Reviews Saalbach (1003m - 2096m)

Schrijf review

8.3

30-11-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

We komen er weer aan!!

8.3

16-11-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

lekker eten en goede pistes!! zeker een aanrader

8.0

20-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

prima gebied alleen pistekwaliteit wordt slechter

8.7

07-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooi gebied! Liften zijn allemaal goed aangesloten op elkaar, waardoor je weinig hoeft te lopen. Veel mogelijkheden om grote tochten te maken, zowel voor beginners als gevorderden! Overal leuke restaurantjes met vriendelijk personeel.

8.3

04-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Mooi gebied, ruime pistes en goede skihutten.

9.0

31-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Top gebied

8.7

23-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

groot skigebied met zeer veel piste mogelijkheden, sommige pisten zijn zeer druk en er kunnen hobbels ontstaan maar er zijn zeker ook rustige pisten voor wie liever een rustige ski-ervaring heeft.

7.7

14-01-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Tweede keer in Saalbach. Wederom veel ijsplaten, slechte pistes.

8.7

09-01-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Mooi skigebied. Voor ieder wat wils. Van lange blauwe pistes tot mooie freeride gedeeltes. Alles is te doen voor snowboarders zonder te lopen. Apres ski is gezelliger bij hinterglemm. Eten op de piste is overal goed. Vooral bij sonnalm bij hinterglemm. Super gebied

6.7

24-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 5

wat is Saalbach een mooi ski gebied het was toppie van daag

6.7

24-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 5 Restaurants: 5

mooie pieste mooi weer alles toppie

9.7

16-11-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Saalbach is top! Joejoe

9.7

10-09-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Gewoon topgebied! Hier moet je geweest zijn!! Lekker eten, veel skiën zelfs met onze kinderen doen we aan toerskien. We kijken alweer uit naar de volgende skivakantie daar!

7.7

28-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijke pistes. Voor elk wat wils. Je kunt echt alle kanten op. Zelfs de afgelopen week met oplopende temperaturen kon je op vele pistes nog goed skieen. Volgend jaar weer Saalbach dus.

7.7

14-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Pistes zijn oké, tuurlijk zitten er soms wat mindere stukken, gewoon rustig skiën dan maar, apres ski niets mis mee, en de restaurants op de pistes zijn top,

7.0

11-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gebied maar waar je vooral in Saalbach nogal wat moet lopen om een aantal liften te bereiken. Daarnaast zijn de dalafdalingen van nogal wat blauwe pistes zeker 'donkerblauw' als het al geen rood is. Zeker als de sneeuwkwaliteit zoals deze week nogal slecht is. Voor beginners een probleem, hoewel je een aantal dalafdalingen ook per lift kan maken. Kortom een prima gebied met zeker wat beperkingen voor beginners!

7.0

11-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Veel lopen om bij de diverse liften te komen in Saalbach. In Hinterglemm beter. Wel veel als blauw gemarkeerde pistes hebben als dalafdaling een minstens 'donkerblauwe tot rode' markering volgens mij. Voor beginners beslist niet makkelijk en zeker niet gezien de slechte sneeuwkwaliteit van afgelopen week! In veel gevallen is het wel mogelijk dan met de lift terug te gaan. Kortom een mooi gebied met mogelijkheden maar zeker ook beperkingen, die hier niet altijd worden beschreven.

6.7

05-03-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Korte pistes waardoor je het gevoel hebt heel de dag in de lift te zitten. Ook de aansluitingen zijn niet ideaal. Veel lopen om van de ene kant naar de andere te komen.

7.0

03-03-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Houd je van lopen op skischoenen? Kom dan naar Saalbach. De pistes zijn ok, maar vooral aan de noordkant. Wat betreft de overall beleving een aardig gebied met vriendelijke mensen. Maar daar zijn er meer van. Kortom: best te doen, maar geen reden om terug te komen.

8.3

28-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Top gebied... ga elk jaar naar Saalbach en heel vaak naar overige plaatsten geweest.. deze steekt er toch boven uit.. prima pistes.. lange dag tochten... mooie liften.. elk jaar word er veel geïnvesteerd in dit gebied... klein minpunt.. in prijs van de skipassen zie je dit ook wel terug.

9.0

27-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Heerlijk genieten mooie brede pistes

9.7

26-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Wij komen hier al 8 jaar we hebben tot nu toe nog niets veel slechts gezien het is wel soms een beetje ijzig maar daar ben je snel weer vanaf

9.0

22-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Vorig jaar even verderop in Hinterglemm geweest, dit jaar in Saalbach. In Hinterglemm is meer lintbebouwing in het dal waardoor je vaak tot voor de deur kan skiën. In Saalbach moet je vaker lopen naar je verblijf of liften

8.7

17-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super gebied, goed georganiseerd met moderne liften. Wij hebben heerlijk weer gehad de afgelopen week!

10.0

12-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

geweldig

7.3

10-02-2017
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Pisten slecht geprepareerd, voor skieers met minder ervaring of die relaxt willen skieen teveel bobbels. Geen verschil in rood en blauw. Daarom voor beginners of rustige skieers niet geschikt. Prijzen eet en drink gelegen op de pisten zelf zijn goed. Skikaarten zijn duur! 42 euro voor middagje skieen p.p.

9.7

09-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Helemaal top weer!

7.7

05-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Superskigebied

8.0

31-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wat een heerlijk gebied.

8.3

06-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij zijn er de eerste week van de kerstvakantie geweest. Wij komen er elk jaar graag twee keer. De pistes zijn ook ondanks weinig sneeuw fantastisch geprepareerd , er staan tegenwoordig 1000 sneeuwkanonnen in het hele gebied. De skipas prijzen zijn er ook wel naar moet gezegd worden, goedkoop is het allerminst. Dat geldt ook voor een drankje en hapje op de piste. Maar het blijft een aanrader zeker voor de grootte tochten die men kan maken door het gebied.

10.0

29-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Saalbach elk jaar weer top!

8.3

26-12-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Wij zijn vorig jaar februari een week naar Saalbach geweest. Wegens de goede moderne liften stonden we in het hoogseizoen nooit te wachten . Wel was de kwaliteit van de sneeuw vanaf 15 uur slecht door het warme weer.

10.0

24-12-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

ga al jaren na saalbach en zie elk jaar vernieuwing
pieste lichte er aaltijd goed bij zo af en toe wat bulten ja dat heb je overal ik persoonlijk geen last van
apres ski is ook zeker uitstekend je moet een feest toch zelf maken en niet afwachten

9.7

12-10-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Perfect gebied als je veel km. wilt maken. Je kunt overal rond skieen en daardoor weinig dezelfde pistes. Wij waren er begin jan. niet alle pistes waren toen open maar we kregen wel een fikse korting op de skipas. Dat is lang niet overal zo. Mooi dorp met vele liften die aan verschillende kanten omhoog gaan.

8.0

21-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Slecht aangegeven pistes en niet bijzonder goed onderhouden. Prima restaurantjes op de pistes.

8.0

14-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Vanuit het ski-gebied Kaprun-Zell am See ook twee dagen hier geskied. De pistes waren prima, goed geprepareerd, maar de laatste verse sneeuw was dan ook twee dagen ervoor gevallen. We hebben hard moeten lachen om de gast die beweerde dat buckels door beginners werden veroorzaakt. Wat een kul!
In de afgelopen dagen waren er waarschijnlijk weinig beginners meer, want de pistes waren mooi egaal.

10.0

14-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Vraag ipv ervaring... Iemand een idee bij wie we nog skilessen kunnen volgen de eerste week van april? Precies verschillende skischolen al gesloten....

6.7

13-03-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Dat kan wel zo zijn dat de buckles daardoor ontstaan, neemt niet weg dat de pistes slecht geprepareerd worden. Ben het eens met gast7709. Verder erg mooi groot gebied

10.0

08-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Buckels onstaan niet door beginners, maar door het feit dat er verse sneeuw gevallen is. Als daar geskied wordt ontstaan er bulten. En blauw is meestal echt blauw en rood is rood. Infrastructuur is echt goed. En niet alle oude liften kunnen tegelijk vervangen worden!!
Commentaar van beginnende skiërs, die waarschijnlijk nog niet veel skigebieden hebben gezien

7.7

06-03-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Ben het niet eens met gast7686. Sommige liften zijn ultramodern, anderen gewoonweg oud. Ik heb nog in geen enkel ander gebied mee gemaakt dat er zo veel buckles zijn, terwijl overal beginnende skiërs zijn (als het daar al aan ligt).

Gebied is prachtig en gezellige dorpen.

10.0

05-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super mooi gebied, pistes zijn inderdaad rap hobbelig maar komt door beginnende skiërs en door grote hoeveelheid mensen wat er passeren. Iedere ochtend een super mooie geprepareerde piste. Liften zijn ultra modern. Super gebied zeker voor herhaling vatbaar.

9.0

04-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Helemaal eens met gast 7540. Dit zou men moeten verbeteren.

7.7

04-03-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Mooi uitgestrekt gebied, veel mogelijkheden/routes. Veel gezelligheid, leuke apres ski en restaurants op de pistes en in de dorpen.

Pistes zelf zijn mooi, maar super slecht/niet geprepareerd. Zeer veel buckles, ook al om half tien in de ochtend. Ander nadeel is dat het gebied niet aaneengesloten is, waardoor je moet lopen met je skies door de dorpen om van de ene naar de andere lift te komen.

8.3

04-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

De omgeving rond fiberbrun is echt een toevoeging. Maar de pistes zijn verschrikkelijk slecht geprepareerd. Zelfs om 10u s ochtends waren de pistes al enorm buckelig. Niet leuk. Neem de drukte er nog bij en het is enorm lastig skiën.

8.7

01-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Volledig eens met gast 7540!!! Mooi gebied, weinig verschil tussen blauw en rood. Elke dag al vroeg veel hobbels en bulten. Valt dan nog niet mee voor beginners. Maar faciliteiten zijn allemaal super en nauwelijks wachttijden bij de liften.

8.0

01-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 9 Restaurants: 8

We gingen voor de velen blauwe pistes naar dit gebied, maar helaas ik vind veel blauwe pistes toch echt meer rood. Het wordt hier al eerder aangegeven om 12 uur zijn het meer buggle pistes to noemen en dat is hard werken voor beginners. Verder is het een prachtig gebied met boven aan de bernkogel lift een lekkere blauwe piste nr 47 waar je goed in kan skieen helaas wel druk veel klasjes makkelijkste blauwe piste die ik heb gevonden de dal afdaling 46 redelijk te doen. Moet zeggen voor de voorjaarsvakantie drukte weinig wacht tijd bij de liften die allen super modern zijn.

5.7

16-02-2016
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 4

Afgelopen dagen wel wat sneeuwval geweest waardoor de pistes iets zwaarder worden. Maar een blauwe (nagenoeh vlakke) piste waar hopen op liggen kan toch niet de bedoeling zijn. Lijkt wel of er na de sneeuwval 's avonds niets meer aan de piste gedaan is. Wat toch wel mag voor €245 skipas voor 6 dagen. Ook veel mensen die helemaal geen rekening met elkaar houden. Grote groepen die midden op de piste stil staan. Mensen die meteen na de uitgang van een stoeltjeslift stil gaan staan. Erg dringen bij sommige liften. Soms elkaar zo opzij duwen dat men valt. Heel asociaal! 'S middags gegeten bij Lois Alm; viel enorm tegen. Hamburger smaakte nergens naar en zelfs de patatjes waren lauw. Wilden eerst voor een tosti gaan, maar die waren al op om 12.45. Kortom; Saalbach, eens maar nooit weer!

10.0

05-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Top gebied kom er al jaren pisten worden perfect onder houden.

10.0

01-02-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Hebben weer super vakantie gehad.
Kan niet wachten tot volgend jaar.
Het wordt alleen wel tijd dat er weer sneeuw bij komt.

8.7

01-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Weer een FANTASTISCHE week gehad in Saalbach Hinterglemm, bijna alle piste's kunnen doen sommige gesloten door het iets wat warmer weer. Piste na 14:00 veel bulten en papsneeuw maar toch weer complimenten hoe dit gebied er elke ochtend weer fantastisch bijligt.

Piste aanraders:
Blauw 25 gaat over in 22 a (hinterglemm) (hochalmbahn)
Blauw 11 gaat over in 11 a (hinterglemm) (zwolfer nordbahn)
Dalafdaling naar leogang 92/93
Zwart 1 is fantastisch!!
Blauw 2a/2b
Rood 61
Dalafdaling naar viehhofen blauw 68

Een tourtocht door het hele gebied is zeker te doen op een dag, dit betekent wel dat je echt moet knallen op je ski/snowboard anders wordt het krap.

Apres ski aanraders:
Hinteragalm (saalbach) gelegen aan piste blauw 52
Goabstall (hinterglemm) gelegen aan piste blauw 32 a
Bauer ski alm (saalbach) beneden aan piste blauw 21

8.3

27-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Fantastische ervaring in prachtig gebied. Apresskien in de Hinterhag met live muziek of deuntjes van de DJ bij de goasstal! Kan niet beter! Gr. Patrick en Dieuwke

9.3

27-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Eerste jaar. Super gebied voor beginners tot experts. Veel variatie qua piste. Aanrader

8.3

21-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Dit is ons 1e jaar Saalbach. Mooi gebied met veel afwisselende pistes..jammer dat niet alles naadloos op elkaar aansluit en de blauwe pistes meer donkerrood lijken dan blauw door de hobbels .. ook in de ochtend. Lijkt wel of de meeste blauwe pistes helemaal niet geprepareerd worden.
We wilden na jaren Serfaus eens iets anders maar volgend jaar toch weer terug naar ons vertrouwde en mooie Serfaus !!!

7.7

18-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Super leuk en gevarieerd gebied. Fijn dat ondanks de kou de zon goed doorkomt. Enige min puntje is dat er aangegeven mag worden wanneer een piste niet rood maar donker rood is door de piste kwaliteit. Veel hobbels, hoge bulten en andere obstakels En nee dit is niet op het einde van de dag! Verder heb ik tot nu toe een top wintersport met lekker weer, goeie sneeuw, lekker eten en overheerlijke drankjes..

8.7

13-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

een speciale kinderstoeltjeslift zonder voetsteunen en automatisch openen dicht?! wow!! moest het zien om te geloven. dit jaar kunnen de kleintjes weer helemaal los!!

10.0

13-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Iemand heeft het over oude liftjes. Nou ik kom al 35 jaar in de alpen en dit skicircus is voor mij 1 van de modernste gebieden. Tot roltrappen aan toe... Heerlijk gebied voor lange toertochten

8.0

13-01-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Deze week veel sneeuw, dus de komende tijd goede condities. Wel vrij veel oude liftjes en jammer dat je hier veel moet lopen in het dorp met je ski's op je nek als je een keer de andere berg op wilt. Dat kan beter aansluiten.

9.3

31-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Ongelofelijk hoe ze hier de meer dan 100 km pistes voor elkaar krijgen zonder dat er sneeuw gevallen is. Zes volle dagen kunnen skiën tot in het dal!

7.0

27-12-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Na vanmiddag ineens voor de lol door mensen de borden van blauw en zwart gewisseld waren, kwam ik met mijn zoon op de zwarte piste ipv de blauwe, we waren het zat en zijn glijdend naar beneden gegaan. Sneeuw was veder Ijs en er lag puur poeder. Kaprun, here we come!

10.0

27-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Wat een geweldig skigebied!!! Ondanks weinig sneeuw bijna alle pistes open. Fraai dorp en gezellig op de berg! Aanrader vooral omdat het zo modern is. Ook in tijd van weinig sneeuw door de vele sneeuwkanonnen uitstekend gebied. Ook voor onze kinderen van groot naar klein een super vriendelijk gebied.

10.0

26-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Perfecte week gehad! Goede sneeuw en veel zon!

10.0

20-12-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Goed te doen, amper mensen op de piste, goede vervanger voor echte sneeuw, hier en daar papsneeuw eind van de dag

8.3

19-12-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Al langer dan 10 jaar op rij met veel plezier naar Saalbach gekomen. Het gebied ligt heerlijk centraal en de pistes zijn vanuit het dal makkelijk aan te lopen. Prachtige pistes, heerlijke restaurants, mooie hotels en leuke uitgaansgelegenheden. In Saalbach zelf vooral aprè-ski en in Hinterglemm kunnen de jongeren heerlijk los gaan in de gaafste clubs! Ik spreek uit ervaring!!

8.7

11-12-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Ondanks de matige sneeuwval tot nu toe hebben ze er werkelijk allee aan gedaan om de pistes te prepareren! Fantastisch en dik conpliment.

6.0

03-12-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 5

Een leuke plek. Jammer dat de sneeuw matig is. De verwarmde liften voelen dan ridicuul.Restaurants zijn maar zo zo. Leuk om gezien te hebben maar geen plaats om naar terug te gaan .

9.3

30-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Zo top!!! Lekker luxe en alles dichtbij! Mooie verbindingen en vriendelijke mensen

8.3

09-04-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Als de toegang van Viehhofen naar Zell am See een feit wordt krijgt het gebied minimaal een 9.

8.7

01-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig veelzijdig gebied; met Saalbach als mooie centrale ligging

9.0

22-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Fantastisch gebied voor jong en oud. Afwisselende pistes, in Saalbach alles op loopafstand. Wij gaan volgend jaar terug

9.3

22-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Schitterend skigebied, voor groot en klein! Toffe pistes, zelfs voor de allerkleinsten.hell goed weer gehad... We komen zeker terug!

6.3

21-02-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 7 Restaurants: 8

De opzet was lekker zonnen en wandelen in de groene natuur, blijkt er sneeuw te liggen in februari en het zwembad was overdekt. De wandelpaden waren besneeuwd ! Volgende keer opletten bij het reisbureau dat ik de winter folder moet meenemen ipv de zomerhuis. Afz TedK

7.0

10-02-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Hoge verwachtingen van Saalbach door alle ervaringen hier, maar ligt het aan mij of doen ze hier niet aan prepareren? Voor wie van ploeteren op buckle pistes houdt hoeft hier iig niet off piste.. Daarnaast zoals verderop ook beschreven veel routes niet of vreemd aangegeven. Jammer, want toch 200 euro betaald voor een skipas. Het dorp is overigens wel gezellig, maar wij komen voor het skiën en dat valt toch echt tegen helaas.

10.0

08-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Net terug van week skiën. Prachtig mooi gebied, ook voor de beginner.

8.3

08-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Erg mooi ski gebied kom er al vele jaren ,je kan er mooie ronden skieen

9.3

03-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 8

Super gebied met voor ieder wat wils wij zijn er nu voor het tweede jaar en het blijft verassen. Het klopt wel dat sommige blauwe pistes in de middag uitdagend worden door sneeuwhopen maar dat heb je overal wel.

9.3

29-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 10

In maart komen wij er al voor de 9 de keer superskigebied met tal van mogelijkheden alles is netjes met mekaar verbonden en het eten is zalig lekker in de berghutjes aanrader voor jong en oud

7.0

29-01-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Leuk gebied met vele mogelijkheden qua routes. Het gebied heeft helaas wel wat vervelende aansluitingen tussen pistes die nadelig zijn voor boarders. Verder is het jammer dat de piste aansluitingen niet lijken te kloppen. Wat als blauw wordt bestempeld had best rood mogen zijn, de routeaanwijzing langs de piste is niet duidelijk. Je moet echt goed opletten want je zit zo verkeerd. Het gebied is heel erg op de Nederlanders afgestemd. Voor de een fijn en de ander heeft daar wat minder mee. Volgend jaar gaan we weer eens ergens anders kijken..

8.3

27-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super skigebied.

9.0

04-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Op basis van 30 j ervaring nog steeds een van favoriete gebieden. Ik keer hier voor de 5e week terug. Wat gast 733 klopt m.i. niet ! Piste 2b is een rasechte familienabfahrt ! Hier en daar is het iets technischer maar in geen enkel geval zijn er blauwe pistes die voor beginnende skiërs onoverkomelijk zijn. Die persoon mag wel eens naar Tignes of zo gaan, die houdt er gegarandeerd een vuile broek aan over.

8.3

02-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Geweldig skigebied! Mooie rustige pistes. Volgend jaar weer!

7.3

01-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi skigebied, maar bij de liften is het erg druk!!! Erg lang wachten. Minimaal 20 min wachten.

8.0

29-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Saalbach mooi en groot ski gebied. Ook de apre ski is super gezellig.

8.3

24-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Perfect gebied. Volgend jaar gaan we in de winter! Sneeuw en dus de pistes is nu 23/12/2014 een drama.

9.3

20-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Kom al 6 jr in saalbach.
Supergebied waar je een mooi rondje kunt skiën en iedereen zich prima kan vermaken. Panorama alm is de top met aansluitend apres ski in de hinterhagalm.

6.7

16-12-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Pistes zijn prima gebied is niets als je het met de grote gebieden in Frankrijk vergelijkt.. Geef mij maar ValTho

10.0

16-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ligt er wel genoeg sneeuw dan

8.0

11-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Heb me super vermaakt.

10.0

23-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

wij gaan sinds ruim 15 jaar naar Saalbach-Hinterglemm. het gebied heeft voor ons alle troeven in huis, nl :
veel mooie, perfect geprepareerde, pistes. Met voldoende variaties in de moeilijkheidsgraad. Wat het tot een ideaal familiegebied maakt. daarnaast is er een ruime keuze aan bergrestaurants waarvan een aantal van zeer goede kwaliteit.
Door de continue investeringen in nieuwe liften beschikt het gebied over een zeer modern liftennetwerk, waarbij de wachttijden tot een minimum herleid worden.
Zowel Saalbach als hinterglemm hebben een typische gezelligheid.
Top gebied !

10.0

07-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Geweldig gastvrij gezellig

6.7

15-03-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Ik ben hier begin maart 2014 geweest. Het gebied viel mij nogal tegen om de volgende reden: De blauwe pistes die wij bezocht hebben zijn grotendeels niet blauw te noemen!!! Ik ben een gemiddelde skiër qua niveau en had zo'n 6 jr niet geskied. Ik wilde dus rustig aan eens wat blauwe pistes gaan verkennen. Dit viel ontzettend tegen aangezien deze pistes bijna allemaal zeer steile stukken hebben die in mijn optiek als rood zouden moeten worden bestempeld. Ik heb bij elkaar zo'n 7 jr ski-ervaring dus ik weet echt wel het verschil tussen blauw en rood maar in Saalbach lijken ze dat verschil met een flinke korrel zout te nemen. Ik vind dit echt niet kunnen want een beginnend skiër zou echt letsel op kunnen lopen door de, in mijn ogen verkeerde, kwalificering van een aantal blauwe pistes. Ik moet er wel bij zeggen dat de sneeuwcondities vrij slecht waren in verband met de hoge temperaturen. Hoeveel verschil het zou maken met betere sneeuwcondities kan ik dus niet zeggen maar steil blijft steil met of zonder goede sneeuw. De pistes die wij bezocht hebben en waarop mijn kritische noot van toepassing is zijn: 4, 7, 11, 17, 18, 22a met 2a en 2b als dieptepunt (levensgevaarlijk, als beginner NIET aan beginnen!). De pistes die wij bezocht hebben en welke wel redelijk te doen waren (overigens nog wel steil hier en daar): 19, 20, 22, 25, 27, 28. De rest van de pistes hebben we niet bezocht daar kan ik dus niets over zeggen.
Verder is het gebied mooi aaneengesloten en kun je gemakkelijk tochtjes maken. De liften zijn goed.
Er word wel aardig wat drank genuttigd op de pistes, hier ben ik zelf nooit zo'n fan van gezien de veiligheid voor je mede-skiërs.
Al met al een mooi ski-gebied maar ik hoop wel dat de piste kwalificering hier en daar aangepast wordt.

Apres-ski interesseert mij totaal niet en ik heb er dus geen gebruik van gemaakt, vandaar mijn 7. Apres-ski is in Saalbach wel duidelijk aanwezig dus voor degene die het wel leuk vind lijkt me het de moeite waard.
Wij verbleven in een hotel met half-pension, restaurants hebben we dus niet bezocht, vandaar mijn 7. Maar van wat ik gezien heb kun je er prima uit eten, zag er allemaal erg gezellig uit.

10.0

27-02-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

mooi ski gebied ik ben altijd 's morgens vroeg dan heb je de mooieste piste maar dat is over al denk ik zo

10.0

28-01-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

ik was tussen kerst nieuwjaar 2013 zoals normaal is het dan niet zo goed met de sneeuw daar veel te vroeg in het jaar en toch ga ik graag zo als met karnaval dan is het veel beter en dan word het ook weer een mooie ski week ook al ben ik alleen met iemand er bij is leuker maar het is niet anders.

8.3

24-12-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

super mooi gebied.

8.3

19-12-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Zeer goed skigebied, zeer sneeuwzeker en is niet zo hoog (1000 m tot 2096 m), maar toch supergebied!

7.0

15-12-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Lekker gebied veel km te gaan

8.0

27-11-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij zijn afgelopen januari 2013 hier geweest en vonden het een superskigebied!!!
Voor elk wat wils, mooie afdalingen gezellige dorpjes en prima restaurantjes op de pistes.
Wij hadden toevallig in deze week supersneeuw dus kortom een geweldig gebied teveel om in een week allemaal te skieen. Wij hebben deze winter weer geboekt!!

8.0

13-11-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Met school zijn wij naar Saalbach-Hinterglemm geweest. Wij waren hier eind maart waardoor het al wat warmer was dit had nadelige gevolgen op de sneeuwkwaliteit op de wat lagere gelegen pistes. Dit is de reden dat het gebied niet 9 of 10 krijgt als cijfer. de off piste mogelijk heden zijn prima en daarnaast zijn er verschillende pistes waar je kunt kiezen om hard te werken of om een dagje rustig aan te doen. De apres ski
is hier prima er zijn verschillende leuke tentjes. het eten op de piste is prima te doen waar je ook goed kan eten in het dorp zit er ook een eet tentje voor in de middag dit is erg lekker maar de prijs is wel aan de hoge kant. Daarnaast zaten wij in een hotel op de piste wat veel voordelen had omdat je in de ochtend meteen de piste op kon. het eten in dat hotel was een stuk minder dit komt waarschijnlijk omdat het grote kamers zijn voor een goedkopere prijs speciaal voor scholen. het grootste plus punt vindt ik is dat de liften tot 8 uur in de avond open zijn dus dat je op het moment dat je even naar het dorp moest om wat boodschappen te doen nog terug kon skiën of snowboarden naar het hotel.

al met al vindt ik dit gebied zeker een aanrader!

9.3

05-01-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Mooie en sfeervolle omgeving, gaan hier zeker nog een keer naar terug

7.3

05-01-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7


Mooi gebied. Enkel de verbindingen zijn een beetje kunstmatig. Maar op 2 punten door te skien. Op alle andere verbindingspunten tussen de ene en andere kant en de verbinding tussen Saalbach en Hinterglemm moet je lopen over de gewone wegen...

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. Door gebruik te maken van deze website, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. akkoord