Reviews Valfréjus (1550m - 2700m)

Schrijf review

7.3

16-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Net terug van een heerlijke week Valfrejus. Dorp en skigebied zijn klein maar fijn. Door de Eskimopas( standaard skipas vanaf 6 dagen) zijn we gratis met de bus naar La Norma en Val Cenis geweest. Dit was een hele leuke toevoeging. Restaurants zijn prima. Darjeeling spa leuk voor een middag. Apres ski moet je zelf regelen en verwacht geen polonaise. door recente sneeuwval zijn de Condities op dit moment uitstekend.

3.7

13-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 3

Prima pistes, huisjes zijn redelijk. Niet te vergelijken met Oostenrijk of Duitsland.
Pistes worden niet geprepareerd in de avond, dus als U beginner bent of ooit in Oostenrijk/Duitsland bent geweest, totaal geen aanrader.
(probeer ook niet in het ziekenhuis terecht te komen, niemand spreekt Engels)

7.0

13-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Het is goed skiën in Valfrejus. De gondel vanuit het dorp is super snel, je bent zo boven! De lift naar het hoogste punt, Punta Bagna, hebben we het meest gebruikt. Vanaf daar hebben wij de blauwe afdaling 20 die overloopt in 21 veel gedaan. Die is op sommige punten best steil, snelheid heb je zo. Minpunt is het laatste stuk waar je veel vaart moet maken om weer bij de lift te komen. Dat is ook bij de andere blauwe pistes. Bovenin lagen de pistes er mooi bij. Door het warme weer was de sneeuw bovenin goed, maar vanaf de beginnersliften werd het snel minder. Hoe lager hoe pappiger. Wij bleven vooral boven bij de liften C en D. Op de 1ste dag hebben we nog wel de 10 km afdaling gedaan, 29. Schitterend om te doen. Niet voor een snelle afdaling, maar wel om te genieten van de omgeving. Onderaan zit een niet commerciële bar/restaurant, Gite des Tavernes. Een aanrader als je van vers eten houdt.

7.7

11-03-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Leuk skigebied. Lange dalafdaling door de bomen naar het dorp. Heerlijk eten. Lekker biertjes drinken. Heerlijk die kleinschalige gezelligheid.

6.7

05-02-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Net terug na 2 weken Vafréjus. Voor ons een tegenvaller : nog nooit zo veel moeten lopen met ski's aan, evt. uit. Stoeltjeslift bij appartement werkt niet op zaterdag! Pistes waren lang niet altijd goed geprepareerd. Volgens ons, redelijk ervaren skiërs, niet echt een gebied voor de beginnende wintersporter.

7.3

13-01-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Voor de derde keer hier, beste prijs/kwaliteit verhouding

8.0

26-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Prima gebied, vandaag super pistes! Nog 2 dagen te gaan.

5.0

05-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 6

Gisteren teruggekomen na een weekje in val Fréjus .prima goed onderhouden pistes.eerste keer,komen zeker nog een Keer terug.voor ieder een goede piste,redelijk vriendelijke mensen.appartement lag wat hoog,moesten elke dag via lange trappen naar de gondel....enige minpuntje,verder helemaal prima!

7.0

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima gebied, vooral voor gezinnen met (kleine) kinderen. Wij waren met twee gezinnen, waarvan het jongste kind van 3,5 nog niet echt de piste op kan uiteraard. Voor hem was bij de gondel een heeeeerlijk speelgebied! Heeft zich de hele week uitstekend vermaakt. Voor de rest: voldoende uitdaging voor alle verschillende niveau's. Mooi overzichtelijk gebied, dat is vooral handig om elkaar makkelijk te treffen. Pistes lagen er keurig bij, mede door de sneeuwval van afgelopen week! Apres ski is minder maar daar maak je als gezin toch minder gebruik van. Wij zijn erg tevreden. Komen volgend jaar misschien wel weer terug!

7.0

04-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Geweldig! Wij zijn er met het gezin voor het 6e jaar naar toe gegaan. Wij genieten er nog steeds. Goede pistes, over het algemeen vrij rustig en zeer goed onderhouden. Ieder jaar getroffen met het weer, dat kan bijna geen toeval zijn. Het is daar zeer betaalbaar en voor een week, uitdaging genoeg. De jeu is een prachtige 10 km lange afdaling. De Punta bagna is fling uitdagend voor de gevorderde skiër of snowboarder. In één woord geweldig! Gaan zeker weer terug

7.7

16-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Prima gebied wel stijl brede pistes niet geschikt voor nieuwelingen. Prima restaurants vooral de pizzeria lekkere tagliatelle voor weinig geld. Gezellige cafeetjes en sauna . Als je geen. Koninklijke eisen stelt is het een prima gebied .

7.3

16-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Het is er nu geweldig! Perfect omstandigheden en goed geprepareerde piste's!!

6.7

15-01-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Valfrejus is een leuk klein dropje goede ski mogelijkheid maar verders niks mensen zeer onvriendelijk amper Engels terwijl ze het best kunnen. Maar gewoon te beroerd ervoor zijn eten extreem duur

8.0

03-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 7

de pistes waren goed maar soms wat ijzig

8.0

04-12-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Vandaag (04 december 2016) geskied in Valfréjus, sneeuwcondities zijn top !!

5.0

30-04-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 6

Klein maar fijn gebied. Wij (half) gevorderde snowboarders hebben 3 geweldige dagen gehad! Wel enorm veel paadjes, vooral de 10km blauwe route is zwaar voor snowboardboarders ;-) maar wel adembenemend mooi! Restaurant halverwege viel zwaar tegen, was wel maar 1 dag dat we er geweest zijn. Restaurant op punta bagna wel beter maar doorstroming is erggg traag. Overigens wel erg lekkere hamburgers! Voor 3 dagen genoeg pistes maar voor veel langer zoeken we toch liever een groter gebied.

6.7

04-04-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Mijn vrouw en ik zijn er dit jaar voor de 2e keer geweest en met het weer (week vanaf 12 maart) hebben we heel erg geboft. Dat maakt alles natuurlijk extra leuk. Op 1550 meter staan de appartementen en met een moderne cabinelift bereik je vlot 2220 meter bij een restaurant met uiteraard terras. Vooral leuk voor hen die niet (meer) skiën (of waarvan de partner niet skiet) want zo ben je nog wel helemaal erbij betrokken. We hadden door het weer het geluk dat we meerdere dagen met de stoeltjeslift verder omhoog konden naar ruim 2700 meter (Punta Bagna) met adembenemende uitzichten. Door de hoogte vaak in de wolken, vandaar.
Vanuit dit punt start overigens een blauwe piste van ruim..10 km terug naar 1550 meter en is ook voor iets verder dan beginners prima te doen. Apres-ski stelt, zoals in Frankrijk gewoon, niet veel voor en moet je zelf dan maar organiseren in je appartement. Voor echte ski-tochten is het gebied natuurlijk te klein, maar er zijn een aantal behoorlijk uitdagende pistes die ook na de 10e keer nog steeds erg leuk zijn om te doen, wat mij betreft. Samen een prima week gehad voor nog geen 600 euro incl. liftpas en verhuur; doen we volgend jaar weer. À bientôt ValFréjus..

7.7

27-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Dit jaar voor het eerst in Valfréjus geweest. De pistes worden goed onderhouden, de prijzen op de bergen vallen alles mee. Het uitzicht vanuit punta bagna is fantastisch. De afdalingen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Valfrejus is zeker een aanrader en ook als je langer gaat dan drie dagen is het hartstikke leuk!

8.0

27-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Voor de 2e keer geweest. Fantastisch weer gehad, mooie pistes en leuke sfeer. Aanrader voor tussendoor een weekend of weekje lekker skieen.

7.7

27-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk een week in maart kunnen skiën met kinderen. Pistes worden zeer goed onderhouden. Mijn kinderen waren beginners en dan is het voor een week groot genoeg. Anders zou ik wel een eskimo upgrade nemen. Lekker rustig, aardige mensen, verse bakker, prima supermarkt en via goedkope aanbiedingen van touroperators een zeer betaalbare en sneeuw zekere optie.

7.3

18-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij zijn hier voor de tweede keer, ik hoort alleen mijn klagen over Valfrejus. Maar ja de Nederlanders staan erom bekend. Het is hier gewoon perfect en zeker voor een weekend. Ook voor de gevorderden en beginners. Het is wederom voor herhaling vatbaar.

6.7

17-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Mooi gebiedje! Piste jeu is erg leuk, echte knalpistes !! Voor 3 dagen een fijne bestemming. Pistes waren in tegenstelling tot wat je hoort erg goed geprepareerd!!!! Vriendelijke mensen, we komen beslist nog eens terug!

7.0

16-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Super knus gebied,leuk ook voor kinderen, klein en overzichtelijk.

7.0

14-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Een super gave week gehad. Heel veel sneeuw gevallen voor wij kwamen en bijna de hele week zon gehad. Wij zijn achter in de 60 en redelijk ervaren skiërs. Wij waren tevreden met de afdalingen. Knus dorpje.

7.0

12-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Prima skigebied, mooie pistes. Voor ervaren skiër wellicht wat te klein, maar geweldig om te leren skiën. Goede skischool. Skiën en les is voordelig, eten en drinken is de dure factor en daarmee kan de voordelige vakantie anders uitpakken. Kratje eten mee!

8.3

08-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wat kunnen Nederlanders toch zeuren. Wij hebben in ieder geval 3 fantastische dagen gehad in Valfréjus. Beginners kunnen hier voor een week prima uit de voeten met 80 km aan pistes en voor gevorderden is miniski meer dan prima. Gevarieerde pistes, prima geprepareerd, mooie uitzichten en goed eten voor een goede prijs. Aanrader voor iedereen!!

7.3

08-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Mooi gebied voor een miniski, niet langer (na 3 dagen heb je alles wel gezien) word niet veel geprepareerd maar dat is ook soms leuk

4.7

07-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Niet langer dan een mini-ski is dit perfect!! Wij zijn 3 dagen lang off-piste routes wezen doen en dat was perfect. Vriendelijke mensen en goede liften. Er is hier totaal geen apres ski dat vonden we wel jammer zo na een dagje de berg op. Maar prijs/kwaliteit verhouding vind ik het nogmaals niet langer dan 3 dagen een aanrader!

10.0

06-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Prima gebied voor een mini ski

6.0

05-03-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Geweest half februari. Klein gebied. Dalafdaling is wel mooi. 10 km vanaf punta bagna 2700 meter naar 1500 meter. Lang bospad. Wordt weinig geprepareerd. Onderhoud is niet top op de pistes. Kom vaak in Frankrijk maar hier niet top. Voor een paar dagen is het prima maar verwacht er niet veel van als je uitdaging zoekt.

7.0

29-02-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

We zijn voor een mini-ski geweest en dat is lang genoeg om alle pistes te doen. Onderhoud aan de pistes is minimaal. Alleen de pistes vanaf Punta Bagna zijn met mooi/helder weer te doen. De Jue (dalafdaling 10 km) is wel adembenemend.

7.7

28-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Net terug na een weekje skiën Leuk gebied met mooie pistes op alle niveaus. 2 dochters (12 en 16) week snowboard les gehad in een groep van merendeel Nederlandse kinderen.
Prima restaurants en aardige Fransen!

6.0

12-02-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Met Carnaval 3 dagen miniski met de bus Sunweb. Voor de prijs van onder de 200 euro krijg je erg veel waar voor je geld. Het gebied is groot genoeg voor 3 dagen ski plezier en de mogelijkheden om lage stukken off-piste te skien (ook voor beginners en snowboarders) zijn top. Je moet natuurlijk wel de piste durven te verlaten! De appartementen goedkope zijn wat ouder en komen wat versleten over, maar volstaan zeker.

Prima waar voor je geld. Voor 3 dagen? een aanrader!

3.7

06-02-2016
Skigebied: 3 Après-ski: 1 Restaurants: 7

Wij zijn net terug. Omdat we de eskimopas hadden hebben we een leuke week gehad. Maar voor een hele week is Valfrejus veel te klein. Niet geprepareerde pistes, de Fransen zijn erg makkelijk daar.

5.3

03-02-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Leuk voor een paar dagen, maar vind Oostenrijk veel gezelliger

3.3

19-01-2016
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 3

Van 9-01 tot 16-01-2016 verbleven wij in dit "wintersportgebied" wat een aanfluiting zeg. Aan sneeuw geen gebrek aan pisteonderhoud des te meer! Bij het minste geringste was de stoeltjeslift buitengebruik. Hoewel we 100 meter van de piste af zaten, betekende dit dat we steeds 20 minuten moesten lopen (skies op je nek en skieschoenen aan), tevens was, gedurende twee middagen de stoeltjeslift buiten gebruik omdat er onder aan de afdaling ( laatste 50 meter) een activiteit voor scholieren was! Ons zien ze er niet meer terug! Volgend jaar weer lekker naar Trois Vallees, daar weten ze van wanten!

6.0

18-01-2016
Skigebied: 4 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Met Kerst 2015 hier geweest. Er lag (zoals in geen enkel skigebied) geen enkele sneeuw. Helaas was de watervoorraad van Valfrejus op zodat de sneeuwkanonnen niet aan konden. Onze skipas konden we upgraden naar een Eskimopas. Daar kan je dan mee skien in de 4 omliggende skigebieden (op 15-60min rijden). Beetje krom is dat je met de Eskimopas in elk gebied maar 1 keer mag skien. Dus je kan dan maar 4 dagen skien. We hebben uiteindelijk dus voor nog 2 dagen extra een pas moeten kopen. Slechte voorlichting en regeling vanuit Valfejus. Ik Bonneval en Aussois kun je heerlijk in de zon skiën. In ValCenis en La Norma ski je in de schaduw en was in ons geval keihard en veel ijs. Geen pretje dus en zonde van het geld. In Valfrejus is er wel een leuk klimparcours.

6.7

07-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Iedereen zegt leuk voor familie. Maar ik als fanatiek snowboarder vind dit gebied heerlijk. Al is het wat klein voor een weekje amuseer ik me prima.

7.3

19-03-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Net terug van een miniski, drie dagen prima kunnen skiën. Skigebieden is niet echt groot maar voor drie dagen prima te doen!!!! Voor herhaling vatbaar.

6.7

06-03-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk gebied voor je gezin! Het laatste stukje piste wordt n slee helling na 18.00 en geeft nog meer sneeuwpret voor de kinderen. Hele mooie pistes die helaas in ijs paden veranderden naarmate de dag vorderde. Vooral de lange blauwe piste is adembenemends mooi! Lekker gegeten en gedronken gemoedelijke plek en vanuit chalet du thabor eeg gunstig t.o.v alle faciliteiten! De weg erheen (a43) is n highway through hel alleen!!! Probeer via Duitsland en Zwitserland te rijden!!!

6.3

24-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Wij zijn in de carnavalsvakantie geweest(14-21 febr). Mooi skigebiedje maar erg klein, zeker nu zowel Frankrijk als Belgie vakantie had. Daardoor soms onverantwoord druk op bepaalde pistes. Dorpje zelf niet zoveel te beleven. Kwaliteit skiles is erg afhankelijk vd leraar. Nederlands les voor de kinderen mogelijk en leuk! Volgend jaar gaan we toch een groter gebied verkennen!

7.3

18-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Voor mij hét skigebied. Voor de gevorderde skiër of snowboarder ideaal, de punta bagna en de jeu off-piste zijn wel een van de mooiste stukken berg die je kan krijgen. Klein maar fijn laat ik maar zeggen.

7.0

06-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Voor de eerste keer geweest. Erg mooi weer gehad. Het skigebied is niet erg groot. Wel goed geprepareerde pistes. Maar als je gaat neem de Eskimo pas erbij je kunt dan naar 4 andere skigebieden in de buurt die interessanter zijn.Goed geregeld vervoer er naar toe.Skigebied is erg geschikt voor gezinnen.
De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed.
Volgend jaar ga ik weer.
erik

7.3

25-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Tweede week van januari geweest. Goede sneeuw, mooi weer en een super gebied. Je kunt hier voor weinig geld heerlijk skien. Mensen zijn erg vriendelijk en de appartementen liggen bijna aan de piste. We gaan volgend jaar zeker weer!

7.0

23-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Klein skigebied met voldoende afwisseling in de pistes. Vooral 'jeu' is erg mooi.
Het uitzicht is prachtig vanaf de top. Helaas is de stoeltjeslift nabij ons huis tijdelijk buiten gebruik. Ook was de bobbaan dicht. Ze zijn deze nu wel aan het prepareren!
We hadden een geweldige week met veel sneeuw en lekker weer.
Morgen weer naar huis....

7.3

11-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij zijn hier voor het derde jaar achter elkaar geweest een knus en gezellig skie gebied uitdagende pistes en de ruimte tussen de pistes laat voor de avonturier genoeg uitdaging over. Sneeuw condities zijn er altijd redelijk tot goed wij gaan volgend jaar graag weer terug

7.3

05-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

In tegenstelling tot wat ik hier veelal lees vind ik dat gebied voor zowel beginners als gevorderden goed te doen is alleen moet je het wel een beetje opzoeken. Als voorbeeld mijn vrouw is een beginnend boarder met 4 jaar ervaring en kan zich prima vermaken op de kleinere lagere pistes en ik heb al ietsjes jaar in de benen en ga ieder jaar met een gids off piste wat echt heel erg leuk is in dit gebied. De accomodaties zijn af doende evenals de apres ski als de restaurants, als dit je ding is kun je beter naar Oostenrijk gaan. Conclusie van ons top wij komen hier al 6 jaar en zullen in de toekomst zeker terugkeren.

7.0

04-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk gebied voor een gezin of beginnende skiër 's het pizza restaurant bij de gondels is echt super wel altijd druk als je in de avond wil eten even reserveren er wordt door de ski leraren ook Nederlands of Engels gesproken het ski gebied heeft schijn baar een hele goede ligging inverband met sneeuwzekerheid

6.7

01-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Leuk skigebied. Sneeuwzeker. Vooral aantrekkelijk gebied voor gezinnen. Veel mogelijkheden buiten de piste, zodat je ook als gevorderde skiër aan je trekken kan komen, ondanks dat het aantal pistes beperkt is. Meestal niet druk zodat je nauwelijks hoeft te wachten voor de liften. Skipas goed te betalen.

7.3

26-11-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Klein maar fijn... Voor de avonturiers is er genoeg te verkennen

6.7

06-03-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wij zijn van 28-12 tot 4-01-2014 hier geweest. Klein skigebied. Maar dat weet je van tevoren. Bijna alle pistes waren open. Genoeg sneeuw. Alleen slecht geprepareerd. Maar ondanks dat een heel leuk skigebied. Niet te groot. Ideaal als je kinderen op les zitten. Trouwens erg leuk voor de kids. Ze leren er erg snel. Sommige pistes niet echt voor beginners.

7.7

14-02-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wij zijn begin januari in Valfrejus geweest.
Heerlijk skigebied, we hadden het geluk dat op de aankomst het de hele dag gesneeuwd had en de rest van week zon!
Alle liften open, TOP dus!
Bij Sunweb een Eskimopas voor € 25,00 bijgeboekt en 1 dag in Val Cenis wezen skieen.
Er rijden daar bussen heen maar is ook goed te doen met de auto.
Gebied is groter en mooie afdalingen maar Valfrejus is gezelliger (vooral als je niet wil/kan skieen
Als je met de gondel naar boven gaat is er een heerlijk terras/restaurant om te zitten.

Skigebied is inderdaad niet groot maar erg overzichtelijk, voor herhaling vatbaar.

5.7

27-01-2014
Skigebied: 5 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Vorig jaar ben ik wezen snowboarden in Valfrejus. Dat het gebied klein was wist ik van te voren, maar dat het 'zo' klein was had ik me niet voorgesteld. Mijn partner had les in de ochtenden waardoor ik op die momenten het hele park zelf kon verkennen. 2 dagen later had ik vrijwel elke piste minimaal 3 keer wel gedaan. Vanwege dit kleinschalige kan ik het niet aanraden voor de iets gevorderde skieers/snowboarders. Vanwege de kwaliteit van de lessen die gegeven werden (lees: er stond wel een leraar bij, maar die deed niet zo veel) kan ik dit gebied niet aanraden voor beginners.

7.3

25-01-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Kleinschalig, leuk voor beginners, gevorderden en kids. We waren allemaal aanwezig in de groep. Voor ons genoeg winkeltjes, anders even naar beneden de grote supermarkt opzoeken, pin in de buurt (altijd werkende), vriendelijke mensen. Pistes voor mij als beginner prima, hoorde de gevorderden ook niet bepAald klagen, kids met skiles onder goede pannen. Wat anderen hebben ook les genomen, of het lag aan mijn traagheid, maar ze wekten de indruk sneller en meer te leren dan ik in la norma had geleerd..
We zijn in 2013 in maart geweest, we gaan over twee weken weer, geZien de goede ervaringen.

7.0

12-01-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij gaan in de voorjaarsvakantie richting Valfrejus,maar heb nog wat vragen hoe het precies met de Eskimo-pas werkt ? Wie heeft er ervaring mee ? Kan je skiend naar de andere dorpen of met de skibus ? Is het handig om deze extra skipas erbij te boeken of in Valfrejus bijboeken ? Hoor graag wat de ervaringen zijn.

Richard

7.7

11-01-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

het is een mooi klein gebiedje.en er is genoeg uitdaging tevinden .plus het is super omdat je zo van je appartement zo op de piste staat,waar heb je dit nog voor zo 'n lage prijs .....

we zijn er vorig jaar 2013 met de carnaval heen geweest.
en dit jaar 2014 gaan we er weer naar toe.


6.3

28-12-2013
Skigebied: 4 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Wij hebben het skigebied als verwaarloosd ervaren. Van 21 tot 28 december 2013 er geweest. Geen enkele pistenbully gezien. Slechts de gondel was open en slechts 1 stoeltjes lift. De rest van de pistes was de hele week dicht. Geen dalafdaling mogelijk, tenzij je de afzetting negeerde. Let wel: er lag wel sneeuw zodat steeds meer mensen van gesloten pistes afgingen. dit hebben wij niet gedaan omdat je dan niet verzekerd bent. Alleen op 27 december mocht je helemaal naar beneden en waren er meer liften geopend. Het leek wel of ze hebben gewacht tot deze dag omdat toen pas de nieuwste lift in gebruik werd genomen de Envers die een ander deel van het skigebied ontsluit. De groene piste kon niet vanaf boven, eerst rood. Was ook niet geprepareerd. Valfrejus laat het behoorlijk afweten als het aankomt op het aanbieden van goede pistes die de aanschaf van je skipas waard is. Met de Eskimopas hebben we wel goede ervaringen. In Aussois was vrijwel alles open, goede geprepareerde pistes en in de zon. Valcenis is het grootste skigebied, 165 km, een echte aanrader, mooie pistes! La Norma ligt in de schaduw en de dalafdaling was door ijs en kunstsneeuw niet prettig. Bonvalle was zeker de moeite waard, ook alles open. Kortom: Valfrejus laat het als skigebied behoorlijk afweten. Wel een leuk dorpje maar je komt om te skiën /snowboarden. Modane is als plaats ook erg armoedig. Wij komen er niet meer terug.

7.0

16-12-2013
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima ski oord, met de eskimopas heb je beschikking over meer dan 300 km skipiste. Voor de gemiddelde en beginnende skieer is dit een prima plek.
Mensen zijn, naar franse maatstaven, zeer vriendelijk.
Zeker aan te bevelen, alleen jammer dat het zo ver weg is.

6.0

02-12-2013
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 6

leuk voor een low-budget vakantie

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord