften zijn over het algemeen wat oud en sommige ook wat traag. Je ontkomt ook bijna niet aan het regelmatig gebruiken van de gondels waardoor je regelmatig je ski's uit moet doen.

Het gebied was in de tweede week van januari erg rustig. Geen wachtrijen bij de lift.

In het dorp (Lanslevillard), zijn er overdag nauwelijks eetgelegenheden (dus eventuele niet skiërs zullen zelf hun lunch moeten maken, misschien is dat in hotels anders). 's avonds is er meer keuze, maar het blijft wat beperkt.
Après ski is zo goed als afwezig (wat ik overigens prima vind, ik kom om te skiën).

Het dorp is lekker kleinschalig en heeft veel kerstverlichting. Het doet daardoor wat Oostenrijks aan.

Wij hebben rond de €500 betaald voor een week skiën + overnachting + vliegen + skihuur en dat is toch wel vrij goedkoop.

8.0

11-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Al keer eerder geweest als beginnende skiers, we gaan dit jaar weer als gevorderden dus ben benieuwd, is reeds 8 jaar geleden dat we geweest zijn.

6.3

05-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 7

Heerlijke dag gehad prachtig gebied ruim voldoende sneeuw!

8.0

04-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi en gezellig ski-gebied! Dankzij goed onderhoud van de pistes prima kunnen skien.

6.3

29-12-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 6

De pistes hebben nu hard sneeuw nodig! Boven ski je over de rotsen en beneden op ijs. In combinatie met te veel mensen op de piste is de lol er af. Dagelijks worden er mensen met de banaan naar beneden gehaald, gisteren kwam er zelfs een helicopter aan te pas.

7.7

25-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Ondanks dat niet alles open was, toch heerlijk kunnen skiën. Knap hoe men met weinig sneeuw toch de pistes zo kan onderhouden.

6.0

10-04-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 6

De helft van de pistes waren al gesloten. De sneeuwkwaliteit was ijs smorgens en vanaf 11u pap. De piste was druk bezet door wilde skiërs wat de pret bederft!

6.7

16-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Prima gebied voor wanneer er beginners in de groep zitten of kinderen natuurlijk. Een betaalbaar gebied met genoeg uitdaging voor gevorderden. Wij hadden een appartement in Les Flambeau. Mooie appartementen met een heel prettig welness-zwembad gedeelte. Qua skien is vooral boven bij Termignon erg leuk met schitterende uitzichten.

7.3

23-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi skigebied. Niet al te druk. Korte wachttijden bij de liften. Door veel groene en blauwe pistes ideaal voor beginners en kinderen.

7.7

02-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Een hele goede week gehad in les Balcons de Village in Val Cenis. Mede door de vele sneeuwkanonnen meer dan voldoende sneeuw. Kinderen op les gehad bij EFS. Voor de jongste (3,5 jaar) was het jammer dat er alleen Frans gesproken werd. Uiteindelijk naar een crèche gedaan waar een uurtje skiën werd gecombineerd met binnen spelen. De oudste (6) heeft ondanks het Frans en matige Engels prima les gehad. Door de vele groene pistes met de oudste meerdere "tochten" kunnen maken. Kortom: sneeuwzeker en een aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen!!

7.0

14-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Heerlijk ski gebied met goed geprepareerde pistes. Geen lange rijen, dus vlot omhoog. Geweldig gebied met kinderen, want leraren spreken Engels en zijn zeer geduldig en lief voor ze. Vanuit de restaurants een lekker uitzicht op de skipistes en niet gek duur.

8.0

10-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Prima skigebied voor gezinnen met kinderen! Ondanks niet veel sneeuw in de periode dat we er zaten (kerst 2014) toch heel goed kunnen skiën. Jammer dat er geen 1 Nederlandstalige skileraar was. Voor kleine kinderen van 4 tot 7 jaar is het dan wel lastig om les te krijgen. Er werd wel propaganda gemaakt voor Nederlandstalige leraren. Heerlijk weer gehad, lekker kunnen genieten van de zon, ook in het dal ondanks het feit dat Val Cenis aan een schaduwkant ligt. Dit was wel bevorderlijk voor de sneeuw die goed bleef liggen. Aan te raden voor gezinnen met kinderen. Locatie was les bonheur des pistes, een appartement op 50 meter van de cabinelift.

7.7

06-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

De tweede week van de vakantie op reis geweest...top skigebied maar een beetje klein. Een aanrader voor ervaren skiërs -> koop een eskimo skipas. Restaurants druk maar gezellig. Nieuwjaar viel goed mee :) goed genoten en redelijk sneeuwzeker

7.0

28-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wij hebben afgelopen week heerlijk geskied in val cenis. Je moest het wel hogerop zoeken maar daar was het schitterend. Zon blauwe lucht en niet koud. Onze kids van 9 en 7 hebben les gehad van ESI. Kleine groepjes met goede lessen en een juf die wat woorden Nederlands sprak. Goede ervaring dus! Mooi skigebied die best sneeuwzeker is door de ligging en de hoogte.

6.3

28-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Ondanks dat er niet veel sneeuw lag in het dal was het een uitstekend gebied. ESF was voor onze kinderen, 6,8 en 10, wel TOP. De kinderen wordt in makkelijk Engels uitgelegd wat ze moeten doe. Na 1 dag konden ze al zelfstandig van de piste. Begeleiding erg goed. Wij gaan zeker weer naar deze locatie.

7.0

26-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Zeer kindvriendelijk gebied! Naast het skiën kan je bowlen, zwemmen en schaatsen! Ook voor de volwassenen is het een lekker skigebied. Onze ervaring met ESF is TOP! Erg vriendelijke leraren/ leraressen die zeker wel Engels spreken! Onze kinderen (7&10 jaar) zitten in een groepje van 14 kids met 2 leraren. Ze gaan elke dag (2x per dag) met veel plezier naar de skiles en komen elke keer enthousiast terug! Én dat ze geen Nederlands spreken is voor onze kinderen geen probleem, gewoon goed opletten. Ze leren op spelenderwijs goed skiën en dat is voor ons belangrijk!

7.3

21-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

heerlijk ski gebied

7.3

21-01-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Geweldig skigebied voor gezinnen. Overzichtelijk en goed af te spreken. 3e jaar op rij. Zelf zeer ervaren skiers, kinderen in les. En zelfs wij kunnen ons off en on piste prima vermaken, maar rustig kunnen skien met je kinderen is hier prima! Kindvriendelijke liften die het rustig aan doen om in te stappen. Geen apres ski wat lekker is. Leuke restaurants. Tip: in het dal 15 min rijden een prima supermarkt met normale prijzen en ruim assortiment. Inderdaad skischool ESF waardeloos voor kids. Mijn oudste zijn ze 3! Keer op de piste kwijtgeraakt, geen woord Engels en je kind wordt buitengesloten door franse kinderen. Les heeft dus geen zin als je het niet begrijpt. Na het kwijtraken de leraar indringend toegesproken met een overstuur kind (ik had er achteraan geskied want ik vertrouwde het al niet op dag 2), maar de leraar was niet onder de indruk. Knallende ruzie met manager en geld teruggevraagd/gekregen. Tip: Boek bij de ESI. Kleine lesgroepen, goedkoper en beter, zeer goed Engels sprekende leraren. Nadeel is dat zij alleen van val Cenis Le haut skien maar dat is met de skibus te verhelpen. Maar mijn oudste krijgt 6 dagen priveles wat net zo duur is als 1 week groep bij de ESF...

7.7

02-12-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

heerlijk skie gebied.....goed geprepareerde pistes....weinig apre-ski (super) lekker relaxed dus....

8.0

02-01-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Mooi groot skigebied met voor elk wat wils.
Skipass is laag (€ 133) voor het aantal skiliften en ski kilometers.
ESF is niet aan te bevelen voor klasikaal les voor kinderen. Slecht engels van de leraren en zeer grote groepen (tot 20 kinderen). Deze klassen slingeren soms als een slang over de pisten en het is te hopen voor de kinderen dat ze niet ergens in het midden ten val komen terwijl de leraar ver weg is.
Volgens sommige websites zouden er 2 nederlandstalige skileraren moeten zijn. Bij (persoonlijke) navraag blijken deze alleen beschikbaar voor privéles.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord